Sunshine (Kestel)

2.5

A poza tym to super. Śliczny krajobraz, fajni Turcy i wspaniały Grand Bazar. Polecam.

Hotel wymaga kapitalnego rmontu, obsluga w recepcji bardzo nieuprzejma, klimatyzacja w pokojach zagrzybiona grzyb wychodzi nawet na zewnatrz, animacjew jezyku rosyjskim a animatorzy zatrudnieni z lapanki na niczym sie ne znaja,hałas samochodow z ulicy cala dobe, polamane parasole na plazy ogolnie lata 90 wiec odradzam pobyt w tym hotelu ktory powinien miec dwie gwiazdki.

Mało atrakcji,jedzenie takie se pokoje bardzo ubogie wszystko zależy kto o chce 1 do 10 to 5 .

Wypoczynek oceniam bardzo pozytywnie. Natomiast nie mogę w superlatywach odnieść się do infrastruktury hotelowej. Dla osób z moimi potrzebami (średni wiek) hotel ma dobre położenie, ponieważ jest oddalony od ścisłego centrum. Plaża natomiast jest położona blisko hotelu.

nie należe do osób wymagających a tym samym krytykujących,dla mnie szklanka zawsze do połowy jest pełna;-))ale chodzi o to,że jesli odkładam pieniądze przez rok na wyjazd i zapłaciłam naprawdę grubą kasę na wyjazd trzyosobowej rodziny,to po raz pierwszy mam ochote skrytykować i przede wszystkim przestrzec innych przed podjęciem decyzji o hotelu sunshine,w okolicy jest naprawde duzo ładniejszych i atrakcyjniejszych hoteli,i rada wybierajcie co się tyczy Turcji hotele pięciogwiazdkowe,to standart,poza tym jedzenie fatalne,to co zostaje z śniadania w porze obiadu ląduje w zapiekance(tak tak łącznie z pokrojonymi FRYTKAMI z pomidarami zalanymi sosem pomidorowym i zapieczone)dwa razy w ciągu całego naszego pobytu był podany w miare zjadliwy obiad,było to duszone mieso z kurczaka,ale porcję wydzielał kucharz,wędliny niezjadliwe w ogóle,dwa rodzaje wędlin-polski odpowiednik mortadeli,owoce świerze,pyszne soczyste pomarańcze i arbuzy,co do napoji,to soki z dystrybutora które można było samemu serwować nie do picia-wrażenie perfumowanej słodkiej kolorowej wody,drinki to rakija,bazooka,wódka i gin,i piwo efes,wino białe i czerwone,ale do kolacji juz nie było mozna nalać sobie wina,kelnerzy to chłopcy którzy naprawde bardzo ciężko pracuja,ale dlaczego podczas posiłku manewruja między stolikami z wielkim wózkiem i sprzątają stoły z wielkim wrzaskiem?!wystarczył moment,że odeszłam na chwile po widelec i juz zniknął z mojego stolika napoczęty kielisze z winem?!w pobliżu jest wiele piękniejszych hoteli,ale Turcja jest piękna i już planuje wyjazd na drugi rok,pozdrawiam;-)))

Nazwa  Sunshine (Kestel)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kestel
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, tenis, nurkowanie

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

5.9
6.5
2.3
2.4

2.5

Wyświetlono 100 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Cezary

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Goście

Wady

Łazienki

3.2
Roman

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Bardzo dobre posilki

Wady

Same wady brak pozytywnych opini

Tojfel

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

miła obsługa,blisko plaża,spokój

Wady

ppkoje słabe,jedzenie monotonne, brak rozrywek

Jacek

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Dobre położenie hotelu, który jest oddalony od ścisłego centrum. Blisko położona plaża. Przyjazny personel.

Wady

Stara infrastruktura. Zarówno pokoje jak i powierzchnie ogólnodostępne wymagają odnowienia.

jola

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

za te pieniadze mozna pobyć w lepszym hotelu,nauczka dla mnie-nigdy nie zaufam pani z biura podróży,

Wady

drzwi z łazienki sie nie domykały w ogóle,półka w szafie nie zamykała sie i tym samym nie otwierała przez co drzwi z szafy sie nie zamykały,na korytarzu wykładzina przesiąknięta woda z basenu i rozchodził się zapaszek nieświerzości,

Pobyt - Lipiec 2014

Ogólnie hotel w bardzo zacisznej okolicy, posiłki typoo tureckie, ale smaczne i raczej sporo. Basen OK, czysty, ale w przeważającej części głęboki. Plaża niestety brudna, no i jeśłi ktoś się rano w miarę szybko nie ogarnie, to o leżakach raczej tylko pomarzy..Plaża bardzo blisko hotelu, częśc pokoi z widokiem na morze. Do miasta Mahmutlar bardzo daleko (3,5 km w jedną stronę), a w olicy sklepów brak. Do Alanyi jedzie dolmush (2,5 Lira Tureckiego od osoby) i tam faktycznie sklepów jest multum. Rezydent Łukasz, porażka, słabo zorientowany, niby miły i uprzejmy, ale słabo zorientowany w okolicy, wg. niego np. Dolmush miał kosztowac więcej niz faktyczie kosztowal. Porazka byla wycieczka do sklepu w drodze z lotniska do hotelu, wszyscy zaspani, jest 3 nad ranem, a tu wizyta w sklepie, totalna żenada, to samo w drodze z hotelu do lotniska, przez co mieliśmy 30 minut do odlotu samolotu. Organizacja podróży przez Wezyra fatalna, najgorsza ze wszystkich biur, z których korzystaliśmy. Wyruszylismy z Łodzi o 22:00 (samolot wystartował), a w hotelu byliśmy o 6:30 rano. Ogólnie hotel OK, fajny dla rodzin z dziecmi.

Zalety

bardzo miła obsługa, posiłki typowo tureckie, ale smaczne i sporo. Bardzo dobre i świeże owoce. Pokoje o dobrej wielkości. Cicha okolica.

Wady

bardzo głęboki basen (odpada, jeżeli ktoś nie potrafi pływac, bo ma nawet 2,8 m głęb., a najpłyciej 1,55 m, ale tylko na bardzo niewielkim odcinku. Brak animacji praktycznie w ogóle, a jeśli już to \"Pa Ruski\", co mnie niestety odpychało. Rosjanie, Białorusini są wszędzie i nie tylko oni sami, ale także i obsługa podkreśla, że są waźniejsi od innych gości. Łaźnia turecka to pomyłka, kosztuje 25 Euro, wcale nie jest gratis, a do tego jest bardzo brudna.

Renata

Pobyt - Lipiec 2014

Hotel starszy, ale odnowiony. Standard pokoi wystarczający, łazienki również. Wyżywienie bardzo dobre, obsługa szybka, sprawna, miła. Basen duży, bez tłumów. Do morza naprawdę parę kroków (tunelem). Jedyna praktyczna rada: leżaki zajmujemy rano - 7 RANO! Czysto, schludnie, za te pieniądze polecam. Jedyny duży minus to animacja. Animator do zwolnienia, dla Polaków naprawdę mało atrakcji, nawet najzwyklejszej polskiej muzyki brak. Prym wiedli Rosjanie i animacja kręciła się wokół nich! Mimo wszystko polecam.

ewa istanisław

Pobyt - Czerwiec 2014

jesteśmy bardzo zadowoleni brak minusów. wsapaniały wypoczynek piękne widoki na bananowce,szum morza.Bardzo dobry dojazd do Alanji iMahmutlaru.duża dbałośc owczasowicza.

Zalety

hotel bardzo dobry,nie rozumiemy złych opinii.jedzenie urozmaicone,obsluga swietna.wrocilismy15 czerwca 2014 roku ijuz chętnie byśmy tam wrócili.

Wady

za dużo Rosjan

Jacek

Pobyt - Październik 2013

Hotel za cenę 1400 pln/singla bardzo dobry . Ogólnie wszystko ok. Jedzenie trochę słabe, ale zawsze coś można było wybrać poza śniadaniami - zawsze identycznie to samo. Raz była jajecznica, a tak tylko jajka, ser żółty, feta w dwóch odmianach i kilka sałatek + ogórki i pomidory do tego płatki oraz dla przyjacioł ze Wschodu bigos ( ! ) i smażone ziemniaki :) Obiady i kolacje dobre i i wielosmakowe - z mięsem rybą itp. Do każdego posiłku pakiet kotów :) basen fajny czyszczony codziennie, plaża bardzo fajna - woda super - z barem ALL. Przejście tunelem. Jedyna uciążliwość to poranne modły z pobliskiego meczetu ( 5,30 ) . Temperatura w dzień 30 st. Drinki ok. Czysto, ogólnie bardzo fajnie.

Pobyt - Sierpień 2013

Byliliśmy rodziną poczatek sierpienia 2013r. Świetne udane wakacje.Wiadomo Hotel odnowiony w 2001 roku wiec nie pierwszej nowości, lecz czysto schludne i przyjemnie.Obsługa bardzo miła, pokoje sprzątane codziennie, świeża woda butelkowa co rano dostarczana do pokoju.Z tego co zdążyłam sie zoriętować zaczyna hotel od najwyższych pięter remontowany. Jedzenie bardzo pyszne ogromny wybór potraw, ciast, owoce.Ludzie bardzo mili lubią bardzo dzieci- codziennie o 21 mini Disco dla nich.Polecam z czystym sumieniem. Magda

buszmenka

Pobyt - Sierpień 2013

hotel wart polecenia. pokoje sprzątane codziennie, od pani sprzątającej można dostać wodę butelkową. Nie widziałam żadnych karaluchów, ale niektórzy mówili, że natknęli się w swojej łazience. Mini disco dla dzieci codziennie o 21. Dla dorosłych jednak mało atrakcji, słabe animacje, bar zamyka się o 23, gasną światła i tyle. Organizowane są open disco dla gości hotelowych w hotelu, jednak trzeba zapłacić 5 dolarów. Mało leżaków na plaży czasami nie było gdzie się położyć. Do miasta dobry dojazd. Pracownicy baardzo słabo znają angielski. Hotel nastawiony głównie na turystów z Rosji. Ale obsługa bardzo miła, hotel piękny, plaża nie zatłoczona, a Turcja jedyna w swoim rodzaju.

krzysztof

Pobyt - Czerwiec 2013

hotel polecam tylko dla osob ktore chca miec spokój, nie polecam dla rodzin z dziecmi gdzyz poza disco nic dla dzieci tam nie ma , w hotelu 99% to rosjanie jezyk panujacy w hotelu to własciwie tylko rosyjski polaków mozna policzyc na palcach jedej reki wiec dzieci nie maja sie z kim bawic , jedeznie dobra dojazd do centrym alanyi bardzo dobry za bardzo małe pieniadze miejscowym autobusem -przystanek przy wieździe do hotelu, animacje po rosyjsku, pokoje - na 5 pietrze sa po remoncie bardzo ładne i wygodne. wiecej informacjo moge udzielic na maila krzysztofbak38@wp.pl

Jakub

Pobyt - Wrzesień 2012

Słaba obsługa, miny kelnerów i barmanów jakby pracowali za karę. Bardzo słaby standard wykończenia łazienek. Dobry serwis sprzątający.

Patryk Kaminski

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel czysty, 5 pietro odnowione czyli nowa lazienka z nowymi fugami, myśmy mieli pokój na 1 pietrze 128, lepiej bo nie trzeba bylo czekac na winde . Kazdy niejadek znajdzie cos dla siebie , kolega nie moze jeść papryki czy 90 potraw odpada i przeżył 7 dni . Duzy basen . na plazy bar z piwem i sokami. Przy basenie piwo drinki soki , kawa , mozna brac do 3 albo 4 drinki żeby nie chodzic 2 razy. Angielski u nich słabo a z polskim to nici . Nauczyliśmy Turczynka z obsługi polskiego wiec mieliśmy polski srwis . Muzyka przy basenie dyskotekowa calu dzien . Animacje przy basenie przez caly dzien . Wieczorem zabawy na antresoli do 23.30 a potem jak kto chce to wyjazd na dyskoteke za 10 dolarów z animatorami i powrót do hotelu w cenie . Szukac sklepów dla zwyklych ludzi gdyz tam sa ceny normalne czy za duży recznik plazowy 16 lirów a nie 25 . Za 6 kostek mydelka 2 dolary a 8 . za perfumy targować sie nie wiecej niz 10 dolarów . Wziac probiotyki i prebiotyki bo ja mialem problemy z żołądkiem , wychodziło góra i dołem . Ogólnie jestem zadowolony bardzo z pobytu i nie ma co oczekiwac za 1700zł ze beda owoce moza na obiad przez siedem dni .

Pobyt - Wrzesień 2012

Byłem od 12 września, pogoda super (nawet trochę za cieplo od 31 do 40 stopni) woda w morzu ok.25 stopni w basenie bardzo ciepła.Hotel duży widać że czas tam zatrzymał się w latach 90.Potrzebny remoncik i wymiana wystroju( łazienki najgorszy punkt hotelu !!!) Kuchnia jak wszędzie w Turcji dużo warzyw pod każdą postacią, z mięs tylko kurczak i raz na pobyt kebap oraz czasami rybka.Brak wieczornego grilowania przez szefa kuchni dania wieczorne wydaje szef kuchni i najstarsi kucharze i są bardzo skąpi (czułem się czasami jak intruz) taki skromny all.Basen spory i głęboki od 1,6 do 2,9 metra głębokości, dla dzieci brodzik z małą zjeżdżalnia.All w barze obowiazuje od 10 do 23,30 alkohole marnej jakości, ale bez ograniczeń.Piwo, cola,sprite i fanta z tzw.kija.Między posiłkami podaja przekąski (pizza,frytki,spagethi) po 17 ciasto i ciastka.Na plaży bar bezpłatny i podaja piwo i napoje chlodzące.Plaża z leżakami darmowymi, kamienista.Ogólnie pobyt uważam za udany, bardzo fajne towarzystwo, stworzyliśmy sobie miła atmosferę.Hotel polecam ludziom o nie dużych wymaganiach i tylko za niska cenę(ok.1300zł) za wyższą cenę są o wiele lepsze.

Pobyt - Wrzesień 2012

Jedyna zaleta hotelu był basen w miarę fajny i serwowane przy nim mini pizze dzięki którym przeżyłam cały tydzień.Nie jestem osobą wymagającą ale do tego hotelu już nie pojadę.Jedzenie kiepskie - monotonne, dodatkowo w łazience można spotkać karalucha tak jak w moim przypadku.

Zalety

W miarę ciekawy basen.

Wady

Jedzenie, kiepska, brudna plaża na której można wbić sobie w nogę nie tylko kamienie ale haczyk do łowienia ryb.Pełno śmieci - nie polecam!

Mirek Warszawa

Pobyt - Wrzesień 2012

Witam, byliśmy w tym hotelu we wrzesniu 2012, ogólne wrażenie bardzo pozytywne,jedzenia bardzo dużo, napoje zimne i ciepłe ogólnie dostępne bez ograniczeń,bar mysle że bardzo przyzwoity,wódka swaroski,piwo nie chrzczone, dzin ok, kolejek za bardzo nie było po 3 -4 osoby, basen piekny czysty mało ludzi, plarza przejscie przez tunel o kolo 50 m. piaszczysto rzwirowa jak wiekszosc w Turcji, polecam obówie ochronne do wody, woda przewspaniała,czysta i ciepła.Bylismy też na plarzy kleopatra w centrum ale tam tłumy ludzi,podobno piaszczysta ale to nie piasek tylko drobniutki rzwirek, jednak plaża hotelowa ma swoje plusy...W hotelu nic mi nie zginęło, na plaży też rzadnych kradzierzy,bar miałbyć czynny do 23.00 ale tam jest miła niespodzianka bo open do 23.30 to taka ciekawostka.Minusem może być podróż z lotniska o kolo 3 h po wielu hotelah zanim dotrze na miejsce, troche drogo wycieczki i pamiątki,polecam pośrednika wycieczek w centrum wzdłuż głównej ulicy to Polka swietnie znająca ceny naszych rezydentów, mają 50 procent taniej i przewodnik tez polak, autokar zabiera spod hotelu,polecak tez koniecznie odwiedzic port, wiele fajnych wycieczek statkiem wraz z posiłkiem i zwiedzaniem dosc tanio, autobus 1 za o kolo 1,5 lira lub 1 dolara.Byliśmy z firmy Wezyr było ok,bez zastrzeżeń!!!!Polecam.Niedaleko fajna dyscoteka RED BUL wsrodku naprawde luxus wejscie za darmo ale drinki juz nie np piwo o koło 25 zł na polskie,po lewej stronie hotelu jak sie wyjdzie sa małe sklepiki ceny mają ok, taniej raczej sie w centrum alani nie kupi,napiwków nie trzeba dawać przy zakwaterowaniu, wszystkie pokoje sa podobne, klima spoko,pokoje sprzatane jak sie zostawi 1 lira to wode podaruje pani sprzatająca, chyba tam wrocimy za rok,to tyle Zycze miłych wrarzeń.

3.4
iveta

Pobyt - Wrzesień 2012

nie polecam-wróciłam wczoraj-łazienki obskurne-sprzątanie po łebkach-wszyscy goście mieli problemy żołądkowe min. 2 dni-biegunki, wymioty i gorączka---koniecznie zabrać leki--brak apteki w poblizu-dopiero w Alanya-jedzenie okropne-mały wybór-kebab najgorszy, jaki jadłam i po nim raczej się zatruliśmy-alkohol to tylko wódka swarowski, gin, ohydne wino białe i czerwone--jedynie dobre piwo efes--jedzenie na ciepło wydziela kopyścią kucharz---nie mam pojęcia, skąd ten pomysł w wersji all!--plaża brzydka i brudna, kamienista-konieczne buty do wody--do pływania małe wejście między skalnymi blokami--jesli ktoś ma jakieś skaleczenia na nogach--gryzą rybki w trakcie kąpieli---najbrzydsza plaża w okolicy dalej od hotelu kryzantem lepiej---plusy to super czysta woda w morzu i cieplutka--na plaży w wc zamiast sedesów dziury w podłodze z ichniejszymi kamiennymi stopami-nawet na lotnisku w Antalya w męskim wc!-to ich chyba dobro narodowe-ohyba!---naprawdę nie polecam---do turcji koniecznie z lekami i uodpornieniem na brud---najgorsze moje wakacje w zycie-aha na przełomie wrzesnia i pazdziernika upal nieznosny jak w egipcie---jęsli ktoś lubi to tak w innym wypadku siedzenie w morzu na okrągło---gdybym przeczytała taki komentarz-nigdy bym tam nie poleciała-tak więc może to pomoże komuś innemu w podjęciu słusznej decyzji, czyli wyborze innego hotelu bądź kierunku najlepiej w ogóle

lobster

Pobyt - Sierpień 2012

Średniak wśród średniaków.Basen spory ( w samej Alanyi są z reguły koszmarnie małe) ale (UWAGA) głęboki.Ja mam 176 cm i najpłytszym miejscu stojąc na palcach miałem wodę do warg.Krótkie dojście na plażę tunelem tuż za hotelowym szlabanem.Spod hotelu kursuje autobus miejski (linia nr 1) do Alanyi za 1,25 liry lub 0,75 EUR.Szara plaża żwirowo-piaszczysta.Tam gdzie stoją bezpłatne leżaki jest sam piasek.W pobliżu leżaków kąpiel w morzu na możliwa na wąskim odcinku (kilkanaście metrów) bo obok w wodzie leżą "łamacze fal" czyli betonowo-żwirowe płyty. Reszta bez nadmiernych plusów czy minusów.Jak kupiłem w last minute i relacja jakość/cena była wysoka.Biuro Wezyr : OK,polecam.Zakupy na bazarze i w prywatnych sklepach: odrażający hardcore dla pasjonatów

Pobyt - Lipiec 2012

hotel czysty ale gorący, brak lub niedostatecznie działająca klimatyzacja, basen cały głeboki 2,85 czyli dla dobrze pływajacych, hałasliwa ulica dzieląca hotel od plaży, plaża nie za ładna, kamienista, potrzebne buty do pływania. Generalnie hotel na odludziu, brak jakiejkolwiek rozrywki wieczornej.

Sunshine (Kestel)