4 baseny i minizjeżdżalnie.
Rozległy kompleks hotelowy z bogatą ofertą sportowo-rekreacyjną.
Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa plaża (bezpłatny transfer hotelowym busem co ok. 30 min.).
Dla dzieci: bogaty program animacji, plac zabaw, miniklub.
Mieszkaliśmy Aqua Blue Resort w bloku 11. Hotel b.czysty całymi dniami sprzątają i naprawdę nie ma sie czego przyczepić. Kostka, płytki w alejkach malowane lakierem. Wszystko odświeżane na bieżąco. Obsługa b.sympatyczna. Jedzenie smaczne, duży wybór i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel wg. naszej oceny i innych turystów zasługiwał na 5*. Do plaży kursuje bus jednak nieregularnie, nigdy nie wiadomo kiedy - my chodziliśmy, był to b.miły spacer wśród ogrodów /po przejsciu ulicy/. Mieliśmy incydent z rezydentem / Szerif/ zapomniał nas wysłać na wycieczki, które u niego wykupiliśmy w 1 dniu, skutek tego był taki, że na wycieczkę Safari jeepem czekaliśmy ok. 20 minut, zanim wyjaśnili nasz brak na liście. Następnie na wycieczkę do Luksoru nie zgłoszeni byliśmy do budzenia i prowiant na śniadanie. Do obiadu ok. g. 16 mieliśmy ścisły post dobrze, że był to " wielki tydzień - wtorek". Wykupiliśmy u niego pakiet 4 wycieczek, które w pakiecie są tańsze, ale po skonsultowaniu z jednym z uczestików okazało sie, że ten sam pakiet kupili za 10 Eur mniej. W rozmowie z nim zażądałam zwrotu 10 Eur - lecz wyjaśnił mi, że jest to biznes i on może udzielać większego rabatu na pakiety wykupione u niego, dlatego należy się targować / najlepiej powiedzieć, że nie ma się więcej Euro lub dolar to obniży cenę - chociaż uważam, że jest to nie na miejscu. Za niedociągnięcia nas przeprosił i dał nam orginalnego Papirusa z Instututu Papirusa, który zwiedzaliśmy w Hurgardzie za 100 Funtów Egipskich. 1 dolar - 5.45 funta. Jest b.sympatyczny, ale lepiej go sprawdzić i jeżeli będziecie wyjeżdżać do Luksoru czy Kairu sprawdzić wieczorem w recepcji czy jesteście zgłoszenie do budzenia i prowiantu na śniadanie. Mieliśmy chyba pecha, bo na ok.40 osób uczestniczących w wycieczach 2 rodziny nie miały budzenia i śniadania. Nasz odlot do Krakowa był opóźniony 2 godz. wywieźli nas z Hotelu o 13.30 do hotel Alfa Leila... mieliśmy tam lunch, zjechały się 4 autobusy z różnych stron, uważam, że niepotrzebnie bo lunch zjedliśmy jescze w naszym hotelu /opasek nie oddawaliśmy/. Na lotnisko przywieźli nas niecałe 2 godziny przed odlotem, także po wszystkich kolejkach do odprawy bagażowej, wizowej, nie zostało nam czasu na zakupy. W biegu z duszą na ramieniu robiliśmy zakupy i biegiem do wyjścia na pokład. Dlatego jak będziecie chcieli zrobić zakupy opłaca się whisky, papierosy /kosmetyki drogie/, jedźcie na wycieczkę do Hurgardy, jest w programie sklep wolnocłowy i kupujcie, bo na ostatnią chwilę nie ma co liczyć chyba, że my mieliśmy przez opóźnienie wylotu. Tak zorganizowany transport na lotnisko, że na zakupy nie było czasu. Poza tym wszystko super - polecamy ten hotel. Na pewno będziecie zadowolen,i jest to duży kompleks i można super wypocząć. Wylatywaliśmy 21 marca a temperatura osiągnęła już ok. 40 st.
Piękny obszar hotelowy, czyściusieńko, na każdym kroku sprzątane i myte. Pyszne jedzonko, a pieczywo - już tęsknie:)
Wspaniała obsługa hotelowa: mili, uprzejmi i pomocni. Pięknie zadbany każdy zakamarek obszaru hotelowego. Polecam dla rodzin z dziećmi - jest gdzie spacerować a odległość od plaży? Żaden problem! Byłam z 3 letnim dzieckiem i codziennie szliśmy na plażę. Sama przyjemność pospacerować pięknymi alejkami przez kompleks hotelowy(nie wiem jak w miesiącach letnich - być może zbyt duży upał nie będzie sprzyjał takim spacerkom). No ale cóż - polecam marzec:) Było super. Plaża na zdjęciu - to jakaś inna plaża:), ta na miejscu była troszkę węższa:) Konieczne obuwie do wody - to nie jest piaszczysta plaża! Tam nie ma piaszczystych plaż! Pokoje duże i super balkoniki. Ja miałam z widokiem na główny budynek - przepiękny widok i super pokój. Łazienka duża i czyściutka. Spokojne miejsce - wszędzie były leżaki i parasole. Zawsze miejsce i wygoda. Super wypoczynek. Samoloty wgóle nie przeszkadzają - lubiłam na nie popatrzeć. Wycieczka trimaranem ze szklanym dnem na rafy wykupiona u rezydenta( w moim przypadku Alfa Star)- porażka! NIc nie widać, a rafa parę metrów od brzegu. Beznadzieja. Wycieczka taxi do Hurghady - porażka. Najlepiej pokazać na mapie miejsce też Sakala, ale koło Grand Hotelu - tam jest czysto i przyjemnie. Stara Hurghada, gdzie zawsze zawożą - okropna. Z dzieckiem - męczarnia przejechać wózkiem. Hotel polecam w 100%. Rezydent z Alfa Star - Sheriff w porządku, ale ten drugi, który nas odprawiał na lotnisko z Hurghady do Polski - nadęty. Miał wszystko gdzieś i chyba myślał, że bycie rezydentem to wyższa ranga ludzi:) O tym zapominam - Poza tym super! Pozdrawiam wszystkich.
Byliśmy z mężem w marcu w sumie to w ostatniej chwili zmienili nam hotel ale jak zobaczyłam to miejsce od razu się w nim zakochałam! Pokoje piękne czyste zadbane łazienka również. Obsługa hotelowa powyżej oczekiwań i tu mogę od razu podziękować za cudowne herbatki dzięki którym wyleczyli mnie w 1 dzień z choroby faraona:)). Przerózne baseny najlepiej polecam podgrzewany... plaża super jedna część kamienista, druga piaszczysta... Jestesmy tak zauroczeni tym miejscem, że juz szukamy oferty na październik i to tylko do Aqua Blue!Naprawdę gorąco polecam! W tym miejscu po prostu można się zakochać... Jedyny minus to chyba niezbyt czysta woda, dostałam uczulenie:( ale to i tak nie zniechęca nas do powrotu w to magiczne miejsce...
Bardzo piękny kompleks hotelowy, czysto i zadbanie, świetna obsługa, bardzo urozmaicone posiłki, ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych, świetne baseny (i bardzo dużo atrakcji na nich: zjeżdżalnie, sztuczna fala, groty). Oddalenie od centrum Hurghady jest plusem, świetna komunikacja busikami i taxi. Plaża - taka sobie, długie, płytkie wejście po kamienistym podłożu lekko zniechęca, wolałyśmy pływanie przy Giftunie i rafy! Wycieczki po okolicy lepiej wykupić w miejscowym biurze, prowadzonym przez Agnieszke (na stronie hurghada.pl). To był mój pierwszy pobyt w Egipcie, ale na pewno nie ostatni - jesienią lecę znowu i być może do tego samego hotelu. Polecam!
Od początku:)
Byliśmy zakwaterowani w Hotelu Aqua Vista- nowa część Hotelu Aqua Blu- dałabym 4,5 gwiazdki:). Daliśmy 5 $ w paszporty przy zakwaterowaniu, aby tam być zakwatarowanym:) Opłaca się wydać te pieniądze:) Proszę patrzeć na opaski, które dają--nazwa Pick Albatros, kolor zielony:)
Hotel architektonicznie naprawdę bardzo ładny-jeden z ładniejszych w Hurghadzie;)Daleko od centrum-ale to dobrze:) w Centrum jest hałas, huk- jeden wielki rynek!Do centrum można się dostać taksówką za 3$ w jedną stronę- targować się o wszystko:)
Extra baseny, dużo, bardzo ładne i zadbane. Możliwość korzystania z z usług sportowych kompleksu hotelu Albatros--ten sam, właściciel, hotele położone razem-z tym, że kompleks Albatrtosa dużo starszy. Są zjeżdzalnie dla dzieci-trochę wiekowe, ale można zjeżdzać:)
Pokoje: super przestronne, z tarasami i balkonami:) Dośc dobry standard:) Na pewno 4 gwiazdki;) Łazienka zadbana z prysznicem.
Restauracja: jedzenie dośc dobre, jednakże mało urozmaicone. Ryż, kurczaki, wołowina, makarony. Śniadania bardzo dobre.. Omlety, naleśniki-pychotka.:) Lunch-ry, kolacja- ryż... :) Jednakże w Aqua Vista mamy do wyboru 4 restauracje: tajską, z owocami morza i dwie bardziej regionalne.:) Polecamy tajską;) dobrze doprawione jedzenie:) I rzecz jasna tą z owocami morza-jeśli ktoś preferuje takie posiłki:)
Animacje: dużo ciekawych udogodnień-od aerobiku w wodzie, po tańce brzucha;) W Aqua Viscie nocami spokój, wszelkie głośne imprezy są w Aqua Blu--można spokojnie spać:) Dla dzieci animacje głównie koło hotelu Albatros- dość blisko od Aqua Blu.
Obsługa: recepcja, restauracje bardzo ok:) Pokoje: no tu problem... jak to w Egipcie--bez 1 $ bakszyszu (napiwek) nic nie zrobią;( My dawaliśmy napiwek co dwa dni:) Wystarczyło:)
Co do mycia naczyć w hotelu--fakt potwierdzam opinie, że myć to oni nie potrafią:( ale... tak samo jest w innych hotelach w Hurghadzie. Jeśli państwo chcą umyte szklanki- tylko hotel 5 gwiadkowy. I to też nie każdy. Proponuję wziąć to w zapomnienie--pić duże ilości coli- ratuje przed zemstą.. i po prostu wypoczywać- albo używać cały dzień jednej szklanki:) i już:)
Co do zemsty- nic nie mieliśmy- polecamy colę szczerze- i sugerujemy nie dawać dzieciom ani lodów, ani herbaty -przecież to wszytsko ich woda:) My piliśmy normalnie wszelakie trunki i nic nam nie było. Co do jedzenia ja nie jadłam owoców przez pierwsze 2 dni pobytu. Mój narzeczony jadł cały czas, zatem to chyba kwestie indywidualne każdego z nas.
Plaża: nie jest przy samym hotelu. Do plaży kursuje busik. My chodziliśmy pieszo. Nie jest to daleko, zresztą mały spacer, po takim obżarstwie jak się praktykuje w tym Hotelu, nikomu chyba nie zaszkodzi:) Plaża jest kamienista-jak 90% w tym rejonie. Mała jest fakt- potwierdzamy opinie poprzedników, ale... taka sama jest i w innych hotelach:) Jest tylko kilka hoteli, które mają ładne plaże- ale na pewno nie są to hotele w tej cenie:)
Acha: zieleń: moi drodzy- to jest Egipt:) a więc.. albo zieleń i stary hotel- gdyż lata nawadniania są gwarancją zieleni- albo nowy hotel i mało zieleni- po prostu:) przecież to pustynia:) Dziwię się opiniom ludzi narzekających własnie na to.. Wystarczy trochę pomyśleć i wszytsko jasne. To samo tyczy się owoców.. Wymaganie na pustyni w hotelu owoców z Europy jest nie na miejscu, czyż nie? Banany, pomarancze, daktyle były zawsze.. Truskawek nie było.. fakt;) Choć rosną w Egipcie- ale ich cena jest po prostu wysoka..
Jest oczywiście jeden wielki minus-Rosjanie... Niestety.. ale.. jest ich tu wszędzie pełno... Wszędzie... plaga! I nic się na to nie poradzi.. Prosimy uważać na swoje rzeczy osobiste i ręczniki. :)Jest bowiem taka moda- zresztą czysto polsko-rosyjska- zajmowanie sobie miejsca na leżakach plażowych i basenowych ręcznikami. Rosjanie je zrzucają-wcale im się nie dziwię. Skoro kogoś nie ma na plaży, nie ma leżaka.. żaden zachodnio- europejski turysta tak nie robił. Wierzcie mi na słowo:)
Kolejny minus-samoloty-faktycznie hotel jest blisko lotniska---dla mnie to nie był problem-jak ktoś mieszka w mieście, hałas zbliżony do ruchu w centrum..:)
Egipcjanie: targować się:) cena wyjściowa to zazwyczaj 50% wyższa kwota. Jak ktoś nie lubi nachalności, targowania się i konwersacji ze sprzedawcą będzie się tu czuł dziwnie. Proponujemy wtedy zakupy w strefie bezcłowej na lotnisku-choć i tam można coś utargować:) i bakszysz i bakszysz i bakszysz... tu z tego żyją.. I my tego nie zmienimy:)
Egipt: bieda... aż piszczy.. Kraj bogaty-kanał Sueski, turyści, ropa- ale polityka skrajności- aż serce ściska na widok biedoty.
Wycieczki: faktycznie taniej u miejscowych. Z tymże wycieczki dalekie-Kair i Luxor polecamy jednak z własnym polskim biurem- bezpieczniej. My bylismy z Alfa Star-polecamy to biuro:) acha-na wycieczki ww. polecamy wziąć poduszki z hotelu:)wycieczki na Gifun (polecamy) i safari mozna kupić u miejscowych:)
Byliśmy tam na wypoczynku Swiąteczno-Noworocznym. Było wspaniale. Polecam.
Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu! Jest istną oazą na środku pustyni. Byłam z mężem, szwagierką i jej narzeczonym. Wszyscy jesteśmy oczarowani. Byliśmy w różnych hotelach, ale ten będziemy wspominać najlepiej. Atrakcji dla dzieci mnóstwo, sama mam dwójkę, więc zwracałam na to szczególną uwagę. Polecam jeśli z dziećmi to tylko tu. Małpie gaje, alejka bajek, basen z falą(dla dzieci), zjeżdżalnie i wszędzie były płytkie, łagodne zejścia do basenów. Leżaków mnóstwo a nad nimi fantastyczne parasole jak na Bali. Swobodnie można było się położyć w cieniu. Jedzenie dla dzieci rewelacyjne, przynajmniej moje czuły się jak w raju, non-stop pizza, frytki, hot-dogi czyli coś co dzieci na wakacjach poprostu muszą mieć. Owoców i napoi mnóstwo. Sami korzystaliśmy z 4 restauracji all inclusive - tajskiej, regionalnej, owoce morza i włoskiej. Tajska to coś dla smakoszy ostrych dań - makarony, warzywa smażone, kasza kus-kus z różnymi sosami do wyboru oraz zupy. Włoska nasz faworyt to różnego typu zapiekanki, pizza, szpinak, grilowane ziemniaki, wołowina w sosie, kurczaki panierowane, makarony z różnymi sosami i przeróżne sałatki, surówki i świeże pokrojone warzywa. Owoce morza to fantastyczna odmienność od codziennego obiadu. Zawsze wpadaliśmy tam na kolacje i próbowaliśmy małże, krewetki, kraby i zupy z owoców morza. Regionalna składała się z różnych dań robionych w stylu orientalnym. Oczywiście we wszystkich restauracjach było mnóstwo ciast(w każdej restauracji inne także każdy leciał po ciasto w innym kierunku, a potem wspólnie z apetytem próbowaliśmy wszystkich), napoje w nadmiarze czyli pepsi, 7 up, mirinda i ich soki. Codziennie chodził kelner z sokami wyciśniętymi ze świeżych pomarańczy, które kosztowały 1,5 dolara( taniej niż w Polsce). Naturalnie w każdej restauracji były owoce: melony, figi, pomarańcze, brzoskwinie, banany, daktyle. Jedzenie wszędzie rewelacyjne, naprawdę głodny nie będziesz! Wszystkie są położone obok siebie. Mieliśmy fantastycznego rezydenta Egipcjanina, który perfekcyjnie mówił po polsku. Duży plus dla Alfa Star. Apteka, lekarz, masaż, internet, dyskoteka, fryzjer( wszystkie dziewczynki robiły sobie warkoczyki za pół ceny), siłownia, sauna, jacuzzi - wszystko to było na terenie hotelu. Plaża niekoniecznie nadaje się dla dzieci, ale uwierzcie na 11 basenach napewno nie będą się nudzić! Gorąco polecam i dla rodzin z dziećmi i dla aktywnie spędzjących czas( boisko do siatkówki, piłki nożnej, tenisa ziemnego).
Hotel - bajka! Super baseny, zjeżdżalnie, wspaniałe ogrody. Byłam w Egipcie piąty raz, ten hotel zrobił na mnie niesamowite (pozytywne) wrażenie. Byliśmy w 4 osoby, mieliśmy apartament - 2 pokoje, 2 łazienki, salon z tv (polskie programy), kuchnia, 3 balkony - widoki na piękny basen ze sztuczną falą. BP Exim Tours spisało się super :-) Polecam ten hotel w 100%.
Hotel godny polecenia, nie tylko dla rodzin z dziećmi, również i dla par. Codziennie mnóstwo atrakcji, począwszy od gimnastki i konkursów przy basenach, przez kursy nurkowania w basenie, skończywszy na wieczormych mini disco dla dzieci i później atrakcje dla dorosłych jak np. wybory mistera, broadway dance, taniec wampirów. Naprawdę polecam. Można korzystać również z atrakcji sąsiednich trzech hoteli, a mianowicei: Aqua vista, Palmyra Resort i Albatros (przy plaży). Z zakupami też nie ma problemu, pod hotelem znajdują się sklepiki, ale trzeba się targować. Polecam gorąco.
Mam wrażenie, że byłem w części AQUA VISTA, warto. Włożyłem w paszport 10$ i nie żałuję. Byliśmy blisko SPA - polecam masaż, jest odpłatny - Jamal jest dobry - testowałem sportowy masaż. Pokój ok (6171) - klima własna, lodówka, tv, suszarka, balkon, I piętro. Parteru nie polecam, chyba że ktoś lubi poziom "0". Widok piękny - na basen z siatkówką wodną i na 4 restauracje. W nocy wygląda pięknie. Genealnie raj, chciałbym tam wrócić. Byliśmy w wersji all Inclusiv i nie żałujemy. Dobre jedzienie: wołwinka (sporo co mnie zadowoliło) oraz ryby, kurczak, zapiekanki, pizza, pasty, owoce, sporo ciast, napoje gazowane, kawa (taka sobie), herbaty, wino, piwo Stella jest ok, wino no i drinki. Zupy kiepskie, jak to w Egipcie. 3 posiłki dziennie, a pomiędzy nimi cały czas coś do jedzenia - pizza, frytki, spaghetti. Animacje... - ujdzie. Obsługa dobra. Bakszysz w barku warto zostawić w barku; sprzątającym pokój obowiązkowo codziennie bo jest czysto - wszystko posprzątane i poskładane. Z wycieczek polecam giftum i super beduin safari oraz Kair i Luxor. Wyjazd polecam na minimum 10-12 dni. Polecam zakupy w perfumerii oraz na lotnisku w bezcłowych sklepach. Rosjan sporo, ale jak byliśmy nie szaleli więc nie utrudniali (ciekawe, ale mówią tylko w swoim języku i w takim też zagadują. Jak nie chcesz po rosyjsku czy po polsku, mów po angielsku, nic nie będą rozumieć). Raz byli przy basenie też pijani rodacy... Żenujący widok, ich rozmowy i okrzyki też i niestety to rozumiesz. Ale to może się wszędzie zdarzyć. Ogólnie bardzo polecam hotel. Jeden z lepszych jakie tam widziałem. Cena do jakości na wysokim poziomie. Odległość od plaży nie gra roli, ponieważ i tak większość dni bez wycieczek spędziliĹmy przy basenach - rewelacja. Na plaży byliśmy raz, na wycieczkach rejsowych statkiem. Wyjazd w kwietniu wypalił - gorąco, ale do wytrzymania - cały czas słonko i lekki wietrzyk - jest przyjemnie. Okulary słoneczne i nakrycie głowy - obowiązkowo. Myjcie zęby w wodzie butelkowanej, dzieci pepsi, dorośli alkohol i zemsta faraona nie powinna chwycić. Zbyt dużo owoców nie polecam, jak już to myć w przegotowanej wodzie butelkowanej. Hej, miłego wypoczynku. Ja tam kiedyś wracam ze znajomymi.
Bardzo dobry hotel usytuowany na ogromnej powierzchni, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie - dużo basenów, jaskinie w basenach hydromasażem, basen ze sztuczną falą, zjeżdzalnie, ciągłe animacje dla dorosłych i dzieci, wieczorne dyskoteki.
Byliśmy z dzieckiem w części Aqua Vista - bar z drinkami, 4 restauracje, bar z przekąskami (pizza), lody dla dzieci, popcorn. W pokoju lodówka i tV, w łazience suszarka do włosów. Pokoje codziennie sprzątane, świeże ręczniki w pokoju i na basenie. Polecam.
Hotel w rzeczywistości wygląda jak na zdjęciach. Ale to wszystko tylko patrząc z daleka. Przy bliższym spojrzeniu wygląda już mniej interesująco. Ogólne wrażenie jest dość dobre. Jest czysto, zarówno w miejscach ogólnodostępnych jak i pokojach. Obsługa działa "po egipsku" czyli trzeba się przestawić na dłuższy czas oczekiwania. Ja w dniu przyjazdu nie miałam w pokoju ręczników, od razu zgłosiłam to w recepcji i po jedynie 5-ciu godzinach otrzymałam ręczniki. Największym minusem jest jednak jedzenie. Mimo 5$ i w paszporcie i prośby w recepcji nie udało mi się dostać zielonej opaski. Choć osoby, które ją miały i tak nie były zbytnio zadowolone. Jedzenie po prostu okropne. Co dzień to samo. Być może jak ktoś jedzie tylko na tydzień, nie stanowi to większego problemu, ale ja osobiście pod koniec pobytu byłam na diecie ryżowo-frytkowej, choć raczej nie jestem fanką żadnej z tych rzeczy, jednak z braku laku... Z drugiej jednak strony patrząc, nigdy wcześniej nie byłam w Egipcie i nie wiem jak to wygląda w innych hotelach. Porównuje jednak z moimi doświadczeniami z krajów bardziej cywilizowanych:) W końcu cena, kórą zapłaciłam za te wczasy była na tyle atrakcyjna, że racej nie można się było spodziewać żadnych luksusów.
Wczoraj wróciłem z hotelu Aqua Blue. Nasza grupa liczyła 12 osób dorosłych i 6 dzieci. Ponieważ sam skorzystałem z opinii zamieszczonych na wakacje.pl postaram się obiektywnie opisać naszą wyprawę. Organizator: naszym tour operatorem była firma Oasis. Początki nie wyglądały za dobrze. Pierwszy problem zmiana terminu wylotu. Problem drugi, dopłata paliwowa (rozwiązany po mojej interwencji 50% dopłaty i "City Tour" gratis). Problem trzeci, parokrotna zmiana linii lotniczej. Natomiast cała reszta to już pełen profesjonalizm. Żadnych uwag. Obsługa na lotnisku, transfery, zakwaterowanie, organizacja City Tour, a przede wszystkim rezydentka to naprawdę coś rewelacyjnego. Linia lotnicza: po paru zmianach korzystaliśmy z samolotu linii AMC. Samolot B737-800 prawie nowy. Loty spokojne, prawie punktualne i całkiem dobry poczęstunek. Wszystko tak jak powinno być. Hotel: ogromny ośrodek. Duża ilość: basenów, zjeżdżalni, barów, klubów i wiele, wiele innych ciekawych rzeczy. Wszystkiego nie da się opisać. Proszę zobaczyć na zdjęcia. Utrzymanie czystości na bardzo wysokim poziomie. Duża ilość animacji. Bardzo dobra obsługa (trochę nachalna, ale to standard w Egipcie). Zieleń dobrze utrzymana.
Jedzenie: przy rezerwacji dopłaciłem po 10$ od pokoju i dostaliśmy pokoje w Aqua Blue, ale opaski zielone uprawniające do korzystania z 4 restauracji w części Aqua Vista. To był strzał w 10! Ogromna ilość i różnorodność jedzenia. Z potraw ponad standartowych były: kaczka pieczona, indyk panierowany, krewetki, kalmary, rewelacyjna pizza. Ważna informacja dla rodziców w restauracji "Calamari", co drugi dzień serwowane są frytki. Pokoje:
żadna rewelacja, ale wszystko tak jak powinno być. Plaża: nie jest do niej daleko, ale piesza wyprawa w upale (około 35 stopni w cieniu) też nie należy do przyjemnych. Żeby mieć dobre miejsca z piaszczystym wejściem do morza, trzeba tam być ok. 8 rano. Potem zostają już tylko miejsca przy kamienistej plaży. Egipt: "Zemsta Faraona" dopadła 4 osoby dorosłe z naszej grupy. Poparzenia słoneczne w tym lub innym miejscu ma każdy z nas. Wrażenia ogólne:
jeżeli Egipt i Hurghada to tylko hotel Aqua Blue lub Aqua Vista.
Pytania proszę kierować pod adres.
tomasz.boruszak@pino.pl
Hotel bardzo ładny i porządny. Moje dzieci gdy zobaczyły te wszystkie zjeżdżalnie to były zachwycone. Polecam ten hotel każdemu bo jest bardzo dobry.
Hotel nastawiony na rodziny z dzieckiem/dziećmi. Dużą atrakcją są zjeżdżalnie i basen ze sztuczną falą. Wieczorami przedstawienia dla dzieci oraz dla dorosłych. Malownicze budynki i zieleń dają miłą atmosferę tropików. Pokoje nieco odstają jakością wykonania od europejskich standardów, ale są bardzo czyste i zadbane. Obsługa miła, szybka i grzeczna. Okazująć odrobinę uprzejmości i szacunku perosolnelowi tj. kucharzaom, kelnerom, barmanom itp, zyskujemy perfekcyjną obsługę.
Hotel(rozległy kompleks)godny polecenia z uwagi na dbałość o czystość(jak na warunki egipskie), róznorodność atrakcji(spa, korty - za opłatą, zjeżdżalne, sztuczna fala, place zabaw dla dzieci w cenie, lądujące samoloty!), jakość obsługi(miłe, uśmiechnięte twarze, serdeczność). Polecam nurkowanie, safari oraz zwiedzanie Kairu i Luksoru - bez dzieci ze wzgledu na gorąco! Warto także podobno wyruszyć na 4 wyspy (według opinii innych). Minusem może być dla chcących odpoczywać nad morzem odległość od plaży (około 700m alejką palmową) oraz jej jakość(można jednak podziwiać rewelacyjną rafę koralową znajdującą się po prawej stronie - rybki prawie jak na nurkowaniu głębinowym, konieczne buty z uwagi na jeżowce i skały). Radzę używać wody butelkowanej do mycia twarzy, zębów i owoców oraz korzystanie z kubków jednorazowych. Zemsta dotyka nawet tych co się dezynfekują alkoholem. Biuro Kopernik staje na wysokości zadania - oferując bezpłatną interwencję lekarską. Jedzenie jak w Egipcie - monotonne, jednak dostęp do czterech restauracji (zielona opaska za dopłatą) pozwala na znalezienie czegoś odpowiedniego nawet dla wybrednych. Animatorzy dość leniwi, rozbudzali się dopiero wieczorkiem. Polecam! Szczególnie rodzinom z dziećmi. Jeśli pojedziemy do tego kraju jeszcze w przyszłości to z pewnością do tego hotelu, jednak z innego biura (Kopernik z uwagi na jakieś niedopatrzenie z przewoźnikiem nie umieścił nas na liście pasażerów wylotu do kraju, co spowododowało niemały stres na lotnisku i niemiłe oczekiwanie z dziećmi na decyzję w sprawie powrotu!)
Bardzo piękny hotel, w zeszłym roku byłam tam tydzień i było tak super, że teraz też jadę w lipcu 31 i myślę, że też tak będzie. Przepiękne widoki, no tak jak w Egipbie, byłam już bardzo dużo razy w Egipcie, ale takiego pięknego i dużego hotelu jeszcze nie spotkałam.
Hotel jak bajka. Ogromny kompleks, cudowne baseny i bardzo czysto. Obsługa zawsze uśmiechnięta i pomocna. Jedzenie super. Polecam rodzinom z dziećmi.
Polecam ten hotel. Rewelacja, za rok planujemy wakacje też w tym hotelu:)
Hotel o bajecznym wyglądzie i dobrym umiejscowieniu (morze i pustynia z drugiej strony). Smaczne jedzenie i bardzo miła obsługa. Duża liczba basenów do korzystania zarówno dla doroslych jak i dla dzieci. Hotel godny polecenia innym. Byliśmy w tym roku na przełomie czerwca i lipca. Mozliwość nurkowania w akwalungu co bardzo polecam, duże wrazenia za niewielką cenę. Super.