Swisstouches Oriental Resort (ex. Hotelux Oriental Coast)

hotel bardzo dobry, jest zielono, czysto, sympatyczna obsługa, bardzo ładna restauracja, smaczne , świeże i różnorodne posiłki, polecam wszystkim łaknących spokoju, obszernej plaży i obsługi z klasą

Hotel godny polecenia. Byliśmy w wyremontowanej części dlatego do pokoju i łazienki nie mamy uwag. Na naszą prośbę do pokoju dostarczono nieodpłatnie zestaw do parzenia kawy i herbaty. Wi-Fi śmiga na terenie całego hotelu, przy basenach i nad morzem. Jedzenie smaczne. Śniadania jak zwykle mało urozmaicone ale jest tego dużo i można wybrać codziennie co innego. Obiady i kolacje z bardzo dużym wyborem różnych dań. Dla wybrednych są zawsze dania grillowe, frytki, placki smażone przez miła panią. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Sprzątający pokoje na nasza prośbę zostawiał więcej wody. Barmani po dwóch dniach już wiedzieli co zwykle zamawiamy. Kelnerzy bardzo mili i wielokrotnie dopytują co donieść do stolika. Obsługujący na plaży zawsze pomocni w znalezieniu leżaków i parawanów od wiatru. Główny basen był podgrzewany. Animacje nie zbyt nachalne ale bardzo miłe i wesołe nad basenem. Wieczorami zabawy z animatorami każdego dnia wymyślane różne. Teren hotelu bardzo zadbany. Zieleń i rośliny utrzymane w idealnym stanie. Wejście do morza płytkie ale dla delikatnych potrzebne jest obuwie.

Czysty, zadbany z bardzo otwartą i użyczliwą załogą.

Hotel stary,kameralny,od 15 lat nic się nie zmieniło.Byłem w tym hotelu już 10 razy.Po 4 razie zasadzą Ci tu uroczyście drzewo opieczętowane tabliczką z twoim nazwiskiem,potem trzeba już tylko samemu podlewać !!!To dlatego tyle razy składałem tu wizyty.

Hotel na max 4 gwiazdki. Pokoje duże ale potrzebują remontu, jak np wymiana drzwi wejsciowych. Jedzenie codziennie takie samo. Niektóre potrawy nie do zjedzenia, ale można znaleźć też coś smacznego. Drinki-nie dość że pomimo próśb barmani leja za dużo alkoholu do drinków to gin czy wódka są w smaku czymś doprawione jakby benzyną..po prostu ohyda. Hotel spory, ładny ogród. Plaża kamienista, trzeba mieć buty by wejść bezboleśnie do wody.

Nazwa  Swisstouches Oriental Resort (ex. Hotelux Oriental Coast)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis

Tylko 250 m do piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Dla dzieci: animacje, miniklub, zajęcia sportowe.

SPA & Wellness: centrum spa, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

3 zadbane baseny, pięknie wkomponowane w hotelowy teren i nubijską architekturę.

Wyświetlono 218 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
magi

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

fantastyczne wyżywienie, obszerna plaża, miła obsługa, wygodny pokój

Wady

mało parawanów na plaży

Maciej

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

Bardzo dużo zalet. Wymieniłem chyba wszystkie

Wady

Nam niczego nie brakowało. Nie polecamy jednak restauracji A la Carte. Jedzenie tam podobne do tego co w restauracji głównej

Jan

Pobyt - Marzec 2026

Czysty, zadbany z bardzo otwartą i użyczliwą załogą.

Zalety

Duża, zadbana plażą z wystarczającą ilością leżaków, bary przy basenach i nad morzem.

Wady

Monotonne śniadania.

3.7
Grzegorz

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

Ładne widoki.Zwarty kompleks.Jedzenie i drinki ok.Piękna plaża i woda.

Wady

Stan techniczny pokoju słaby ale do zniesienia.Sprzątanie codzienne ale po łepkach.Animacje do niczego.Z dziećmi nie polecam.To Egipt a nie Dubaj.

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

Ładny ogród, fajne animacje i wieczorne show time.

Wady

Jedzenie monotonne, bezsmakowe. Pokoje wymagające remontu lub odświeżenia no i te drinki-za mocne i niesmaczne

Sylwia

Pobyt - Marzec 2026

Bardzo udany urlop, hotel zadbany, piękne ogrody, przesympatyczna obsługa i najlepsza ekipa animatorów. Do tego ładna rafa, pyszne jedzenie, piękna pogoda.....czego chcieć więcej 😀 3 baseny w tym jeden podgrzewany, boiska, korty tenisowe, mini golf....każdy znajdzie rozrywkę dla siebie a wieczorne zabawy dopełniają całości 😄😄 Napewno tam wrócę

Zalety

Obsługa, animatorzy, plaża, baseny, rozrywka- wszystko na wysokim poziomie

Wady

Niektóre łazienki wymagają odświeżenia

Kamila

Pobyt - Luty 2026

Hotel oddalony od lotniska 25-30 min, co jest zaletą. Duże pokoje. Łazienka lata nowości ma za sobą, i zgadzam się z poprzednimi opiniami, że wąż jest zdecydowanie za krótki (to jest ogromny problem z małym dzieckiem). Posiłki zróżnicowane, najsmaczniejsza wołowina, która była serwowana codziennie. Napoje wszystkie bardzo niesmaczne, nawet woda na stołówce miała dziwny smak. Radzę wziąć bidony, które można napełniać dystrybutorami. Dodatkowo Pan sprzątający donosił codziennie wodę butelkowa. Owoce różne (świeże arbuzy, melony, daktyle, banany). Ze stołówki można jedzenie brać ale na specjalnym talerzyku (nie na szklanym) lub w swoje opakowanie. Jeśli kelner dostanie napiwek, to można mieć 'zarezerwowany' stół na cały pobyt (co osobiście uważam za zle rozwiązanie, bo były sytuację, że nie było gdzie usiąść a stolik stał i czekał nawet 2h na odpowiednich gości). Na minus - zajmowane leżaki od samego rana przy basenie (w lutym był jeden podgrzewany). Morze jak na tę porę roku ciepłe, można się było kąpać. Pogoda 30 stopni, więc idealnie. Jeśli ma się transfer późny, pokój można przedłużyć, ale za dodatków aoplata i to też trzeba uwazac, bo mówią dwie różne kwoty. Płatność tylko gotówką w EUR. W hotelu jest pasaz ze sklepami, ale poza hotelem jest sklep, o którym nikt nie powie a ceny 20 razy niższe. WIFI darmowe na terenie całego hotelu - nawet na plazy. Plaża zadbana i czysta. Na terenie hotelu również dbają Panowie o czystość. Obsługa nienachalna. Plaża świerkowa, wejście do morza również - rekomenduje wziąć buty do plywania. Ogólnie pobyt uważam za udany ale jest to hotel, do którego się nie wraca.

Zalety

Bliskość od lotniska Ładna, duża plaża Podgrzewany basen w sezonie zimowym

Wady

Stare łazienki Zajmowanie stolików i leżaków (powinno być to zabronione)

Pobyt - Luty 2026

Hotel dobry. Wszystko w porządku i nie ma się do czego przyczepić. Jedzenie bardzo dobre. Animatorzy super.

Zalety

Duży kompleks a mino to wszędzie blisko

Traveller

Pobyt - Luty 2026

Hotel wygląda bardzo ładnie i jest utrzymany w czystości, choć widać, że ma już swoje lata. Mi osobiście w ogóle to nie przeszkadzało, ponieważ nie było to aż tak bardzo zauważalne. **Pokoje** – widać, że były odnawiane. Nasz pokój był świeżo odmalowany, więc prezentował się naprawdę dobrze. Łazienka wyglądała już trochę gorzej – płytki i fugi raczej dawno nie widziały mocniejszych środków czystości. Ja po prostu nie dotykałam ścian i korzystałam z prysznica w klapkach 😉 Poza tym wszystko było w porządku. Pokoje były codziennie sprzątane, a pościel i ręczniki regularnie wymieniane. **Plaża** – czysta i zadbana, z dużą liczbą leżaków i parawanów. Ręczniki plażowe wydawane są codziennie, jednak są już dość stare – niektóre nawet poszarpane. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy są codziennie prane, czy tylko suszone chemicznie, bo nie pachniały świeżością. Ja miałam swoje ręczniki, a hotelowe brałam tylko na leżaki. Co ciekawe, mokrego ręcznika nie chcieli przyjąć przy basenie – trzeba było oddać go na plaży. Trochę dziwne 😉 **Restauracja** – duży wybór jedzenia, czysto i ogólnie naprawdę w porządku. Zdarzało się jednak, że niektóre dania były chłodne mimo podgrzewaczy, dlatego najlepiej przychodzić zaraz po otwarciu restauracji. Na śniadanie można zamówić jajka sadzone, omlety lub jajecznicę. Jeśli chodzi o pizzę i dania z serem – dla osób, które nie lubią sera koziego, wybór może być ograniczony. Ser ma dość intensywny zapach i ja osobiście nie jadłam niczego z serem. Przy plaży serwowane są hot dogi i frytki, jednak godziny ich wydawania były różne i nie do końca zgodne z opisem hotelu. Być może wynikało to z tego, że byliśmy poza sezonem. **Animacje** – głównie dla dzieci. My byliśmy z nastolatkami, więc nie bardzo nas to interesowało, choć w ciągu dnia były też zajęcia typu aerobik, pilates przy basenie czy rzutki. Wieczorami odbywały się różne animacje, np. karaoke. Nastolatki dobrze się bawiły. Dostępny był też bilard – dodatkowo płatny, około 6 dolarów za godzinę. **Basen** – tylko jeden był podgrzewany, a właściwie tylko jego część, bo druga połowa oddzielona barem już nie. Woda była raczej chłodna, a sam basen niezbyt duży, więc nie spędzaliśmy tam dużo czasu. **Morze i rafa** – rafa jest praktycznie wszędzie i jest naprawdę piękna. Był też duży odpływ, ale wyznaczone są miejsca, w których można bezpiecznie wejść do wody. **Ogólnie** – pobyt oceniam dobrze, choć bywałam w hotelach z cieplejszą wodą w basenie. Obsługa była w porządku, bez większych zastrzeżeń, mimo że trafiliśmy na okres ramadanu. Wi-Fi działa, ale jeśli chcecie mieć stały i pewny kontakt ze światem, polecam kupić eSIM.

Zalety

bardzo ladny i zadbany teren, piekna rafa

Wady

reczniki na plazy stare, jeden maly basen lekko podgrzewany

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel zasługujes na 4 gwiazdki Standard egipski. Pokoje w miare czyste, jedzenie kazdy znajdzie cos dla siebie. Basen podgrzewany w styczniu. Plaża piękna. Rafał jest. Słońce, cieplo. Personel nie natrętny. Jeśli przymkniesz oko na rozbita płytkę czy obitą ścianę to będziesz zadowolony. Hotel spokojny, dużo zieleni. Co wieczór cos sie dzieje. Gdyby nie to ze za każdym razem staramy odwiedzić inny rejon z chęcią bym wróciła.

Zalety

Spokój, zieleń, duży obiekt, pokoje z widokiem na morze , basen

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt uważam za bardzo udany od samego początku pełen profesjonalizm Byliśmy w hotelu ok 22 gdzie kolacja była do 21.30czekali na ludzi z kolacją.Obsluga bardzo miła ,otoczenie piękne.Byl to mój wyjazd 3 do Egiptu czytając opinie miałam obawy Nic się nie potwierdziło.Mialam urodziny będąc w hotelu zrobili mi niespodziankę z hotelu tort śpiewanie , gdzie się bardzo wzruszyłam Naprawdę polecam z całego serca

Zalety

Wyróżnia obsługa i animatorzy są cudownie.I piękny krajobraz wkoło hotelu

Kris

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel usytuowany przy plaży. Fajnie miejsce do wypoczynku. Hotel duży, ładna plaża.

Zalety

Duży hotel, duża plaża. Miła obsługa. Dobra kuchnia.

Wady

Łazienki do remontu, podłogi w pokojach nie zmywane, brud na tarasach. Zamiatane raz w tygodniu.

Damian

Pobyt - Styczeń 2026

Atmosfera w hotelu super obsługa bardzo dobra pokoje mają 2 oblicza nam się trafił ten przed remontem . Łazienka wymaga kosmetyki . W obrębie hotelu super dużo zieleni pobyt bardzo udany.

Zalety

Aniatorzy plaża obsługa kuchnia ok

Wady

Ciepła woda problem

Benedykt

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel ogólnie dobry, w niskiej zabudowie co w połączeniu z ogrodem daje fajny klimat. Domki z tarasem na basen czy morze super, ja wychodziłem na basen popływać przez drzwi balkonowe i taras. Dobra opcja bo niestety leżaków przy basenie mało, jeśli w sezonie jest podobnie to poważny problem. Jeden basen z barem wodnym podgrzewany. Do plaży z drugim barem kilka kroków. Pokoje ładne z sejfem i lodówką, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, serwis kawowy w pokoju na życzenie. Jest tylko jeden problem znany na terenie hotelu, mianowicie ciepła woda. O ile cześć hotelu po lewej stronie patrząc od recepcji na basen była w lepszej sytuacji, to prawa strona była naprawdę nieciekawa. Na ciepłą a w zasadzie letnią tylko wodę trzeba było naprawdę długo czekać przy otwartym kranie często 10 min i więcej. Ciśnienie takie, że przynajmniej w moim pokoju trzeba było się masować słuchawką prysznica. Ten jedyny problem nadrabia dobra kuchnia i duży wybór zarówno potraw jak i deserów, a wiem co mówię bo bywam w Egipcie od 13 lat. Animacje są naprawdę super, ekipa się stara wciągnąć do nich widzów. Różne konkursy, karaoke i pokazy i inne. Po animacjach codzienne tańce przy muzyce disco, po tańcach dla chętnych dyskoteka. To rzadkość w Egipcie, kto bywa to wie. Personel uprzejmy i uśmiechnięty, chcesz żeby nalali ci więcej, nie ma problemu. Bez problemu bym tam wrócił powtórnie.

Zalety

Ładne pokoje, dużo zieleni. Bliskość piaszczystej plaży. Uprzejmy, nie nachalny na tipsy personel. Dobre jedzenie, ciasta i owoce. Świetne animacje.

Wady

Jedyny problem to kłopoty z ciepłą wodą oraz mało leżaków przy basenie.

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel typowo orientalny śliczna niska zabudowa w przecudnym zadbanym ogrodzie. Baseny trzy duże w tym jeden podgrzewany woda idealna. Pokój przestronny my mieliśmy z sufitem w kształcie kopuły wykończonej czerwoną cegłą - lubimy takie klimaty. Wielki balkon w widokiem na morze i palmy. Łazienka czysta podstawowe kosmetyki - sprzątana codziennie, ręczniki i pościel czysta a materac nie wygnieciony. Zestaw "kawowy" po zgłoszeniu donoszony, barek płatny. Jedzenie urozmaicone przyprawione pod Europejczyków. Plaża czysta szeroka blisko rafa taka dla amatorów rybki pływają śmiało można snurkować. Obsługa i animatorzy uśmiechnięci pomocni zawsze dostępni. Super opcja z wynajęciem taksówki w hotelu tanio i bardzo bezpiecznie - byliśmy w Port Ghalib. Na koniec przyszła obsługa po nasze walizki byliśmy bardzo zaskoczeni oczywiście pozytywnie, że dba się o klienta do samego końca.

Zalety

Czystość, dobre jedzenie wieczorami owoce morza, obsługa, piękny ogród, czysta plaża.

Wady

Zawsze można się przyczepić, ale my wad nie widzimy.

Artur

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt udany, pogoda dopisała, takie ferie to ja rozumiem 😎...zapach świeżo skoszonej trawy o tej porze roku 😁. Hotel kompleksowy, wszędzie blisko, jedzenie urozmaicone ale powtarzalne. (...), obsługa bardzo pomocna i komunikatywna, solidne podejście do każdej sytuacji. Zmiana pokoju załatwiona ekspresowo.

Zalety

Czyste pokoje hotelowe, blisko do plaży, wydzielona część restauracji dla palących.

Wady

Łazienki hotelowe do remontu.

Pobyt - Styczeń 2026

Wspaniałe bungalowy parterowe lub 1 piętrowe z widokiem na morze lub ogród i baseny. Pyszne zróźnicowane jedzenie codziennie ryby owoce morza wołowina. 6-8 rodzajów świeżych owoców. Personel miły animacje fajne duźo dobrej muzyki tańce i śpiew. Polecam masarze. A morze bajka płytkie i ciepłe bo to Zatoka.

Zalety

Fajne przytulne domki piękne rośliny w ogrodzie i płytkie ciepłe morze i dobre jedzonko

Wady

Nic

Mariusz

Pobyt - Styczeń 2026

Oceniam hotel na bardzo dobry jak za te pieniądze,, Piękna długa czysta plaża, basen duży podgrzewany, Wieczorem Dyskoteka, Jedzenie Ok jak na Egipt na 4*Alkohol słaby,,. Pokoje do remontu, ale czysto, codziennie sprzątane,,,

Zalety

Piękna długa plaża, dużo basen podgrzewany , wieczorem Dyskoteka,,

Marcin

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel starszy bardzo czysty. Bardzo zadbane i piękne rośliny.Jedzenie bardzo dobre. Animacje dość słabe.

Zalety

Piękne rośliny i pyszne jedzenie.

Wady

Animacje i animatorzy. Widać że robią bo muszą nie mają energii i chęci.

Karolina

Pobyt - Styczeń 2026

Pobyt oceniam jako bardzo udany . Byliśmy z dwójką dzieci . Hotel położony nieopodal centrum nurkowego . W regionie liczne morskie atrakcje żółwie , krowy morskie a nawet udało nam się pływać z delfinami niesamowite wrażenia . Jedzenie dobre , pokoje czyste. Cena dostosowana do jakości . Polecam !

Zalety

Porządek , obsługa sprzątająca, kelnerzy , ogrodnicy , (...)

Wady

Barman przy barze główny, obok grzanego basenu . Pan był bardzo nieprzyjemny .

Swisstouches Oriental Resort (ex. Hotelux Oriental Coast)