Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Brak transferu w Czarnogórze z lotniska do hotelu.Zaplacilam z siostrą sama i po 4 miesiącach walki oferują mi talon na kolejny wyjazd.Nigdy nie chcę mieć z tą firmą do czynienia.Zenada i brak profesjonalizmu.
Przestrzegam przed tym biurem. Sprzedali wycieczkę, która się nie odbyła i to dwukrotnie! Dwa razy musiałam zmienić swoje plany, urlopy w pracy i inne ważne sprawy dotyczące wyjazdu. Masakra, cały urlop zniszczony. Już przy pierwszym razie byłam bardzo zła, ale chciałam bardzo jechać do Azji i teraz mam nici z wakacji. W dodatku po sprawdzeniu oferty ta sama wycieczka znowu jest w ofercie tylko miesiąc później z ceną zmienioną z 7400 na 11600. Dno.
Nie polecam tego biura. Mimo wielu nieprawidłowości na wycieczce do Chorwacji reklamacja nie uwzględniona i brak odpowiedzi na zadawane pytania.
Nie radzę korzystać z usług Itaki, wycieczka niezgodna z ofertą. Brak jakichkolwiek animacji dla dzieci mimo zapewnień organizatora. Podróż powrotna do domu na własną rękę gdyż transfer nas nie odebrał z lotniska. Brak jakiejkolwiek odpowiedzi na reklamacje. Porażka!!!!!!!!
Zdecydowanie nie polecam. Myślę że celowe działanie aby ukryć mankament oferty. Hotel oddalony od plaży ale bus hotelowy kursuje co pół godziny. Na miejscu okazuje się że bus jest ale kursuje co 3 godziny. Czyli 3 razy na dobę. Biuro na złożona reklamację odpowiada: przepraszamy ale nie widzimy problemu... Gdy macie problem biuro najprawdopodobniej uzna że to nie istotne i nie będzie widzieć problemu.
Najgorsze biuro podróży z którego korzystałem!!Pokoje niezgodne z ofertą przy zakupie wycieczki. odradzam
Wykupiliśmy wycieczkę na Krete -opcja all inclusive. Hotel w porządku,jedzenie okej. Główny z minusów: mieliśmy wykupiony pobyt od niedzieli do poniedziałku (8dni). Jak się później okazało w niedzielę musieliśmy się wymeldować o godzinie 11 przed południem. Wylot mieliśmy w pon o 6 rano... Oczekiwanie na korytarzu .. nigdzie nie było żadnej informacji o tym że zostaniemy bez noclegu bez mieszkania prysznica z walizkami na głowie. Nie polecamy
Kupując ofertę masz nadzieję że wszystko będzie ok. Tymczasem same kłamstwa które wychodzą już w chwili przybycia do hotelu. Brak opieki rezydenta, któremu zależy na sprzedaży wycieczek. A biuro każda reklamację uznaje na zasadzie kupiuj wklej. To nie ich wina tylko wina hotelarza za co w jego imieniu przeprasza. Tym samo buro ponosi winę za niedogodności w hotelu dając im ciche przyzwolenie. Najwyższy czas to zmienić.
Oferta o hotelu była prawdziwa ale to co zrobiono nam z przelotem i transferem to przechodzi ludzkie pojęcie .zmieniali nam lotnisko najpierw przylotu potem odlotu i po przylocie do Gruzji transfer z lotniska do hotelu trwał 7,5 godz. małym busem bez klimatyzacji ,woda ściekała po szybach. To samo powrót na 2 dni przed odlotem znów zmienili lotnisko i znów transfer trwał 7 godz. to była makabra nigdy więcej z Itaką nie polecę i nikomu tego biura nie zarekomenduje . to były moje najgorsze wakacj
Porażka. Miałam mieć wycieczkę objazdową + 4 dni pobytu.Nie dopilnowali podstawowych rzeczy i na moją interwencję uzyskałam tylko informację że im przykro. Nie są to jakieś drobnostki ale powrót opóźniony o 12 godzin. Kwoty pobrane na wycieczce przez pilota niezgodne z opisem . Zapłacone all inclisive brak obiadu i śniadania i ich odpowiedż że ta opcja nie opisuje ile ma być posiłków. Już nie wspomnę że na 5 dni przed wylotem zmienili powrót z wieczornego na poranny więc zginął nam cały dzien.
Hotel Presa di Finica w Turcji. Pobyt na zakończenie sezonu. Pięknie położony wśród terenów zielonych, hotel 5* czasy świetności ma już za sobą. Pobyt uważam z udany, bo wiedziałam (czytam opinie) czego się spodziewać. Cały odpoczynek poszedł na marne przez podróż powrotna. Wylot z Antalii o 7:00, transfer z hotelu o 1:30. Wszystko pięknie i o czasie. Transfer z Presa di Finica na lotnisko to dwie godziny. Znaliśmy godziny wylotu, nic się nie poprzesuwalo wiec tez wiedziałam na co się decyduje.
Pierwszy raz z ITAKA i ostatni. Oszuści i krętacze. Wycieczka wykupiona do hotelu 5* all inclusive do Egiptu. FirstMinute sto razy zmieniane (okres trwania wycieczki z 11 na 8, zmiana linii lotniczych, zmiana godziny wylotu na dużo późniejszą) Godzina lądowania w Egipcie miała być o 19:05 po zmianie (która była krótko przed wycieczką) wylądowaliśmy o 2:00 w nocy, w hotelu po 3:30. Po przybyciu do hotelu nie otrzymaliśmy posiłku który nam przysługiwał. Odpowiedź Itaki - zaakceptowaliście warunki.
Jak wylądowaliśmy na KOS w Grecji to rezydent oświadczył jednej kobiecie że zmienili jej hotel :) A co do naszej przygody. Zapisaliśmy się na wycieczkę "Dookoła Kos" , zgubiliśmy kartę ze spotkania bądź Nam sprzątaczki sprzątneły niewiem, nie mogliśmy się dowiedzieć o której jest start wycieczki bo rezydent miał gdzieś odpowiedź na whatsupie, SMS i nie odbierał. Dopiero nad ranem odpisał łaskawie na wiadomość o 8.43 że o 8.45 pod hotelem :) reklamacja nie uznana, będziemy się sądzić o nasze 100€
Hotel na zdjeciach piekny , rzeczywistosc przerazajaca
Witam, wróciłam właśnie z wycieczki Nowy Jork na dobry początek. Jestem bardzo zadowolona i mile zaskoczona. Wycieczka spełniła moje oczekiwania, opiekun wycieczki p. Seweryn bardzo pomocny i życzliwy. Przekazywał nam dodatkowego informacje co można jeszcze zwiedzić czego nie mieliśmy w programie. Polecam i na pewno jeszcze skorzystam z waszych wycieczek.
Kupując wycieczkę miałem przewidziany powrót o 19:50, tydzień przed powrót został zmieniony na godzinę 6, czyli o 2 będzie autobus pod hotelem… czyli wracając z wakacji nie będziemy spać aż do powrotu do Polski (bo co to za spanie w samolocie tym bardziej przy wrzeszczących dzieciach) czyli przynajmniej 24h bez snu… odsypiać po wakacjach? Chyba nie po to się jedzie na wakacje, żeby później odsypiać w domu… nie pozdrawiam i nie polecam
Zdecydowanie nie polecam korzystania z ITAKI. Rola rezydenta służy tylko i wyłącznie "naciąganiu" gości na drogie w stosunku do rynku zaaranżowane "atrakcje", bądź wprowadzanie gości celowo w błąd. Nie można liczyć na pomoc rezydenta przy zameldowaniu, więc jeśli ktoś nie mówi w języku angielskim, może mieć już na wstępie problemy. Czas odpowiedzi ITAKI na wiadomości / zażalenie - to 30 dni. Wylot bez śniadania i prowiantu...
Mój trzeci kontakt z Itaką i trzeci raz porażka. Koszmar. Tym razem na miejscu okazało się, że Itaka sprzedała mi pokój który nie istnieje. Rezydentka nie raczyła pomóc, a dodatkowo oszukała mnie i wyciągnęła kolejne pieniądze. Po powrocie zwrotu pieniędzy musiałam domagać się przez prawnika.
Wszystko super dopóki nie składa się reklamacji... Rezydent mało pomocny zapewnia, że nie jest w stanie nic zrobić, ale mamy złożyć reklamacje i wszystko potwierdzi. Odpowiedzi na reklamację w terminie nie było, trzeba się upominać, oczywiście nie została uznana. Zapewne nikt nie zrobił nic z tej kwestii.
Oferta byla zgodna z rzeczywistością , Pani Edyta sprawdziła się w 100% jako organizator wycieczki . Polecam buro podróży Itaka :)