Piaszczysta plaża przy hotelu z wejściem do wody z pomostu.
Dla dzieci: miniklub, 2 brodziki, mini disco, zjeżdżalnia.
Na terenie hotelu: minimarket, sklepiki z upominkami, pralnia, apteka, wypożyczalnia samochodów.
Hotel położony w spokojnej okolicy, z dala od zgiełku dużych kurortów.
Hotel duży, ale też już naruszony zębem czasu. Ogólnie czysty i zadbany, pokoje codziennie sprzątane, dostawa wody, jedynie głośno chodziła klimatyzacja, ale można przywyknąć. Zacinały się czasem drzwi wejściowe oraz od łazienki.
Miła obsługa, w miarę czysto, pyszne jedzenie, czyste baseny i aquapark świetny dla młodszych i starszych. Czysta plaża oraz długi pomost, z którego można zejść do wody i snurkowac. Na pomoście dają nawet kamizelki.
Do minusów zaliczam brak możliwości przedłużenia doby hotelowej tzn nie było pokoju ale kasę za korzystanie z opasek do wieczora policzyli jak za przedłużenie doby z pokojem. Ogromna ilość lokalnych turystów sprawiła, że na stołówce było brudno, na czas nie dostarczane talerze, szklanki, sztućce a nawet jedzenie.
⭐⭐⭐⭐⭐ Bardzo udany pobyt w Amwaj Beach Club! 😊 Hotel naprawdę zasługuje na swoje 4 gwiazdki. Od samego początku wszystko było super. Personel bardzo miły, uśmiechnięty i zawsze chętny do pomocy. Pokój ładny i przede wszystkim czysty, codziennie był sprzątany. Jeśli chodzi o jedzenie, to tutaj naprawdę nie ma możliwości, żeby chodzić głodnym 😄 Oprócz normalnych godzin śniadania, obiadu i kolacji działała restauracja, w której można było coś zjeść praktycznie przez całą dobę. Był to ogromny plus, szczególnie przy wycieczkach czy wczesnym wylocie/przylocie. Teren hotelu bardzo zadbany i czysty, a morze jest naprawdę blisko. Są przypływy i odpływy, ale nam w ogóle to nie przeszkadzało. Zawsze można też wejść do wody z pomostu. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z wyjazdu. Hotel, obsługa, jedzenie i cała atmosfera zdecydowanie na plus. ❤️ Z czystym sumieniem polecamy i chętnie wrócilibyśmy jeszcze raz! 🌴☀️
Będzie krótko i na temat. Pobyt bez dzieci ale dla dzieci jest fajny aqua park. Hotel czysty, obsługa miła. Zostaliśmy ulokowani w nowej części. W trakcie pobytu skorzystaliśmy z dwóch restauracji ala carte: libańskiej oraz greckiej (tu był szwedzki stół), obie na plus. Hotel oddalony od lotniska i otoczony pustynią ale wiedzieliśmy o tym kupując ofertę. Przy pomoście rafa- zniszczona ale jest . Jak ktoś nie chce wycieczek to rybki na pewno zobaczy. Kilka sklepików , apteka . WiFi łapie w pokoju oraz lobby bez zarzutu, przy basenie gorzej. Hotel mógłby mieć wieczorne tańce :)) tego mi brakowało . Przekąski w ciągu dnia jedynie przy plaży. Pobyt oceniam pozytywnie.
- restauracja 24h/dobę - czysto - miła obsługa
- animacje wieczorne późno bo o godzinie 22
Pobyt oceniam dość dobrze, pokój dość duży, widok na basen, ukośnie również na dalekie morze (w katalogu pokój z see view), łazienka z prysznicem nad wanną, telewizor bez polskich programów, dużo miejsca na kosmetyki i różne rupiecie, okrągły stolik, dwa fotele. Czysto, codziennie sprzątane, uprzejma i przychylna obsługa. Recepcja w porządku, obsługa barów też sympatyczna. Jeden duży basen z niepodgrzewaną wodą i jeden mały, gł. 100 cm. z jacuzzi, nieco cieplejszy.
Czystość, miła obsługa, jedzenie niezbyt urozmaicone, ale wystarczające, smaczne, dobre desery, niestety, lody dość byle-jakie i to tylko w jednym miejscu poza budynkiem hotelu. Ładne, przyjazne lobby z klimatyzacją, gdzie można było spokojnie wypić drinki. Codziennie, o godz. 11.30, grupowa gimnastyka w dużym basenie z dobrymi animatorami, wśród nich również Polka.
Plaża oddalona 100 metrów, gdy jest odpływ, to wygląda jak zabagniona, kamienista laguna i daleko woda do kolan, gdy jest przypływ, to woda jest trochę bliżej i przykrywa mulisty piasek i kamienie, więc konieczne są specjalne buty. Jest również długie molo, z którego końca, po drabince, można wejść do głębszej wody z małą, szarą rafą. Innym rozczarowaniem są codzienne, bardzo głośne imprezy przy basenie od 22.00, nawet do 24.00. Ogromne tłumy, głównie lokalsów, którzy mają urlopy aż do 20. IX.
Hotel składa się z dwóch części, starej i nowej z aquaparkiem. W nowej części dodatkowa restauracja czynna prawie 24/7. W starej części pokoje powoli remontowane. Restauracja główna niestety bardzo głośna, ale wystarczy przyjść wcześniej i jest naprawdę komfortowo. Jedzenie różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Drinki, zależy kto robi :) Baseny czyste, plaża ładna, leżaki zawsze dostępne. Bar przy plaży i basenie. Obsługa bardzo miła. W stosunku do ceny za osobę, (hotel nie należy do najdroższych) naprawdę warto. Polecam.
Restauracja 24/7. Miły personel. Fajne baseny i plaża.
W restauracji głównej mało personelu w stosunku do ilości gości.
Hotel spełnił moje oczekiwania, pokój był czysty i codziennie sprzątany, leżaki na basenach praktycznie zawsze były wolne, jedzenie było dobre ale monotonne. Jedynym minusem były animacje, które trwały bardzo krótko (osobiście mi to nie przeszkadzało ale dla rodziców z dziećmi może to być problem) Na miejscu s hotelu takie udogodnienia jak: apteka, klinika działająca 24/7, sklepy z pamiątkami (magnesy, papirusy, figurki itp) mini sklep spożywczy, bazary z ubraniami. Skorzystaliśmy też z quad safari i bardzo dobrze to wspominamy.
czyste pokoje, restauracja działająca 24/7, bardzo miła obsługa.
krótkie wieczorne animacje
Hotel czysty , zadbany . Jedzenie dobre . Jedynka co mnie denerwowało to to że mam all inclusive a kelnerzy mieli problem z nalaniem np 10 drinków ma raz
Fantastyczny pobyt, gorąco polecam!Do hotelu Amwaj trafiliśmy z polecenia i to był strzał w dziesiątkę! Cały obiekt jest niesamowicie zadbany, a wszechobecna zieleń i czyste baseny robią ogromne wrażenie od samego wejścia. Pokój, który otrzymaliśmy, był przestronny, jasny i codziennie dokładnie sprzątany. Jedzenie przerosło nasze oczekiwania – ogromny wybór, pyszne lokalne specjały oraz restauracje tematyczne sprawiły, że każdy posiłek był ucztą. Na ogromny plus zasługuje obsługa: uśmiechnięta, nienachalna i zawsze gotowa do pomocy. Wieczorne pokazy i animacje zapewniały świetną rozrywkę. Z czystym sumieniem daję 10/10 i na pewno tu wrócimy!
Nowoczesny przestrony pokoj rodzinny Piekne widoki z balkonu na morze Super akrakcje dla dzieci Obsluga mowiaca po polsku Pyszne jedzonko Super animacje Beach party w stylu boho
Wakacje uważam za udane. Jedzenie dobre na śniadania codzienne to samo ale spory wybór, na kolacje danie główne codzienne coś innego plus stałe dodatki. obsługa miła i pomocna. Woda w basenie codzienne badana. Otoczenie czyste lecz pokoje mimo niedawnego remontu dość skromne. Stare pokoje podobno były nienajlepsze. Jest też nowa część z nową restauracją i z nowym budynkiem, który znajdował się przy samych zjeżdżalniach więc od godziny 10 do 17 było tam bardzo głośno, a później cisza. W czasie posiłków w restauracji głównej bardzo głośno i przydałby się jej remont.
Hotel duży i mimo dużej ilości gości przy basenach i na plaży było luźno. Możliwość snurkowania z molo przy hotelu, rybki piękne chociaż rafa uboga.
Radziłabym się bardzo solidnie zastanowić przed wyborem tego hotelu. Ja zachęcona pozytywnymi opiniami oraz po zachętach konsultanta z wakacje.pl zdecydowałam się na ten hotel, ale to był bardzo duży błąd. Zdjęcia zupełnie nie oddają rzeczywistości. Przybyliśmy do hotelu ok 5 nad ranem, po zameldowaniu w pokoju okazało się, że łazienka jest obskurna, wręcz niedającą się do użytku (odrapane drzwi, permanentny brud w wannie, zapchany odpływ). Próbowaliśmy interweniować w recepcji, ale powiedziano nam, że zmiana pokoju kosztuje 20 dolarów za dobę. (...) Dopiero po (...) kilkukrotnych wizytach w recepcji oraz ostatecznie rozmowie z managerem, który jako jedyny udał się do pokoju, udało się go zmienić. Wszystko to trwało jeden dzień, więc jesteśmy stratni jeden dzień urlopu. Kosztowało nas to wiele emocji, pozostał duży niesmak. To nie tak powinno wyglądać, tym bardziej, że dołączone zdjęcia same w sobie pokazują standard łazienek. W nowym pokoju było co prawda lepiej, ale mimo wszystko źle, nawet jak na warunki egipskie. Poza tym jedzenie na stołówce głównej dla mnie niejadalne, śmierdziało okrutnie śmieciami na stołówce w każdy dzień, o każdej porze. Również panował dam duży brud, szklanki niedomyte. Na bardzo duży plus obsluga w barach, bardzo mili pracownicy. Ogólnie nie polecam, nigdy tam nie wrócę, mimo cyklicznych powrotów do Egiptu.
Hotel czysty, obsługa bardzo miła i pomocna. Polecam również szkółkę kitesurfingu na terenie obiektu. Jedzenie jak na typowym all inclusive.
Obsługa, przestrzeń, szkółka kitesurfing, czystość.
Niektóre przestrzenie pewnie mogłyby być odrobinę odnowione, kubki na napoje do wymiany, bo wyglądały na bardzo zużyte.
Hotel składa się z nowej i starej części, my dostaliśmy pokoje w nowej części przy aqua parku. Pokoje duże ładne codziennie sprzątane. Aqua park wystarczający. Animacje nic specjalnego ale codziennie coś nowego. Lobby hotelowe ma sporo miejsca dla klientów nowe sofy i fotele. Najsłabszym punktem hotelu jest restauracja główna i nie chodzi tu o jedzenie ale o wygląd i zapach. Moim zdaniem powinna przejść gruntowny remont. Kolejnym słabym punktem jest mała ilość zieleni. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu ponieważ udało się kupić te wczasy w dobrej cenie. Raczej nie wrócimy do tego miejsca ale proszę go nie skreślać obsługa się stara a hotel z roku na rok oferuje coś nowego.
Hotel jak najbardziej godny polecenia a obsługa jeszcze lepszą . (...)
Nie ma natłoku, jest taki wakacyjny spokój.
Spora ilość lokalnych ludzi którzy korzystają z basenów, nie pilnują dzieci . Zdarzyło się że te dzieci oddają mocz do kratek odpływowych przy basenie, oraz jedzą kurczaka w basenie i tam zostawiają resztki
Hotel bardzo fajny. Zadbane pokoje, mocna klimatyzacja. Mila obsluga.
Duze pokoje, mocna klima, fajne baseny
Slabe animacje, jedzenie nie uzupełniane, jedzenie drugi gatunek. Brak kanałów tv i połaczenia ze smart tv.
Hotel to moim zdaniem egipski standard. Mieszkałem w nowszej części przy Aquaparku. Pokój był bardzo fajny ponieważ był całkiem świeży. Dzieciaki były zadowolone z łóżka piętrowego. Jedzenie jak w Egipcie - monotonne ale duży wybór i myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa dba o to by goście czuli się dobrze. No może poza typem sprzedającym bransoletki bo ceny u niego to istne przestępstwo a z zachowaniem też ma problem bo jest raczej napastliwo - agresywny. Jest restauracja 24/7 wiec po przyjeździe bądź wylocie o dziwnej godzinie można zawsze się posilić. Baseny są ok, plaża również. Ba nawet rafa przy hotelowym pomoście pozwoli chętnym zaobserwować fajne koralowce takie jak acropory, pocilipory czy też seriatopory. Jest też kilka korali miękkich typu ksenia egipska. Są również fajne duże pokolce ( ryby ) typu sohal, można zobaczyć płaszczkę czy też rozdymki lub skrzydlice. Szału nie ma ale na snurkowanie bez wyjazdu z hotelu jest ok. Są też animacje ale jakoś specjalnie nie uczestniczyliśmy to nic ciekawego nie opiszę. No może poza mini disco ale jak się ma dzieciaki w wieku 5,9,11 to to pozycja obowiązkowa.
Hotel jest niedaleko miejscowości Safadża czyli jakąś godzinę drogi od Hurgady. Nie ma przez to stonki turystycznej. Dla jednych to dobrze dla innych nie. Hotel jest na pustyni znaczy to tyle że po jego prawej jak i lewej stronie nie ma innych hoteli tylko pustynia. Zatem jak się chce gdzieś wyjść do ludzi to trzeba wziąć taksę i dojechać.
Jak pisałem hotel na pustyni bez bezpośredniego sąsiedztwa innych hoteli. Dla jednych spoko dla innych nie. z przodu morze z tyłu góry, z prawej strony pustynia z lewej strony pustynia. Trzeba dojechać jak się chce coś obejrzeć.
Ogólnie hotel jest ok zostaliśmy zameldowani w starej cześć hotelu pokój wymaga remontu ruchome płytki na podłodze drzwi na balkon trudno przesunąć drzwi wejściowe słabe akustycznie, baseny ok czyste dużo leżaków nie ma potrzeby aby rano rezerwować po śniadaniu bez problemu można znaleźć miejsce ,blisko do moża tylko w morzu trudno się kompać ponieważ często są odpływy, aqa park ok w nowej cześć hotelu co daje ciszę na starej cześć hotelu animatorzy są ok tylko chyba mają ograniczony budżet mimo bardzo dużej ilości Polaków i była Pani od animacji z Polski brak prowadzenia w języku Polskim wieczorne animacje zbyt późno bo o 22 i trochę moło interesujące ,bary i obsługa to największy atut tego hotelu naprawdę mili jak też ratownicy Ogólnie cała obsługa hotelu na 5÷,
Miła i pomocna obsługa ,dużo leżaków, czyste baseny
Pokoje ,oraz jadalnia główna wymagająca remontu
Polecam hotel Amwaj!!!! Hotel zasługuje na 5* Czystość, obsługa na najwyższym poziomie. Piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Duże baseny oraz aquapark. W hotelu jest restauracja 24/7.
Cały obiekt bardzo czysty, dbają o Czystość, pokoje też czyste, byłam z rodziną więc pokoj duży familijny, obsługa super, duże baseny, aquapark, blisko plaża- piaszczysta. Restauracja 24/7.
Daleko od Hurghady. Brak pobliskich bazarów, sklepów. Animatorzy słabo się starają. Występy animatorów też słabe.
Było bardzo fajnie jednak czasami późnym wieczorem są tam koncerty
Było wszystko i dla dzieci i dla dorosłych
Na stołówce było bardzo głośno
Pobyt w hotelu Amwaj uważam za udany. mieliśmy lokum w części przy "aquaparku", czysto sprzątane codzienne, sejf darmowy, lodówka chłodzi, klimatyzacja działa bardzo dobrze, woda butelkowana dostępna w dużej ilości. Aquapark mały ale za to bez kolejek, plaża ładna kamienista, przy plaży molo z dostępem do rafy koralowej nawet żółwia widziałem. Animacje dla dzieci 20:30 mini disco i o 21 oglądanie bajek.
- czysto - leżaki dostępne dla każdego - miła i pomocna obsługa
- wyżywienie, niesmaczne, monotonne
Hotel bardzo przyjemny. Ładne otoczenie, blisko plaża. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Jedzenie w porządku, każdy znajdzie coś dla siebie. Aquapark spełnił nasze oczekiwania.