Hotel położony w spokojnej okolicy, bardzo sympatyczna obsługa, dobre jedzenie. Polecam.
-obsługa - czystość - dobre jedzenie
Gorąco polecam. Super atmosfera. Miła obsługa. Pyszne jedzenie
Super położenie- cisza, spokój Obsługa mega miła, pomocna zawsze z uśmiechem na twarzy. Jedzenie rewelacja, ogromny wybór- wszystko pyszne. Pokoje czyściutkie Panie sprzątają bardzo dokładnie.
Brak :)
Rewelacja w kategorii cena/jakość. Hotel przerósł nasze oczekiwania. Świetne miejsce - szczególnie jeżeli planujemy wyjazd wg zasady kilka dni zwiedzania + kilka dni leżenia nad basenem/na plaży. Kameralny hotel, zlokalizowany około 200 metrów od plaży w Afandu. Przy plaży kilka knajp serwujących drinki, koktajle, grecką kuchnię i owoce morza. Bardzo spokojna okolica. Dookoła mnóśtwo polnych dróg, dziesiątki kotów, oliwki, limonki, granaty, a nawet... bambus. Była też pasąca się nieopodal krowa :) - ma to swój urok, Afandu to niewielka miejscowość, bez wątpienia da się tu poczuć prawdziwe flow życia Rodyjczyków. Nie jest to sztucznie pompowana miejscówka stricte pod turystów. W centrum Afandu wiele restauracji i restauracyjek, kilka sklepów (zarówno marketów, jak i miejsc z pamiątkami), kościół. Do centrum od hotelu jest jakieś 2 km z buta po chodniku i pod górkę, jednakże podejście jest bardzo, bardzo łagodne (zero problemów np.: dla rodziców z wózkiem). Co do hotelu Afandou Blu - pracuje tam cudowna, przesympatyczna obsługa, która raz na jakiś czas pytała niezobowiązująco, czy wszystko gra oraz jesteśmy zadowoleni z hotelu - ludzie uśmiechnięci i otwarci, którym zależy na miejscu, w którym pracują. Oraz - rzecz jasna - na klientach. Nie wyczułem od nich jakiegokolwiek fałszu, oni naprawdę tacy są. Dodam, że był jakiś problem z dostepnością pokoju hotelowego na pierwszy nocleg - menedżer Blu osobiście zawiózł nas na jedną noc do okolicznego hotelu Afandou Beach, gdzie przez jeden dzień mieliśmy taki sam standard jak ten opłacony w Blu, tj. all inclusive. Dodatkowo, po zakwaterowaniu w Afandou Blu otrzymaliśmy darmową klimatyzację na cały nasz pobyt (kosztującą 5 Euro/dzień). Miłe, profesjonalne zachowanie. Nazajutrz również przetransportowano nas z jednego hotelu do drugiego. Tak powinno się załatwiać podobne sprawy! Dodatkowe informacje o hotelu Afandou Blu: Jedzenie - hotelowy standard (aczkolwiek bardzo smaczny!) z lekkim naciskiem na kuchnię grecką (na szwedzkim stole często gościła np.: musaka, codziennie dostępne były również cacyki). Pokoje - bez jakiegoś zachwytu, nie ma też na co narzekać. Czyste, względnie nowe, z balkonami i klimatyzacją. Materac na łóżku bardzo wygodny. Podsumowując: Serdecznie polecam - naprawdę warto.
rewelacyjny stosunek cena/jakość, niezwykle miła obsługa, jedna z recepcjonistek z bardzo dobrym polskim, przyjemny bar nad basenem, bardzo dobra jakość posiłków, spokój, brak problemów z innymi turystami, pokoje czyste, świetna baza wypadowa (ok. 1,5 km od centrum Afandu i 2 km od głównego przystanku autobusowego, można dostać się stamtąd do wielu ważniejszych atrakcji turystycznych na Rodos).
w tej cenie brak jakichkolwiek znaczących
Pokoje czyste i zadbane, cisza i spokoj , zadnych tlumow ludzi... basen czysciutki... polozenie daleko od centrum i zalecamy wypozyczenie auta (pomoga w hotelu na miejscu)
Czysto tak ze z podlogi mozna jesc, obsluga mila ( mielismy szczecie ze nawet Pani Ewa byla na recepcji z Polski) , do plazy jakies 500 metrow.... spokoj i cisza
dla nas wad nie bylo
Hotel polecam dla osób które chcą wypocząć w spokoju. Do płazy jakieś 500 m niestety do miasta jest około 1500 m przez piękne drogi, mozna po drodze zjeść sobie figi :)
Hotel i pokoje na plus. Czysto, świeżo po remoncie.
Jedynie to mogę się przyczepić jedzenia, lunch i obiad super, śniadanie średnie codziennie prawie to samo. Między posiłkami nie było żadnych przekąsek. Jedynie ciastka w barze.