Sunlife Plaza

Słaby

rzeczywiście z czystością tam jest słabo oraz plaza jest w ogóle nie zadbana jednak 3 baseny i animację wszystko naprawiają...

Myślę że powinni ten hotel wykluczyć z Polski iż byłam tam z rodziną tylko jedynymi polakami. Angielski się nie przydaje. Tylko z paroma kelnerami oraz w recepcji można się nim posługiwać, tak to najbardziej rosyjskim. Obsługa pachnąca i zadbana. Spotkała mnie przykra sytuacja: gdy mówiłam że pochodzę z Polski zaczęto się do mnie odnosić z antypatią ale gdy parę razy się uśmiechnęłam i porozmawiałam z obsługą to znikło. Czystość jest marna. Plaża i morze nie jest zadbana. Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny. Zabawne animacje. Do stołówki wcale nie jest ciężko trafić.jak ktoś nie zauważa znaków przed nim to może zwrócić się z pomocą do jakiegoś kelnera. Jedzenie było dobre.Na dworze znajduje się mięso i makaron a w środku sałaki chleb automaty z piciem (jeśli chce się piwo, pepsi, fantę należy się zwrócić do baru)i dobrze jest podziękować im mówić "czasze kurę" będą wiedzieli o co chodzi i będą się cieszyć. Gdy jest pusty talerz zaraz dokładają, więc nie trzeba się śpieszyć na stołówkę i pchać jak świnie. Jeśli nie dostaniecie rozkładu, o której godzinie są posiłki to wystarczy poprosić w recepcji.

Byłam tam z rodziną tylko jedynymi polakami. Angielski się nie przydaje. Tylko z paroma kelnerami oraz w recepcji można się nim posługiwać, tak to najbardziej rosyjskim. Obsługa pachnąca i zadbana. Spotkała mnie przykra sytuacja: gdy mówiłam że pochodzę z Polski zaczęto się do mnie odnosić z antypatią ale gdy parę razy się uśmiechnęłam i porozmawiałam z obsługą to znikło. Dziękujcie mówiąc czesze kure. Czystość jest marna. Plaża i morze nie jest zadbana. Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny. Są zabawne animacje. Do stołówki nie jest ciężko trafić.jak ktoś nie zauważa znaków przed nim to może zwrócić się z pomocą do jakiegoś kelnera. Jedzenie było dobre.

niestety zdjęcia hotelu nie przeszły cenzury i zostały usunięte, a szkoda bo z wielką chęcią chciałam się nimi podzielić z Państwem :(((

W dniu 11sierpnia 2008r. zamiast odpoczywać, praktycznie cały dzień zmuszeni byliśmy poświęcić na spotkanie z przedstawicielami Wezyra w trakcie, którego złożyliśmy pisemną zbiorową reklamację. Bezczynność rezydentów Wezyr-a przeniosła się w pełni na pracowników hotelu w wyniku, czego pokoje nie były sprzątane, pościel nie była wymieniana, a ręczniki wymienione były tylko 3 razy podczas naszego 2 tygodniowego pobytu. W hotelu Sunlife Plaza łazienka od czasu remontu nie była domyta. Lustra były myte najprawdopodobniej ostatni raz przez ekipę remontową przed przekazaniem robót budowlanych. Warunki higieniczne, jakie panują w hotelu Sunlife Plaza wołają o pomstę do nieba. Wyżywieni podawane w jadłodajni hotelu Grand Sunlife (restauracja w Sunlife Plaza była nieczynna) wykładane było jak dla zwierząt i w ograniczonych ilościach jak również przez cały czas w jednym asortymencie (jajka na twardo, słony ser coś, co ma przypominać masło, pomidory i pieczywo). Ewentualne urozmaicenie jedzenia w postaci wędlin dostępne było tylko dla kilkudziesięciu pierwszych osób. Jakość i czystość jedzenia spowodowały u nas już w pierwszym tygodniu pobytu biegunki tak silne, że konieczna była konsultacja lekarska. Aby temu zapobiec i móc, choć trochę odpocząć w tak „LUKSUSOWYCH” warunkach, jakie nam zafundował WEZYR musieliśmy zacząć żywić się poza hotelem. Nie poinformowano nas o tym, że remont w hotelu Sunlife Plaza jest niezakończony, przez co nie mam możliwości skorzystania ze wszystkiego, za co zapłaciliśmy. Reklama mówiła że w ofercie all incluvie wyżywienie to śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek – częściowo prawda, późne śniadanie to zlewki i resztki po wczesnym śniadaniu zrzucone na jedną tacę, przekąski i podwieczorki starczały na 15, góra 20 minut poczynając od godziny ich wydawania i ktoś, kto przyszedł później, ale w godzinach rzekomego wydawania tych posiłków nawet nie miał szansy na resztki. Napoje – w „szkle” dostawali tylko Turcy z ochrony, rodziny i znajomi pracowników hotelu, cała reszta w kubkach plastikowych płukanych w zimnej wodzie (w tym również kubkach jednorazowych z odzysku tj. po wypłukaniu w zimnej wodzie) i nie wiadoma, dlaczego tylko wino zasługiwało na kieliszki szklane. Na domiar wszystkiego, jeżeli w krótkim czasie przyszło więcej osób i chciało się napić, to było rzeczą niemożliwą – hotel nie dysponował (lub nie wystawiał) odpowiednią ilością naczyń. Prywatna piaszczysta plaża 200 mb – owszem jest, ale kamienista i nie dla Sunlife Plaza, a dla kompleksu hoteli – skutek 3-4 razy więcej ludzi na plaży. Do dyspozycji gości restauracja na wolnym powietrzu miało być, 3 restauracje w budynku, 3 bary, 3 odkryte baseny, Aquapark – wielkie kłamstwo, restauracji – żadnej, bary – tylko 1 przy basenie, baseny – tylko 1 z wydzielonym brodzikiem, Aquapark – bzdura, brak. Bezpłatna rekreacja: siłownia, sauna, łaźnia turecka, tenis stołowy, siatkówka plażowa, aerobik, animacje i rzutki – z tych obietnic w hotelu Sunlife Plaza nie ma niczego. W hotelu obok tj. Grand Sunlife jest tylko sauna, aerobik, animacje, 1 stół do tenisa stołowego. Siłownia w stanie rozkładu – potłuczone lustra, zdekompletowany sprzęt – podsumowując, ćwiczenia w takiej siłowni grożą ciężkim wypadkiem i kalectwem. Na dodatek brudne i zdewastowane prysznice odrażają A to na deser, zdjęcia poniżej przedstawiają "czystość" w wersji specjalnej, stworzonej przez Sunlife Plaza oraz prowiant na drogę powrotną do domu zafundowany przez Wezyr - trzeba przyznać, że "wykosztowali się baaaardzo".

Nazwa  Sunlife Plaza
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Avsallar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

Słaby

4.9
4.7

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Klaudia

Pobyt - Grudzień 2009

2.4
zefir

Pobyt - Grudzień 2008

Zgadzam się z opinią Ukiego, po prostu tragedia!!!

Uki

Pobyt - Grudzień 2008

Brud, smród i ubóstwo!!! tragedia i niby 4 gwiazdki!!! dla mnie słabe 2!!

Pobyt - Wrzesień 2008

Byłam, spędziłam wspaniały czas. Nie wiem.. Naprawdę nie rozumiem tych wszystkich skarg. Może większość była w hotelu Grand Sunlife, gdzie rzeczywiście nie jest fajnie, ale jeśli chodzi o Sunlife Plaza to nie mam żadnych zastrzeżeń. Polecam

Anka

Pobyt - Wrzesień 2008

Szkoda że nie przeczytałam tych wszystkich opinii wcześniej.... Po długiej i męczącej podróży dotarłam w końcu do hotelu. Rezydent który rozwoził gości po różnych hotelach szybciutko się zmył po odstawieniu nas do recepcji jakby wiedział co się święci... Okazało się, że nie ma dla nas wolnych pokoi, zaproponowano nam pokój zastępczy w hotelu obok na jedną noc i w ramach rekompensaty - cieplą zupę. Jakiekolwiek dyskusje nie miały sensu więc wylądowaliśmy w "apartamencie" dwupokojowym z dwójką obcych ludzi. "Apartament" był mega obskórnym miejscem, ze ścian odpadała farba, był grzyb, nie działa klima, do łazienki bałabym się wejść gumowcach a na łóżku nie położyłabym nawet psa! Syf to mało powiedziane!Jak wsiadaliśmy do windy to wybiegł z niej radosny karaluch!!!!Koszmar jakiś! Nie jestem wcale wymagającą osobą ale w Polsce niejeden hotel jednogwiazdkowy zapewne ma lepsze warunki! O 2:30 miał być pierwszy wolny pokój w naszym hotelu, oczywiście o 2:30 nikt sie nie pojawił, więc postanowiliśmy zejść sami i wywalczyliśmy awanturą 1 pokój dwusosbowy dla czterech osób. O 7 rano dostalismy kolejny pokój, w którym karta nie działała a więc nie było prądu i klimy. Pokoje oczywiście nie były posprzątane po poprzednich lokatorach... Na drugi dzień przyjechałą pracownica Wezyra. Zgłosiliśmy jej problemy, poprosiliśmy żeby zorganizowała nam nowe, czyste pokoje ale dowiedzieliśmy sie że Pani jest tylko od informowania o dostępnych wycieczkach, nie może nic zrobic, tak sie zdarza. Na naszą prośbę, żeby zadzwoniła do rezydentki która się miała nami opiekować powiedziała że nie może dzwonić, do Polski do biura to już wogóle...Ręce opadły do kostek...Biuro z Polski dzowniło raz w tyg do pracowników i koniec. Jedyne co załatwiła to że posprzątano nam pokoje. Na trzeci dzień o 14:30 miała być rezydentka, pojawiła się po 15:00 i oznajmiła, że teraz musi powiadomić o wycieczkach ludzi którzy przyjechali wczoraj i że mamy zaczekać. Po krótkiej mało przyjemnej dyskusji zgodziła się przyjąć od nas reklamację i dopiero wtedy zająć się informowaniem o wycieczkach..Zero jakiejkolwiek pomocy ze strony pracowników Wezyra! W pokojach których standard był o wiele lepszy niż w "apartamencie" sprzątano codziennie ale niezbyt dokładnie, ręczniki nadawały się raczej do wycierania podłóg...w hotelu poza pokojami od przyjazdu wogóle nie sprzątano, windy jak obrzygane! 80% gości hotelowych to byli Rosjanie, wszytsko było robione pod nich, obsługa mówiła głównie po rosyjsku.. Co do stołówki to było "pole walki", podpisuję się pod poprzednimi opiniami, że było tam obrzydliwie, brudne obrusy, zamitający zmiotką kelnerzy, zabierający talerze spod nosa, zbierający resztki do wiadra, przy konsumujących ludziach. Najgorsze były jednak kubki ze wzmocnionego plastiku wielokrotnego użytku, zafarbowane colą, niedomyte bo tylko lekko opłukiwane zimną wodą! Jedzenie było znośne ale mało wyszukane, jak się przychodziło nieco później to czasami można było się nie załapać na większość rzeczy. Plaża miała być piaszczysta ale była kamienista - w sumie dobrze że była i całkiem blisko:) Generalnie hotelu nie polecam i mam wrażenie że w Turcji poniżej 5 gwiazdek lepiej hotelu nie brać. Całe szczęście że było słonko i morze...:)

2.6
Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2008

Kiedy zajechałam do hotelu niestety spotkała nas przykra niespodzianka - brak dla nas miejsc! Takie "atrakcje" zafundowało nam biuro WEZYR! Musieliśmy spędzić dzień i noc w zupełnie innym hotelu, który był obrzydliwy!!! Posiłki w hotelu Sunlife Plaza były obrzydliwe i wydzielane! Stołówka brudna, cuchnąca, potrawy nieświeże, wczorajsze. Obsługa kelnerska śmierdząca i niegrzeczna. Nigdy więcej z WEZYREM!

2.6
Aleksander

Pobyt - Wrzesień 2008

Powiedzieć, że to standard pensjonatu, byłoby obrazą dla pensjonatu. Chlew to najłagodniejsze określenie tego miejsca, tak pod względem czystości w hotelu jak i pod względem "serwowania posiłków". Jeżeli chcesz dokuczyć wrogowi - poleć mi ten hotel, przyjaciołom odradzaj z całych sił. Hotel nie posiada własnej (nie 3 jak w reklamie, ale ani jednej) restauracji, posiada tylko 1 bar przy 1 (a nie 3 basenach jak w reklamie) basenie. Plaża kamienista (a nie piaszczysta jak w reklamie) znajduje się przy sąsiednim, 3 razy większym hotelu Grand Sunlife. Wydaji mi się, że w Polsce nawet członek najbliższej rodziny pracujący w Sanepidzie nie odważył by się dopuścić takiej "jadłodajni i takiego sposobu używania kubków jednorazowych" dla szerokiego ogółu. Jednym słowem SKANDAL !!!!!!!!!

2.8
Anka

Pobyt - Wrzesień 2008

To było ogromne rozczarowanie!!!!Nie jestem osobą wymagającą, potrafię cieszyć się pobytem w "Bacówce" ale to co zastałam w tym hotelu przerosło nawet moje skromne wymaganie za.....nie ukrywajmy nieskromną CENĘ! Za pobyt dwojga dorosłych z dzieckiem na 14 dni w czymś takim za 7 tysięcy złotych to nie jest mało! A do tego doszedł wydatek około 3,5 tysięcy dodatkowo za "stołowanie się na mieście"! I to był główny mankament wczasów "ALL...nie wiadomo co"!!!!! Hotel nie posiadał własnej stołówki (posiadał! ale tylko tak dla ozdoby -chyba)Stołowaliśmy się w przynależnym hotelu obok, w stołówce może 10x15m, obsługującej jednocześnie gości hotelowych z CZTERECH bardzo dużych obiektów!!!!!Siłą rzeczy to była walka o talerz- w przenośni i dosłownie! Mam fotki! Chcąc zjeść jakikolwiek posiłek trzeba było ustawić się przynajmniej pół godziny wcześniej przed wydawaniem posiłków ,z talerzem w ręku w kilkumetrowej kolejce i oczekiwać aż kucharz udzieli porcję! To było upokarzające! Jesli przyszło się pół godziny później- niestety nie było nic, o przepraszam : chleba było pod dostatkiem.Stoły nakrtyte brudnymi "obrusami",kelnerzy wręcz wyrywali spod ust talerze aby szybciej zakończyć konsumpcję - bo przeciez inni czekają! Jeździli wózkami i na naszych oczach wrzucali wszystkie resztki do obrzydliwych wiader .napoje podawane były w plastikowych, jednorazowych a tu wielokrotnego urzytku kubkach, które tez wiecznie zbierano -wyrywano wręcz z rąk dla następnych "potrzebujących" i "MYTE"-polane zimną wodą - nie wiem w jakim celu bo z pewnością nie dla dezynfekcji! O tym mozneby jeszcze dużo dużo!!!! Pokoje w Hotelu nawet przyjemne, ale pościel, ręczniki nie wymieniane! Dwa razy dostaliśmy "świerze ręczniki", które przypominały ścierki do podłogi. W łazience po wzięciu kąpieli - basen na całej powierzchni! Trzeba było zbierać ręcznikami wodę. Animacje??? Może dla mnie nie były niezbędne, ale wszystkie były pod Rosjan- zabawy dla dzieci, dyskoteki z rosyjskimi przebojami(z całym szacunkiem dla Rosjan) ale mogło być coś przynajmniej po angielsku albo turecku- dla atrakcyjności bycia w tym kraju.Ale to drobiazg w tym wszystkim. Na rezydentów nie można było liczyć za każdym razem przysyłana była inna osoba i oczywiście wiecznie zdziwiona naszymi zarzutami! Byłam świadkiek, jak jedna rodzina z Polski( z trójka dzieci) roszcząca pretensje w drugim dniu pobytu została wydalona z hotelu przy pomocy tamtejszej policji- co sie z nimi podziało- nie wiem! Ale słyszałam komentarze, że Polaków tak teraz będą załatwiać. Pozostałonam wtedy dwa dni - siedzielismy cicho w oczekiwaniu na upragniony powrót do Polski!!! to były "CUDOWNE WAKACJE"

Grażyna

Pobyt - Wrzesień 2008

Ja wróćiłam dwa dni temu z tego hotelu i jestem bardzo zadowolona z pobytu. Są trzy baseny, trzy bary, bardzo dużo miejsca na plaży i przez cały pobyt nie zdarzyło mi sie żebym czakała na wolne miejsce w stołówce, wręcz przeciwnie zawsze siedziałam w tym samym miejscu, a chodziliśmy na posiłki o tej porze kiedy było najwięcej ludzi. Poza tym jedzienie bardzo dobre, przemiła obsługa (pozdrowienia dla barmanów), położenie hotelu super, do centrum miasteczka wystarczyło przejść przez drogę. Jeśli chodzi o czystość to też nie było najgorzej. Jak sie zostawiało pokojówce napiwki to pościel i ręczniki były wymieniane codziennie i w pokoju było czyściutko. Ale oczywiście dużo Polaków sądzi że należy sie im wszystko za nic. Jadąc do obcego kraju powinniśmy zapoznać się z jego obyczajami i nie krytykować wszystkich za wszystko. No ale niestety taka już jest mentalność Polaków. A tym którzy chcą mieć wszystko na błysk polecam wczasy w pięciogwiazdkowym hotelu w Egipcie za 3000 zł - może w końcu to ich zadowoli. Na koniec - z ręka na sercu mogę polecić ten hotel - to były wspaniałe wakacje. Była to moja podróż poślubna więc też zależało mi na tym żeby wszystko było w porządku. Również podziękowania dla biura podróży Wezyr za perfekcyjna organizację, obsługę i miłe rezydentki!!!

Kosiaw

Pobyt - Sierpień 2008

1.kto kocha Rosjan - dzikich ludzi z Azji - z czystym sumieniem b.polecam 2.kto lubi jeździć windą-radzę zrezygnować lepiej schodami 3.nie polecam nocy tureckiej chyba że z własnym alkoholem i fajną książką do czytania 4.hotel składa się z 3 budynków i tylko w 1 podają posiłki ale żeby zjeść trzeba znaleźć który to budyneczek 5.baseny bardzo fajne i czyste 6.z łazienki wydobywa się bardzo przyjemny zapach kanalizacji ściekowej 7.nie trzeba solić potraw wystarczy posmakować wody z kranu 8.ale obsługa hotelowa bardzo przyjazna i serdeczna!

betka

Pobyt - Sierpień 2008

Hotel nie posiada swojej restauracji .Na posiłki trzeba chodzić do hotelu obok,gdzie dla ok 500 gości jest jedna mała obskurna,brudna jadłodajnia .Posiłki nie smaczne,zimne obiady- wydzielane przez obsługę.Na stołowce brak talerzy,sztućców.Picie tylko z plastikowych kubków płukanych w zimnej wodzie.Na stołowce tylko jeden automat do kawy.Posiłki tragiczne czasami nie do zjedzenia a zwłaszcza dla małych dzieci.Moje dziecko jadło tam tylko owoce.Wszędzie brud ,Jesteśmy tydzień po wczasach i jeszcze mamy problemy żołądkowe.My jechaliśmy z biurem Wezyr,którego po tych wczasach nie polecam.Zero zainteresowania reklamacją złożoną na miejscu.

2.8
Julia

Pobyt - Sierpień 2008

zgadzam się z Agnieszką i Beatą nie jedź nigdy do tego hotelu!!!!!!!!!!!!!!!

Pobyt - Sierpień 2008

Podpisuję się pod "słowami" Beaty z Krakowa i osobiście ODRADZAM Hotel.

3.8

Pobyt - Sierpień 2008

hotel stanowi kompleks razem Grand Sunlife pomimo iż posiada własną restaurację na posiłki należy chodzić do "stołówki" hotelu obok.które nie posiada możliwości do obsługi aż tylu gości.Po prostu żeby coś zjeść należy wcześnie wstawać i zajmować sobie stolik.Późniejsze przyjścia na posiłki nie mają sensu bo chociaż są miejsca siedzące to nie ma co zjeść.Wyżywienie monotonne,niesmaczne,"kelnerzy"-cuchnący,brudni Atrakcją stołówki jest przejazd w trakcie spożywania posiłków między stolikami, wózkiem z plastikowymi koszami na śmieci do których są zlewane resztki jedzenia-TO JEST OBRZYDLIWE!!!!!! Następną atrakcją są plastikowe kubki na soki i jednorazowe kubki na piwo-ale tam niestety są one zbierane i po przepłukaniu wracają znowu do obiegu w barze(jeszcze bardziej obrzydliwe!!!!!!!!!).Pokoje są ładnie wyposażone niestety nie zdarzyło sie w żadnym pokoju żeby nie przeciekała wanna i toaleta,więc bajoro w łazience przez cały dzień,pokojówki mimo napiwków niestety nie sprzątają,byłam tam dwa tygodnie nie było odkurzone ani razu ,pościel tzn.prześcieradło zostało nam zmienione tylko raz na osobistą moją prośbę,ręczniki nie nadają się do użytku.Jednym słowem odradzam pobyt w tym hotelu.

Sunlife Plaza