Resta Sharm

Obsługa bardzo życzliwa i sympatyczna.Drinków nie zapomnę.Były wspaniałe.Szczególnie pani Paulina przypadła mi do gustu.Bardzo pomocna dla ludzi nieznających języka. Dyspozycyjna dla gości.

Z sejfu hotelowego znajdującego się w pokoju,ukradziono nam pieniądze.Dyrekcja hotelu nie zrobiła nic w tej sprawie.Pracownik recepcji oświadczył rezydentce,że nie zna numeru telefonu na policje.Po nagłośnieniu sprawy okazało się,że w czterech pokojach brakuje pieniędzy w sejfach.

Nie oceniam jakości pokoi, gdyż są dwa rodzaje. Od strony zewnętrznej - małe, ciemne, nawet bez żadnego krzesła z widokiem na mur i puste pole. Od strony wewnętrznej piękne, duże (dostawka) z balkonem lub tarasem (stolik i krzesełka) i z widokiem na basen. Nie są hałaśliwe - przynajmniej w listopadzie nawet Rosjanie zachowywali się cicho wieczorami.
Piszę, że stosunek jakości do ceny powyżej oczekiwań, gdyż miałem ten lepszy pokój, a płaciłem 1190 zł za tydzień.
Jeśli chodzi o plaże, to też trudno ocenić. Hotelowy busik jeździ na piaszczystą plażę w zatoce za Starym Sharmem. Dobra dla dzieci i osób tylko się w wodzie schładzających. W zasięgu hotelu są dwie plaże z rafami. Na wprost na końcu ulicy ok.1 km płatna 20 funtów od osoby "Reef Beach" to tylko rafa dla snorkelingu - można zejść z pomostu na zewnętrzną stronę rafy. Wada - wysoka fala, jak wieje wiatr (ratownik nie pozwala pływać). My korzystaliśmy z plaży na przylądku Ras Um Sid przy hotelach Farana (3 km lub 10 funtów taksówką). Można oglądać rybki przy prawie piaszczystej plaży lub wypłynąć na zewnętrzną stronę rafy.
Komunikacja wszędzie jest dobra. Za taksówki przy 4 osobach płaci się mniej niż u nas za bilet autobusowy.
Oczywiście pobyt w Egipcie wymaga trochę własnej inicjatywy, a nie poleganiu na rezydentach, którzy jak wszędzie są tylko od naciągania ludzi na wycieczki.

Hotel w miare-srednio na jeża.Ma najwyzej 3 gwiazdki,a nie 4 jak sie podaje.

W kazdym pokoju jest przymocowany do szafy malutki sejf, klimatyzacja i telewizor. Plaza hotelowa jest odlegla, ale rano dowozil na nia bezplatny bus. W hotelu obok mozna bylo zakupic bilet do pobliskiej malutkiej "sztucznej" plazy, gdzie mozna bylo jedynie snurkowac, gdyz od razu wskakiwalo sie do glebokiej wody. W poblizu nie ma piaszczystych plaz. Dojazd do pobliskich miasteczek taksowka.

Nazwa  Resta Sharm
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh
Wyżywienie  All inclusive, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty

Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem

SOHO Square oferuje promenadę z fontannami i restauracjami

Rejsy łodziami ze szklanym dnem po Morzu Czerwonym

Kolorowy Kanion zachwyca formacjami skalnymi i pustynnym krajobrazem

6.5

Wyświetlono 311 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ela Murawska

5.2
Krzysztof Kosman

Janusz

Arab

Hotel w miare-srednio na jeża.Ma najwyzej 3 gwiazdki,a nie 4 jak sie podaje.

Marta Daruk

Lejla

Bylo cudownie!!!!! Napewno wroce tam ze znajomymi . Czysty basen nie chlorowany , w nocy przynosi ulge.

syla

hotel ten z penością nie ma 4 *a co najwyżej 3 zero jakichkolwiek atrakcji w ciągu dnia straszna nuda, plaża ładna ale płatna obsługa hotellowa chodzi w brudnych ciuchach pokoje straszne z małym oknem na podwórko a za zmiane pokoju z widokiem na basen trzeba zapłacić dodatkowo, ręcznikami można było podłogi myć nie polecam wyjazdu z Itaki to co robi rezydentka Anna Stolorz na miejscu to nie da się opisać zero jakiejkolwiek pomocy z jej strony cały czas oszukuje i zwodzi ludzi jedynie co ją intersuje to sprzedanie wycieczek.

takiczynski

Hotel godny polecenia. Piękne pokoje, basen. Wspaniała obsługa. Basen czyszczony 3 razy dziennie tak samo jak reszta hotelu. Pokoje sprzątane codziennie. Darmowe piwo, napoje i jedzenie (dużo warzyw, wyśmienitych tortów i ciast, dań mięsnych, makaronów). Hotel wcale nie wygląda na trzy gwiazdki. Dałabym mu co najmniej cztery. Wszędzie pełno palm i kwiatów. Niedaleko (około 1 kilometra) wspaniała rafa koralowa. Hotel ma klimat rodzinny. Tzn. składa się z 8 budynków po około 6 pokoi. Klimat bardzo kameralny, spokojny. Mało ludzi, cisza. Odgrodzony od ulicy.

agujka

Czytajac opinie przed wyjazdem bylam pelna obaw;) Na miejscu okazało sie ze zupełnie niepotrzebnie. Jedyne o czym nalezy wiedziec ze jadac w dwie osoby otrzymuje sie pokoj na parterze od tylu, czyli bez tarasu/balkonu a okna wychodza na mur ( porosniety zielenia ale mur ). Jedzenie skromne, dwa dania miesne, dwa rodzaje dodatkow typu ziemniaki, ryz oraz warzywa gotowane i kilka surowych warzyw do wlasnej aranzacji salatkowej. Polecam kurczaki. Co do opcji all to skromne ale da sie przezyc. Glodni nie bylismy. Napoje serwowane przy basenie i w barze przy recepcji. Na obsluge nie ma co narzekac, pomocna i nie narzucajaca sie.

Izka

Hotel bardzo ładny i kameralny. Pokoje czyste, przestronne (z widokiem na basen lub na tył hotelu - też fajnie - bo dużo spokoju). Obsługa na wysokim poziomie - ludzie bardzo sympatyczni, pomocni i zawsze uśmiechnięci. Większość bardzo dobrze mówi po angielsku. Warto "podzielić się majątkiem", bo jeszcze bardziej się starają. Kompozycje z ręczników codziennie inne, jedzenie w porządku... Może pod koniec trochę monotonne, ale każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Opcja all rzeczywiście okrojona, jednak piwo do obiadu i kolacji całkiem dobre (za drobną "opłatą" przynosili w szkle - o niebo lepiej smakowało) i do woli... Ceny w sklepach podobne do naszych (np. woda 2-3 funty). Plaża hotelowa nieporozumienie: brudno i w zatoczce - wyglądało to jak wykopana sadzawka. W dodatku dalej niż podają w ofercie. Lepiej pojechać taksówką za grosze i pójść na płatną plażę (jest ich sporo - około 15 funtów wstęp). Najlepszą atrakcją hotelu są masaże. "NERO" robi je bardzo profesjonalnie i za niewygórowaną cenę. Naprawdę warto się skusić. Na początek najlepiej wybrać masaż klasyczny, relaksacyjny. Oprócz tego można z nim porozmawiać, świetnie mówi po angielsku i chętnie opowiada o tamtejszej kulturze, ludziach itd... Polecam gorąco:)
Trochę brakowało w hotelu animacji... Raz tylko była "dyskoteka" (występ koleżanek zza wschodniej granicy). Jeśli ktoś się nastawia głównie na korzystanie z all inclusive - to może być nieco rozczarowany. Woda w basenie bardzo zimna, ale dzięki temu dużo miejsca do pływania :). Ja jestem bardzo zadowolona z pobytu i polecam ten hotel. Zwłaszcza jeśli ktoś planuje dużo zwiedzania - hotel świetny jako baza wypadowa.

mat

Hotel naprawdę bardzo dobry. My nie wkładaliśmy w paszport pieniędzy, a dostaliśmy bardzo duży apartament w budynku głównym. I naprawdę hotel godny polecenia.!

Kowalscy

Hotel jak na 3 egipskie gwiazdki ok. Najgorsze dla mnie było wczesne wstawanie (koło 5 rano) aby zarezerować lażaki przy basenie. Poźniej to już tylko pozostawały krzesła w barze. Niestety w pokoju mieszkał z nami karaluch. Pokoje 2-os. w domkach o numeracji parzystej łączą się z drugimi pokojami-drzwiami. Na szczęście Pani Paulina, która zawsze we wszystkim pomagała załatwiła nam pokój bez łączących drzwi.

Dorota

Bardzo ładny, kameralny hotel z przemiłą obsługą. Polecam.

malchus

Hotel całkiem w porządku. Jedzenie dość urozmaicone, duże ilości. Minusem jest brak plaży hotelowej - bo ta na którą dowożą bezpłatnie busy z hotelu to jedno wielkie nieporozumienie - szkoda nawet czasu, żeby tam jechać. Około 800m od hotelu jest płatna plaża z przepiękną rafą i tam jak najbardziej należy się wybrać. Hotel spokojny, były może jakieś 3 wieczorne występy na 2 tyg pobytu, zero jakichś inicjatyw sportowych.

paweł sikorski

Często jeździmy do krajów arabskich i jestem zadowolony z tego hotelu. Mieliśmy ładny pokój z widokiem na basen bez żadnych dopłat. Myślę, że wielu narzekających na ten hotel nie ma tak w norach, które szumnie nazywają swoimi mieszkaniami. All bogaty-brandy, gin, wódka, whisky... Oczywiście egipskie ale jak ktoś woli pić to, co można kupić w najbliższym markecie niech nie rusza się z domu dalej niż nad najbliższą rzeczkę. Dobra baza wypadowa dla chcących spędzić aktywnie czas a i miejsce do odpoczynku dla spragnionych spokoju. Polecam!

wbzory

Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym Hotelu. Ogólna ocena dobra. Szczególnie jeżeli trafisz na dobry pokój. Jedzenie monotonne ale da się wytrzymać. All w barze alkoholowym do oporu rodzime trunki. Można się czepiać szklanek i ich czystości ? Basen wystarczający. 2x dziennie dojazd na bezpłatną plaże na której straszny hałas. Płatna plaża 3 dolary raczej z dostępem dla umiejących pływać.

Wiele razy byłam w Egipcie, ale muszę przyznać, że za taka cenę nigdzie tak dużo nie dostałam. Pamietajcie, jedziecie do hotelu 3# a ja przyznam, że w niektórych 5# nie było lepiej. Jedzenie smaczne i dla kazdego wystarczy /co też niekiedy nie jest regułą/, basen czysty a nie tylko zalewany chlorem który wypala oczy, naprawdę miła obsługa. Pokoje z pewnością nie są luksusowe ale jest w nich czysto. Nikt kto na śniadanie nie jada kawioru z krewetkami i nie przegryza ich truflami popijajac szampana, nie będzie narzekał.

BB

POLECAM wrazie pytań gg 3556949

Kejti

Hotel jak na 3 gwiazdki jest bardzo dobry przede wszystkim biorąc pod uwagę jedzenie i obsługę. Kolacje były rewelacyjne. Osoby, piszące negatywnie o hotelu, mogą mieć po części racje. Pokój, w którym byłam zakwaterowana odbiegał od tego co widzieliśmy na zdjęciach. Może niektórzy tak jak my mieli pecha. Mieliśmy problem z ubikacją, która została naprawiona dopiero po tygodniu. Otrzymywaliśmy brudne ręczniki kąpielowe. Pościel została zmieniona może raz a i tak nie była czysta. A wiem, że w niektórych pokojach pan nawet układał kwiatki z ręcznika....

Artur

Jestem bardzo zadowolony z tego hotelu jeżeli ktoś szuka spokoju to polecam bo to kameralny hotel, osługa bardzo miła wiadamo zdarzają sie wyjątki i przy barze basenowym jest jeden ale da się przeżyć. Najlepiej przeznaczyć z 20usd na napiwki, 10usd w paszport i pokoik super z widokiem na basen. Jedzenie jak wszędzie w hotelach o 4**** dużo ale praktycznie to samo ( ryż i kurczak cały tydzień ). Podsumowując za 1500zł tydzień nie ma co oczekiwać luksusów ale nad polskim morzem więcej się traci i się nie narzeka także ja jestem bardzo zadowolony.

Resta Sharm