Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
Atrakcyjne położenie: w jednym z najbardziej znanych kurortów Gran Canarii - Playa del Ingles, ok. 300 m od centrum rozrywkowego
Długa i piaszczysta plaża ok. 900 m od hotelu (na plażę kilka razy dziennie kursuje bus hotelowy).
Rozrywka: animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne show, muzyka na żywo, karaoke.
Bogata infrastruktura: fryzjer, sklep z pamiątkami, butiki i sklepy, kiosk, boisko multisportowe, centrum nurkowe (odpłatnie).
Hotel bardzo przyjemny, blisko centrum, blisko oceanu, cudowna pogoda, bardzo bezpiecznie
Polecam ten hotel, dobra jakość w stosunku do ceny. Bardzo fajne animacje, rzeczywiście hotel nie należy do najnowszych, ale jest czysto. Jedzenie dość monotonne, spory wybór. Bardzo udane wakacje, pogoda 23-26 stopni.
bardzo miła i pomocna obsługa, czysto, animacje na wysokim poziomie
Wszystko zgodnie z opisem oraz większością opinii wystawionych przez wcześniejszych gości. Przyzwoita oferta za rozsądne pieniądze
dobre jedzenie oczywiście jak na all inclusive, hotel stary ale czysty obsługa bardzo miła i pomocna
hotel architektonicznie przypomina nasze bloki z wielkiej płyty ale są wysokie palmy więc nieco zakrywają ten wątpliwej urody widook
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Owszem ma już swoje lata, ale jeśli szukacie wypoczynku otoczeni uśmiechniętymi ludźmi, z dobrą kuchnią, czystością to jest właściwe miejsce. Odległość od plaży 900m można spokojnie pokonać ciekawym spacerkiem. Plaża nie ma sobie równych. Nie chce jej się opuszczać. Woda a Atlantyku ciepła. Miniatura kultowej pustyni (piasek przywiany z Sahary) w zasięgu. Plaża stworzona do długich spacerów, szeroka i niemonotonna. W sezonie zimowym warto zabrać lekką kurtkę i czapkę. Czasem na plaży - jeśli wieje lub wieczorami bardziej komfortowo jest wrzucić coś na siebie. Ale ja jestem zmarźluchem. W tym samym czasie można minąć naturystów kąpiących się w oceanie. Miejsce pełne spokoju, rozluźnienia, relaksu i tyle uśmiechniętych ludzi!!! Klaksonów na ulicy nie usłyszysz. Polecam wycieczkę dookoła wyspy - niezapomniane wrażenia, pełne zaskoczenie jak i możliwość zakupu produktów z aloesu (w przeciwieństwie do polskich - ten działa). Ceny zbliżone do polskich. Wszelkie zakupy robimy w sklepach, których bez liku w okolicy-znacznie taniej niż w hotelowych. Bezpiecznie, bez zaczepek. Jedynie Murzynki z koralikami teoretycznie za darmo... Ale są tylko 2-3 więc łatwo ominąć.... Osobiście wolałabym hotel z większym arsenałem ciszy - część basenowo-knajpkowa jest mocno rozbudowana, ale przychylność obsługi ta przyjazna, uśmiechnięta atmosfera rekompensowała tę niedogodność i czuliśmy się jak w domu. Polecam gorąco
Czysto, radośnie i pachnąco. Obsługa pomocna i dyskretna. Wszystkie media w tym łazienki działają poprawnie, wygodne łóżka, duże przestronne pokoje z wielkimi oknami i balkonami. Piękna roślinność na terenie hotelu. Fantastyczna, różnorodna kuchnia. Żadnych problemów przy proszeniu o dodatkowe koce, poduszki, zmianę pościeli itp. - sprawnie i od ręki
Hotel ogromny, kilkuskrzydłowy, można się zgubić. Czasem może być daleko do stołówki, basenu itp. Dzieli się na część zdecydowanie cichą gdzie jednak nie można palić nawet na balkonie. Pokój zmieniliśmy bez problemu. Za możliwość palenia zapłaciliśmy jednak docierającym gwarem znad basenu, głośną muzyką (fakt - regularnie o 23.00 wyłączano muzykę) - mnie to przeszkadzało, mężowi w ogóle...
polecam ten hotel jedzenie rewelacja ogromny wybor i bardzo smaczne pokoje sprzatane codziennie czystośc na szóstke moze troszke przestarzałe pokoje ale mi to nie przeszkadzało wazne ze czyste do oceanu jakies 800 metrow połozenie o.k polecam!!!!!
jedzenie!!!! rewelacja i czystosc w pokojach
w sumie jakichs wiekszych wad nie zauwazylismy polecam !!!!
Hotel zgodny z opisem, miła obsługa, z dobrym zapleczem, smaczne posiłki.
Pobyt w maju 2017 z biurem Rainbow : Gran Canaria godna polecenia, polecam wynajem samochodu i samodzielne zwiedzanie różnych rejonów wyspy, pogoda w maju idealna - max 29 stopni, zero opadów
posiłki, czystość, baseny
daleko do plaży, tłok = brak miejsc parkingowych, brak klimatyzacji w pokojach,
zalety dobre, urozmaicone jedzenie, czyste pokoje, bez problemów rezerwowanie leżaków, fajne animacje (ale bez szału) wady W ofercie hotelu są bezpłatne ręczniki co nie jest prawdą: za wypożyczenie ręczników jest pobierana kaucja 10 euro i dodatkowo opłata 10 euro. Internet w lobby działa słabo, w restauracji w części na powietrzu - można palić, przez co Niemcy (głównie) kurzą jak najęci. W środku za to wystrój bardzo "stołówkowy"
W ofercie hotelu są bezpłatne ręczniki co nie jest prawdą: za wypożyczenie ręczników jest pobierana kaucja 10 euro i dodatkowo opłata 10 euro. Internet w lobby działa słabo, w restauracji w części na powietrzu - można palić, przez co Niemcy (głównie) kurzą jak najęci. W środku za to wystrój bardzo \\\"stołówkowy\\\"
Bardzo fajny hotel, brak klimatyzacji w pokoju dlatego *** ale dla mnie to nie był problem. Bardzo smaczne jedzenie, fajne baseny, obsługa bardzo miła. Hotel stary ale stylowy polecam. Super pogoda przełom października i listopada
Położenie, jedzenie, baseny
Łóżko bardzo złej jakości
Hotel niedaleko od lotniska, położny blisko centrum, ładny basen, słaba kuchnia.
dwa dość ładne baseny, animacje dla dzieci
mała różnorodność jeżeli chodzi o kuchnie,
Bardzo dobry hotel do którego wybiorę się znowu na pewno. Spokojnie zasługuje na 4*. Położony jest kawałek od plaży ok km można dojść deptakiem lub podjechać busem hotelowym (o 9 i 10 rano i 13, 14 z powrotem). Sam hotel ogromny ma kilka skrzydeł i ok 8 pięter. Pokoje są dość stare ale duże, z balkonem, codziennie sprzątane oraz wyposażone we wszystko co trzeba. Wifi działa ok.Z reszta tam chodziliśmy tylko spać. Główna restauracja duża ale ze względu na ilość gości czasami trzeba było szukać wolnego stolika. Jedzenie pyszne i w ogromnym wyborze. Podobnie picie. Dużo turystów z Niemiec zwłaszcza starszych. Wszędzie na zewnątrz hotelu można palić także obok na leżaku czy przy zewnętrznym stoliku w barze lub restauracji prawie zawsze ktoś kopcił. Podobnie poza hotelem na przystankach itp. Niestety. Po dwóch stronach od wejścia głównego są hotelowe baseny przy nich bary, na basenach dość ciasno miejsca na leżakach oczywiście zajmowane rano przez emerytów. w jednym basenie podgrzewana woda. Jest też jacuzzi. Animacje ok.Dużo gości jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to tu go nie znajdzie. Plaża w Playa del Ingles piaszczysta ładna b.szeroka i długa. Można spacerować godzinami także po słynnych wydmach (uwaga nudyści) aż do latarni i dalej. Woda w oceanie rześka jak latem w Bałtyku. Ogólne wrażenia wyśmienite ... jedzenie, super hotel, ocean góry słońce i ciepło pełno sklepów a właściwie centrów handlowych w okolicy. Można sie wybrać na interesujące wycieczki (pozdrowienia dla rezydentki p.Ani :) ) na wyspie jest wiele interesujących miejsc. Polecam zwłaszcza zwiedzanie samochodem.
położenie, posiłki, personel
przydałyby się strefy dla niepalących
Tygodniowy pobyt w tym hotelu upłynął bardzo przyjemnie. Największymi zaletami jest obsługa hotelowa bardzo pomocna i sympatyczna oraz wyżywienie bardzo smaczne i duży wybór. Plusem jest również lokalizacja hotelu, blisko do klubów oraz 5 min.spacerkiem nad ocean. Do minusów muszę niestety zaliczyć 80% emerytów z Niemiec oraz UK(może taki termin) Ogólnie polecam dla średnio wymagającym i uważam że 3* to za mało,ten hotel zasługuje na 4*
Bardzo dobre i urozmaicone posiłki Bardzo miła obsługa Dobra lokalizacja
Przydał by się remont w niektórych miejscach
Hotel położony 900m od plazy deptakiem mozna dojść lub podjechać autobusem pod hotelem o 9 i 10 rano. Nie korzystaliśmy. Wysoka zabudowa hotelu ok 9 pietr 3 windy w miarę sprawne. Jedna restauracja często trzeba było szukać wolnego stolika. Jedzenie bardzo smaczne, to duzy plus tego hotelu. Duzo turystów z Niemiec zwłaszcza starszych. Wszedzie w hotelu mozna palić także na leżaku czy przy stoliku obok prawie zawsze był ktoś z papierosem. Niestety. Bardzo głośne animacje nie dało się zasnąć przed 23 cią. Stare pokoje ale nie śmierdzące na szczęście. Dość ciasno na basenach miejsca oczywiście zajmowane rano. Podgrzewana woda w jednym basenie to wielka zaleta. Jacuzzi niestety zimne. Brak kameralnej atmosfery jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to tu go nie znajdzie. Plaza podobno ładna dla mnie niezbyt. Bardzo strome schody na plaże, kawałek dalej winda nie wiem czy działa. Ogólne wrażenia dobre ... jedzenie, basen , słońce i ciepło.
Podgrzewana woda w basenie, bardzo smaczne jedzenie.
Duzo turystów nawet poza sezonem, tłoczno i głośno
Pobyt oceniam jako bardzo udany. Wspaniała pogoda. Smaczne jedzenie i dobre piwko podawane w kuflach.
dobre jedzenie
brak klimy
Ogólnie bardzo fajnie. Polecam i hotel i wyspę !!!
Jedzenie MEGA. Obsługa miła. Czysto.
Odległość do plaży. W zimie (styczeń ) woda w basenach nie do kąpieli.
jak na trzy gwiazdki to super my byliśmy w styczniu pogoda fajna,może troche za bardzo wiało na plaży przez pierwsze dwa dni,jedzenie duży wybór i smaczne
wszystko super pokoje ,animacje,jedzenie ,drinki,rozrywki dla dzieci
bez wad
Hotel bardzo fajny, powinien mieć więcej gwiazdek. Pyszne jedzenie, czyściutko, duża powierzchnia, baseny czyste, fajne drinki, zadowolona obsługa. 90% gości to Niemcy i może dlatego standard hotelu jest wyższy.
czysto, super jedzenie, fajne drinki, kawałek od plaży ale dodaję to do zalet hotelu, bo po takim jedzeniu to warto pospacerować
nie ma klimatyzacji
Bardzo dobry hotel do którego wybiorę się po raz 2. Basen ze słoną i podgrzewaną woda zachęca do kąpieli. Po drugiej stronie hotelu basen z zimną wodą ale tam większość wypoczywających to Niemieccy emeryci. Pozdrawiam Panią rezydentkę z Rainbow, która bardzo interesująco opowiadała o atrakcjach wyspy. We wtorki są organizowane wycieczki do Morgan- małej Wenecji Grand Canarii gdzie atrakcją jest miejscowy targ . Blisko znajduje się plaża z masą spacerujących osób. Polecam przepiękne wydmy. Bardzo szybko zmienia się pogoda- poranek deszczowy ale w południe jest już piękne słońce.
Bardzo duży kompleks hotelowy. Łatwy do poruszania się. Wiele udogodnień dla osób niepełnosprawnych. Jedzenie bardzo smaczne. Duży wybór sałatek.
Brak lodówki w pokoju oraz indywidualnej klimatyzacji. Niestety animacje kończą się około godziny 22 i nie ma już co robić. Pomimo iż jest dyskoteka w obiekcie ale nie działa. Jeśli ktoś chce potańczyć to musi iśc do centrum, a tam niestety pijane małolaty zbierają się dopiero około godziny 24.
Hotel ogromny. Pokoje bardzo przestronne i urządzone na wakacyjny styl. Hotel rozległy, pokoje rozmieszczone w różnych skrzydłach hotelu - spore utrudnienie w komunikacji hotelowej. Restauracja i posiłki - położenie restauracji OK, spore kolejki do posiłków, częsta powtarzalność serwowanych dań. Formuła All inclusive - mały wybór drinków oraz słabo przekoąski i desery! Słabo działający internet na terenie hotelu - niestety płatny:-(. Ogólnie hotel duży, jednak przeznaczony do remontu. Pomimo w/w uwag polecam hotel na tygodniowe wakacje!
duży hotel, ogromne pokoje
hotel do remontu
Generalnie wszystko ok. Trochę za mała restauracja na tak duży hotel i tylu gości stąd trochę monotonne jedzenie.