Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Wszystko bez problemów, wszystko zgodnie z planem pan rezydent bardzo sympatycznie opawiadał zwiedziliśmy bardzo dużo miejsc zdecydowanie polecam obsługę rezydenta przewodników kierowcy sympatyczni wszystko dopięte na 100%
Niestety biuro z tendencjami do naciągania klientów. Sprzedają hotele 4* jako 5* nie informując o tym klienta na żadnym etapie rezerwacji. Wiem czyta się umowy, ale taka informscja powinna być podana tym bardziej, że epatują w reklamie 5*. Jesli już mówimy o hotelu, w tym przypadku 5* według Itaki to: pleśń w łazience na suficie, przerdzewiała wanna, niezamykające se drzwi tarasowe, zniszczone rozpadające się lustro i najgorsze, prusaki na jadalni. Operator zapewniał, że hotel jest czysty.
Najgorsze biuro podróży z jakiego korzystałem. Sprzedają wakacje w Hotel z zagrzybiałe pokoje i niedziałającą klimatyzacją. Brak pomocy ze strony biura podczas pobytu mimo moich telefonów i e-mali. Na emaile po tygodniu odpowiadają że im przykro że nie ma klimatyzacji za którą zapłaciłeś i możesz złożyć reklamacje po powrocie. Na reklamację standardowa odpowiedź nie widzimy podstawy do uznania. Zwykli oszuści liczący na to że nie będziesz się z nimi sądził. Odradzam korzystanie z oferty ITAKA.
To były wakacje marzeń! Spędziliśmy na Maderze cudowne dwa tygodnie. Agenci z biura w Dąbrowie Górniczej przy ul. Piłsudskiego dołożyli wszelkich starań, aby nasza podróż przebiegła bezstresowo. Wszystkie ustalenia zawarte 7 m-cy przed wyjazdem okazały się w 100% zrealizowane. Fantastyczny hotel, niesamowite wyżywienie, świetne rezydentki, sprawna i całodobowa pomoc w każdej sprawie. Opieka na lotniskach bez zarzutu. Pracownicy biura nawet po powrocie pytają o wrażenia i uwagi-super.
Super pobyt. Rewelacyjna organizacja! Wspaniałe święta jak i nowy rok. Travel agent Khaled który był bardzo przyjazny, towarzyski jak i wspaniały oprowadził nas po najbardziej ciekawych miejscach w Egipcie! Szczerze polecam! Wanda
Uczestniczyłem w objazdowej wycieczce Izrael Egipt Jordania 2022-12-22-28 wycieczka była super zorganizowana przez biuro jak i Pilot wycieczki był bardzo opiekuńczy i dostępny w każdej naszej potrzebie Serdecznie pozdrawiam Pilotkę która pozostała naszą przyjaciółką po powrocie 💙❤️💚💚💚
Udana wycieczka objazdowa do Norwegii. Wielki plus za standardy autokaru jak i hoteli. Przewodniczka świetna babeczka, kierowcy strzał w 10! Na takie wycieczki z takimi ludźmi mogłabym jeździć wszędzie i zawsze. Wszystko dopracowane, przemyślane. Informacje na temat wycieczki na stronie były adekwatne.
Pierwszy raz miałem do czynienia z Itaką i nie chcę mieć NIGDY WIĘCEJ z nimi do czynienia. Przylecieliśmy do Marrakeszu na wakacje, na miejscu Zero informacji czy czeka na nas autobus czy taxi. Opiekun z innej wycieczki Itaki nie chciał nam nawet pomóc. Pokój w hotelu niezgodny z ofertą, dodatkowe opłaty za podatek hotelowy, których miało nie być, dezinformacja, opiekun rozmawiał tylko po angielsku, w dodatku byl niedostępny większośc czasu. Zamiast odpoczywać najedliśmy się nerwów i kosztów. :(
Uczestniczyłam w wycieczce objazdowej - zwiedzanie Paryża w listopadzie 2022 r., program obejmował też zwiedzanie Wersalu. Na skutek zaniedbania ze strony Itaki do Wersalu weszliśmy bez przewodnika, przechodząc przez sale pałacu pozostawieni sami sobie. Po powrocie Itaka nie uznała reklamacji, twierdząc, że program nie gwarantuje zwiedzania z przewodnikiem. Pierwszy raz spotkałam się z biurem, które organizując wycieczkę nie gwarantuje zwiedzania z przewodnikiem. Jestem bardzo rozczarowana.
Zapłaciliśmy za wyjazd na narty,taszczyliśmy własny sprzęt tylko po to żeby na miejscu dowiedzieć się że nart nie będzie a jako rekompensatę dostaniemy wycieczke do meczetu
Porażka - kupując wczasy zaznaczałam , że zależy mi na bezpośrednim przelocie i przyrodniczym objeździe. Dwa tygodnie przed urlopem dostałam wiadomość że lot jest z międzylądowaniem, na miejscu przewodniczka kompletnie bez wiedzy przyrodniczej - krocionoga nazywała dżdżownicą i twierdziła, że na Madagaskarze nie ma owiec, których liczne stada mijaliśmy busem, na koniec obruszyła się, że jest historykiem sztuki a nie przyrodnikiem !!! Wymuszanie zakupu fakultetów. Nie polecam!!!
Po raz kolejny udane wakacje z Itaka! Hotel zgodny z opisem, pyszne jedzenie i miła obsługa w hotelu. Dziękujemy Pani Anecie z Suwałk za pomoc w wyborze hotelu i wspaniałą obsługę :)
Zdecydowanie NIE polecam tego biura. Nie dość, że zmieniają sobie podpisaną umowę według własnych potrzeb to jeszcze standard obsługi reklamacji jest poniżej jakiegokolwiek poziomu - maksymalnie długi czas oczekiwania, a w odpowiedzi standardowe formułki nawet nie pasujące do zarzutów z reklamacji. Rezydent na miejscu jest tylko dla siebie i aby sprzedać wycieczki - jak są problemy to można liczyć tylko na siebie. Sprawę mojej reklamacji rozpatrzy sąd - na pewno Itaka nie ma już mojego zaufania.
W drugiej połowie listopada byłyśmy na wypoczynku w Omanie w hotelu Barcello. Chcemy wyrazić nasze uznanie dotyczące osoby pana Mustafy, który opiekował nami w trakcie wycieczek. Jego wysoka kultura osobista, bardzo duża wiedza o Omanie ,gotowość i chęć niesienia pomocy turystom zjednywała ludzi i budziła duże uznanie. Taką postawę prezentował również w hotelu służąc pomocą ,odpowiadając na pytania jednocześnie wyrażając zainteresowanie samopoczuciem turystów. Dziękujemy!
Należymy do grupy zadowolonych z wyjazdu na Fuerteventurę z biurem Itaka.Warunki na miejscu odpowiadały naszym oczekiwaniom( zgodnie z opisem wycieczki). Nie było żadnych "potknięć" ze strony organizatorów, jeśli nie liczyć wycieczki na sąsiednią wyspę Lanzarote i organizacji dojazdu z hotelu na lotnisko -zawiodła logistyka, brakowało miejsca na bagaż ( mój mąż jechał jednym autokarem, a bagaż drugim....Spotkali się na lotnisku!).
Hotel byl w bardzo złym stanie (wycieczka do najtańszych nie należała). Po pokoju biegały insekty, w hotelu była bakteria ( wszyscy spędzali czas w wc), obsługa niekomunikatywna, opiekunka wycieczki gdy był problem nie odbierała tel. Pod koniec pobytu zalało wszystkim pokoje (z powodu nagłego deszczu). Pewna rodzina w skutek "powodzi" wylądowała w szpitalu gdyż sufit w pokoju spadł im na głowy. ITAKA Po naszej reklamacji odpisała mi kulturalnie żebym pocałowała się w D. Uprzejmie Odradzam.
Zdecydowanie daleko od tego przewoźnika. Nieuczciwi i niekompetentni. Specjalizacja z wyłudzania pieniędzy zdaje sie opanowana do perfekcji. Brak chęci współpracy i rozwiązania problemu obopólnej korzyści. Nie warto korzystać, człowiek jest bombardowany wiadomościami zakupu wycieczki, a gdy pojawiają sie problemy - umywają ręce i człowiek jest poinformowany poprzez wiadomośc ogólna , na zasadzie kopiuj - wklej . Nigdy więcej.
Biuro Itaka nie jest godne polecenia, ponieważ: - robiąc rezerwację ne macie gwarancji, że to będzie ten hotel i to będą faktycznie 4 gwiazdki, albo dostaniecie kiepski pokój a reklamacje są odrzucane w 100%. - nie ma gwarancji co do miejsca wylotu zazwyczaj zmieniają np, Kraków na Katowice lub Warszawę, - obsługa i rezydenci nie pomagają rozwiązać sprawy. Lepiej wybrać inne Biura Podróży, ponieważ standard usług Itaki nie jest adekwatny do ceny.
Z Itaką podróżowałem dwa razy. Oba wyjazdy nie były idealne. Oczywiście są aspekty, które absolutnie nie są zależne od biura, zdarzenia losowe - bez czepialstwa. Transfer do hotelu 30 km zrealizowałem taksówką, bo Biuro chciało mnie wozić autokarem przez pół dnia pomiędzy hotelami i lotniskiem optymalizując kurs. W Albanii podawano niemarkowy alkohol w markowych butelkach - pomimo obszernego pisma zgłaszającego do Itaki, po pół roku dostałem info, że lokalne władze nadzorują, więc Itaka wątpi..
Najgorsza firma z jaką miałam do czynienia.Nigdy więcej z Itaka