Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Nowo otwarty hotel (w 2018 roku) idealny dla rodzin i aktywnych turystów.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat oraz aquapark z 15 zjeżdżalniami.
Przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża.
Sport i rekreacja: siłownia, minigolf, miniboisko do piłki nożnej, kort tenisowy, siatkówka plażowa, animacje.
Duży kompleks hotelowy z pięknym ogrodem, w okresie zimowym podgrzewana część basenów. Pokoje duże, przestronne , fajnie urządzone. Jedzenie dobre, nie chodziliśmy głodni. Kilka restauracji , barów w których można zjeść dobre ciasta i napić się dobrych drinków ( bar przy lobby) . W restauracji Culina serwują na kolację bardzo dobre ryby. Na terenie hotelu jest klinika , lekarz 7/24 oraz apteka, kolka sklepów.Plaża czysta, głównie piaszczysta. Wchodząc do morza zalecane buty ochronne. Woda czysta, można podziwiać rafę.Dojazd z lotniska około 1 godziny.
Duża ilość basenów, piękny ogród , ładna plaża ,miła obsługa.
Jedzenie mogło być bardziej urozmaicone , brakowało mi owoców morza ,lepszej jakości wędlin oraz owoców .
Hotel zadbany,czysty,robi pozytywne wrazenie.Jedzenie wiadomo schabowego nie ma ale kazdy znajdzie cos dla siebie.Pokoje czyste ,sprzątane codziennie.
Nowy,na duzym obszarze,fajna rafa.Duża ilosc barów,brak kolejek,miła i sympatyczna obsługa.
wieczorami podlewaja chyba szambem roslinnosc poprzez to troche smierdzi.
Hotel bardzo ładny i na zewnątrz i wewnątrz. Pokój duży, z ciekawą dużą łazienką. Bardzo czysty, nowy sprzęt, codzienne sprzątany. My mieliśmy opcję pokoju z małym tarasem
Hotel spełnił moje oczekiwania. Fantastyczna, życzliwa obsługa, dobry standard zakwaterowania, wyżywienie na dobrym poziomie
Nie zauważyłem takich.
Bardzo dobry hotel. Obsługa hotelu bardzo pomocna i zawsze uśmiechnięta. Mieszkaliśmy w pokoju rodzinnym blisko morza. Pokój duży ( ok 70m) i bardzo dobrze wyposażony. Pan z serwisu pokojowego swoją pracę wykonywał perfekcyjnie. Duża ilość basenów, restauracji i barów. Aquapark, boisko, kort, siłownia i wiele innych atrakcji nie pozwalają się nudzić w tym hotelu. Piękna rafa koralowa. Jedzenie bardzo dobre. Każdy znajdzie coś dla siebie. Z całą pewnością tam wrócę.
Przyjacielska obsługa i wielkość obiektu pozwala się tutaj zrelaksować.
Wszystko było ok
Gorąco polecam, pokój mieliśmy duży na parterze,duża łazienka.
Teren fajnie zagospodarowany,dużo basenów,fajna duża plaża.
Zero wad
Bardzo fajny hotel, nowoczesne,jak na egipskie warunki pokoje. Duże przestronne, z ładnym widokiem, bardzo czyste.
Bardzo miła obsługa, podczas pobytu obłożenie nie było zbyt duże więc obsługi aż naddto, wszyscy przemili. Duzy zadbany teren, dwa głowne baseny podgrzewane. Basen w aquaparku z duzymi zjeżdzalniami niestety niepodgrzewany. Jedzenie dość monotonne, owoce głownie jabłka, daktyle. Raz-dwa razy w tyg truskawki.
Zimą nie można korzystać ze zjeżdzalni w auaparku-woda jest lodowata. Jedzenie dość monotonne.
Jeśli ktoś lubi dobrze zjeść nie polecam absolutnie tego obiektu.
Obsługa próbuje nadrobić minusy hotelu. Czystość pokoi i obiektu to jedyny plus.
Fatalne jedzenie. Zero urozmaiceń cały pobyt identyczne posiłki. Restauracje tematyczne potrafią być dostępne tylko dla obywateli jednego kraju. Animacje tylko w określone dni. Nie organizują ich codziennie dla dzieci.
Bardzo fajny hotel. Oszałamiająca ilość basenów, pokoje urządzone nowocześnie, miły personel, bardzo dobre jedzenie ze sporym wyborem. Łagodne wejście do wody.
Ilość basenów, smaczne i różnorodne posiłki, nowoczesne pokoje, miły personel
Bardzo polecam:) Super baseny,jedzenie bardzo dobre miła obsługa.
Duży obszar, mnóstwo basenów.
Lokalizacja, daleko od miasta.
Fajny hotel zwłaszcza dla rodzin z dziećmi i starszych ludzi szukających odpoczynku. Hotel 5* nawet jak na standardy egipskie bardzo dobry. Jedzenie trochę monotonne i często wieje.
Obsluga Duża liczba basenów (w tym podgrzewane i aquapark) Wysoki standard pokojów Nie obawiam się tutaj "klątwy faraona" Sporo atrakcji dla dzieci Hotel jest na prawdę ładny
Często wieje Słaba rafa
Super hotel. Bardzo dobre miejsce na pełny relax. Jest wszystko co potrzeba spokój, morze, Słońce. Jedzenie bardzo urozmaicone, choć bardziej europejskie. Miła i fajna obsługa. Szczególnie Mahomed Wael.
duży kompleks.
Za mało podgrzewanych basenów. Brakowało mi posiłków regionalnych.
To nasz 2 pobyt w tym hotelu. Raz w czasie covid 2 raz w czasie ferie zimowych. Nie rozumiem ludzi którzy na wszystko narzekają. Niektóre osoby piszą że Polaków lokują w gorszych miejscach. Jestem Polką nie dopłacałam do pokoju a pokój otrzymaliśmy w super lokalizacji zaraz obok basenu. Obsługa bardzo miła mieliśmy jednego kelnera który wiedział co pijemy. Ktoś pisze że trzeba czekać na kawę itd. Ja raz dziennie dawałam 1 $ i wszystko miałam podane kawę z ekspresu do śniadania do obiadu i kolacji alkohole 🍺. Obsługa bardzo sympatyczna. Jeżeli brakowało lezaków zaraz były donoszone. Jeżeli chodzi o jedzenie każdy coś dla siebie znajdzie. Ciekawe czy w domu mamy też taki wybór ? To nasz 9 raz w Egipcie i hotel oceniam pozytywnie.
Duży teren. Czysto - zadbany hotel.
Czysty, zadbany hotel, dobre jedzenie, wysoka jakość. Minus tylko taki, że nie wszystkie baseny były podgrzewane tylko jeden główny i woda była zbyt chłodna. Reszta bardzo na plus👌
Witam byliśmy w tym hotelu na początku września, na początek minusy: Jeżeli nastawiacie się na nurkowanie na rafie to szczerze odradzam ten hotel, rafa z brzegu praktycznie nie istnieje, a z pomostu brak możliwości zejścia i cały czas czerwona flaga ( mają tam nawet taką wykonaną z metalu także chyba bardzo często w użyciu. ) Także stwierdzenie na stronie TUI :" polecana pasjonatom nurkowania ze względu na piękną rafę " to chyba im Morawiecki pisał. Duży minus także za obsługę w recepcji, meldunek trwa bardzo długo a do tego próbują proponować pokoje o innym standardzie niż były wykupione. Ale dosyć już marudzenia, jeżeli kogoś nie interesuje nurkowanie oraz ma dosyć cierpliwości to hotel oceniam bardzo dobrze. Kilkanaście basenów, obsługa miła i uczynna , aqua park całkiem fajny. Pokoje bardzo przestronne i czyste. Jedzenie w restauracjach prawdziwa petarda, podczas naszego pobytu poza standardami pyszne szaszłyki z baraniny, baranina z rusztu, cielęcina , kaczka pieczona, a ostatniego dnia nawet grilowane krewetki, reszty nie sposób wymienić.
- czystość i obsługa, wyżywienie, odpoczynek w spokoju i ze względu na wielkość hotelu brak odczuwalnej ilości wczasowiczów
- brak rafy, brak rafy i jeszcze raz brak rafy dla mnie to dyskwalifikuje ten hotel na przyszłość
W hotelu spędziłam pierwszy tydzień nowego roku i bardzo dobrze wspominam wyjazd! Jedzonko i drinki na plus, rzeczywiście mało owoców, ale ja i tak wolę ciasta. Wieczorami ciekawe animacje dla dorosłych: karaoke, dyskoteki, quizy. Preferuję wypoczynek brzuchem do góry i pełen relaks, ale nawet w ciągu dnia znalazły się fajne aktywności prowadzone przez animatorów, typu bachata czy siatkówka. Na terenie obiektu znajduje się również wystarczająco wyposażona siłownia. Prawdą jest, że ze wszystkich basenów do pływania nadają się 3, ale mi to wystarczało, jak robiłam kółka w największym dookoła wysepki to i tak wyciągnęłam ładny dystans. Występuje rezerwacja leżaków przez Januszy, ale ja mam na to prosty sposób - zrzucanie czyjegoś ręcznika I TYLE! Ludzie, przestańcie tolerować te rezerwacje, reagujcie i się skończy ten dziwny zwyczaj, trzeba działać a nie tylko narzekać i akceptować zachowania jak z podstawówki. Obsługa donosiła drinki tak nad basenem jak i na plaży, raz dasz dolara i już Cię na cały wyjazd pamiętają. Przepiękne rybki w morzu, maskę do nurkowania trzeba zabrać obowiązkowo! Łóżka na plaży i na basenie to hit, inny poziom wyciszenia, polecam sobie poleżeć. Ogólnie z wyjazdu byłam bardzo usatysfakcjonowana, polecam hotel!
różnorodność jedzenia (6 restauracji), animacje dla dorosłych, przestrzeń (obiekt jest bardzo duży), miła obsługa - czułam się zaopiekowana
długi czas oczekiwania na pokój, ale za to można już w międzyczasie korzystać z all-in
Tak. Polecam ten hotel i obsługę. Spełnił z nawiązką moje oczekiwania na wypoczynek.
Zdecydowanie odradzam. Najgorszy hotel w Egipcie w jakim byłam. Na plaży brak toalet, brak baru z piciem - trzeba iść do pobliskiej restauracji, która UWAGA- zamykana jest o 17:00. Także jak ktoś chce poleżeć na plaży trochę dłużej to radzę nie piś od 15:00. Lody podawane tylko w restauracji na początku hotelu (przy plaży można pomarzyć), na śniadaniach brak ekspresów do kawy i herbaty, wszystko nalewane z baru przez jednego z panów, przez co na herbatę czeka się po 20 minut. Brak mleka ciepłego do płatków dla dziecka. Moje dzieci jadły płatki z mlekiem spienionym z ekspresu zaserwowanego przez pana z baru - tragedia, bo wyglądało to jak wymiociny i dzieci nie chciały jeść. Wi-fi tragedia, działało tylko w lobby. Po całej nocy z dziećmi na pokój czekaliśmy ponad trzy godziny przy recepcji. Jedzenie monotonne, cały czas skrzydełka z kurczaka, z owoców jabłka polskie i winogrono. Arbuz raz na cztery dni, krojony po kolacji na śmiesznych piankowych tackach. Naprawdę szkoda pieniędzy, bo nie było co zjeść. Ser biały na śniadanie tylko na słono. Ryba - raz na cztery, pięć dni. Niby restauracje różne, a w każdej to samo. Pizza średnia - ale dobrze że chociaż była bo dla dzieci nic nie ma. Hotel porażka. A i rafa obrzydliwa, szara, brązowa. Dopiero za pomostem piękna rafa kolorowa, ale co z tego, jak z powodu fal pomost cały czas zamknięty. Wieczorem podlewają ogrody znajdujące się pod oknami, niestety podlewają prawdopodobnie gnojówką bo bardzo brzydki zapach unosi się podczas spaceru na kolację :). Jeszcze coś co dla mnie było nie do zrozumienia. Aquapark umieszczony przed samym hotelem gdzie parkują autokary. Do tego basen w aquaparku taki mały, że zjeżdżając trzeba uważać, żeby komuś krzywdy nie zrobić. UWAGA - wszystkie baseny zamykane po 17:00. Generalnie niby wszystko ok, ale brakuje takich podstawowych kwestii, które bardzo ułatwiłyby życie w czasie pobytu. No, ale po co toaleta na plaży, czy lody na wakacjach dla dzieci. Za taką kasę -- nigdy w życiu. Hotel żenada.
Przestronne pokoje, czyste pokoje.
Plaża, aquapark, brak ekspresów do kawy i herbaty, brak ciepłego i zimnego mleka na śniadaniu, jedzenie - kurczak, kurczak i jeszcze raz kurczak, brzydki zapach na terenie hotelu, brak lodów i reszta co opisałam powyżej.
Zacznijmy od pozytywów: hotel duży, nowy, z zielenią co też jest ważne, ponieważ w zeszłym roku w Turcji mieliśmy typowy "beton". Obsługa czy to w barach, czy w restauracji bardzo na plus. Pozytywni, uśmiechnięci. Czystość pokoi (my mieliśmy 4240) oceniam na 10/10 - pan, który opiekował się naszym domkiem bardzo sympatyczny, zawsze przygotowywał nam jakąś "niespodziankę" z ręczników. Drinki pyszne, nie żałowali alkoholu, czasami było go aż za dużo. Negatywów jest również trochę: pojechaliśmy do hotelu jako grupa młodych ludzi, która niekoniecznie chciała kończyć swój dzień o 23, a tak niestety było. Hotel nastawiony bardziej na rodziny z dziećmi. Animacje, które widzieliśmy na social mediach ani razu nie zostały zaprezentowane podczas naszego pobytu, prócz piana party, które sprowadzało się do użycia jednej armatki z pianą lecącą na kilkadziesiąt dzieci bawiących się na dole "amfiteatru". Był jeden bar - Millenium, klimat bardzo fajny ale tam również brakowało muzyki. Choćby człowiek chciał coś porobić, to prócz picia drinków, które po 24 były już odpłatne, to nic innego nie przychodziło do głowy. Oczywiście, można było grać w bilarda (również odpłatnego) ale przez cały tydzień, to i bilard się znudzi. Kolejna kwestia - śmierdzące zraszacze które były uruchamiane o różnych porach, a których odór sprawiał wrażenie, że zamiast wody leci z nich g*wno. Następne - egipt słynie z popularnej klątwy szanownego faraona ale ona nas nie dopadła, niemniej jednak cała nasza paczka miała ogromne problemy jelitowe, w tym bolesne wzdęcia, pomimo nawet czasami przesadnego pilnowania się aby nie wypić tamtejszej wody z kranu. Nie wiem czym było to spowodowane, być może warzywa albo owoce były płukane w innej niż mineralna wodzie, niemniej jednak te problemy uprzykrzyły nam porządnie nasz pobyt. Kolejne - w opisie hotelu czytamy, że jest wyposażony w wiele basenów i faktycznie tak jest, przy czym większość z nich to płytki baseny dla dzieci. Najgłębszy basen miał 120 cm głębokości. Jedynym co uratowało te wakacje przed kompletną klapą, to wycieczki które kupiliśmy nie u rezydenta, lecz u lokalsów - egipskie malediwy z nurkowaniem oraz super jeep safari. I wbrew temu, co mówili nam w biurze czy też temu, co mówił rezydent, wycieczki były na super poziomie i w bardzo rozsądnych cenach.
czyste pokoje z przemiłą obsługą dobre drinki z niemałą ilością alkoholu reprezentatywny, nowy hotel dostatecznie dużo miejsca aby zapobiec walce o leżaki
skierowany głównie dla rodzin z dziećmi, młodzi ludzie bądź starsi bardziej rozrywkowi nie mają czego tam szukać brak choć jednego, głębokiego basenu - większość basenów dedykowana (pod względem głębokości) dla dzieci wszystkie atrakcje dodatkowo płatne, np. bilard 7 dolarów,. drinki po 24 również płatne śmierdząca woda z podwórkowych zraszaczy
Świetny hotel, świetna obsługa. Pokoje bardzo duże, wygodne łóżka, bardzo duży taras. Świetny serwis plażowy -nawet piwo butelkowane donoszone jest w wiaderku z lodem😀
brak😀
Hotel ogólnie beznadziejny. Dla rodzin, które przyjechały z dziećmi - odradzam. Brak ekspresów do kawy i herbaty na śniadaniach czy innych posiłkach - po herbatę czeka się w kolejce do kawy i zimnych napojów, którą obsługuje jeden człowiek. Lody, owszem są, ale na początku hotelu położonego na 3 ha powierzchni. Aby iść z plaży na lody z dziećmi - męczarnia. Następnie brak toalet na plaży czy baru z napojami - za każdym razem trzeba się ubrać i iść do restauracji. Rafa - brzydka. Plaża żwirowa. Od plaży na odległość ok 50 m woda po biodra, potem usypany wał. Pomost inny niż na zdjęciach. Jeżeli fale są duże, pomost nie jest udostępniany i pozostaje brzydka, szara rafa przy samym brzegu. Jedzenie- kurczak, kurczak i jeszcze raz kurczak. Żadnych ryb smażonych dla gości. Wi-fi katastrofa, działa tylko w lobby bar i w recepcji. Animacje słabe. Aquapark: dla dzieci do 7 roku życia ok, natomiast dla starszych dzieci - żenada. Co prawda cztery zjeżdżalnie, ale basen tak mały że zjeżdżając możesz uderzyć w kogoś. Mało tego, aquapark dla dzieci umiejscowiony przed hotelem, gdzie parkują autokary. Tak więc jak ktoś chce spędzić pół dnia na plaży i pół w aquaparku to powodzenia. A, i co ważne, bary zamykają o 17:30. Restauracje przy plaży zamykają o 17:00 i wtedy, aby dziecko mogło się załatwić należy iść do swojego pokoju albo na początek hotelu do restauracji. Owoce stare, twaróg tylko słony. Można pomarzyć o twarogu z cukrem dla dzieci. Co do dzieci, na śniadaniach nie ma ciepłego mleka!! Aby dzieci mogły zjeść płatki należy stanąć w kolejce do kawy i herbaty, wtedy obsługa naleje spienionego mleka do kawy. Za taką kasę - naprawdę nie warto. A, i na pokój czekaliśmy 4 godziny po nocnym locie. Doba hotelowa trwa do godziny 12:00, a my dostaliśmy o 12:00 pokój, więc chyba można było wcześniej. Ogólnie, ludzi którzy jeszcze nie rezerwowali - przestrzegam, opinie negatywne są prawdziwe.