Hotel jest położony w pobliżu pięknej piaszczystej plaży
W pobliżu znajduje się rozległa rafa koralowa tuż przy brzegu
Długie malownicze wybrzeże z łagodnym zejściem do wody, idealne dla miłośników nurkowania powierzchniowego
Odległość z hotelu do lotniska Marsa Alam wynosi ok. 5km.
Wakacje bardzo udane. Polecamy ten hotel w 100% piękne rafy, kolorowe rybki, obsługa hotelowa bardzo miła i przyjazna, wszystko na plus.
Wspaniałe dwa tygodnie wypoczynku! Świetny pokój, codziennie sprzątany, blisko laguny. Jedzenie doskonałe, każdy znajdzie coś dla siebie, łącznie z wegetarianami. Obsługa czy to na recepcji czy na restauracji nienachalna, sympatyczna, i zawsze uśmiechnięta. Niesamowity , zadbany ogród cieszył oko-kawał dobrej roboty ogrodników. Wieczorem jest co robić- zawsze są jakieś występy i zabawy. A że nie do rana.....No cóż, można iść do Portu Ghalib i zabawić się. My właśnie docenialiśmy spokój i ciszę nocną. Rafa fajna, można bezpiecznie snorkować -są dwa pomosty (niestety ten przy Palace aktualnie w remoncie)i jedno zejście z plaży przy następnym hotelu. Rok temu byliśmy w Albatros Palace-byliśmy również super zadowoleni z pobytu.
Właśnie wróciliśmy z naszych pierwszych wakacji i padło na Egipt . 7dni . Hotel duży czysty i zadbany pokoje również może trochę w innym stylu niż europejski ale ok. W pokoju sejf bezpłatny suszarka lodówka czajnik . Codziennie wymiana ręczników dokładane wszystko czego potrzeba. Rafa przy hotelu śliczna . Wifi działa . Jedzenie dobre choć za mało urozmaicone mogło by być czasem co innego. Obsługa super kelnerzy naprawdę nie oczekują kasy jedyna sytuacja kiedy takie coś było widać to kiedy pan nam rozkładał ręczniki. Dolarów nie ma co rozmieniać i ich szukać bo w hotelu kelnerzy bardzo chętnie wam rozmienia na 1 dolarowki. Jedyny minus dla nas to mało animacji i życia w tym hotelu o 18 już nikogo na basenach nie ma zero animacji wieczornych. Jedna imprezka od 9 do 22.30 przy basenie na tydz pobytu.
Wi fi Obsługa Czystość Rafa przy hotelu
Mało animacji Mało rozmaicone jedzenie Rozmagnetyzowane karty do pokoju Cisza
Hotel godny polecenia, dla każdego znajdą się jakieś atrakcje i nikt nie powinien się nudzić. Blisko do portu spacerkiem po plaży 10min. Otoczenie zadbane mimo wieku hotelu, wszędzie czysto. Bliskość morza i rafa koralową zaraz przy dużej piaszczystej plaży.
Baseny dla każdego, brodziki dla dzieci. Kuchnia jak to w Egipcie każdy coś znajdzie i nie powinien nikt chodzić głodny. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, wystrój pokoju ok. Obsługa na 4+
Niestety wada nr 1 to palacze na zewnątrz restauracji oraz na basenie i plaży, czasem ciężko znaleźć miejsce gdzie ktoś nie pali papierosów. Nr 2 to zdążają się w obsłudze osoby czekające co chwilę na napiwek, lecz nie wszyscy. Nr 3 to brak wolnych leżaków przy basenach po godzinie 10 ciężko już znaleźć wolę miejsce, zajmowanie leżaków i trzymanie ich cały dzień.
Hotel spełnił w 100 % nasze oczekiwania. Czyściutko, świetny personel, pyszne jedzenie. Na pewno wrócimy.
Położenie od lotniska, duzo wolnych leżaków, pyszne jedzenie, pomocni i bardzo mili pracownicy.
Brak wydzielonych stref dla osób palących.
Pobyt w hotelu z wylotem z Wrocławia. KOSZMAR. System parkingowy informuje o wolnych miejscach a znalezienie takowego wręcz prawie niemożliwe. Mnie udało się po 40 minutach jeżdżenia po alejkach parkingowych. Pobyt w hotelu przyćmił parking lotniskowy zaproponowany przez wakacje.pl. Jeszcze raz - koszmar.
Byliśmy w tym obiekcie w Wrzesień 2023, hotel bardzo dobry, obsługa na duży plus, restauracje dostępne wszystkie dla wszystkich, oraz bardzo dobre jedzenie. Plaża z zapleczem super. Bezpośredni dostęp do portu. Bardzo fajne animacje. Jedyne co może być utrudnieniem to zejście z pomostu na rafę przy morzu, za krótkie schody do morza. Generalnie daję 5 Ela i Paweł
nie ma się do czego przyczepić
Hotel spełnił nasze oczekiwania w 100%. Bardzo duży kompleks, składający się z 3 hoteli. Piękna rafa koralowa, przy brzegu pływają kolorowe rybki. Jedzenie bardzo dobre, kelnerzy bardzo grzeczni, uśmiechnięci. Cudowne wakacje, dużo słońca i przepiękne ciepłe morze.
Korzystając z portalu wakacje.pl, wykupiliśmy wycieczkę do Albatros Sands Port Ghalib w Marsa Alam. Obsługa biura podróży była znakomita, a powiadomienia o wylotach i powrocie bezproblemowe. Albatros Sands Port Ghalib to pięciogwiazdkowy hotel położony przy plaży w samym sercu Port Ghalib. Wszystko przebiegło sprawnie, od transportu z lotniska po zakwaterowanie. Otrzymaliście pokój z widokiem na morze za niewielką dopłatą, co jest świetną opcją, ponieważ hotel oferuje wiele opcji zakwaterowania, a pokoje są zlokalizowane w 7 budynkach i oferują różne widoki: na ogród, basen lub morze. Standardowe pokoje są przestronne i wyposażone we wszystkie udogodnienia, takie jak klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar, TV, telefon oraz łazienkę z wygodnym oraz wielkim prysznicem i WC. Rafa koralowa przy hotelu jest bardzo ładna. Mimo odpływu można było korzystać z pomostu i podziwiać podwodny świat. Dzień po przylocie mieliście spotkanie z rezydentem z biura podróży i wykupiliście wycieczkę na Marsa Mubarak. To była świetna decyzja! Marsa Mubarak to jedno z najpiękniejszych miejsc do nurkowania w Morzu Czerwonym. Można tam spotkać żółwie, długonie oraz wiele innych gatunków ryb zamieszkujących podwodny świat morza czerwonego. Nam udało się zobaczyć 2 żółwie (ogromne!) diugonia oraz wiele kolorowych ryb. Pogoda była wspaniała, każdego dnia temperatura wynosiła 36/38 stopni Celsjusza i był lekki wiaterek dzięki czemu nie odczuwa się kompletnie tego gorąca. U nas w Polsce to przy tej temperaturze nie dało by się wytrzymać, a tam jest kompletnie inaczej. Jeśli chodzi o atrakcje dla gości, hotel oferuje wiele opcji rozrywki dla całej rodziny. Dostępne są korty tenisowe, miniklub dla dzieci, plac zabaw, siłownia oraz centrum SPA z sauną i jacuzzi. Na terenie obiektu znajdują się również 3 baseny odkryte (w tym dwa podgrzewane zimą) oraz 2 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 2 dla dzieci (działają w godzinach 10:00-17:00). Blisko hotelu znajduje się Port Ghalib, gdzie można m.in. zobaczyć piękne statki, zapalić shishę, kupić pamiątki i napić się drinka przy muzyce. Obsługa hotelu była wspaniała! Kelnerzy na plaży i przy basenie sami podchodzili i pytali czy coś podać do picia. Do wyboru były drinki, cola, fanta, sprite oraz różnego rodzaju kawy. Raz na pobyt można skorzystać z kolacji w restauracjach Cardamon (śródziemnomorska) oraz Tagine (Egipska). W tym celu należy wcześniej na recepcji zarezerwować taką wizytę . Skorzystaliście zarówno z kolacji w restauracji Cardamon jak i Tagine. Kolacje były znakomite a jedzenie niesamowite . Warto wspomnieć, że wszystko to było w cenie wakacji - nie musieliśmy nic dopłacać . Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszych wakacji oraz ogromne podziękowania dla biura podróży wakacje.pl -> na pewno skorzystamy jeszcze nie raz z Państwa usług. Dziękujemy!
- Piękna lokalizacja: Hotel położony jest przy plaży w samym sercu Port Ghalib - Wyjątkowy klimat: Obiekt oferuje przyjemną atmosferę i nowoczesne zakwaterowanie - Atrakcje dla całej rodziny: Miniklub, plac zabaw, korty tenisowe, centrum SPA i wiele innych atrakcji - Różnorodność zakwaterowania: Wybór pokoi z widokiem na ogród, basen lub morze - Bliskość Portu Ghalib: Możliwość zobaczenia pięknych statków, zapalenia shishy, zakupienia pamiątek i napięcia się drinka przy muzyce.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to 2 rzeczy: - Brak podczas pierwszych 3/4 dni informacji o animacjach (przy basenie była tablica na której powinny wisieć wydrukowane aktualne i przyszłe animacje, co się i o której godzinie dzieje- przez pierwsze 3 dni brakowało tam jakichkolwiek informacji). - Drabinka przy pomoście od strony Pickalbatros Sands mogłaby być trochę większa. Przy odpływie ciężko się po niej wchodziło nawet młodym osobom.
Hotel jest bardzo fajny, obsługa miła, baseny i otoczenie hotelu ładne i zadbane. Atrakcje zapewnione w hotelu umiliły pobyt.
Hotel jest w bardzo dobrej lokalizacji, bardzo duży wybór jedzenia, pomocni pracownicy recepcji. Pokoje bardzo czyste, codziennie sprzątane. Ręczniki i pościel wymieniane również codziennie. Ilość leżaków była odpowiednia, po chwili szukania zawsze znalazło się coś wolnego. Darmowy bilard.
Żadnych większych wad.
Fantastyczny hotel, świetne jedzenie, super personel, piękna plaża i czyste pokoje. Nic dodać nic ująć :)
Plaża, jedzenie, obsługa, czystość, baseny i atrakcje.
Hotel sam w sobie dość ładny, blisko lotniska co jest dużym plusem, samolotów nie słychać. Bardzo dużo polakow, niemców i włochów, ale niestety hotel jest nastawiony tylko na włochów. Tak samo jest też z gośćmi Palace. Na wjeździe powiedziano nam że można korzystać z wszystkich 3 hoteli z racji że są połączone, ale to nie jest prawda. Później sprostowano że w palace można korzystać tylko z basenów i pić, ale po pójściu do baru w palace zostaliśmy bezczelnie wyrzuceni bo goście Oasis/Sands nie są tam mile widziani i mamy wracać skąd przyszliśmy. Dzień w dzień goście Palace siedzą i stołują się w Oasis/Sands, więc zostawiło to jednak spory niesmak. Hotel jest dobry dla osób nie znających języków obcych bo część staffu mówi płynnie po polsku. Animacje są tragiczne, zamiast zacząć sie o umówionej godzinie(21:30) ludzie wychodzą bo animatorzy bezsensu tańczą przez x czasu, zamiast przejść do rzeczy. Dodatkowo, nigdy niewiadomo jakie będą animacje, bo informacje na tablicach nie są zmieniane(przez 2 tygodnie wisiało pool party, pomimo że zgłosiliśmy to do ich managera). O animacjach można sie tylko dowiedzieć jeżeli mają dobry dzień i staną obok mostu i coś powiedzą, jeżeli zapyta sie o nie w ciągu dnia to nawet oni sami nie znają zazwyczaj żadnego planu na wieczór. Pierwszy raz spotkaliśmy się z obrazą ze strony kelnerów na klientów, bo spóźniliśmy się chwile z odniesiem kubków. Przez reszte pobyt kelner z baru po lewej stronie przy lagunie potrafił przyjmować zamówienia od innych gości obok nas, do nas nawet nie podszedł a patrzył sie nam perfidnie w oczy, w 37 stopniowym upale. Dobrze tylko że kelner z baru po prawej stronie był w porządku bo odwodnienie byłoby murowane ze względu na kogoś fochy. Minus za to że hotel nie potrafi kupić odpowiedniej ilości plastikowych kubków, jak tylko sie skończą to drinki są serwowane w papierowych kubeczkach od espresso(1/3 pojemności normalnego kubka). Jedzenie jest zazwyczaj takie samo i na jedno kopyto, pomimo dostępności składników brak kuchni kreatywności. Drinki są akceptowalne, ale mogliby od czasu do czasu dać coś specjalnego za napiwek tak jak jest w innych hotelach, tego tutaj nie było. Super natomiast jest indyjski kucharz stacjonujący z tyłu głównej restauracji w czasie lunchu. Jeżeli widzi że wam smakuje to potrafi wyczarować indyjskie spod lady :) W lagunie zazwyczaj sa lepsze ryby, w Soprano wszystko prawie takie samo z malymi wyjątkami, napewno nie nazywałabym tego restauracją włoską. Z restauracji ala carte to tylko Tagine jest dobry, jedzenia jest bardzo dużo i każde danie jest naprawde pyszne. Laguna natomiast jest TRAGICZNA. Nie dość że część kolacji bierze sie z bufetu co troche nie pasuje do ala carte, to zamawiająć spagetti seafood dostaniecie po prostu makaron z sosem z zupy. Steka nawet nie warto zamawiać bo jest tak żylasty że musieliśmy wyjść i iść do restauracji głównej sie najeść. Jedzenie w barze na plaży dobre, też troche monotonne ale kucharz jest śmieszny i to troche wynagradza swoim nastawieniem. Pokoje w miare ładne, co do sprzątania to zależy jak sie trafi, mając pokój 2361 sprzątanie było niedokładne i ani razu nie bylo nic zrobione z ręczników pomimo napiwków rzędu 5/10 dolarów mając nadzieje na cud. w 2342 nie było problemu. Z basenów to najlepszy jest słony, na słodkich zazwyczaj wiekszość basenów jest zajęta ale zazwyczaj lifeguardzi są pomocni i dadzą rade wam coś wykombinować. Na głównym słodkim dużo ludzi, i irytujące niemieckie dzieci skaczące NONSTOP na bombe do wody. Na mniejszym słodkim ze zjeżdzalniami są łóżka, jest mniej ludzi ale woda bywa brudna. Wycieczki są droższe niż w innych hotelach, przykładowo wycieczka do luxoru z biura w lobby 350 euro za dwie osoby busem, a korzystając z biura z którym jechaliśmy wcześniej(...) 260 euro za dwie osoby z prywatnym polskim przewodnikiem i prywatnym samochodem. Wycieczki nie zawsze są takie jak obiecują, przykładowo Abu Dabbab miał być snorkeligiem na płytkiej głębokości, a przewodnik wyciągnął nas na minimum 10 metrów głębokości przez co część z nas nie weszła do wody i z niej nie skorzystała. Z dive clubu wycieczki tylko od Józka, bo jeżeli coś sprzeda i obiecuje to tak właśnie będzie, a nie rozczarowanie jak w Abu Dabbab. Józek nie wciska wycieczek których sam nie jest pewien, inni już tak. Bardzo polecamy restauracje Divino w porcie zwłaszcza w dni w które mają impreze, jedzenie jest PRZEPYSZNE a za całość z rabatem od józka wychodzi taniej niż dobra kolacja w polsce. Ogólnie przez animacje, nastawienie części obsługi i segregowanie gości nie polecam i napewno nie wróce.
-Ładna rafa, dużo rybek, zdarzyły sie nawet płaszczki, żółwie i delfiny, kraby prosto przy plaży -Dobre jedzenie w kąciku indyjskim prowadzonym przez Anila i restauracji ala carte Tagine -Duży słony basen -Pool party minimum 2 razy w tygodniu -Duża plaża, zawsze były wolne leżaki -Dobra obsługa poza obsługą barmańską(oprócz baru w środku w Lobby, tam była super) -Bliskość Port Ghalib i restauracji Divino -Część staffu sprawnie mówi po polsku -Bliskość lotniska(5 minut busem)
-Drogie wycieczki -Bardzo dużo nachalnych naganiaczy -Obsługa we wszystkich barach poza lobby jakby pracowała tam za kare -Monotonne śniadania -Ekipa animatorów do wymiany, zero informacji o planie animacji, wieczory były nudne -Faworyzowanie włochów, mieli osobne 2 animacje dziennie -Palace może korzystać z wszystkich restauracji i barów, a Oasis/Sands wyrzucają nawet nie można sie napić, co jest skandaliczne bo cos innego było obiecane. -Plaża zamknięta wieczorem
NIE POLECAM tego hotelu w szczególności za obsługę, na każdym kroku ‚wymuszają napiwki’, kelnerzy bardzo zakręceni, przy śniadaniu czy obiedzie, kolacji, gdy podchodzą zapytać o coś do picia to zdarzało się, że go nie przynieśli, mimo, że kręcili się obok nas, więc człowiek zdążył przynieść sobie je sam, co do jedzenia to jest w czym wybrać, ale jakość jedzenia słaba i zwyczajnie było ono nie smaczne, na dodatek dopadła nas klątwa faraona i skończyliśmy z biegunka, na szczęście na koniec wyjazdu, restauracji a la carte nie polecam, rezerwacje mieliśmy w Cardamone, gdzie przy rezerwacji trzeba było wybrać menu, wybrałam więc makaron z owocami morza i już nawet nie chodzi o to jak wyglądał, bo nie oczekiwałam rewelacji, ale zwyczajnie makaron był twardy, a ‘sos’ smakował jak zmieszana woda po nim z czymś, wifi co prawda łączyło, ale często wyrzucało połączenie i trzeba było logować się co jakiś czas, drzwi od pokoju zacinały się, a karty rozmagnetyzowały, mimo, że nie trzymało się ich razem z telefonem, pokój mieliśmy przydzielony bardzo daleko od restauracji, recepcji czy baru, a do baru, który mieliśmy obok praktycznie pokoju, nie mogliśmy wejść, gdyż należał on do Palace, dlatego jak ktoś zastanawia się czy warto dopłacać do Palace to warto, bo możesz wtedy korzystać z wszystkiego i nie patrzą na Ciebie jak na wyrzutka, drinki podawane były w plastiku na plaży i nie było możliwości wziąć drinka dla przyjaciółki czy chłopaka, którzy byli na leżaku, bo z każdego drinka byliśmy rozliczani, gdyż pytali nas dlaczego bierzemy dwa, dla kogo itd więc każdy chodził sobie po niego dla siebie, by się nie denerwować, ogólnie hotel oceniałabym na 3*, bo na pewno nie na 5*, ale każdy osobiście może wystawić swoją własna opinie o nim, mnie osobiście jak i moim znajomym do gustu nie przypadł i nie wróciłabym do niego.
teren hotelu duży i zadbany, czyste i ładne morze przy hotelu
obsługa hotelu, jakość i smak jedzenia
Hotel oceniam na 10 pkt. Dużo basenów czystych, dobra atmosfera w dzień i wieczorem. Wspaniale.
Hotel jest czysty dobra atmosfera jet cicho. Obsługa znakomita. Nie można powiedzieć, że mi się nie podobało. Było znakomicie.
Podobala mi się obsługa pokoi, kelnerów obsługa na terenie hotelu jak i plaży. Jesteście znakomicie. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam.
Rewelacyjny obiekt. Resort ogromny, zadbany, czysty. Plaża zawsze przygotowana idealnie. Rafa dość umęczona ale jest co pooglądać i żółwie można spotkać. Do snurkowania 2 pomosty i jedno zejście prosto z brzegu przy końcu Palace Hotel. Jedynym minusem może być brak możliwości popływania przy brzegu , bo wąski kawałek jest zaraz zagrodzony bojami ze względu na rafy. Jedzenie przepyszne. Gorąco polecam!
Hotel bardzo fajny jak na egipskie warunki jedzenie rowniez bardzo dobre jak na egipt nawet roznorodne natomiast jezeli chodzi o animacje wodne to codziennie takie same hotel ma bardzo slabe zycie nocne po zamknieciu barow nic sie nie dzieje przy hotelu. Przy basenach muzyka leci tylko przez jakis czas. Animatorzy biora wasze telefony i wstawiaja opinie na temat hotelu wszystko daja na piec gwiazdek. Rafa bardzo ladna 2 pomosty przy hotelu.
Jedzenie jak na egipt jest dobre
Bardzo malo muzyki tylko cisza Slabe zycie nocne Karty do pokoju slabo dzialaja i trzeba je wymieniac
To był nasz pierwszy raz w Egipcie, dlatego starałam się wybrać hotel z dobrymi opiniami żeby się nie zrazić. Otoczenie wokół hotelu piękne, wszystko zadbane, posprzątane, rośliny wypielęgnowane. Pokoje, oraz restauracje raczej w egipskim, staromodnym stylu. Jest to ogromny obiekt, a co za tym idzie? Kelnerzy, oraz barmani „brani z łapanki”
W każdym pokoju znajduje się modem od internetu, nigdzie nie spotkałam się z tak szybkim internetem. Okolica bardzo czysta i zadbana. Posiłki tak naprawdę serwowane przez cały dzień. Bardzo blisko do portu, także wszystkie wycieczki „pod nosem”
Wieczorami w hotelu tak naprawdę nic się nie dzieje. O 24 zamykają bary i nie ma co robić. Mało animatorów i atrakcji w ciągu dnia. Bardzo nam się nudziło w hotelu. W barach 5 tych samych drinków i brak innych alkoholi. (Wódka, whisky, rum i ouzo). Jeżeli ktoś jak ja lubi wino i likiery niech zaopatrzy się w swój alkohol. Dla niektórych będzie to zaleta, dla mnie wada. Mianowicie pokoje staromodne, bardzo przytłaczające. Bardzo duży obiekt, barmani i kelnerzy brani z łapanki.
Hotel super Miła obsługa Dużo atrakcji Piękna rafa przy samym hotelu
Piękna rafa przy samym hotelu
Raczej nie ma
w Egipcie byliśmy 5 razy - hurgada 3x i marsa alam 2x, ale ten ośrodek bije wszystko na łeb, fakt że w czerwcu ponoć jeszcze nie ma takiego obłożenia jak w lipcu i sierpniu ale wolne miejsca na basenie , na plaży wolne leżaki przy samym morzu - my byliśmy grupą 8 osób i zawsze były wolne miejsca dla całej grupy, nawet jak przyszliśmy późno . Kelnerzy chodzili po plaży i tylko pytali co podać , a jak dostał dolara albo 2 to czułeś się jak główny sponsor na imprezie charytatywnej no i co ważne oni wcale nie oczekują tej zapłaty i nie są nachalni - a mamy porównanie z innymi ośrodkami
czystość , jedzenie smaczne i różne zacznijmy od frytek, pizzy -zawsze2 rodzaje , kurczaków i innych dziecięcych przekąsek poprzez dużo włoskiej kuchni - nawet owoce morza ,ciasta torciki itp. obsługa - grzeczna, pomocna, uśmiechnięta, po za tym dostęp do chyba najładniejszej rafy jaka jest w Egipcie -piękna , a i potańczyć można i obejrzeć mecz , no kurczę za mało czasu , następnym razem to co najmniej 12 dni . I koniecznie spacer wieczorkiem do portu ,piękne statki , polska knajpa hakunamatat
jak ktoś by się uparł to może się doczepić do animacji , ale to na siłę .
Pobyt oceniam na 4,5. Obsługa świetnia, nie ma do czego się doczepić. Zawsze uśmiechnięci i pomocni.
Dużo przestrzeni i zieleni, czyściutko :)
Płytkie baseny, co dodatkowo w te upały miały bardzo ciepłą wodę. Sala restauracyjna przy lobby z otwartymi drzwiami, gdzie przez upał ciężko było na spokojnie zjeść posiłek