Opinie o Anex Poland

6.1
Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
Stosunek jakości do ceny
Zgodność ofetry z opisem

Wyświetlono 784 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Pobyt - Październik 2025

Jestem bardzo zadowolona z biura podróży Anex. Byłam z nimi w Turcji. Przebieg wyjazdu, organizacja, kontakt z rezydentem bez zarzutu. Rezydent polskojęzyczny, również wycieczki obsługiwane przez polskojęzycznego przewodnika.

Marcin

Pobyt - Październik 2025

Witam, jeżeli jeszcze ktoś się zastanawia nad zakupem wycieczki, to jak najbardziej możemy polecić te biuro i osoby które je reprezentulaja. Pani (...) jako rezydentkę, czysto jasno i przyjemnie przedstawi warunki co do pobytu aaa pan (...) z resztą ekipy zrobi wszystko aby ten czas umilić i poznać miejsca z innej perspektywy. Pozdrowienia od Miłosza ✌️

Aleksandra

Pobyt - Październik 2025

Osobiście nie spotkaliśmy się z żadnym problemem. Tranfer z lotniska i do - bez przeszkód. Rezydentka bardzo konkretna i życzliwa. Polecamy.

Pobyt - Październik 2025

Bardzo polecam to biuro podróży..elegancko ubrani wyróżniający się z tłumu panowie czekali na lotnisku w Egipcie..widoczni ..pomocni..wszystko wytłumaczone.. szybki transfer z lotniska..rezydent pomocny i dostępny.. 10/10😉

Angelika

Pobyt - Październik 2025

Pierwszy i ostatni raz. Nie polecam! Kontaktu z rezydentem brak, kontaktu z biurem brak .. przy wylocie z Egiptu okazało się, że nie ma nas na liście pasażerów na lot do Polski - kontakt z biurem zerowy, numer alarmowy nie odpowiada.

Jacek

Pobyt - Październik 2025

Biuro tragedia. Mieliśmy mieć wylot o godzinie 15:20 z Wrocławia a informacje o przesunięciu lotu na 22:20 otrzymaliśmy o 11:45 gdzie zostało nam 100 km do Wrocławia. Na lotnisku fakt dali nam voucher na 80 zł na jedzenie (starczyło na jeden posiłek) 2 h przed wylotem opóźnienie się zwiększyło o kolejne 2 h finalnie po 9 h opóźnienia(i innym numerem lotu jak i samolotem) wylecieliśmy do sharm el shalkin. Na miejscu rezydent był nastawiony wyłącznie na sprzedaż wycieczek. Sam pobyt był przyjemny

1.7

Pobyt - Październik 2025

Zacznę od tego że lot 3.10 8.50 mieliśmy odwołany I polecieliśmy 4.10 14.00 (finalnie o 16wylecielismy). Do tego tragiczna obsługa Pana pracującego na lotniskh chopena przedstawiciela Anex który nic nie wiedział nie pomógł nam w niczym. Anex na miejscu w hotelu sprzedawało wycieczki fakultatywne kompletnie nie zgadzające się z faktyczną wycieczka w Turcji. NIC SIE NIE ZGADZAŁO! firma anex nie pomogła nam w momencie odwołania lotu. TRAGEDIA

4.3
Jack

Pobyt - Październik 2025

W przedzien powrotu informacja o odlocie pojawila sie poznym wieczorem. Mieli nas odebrac z hotelu o 07.25 . Recepcja zadzwonila okol 9.00 do rezydenta Anex, ktory poinformowal nas ze autokar na lotnisko bedzie o 10.00 , godziny lotu sie zmienily a wogole to ona nas o tym informowala WCZORAJ,chyba telepatycznie. Drugi telefon odebrala osoba mowiaca po angielsku. To mi akurat nie przeszkadzalo, pani po moim pytaniu rozlaczyla sie. Ostatecznie pojechalismy o 11 a nasz lot byl 7 opozniznienia

4.7
Mariola

Pobyt - Październik 2025

Porażka ! Otrzymałam wieczorem w dzień przed wyjazdem informację o transferze ,odjazd 5,25 mimo,że do lotniska jest 14 km ,a odlot samolotu jest o 9.30,bez śniadania,rezydentka zaproponowała nam taxi -tylko 30 euro

2.3

Pobyt - Wrzesień 2025

Nie polecam. Najgorsze biuro podróży. Wciskają oferty wycieczek, które nie mają pokrycia w rzeczywistości. Rezydent porażka. Bardzo nie kompetentne osoby tam pracują. Nigdy więcej Anex.

Kinga

Pobyt - Wrzesień 2025

Zarówno Anex jak i wakacje.pl to totalne dno. Będąc już na naszych wakacjach dowiedzieliśmy się, że według Anexu nasz lot powrotny nie istnieje, nikt nie chciał udzielić nam pomocy. Pożal się Boże rezydent stwierdził, że to wina wakacje.pl, a nie jego, a wakacje.pl pomimo wielokrotnych prób kontaktu nie zrobiło absolutnie nic, oprócz odsyłania mnie do działu reklamacji, gdzie od tygodnia nie otrzymałam informacji zwrotnej. Dodatkowo pomimo połączenia rezerwacji ze znajomymi mieliśmy osobne loty.

Pobyt - Wrzesień 2025

Moja opinia dotyczy głównie rezydenta (...) , rezydent który lubi to co robi, pełny kontakt co do załatwienia spraw, pomocny w każdej sytuacji i załatwienia spraw z pozytywnym skutkiem, pierwszy raz od moich wyjazdów spotkałem człowieka tak pozytywnie nastawionego na drugiego, nawet po moim powrocie jeszcze mam z nim kontakt odnośnie nabycia zdjęć jednej z wycieczek.Odnośnie pobytu w hotelu mogę to obsługa hotelowa również życzliwa i empatyczna, mój pobyt to w Blend Club .

Pobyt - Wrzesień 2025

Wycieczka zgodna z opisem, kontakt z rezydententką bardzo dobry. Wielki minut dotyczący transferu i tego ze nie zostaliśmy poinfomowani ze w trakcie mamy sie przesiadać do innego busa, gdzie był z nami 19 letni syn poruszający sie na wózku i trzeba było go 2 razy wsadzać i wyciągać . Pierwszy raz sie spotkaliśmy z takim czymś. Do tego bus powinien przejść jakis przegląd bo kierowca musiał wyłączyć klimatyzację , zeby światła działały normalnie. Raczej już nie skorzystamy z ofert tego biura

Pobyt - Wrzesień 2025

Jedyne co się zgadzało to hotel i jego standardy jeżeli chodzi o rezydentkę panią (...) pozostawia wiele do życzenia lepiej żebyś się nie potrzebowali pomocy i uważajcie na zmiany lotów oraz transferów bo owa pani o niczym nie informuje

Pobyt - Wrzesień 2025

Zakup oferty bez niespodzianek. Wszystko zgodne z opisem i bez zaskoczeń. Po przylocie do Egiptu oczekujący polskojęzyczny przedstawiciel biura. Szybki i dobrze zorganizowany transfer z lotniska do hotelu. Bezproblemowy kontakt z rezydentem (szybko i sprawnie odpisuje na wiadomości). Przedstawiciel biura i kierowca bardzo uprzejmi elegancko prezentujący się w stroju Anex.

3.3

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel w Egipcie (...) Po zgłoszeniu problemów do rezydenta otrzymaliśmy odpowiedz że nic się nie da zrobić. Inne pokoje były ale nie dla klientów Anex Polska. Korzystaliśmy z państwa usług po raz drugi, ale chyba ostatni, szczególnie że wyjazd nie był tani

Kamil

Pobyt - Wrzesień 2025

Stanowczo odradzam biuro podróży Anex! Pierwszy raz korzystaliśmy z tego biura i jest to na pewno ostatni, warto dołożyć do renomowanych tour operatorów te „kilka” zł. Rezydentka w kwestii problemów z pokojem umyła ręce w sposób poniżej krytyki, a spotkanie informacyjne zamieniła na kilku zdaniową wiadomość whatsapp, bo jej się widocznie nie chciało ruszyć dla jednej pary. Brak poinformowania przez touroperatora o konieczności oczekiwania 8h po podróży na pokój! Zgłaszam reklamację

Jarosław

Pobyt - Wrzesień 2025

OSTRZEŻENIE!!! Chciałbym ostrzec ludzi przed wycieczkami fakultatywnymi z tego biura. Pierwsza wycieczka do miasta hurgada 7 EUR WAŻNE: rezydent zapewniał nas że podczas wycieczki zabiorą nas do sklepu gdzie nie będzie oszukanstwa ceny są normalne takie same dla wszystkich klientów są z góry ustalone. Że to nie oszustwo bo to rządowe itp. Ale okazało się że tam było bardzo bardzo drogo. Dla porównania chałwa w tym sklepie 280 a w Carrefour 88 funtów egipskich. Oszuści naciągacze 500 znaków.

3.7

Pobyt - Wrzesień 2025

Rezydent z Anexu tragedia… Już nie będę pisać imienia. Był do naszej ,,dyspozycji’’ od 14 do 24 września w hotelu Blend w Egipcie w Hurghadzie. Rezydent widmo. Niby miał być codziennie w hotelu. Nie było go ,a gdy prosiliśmy przez whatsapp czy można mu podać pieniądze na wycieczkę kiedy będzie itd to dał znać że mamy kasę zostawić w recepcji innej opcji nie ma. Dowiedziec się cokolwiek czy uzyskać jakąś pomoc graniczyło z cudem. Ważne dla niego było tylko podczas spotykania sprzedać wycieczkę

1.3

Pobyt - Wrzesień 2025

Od samego początku wszystko było nie na czas... samolot na lotnisku z godzinnym opóźnieniem, rezydentka niekomunikatywna, powrót z czterogodzinnym opóźnieniem o którym dowiadywaliśmy się po czasie... szczerze nie polecam... pierwszy i ostatni raz skorzystałem z ich oferty...