Park

Hotel Park położony jest blisko samego centrum Kemer a zarazem blisko ładnej plaży Lotus Beach (nr 16) należącej do znajdującego się nad morzem Hotelu Lotus. Plaża usypana jest z małych kamieni, a nie jak napisano w katalogu, że jest piaszczysto-żwirowa (ten kto to pisał to chyba na niej nigdy nie był). W okresie czerwiec-lipiec 2007 leżaki i parasole były za darmo, jedynie pobyt na molo kosztował 5 lira na dzień/os. (polecam molo gdyż tam fajnie wiał wiatr). Woda kryształ, tak ciepła że nie chciało się z niej wychodzić. Temperatura na plaży dochodziła do 42 stopni w cieniu (czasem i więcej). Sam hotel usytuowany jest ciekawie, z basenem położonym poniżej poziomu ulicy co robi wrażenie na każdym przechodzącym obok niego zagranicznym turyście. Wieczorami można było pospacerować deptakiem wzdłuż morza, udać się po jakieś zakupy do Carrefour`a znajdujšcego się za przystaniš albo do ekskluzywnego centrum miasta z butikami wydać wszystkie oszczędności. "Ceny pod Rosjan" - zdecydowanie zawyżone i można je zbić nawet do 50% ( Polakom obniżają, tylko trzeba się przyznać do ojczyzny). Panującym językiem w Kemer jest język rosyjski. W samym mieście na każdej ulicy znajduje się wiele "firemek", które oferują za rozsądne ceny wycieczki typu: rejs statkiem, jeep safari, Pamukkale, Kapadocja, itd. W Hotelu Park wszystko było by jeszcze do zniesienia przy zachowaniu elementarnych rzeczy, takich jak czystość i higiena. O ile jedzenie było bardzo dobrze (smaczne i świeże), a jego wydawanie zawsze odrobinę opóźnione, to jednak fakt, że przez cały pobyt nikt nie wymienił brudnych obrusów na stole był nie do zaakceptowania. Wiele do życzenia pozostawiało również sprzątanie np. podłogi: w jadalni, w okolicach basenu, nie wspominając już o pokojach. Właściciel sympatyczny Turek o łagodnym i życzliwym nastawieniu do ludzi, jednak nie potrafił wyegzekwować od swoich pracowników sumienności w wykonywanych przez nich obowiązkach, czy to za barem, czy podczas sprzątania (nie wykazywali oni nawet minimum zaangażowania w to co robili). Oceniając pracę hotelu to najpozytywniej pokazał się kucharz i jego młody pomocnik, reszta udawała że coś robi nawet gdy obok stał ich szef właściciel hotelu. Z przeprowadzonych rozmów z pracownikami hotelu wynikło, że na utrzymanie osoby biuro podróży dziennie zapłaciło ok. 50zł. Zatem przy cenie 2000zł za osobę kwota 50zł na pobyt z pełnym wyżywieniem jest rzeczą śmieszną, jednak braku higieny nie można do końca tłumaczyć nie dofinansowaniem hotelu ze strony biura.

ami na forum. Karaluchy? Nie spotkałam na swojej drodze ani jednego robaka. Jedzenie bardzo dobre, nikt głodny nie chodził. Pyszne warzywa. Oprócz tego baranina, kurczak, wątróbka, ryby. Na podwieczorek ciasta, owoców też nie brakowało. Obsługa bardzo sympatyczna, chłopaki uczynne - wystarczyło tylko o coś poprosić i z uśmiechem na ustach spełniali prośbę. Basen czyszczony i chlorowany codziennie wieczorem. Pokoje również sprzątane codziennie. Można było zobaczyć jak wymywane są posadzki wokół basenu, spłukiwane leżaki po całym dniu, czy sprzątane jest na bieżąco ze stołu. Okolica przepiękna, mnóstwo zieleni, parków, deptaków. Wszędzie blisko - zarówno plaża jak i deptak ze sklepikami.

Cześć wszystkim! Wakacje w tym hotelu spędziłam razem ze znajomymi. Jesteśmy wszyscy (osoby w wieku 24- 28)bardzo zadowoleni z całego pobytu. Jedyne co nas wkurzało to marudzenie starszych osób, którym było cięzko dogodzić! Jedzienie było bardzo dobre, jedynym minusem było mięso, które było hamburgerowe, na nic więcej nie można narzekać!!! Obsługa bardzo miła, wesoła, uczynna. Hotel ładny, basen nieduży ale czysty. Z hotelu bardzo blisko na plaże, do miasta. Polecam wycieczki z miejscowego biura Ginza (pytać o Frediego). Jestem bardzo zadowlona z pobytu w tym hotelu! POLECAM!!!! (w szczególności młodym osobą).

Opinia cz2. Blisko do plazy.Masa Polakow oraz sporo mlodych osob. Klima dziala bez zarzutu. Osobiscie nie czulem sie zawiedziony po pobycie w tym hotelu. Obsluga stara sie mowic po polsku, zawsze usmiechnieci. Miasteczko calkiem fajne. Masa Rosjan. Uwazac na sklepikarzy bo chca na sile wcisnac czlowiekowi swoj towar. Jak juz wczesniej pisano .. brak karaluchow.

Była to moja pierwsza wycieczka z biura podróży. Jestem w 100% zadowolony ze wszystkiego... Gdybym był upierdliwy to mógłbym na wszystko narzekać, więc teraz wiem skąd się biorą te złe opinie o hotelach :) Nie bać się jeździć! I nie zwracać uwagi na narzekaczy :) Pozdro dla M.T, która dała opinie pode mną :P

Nazwa  Park
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kemer
Udogodnienia  basen odkryty

Plaże z widokiem na góry Taurus i czyste morze

Rejsy łodzią do zatok i wodospadu w Phaselis

Tętniące życie nocne i bazary z pamiątkami

Park księżycowy z lunaparkiem i plażą

6.5

Wyświetlono 92 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał & Monika P.

Natalia

juja

Nestoor

agulka

Spędziliśmy ze znajomymi wspaniały tydzień czerwcowy w hotelu Park, hotel bardzo przytulny, obsługa bardzo sympatyczna i pomocna, jedzenie pychotka każdy znajdzie coś dla siebie smacznego, położony niedaleko centrum i plaży.Ogólne wrażenie bardzo pozytwyne z pobytu w hotelu Park.

Czarna

Polecam!

Opinia cz1. Wróciłem stamtad jakies dwa tygodnie temu. Czytajac opinie wczesniejsze obawialem sie troszke jak to z tym hotelem jest, ale na szczescie nie bylo tak jak pisali. Owszem jak to ktos zauwazyl .. obrusy nie zawsze sa super wyprasowane (heh kto na to zwraca uwage? ;] ). Owszem pokoje nie sa jak w 5* hotelach, ale przeciez to hotel 3* nic ponad to nic ponizej. Zasluzyl na ta ocene. Sprzataja codziennie (nie zmieniaja poscieli ;] ), tv jest (ilosc programow nie poraza - 3 badz 4) ale kto oglada tv na wakacjach ? basen stosunkowo maly. Blisko do plazy.

3.4
agata

nie polecam tego hotelu nikomu.brak wykwalfikowanej osług w hotelu. jedzenie bardzo monotonne. all inclusive bardzo kipeski. generalnie podawane napoje w plastikowych kubkach, które były płukane pod bieżąca wodą. nie polecam. wyjazd z itaki.

Margab7

nie zgadzam się z moimi przedmówcami odnośnie brudu i karaluchów bo ich tam nie widziałam po prostu:)

Mam nadzieję, że zmienił się właściciel od tamtego roku, jeśli nie to nie polecam, a wręcz odradzam, może od początku: pokój koło basenu, bez balkonu, bez możliwości suszenia rzeczy, basen po tygodniu się "zepsuł" i właściwie do końca pobytu nie był sprawny. Jedzenie niedobre, nieurozmaicone, kawa i herbata nie do picia, obrusy brudne, obsługi jakiejkolwiek brak. Sprzątanie? Czasami dostaliśmy papier toaletowy, ręczniki jak się rzuciło na ziemie to czasami wymienili, pościel nie zmieniana przez 14 dni, po 10 dniach w pokoju "umyto" podłogę, tv nie działał, w lodówce grzybek, pod prysznicem grzyb... All inclusive-napoje (chłodzone w lodówce, a właściwie w zamrażarce, która wyglądała jak z lat 80 tych i śmierdziało z niej podobnie ): Z nazwy whiskey, wódka i "piwo", wszystko cieple, do tego woda mineralna (z kranu) i jakaś barwiona sokiem, na "obsługę" tegoż baru czekało się czasami po 20 minut (akurat grała w bilarda). Obsługa nie istniała, Mustafa chłopak od wszystkiego i za wszystko odpowiedzialny, od baru poprzez wsypywanie chloru do basenu, nakładanie posiłków... Do tego jedna osoba do dokładania papieru toaletowego, po 7 dniach jeden kelner (3 dni był w hotelu) oraz po 10 dniu pani, która sprzątała pokoje. Po ostrej reakcji na zły stan wszystkiego menager hotelu potrafił obrócić się na pięcie w połowie rozmowy i sobie pójść (aż dziwne, że nas nie pobił). O takich atrakcjach jak karaluszki czy obsługa rezydentki z biura "Itaka" nie będę wspominać :) Miasto za to bardzo ładne, polecam, ale nie w tym hotelu i nie z tym biurem.

Boguś

Byłem z żoną na początku czerwca,Hotel mały i skromny ale bardzo w porządku.Pokoje małe,ale czyściutkie/codziennie sprzątane!/basen tak samo,codziennie był czyszczony!Stołówka pod tarasem bardzo przyjemna,jedzenia zawsze starczało i było dobre/jeden minus troche monotonne/. Obsługa bardzo miła i sympatyczna-super chłopaki!!!Nie wiem skąd ludzie piszą takie brednie,no i te robaki-SZOK!Chyba niekturym ludzią słonce szkodzi!Jak macie takie kąpleksy wybierajcie 5*!!!Ja polecam-bardzo fajny i czyściutki hotelik dla niewymagających \'\'złotych klamek\'\'!

Właśnie wróciliśmy z hotelu Park. Pokoje jeszcze w miarę, ale jedzenie fatalne, przez 7 dni jedliśmy to samo w różnych postaciach, jeśli nie zjedliśmy np. fasolki, kucharz tą fasolkę wsadził w ciasto i podawano jako ciastka na podwieczorek, jeśli tego nie zjedliśmy, pokrojono w kostkę, polano sosem i na kolację wyjechało jako sałatka - i tak w kółko. Przez dwa ostatnie dni nie było nawet pomidorów, mięsa, porcje wydzielał kucharz (kolacja: 4 frytki i ryba wielkości śledzia). Brudno, łaziły karaluchy, z pokoju skradziono pieniądze, obcy ludzie kręcili się po hotelu, zero zabezpieczenia, obsługa fatalna.
Nie polecam tego hotelu!!!

Wacław Jurgielewicz

Obsługa nieprofesjonalna(amatorzy),wokół basenu brudno, jedzenie cały czas jednakowe,żadnego wyboru,
jak to miało być all incl. to ja jestem Prymasem Polski,jest tylko jedno wytłumaczenie- właściciel obiektu młody
miły człowiek,ale co on może zaoferować ludziom jak dostaje od Itaki 25 lirówna dzień od osoby. Dwa lata temu byłem w Turcji 20 km. przed Alanią hotel Anabella miejscowość Incekum też 3 gwiazdki to był kosmos, ale byłem z biurem Bentour
tylko podobno to biuro już nie obsługuje polskich turystów -szkoda.

oblat

Witamy wszystkich serdecznie! Byliśmy w tym hoteliku tydzień czasu w czerwcu i dobrze, że tylko tydz., bo umarłbym z głodu po kolejnym tygodniu...! Nie jesteśmy wymagąjacą parą, tym bardziej że byliśmy pierwszy raz na wczasach za granicą i jak na te pieniądze (980 zł od osoby na tydz.) nie spodziewaliśmy się nie wiadomo czego, ale jedzenie pozostawia wiele do życzenia! Na spotkaniu z rezydentem zostało to zgłoszone i mamy wszyscy nadzieje, że zostanie to zmienione po interwencji Itaki!
Jeśli chodzi o sam hotel to jest wszystko ok, położony w bardzo miłej i spokojnej okolicy, blisko do plaży (około 2 min. spacerkiem); leżaki płatne 1$ na cały dzień, można śmiało zostawić ręczniki itp. na plaży, iść na lunch; po powrocie nie trzeba płacić ponownie! Pokoje sprzątane codziennie i to dosyć dokładnie, zawsze warto zostawić jakieś euro lub dolara obsłudze!
Bierzcie państwo sejf, bo w tym terminie co my byliśmy u sąsiada zginęło 200$!
Ogólnie polecamy, bo można spotkać 4-gwiazdkowe hotele z gorszymi warunkami niż ten, tak nam opowiadano w drodze powrotnej!
Pozdrawiamy i życzymy miłego wypoczynku!

PK

Obsługa fantastyczna,chłopaki bardzo się starali,można się z nimi zaprzyjaźnic,alkoholu leją aż za dużo:) Pokoiki małe ale wystarczające,jest klima,tv,lodówka,suszarka.Pokoje codziennie sprzątane.Basen codziennie czyszczony i chlorowany także dbają o to.Co do jedzenia to opinie były różne.Ja co jestem wybredna mogłam cos sobie tam wybrac,sniadania takie same ale obiady i kolacje przede wszystkim dobre.Moim zdaniem kazdy cos dla siebie znajdzie, to nie jest hotel 5*.Cały hotel to Polazy wiec wszyscy sie znaja,rodzinna atmosfera.Do plazy blisko,obok bliko najlepsze dyskoteki,centrum tez bliziutko,wiec naprawde w 100 % polecam! Pozdrawiam wszystkim którzy tam z nami byli i oczywiście naszych tureckich chłopaków:Halira i Saliego:)

atezet

Mimo b. podzielonych, a czasami b. skrajnie negatywnych ocen moich "współspędzających" ten sam czas w hotelu "Park", uważam, że młoda obsługa nadrabia dobrą wolą i uśmiechem. Czystość rzeczywiście przeciętna, ale po interwencjach b. się poprawiła. Przy opcji "all inclusive" rzeczywiście stan zaopatrzenia "baru" pozostawia nieco do życzenia - na "całokształt " patrzeć trzeba jednak przez pryzmat trzech , a nie pięciu gwiazdek...
Proponuję "uczciwiej" opisać element dotyczący położenia plaży, bo wiele osób ma z tym problem.

kasia i tomek

To był mój drugi wyjazd do Turcji.Na początku hotelem byłam przerazona( mały, do plazy trzeba dojsc).Lecz później zaczęłam dostrzegać same plusy : pokoje codziennie sprzątane , plaża piękna z widokiem na góry, przy opcji all.inc. można korzystać z napojów alkoholowych i bezalkoholowych do bolu.!(nie tak jak w innych hotelach 3*z opcja all inc.) obsługa bardzo miła , wszyscy sie znaja w hotelu i panuje tu rodzinna atmosfera (nie ma wybrednych rosjan i niemców)prawie sami polacy.Hotel powinien być raczej polecany osobom młodym -sa w pobliżu 3 super dyskoteki !!!polecam aure.aby nie placic za wstęp 35 euro trzeba porozmawiać z menadzerem (dobrze się zaprzyjaznić:)a rezerwacja bedzie za darmo. Wycieczek absolutnie nie polecam kupować od rezydenta 3 razy drożej!!w centrum jest biuro (GINZA) gdzie można uzyskac duze rabaty .np.u rezydenta wycieczka (zakupy antalya-39 euro a w ginzie 10 dolarów!!!) w biurze Ginza trzeba pytac o FREDIEGO -daje duże rabaty , a jeśli chodzi o disco aura robi darmową rezerwację!. Wracając do oceny hotelu-posiłki przez pierwsze 2 dni smaczne pozniej sie nudzą.(wszędzie jedzienie w 3 gwiazdkach porównywalne).Osobiście uważam ,iż hotele w kemer maja niższy standard niż np w alanyii ale Kemer jest piękniejsze!! Naprawdę polecam hotel park spędziliśmy super wakacje!!

Antka

Nie polecam tego hotelu ani usług biura podrózy ITAKA, która organizowała ten wyjazd!!! Z urlopu, który okazał się koszmarem wróciłam 15 lipca w nocy.Obsługa skandaliczna - banda chłopaków, która robiła co chciała! W hotelu pełno było karaluchów i innych robaków o monstrualnych wielkościach. Woda w basenie brudna, niewymieniana. Leżaki wokół basenu brudne, lepiące się. W nocy wyłączano prąd aby zaoszczędzić na klimatyzacji.

burtg

Wszystkie krytyczne uwagi możemy podać na email burtg@o2.pl