Southern Palms Beach Resort

4.2

Polecam ten hotel, ciekawe baseny, doskonała i miła obsługa, jedzenie w głównej resteuracji monotonne ale jest za to doskonałe w resteuracjach ala karte, dużo zieleni, obiekt pilnowany przez strażników, małpki goszczą na balkonach, nie ma robactwa, ogólnie wypoczynek bardzo dobry w szczególności w opcji \"wszystko w cenie\". co do wycieczek falyltatywnych na safaari czy np. 3 wyspy polecam www.kennedy-safaris.com. Ceny niższe o 30% od naszych biur podróży a program dużo bogatszy.

Super hotel, z przepięknym ogrodem i basenem, małpkami na terenie hotelu, świetną plażą, bardzo dobrym i urozmaiconym jedzeniem. Obsługa bardzo miła, pokoje duże, czyste. Kenia piękna, safari też polecam z Kennedym (www.kennedy-safaris.com), z którym mielismy bardzo dobry kontakt już przed wyjazdem, dzwonił, pisał smsy. Niedaleko hotelu sklep, do którego chodziliśmy bez żadnych obaw. Miejscowi oczywiście pozdrawiają próbując coś sprzedać, ale w miarę spokojnie i bezpiecznie. Zdecydowanie polecam!!!

Hotel pięknie położony,obsługa znakomita.Gorąco polecam.

Najladniejszy hotel w tej okolicy. Do " super marketu" ok 400m. Najladniejsza wycieczka w okolice wyspy i chyba rezerwatu Wasini, delfiny, rafy i inne. cena ok. 140 $ za 2 osoby Bylo super !!!

Obsługa na najwyąszym poziomie. Jedzenia bardzo dużo, ale monotonnie- szef kuchni jest hindusem i wszystko smakije tak samo-po hindusku.To jedyny mankament tego hotelu.

Nazwa  Southern Palms Beach Resort
Miejsce  Kenia / Wybrzeże Mombasy / Diani
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, windsurfing, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Infrastruktura hotelowa przyjazna rodzinom z dziećmi: animacje, miniklub (4-12 lat), brodzik, bliskość egzotycznego ogrodu.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach.

Atrakcje dla amatorów kąpieli: w tropikalnym ogrodzie największy kompleks basenowy w Afryce Wschodniej.

Dobra baza wypadowa - m.in. do Mombasy i Lamu (wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO)

5.7

4.2

Wyświetlono 49 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Luty 2010

Ela i Jacek

Pobyt - Luty 2010

Pobyt - Październik 2009

Hotel pięknie położony,obsługa znakomita.Gorąco polecam.

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2009

Lucyna

Pobyt - Styczeń 2009

silvareta

Pobyt - Grudzień 2009

Duży ale nie rewelacja, mało Polaków (jak my byliśmy = 4 pary) głównie Ang/Fran/Nie w wieku ok 45. Jedzenie różnorodne, dużo owoców. Duże baseny, dookoła zielono i czysto, Animacje: Masajowie, tańce dzikie węże, etc, Trzeba płacić osobno za napoje do każdego posiłku jeśli nie masz ALL np. mała woda 2 EUR, piwo 3 EUR. Kompleks chroniony przed lokalnymi, Rezydentka ITAKA fatalna- interesował ja tylko sprzedaż wycieczek resztę miała gdzieś. Samolot z Wawy opóźniony był ponad 24h za co dostaliśmy 221 zł na 2 osoby za utratę dnia wakacji i czekanie na lotnisku (SKANDAL). opóźnienie w drodze powrotnej 5h ! Plaża ok, duże pływy oceanu, nic do oglądania pod wodą w tym miejscu. Można iść poza hotel ale w kilka osób, ryzyko AIDS b.duże.

Jacek

Pobyt - Styczeń 2008

Z zamknietymi oczami wybierajcie ten hotel.Polecam po 2-tyg pobytu.Wspaniale widoki,basen,plaza przepiekne.Milych wakacji

Jacek

Pobyt - Listopad 2007

Gorąco polecam ten Hotel, zwłaszcza w tym czasie gdy tak mało turystów przyjeżdża do Keni. Cudowne wakacje w pięknym miejscu z super wilkim basenem oraz przepiękną plażą. Naprawdę warto zapłacić troszkę więcej pieniążków i spędzić wakacje w tym Hotelu. Jeśli już do czegoś można było mieć jakieś uwagi to do posiłków, ale było to spowodowane aktualną sytuacją polityczną panujacą akurat w tym czasie w Kenii.
Na koniec pozdrowienia dla Rainbow Tours podziękowania za organizację imprezy.

Natalia Malkiewicz

Pobyt - Październik 2007

Hotel nie jest zbyt wielki, posiada dwa baseny, większość gości pochodzi z krajów anglo- i niemieckojęzycznych, Polaków bardzo mało. Wiele atrakcji dla dzieci, bogaty program animacyjny także dla dorosłych. Jeśli jednak chcą Państwo odpocząć od atrakcji muzycznych lepiej starać się o pokój oddalony od plaży/placu animacyjnego. Świetne masaże (choć nie do końca tanie) robione przez hotelowe masażystki/kosmetyczki. Pobyt przypadł na okres BN- ciekawe doświadczenie, żywa szopka, bardzo uroczyście, w tym czasie było pełne obłożenie. Polecam.

Southern Palms Beach Resort