Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża o długości ok. 250 m.
Dla dzieci: brodzik, animacje i zajęcia w mini klubie (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw.
Przepiękne, zabytkowe Lindos oddalone o ok. 7 km od hotelu.
Położony w spokojnej okolicy, w otoczeniu niesamowitych widoków.
Zacznę od dobrych spraw, hotel znajduje się w spokojnym miejscu, w maju było jeszcze mało turystów, ładny widok z tarasu z posiłkami, jedzonko dobre. Piękna wyspa, wynajelismy auto na 3 dni, więc sporo zwiedziliśmy. A teraz minusy, pokój dostaliśmy z grzybem na łóżkach gdzie mamy zajęcia, widać świeżo czyszczone ściany chemią, gdzie smierdzialo wszystkim, głównie pokój dzieci był w takim stanie. Po tym kiedy stwierdziłam, że spać tam nie będziemy tylko w recepcji to zmieniono nam pokój, na pokój obok, przynajmniej bez grzyba, z widokiem na krzaki, ale to już szczegół. Z tego co ustaliliśmy pokoje polacy dostaja w zależności od biura podróży, teraz przynajmniej wiem z jakim biurem już nie polecę. Ogólnie, spokojnie można w to miejsce jechać, ale jednak czysty pokój to podstawa, mało tego nikt do dziś nie przeprosił nas za to wydarzyło się, a wszystko było zgłoszone dawno temu, na piśmie ze zdjęciami. Przykro.
Blisko plaży
Słabe pokoje
Hotel bardzo ładnie położony przy plaży (z jednej strony zatoczka, z drugiej dzika plaża i zero ludzi). Hotel ma kilka budynków, my dostaliśmy pokoje w nowej części, nieco z boku z widokiem na morze (3 osobowy i 2 os. + dziecko do 2 lat). Wszystko świeże, bardzo ładnie urządzone, choć widać nieco \"fuszerki budowlanej\";-): zepsuta spłuczka w łazience - mimo, że woda się lała, nikt tego nie zgłosił do naprawy, widać plamy z silikonu, jakieś kable. To oczywiście szczegóły - same pokoje naprawdę ładne, a łóżka wielkie i wygodne;-) Zgłosiliśmy prośbę o łóżeczko dziecięce - dostaliśmy je choć bez materaca a z jakimiś pękniętymi deskami - po zgłoszeniu tego do Pani Magdy na recepcji, dostaliśmy od razu duży koc, który posłużył za materac i problem się rozwiązał. Basen główny fajny choć w środku dnia bywało z nim tłoczno. Dobrze że w tym roku oddano 3 nowe baseny (dwa mniejsze i jeden większy). Jest też brodzik dla dzieci. Przy basenach sporo leżaków ale wszystko porezerwowane - mimo zakazu obsługa tego nie egzekwuje, a szkoda. Baseny zamykane o godz. 18 - to zdecydowanie za wcześnie. Leżaki przy plaży płatne - jednak po południu nikt już nie pobiera opłat. Woda w zatoczce niezbyt czysta, ale wystarczy przejść na drugą stronę hotelu i tam jest otwarte morze i czyściutko (dno nieco kamieniste). Jedzenie w hotelu urozmaicone i duży wybór - nam szczególnie smakowały ryby (był m.in. rekin, miecznik, łosoś) oraz mule. Dużo owoców - bardzo smacznych i soczystych. Lody dostępne cały czas dla każdego (te kolorowe trochę chemiczne ale śmietanka i czekolada całkiem smaczna). Duży wybór deserów: baklawy, kruche ciasta - można znaleźć coś dla siebie. Pomiędzy posiłkami przygotowywana pyszna pizza z pieca. W all inclusive dostępne lokalne piwo, wino, ouzo, brandy i rum. Barmani i obsługa restauracji bardzo sympatyczna i pomocna (zagadują po polsku, przynoszą krzesełka dla dzieci). W hotelu były animacje i dla dorosłych (np. zumba w morzu, rzutki) i dla dzieci (np. mini disco). Wieczorem w hotelu sporo się dzieje. Był całkiem fajny wieczór grecki z jedzeniem i tańcami, pokaz tańca z ogniem i fajerwerków, dyskoteka na plaży i koncert na żywo. Ze względu na roczne dziecko nie korzystaliśmy z wycieczek zorganizowanych, tylko samodzielnie zwiedzaliśmy wyspę. W hotelu jest wypożyczalnia samochodów - na stronie brak cennika więc podam przykład: za 7-osobowe auto na dwa dni zapłaciliśmy 160 euro (fotelik dla dziecka free). Hotel leży blisko Lindos, wg mnie to najładniejsze miejsce na wyspie - na pewno warto zwiedzić i Akropol (podejście wcale nie jest męczące, warto iść rano bo potem tłumy i upał) i połazić pięknymi uliczkami. Piękna zatoczka Św. Pawła. Do Rodos autem jechaliśmy ok godziny. Byliśmy też w Zatoce Anthonego Quinna i w Dolinie Motyli, ostatnie wejście jest o 17 - warto pamiętać. Lot trwał 2:45, transfer z lotniska do hotelu 1:10 minut (ktoś wcześniej pisał że ok 2 godz., więc trochę się obwiałam ze względu na synka) - niepotrzebnie bo wszystko bardzo sprawnie poszło. Wykwaterowanie z hotelu jest do godz. 12, natomiast wylot dopiero w nocy o 4.20. Musieliśmy zwolnić pokój ale z wszystkiego można korzystać do końca pobytu. Wyjazd na lotnisko o godz. 1:20. Generalnie z samej oferty i hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni i polecamy to miejsce, jednak minusem jest obsługa na infolinii... Przy standardowych sprawach to może i lepiej ale w temacie usług dodatkowych typu ubezpieczenia to jest chaos. Jak ktoś chce skorzystać, to lepiej dobrze przygotować się do rozmowy i pytać o wszystko.
Bliskość plaży, bardzo ładne położenie, nowe pokoje i baseny oddane w tym roku, wypożyczalnia samochodów na miejscu, blisko Lindos, dobre jedzenie - szczególnie ryby, sympatyczna i pomocna obsługa, sporo zieleni
Baseny zamykane o godz. 18 - dla nas zbyt wcześnie, nowe pokoje bardzo ładne i czyste ale widać, że oddawane na szybko, rezerwacja leżaków - mimo zakazu nikt tego nie kontroluje
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Sunrise. Posiłki smaczne, ale najlepsza była pizza z pieca. Położenie hotelu bardzo dobre , daje duże poczucie bezpieczeństwa, kameralnie. Plaża nieduża ale wystarczająca, woda czysta i cieplutka jedyny mankament to skały w morzu zbyt blisko brzegu. Plaża tylko dla gości hotelowych. Wspaniałe wakacje polecam.
zaciszne miejsce, blisko do plaży
\"słodka\" woda, czyli słona
Hotel leży tuż przy morzu, a jednocześnie przy pięknych greckich skałach. Widoki wspaniałe. Codzienne atrakcje i animacje dla dorosłych i dla dzieci. Bardzo urozmaicone jedzenie, każdego dnia co innego z rożnych kuchni świata. Natomiast napoje... no cóż.. dobrze, że był przyhotelowy minimarket ;) Ogólnie bardzo nam się podobało. Wspaniałe miejsce do spokojnego wypoczynku.
1. Blisko plaży 2. Basen przy basenie 3. Pracownicy hotelu bardzo mili 4. Pracownicy mówią w wielu językach 5. Codziennie sprzątane pokoje
1. Pokoje niezmodernizowane 2. Trochę małe 3. Lekki dyskomfort, gdy dostaliśmy jeden pokój dla nas i naszego dziecka= mało prywatności
Dobre położenie blisko do pobliskich miejscowości polecam
Blisko do morza ,dobrze zagospodarowana przestrzeń ,przepyszna pizza z pieca ,piękna widoki a szczególnie z góry za hotelem blisko do pięknego Lindos i pobliskich miejscowości z licznymi restauracjami i barami.
Płatne leżaki przy hotelowej plaży.
Witam byliśmy z dziećmi 4l i 11l. Wszystko było super w hotelu prócz oczywiście samego pokoju gdyż w Polsce to spokojnie 2 gwiazdki bym mu dał. Niby miał być nowy odremontowany w sumie może i był tylko po remoncie nikt nie posprzątał łazienki i pokoju. Prosilismy w recepcji ale się nie udało bo ten brud był już zaschniety. Tak że przyzwyczaiłem się i jakoś to było. Po za tym nic więcej. Bardzo fajny hotel.
Wszystko fajnie dużo atrakcji dla dzieci, non stop pyszne jedzenie , no i oczywiście pizza przepyszna.
Ja nie znalazłem, aż tak się nie czepiam . Dla mnie wszystko wporządku.
Poza leżakami przy basenie, ok. Polecam wszystkim....................................................................................................
Wiele zalet - świetne położenie, miła obsługa, czysto, dużo się dzieje, zróżnicowane posiłki, wypożyczalnia aut na miejscu.
Leżaki przy basenie niestety przez 24 h / dobę zarezerwowane przez te same buraczane osoby. Obsługa nic z tym nie robi.
Hotel położony przy samej plaży, baseny do dyspozycji gości, wszystko w lekkim oddaleniu od miasteczek (do najbliższego trzeba dojść jakieś 2,5 km, ale jest to tylko zaleta tego miejsca). W hotelu sporo ludzi, ale tłum jest zupełnie nie wyczuwalny ze względu na ilość miejsca na plażach. Miejsce dla singli, par oraz rodzin z dziećmi. Wszystko na miejscu czego trzeba, łatwy dojazd do miasteczek lub 20 minut spacerkiem. Gorąco polecam to miejsce.
Cisza, spokój, fenomenalna obsługa (zarówno w restauracji, jak i w recepcji - głównie p. Magda), pyszne i urozmaicone jedzenie.
Nie ma się do czego przyczepić...
Bardzo polecam ten hotel. Położony blisko miasteczka Lindos. W hotelu wypożyczalnia samochodów, co bardzo się przydało na wyjedzie. Ogólnie super!
Hotel czysty, położony blisko plaży, plaża z łagodnym wejściem do wody. Na terenie hotelu mini market. W hotelu bardzo dużo Polaków. Przesympatyczna Pani w recepcji którą jest Polką . Nowo otwarte w tym sezonie kompleksy basenowe.
Niestety w okresie wakacyjnym zjechało bardzo dużo rodzin z dziećmi więc było tłoczno w basenie jak i na kolacji. Przed okresem wakacyjnym takiego problemu nie było.
wakacje udane w 100 % wszystko blisko, jedzenie super,atmosfera jak w domu wszyscy się uśmiechają są grzeczni uprzejmi .Pani Magda w recepcji Polka pomaga wszystkim jak może . animatorka z Grecosa Gosia super dziewczyna zajmowała się dziećmi z Polski i nie tylko .Kristow super Facet.naprawdę wakacje godne polecenia. tylko złą stroną to to że 7 dni to za krótko
słodkie napoje
Wakacje bardzo udane. Hotel położony w fajnej okolicy. Trochę daleko od lotniska. W pobliżu piękne Lindos które trzeba zobaczyć. Byliśmy na początku czerwca i animacji było bardzo mało. Bardzo fajny wieczór grecki. Pokoje sprzatane codziennie. Klimatyzacja w każdym pokoju. Bezpłatne Wi-Fi działa również przy basenie ?. Polecam ten hotel.
Położenie,czyste pokoje,jedzenie
Za mało wieczornych animacji.
super lokalizacja, niezle posilki, mila obsluga, piekne widoki, czyste pokoje
Byliśmy całą rodziną (2+2). Mieszkaliśmy w pokoju typu superior. Pokoje OK. Obsługa hotelu miła. Hotel bez bajerów ale całkiem przyzwoity. Hotel na uboczu, do najbliższej większej osady 15 minut drogi. Tam można połazić po paru sklepach z ciuchami i innymi gadżetami. Żonie się tam podobało :-). Odległość od lotniska trochę doskwiera. Trzeba liczyć ze 2 godziny drogi autokarem. Dla mnie plusem było położenie góry która leży tuż za hotelem. Jak by się uparł to i można tam wejść. Ogólnie hotel i cały pobyt wspominam bardzo dobrze. POLECAM!
Bliskość plaży Pracująca w recepcji polskojęzyczna pani Magda Miła obsługa Dobre jedzenie
Kącik z grami trochę za niedbany Odległość od lotniska
Wakacje uważam za udane. Mogę polecić hotel rodzinom z dziećmi, lub osobą starszym. Codziennie wieczorem animacje dla dzieci, w dzień WaterPolo i Zumba w wodzie. Hotel położony w cichej okolicy, wokół cisza i spokój, idealny do odpoczynku. Mały basen dla dzieci, duży dla dorosłych, brakuje tylko zjeżdżalni. Sporo leżaków przy basenie, chodź jak wszędzie zajmowane są przed śniadaniem. Bardzo szybkie zejście na plaże do morza, chodź polecam zabranie ze sobą butów do wody, bo plaża i zejście do morza mocno kamieniste. Leżaki na plaży płatne. Posiłki są smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie, chodź po kilku dniach zaczynają być monotonne. Napoje bardzo słodkie, a woda zwykła odsalana i herbata wychodzi słona :) Pokoje odnowione, klimatyzacja w środku, czystko i codziennie sprzątają. Polska recepcja, więc można wszystko na spokojnie ustalić.
Blisko plaży, dwa baseny, czyste pokoje, pomoc rezydentki, polska recepcjonistka
bardzo słodkie napoje, słona herbata,
Wymarzone greckie wakacje, z chęcią przedłużyłabym je o kolejny tydzień. Wyspa przepiękna, nieduża, idealna do zwiedzania zarówno autem, jak również komunikacją autobusową. Lokalizacja blisko plaży. Piękna zatoka oraz widok na góry. Bardzo miła obsługa hotelowa. Polecam wszystkim
Przestronny pokój; kameralny taras porośnięty pięknie pachnącymi kwiatami; pokój sprzątany codziennie; przepyszne urozmaicone jedzenie; miła obsługa; animacje dla dzieci i dorosłych (już w maju); atrakcje dla dorosłych: wieczór grecki, pokaz tańca z ogniem.
Duża wilgotność w pokoju przy wyłączonej klimatyzacji; Brak żelazka w pokoju
Nasz pobyt uważamy za udany. Hotel położony jest w pięknej okolicy i bliskości morza( kilka schodków w dół i jesteśmy na plaży). Wieczór grecki jest świetny. Animacje prowadzone są przez polskich animatorów. Polecamy wycieczki na własną rękę autobusem którego przystanek jest pod hotelem do pobliskiego Lindos oraz miasta Rodos. Barmani i kelnerzy są wyjątkowo mili i kontaktowi. Polecamy
przepiękne widoki , bliskość morza, świetna obsługa, pyszna pizza pieczona codziennie w formie przekąsek,
Wspaniałe miejsce, cisza i spokój dużo atrakcji wieczór grecki z jedzeniem i tańcami Greckimi, dyskoteka na plaży, pokazy sztucznych ogni. Warto wypożyczyć auto i zwiedzić atrakcje Rodos w hotelu wypożyczalnia Fiat Panda 30 EUR za dobę. Na terenie hotelu sklep. Polecam
Położenie, miła obsługa na recepcji pani Magda chętnie we wszystkim pomoże
Słabe sprzątanie
POLECAM. Fajny hotel, dużo wieczornych atrakcji ( wieczór grecki jedzenie tańce, pokazy sztucznych ogni, dyskoteka na plaży, dla dzieci codziennie mini disco,) w recepcji pani Magda bardzo fajna osoba na pewno we wszystkim pomoże. Dookoła cisza spokój , nie polecam dla osób szukających nocnych wrażeń najbliższe miasto ponad 30km RODOS. Dosyć tanio, miałem wrażenie że więcej bym wydał w Międzyzdrojach. W hotelu sklep, przed hotelem przystanek autobusowy można objechać całą wyspę ale polecam wypożyczenie auta koszt na dzień od 30 do 70 euro w zależności od klasy i wielkości auta. POLECAM
Dobre położenie, polka w recepcji, dobre posiłki, dużo atrakcji
słabe sprzątanie, problemy z ciepłą wodą
Byliśmy tam w czerwcu 2018 r. pobyt wspominam miło bo naprawdę można tam odpocząć i naładować baterie nawet z maluchami (1 i 4). Jedzenie smaczne choć ciut monotonne. Bardzo dużo seniorów z Niemiec, choć nie powinno to przeszkadzać, ja osobiście czułam się jak w sanatorium. Starałam się nie zwracać na to uwagi i być może właśnie dlatego można tam tak odpocząć :). Była z nami młodzież w wieku 18-20 lat i dla nich za mało się działo, ale można było dokupić sobie wycieczki objazdowe albo wypożyczyć samochód i to rekompensowało. Ogólnie pobyt udany. I polecam wszystkim którzy chcą spokoju.
blisko plaży, czystość w pokojach, ogólny spokój, wypożyczalnia samochodów obok hotelu, smaczne jedzenie, zdecydowanie dla rodzin z dziećmi
no cóż była z nami młodzież (18-20) i oni się nudzili, atmosfera sanatorium
Ogólnie pobyt w hotelu Sunrise ueażam za bardzo udany, piękna pogoda, czyste morze, dobre jedzenie
Położenie tuż przy lini brzegowej jest największa zaleta tego hotelu, dodatkowo sasiedztwo Lindos z ruinami akropolu z krórych rozpościera się niedamoeity widok. Pizza prosto z pieca opalanego drewnem była wyśmienita, nasze dzieci nie mogły się jej najjeść. Wieczorne przedstawienia także były ok
Oczywiście można by się czepiać drobnych szczegułów ale po co- wakacje były udane