Atrakcje dla dzieci: miniklub Dolphins (3-6 lat), Kids Club Sharks (6-11 lat): czytanie bajek, zabawy plastyczne.
Rewelacyjne Mar SPA Thalasso - największe profesjonalne centrum SPA na Maderze.
Dwa fantastyczne baseny infinity dające złudzenie łączenia się z horyzontem.
Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu
Szukalismy kameralnego miejsca, jednak w sezonie trudno bylo cos znalezc. Hotel duzy typu moloch (no ale to kazdy widzi dokonujac rezerwacji i decydujac sie na niego), tloczno przy posilkach, kiepska kawa do sniadania, za lepsza trzeba doplacac. Wszystkie pokoje maja sliczny widok, nawet te na parterze, gdyz okna wychodza na zadbany ogrod i morze, moim zdaniem nie warto doplacac za wyzsze pietro. Po zakwaterowaniu (pozno w nocy) w pokoju czekala pyszna kolacja z jeszcze lepszym deserem-wysmienita tarta owocowa. W ogrodzie miejsce do wypoczynku na lezakach. Polecam
w zasadzie wszystkie pokoje z widokiem na ocean, nie dobiegaja zadne odglosy ulicy,
duzy moloch (choc to nie jest niespodzianka, kazdy widzi ze nie rezerwuje kameralnego miejsca), tlok na posilkach, czasami trzeba czekac na stolik
Polecam wakacje na Maderze. Przepiękna przyroda, ładne widoki i 2 cudowne ogrody, gdzie można spędzić cały dzień podziwiając przepiękne azalie, storczyki, drzewiaste paprocie i mnóstwo innych roślin. Ogród tropikalny Monte Palace bardziej mi się podobał niż botaniczny i jeżeli ma ktoś tylko czas na zwiedzenie jednego to na pewno ciekawszy będzie tropikalny. Bardzo łatwo można się do niego dostać kolejką linową. Ma kilka punktów widokowych z których można podziwiać Funchall. Znajduje się tam Muzeum Afryki i Muzeum Minerałów. Wejście do muzeum w cenie biletu do ogrodu.
Jest położony blisko centrum Funchall (spacerkiem 20 -30 min). Nowocześnie urządzony. Smaczne posiłki, duży wybór. Myślę, że spośród hoteli dostępnych blisko centrum Funchall, ten jest naprawdę godny polecenia. W ubiegłym roku byłam również w hotelu 5* ale Vidamar bardziej mi się podobał.
Dosyć drogie napoje do kolacji. Trochę zbyt mały ogród. Kilka palm i drzew oliwnych.
Można bardzo miło spędzić tam czas, ale raczej tydzień niż dwa.
Położenie w stosunku do Centrum miasta, obsługa, komfort, baseny.
Jak na całej wyspie brak prawdziwej plaży. Trochę skomplikowany wewnątrz.
Jeśli miałabym wrócić, to napewno do tego hotelu. Jedzenie bardzo urozmaicone, w pokojach czyściutko . Obsługa cały czas uśmiechnięta i pomocna. Rezydent również wlaściwie spełnia swoją rolę . Pani Magda jest przesympatyczną osobą. Z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel.Wyjazd zaliczam do bardzo udanych. Jeśli chodzi o wycieczki na miejscu, to są bardzo ciekawe, może najmniej udana to wieczór Fado z tamtejszym folklorem folklorem.
Hotel położony w bardzo dobrym punkcie. Wszędzie blisko, pracownicy przesympatyczni.
Hotel nowoczesny i czysty, położony w dogodnej okolicy - ok. 3 km do centrum, z przystankiem autobusowym zaraz koło hotelu. Do dyspozycji gości są baseny, zajęcia fitness i spining, siłownia, sauny, stół do bilardu za darmo. Dodatkowo mało osób korzysta z tych rzeczy, więc jest pełna swoboda. Bardzo sympatyczna i pomocna obsługa. Możliwość wynajmu auta w dogodnej cenie. Posiłki urozmaicone z możliwością zamiany bufetu na restauracje: portugalską, sushi, włoską. Hotel cichy - jeżeli ktoś lubi animacje to ich tu nie znajdzie, co akurat dla mnie było zaletą. Bardzo dobrze sprzątane pokoje.
Bardzo miła obsługa. Hotel bardzo nowoczesny i czysty. Do dyspozycji baseny, sauny, fitness, siłownia, squash, stoły do bilarda,tenis za darmo. 3 dobre restauracje do wyboru.
Brak podgrzewanego basenu zewnętrznego.
Bardzo ładny, nowoczesny hotel. Super położenie. Trochę rozczarowują zewnętrzne baseny????
Baseny
bardzo dobry, lepszy niż na zdjęciach, świetnie położony, dobrze wyposażony, miła obsługa, czysto, dobre jedzenie, dobre baseny, wszystko ok
Bardzo klimatyczny chillout\\\'owy hotel. Czysto, pachnąco, cichutko - pełen relaks! Ale dzieci musiały same sobie zajęcia organizować - brak animacji. Początkowo czuliśmy się trochę jak w sanatorium, ale... klimacik lokalny zrekompensował wszystko, a malownicza Madera dopełniła wrażenia! Urlop uważamy za baaardzo udany!!! myślę, że to rewelacyjne miejsce dla par, może nie koniecznie z dziećmi -choć i te świetnie się mogą bawić, ale pod jednym warunkiem: muszą mieć towarzystwo :-) a już na pewno powinni tu zawitać ludzie lubiący aktywność fizyczna - POLECAM!!!
czystość, jakość obsługi, możliwość aktywności fizycznej (siłownia, spinning, fitness, tenis, nurkowanie), WiFi
brak wieczorków/animacji/programu artystycznego wieczorami mało warzyw przy posiłkach, mały wybór
Doskonały, na każdą porę roku i dla wszystkich grup wiekowych (choć raczej bez rodzin z dziećmi), doskonałe i urozmaicone posiłki, warto dopłacić za pokój z widokiem na morze. Byłem drugi raz w tym hotelu i przyjadę kolejny!
ogólne wrazenia bardzo pozytywne, wrócilismy bardzo zadowoleni, pokoje niezwykle duze, czyste, w hotelu dużo róznorodnych atrakcji, minusem są kolacje - jak na 5 gwiazdek zaskakujaco mały wybór, śniadania w porządku, hotelu nie polecam jedynie rodzinom z małymi dziećmi, których nie mozna spuścić z oka, ze względu na jego położenie (na klifie) a wyspa cudna, podzielam wcześniejsze opinie
ŚWIETNA LOKALIZACJA, NIEZAPOMNIANE WIDOKI, WYŻYWIENIE TROCHĘ SŁABE JAK NA 5 GWIAZDEK, DOBRE POŁĄCZENIE KOMUNIKACYJNE Z WSZYSTKIMI ZAKĄTKAMI CUDOWNEJ MADERY, OBSŁUGA HOTELU STANĘŁA NA WYSOKOŚCI ZADANIA I ZAMIENIŁA KIEPSKI POKÓJ PRZYZNANY NAM PRZEZ ITAKĘ NA POKÓJ Z WIDOKIEM NA OCEAN, POLECAM KUPOWAĆ WYCIECZKI W LIDO - CENY KONKURENCYJNE I WIĘKSZY WYBÓR, CHĘTNIE MOGŁABYM TU WRÓCIĆ ....
Hotel o bardzo zimnym wystroju (kamień, szkło, stal). Wszystko w tonacji szarości. Rzecz gustu. Obsługa w recepcji adekwatna do wystroju. Pokoje dla klientów Itaki w przyziemiu (garden view). Pokoje na wyzszych piętrach z widokiem na ocean przeznaczone dla innych nacji.Bardzo słaba gastronomia. Nie ma opcji BB (bed and breakfast). Dwa duże baseny. Hotel niezwykle czysty.
Świetny hotel bardzo nowoczesny,znakomicie umiejscowiony, spacerkiem 15min do centrum. Super widoki na ocean, bardzo ładne baseny z podgrzewaną wodą co się przydało bo byliśmy na początku marca. Pokoik zabaw dla dzieci,mały minus za brak na terenie hotelu placu zabawa ale 5min pieszo świetny miejski plac zabaw w ogrodzie. po wyjściu z hotelu wszystko pod ręką market, restauracje, wypożyczalnie aut, winiarnie. Boska obsługa w życiu tak miłych ludzi w stosunku do mojego dziecka nie spotkałam. Zawsze przy obiadokolacji zabawiali małą tak żebyśmy mogli spokojnie zjeść. Moja 18 miesięczna córka była zachwycona, kelnerzy wyciągali ją na kuchnie i zawsze wracała z deserkiem lub lodami.Co wieczór bezpłatnie fitness, yoga, pilates,zumba. w cenie dostęp do squasha, tenisa. Wymarzone wakacje a nie mało już widzieliśmy. Madera jest boska- zakochałam się w tej roślinności, ogrodach, klimacie (idealny na wyjazd z małym dzieckiem)
Hotel nowoczesny, z dużymi pokojami (na stałe wstawione sofy i fotel) oraz pięknym widokiem na ocean praktycznie z każdego pokoju. W grudniu 2011 za pobyt zapłaciliśmy 1800 zł / os., więc stosunek jakości do ceny rewelacyjny :). Hotel położony w doskonałym miejscu - wszędzie blisko a z drugiej strony cisza, gdyż pokoje wszystkie położone są od strony oceanu (słychać jedynie szum fal). Obsługa doskonała, infrastruktura również. Generalnie polecam MADERĘ, jest przepiękna - byłem tam już trzeci raz i z pewnością niedługo tam wrócę!!!
Bardzo dobry hotel, z miłą obsługą i pięknym widokiem na ocean praktycznie z każdego pokoju (hotel stoi frontem do oceanu a od strony lądu ma jednynie korytarze). Wyposażenie nowoczesne i czystść ok (pokoje codziennie sprzątane). Doskonałe miejsce zarówno na spacery po Funchal jak i wynajęcie samochodu oraz wypady w głąb lub dookoła wyspy(odradzam wypożyczalnie Budget - samochody stare i naciągają na paliwo). Bardzo blisko są sklepy i restauracje a stare miasto i port w zasięgu miłego spacerku. Poprzednio byliśmy w Regency Palace i jest on 3 razy dalej. Ogólnie bardzo polecam Maderę. To moja ulubiona wyspa (poza świetnym winem maderyjskim dużo bardziej urozmaicona i piękniejsza niż Teneryfa, Gran Canaria, Fuertaventura i inn.). Polecam oczywiście wyjazd zimą, gdy w Eurobie zimno a tam zawsze 23-25 stopni :)
Spędziliśmy w tym hotelu dwa tygodnie na przełomie marca i kwietnia 2011 roku,czuć było że jesteśmy przed sezonem, w hotelu panowała grobowa cisza,nic się nie działo,żadnych animacji,raz na tydzień występ przy kolacji regionalnego zespołu.Posiłki monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie.Pokoje bardzo dobrze wyposażone(czajnik,herbata,kawa)przestronne,duża łazienka,czyste.Polecam dopłatę do pokoji z widokiem na morze-rewelacja.Byliśmy z dwuletnim dzieckiem i daliśmy radę.W hotelu można spotkać wielu naszych rodaków. Obsługa była dla nas bardzo miła i chętnie służyła pomocą.W otoczeniu hotelu liczne knajpki,niedaleko supermarket,do centrum Funchal około 2 km.Generalnie polecam.
Polecam wszystkim. Hotel świetnie wyposażony, czysty, przyjemny i cichy. Obsługa miła, nie narzucająca się co b. sobie cenię. Hotel z nowoczesnym designem. Ładny ogród wokół. Byliśmy w lutym i niestety jeden z basenów zewnętrznych był nieczynny, a w drugim była lodowata woda, ale można korzystać z mini spa (sauna - turecka, fińska; basen częściowo kryty z podgrzewaną wodą; jacuzzi; brodzik). Jedzenie dobre i świeże. Śniadania monotonne, ale b. smaczne. Kolacje każdego dnia inne tematycznie. Przepyszne desery! Do centrum Funchal można spokojnie dojść spacerkiem. A jeśli komuś nie chce się spacerować, to w bliskiej odległości od hotelu jest przystanek komunikacji miejskiej. Wokoło pełno knajpek, sklepów. Niedaleko także do pięknej promenady.