W centrum kurortu Port Ghalib, blisko mariny, sklepów, restauracji i barów.
Obiekt wraz z hotelem Siva Port Ghalib tworzą wspólny kompleks rekreacyjno-wypoczynkowy.
W pobliżu hotelu rozległa rafa koralowa oraz wiele możliwości uprawiania sportów wodnych.
Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Bardzo czysto, mila i uczynna obsługa, bardzo dobre wyżywienie
Czystośc obiektu i pokoju.
Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, czy warto tu przyjechać – serio, nie ma nad czym debatować. Ten hotel to gotowa recepta na wakacje bez stresu, bez niedociągnięć i bez rozczarowań. Od pierwszej chwili czuć, że obsługa traktuje gości jak ludzi, a nie numer pokoju. Uśmiech, pomocność, luz – ale profesjonalny. Recepcja działa sprawnie, żadnego przeciągania formalności. Wchodzisz i po kilku minutach jesteś już w trybie „urlop”. Pokoje? Czyste, zadbane, przestronne. Klimatyzacja działa jak trzeba (w Egipcie to podstawa), łóżka wygodne, sprzątanie dokładne i regularne. Zero przypadkowości – wszystko dopracowane tak, żeby gość mógł po prostu odpoczywać. Strefa basenowa robi robotę. Dużo miejsca, leżaki dostępne, woda czysta, a całość utrzymana w świetnym stanie. Plaża również na plus – piękne widoki, ciepłe morze i fantastyczne warunki do snorkelingu. Rafa przy Port Ghalib to coś, co trzeba zobaczyć na własne oczy. Jedzenie? Różnorodne i świeże. Każdy znajdzie coś dla siebie – od lokalnych specjałów po klasykę europejską. Desery potrafią skraść serce, a kolacje tematyczne są świetnym urozmaiceniem. Restauracja działa sprawnie, stoliki sprzątane na bieżąco. Ogromnym atutem jest atmosfera – spokojna, ale nie nudna. Animacje są, jeśli ktoś chce aktywności, ale nikt nikogo do niczego nie zmusza. To miejsce daje wybór: możesz się bawić albo możesz totalnie odciąć od świata. Podsumowując: świetna lokalizacja, wysoki standard, profesjonalna obsługa i prawdziwy klimat wakacji. Jeśli celem jest wypoczynek na poziomie, to Albatros Oasis Port Ghalib dowozi temat bez dwóch zdań. Gdybym miał ocenić jednym zdaniem – miejsce, do którego wraca się z przekonaniem, że to był naprawdę dobrze wydany czas.
Świetna lokalizacja blisko lotniska i pięknej rafy. Czyste, przestronne pokoje i zadbany teren. Smaczne, różnorodne jedzenie. Baseny i plaża na wysokim poziomie. Przemiła, pomocna obsługa i spokojna, wakacyjna atmosfera sprzyjająca prawdziwemu relaksowi.
W godzinach szczytu w restauracji bywa tłoczno. Część pokoi ma już widoczne ślady użytkowania. Wieczorne animacje raczej spokojne – osoby szukające intensywnej rozrywki mogą czuć niedosyt. Wi-Fi momentami działa niestabilnie.
Hotel super, miła obsługa, czyściutko, wszędzie blisko. Nasz pokój z jednej strony parę kroków do plaży, z drugiej parę kroków do basenu i restauracji. Wspaniały pobyt, bardzo polecam.
Bliskość plaży i basenów. Czystość i bardzo miła obsługa.
Fantastyczny hotel, pokoje zawsze super wysprzątane, pachnące ręczniki, wygodne łóżko. Jedzenie urozmaicone, kelnerzy profesjonalni. Recepcja pomocna. Teren wokół hotelu czysty z piękną zadbaną roślinnością. Baseny i teren przy plaży każdego dnia sprzątane .
Profesjonalna i miła obsługa. Czystość w hotelu oraz na całym terenie. Możliwość korzystania z atrakcji całej sieci hotelowej.
Oasis Port Ghalib to taki hotel, w którym naprawdę da się odpocząć. Nie jest przesadnie luksusowy, ale ma fajny, wakacyjny klimat – bez spiny i „złotych klamek”. Duży plus za położenie przy marinie. Jednak największym atutem są baseny i morze – rafa przy hotelu robi robotę, snorkowanie jest super, warto tylko zabrać buty do wody. Obsługa generalnie miła i pomocna, choć momentami było czuć presję na napiwki, co bywało lekko męczące. Jedzenie ogólnie w porządku, jednak przy lepszych propozycjach szybko tworzyły się kolejki i zdarzały się braki. Minusem był brak przekąsek przy głównym basenie – w stroju kąpielowym, aby coś zjeść w ciągu dnia, trzeba było iść na teren aquaparku albo na plażę, co nie zawsze było wygodne, zwłaszcza z dziećmi. Na plaży oraz w przypadku części przekąsek porcje były wyraźnie wydzielane, co trochę psuło wrażenie all inclusive. Dodatkowo oferta nie zawsze była dostępna zgodnie z godzinami – konkretne przekąski potrafiły szybko się skończyć albo w ogóle się nie pojawić.
Polecam hotel super .Wszystko na wysokim poziomie
Czystosc
Super hotel super jedzenie ,bardzo czysty naprawde udany wypoczynek.
Dobre połozenie Port Galid
Tygodniowy pobyt udany z jednym minusem HAŁAS. Posiłki smaczne, drinki ohydne ( ale tak jest wszędzie).
Oceniam pozytywnie lokalizację, posesję oraz budynek. Pokoje z widokiem na morze bardzo fajne, czyste i codziennie sprzątane.
Jedyną dla mnie wadą to bardzo głośna muzyka docierające z kilku miejsc jednocześnie oczywiście każda inna. Jeden wielki zgiełk. Prowadzone wieczorem występy przeciągają kilka osób ze względu na bardzo mizerny poziom i bardzo głośną muzykę która roznosi się po całym hotelu. Kilka osób udaje że się bawi a pozostali mają udrękę do 23.00.
Otoczenia hotelu ok. Panowie od zieleni robią naprawdę dobrą robotę. Ale same pokoje to juz 3-4 gwiazdki max Obsługa pokoi rozpuszczona (...). Kiedyś za 2 dolary na łóżku zrobili jakiś wzorek z ręczników. Nie muszą, pewnie że nie ale było miło. Tutaj jak się zachce. . Ale to ze naszym przyjaciołom zrobił "łabędzia " z ręczników mimo ze zapomnieli położyć pieniążka, wszedł za nimi do pokoju niby poprawić firanki, a kiedy nie dostał w "one dolar " ostentacyjnie poskładał przy nich ręczniki w kostkę i zaniósł do łazienki. Osłupieli. Przy kolacj kelner poproszony o kolejne 2 lampki wina dla naszych żon przyniósł wino w plastikowych kubkach. Po naszej prośbie żeby zabrał kubki i przyniósł w kieliszkach....przelał z kubków do stojących kieliszków naszych pań.... (5 gwiazdkowy hotel) . Chamstwo , arogancja i mina kelnera - dramat. Dla nas Pickalbatros byl wyznacznikiem jakości. W tym hotelu obsluga (nie wszyscy na szczęście -pozdrawiamy (...) z Soprano ) sięga dna. Śniadanie od 5 to bujda. Mortadela i żółty ser to wszystko co było o 6.15 przed wyjazdem.
Ładne otoczenie. Dużo zieleni.
Wywalić cześć obsługi. W tyłkach się poprzewracało. I nie pisać pierdół o śniadaniu bo ludzie z 3 gwiazdkowych hoteli dostali wypasione torby ze śniadaniem na drogę.
Duży pokój i duża łazienka sprzątane codziennie. Uszkodzony czajnik wymieniony natychmiast po zgłoszenie. Bardzo miła i uprzejma obsługa, mówiąca po polsku lepiej niż po angielsku, a co najważniejsze nienachalna. 5 minut pieszo od hotelu port ze statkami turystycznymi i dużo małych sklepików z przystępnymi cenami (po targowaniu). Na plaży darmowe kazali z parasolami i parawanami. Długie molo z którego można wejść do wody i snurkować. Darmowe kapoki dla mniej odważnych. Rozległy teren, w 2 basenach woda podgrzewana. Dużo fajnych zjeżdżalni - raj dla dzieci. Bary z darmowymi przekąskami i napojami na każdym kroku. Gorąco polecam.
Czysty i zadbany
Pobyt był cudowny,polecamy dla wszystkich ,którzy lubią odpocząć we wspaniałej atmosferze i cieplutkie słoneczku zimą
Hotel jest duży dlatego każdy może sobie znaleźć miejsce w którym odpocznie jak lubi. Wszystko w hotelu było cudownie,miła obsługa,uśmiechnięta i dbająca o każdego gościa.Na każdym posiłku przynajmniej 3kucharzy gotujących na żywo,jedzenia do wyboru do koloru.Inne niż w Polsce,ale różnorakie. To nasz drugi pobyt w tym hotelu i szczerze polecamy.
Hotel spełnił nasze oczekiwania.Obsługa bardzo miła i pomocna.W pokoju czysto.Jedzenie standard jak na warunki Egipskie.
-Rafa koralowa przy hotelu. -Duży aquapark. -Basen z podgrzewaną wodą
bardzo dobry super lokalizacja kazdy znajdzie cos dla siebie od maluchów po osoby starsze
lokalizacja personel obsluga
Hotel jak najbardziej na + , (...) Ogólnie Ok i mogę śmiało pojechać drugi raz.... jestem zadowolony.
Kompleks Hotelowy znakomity - baseny ( w tym podgrzewany ) , rzeka na której można popływać ( kółko, ponton ) animatorzy na + , wieczorne zabawy, bary na całym terenie hotelu i plaży, aquapark, jedzenie że każdy znajdzie coś dla siebie+ znakomite restauracje tematyczne, Wycieczki oferowane w hotelu w przystępnych cenach i dobrze wyjaśnione ( radzę nie kupować niczego poza terenem hotelu , bo miejscowi są bardzo natarczywi i naciągają ) . Wszystko macie na miejscu - tylko wypoczywać.
Wszystko zgodne z opisem, pokój,otoczenie,wyżywienie na wysokim standardzie. Jedna uwaga w dniu wyjazdu zeszliśmy na śniadanie o godzinie 7 , byliśmy rozczarowani było tylko parę bułek, masło herbata parę plastrów 1 rodzaju wędlin, parę plastrów sera żółtego i nic poza tym gdzie w ofercie wczesne śniadanie serwowane jest od godziny 4 rano. Druga kwestia brak odbioru bagażu spod pokoju przed wyjazdem,co było zapewnione.
Wow, wow, wow! Byliśmy 4 raz w Egipcie i to były najlepsze wakacje do tej pory. Świetny hotel, w super lokalizacji - niedaleko Port Ghalib:) Spacerkiem można przejść się na spacer. Cudowna obsługa, prawie wszyscy mówią po polsku ❤️ Pyszne jedzonko: krewetki, kalmary, wołowina, kurczak, pizza, rybki, pyszne rogaliki z czekoladą, świeże owoce i warzywa, sałatki i nasz ulubiony biały ser w różnej postaci. Piękne otoczenie, cudowne morze i rafa koralowa. Kiedyś tam wrócimy ❤️
Jedzenie Obsługa Otoczenie Czystość idealna 👌 W pokoju codziennie robione zwierzątka z ręczników - córka 4 letnia zachwycona ❤️
wszystko super ! po raz 7 :) w tym hotelu - obsługa na 6
wszystko
Pobyt bardzo udany, hotel godny polecenia i czysty.
Personel bardzo miły, duży wybór jedzenia
Brak wad
Hotel naprawdę godny polecenia, dużo przestrzeni do spacerów, do korzystania z atrakcji, plaża również duża, można czas spędzać jak się chce. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie.
Bardzo duży obszar do spacerów, pełno atrakcji dla dzieci, swoboda korzystanie z leżaków, pełno atrakcji wieczorami.
Hmm….jakieś niuanse, które nie wpływają na ocenę.
Wakacje w Oasis uznaję za udane, bardzo przyjemny hotel jak na Pickalbatros przystało.
Sporty tere, przemiła, pomocna obsługa, smaczne jedzenie, dobre koktajle alkoholowe i bezalkoholowe, pomost i rafa, duża plaża, duże i wygodne pokoje., dobry serwis sprzątający.
minusem może być jedynie skalisty brzeg