Palma - stolica Majorki - spacer wąskimi uliczkami zabytkowego miasta wśród barokowych rezydencji i katalońskiego Art Nouveau.
Valldemossa rozsławiona przez Fryderyka Chopina i George Sand, którzy schronili się w tutejszym klasztorze Kartuzów.
Bajeczna zatoka Cala de sa Calobra z prowadzącą do niej niezwykle widokową, pełną serpentyn drogą.
Hotel, co prawda nie należy do najnowocześniejszych (hałasująca winda) to jest czysty i schludny.
Czyste pokoje, smaczne jedzenie oraz piękne widoki na morze.
Przydałyby się na tak duży hotel sprawniejsze windy.
Praktycznie brak rezydenta przez cały pobyt Windy skrzypi aly, przestarzałe, drzwi otwierały się do połowy, zamykały w najmniej spodziewanym momencie Brak informacji że w opcji śniadania i obiado-kolacje przysługuje tylko woda z napojów.
Pobyt uważam za bardzo udany.Poekny hotel, miła obsługa,dobre jedzenie.Wyjatkowe drinki.
Przestrzeń wspólna.
Brzydka brudna plaża i zdecydowanie za daleko.
Bardzo dobry hotel.Czysto, bardzo przyzwoite warunki.Codziennie sprzatane pokoje. Cieszy dostęp do dystrybutorów wody, można nabrać do swoich butelek wodę gazowaną i nie gazowaną.
Położenie bardzo fajne, piękne widoki.
Jedzenie przeciętne, ale każdy mógł się na pewno najeść. Jestem wege, więc szukałam warzyw, szału nie było,ale też nie byłam głodna.
Hotel duży, z pięknym widokiem na morze. Przebywają w Pomimo wielu gości nie odczuwa się tłoku w restauracji, bardzo duży wybór jedzenia- każdy znajdzie coś dla siebie. W snack barze podawane są frytki, hamburgery i pizza- na prawdę ciężko jest być głodnym. Do pięknej plaży ok. 12 minut spacerkiem ścieżką wzdłuż morza. Ciekawe wieczorne animacje- m.in. występ na żywo zespołu muzycznego, pokaz tańca flamenco, magik. Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników. Nie jest to może hotel w standardzie 4 gwiazdek bo niektóre miejsca wymagałyby większej uwagi (szczególnie czyszczenie leżaków przy basenach), ale generalnie jestem zadowolona z pobytu.
dużo urozmaiconego jedzenia, piękne widoki, ciekawe wieczorne występy
Duży, hałaśliwy hotel, rekomendowany dla rodzin z dziećmi oraz osób które preferują głośną muzykę i dużo animacji. Przy hotelu nie ma plaży, dwie plaże w odległości pieszo ok. 10 min jedna (Cala Antena) i 15 min druga (Cala Domingos), do obu droga w pełnym słońcu. W naszej ocenie standard hotelu faktycznie odpowiada maksymalnie 3 gwiazdkom - jeśli chodzi o obsługę i wygląd pokoi oraz części wspólnych. Dwie windy, w tym jedna popsuta. Na plus jedzenie - dobre i różnorodne, choć wiadomo, że to kwestia gustu. Nam smakowało. Jednak np. za dobrą kawę (z ekspresu kolbowego) trzeba zapłacić, opcja all inclusive jej nie obejmuje. W hotelu tylko jeden basen głęboki, powinien być dla dorosłych, ale jest pełen dzieci. Trudno popływać, bo dzieciaki wskakują do wody, nie zwracając uwagi na innych. Poza tym drugi basen dla dzieci 130 cm głęboki i dwa brodziki dla maluchów. Wart polecenia rejs statkiem z pobliskiej plaży Domingo (Cala Domingos). Gośćmi hotelu są głównie Anglicy i Hiszpanie. Trochę Francuzów i Polaków. Przy basenie uwaga na pana który sprząta teren ze sztuczną trawą. Jeśli zostawisz swoje rzeczy na leżaku i pójdziesz zjeść w tym czasie śniadanie, wyrzuci Twoje rzeczy do worka na rzeczy ze sprzątania i możesz szukać wiatru w polu. Rzekomo chodzi o to, że nie wolno rezerwować leżaków przy basenie, choć wszyscy to robią, dopóki nie trafią na owego pana sprzątającego. Uważamy za niedopuszczalną sytuację, gdy w czterogwiazdkowym hotelu obsługa zabiera własność gości i wrzuca je do jakiegoś wspólnego worka, w którym potem trzeba grzebać, żeby je znaleźć. Nasza ogólna ocena: bardzo średnia trójka. Nie wybralibyśmy tego miejsca ponownie.
Hotel lata świetlności ma już za sobą i widać jak niektóre akcesoria w pokojach są już mocno zużyte. Ale pokoje są codziennie sprzątane i brudu nie ma. Widoki z pokoju oszałamiające i to zarówno w budynku głównym jak i tym bocznym. Plaża oddalona od hotelu o ok 10 minut spacerem bo niestety ta bezpośrednio przy hotelu nie nadaje się do kąpieli ( naniesione glony ) i przez cały mój pobyt nie było na niej nikogo.
Bardzo dużo różnorodnego jedzenia. Nie da się wszystkiego spróbować. Jedzenie smaczne. Przepiękna plaża Cala Domingos - niesamowity lazur wody Hotel składa się z budynku głównego i bocznego - przepiękne widoki ( każdy widok na morze)
Zużycie akcesoriów w pokoju i łazienkach. Plaża bezpośrednio przy hotelu nie nadaje się do kąpieli
Otoczenie ładne, ale do czystej plaży jest daleko. Blisko hotelu jest mała plaża w zatoczce, ale cała wysypana glonami. Blisko nie oznacza 200 metrów, ale trzeba przejść około 1 kilometra. Do ładnej piaszczystej plaży jest znacznie dalej. Hotel wyróżniają ciekawe animacje. Brakuje placu zabaw dla dzieci i menu dla dzieci. Dużym minusem była mała i obskurna łazienka- brudne ściany i grzyb na fugach.
Animacje
Stary budynek wyremontowany niskim kosztem, mała brzydka i brudna łazienka w pokoju
Hotel czysty. Room Servis codziennie. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Bardzo ładnym miejscu znajduje sie budynek, widok z kazdego pokoju na morze. Jedzenie smaczne i duży wybór.
Basen do 19...
Trochę brudno jak na 4 gwiazdki. Lepiej odbierani są turyści z Niemiec,Anglii i Francji niż z Polski. Dużo rozpanoszonych Anglików.
W MIARE DOBRA ATMOSFERA. Jedzenie dużo i urozmaicone.
Brudno w hotelowych łazienkach i w obejściu hotelowym. Brudne leżaki.
Miejsce urokliwe, z pięknymi widokami. Hotel ok. bardzo przyzwoity. Transfer z lotniska do hotelu 55 minut (transport bezpośredni, bez rozwożenia turystów do innych hoteli na trasie). Tu duży plus(...) za takie rozwiązanie stosowane zarówno w jedną jak i druga stronę !!! Jedzenie – śniadania „angielskie”, powtarzalne, codziennie to samo – ale smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kolacje – super, tutaj trudno się czepić. Jest wszystko. Duży plus dla hotelu za dostęp do wody (bez względu na opcje HB, all itp.). Woda jest dostępna praktycznie 24h w dystrybutorach (w recepcji, na siłowni, w barach). Warto zabrać ze sobą butelki (z filtrami czy też bez) tak aby nie biegać co chwilę po wodę. Pokoje ok, czyste, z ładnym widokiem. Mało wind na tak duży budynek. Czekanie (szczególnie w okresie szczytu) dość uciążliwe. W trakcie pobytu zepsuła się jedna z 2 wind co jeszcze bardziej „utrudniło życie”. Siłownia – ok czynna od 7.30 do 21.00. Niestety bez klimatyzacji ( nie wiem czy nie ma czy nie była uruchamiana, ze względu na pootwierane drzwi z każdej strony). Dostępne hantle ( duży wybór), bieżnie, rowerki, ławeczki, maty do ćwiczeń. Na siłowni dystrybutor z wodą, ręczniki. Baseny - czynne od 10.00. 2 Duże dla dorosłych i dwa małe dla dzieciaków. Leżaków dużo ale i tak za mało jak na ilość turystów. Rezerwowane od 6 rano przez turystów, mimo zakazu. W trakcie mojego pobytu hotel wdrożył pewne działania i te „rezerwacje” leżaków przestały być stosowane. Być może ten problem już nie występuje. Basen wewnętrzny jest ale nieczynny. Podobno nie jest uruchamiany w słoneczne dni☹
Plusy – położenie, jedzenie, infrastruktura hotelowa, siłownia.
Minusy – brak klimatyzacji na siłowi, biegające dzieciaki po siłowni, nieczynny basen wewnętrzny, mało wind w budynkach na taką liczbę pięter. Zaznaczam, że te minusy to drobiazgi przy tym, co hotel oferuje.
Zadbany, czysty hotel, duży, ładny pokój, smaczne jedzenie, niesamowity krajobraz, cudowna plaża
pokój z widokiem na morze, jedzenie, krajobraz, obsługa
Nowoczesny, zadbany hotel położony w pięknym miejscu, w pobliżu fantastyczna plaża.
pokój z widokiem na morze i krajobraz wokół hotelu, czystość hotelu, jedzenie, obsługa
HOTEL SUPER GODNY POLECENIA BARY Z PRZEKĄSKAMI I DRINKAMI BOMBA
POŁOŻENIE ORAZ OBSŁUGA HOTELU
REZERWACJA LEŻAKÓW OD 6 RANO PRZEZ ANGOLI NIE JEST TO WINA HOTELU LECZ AROGANCKICH WYSPIARZY KTÓRYM WSZYSTKO JAK ZAWSZE SIĘ NALEŻY
Przebywaliśmy w czerwcu w 6 osób (znajomi) w tym hotelu, pokoje 2 osobowe obok siebie bez żadnej specjalnej rezerwacji Polecam pokój nr 13, duży, wygodny z widokiem na morze ( zatokę, poniżej zdjęcia ) Hotel czysty, sprzątany codziennie chyba że ktoś tego sobie nie życzy Jedzenie bomba, jeśli ktoś mówi że nie było co jeść to nie jest szczere Każdy znajdzie coś dla siebie, a jak są owoce morza i sushi to dla mnie bajka Oczywiście nie każdy musi to lubić, jedzenia jest dużo i różnorodne Owoce do każdego posiłku , do śniadania można nawet napić się szampana, do obiadu i kolacji wino bez limitu. Butelki zanurzone w lodzie.Polecam restauracje w budynku bocznym -rewelacja.Okolica przepiękna, widoki mega Dwie plaże do dyspozycji i jedyne czego mi brakowało to spacerów po plaży bo są one zatokowe, więc kąpiel i opalanie owszem, uwaga na fale mogą pozamiatać człowieka Jest też gdzie wydać pieniądze na pamiątki ubrania ręczniki (ceny przyzwoite jak na Hiszoanię), choć miasteczko niezbyt duże Możliwość różnych wycieczek, oferty przy większej plaży oraz w miasteczku Animacje codziennie ale brak dyskotek My sami włączyliśmy swoją muzykę i bawiliśmy się z boku basenu Nikt nie miał z tym problemu Pobyt rewelacja, byliśmy już na Majorce i mamy porównanie, wszędzie nam się podobało i tu też jest SUPER Polecam szczerze, warto
Czystość, ładne pokoje,miła obsługa, dobre jedzenie, ładne widoki
Brak wad, nie ma do czego się przyczepić
Wszystko super, jedzenie (szampan do śniadania, to prawda, również mała niespodzianka urodzinowa), duży wybór, dostępna woda non stop, mineralna gazowana i nie, napoje słodkie typu fanta i cola ,również, obsługa Ok, bardzo życzliwi barmani (w rym Polka Woktoria)
Dostępność wody pitnej.
Brak suszarki na balkonie, ale to mały problem. Anglicy zajmujący leżaki o 6 rano.
Bardzo dobry hotel, świetna lokalizacja, dobra obsługa klienta
Świetna lokalizacja na klifach pomiędzy dwoma plażami w zatoczkach Polecam formułę All inclusive- oraz dopłatę do pokoju z widokiem na morze- też niewielka a super widoki. Plaże - dwie niedaleko hotelu. Bliższa- Cala Antena kilkaset metrów od hotelu, ale w czasie naszego pobytu niestety brzeg zabrudzony wodorostami, dalej super woda- korzystałem z niej chętnie, tym bardziej, że była prawie pusta. Druga plaża Cala Domingos nieco dalej, większa ale zatłoczona
Hotel ma wspaniałe położenie na klifie przy samym morzu gdzie biegnie promenada, którą można pospacerować. Basen hotelowy jest dość spory i - co ciekawe - w większej części dość głęboki (do 3.5m) co dla nas było dużą zaletą. Jedzenie bardzo dobre, jeśli ktoś lubi ryby to będzie naprawdę zadowolony. Pokoje bez szału, trochę irytuje "podwójne" łóżko składające się z dwóch pojedyńczych, które się ciągle rozjeżdżają. Rekompensuje to widok z balkonu, który naprawdę urzeka. Większość gości z UK, reszta - Niemcy, Polacy, Francuzi.
- położenie - basen - jedzenie
- pomimo oficjalnego zakazu palenia przy basenie i w barach, nikt się do niego nie stosuje i nikt go nie egzekwuje (trochę mnie zdziwiło jak powszechne jest palenie u Anglików :))
(...) - w każdym bądź razie rezydent nie odbiera telefonu ani nie oddzwania. Skorzystaliśmy z opcji All Inclusive ale tylko teoretycznie. Pierwszy posiłek śniadanie w piątek, ostatni śniadanie w czwartek - łącznie 7 śniadań, 6 obiadów i 6 kolacji. Po zdaniu kart do pokoju o godzinie 12 zostaliśmy w hotelu do godziny 16 w oczekiwaniu na transport na lotnisko bez świadczeń. Zabrano nam opaski i nie mogliśmy skorzystać z obiadu. Dodam jeszcze, że na lotnisku samolot był opóźniony 5 godzin ale to już nie jest wina hotelu. Szkoda tylko, że o opóźnieniu dowiedzieliśmy się dopiero na lotnisku gdyby ktoś wysłał wcześniej informację można było ten czas wykorzystać inaczej. (...)
Piękny widok na morze prawie z każdego balkonu.
Monotonne codziennie to samo jedzenie.
Pobyt naprawdę udany. Przepięknie zlokalizowany hotel na klifach. Czyste, przestronne pokoje. Otoczenie hotelu czyściutkie i zadbane. Dużo roślinności. Dwa zewnętrzne baseny, z dwóch stron. Zadbane . Siłownia, sklepik, sala gier. W pobliżu są dwie plaże- kamienista i piaszczysta. Wypożyczalnia aut. Do centru miasteczka bliziutko, także do przystanku autobusowego. Widok z pokoi- po prostu bajka. Pokoje sprzątane codziennie. Wymieniane ręczniki. Jedynym minusem jest średnia jakość posiłków.
Hotel ma niebywale świetne położenie. Z każdego z pokoi rozściąga się niesamowity widok na morze i klify.
Czasami posiłki były monotonne . Szeroki wybór na szwedzkich stołach, ale brakowało momentami smaku