Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży o długości ok. 600 m
Internet WiFi w lobby bez opłaty
Rafa koralowa dochodzi miejscami aż do brzegu
Pobyt w hotelu Akassia Swiss Resort oceniam bardzo dobrze. 2 osoby dorosłe i dwójka dziecie 6 i 4 lata. Transfer z lotniska trwał ok 30 min. Reosort położony po środku niczego - pustynia. Jednak to co zastaliśmy na miejscu naprawdę ok. Hotel duży, trochę wymagający odświeżenia ale przede wszystkim czysty, począwszy od restauracji, basenów, plaży skończywszy na pokojach i ogrodach. Obsługa miła i pomocna. My mieliśmy pokój w bloku nr 83 czy między aquaparkiem a restauracja. 5 min drogi. Pozatym co chwilę kursują melexy i dowożą gdzie się chce. Aquapark super. Generalnie hotel dla rodzin z dziećmi, jest tak duży że nie pomimo ogromu gości nie czuję się ich obecności. Zero problemu z leżakami i ręcznikami. Przy aquaparku jest bar ale bez alkoholu - nam to nie przeszkadzało. Animacje codziennie i całkiem przyzwoite. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to jedzenie. Tylko żeby mnie nikt nie zrozumiał źle. Jedzenia jest bardzo dużo i wszystko bardzo smaczne tylko przez cały pobyt było codziennie to samo. Przez pierwsze 3- 4 dni to ok ale później chciało się czegoś innego. Jest opieka rezydenta a nawet dwóch Egipcjan mówiących po polsku więc bez problemu. Byliśmy na dwóch wycieczkach polecam rejs statkiem Nefertarii i oglądanie rafy koralowej - super. Naprawdę polecam ten hotel. To nie jest 5 gwiazdek ale takie mocne 4. Naczytałem się różnych opinii i większość była mocno przesadzona. Myślę że mógłbym tak wrócić.
Wszystko ok.
Co dziennie to samo jedzenia do tego stopnia że dokładnie wiedzieliśmy w których bemarach co było. Ale wszystko świeże i smaczne.
Hotel czysty Obsługa mega miła Sprzątanie (serwis)codziennie Mega zaskoczył teren hotelu. Duży czysty . Jedzienie Super Atrakcje codziennie Zjeżdżalnie MEGA POLECAM
Pokoje czyste. Polecam pokój przy plaży, wszędzie blisko natomiast do Aqua Parku można podjechać meleksem.
Piękna piaszczysta plaża przy rafie koralowej. Na terenie obiektu dużo zadbanej zieleni.
Brak w restauracjach wydzielonych miejsc dla palących.
Wiec wakacje bardzo udane obsługa kosmos naprawdę bardzo mili i uczynni ludzie pokoje czyste jedzenie bardzo dobre każdy coś dla sobie znajdzie napewno wróciliśmy do domu uśmiechnięci a to najważniejsze i wypoczęci
Atrakcje jest ich dużo nie ma nudy animacje zieleń No i oczywiście rafa koralowa która jak się ja zobaczy 1 raz w masce to się człowiek zastanawia czy to prawdziwe
Ogólnie to nie mam jakiś złych odczuć do niczego jest to bardzo rozległy obszar co może ciążyć ludziom ze słaba orientacja ale tam co chwile jeżdżą meleksy i ludzi zabierają gdzie tylko chcą a czasem a nawet często dobrze się kawałek przespacerować po posiłku
W hotelu Akassia Swiss Resort spędziliśmy wakacje drugi rok z rzędu. Uważamy, że jest to idealny hotel dla rodzin z dziećmi ( byliśmy z 6l+8l). Hotel znajduje się na ogromnym, zadbanym terenie z cudownymi roślinami. W centralnej części znajduje się budynek główny z lobby i restauracją główną. Pokoje gościnne znajdują się w parterowych lub piętrowych budynkach pośród ogrodu. Z racji ogromnej wielkości hotelu można trafić pokój oddalony od morza - nawet 700m. Nie stanowi to problemu, ponieważ po ośrodku przemieszczają się meleksy ( co kilka minut można złapać transport)z bardzo sympatycznymi kierowcami :). Jeśli jest pokój oddalony od morza, to z pewnością znajduje się blisko Aquaparku, który znajduje się na samym początku kompleksu. Aquapark jest z ogromną ilością atrakcji dla maluszków jak i starszych dzieci, dorosłych. Dla najmłodszych przewidziana jest instalacja wodna ze zjeżdżalniami, tryskaczami i przelewającym się kubłem z wodą Obok znajduje się mały statek piracki oraz nieco wyższe zjeżdżalnie, lecz wciąż dla najmłodszych. Z drugiej strony aquaparku jest strefa dla starszych i dorosłych z rozmaitymi zjeżdżalniami :) po środku znajduje się bar z zimnymi napojami bez alko. i kawą . Oprócz zjeżdżalni, znajduje się basen ze sztuczną falą, która uruchamiana jest o konkretnych godzinach oraz "rwąca rzeka" z pontonami. Aquapark jest bezpieczny, zarówno na górze, przy wejściu do zjeżdżalni jak i na dole są ratownicy, którzy rzetelnie wykonują swoją pracę. Nad morzem są dwa pomosty z których jest zejście do wody bezpośrednio przy ścianie rafy - głębokość 15-30m. Można przepłynąć od jednego pomostu do drugiego, podziwiając piękno rafy w otoczeniu kolorowych rybek :) Prawie codziennie przypływają delfiny, żółwie . Istnieje możliwość nurkowania głębinowego od razu przy hotelu z ekipą z miejscowego dive centre. Nie można pominąć wyciętej rafy przy plaży w strefie kąpieliska - czyli wejścia do wody po mięciutkim piasku - rzadkość w Egipcie! GASTRONOMIA - uważam, ze jest kolejną zaletą hotelu. Posiłki są smaczne, urozmaicone. Jest baza dań która się powtarza, jest też część, która zmienia się codziennie, tzw. danie dnia. Nam przy 12 dniowym pobycie niektóre dania się nie powtórzyły, choć bardzo na nie czekaliśmy ;) Dla dzieci każdego dnia są frytki, pizza, pasta. Czasami są hot dogi i burgery z koftą. Ogromną zaletą jest możliwość jedzenia na powietrzu. Wszystkie kolacje serwowane są na zewnątrz przed restauracją główną. Lunch można zjeść w restauracji głównej oraz w restauracji nad morzem. Jedyną wadą , o ile można tak nazwać, są pokoje hotelowe. Są przestronne z wyjściem do ogrodu lub na taras, lecz mają za sobą lata świetności. Oczywiście sprzątane są codziennie, jest czysto. Po prostu należy przymknąć oko na 1,5cm fugi, czy przetarte meble - nam to nie przeszkadzało, bo przy takiej ilości atrakcji w pokoju nie spędzaliśmy dużo czasu. Myślę, że ogród, aquapark i plaża to rekompensują.
W Egipcie byliśmy 7 razy, więc opiszę co ten hotel wyróżnia: - ogromny, piękny ogród; - duży Aquapark z atrakcjami dla każdego, w każdym wieku - wejście do morza z brzegu po piasku / kąpielisko bez rafy - wejście z pomostu na dużą głębokość 15-30m - PIĘKNA rafa z tysiącami kolorowych rybek ( kilkunasto metrowa ściana rafy wzdłuż całego brzegu). - atrakcyjne animacje w amfiteatrze lub podczas kolacji przed lobby - pokazy tańca, fakirów, cobra show itd. - sheesha corner - bardzo klimatyczne
- WIFI działa tylko w lobby ( jak w większości hoteli, najlepiej kupić kartę na lotnisku..) - Pokoje nieco zużyte
Rodzina 2+3. Świetny duży kompleks. Czyste pokoje. Fajne zjeżdżalnie. Rafa dla małych dzieci na plaży i "duża" rafa z pomostu. Jedzenie, zwłaszcza kolację na solidną 4 z plusem.
Rafa. Baseny, zjeżdżalnie, pokoje
Brak. Można się delikatnie przyczepić że pizza była przyprawiana ichniejszymi przyprawami i dzieci nie chciały jej jeść,
Super hotel w sam raz dla rodzin z dziecmi . Co wieczór jakieś atrakcje. Aquapark rewelacja. Jedzenie też smaczne. Polecam z całego serca :)
Atrakcje wieczorne, jedzenie super , niedziela jest dniem uroczystym, obsługa bardzo miła, pomocna
Hotel ma już swoje lata , ale ogólnie jest ok . Nie jest to 5* tylko 4 * czyli dokładnie tyle co sam hotel podaję a nie biuro podróży. Jedzenie monotonne ale bardzo dobrze doprawione , może i mniejszy wybór niż np w 5 * turcji ale nikt głodny nie chodzi . Aquapark bardzo rozbudowany i dzievko w każdym wieku znajdzie coś dla siebie . U nas na pokładzie 3 córki 5,13,14 lat i wszystkie zadowolone. Pokoje sprzątane codziennie niezbyt dokładnie ale poprawione łóżko i wymienione ręczniki. Codziennie donoszona woda butelkowana , kawa , herbata Cukier do pokoju . Melexy jeżdżą na trasie aquapark plaża co 15 minut i zabierają wszystkich którzy czekają na niby przystankach . Ratownik w basenie brodziku dla dzieci czujny przez cały dzień . Animacje wieczorne nic ciekawego jak dla mnie ale dzieci zadowolone. My jesteśmy ogólnie bardzo zadowoleni. Cena adekwatna do tego co hotel proponuję. Bez problemowe przedłużenie doby hotelowej do godziny 16 za 30 € do godziny 18 za 40 € , oczywiście wmiare dostępności miejsc .
Aquapark . Plaża Wielbłądy Sklepiki na miejscu Ratownicy Zadbany teren hotelu Brak kolejek do aquaparku i restauracji. Teren ogromny , ilość ludzi widać tylko na posiłkach.
Brak , to hotel 4* proszę pamiętać.
Hotel wspaniały dla rodzin z dziećmi. Zadbany czysty.
Akuapark
Mała obsługa hotelowa praktycznie kelnerzy nie widzieli gości.Po raz pierwszy spotkałam się z takim zjawiskiem.
Pokoje hotelowe Ok chociaż przydałoby sie odświeżenie. Klimatyzacja działa dość głośno. Aquapark super! Ładnie utrzymany, zadbany ogród i zieleń. Cały resort jest bardzo rozległy! Jeżdżą niby meleksy ale ciezko trafić zeby któryś podwiózł a raz nawet pan powiedział nam ze to tylko dla gości z pokoi family a nie standard…. Obsługa średnio sympatyczna… z łaski w czymkolwiek pomogą czy chociażby wydadzą jedzenie. Na plaży bar, w którym dostępne sa lody Uwaga przez 2h! Jedzenie monotonne, codziennie to samo! Napoje mega słodkie! Wino w restauracji okropne, piwo ciepłe! Na terenie resortu sa sklepiki z pamiątkami, biżuterią, perfumami, podróbkami czy apteka!
Aquapark
Monotonne posiłki Ciepłe wino i piwo
Bardzo ładny, rozległy i zadbany hotel z pięknym ogrodem, ładną plażą i śliczną rafą (na pomostach -bo ta przy plaży, gdzie miejsce do pływania, niestety szara, ale wpływają tam piękne rybki). Menu moim zdaniem wystarczająco rozbudowane. Obsługa w 99,99% bardzo miła i uprzejma (nawet pomocna sama od siebie - gdy miałem delikatne problemy żołądkowe), ale są też czarne owieczki. Recepcjonista który nas obsługiwał usilnie proponował (żeby nie napisać próbował wyłudzić pieniądze) "lepszy" pokój za opłatą -nie wiem jaka by to miała być kwota bo chcieliśmy nasz podstawowy - finalnie dostaliśmy podwójny a Pan dostał niezły ochrzan od menagera, który sytuację widział. Pokoje w całym hotelu są tego samego standardu, więc odradzam wkładanie prezentów do paszportów.
polecam fotografów w hotelu i twarde negocjacje - nam udało sie kupić całą sesje za 33% pierwotnej ceny
Hotel w zasadzie bez wad. Naganiacze czasem uporczywie próbują wcisnąć swoje usługi i pojedyncze przypadki upominania się obsługi o napiwki, ale to chyba spotyka się wszędzie Pierwszy raz spędziliśmy ok 2 godz w recepcji po przyjeździe. W każdym innym hotelu niezależnie od pory doby zakwaterowanie odbywało się od razu
Hotel super ,duży kompleks ,baseny ok ,zjeżdżalnie też, plaża z rafa przy hotelu, jedzenie dobre lecz obiady monotonne, za to kolacje większy wybór, nikt głodny nie chodził, brak arbuzów i nugettsow dla dzieci ,wieczorne show super, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta, jesteśmy mega zadowoleni w wyjazdu
Baseny,plaża, obsługa
Monotonne obiady, słabe drinki
Świetny ośrodek, dużo atrakcji dla dzieci, smaczne jedzenie. Polecam 😊
Hotel spełnił moje oczekiwania, teren duży, zadbany, miły personel.
Przestronne pokoje, bliskość plaży i rafy koralowej, duży aquapark dla dzieci.
Największa wada to trwające prace budowlane na terenie obiektu (hałas i dysonans estetyczny) oraz brzydkie otoczenie obiektu (sterty gruzu i śmieci widoczne z poziomu zjeżdżalni).
Wspaniały hotel, duży kompleks dzięki czemu nie ma zatłoczenia, przemiła obsługa,jedzenie różnorodne i bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, pokoje przestronne i czyste, dużo atrakcji dla dzieci, każdego dnia show tematyczne. Gorąco polecam ten hotel, z miłą chęcią wrócę ponownie.
Duży kompleks, aquapark
Obiekt jest położony na środku pustyni. Więc jest to typowy hotel do siedzenia na miejscu... Jest tutaj co robić🥳 Kompleks w trakcie rozbudowy i od czasu do czasu robotnicy pojawiają się w polu widzenia. Nie ma jednak ciężkiego sprzętu i głośnych prac budowlanych. Obsługa bardzo pomocna i uśmiechnięta... Pokoje sprzątane codziennie. Dużo basenów, pełnowymiarowy i długo otwarty aquapark, na plaży mnóstwo leżaków i możliwość kąpieli przy samej rafie w której jest naturalny basen. Kolorowe ryby, kraby, mureny... Wszystko w zasięgu maski do nurkowania nawet dla niepływających. Dopełnieniem szczęścia dla snoorkujących są dwa pomosty wyprowadzone w morze na sam koniec rafy. Jest tam niesamowicie!!! Jedzenie w restauracjach pyszne. Polecam lunch jeść bezpośrednio przy morzu w tzw. beach restaurant. Dużym plusem był dla nas miejscowy Shisha Bar ARABIAN NIGHTS - łączy się z dyskoteka! Rewelacyjne miejsce i fantastyczna obsługa - Zayed pozdrawiamy! Na minus... Czystość i pokoje.
Miła obsługa Smaczne i różnorodne jedzenie Aquapark Rafa i naturalny basen na plaży Ilość leżaków wystarczająca, nie ma wojen ręcznikowy... Shisha Bar Wifi jest praktycznie wszędzie w zasięgu. Dość szybkie łącze... Wystarczy do video rozmów.
Czystość. Pokoje stare i wymagają doczyszczenia lub gruntownego remontu. Z hotelu jest daleko na wszystkie wycieczki.
Hotel bardzo duży. Czyste pokoje. Miła obsługa. Barak komarów gdyż są codzienne opryski. Basen Ok. Na aquaparku bardziej zniszczone. Jedzenie bardzo monotonne. Napoje bardzo słodkie. Alkohol słaby. Za dodatkową opłatą napoje europejskie. Animacje na najniższym poziomie. Nie polecam klubu dla dzieci.
Duża przestrzeń. Czysto. Miejsce do snurkowania.
Słabe animacje i bardzo monotonne jedzenie.
Hotel raczej dla mało wymagających. Aqua park duży i fajny, każdy znajdzie coś dla siebie, i duży i mały. Niestety brak w aquaparku przekąsek oraz piwa, są miejsca gdzie można to robić lecz stoją tam tylko automaty z napojami. Przekąski tylko na plaży, woda w morzu w strefie wyznaczonej do mniej więcej pasa, codziennie czerwona flaga więc wejście z pomostu nie możliwe. Jedzenie.... (jeśli ktoś jadł całe życie konserwy i kaszankę to będzie zachwycony,) monotonne i słabe, menu dla dzieci nie istnieje. Obsługa uśmiechnięta i życzliwa. Spa nie warte pieniędzy. Za 4 osoby zapłaciłem 7 tyś i uważam że to adekwatna kwota wszystko powyżej tych pieniędzy to strzał w stopę.
Aquapark
Jedzenie Brak piwa i przekąsek w aquaparku Plaża
Byliśmy w hotelu na początku lipca. Hotel: Teren - Zielono ładnie 30 budynków - niestety nie pierwszej świeżości, ale mi to jakoś mocno nie przeszkadzało. Hotel ma swoje lata i to czuć w pokojach. UWAGA NA PRYSZNIC - u nas w pokoju meeega ślisko, młody zaliczył konkretny dzwon jak wchodził. Mała rada - już pierwszego dnia kładźcie sobie ręczniki w łazience. Jedzenie: -napoje - ogólne słabe - cola, sprite to ich egipskie odpowiedniki nalewane z dozowników - śniadanie - klasyka - nic nie urywa, ale można się najeść - obiady - najgorszy punkt dnia, w większości średnie - mają dobre makarony robione przy nas więć to spoko, i frytki też są ok (uwaga frytek nie ma do kolacji) - kolacja - najlepszy punkt menu , z reguły dobre :) Bary: Pool bar i lobby bar - klasyka UWAGA - przy Aquaparku nie ma baru, jest tylko miejsce gdzie można sobie nalać coli, wodi czy innego napoju. Jak ktoś chce drinka musi iść do lobby baru lub pool baru ( a jest kawałek ) Hotel daleko od lotniska - jedzie się godzine Ogólnie pobyt jednak oceniam bardzo udanie ponieważ dzieci bardzo dobrze się bawiły w aqua parku (czynny do 18:00) i jak ktoś jedzie z nastawieniem na zabawę z dziećmi to polecam. Dla mnie wadą było to że animacje dla dzieci są przy plaży a aqua park jest mega oddalony od plaży więc jak się spedzało czas w aqua parku to słabo. Polskie animacje dla dzieci są przy aquaparku.
Aquapark Kolacje są spoko
Pokoje, Obiady Wymaga odświeżenia
Bardzo ładny hotel, dużo miejsca na basenach i plaży, nie trzeba rezerwować wcześniej leżaków, o każdej porze znajdzie się dużo wolnych.Hotel dba o klienta.
Dobre jedzenie, dużo miejsca, aquapark, dużo basenów.
Animacje to porażka, animatorzy są, ale sprawiają wrażenie jakby pracowali za karę, zależy im tylko na sprzedaży koszulek hotelowych.Animacje tylko na piśmie, w praktyce niewiele się dzieje. Panie z mini klubu nie zainteresowane dziećmi, jedyne zajęcia jakie oferują dzieciom to oglądanie bajek i rysowanie. Stąd też frekwencja w mini klubie mała, co paniom bardzo odpowiada, bo mają czas dla siebie.