Sertkaya

6.5

Po przyjeździe do hotelu o godz.3.15 w nocy nie było pokoju dla nas. Zaproponowano nam nocleg w innym, gorszym hotelu. Pokoje dostaliśmy dopiero o godzinie 15.15
Hotel polecamy dla osób, które chcą spędzać cały czas przy barze, który jest otwarty 24 h.

Ogólnie powinienem powiedzieć że dość przyjemnie poza tak zwanymi incydentami. A mamy na myśli to jak nas powitano i jak pożegnano. Cóż ponieważ nie tylko nas tak potraktowano to uważam że warto o tym pisać bo być może znajdzie się Ktoś, Kto ma wpływ na to i sprawi by takie rzeczy nie miały miejsca. Opis tej sytuacji: Przyjechaliśmy z lotniska nad ranem godzina ok. 5.00 zostawiono nas przy recepcji z informacją, że za chwilę się ktoś pojawi i pojawił się tylko lekko zdziwiony bo pokoi wolnych nie było. Kilka minut zastanowienia i eureka zawieźli nas (ok. 7 osób) busem do hotelu, który niczym nie przypomniał tego z rezerwacji z klimatyzacją bo tam oczywiście nie działała i z wyżywieniem w wersji "All incluzive". A więc po męczącej podróży dość męcząca gorąca noc. Rano ok. 9.30 przewieźli nas powrotem czyli do Sert Kaya z obietnicą że o 10.00 dostaniemy pokój. Obiecanki niestety za pokojem chodziliśmy do recepcji do godziny 14.00 za każdym razem coś tam burknięto że za moment i tak aż do ww. godziny. Szczerze to gdybyśmy nie nękali ich – nasza dwójka – to dostalibyśmy pokój jak ostatnia z par ok. 16.00. W ramach rekompensaty dostaliśmy wino i wódkę – śmieszne ale nawet to nam zabrali. Sami więc oceńcie czy to jest oferta All Incluzive. Jeśli chodzi o wymeldowanie (wyjazd dopiero o 19.45 z hotelu) to raz dwa chcieli się nas pozbyć już o 11.00 informowała Pani sprzątająca żeby zejść do recepcji a tam pan menager – niezbyt miły jak na mój osąd i nie tylko mój poinformował nas, że zostanie dłużej = 20 euro. Po krótkiej dyskusji powiedział, że albo płacimy albo oddajemy wino i wódkę, którą wcześniej nam dali w ramach przeprosin. Więc oddaliśmy. Nic dodać nic ująć. Z mojego turnusu wszyscy to potwierdzą.
Poza tym polecam jeśli Ktoś weźmie się za takie niedociągnięcia i Was nie spotkają to będzie to miły pobyt.

Byłam pierwszy raz w Turcji i jestem bardzo zadowolona. Hotel położony w spokojnej okolicy. Basen bardzo czysty, obsługa miła i sumienna. Bar czynny całą dobę. Hotel ma 3 budynki, ale najlepsze pokoje są w tym największym, który jest na zdjęciach. W samym hotelu jest niewiele atrakcji, ale za to wszędzie jest blisko i można zwiedzic całą okolicę. Polecam ruiny, targ w Manavgat i wyprawę na rafting.

Właśnie wróciliśmy z wycieczki z Side w Turcji. Mieszkaliśmy w hotelu Sertkya, no cóż hotel *** na warunki tureckie, na polskie znacznie mniej. Hotel składa sie z 3 budynków z czego dwa są niby odnowione 1 napewno nie i niestety mieliśmy przyjemność zamieszkania tam. Klimatyzacja w większości pokojów, łazienka w kiepskim stanie, pokoje-ogólnie dużo kurzu, nie widać żeby były sprzątane przed przyjazdem turystów. Hotel posiada basen i brodzik dla dzieci,leżaki i parasole - kto pierwszy ten lepszy. Mieliśmy HB. Śniadania monotonne, codziennie to samo i mały wybór, obiadokolacje trochę lepsze, większy wybór ale kolejka do bufetu ustawiała sie juz 20 min. przed otwarciem. Kto przyszedł na obiadokolacje po godzinie to specjalnie nie miał wyboru, musiał zjeść to co zostało bo dokładek nie było... Hotel typowo nastawiony na miejscowych, mało cudzoziemców. Plaża bardzo daleko....jeździł busik ,średnio co godzinę od 9 rana do 12. Z powrotem nie było problemu. Niestety plaża żwirowa. Jeśli ktoś chciałby sie wybrać na pobliską plaże to niestety 20- 25 min. pieszo, plaża piaszczysta, dużo ludzi. My chodziliśmy na plażę gdzie wejście było dla każdego pod warunkiem zakupienia czegoś do picia , jedzenia.. Ogólnie pobyt w Side wspominamy bardzo miło.

Oto moja historia. Do tego hotelu trafilismy na skutek oszukania nas przez biuro podróży. Najpierw trafiliśmy do przybudówki po drugiej stronie ulicy. Porażka. Wilgoć. Grzyb. POpsuta klimatyzacja. Po awanturach przenieśli nas do głównego budynku. Tam warunki bardzo dobre. Obsluga mila i pomocne, jedzenie bardzo dobre. Jeśli kotś ma tam trafić niech kłóci się o pokój w głównym budynku.

Nazwa  Sertkaya
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem

Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami

Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami

Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami

5.9

Wyświetlono 21 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Remigiusz Sztok

Mirek

aga

Pobyt - Lipiec 2010

Vari

Pobyt - Maj 2010

eliza

Pobyt - Maj 2010

fatalne posiłki, brak wolnych stolików, łapanie jedzenia -kto pierwszy ten lepszy najpierw trzeba było odstać w długiej kolejce, potrawy zdarzały się nieświeże ok 3 dniowe albo dalej. Jedzenie na ciepło żaden wybór jeden rodzaj mięsa - wydzielany po 1 porcji, przeważnie kurczak, którego zwykle zaczynało brakować już po ok 50min, wtedy smażono hamburgery. W drugim tygodniu jak było mniej europejczyków standard jeszcze bardziej się popsuł już nawet nie było wyboru herbaty do sniadania, same ziołowe.sniadania b. monotonne ciągle to samo. No oczywiście były też plusy duży wybór sałatek, czasem torty - kto sie załapał,

MonÄąka

Pobyt - Kwiecień 2010

Jak na3*nÄąe najgorszy,nÄąe ma grzybow na scÄąanach Äą klÄąma dzÄąala.mysle ze jest to dobry hotel dla kogos kto nÄąe chce spedzÄąc w nÄąm za duzo czasu. Äądac od hotelu do glownej ulÄący znajduje sÄąe ulÄączne bÄąuro podrozy ORA TOUR gdzÄąe ceny wycÄąeczek sa nÄązsze nÄąz u rezydenta.a sa to te same wycÄąeczkÄą z tych samych fÄąrm. Warto pojsc na cole Äą porownac ceny Äą program wycÄąeczek. Znalesc mozna je bez trudu a nawet Äą z pod hotelu moga was odebrac wystarczy zadzwonÄąc 90 536-863-44-63. nÄąe ma sÄąe czego bac pan ktory tam pracuje jest na prawde sympatyczny Äą nÄąe ma problemow zeby sÄąe z nÄąm porozumÄąec.ogolnÄąe zachecam Äą polecam a moze raczej powÄąem tak nÄąe dajcÄąe sÄąe oszukac na wakacjach to wasze pÄąenÄąadze.

Megi

Pobyt - Czerwiec 2009

Byłam w tym hotelu w zeszłym roku, koniec sierpnia. Jedzenie było średnie, i strasznie monotonne śniadania, zawsze to samo. Hotel składa się z dwóch budynków. Jeden jest przy basenie, a drugi nieco dalej. Od godziny ok 22.00 do 7.00 na okrągło coś waliło, pukało, trudno określić co to był za dźwięk. Ale niesamowicie przeszkadzał w spaniu. Klucze do pokoi pasowały do wszystkich innych pokoi. Sami możecie to sprawdzić będąc tam. Basen mały to fakt. Generalnie na zdjęciach hotel prezentuje się zdecydowanie lepiej niż w rzeczywistości. Pokoje były sprzątane codziennie, może nie idealnie. Z reczników panie sprzątające układały ładne wzorki i to bez napiwków. Bar przy basenie określam jako kiepski, jednak mieli fantastyczną kawę mrożoną. Alkohole zawsze są schowane, więc tak naprawdę nie wiadomo o co można poprosić. Mimo wszystko wypoczełam. Na obsługę hotelową też nie narzekam. Jeśli chodzi chodzi o jakieś występy rozrywkowe na terenie hotelu to przez 8 dni pobytu był tylko jeden, i to raczej kiepski trwający ok 30 min.

Pobyt - Maj 2009

Czytając te opinie jestem w szoku, byłem tam dwa lata temu z żoną i dzieckiem ( 14 miesięcy ). Dla mnie rewelka : do Side 30min spacerkiem, plaża rewelacyjna ( tylko daleko ), leżaki na plaży bezpłatne, obsługa super - zawsze uśmięchnięta, pokoje dziennie sprzątane - czyste, jedzenie urozmaicone i smaczne. Za takie śmieszne pieniądze tylko się cieszyc a nie narzekac. Z mojej strony polecam w 100%. W tym roku ponownie Turcja.

4.8

Pobyt - Kwiecień 2009

Jedynie na co nie mogę narzekać to czystość w pokoju, poza tym jedzenie straszne, animacji zero, ogólnie nie polecam!!!

Bartosz

Pobyt - Październik 2008

Hotel jakiego się można spodziewać za tą cenę. Jedzenie strasznie mało urozmaicone, po powrocie do kraju nie mogłem patrzeć na mięso drobiowe przez kilka tygodni. Jeśli się ktoś tam wybiera plażować to tylko busem na dalszą plażę, jest rewelacyjna ale fakt tracimy i obiad i podwieczorek ale warto.

Pobyt - Sierpień 2008

Nie polecam tego hotelu,totalne nieporozumienie!!!

2.8
aneta

Pobyt - Sierpień 2008

byłam tam,widziałam-tragedia!!!!!!!!!!!!!nie polecam

Agata

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel bardzo przyjemny, ale nie dla ludzi mało aktywnych, plaza przy hotelu piaszczysta, bardzo ładna. Dodatkowo hotel ma jeszcze druga plaże w odległosci 8km, jezdzi bus, rowniez warta polecenia. Jedzenie raczej przecietne, ale smaczne. Obsługa słabo zna jezyk angielski, z niemieckim nie ma problemu. poleciłabym rodzinom z dziecmi ale nie z małymi- jedyna atrakcja to brodzik. Polecam ten hotel z czystym sumieniem.

Mariusz

Pobyt - Czerwiec 2007

Zgadzam sie w 100% zpoprzednim komentarzem od Darka nic dodac nic ujac.

Darek

Pobyt - Czerwiec 2007

Jesli ktos chce sie ludzic, ze to fajny hotel to nie powinien czytac mojej opinii !!!!!!!!!!

1. Wyposazenie i standard hotelu - pokoje hotelowe male z przedpokojem 1,5m na 1m (bez balkonu) zupelnie inne niz w katalogu. Lazienki typu mini, w dodatku bardzo niefunkcjonalne; to co zobaczylem w lazience wzbudzilo we mnie najbardziej negatywne odczucia- sedes polaczony z prysznicem ( nazwalem to prysznicosedes) jesli uzylo sie prysznica zalana byla cala lazienka (brak brodzika odprowadzajacego zuzyta wode) w podlodze jedynie dziura przyslonieta kratka; w lazience byly zuzyte do polowy mydelka na samym poczatku pobytu!!!!; pani sprzatajaca pokoj wybierala nietypowa pore na sprzatanie (zdazylo sie ze przyszla sprzatac ok 20.00 dwukrotnie); niestety 2 razy pokoj wcale nie byl sprzatany; w opisie jest nota mowiaca o jednym budynku hotelowym, a w sezonie letnim mowa jest o drugim budynku; niestety to nie prawda bo budynkow jest 3; pozostale dwa (poza glownym) maja zdecydowanie nizszy standard, dodatkowo sa oddzielone lokalna droga przebiegajaca miedzy nimi, po ktorej poruszaja sie samochody wznoszace kleby kurzu i dymu; w poblizu tych dwoch dodatkowych budynkow, tuz przy scianie zostaly umieszczone boxy dla zwierzat (owce, kaczki), ktore brudzily odchodami przejscie do budynkow (pomijam fakt brzydkiego zapachu i halasliwosc tych zwierzakow)

2. Wyzywienie i napoje dla werscji all inclusive - totalnym szokiem i zaprzeczeniem werscji all incll byl fakt, ze osoby pracujace w kuchni odpowiedzialne za wyzywienie wydzielaly porcje np miesa czy ryb; Nie wolno bylo wziac dokladek czy wiekszej ilosci pozywienia, takiej ilosci jaka klinetowi odpowiadala!!!!! (Nie dotyczylo to salatek) Osoba obslugujaca przy stole szwedzkim nie znala, albo udawala ze nie zna zadnego innego jezyka poza tureckim; przez to trudno bylo wytlumaczyc ze pozywienia chce sie wiecej. Po poludniu k. godz. 16.10 w barze przy basenie serwowane byly ciasta lub ciastka na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy"; jesli ktos przyszedl kilka minut po wydaniu takiego deseru niestety nie dostal go; pozywienie serwowane podczas glownych posilkow bylo nieswieze - dla jasnosci chodzi tu o salatki ktore "pamietaly" co bylo wczoraj lub przedwczoraj podawane na stoly; rozumiem oszczednosc, ale nie w taki sposob ze salatka jest podawana z 3 ostatnich dni i w dodatku mocno zakropiona octem - pewnie sluzyl on za konserwant; podczas posilkow byl praktycznie zawsze problem z miejscem do siedzenia, odnosze wrazenie ze bylo zdecydowanie wiecej gosci niz miejsc przy stolikach; totalna klapa wychodzila z miejscami wtedy kiedy byli wszyscy goscie hotelowi (jesli nikt nie wyjezdzal na wycieczki); na szczescie prawie kazdego dnia jakas grupa gosci wyjezdzala i wtedy byla (choc bardzo nikla) szansa na miejsce przy stoliku; oczywiscie jesli w miare wczesnie zajelo sie miejsce; czystosc w barze przy basenie pozostawiala wiele do zyczenia, jedynym plusem byly tu serwowane bez ograniczen napoje, ale w koncu po to jest wersja all incll

3. Plaza w wersji all incll - w opisie oferty jest umieszczona nota ze plaza znajduje sie od hotelu 900 m; jest to totalne klamstwo!!!!! mialem ze soba urzadzenie typu Pocket PC z GPS MIO P550 i zmierzylem odleglosci; pozycja hotelu N 36st 46min 59sek E 31st 24min 03sek; pozycja plazy N 36st 46min 49sek E31st 23min 13sek; potwierdzily sie moje obawy - w linii prostej jest to odleglosc 1200m; a kiedy idzie sie na pieszo jest to dokladnie 1370m (dokladnosc pomiaru do 3m); dlaczego jest to tak istotne? Poniewaz rzekomy dojazd (darmowy-szok!!!) byl przewidziany tylko na jeden kurs na plaze o 10.00 i spowrotem o godz. 16.00; tak wiec goscie hotelowi spozniajac sie na kurs busem musieli isc na plaze pieszo!!!! co wiecej mimo wersji all incll na plazy napoje wszystkie bez wyjatku byly platne!!!! w ofercie nie bylo o tym mowy!!!!! wprost przeciwnie byly wypisane rzeczy czy uslugi, za ktore nalezalo placic, ale wsrod nich nie bylo wyszczegolnienia, ze napoje sa platne!!! Trudno sobie wyobrazic ze goscie sa zadowoleni jak po 30minutowym spacerze w upale dochodza na plaze i jesli chca ugasic pragnienie to musza za to zaplacic, to po co jest wersja all incll?? Brak info na temat plazy hotelowej lub nawet brak wskazowek jak tam dojsc.

Podsumowanie: bylem na wielu (14) wyjazdach (wiekszosc do hoteli 3*) i ten byl totalna porazka. Ale to tylko moje zdanie... Jak ktos chce moge przeslac foty lub info moj mail szamdarek@wp.pl;

Ewka

Pobyt - Czerwiec 2007

Niedawno wróciłam z Side i jestem zachwycona zarówno okolicą jak i samym hotelem. Pokój był sprzątany codziennie, można było zostawić pieniądze, telefon, paszporty itp. i nic nie zginęło. Obsługo miła, uczynna i cierpliwa. Jeśli chodzi o jedzenie- wybór był duży. Czystość wokół basenu i samym hotelu- nienaganna. Droga na plażę zajmowała ok.15 minut- spacerkiem. Klimatyzacja sprawna, telewizor, suszarka do włosów również. Wielkość pokoi czy łazienki mogła być problemem dla osób, które zamierzaja spędzić urlop w pokoju a nie na plaży czy np. zwiedzając okolicę.Jedynym minusem dla mnie było to,że byłam tam tylko tydzień a nie dłużej. Polecam.

Marija.

Pobyt - Czerwiec 2007

Najpiękniejsze wakacje w moim życiu. Jeśli ktoś przyjechał tam lenić się i nudzić to nie dla niego. Fakt że nie wszystko jest tam idealne czyni ten pobyt ciekawszym. Tak na prawdę nie liczy się czy były tam wszystkie eksluzywne rzeczy jakie wymieniano w katalogu bo tak oszukują zawsze liczy się to że pomimo niektórych niezbyt komfortowych opcji takich jak te same posiłki czy mało atrakcji w hotelu mimo to bardzo dobrze się tam czułam i bawiałam! Takiej miłej i towarzyskiej obsłgi jeszcze nigdy nie widziałam. Wzięłam nawet od noch kontakty;) Zawsze byli pomocni i rozmowni. Kiedy ktoś marudził w tym hotelu na wszystko automatycznie i obsługa mniej się starała ja będąc miłą dla wszystkich miałam tam wymarzone wakacje, nie trzeba poprostu narzekac jak pan z komentarza obok mnie tylko bawić się ile wlezie. Gorąco polecam Srta Kaya, ja tam wrócę np.

Pobyt - Maj 2007

Niesamowita atmosfera! Turkowie są cudowni:) A to chyba najważniejsze.
W hotelu było bardzo dużo Polaków.
Pokoje ładne, przestronne i czyste. Żadnych problemów z klimatyzacją.
Duży wybór jedzenia, aczkolwiek praktycznie codziennie było w większości to samo, więc może się znudzić.
Piękna plaża, piękna okolica, urocze miasteczko Side!
Polecam!

Gabra

Pobyt - Maj 2007

Dla mnie stosunek jakosci uslug do ceny jest adekwatny, ale tylko wtedy kiedy wezmiemy pod uwage ile ja placilam. 1860/osoba za 14 dni. Pozdrawiam.