Skanes Serail

3.8

Nasz urlop w skanes Serail byl Bardzo udany. Dzieci mialy co robic , my wypoczelismy. Personel mily i pomocny. Jedzenie Bardzo smaczne . Czysto . Wokol hotelu doslownie nic ale za dinara mozna pojechac autobusem do Monastiru. Goscie glownie francuzi ale to na plus Naprawde nie ma sie czego czepiac

Hotel bardzo fajny, blisko lotniska. Przeznaczony jak najbardziej dla rodzin z dziećmi. Wszyscy mili i uprzejmi. Animacje i zajecia praktycznie cały czas od rana do wieczora. Animatorzy bardzo mili zachęcają do zabawy. Pokoje czyste sprzątane codziennie. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie , dzieci również. Aquapark rewelacyjny opieka ratowników na najwyższym poziomie, bardzo czujni. Blisko morza. Polecam ten Hotel w 100% - ma zasłużone 4*.

Hogel dosyć dobry, jak za takie pieniądze. Mili ludzie.

To idealne miejsce na wypoczynek! 🌴🌸Pokoje są przestronne, czyste i komfortowe, a obsługa niezwykle miła i pomocna. Śniadania są bogate i smaczne, a lokalizacja blisko centrum miasta i atrakcji turystycznych. Gorąco polecam!🥰

Hotel ok, jedzenie również, czysto, uprzejma obsługa, zjeżdżalnie dla dzieci super, na minus dyskoteka w nocy od strony ulicy, polecam jedynie pokoje z widokiem na morze, ewentualnie na aquapark bo inaczej ze snem może być marnie

od2 313 zł za osobę

Nazwa  Skanes Serail
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, darmowe wifi, tenis, parking

Piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu

Blisko od lotniska w Monastirze (ok. 15 min. jazdy)

Przyjemny basen hotelowy, w tym basen wewnętrzny podgrzewany

Dużo udogodnień dla dzieci: brodzik, plac zabaw i miniklub (4-12 lat)

3.8

Wyświetlono 424 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Katarina

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Nie ma nic, co by wyroznialo ten Hotel ale rowniez nie ma nic co by Nam zepsulo urlop

Rodziną 2+1

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czysto, jedzenie różnorodne, przeznaczony da rodzin z dziećmi, aquapark rewelacyjny, opieka ratowników, czujni, animatorzy zachecaja do zabaw, wszyscy mili I uprzejmi, dużo zabaw i animacji dla dzieci praktycznie od rana do wieczora, blisko morza, z lotniska do hotelu tylko okolo 10 - 15 min drogi.

Wady

Jak dla mnie ten Hotel nie ma wad. Z obserwacji mogę tyle co napisać, że skarżono się na alkohol i drinki, które są bardzo mocno rozcieńczone.

Pobyt - Lipiec 2025

Hogel dosyć dobry, jak za takie pieniądze. Mili ludzie.

Zalety

Miła obsługa, całkiem czyste pomieszczenia.

Wady

Mogliby popracować nad lepszym sprzàtaniem plaży przy hotelu.

Olha

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Lokalizacja jest blisko atrakcji turystycznych, dworca, lotniska centrum miasta jest dużym atutem. Czystość pokoju i łazienek oraz ogólnodostępnych przestrzeni jest wspaniała Wygodne łóżka, odpowiednie wyposażenie pokoju (np. klimatyzacja, suszarka do włosów) to także ważne elementy dla komfortu. Miła, pomocna i profesjonalna obsługa recepcji, restauracji, baru oraz room service nadaje komfort pobytu w hotelu 🙂

Wady

Ten hotel nie ma wady😁🌴

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Czysto, bez większych zastrzeżeń Jedzenie ok , każdy coś dla siebie znajdzie

Wady

Dyskoteka w nocy od strony ulicy,

Izabela

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo fajny hotel, raczej dla rodzin z dziećmi, nie dla par. Czysto, wygodne pokoje, dużo dobrego jedzenia, duży basen, hotel usytuowany zaraz obok plaży. Wieczorem dla dzieci mini-disco, występy animatorów, później disco dla dorosłych. Obsługa bardzo miła i uczynna. Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

Bardzo fajny hotel, raczej dla rodzin z dziećmi, nie dla par. Czysto, wygodne pokoje, dużo dobrego jedzenia, duży basen, hotel usytuowany zaraz obok plaży. Wieczorem dla dzieci mini-disco, występy animatorów, później disco dla dorosłych. Obsługa bardzo miła i uczynna. Bardzo dobre wi-fi, przy basenie, nawet na hotelowej plaży!

Wady

Zmieniliśmy pierwszy pokój, bo był zaraz nad dyskoteką, nie dało się spać, ale dali nam nowy bez problemu i to z widokiem na morze. Jak ktoś ma już trochę większe dzieci (10+) , których nie trzeba cały czas pilnować, a nie lubi tylko leżeć plackiem, może się trochę nudzić. My mieliśmy temperaturę pow. 40 stopni, jednego dnia prawie 50. O tym trzeba pamiętać, planując wczasy w lipcu/sierpniu, to jest Afryka.

Izabela

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu bardzo udany. Obsługa bardzo miła, troskliwa począwszy od panów na recepcji, poprzez pana od bagaży, pań sprzątających (pokoje czyste, przestronne, sprawnie działająca klimatyzacja) oraz kelnerów i barmanów. Baseny czyste, fajne zjeżdżalnie, otoczenie zielone, zadbane. Posiłki różnorodne ( wołowina, kurczak, ryby, owoce morza-krewetki, kraby, kalmary, dużo warzyw, owoce i pyszne słodkości, pizza, makarony, zupy i przekąski) donoszone regularnie. Plaża zaraz przy hotelu, morze cieplutkie i płytkie. Czasami dużo wodorostów. Jedyny minus to odległość do miasta, ale pod hotelem stoją taksówki i za rozsądną cenę (trzeba się targować i ustalić ją przed kursem) zawiozą do centrum i spowrotem.

Zalety

Miła obsługa Różnorodne jedzenie Czyste, duże pokoje

Przemek

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel w porządku obsługa bardzo miła i zawsze służy pomocą

Wady

Brak baru nad morzem dla all inclusive , za mało barmanów do nalewania drinków i napoi, leżaki wyścig szczurów kto 1 ten lepszy

5.3
AN

Pobyt - Czerwiec 2025

Najgorsze wakacje ever. Ocena dramatycznie niska - 2/10. Hotel wybudowany z 15 lat temu z odpadającymi kafelkami, z dziurami w oknach po 2-3 cm. Pierwszego dnia otrzymaliśmy pokoj rodzinny nad dyskoteką, gdzie budziłeś się o 2 w nocy, z uwagi na dudnąc muzykę, dyskoteka codziennie otwarta do 4 rano. Po 2 dniach awantur na recepcji, dostaliśmy mniejszy pokój, trochę dalej, już prawie nie słychać muzyki, no ale za to z klimy waliło kanalizacją, dramat i porażka na całej linii. W nocy przy 30 stopnaich i wyłączonej klimie nie dało się odpocząć. Hotel to same minusy: - niskie ciśnienie wody w kranach, woda praktycznie nielecąca - długie i nieoświetlone korytarze, lampy gasnące po 5 sekundach, włączniki niewidoczne, - roszczeniowi barmani często oczekujący napiwków za darmowe drinki, zdarzało się, że po godzinie 20 odmawiali przygotowania drinka mówiąc, że nie mają niby alkoholu, przychodził locals czy francuz i otrzymywał co chciał bez problemu, wracasz do barmana i mówisz poproszę to samo, a ten ze chce napiwek - słabo. - śniadania i obiady 6/10, jedzenie wiecznie takie samo, codziennie tylko kuskus i wołowina - kuchnia regionalna super można spróbować, ale żeby jeść to dzień w dzień... - napoje niby z 4 rodzajami smaku, a maszyna lała wszędzie to samo, woda z rozpuszczonym sokiem, - cieple dania w jeden strefie do której codziennie ciągnęła się jedna długa kolejka składająca się ze wszystkich gości, słabe rozwiązanie w sytuacji, gdy chcesz dołożyć sobie frytek czy ryżu i musisz odstać ponownie 10 minut ze wszystkimi w jednej wielkiej kolejce... - brak możliwości samodzielnego nalewania napojów na basenie, jeden bar gdzie nalewane sa jednoczesnie soki, kawa i alkohol, ta sama sytuacja - chcesz dla dziecka nalać szybko wody, musisz odstać 10 minut w kolejce z ludzmi oczekujacymi po alokohol, kawe etc... strata czasu na wakacjach... - wyliczanie kawałków pizzy, przekąsek, lodów w snack bar, przychodzisz wziąć 3 kawałki pizzy dla całej rodziny, gość ci mówi, że możesz tyko jeden dla siebie ... - pracownicy hotelowi bardzo roszczeniowi i niekulturalni, to że nie znają angielskiego, ok rozumiem, ale w dniu przyjazdu byłem świadkiem 2 dramatycznych sytuacji, gdy ekipa 8 osobowa przy zameldowaniu dowiaduje się ze dla 2 osób z 8 nie ma widocznej rezerwacji - dwójce każą szukać sobie innego hotelu - takie słowa padały od ludzi z recepcji, druga sytuacja identyczna, rodzina z 2 dzieci otrzymuje informacje, że w ogóle nie ma ich rezerwacji - pracownik hotelu zamiast jakoś pomóc, wytłumaczyć, zadzownić do rezydenta biura podróży, to każe odejść na bok i radzić sobie samemu. -późne animacje, zaczynające sie o 21, minidisco dla dzieci po 20, byliśmy w czerwcu, gdzie po całym dniu na słońcu, często na animacjach praktycznie była garstka ludzi. Z plusów, gwarancja pięknej pogody, super ciepłej wody w morzu, możliwości skorzystania z tanich atrakcji jak parasailing, skutery. Warto wykupić wycieczki by poznać Tunezje z tej prawdziwej niehotelowej strony. Pamiętajmy to Afryka. Podróż do Tunisu, Kartaginy, Sidi Bou Said - te miejsca oferują piękne widoki, poznanie kultury i historii Tunezji. Podsumowujać Skanes Serail - to hotel gdzie zapłacisz grosze za wycieczke, ale nie oczekuj niczego więcej.

Zalety

-dobra kawa -pyszne arbuzy, melony -zjeżdżalnie w osobnej strefie, typowe slidy, domek w brodziku dla maluchów - animacje, piłka wodna, aerobik w wodzie, ping pong, bilard, maszyny (płatne 1dinar) - prywatne wejście na plażę prosto z hotelu, bar na plazy z alkoholem (płatny), wypozyczalnia skuterów, banany, parasailing - 90dinar/1os, 130d/2os, przejażdżka wielbłądem-30d/1os. -mega ciepła woda w morzu (cieplejsza niż w basenie), piasek drobiutnki jak mąka,

Wady

wszystko

2.7

Pobyt - Czerwiec 2025

Nie polecam Hotel przy dyskotece pokoje standard dosłownie nad dyskoteka ktora działa codziennie od północy do 4 nad ranem, problem ze zmianą pokoju codziennie przez kilka dni musieliśmy chodzić i prosić o zmianę pokoju tracąc przy tym nie mało czasu. Sam Hotel na totalnym odludziu, do miasta można dojechać autobusem który jeździ jak chce,nie istnieje tam cos takiego jak rozkład jazdy. Jedzenie przeciętne a raczej słabe monotonne. Obsługa (poza recepcją) bardzo miła, pomocna. Z basenu można korzystać tylko do godziny 18. Napoje serwowane w kubkach plastikowych wielokrotnego użytku. Radzę dobrze zaopatrzec się w leki na biegunkę i gorączkę

Zalety

Miły personel

Wady

Dyskoteka przez którą nie można spać, słabe jedzenie, glony na plaży które nie są sprzątane

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel duży, dobre jedzenie mili ludzie czysto na terenie

Zalety

Bliskość od lotniska Cena Czystość Jedzenie

Wady

Oszukany alkohol _ ja nie piłam ale z obserwacji zauważyłam jako trzeźwa osoba ze podawano na koniec (piwo z cola) jako whiskey;)

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2025

Wszystko ok. Jedzenie różnorodne , hotel i baseny na bieżąco sprzątane. Plaża ok .

Zalety

Wszystko ok .

Wady

Nic

bartuu100

Pobyt - Czerwiec 2025

Krótko jeżeli szukasz ciepła noclegu i czystego basenu i cieplutkiej wody w morzu to polecam za te pieniążki jedzenie dobre pokoje czyste ale lata świetności maja już za sobą czy jestem zadowolony ? tak czy jest to SHERATON 5 gwiazdek nie czy alkohol dobry piwo tak drinki mogą być jak szukasz żeby Tunezyjczyk prostował ci haluksy w nogach to nie tu pozdrawiam wakacjuszy

Zalety

alkohol baseny zjeżdżalnie jedzenie

Wady

jest już w kwiecie wieku

Ewelina

Pobyt - Czerwiec 2025

Fenomenalne miejsce na wypoczynek, zwłaszcza z dziećmi. Wieczorne animacje dla duzych i małych, oddzielny basen dla dzieci z atrakcjami, pokój zabaw. Hotel czysty i zadbany. Barmani, kelnerzy mega uprzejmi, serdecznie nastawieni. Piaszczysta plaża dosłownie obok, leżaki i parasole dostepne dla gosci bezpłatnie. Linia brzegowa piaszczysta i płytka idealna dla maluchów. Jedzenie smaczne ,świeże, urozmaicone. Polecam !!! Fakt dyskoteka dla niektórych pokoi jest uciążliwa.

Zalety

Schludnie i czysto, miła obsluga, dobre jedzenie, atrakcje dla dzieci

Wady

Nocna dyskoteka i hałas

Wszystko zależy od tego na co się nastawiacie. My chcieliśmy nieco odsapnąć we dwoje. Po przeczytaniu licznych opinii postanowiliśmy zaryzykować. Faktycznie dyskoteka w nocy w niektórych pokojach nie daje spać - bez problemu zmieniono nam pokój. Widać, że hotel ma już swoje lata. Nie korzystaliśmy z animacji. Tematy alkoholowe też nie były dla nas priorytetem, więc na te kilka wypitych piwek i drinków nie będziemy narzekać. Baseny i plaża ok. Faktycznie muszą na plaży trochę sprzątać bo morze przynosi jakieś rośliny ale dają z tym radę. Jeśli chodzi o restaurację to zupełnie nie zgadzam się z opiniami negatywnymi, napisanymi przed naszym pobytem. Dość duży wybór licznych potraw podczas każdego posiłku. Wiele z nich przygotowywanych na bieżąco na zasadzie cooking show ( omlety, jaja sadzone, naleśniki, pizza, ryby, często owoce morza). W cenie 4000 zł za parę naprawdę nie mieliśmy powodu do niezadowoleniaa wręcz odwrotnie.

Zalety

Blisko lotniska, przy morzu, bardzo miła obsługa.

Wady

Wymaga już pewnych nakładów remontowych.

Pobyt w hotelu Skanes Serail, a właściwie w pokoju 194 na 1 piętrz to jakiś koszmar. Od około 12 w nocy do 4 rano zaczynała się dyskoteka z nagłośnieniem i światłami jak na Stadion Narodowy. Stopery i spanie na podłodze w łazience nic nie dawało. Przez 3 dni walczyłyśmy z koleżanką o zamianę pokoju. Październik to niski sezon, więc nie rozumiem takiego traktowania gości. To jakieś nieporozumienie , dla kilku tubylców i żadnego gościa hotelowego robić taką głośną imprezę.

Zalety

Sam hotel lata świetności ma już za sobą, ale za te pieniądze może być. Ładne otoczenie, blisko do piaszczystej plaży ( słabo sprzątana z traw wyrzucanych przez morze) woda czysta. Jedzenie smaczne, każdy coś dla siebie znajdzie i dobre ciasta. Obsługa w restauracji miła i pomocna. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki zmieniane.

Wady

Największą wadą tego hotelu jest nocna dyskoteka przed hotelem pod oknami turystów i nie miła obsługa recepcji.

Witam, hotel ok, nam się podobał, bez przesady, że są jakieś tragiczne warunki jak inni piszą. W pokoju tak naprawdę brakowało tylko lodówki. Klima działała. Moim zdaniem jest to doskonały hotel dla rodzin z dziećmi. Jest basen, aqua park, plaża zaraz za hotelem. Wycieczki fakultatywne były, ale co kto lubi.

Zalety

Hotel naprawdę w porządku. Jedzenia dużo i każdy znajdzie coś dla siebie, obsługa bardzo miła i pomocna. Wifi działało wszędzie - w pokoju, lobby, restauracji, nawet na plaży. Plaża czyszczona na bieżąco. Woda czysta - cieplejsza niż w basenie. Aqua park super, dzieci się wybawily. Przed hotelem przystanek autobusowy i stanowiska taksówek. Można w prosty sposób dostac się do centrum.

Wady

Jedyna wadą był brak lodówki w pokoju, innych wad brak, bo jedziemy na wakacje, żeby korzystać ze słońca i leniuchować na plaży, bądź na basenie, a nie siedzieć w pokoju.

Marzena

Ogólne wrażenie z pobytu dobre, jednak były pewne mankamenty. Jeśli nie chcesz powrotu do realiów sprzed 30 lat, czyli nie chcesz powrotu do przeszłości w PRL (np. palaczy wokół) to nie jest miejsce dla ciebie. Hotel wymaga remontu, ale nie kolor ścian i marmury najważniejsze. Nastaw się na niedosprzątane pokoje, muchy na stołówce, karaluchy w łazience....i cuchnącą wodę z odpływu umywalki. Ale zawsze można wziąć swój płyn dezynfekcyjny i zdezynfekować swój pokój, łazienkę, i wannę itp. Klimatyzacja sprawna. Obsługa w recepcji i na stołówce oraz barach w porządku. Teren wokół hotelu zaniedbany i zaskakująco nie wykorzystany, a to miejsce ma taki potencjał...zastaliśmy brud i gruzowisko, bezpańskie zwierzęta, bieda... Wykupiony pokój z widokiem na morze okazał się pokojem w 3/4 z widokiem na okoliczny śmietnik, a 1/4 stanowił widok na zatokę. Lepszy standard na miejscu był osiągalny za dodatkową opłatą niestety

Zalety

Hotel pięknie położony, ładny basen, strefa zielona oddziela basen od plaży, plaża ładna, leżaków pod dostatkiem...woda w morzu krystalicznie czysta, ciepła, piasek na plaży bardzo przyjemny dla stóp...Plaża to idealne miejsce do plażowania i wypoczynku w ciszy... Lotnisko bardzo blisko

Wady

Niestety na basenie codziennie nachalna muzyka, sprzęt nagłaśniający pamięta czasy Gierka ;) wystawiony w najpiękniejszej części zielonej pomiędzy basenem a plażą zabrał przez swoją głośność fajny skrawek dla leżaków...na prośbę o przeniesienie głośnika dalej i ściszenie muzyki złośliwie został on wygłośniony i pozostawiony na tym samym miejscu. A gdyby tak muzyka była w tle odpoczynku....niestety pan animator nie rozumiał tego klimatu i tym nie zyskał naszej sympatii.

Klaudia

Na samym poczatku zakupilam wycieczke z pokojem bez balkonu i dostalam informację, że takiego juz nie ma i trzeba doplacić do lepszego który ma balkon ,mimo że to zrobiłam to dostałam pokój bez balkonu. W nocy straszny hałas, dyskoteka do poznych godzin co utrudnia zasypianie. W dniu przyjazdu wszyscy, którzy z nami przyjechali, otrzymali pokoje wkrótce po przyjeździe, a nam i naszemu 10-miesięcznemu dziecku kazano czekać do godziny 14:00. Gdy mój mąż pytał dlaczego inni dostali pokoje a my nie to kazano nam poczekać 10 minut aby to załatwili,, pan ktory mial sie tym zająć nagle się przebrał i wyszedł z pracy. Po 40 minutach czekania mąż sam podszedł zapytać co z pokojem usłyszeliśmy że "mamy czekać do 14:00 bo takie są zasady" szkoda że nas o tym wcześniej nie poinformowali, tylko kazali nam czekać na odpowiedź czy dostaniemy pokój wcześniej. Pokój był duży i w miarę czysty, codziennie sprzątany ale niezbyt dokładnie. Muszla klozetowa była przymocowana do kołków rozporowych i ciągle spadała. Łazienka koniecznie do remontu. Basen i animacje były w porządku. Plaża była bardzo brudna i niezbyt dobrze utrzymana. Bar i restauracja z miłą obsługą, smacznym jedzeniem i napojami. W całym hotelu można korzystać z Wi-Fi. Oceniam ten hotel na 3/5. Jeżeli nie zależy wam na życiu nocnym tylko na tym aby się wyspać to nie polecam. Największy plus to bliska odległość od lotniska.

Zalety

Smaczne jedzenie, miła obsługa w barze, restauracji i super animatorzy.

Wady

Zbyt głośna dyskoteka ,nie miły personel w recepcji.

3.7
Damian

Zdecydowanie odradzam ten hotel każdemu, kto liczy na udany wypoczynek. Od samego początku same problemy. Otrzymaliśmy pokój tuż przy części imprezowej, co skutecznie uniemożliwiało normalny sen. Gdy poprosiliśmy o zmianę, oczywiście zaproponowano nam inny pokój, ale za dodatkową opłatą. Sam pokój był co najwyżej przeciętny – na pewno nie wart swojej ceny. Pokój przez cały pobyt nie był prawdopodobnie ani razu sprzątany. Jedynie wymieniano nam ręczniki. Jeżeli chodzi o wyżywienie to było dosyć monotonne. Niemalże codziennie serwowano bardzo podobne dania, brak jakiejkolwiek różnorodności w posiłkach. Animacje dla dorosłych były na bardzo niskim poziomie, kompletnie nieprzemyślane i nudne. Kolejny minus to czystość plaży. Nikt jej nie sprzątał, wejście do wody było na całej długości pokryte warstwą glonów. Odradzam też wszelkich zakupów w sklepiku przy recepcji. Ceny są tam bardzo zawyżone, dodatkowo przy zakupie produktów spożywczych potrafią wciskać towar przeterminowany kilka lat... a kiedy zwróciłem na to uwagę to Pan sklepikarz nieco się zdenerwował. Cały pobyt był rozczarowaniem, a hotel nie spełnił podstawowych oczekiwań. Szczerze mówiąc słaby hotel. Dodatkowo mieliśmy wrażenie, że Polacy są tam traktowani przez niektórych z obsługi i innych gości "z góry".

Zalety

- niewielka odległość od lotniska, - hotel blisko plaży, - duża liczba leżaków (darmowych) na plaży i przy basenie.

Wady

- bardzo głośna dyskoteka w pobliżu hotelu każdego dnia trwająca do czwartej na ranem, - monotonność serwowanych posiłków, - brud na plaży, - słabe animacje, - brak czystych ręczników plażowych, - poza słabymi animacjami brak jakiejkolwiek rozrywki w godzinach wieczornych, - brak jakiegokolwiek sklepu w pobliżu hotelu, - nieuczciwi sprzedawcy w sklepiku hotelowym.

Skanes Serail