Amwaj Oyoun Resort & Casino (ex AA Amwaj Resort)

3.9

Był to nasz drugi pobyt w tym hotelu. Kwiecien 2024 i teraz. Hotel od zeszłego roku bardzo duzo sie zmieniło, naprawdę pracę widać gołym okiem. Hotel jest duży i obszar również. Pokój był ok, ale za daleko do morza i restauracji i zmieniamy żeby było bliżej. Sprzątany codziennie , nic nie brakiwalo.

Jesteśmy zadowoleni z pobytu, część pokoi wymaga odświeżenia ale sprzątane jest codziennie i to widać. Bardzo dobra obsługa, jedzenie i logistyka.

Hotel ok, z opinii tutaj wiedzieliśmy ze warto dopłacić do pokoju z widokiem na morze i to był strzał w 10. Niestety Polaków głównie kwaterują w budynku w którym aktualnie trwa remont i wiercenie trwało nawet do 3 (!) Rano! Jedzenie się powtarzało, ale było smaczne. Jedyne na co można narzekać to ciągły brak alkoholi i zamykanie barów o 17.00. Był co prawda 1 całodobowy, ale od naszego pokoju przy morzu to był naprawdę spory kawałek i lekka desperacja żeby tam chodzić w te i we wte.

Hotel fantastyczny. Polecam każdemu na pewno tam wrócę.

Sam obiekt jest bez większych zarzutów. Kupiliśmy opcje pokoi delux w głównym budynku. Łazienka mogłaby być w lepszym standardzie (bardziej europejskim) ale tragedii nie było. Jedzenie smaczne, duży wybór. W barach przy basenie bardziej monotonne ale smaczne. Atrakacje wieczorne, które zapewniał obiekt w porządku. Obsługa miła. Niska ocena wynika z oceny rezydenta. (...)

Nazwa  Amwaj Oyoun Resort & Casino (ex AA Amwaj Resort)
Miejsce  Egipt / Sharm el Sheikh / Nabq Bay
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Hotel położony przy prywatnej 400-metrowej piaszczystej plaży.

Blisko od lotniska (ok. 7 km)

3.9

Wyświetlono 687 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Alda

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Blisko lotniska z pięknym pomostem i plażą. Dużo zieleni i pomimo że dużo ludzi są zawsze wolne leżaki na plaży. Jedzenie dużo i dobre. Dobre drinki od super barmanów. Czysto w około, obsługa bardzo miła.

Wady

Wszystko było ok.

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, blisko plaży, dużo basenów.

Wady

Pokoje do remontu (łazienki)

Ola

Magdalena

Pobyt - Luty 2025

Hotel fantastyczny. Polecam każdemu na pewno tam wrócę.

Zalety

Blisko plaży, mnóstwo basenów i przyjazna atmosfera

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Lokalizacja, jedzenie.

Wady

Stan obiektu i wyposażenia. Rezydent!

Pawel

Pobyt - Luty 2025

Hotel swoje lata świetności ma za sobą choć trwają w nim remonty o których winno się informować. Panowie codziennie od siódmej zaczynali ciąć gumówkami walić młotami no gruby remont pokoi Znajomy miał pokój i nagrał jak o 23 jeszcze cieli gumówkami. Pokoje po remoncie bardzo ładne nasi znajomi zrobili awanturę w hotelu bo mieli naprawdę paskudny pokój na drugi dzień dostali nowy po remoncie. Myśmy mieli pokój na parterze z fajnym wyjściem na basen więc nie zmienialiśmy samo pokój był na 4/5 natomiast łazienka a w szczególności prysznic miał już chyba z 15 lat . My mieliśmy bardzo niewygodny materac, syn nie narzekał natomiast u naszych znajomych zdanie były podzielone. Obsługa hotelu bardzo miła, kelnerzy naprawdę super, obsługa sprzątająca pokoje po zostawieniu 1$ naprawdę bardzo dobrze dbała o pokoje. Jeśli chodzi o posiłki każdy znajdzie coś dla siebie natomiast nie szukajmy tu jakiś super smaków oprócz zup (choć rzadko jadam) były bardzo smaczne .Na tarasie serwowane są posiłki które przygotowuje dla na kucharz na śniadanie serwowane są omlety i chlebek z pieca w czasie obiadu serwowane są codziennie pizze i spaghetti, no kolacje spaghetti oraz inne różne posiłki jak np. kofta. Dość duży wybór owoców, ciast i ich różnych bułeczek. Niestety wejście na kuchnie jest w takim miejscu( przy wędlinach, serach sałatkach) a stamtąd dochodzą nieprzyjemne zapachy. Higiena w hotelu budzi wątpliwość GENERALNIE SAM HOTEL JAKO BUDYNEK W MOJEJ OCENIE NA 3 Gwiazdki jeśli chodzi o położenie hotelu to mocne 4+ (duże baseny, ładne ogrody)blisko plaża choć w morzu nie popływamy chyba że skoczymy z końca mola ponieważ jest bardzo płytko przez jakieś 300 metrów dosłownie do pół łydki choć trzeba uważać jak się pójdzie dalej na cos co przypomina węże(nie jestem znawcą stworzeń morskich) raczej trzeba tego unikać. Podsumowując hotel dla tych którzy mają ograniczony budżet dla tych którzy szukając prestiżu i wygód absolutnie się nie nadaje. My byliśmy dużą grupą w klika rodzin tak więc byliby zadowoleni. PS. z biura Join UP mieliśmy jedną darmową wycieczkę do pomnika wybudowanego na cześć wygranej wojny z Izraelem do perfumerii i do sklepów i tu uwaga to bardzo drogie sklepy (tam nie warto robić zakupów).

Zalety

Bardzo blisko morza, bardzo ładne baseny i ogrody. Niestety w dużym basenie nie dało się pływać na przełomie lutego i marca ponieważ była bardzo zimna woda. w małym basenie było zdecydowanie cieplej. Na Aquaparku bardzo zimna woda dzieci zjechały raz i już nie chciały korzystać zreszta nikt z gości hotelowych nie korzystał ze względu na bardzo zimną wodę w basenie. Mimo iż hotel jest daleko od OLD MARKET to na przeciwko hotelu jest mnóstwo sklepów w których możemy wynegocjować fajne ceny.

Wady

Stare pokoje, brzydkie stare łazienki, Nasi znajomi zmienili i dostali ładny nowy pokój po remoncie ,nieprzyjemny zapach na stołówce blisko wejścia na kuchnie która położone jest przy ladach z wędlinami, serami. Duże schody do zejścia w dół do pokoi przy przyjeździe obsługa bierze nasze bagaże i dostarcza nam je do pokoju niestety przy wyjeździe trzeba tachać walizki po dużych schodach dla mnie jako mężczyzny to nie taki problem ale dla samotnych kobiet lub kobiet z dziećmi to nie lada wyzwani

Jarek Monika

Pobyt - Luty 2025

Pokoje czyste , wanna , sprzątane codziennie , byliśmy poza głównym budynkiem , także codzienne spacery przez recepcję na posiłki , basen , plażę . Norma kroków zrobiona 😁

Zalety

Blisko lotniska , plaża przy hotelu , barman na tarasie Najlepszy !!

Wady

Mały wybór mięs na stołówce , zawsze kurczak, trzeba się nabiegac z talerzem po omleta 😉

5.7
Martika

Pobyt - Luty 2025

Hotel i otoczenie hotelu poniżej średniej. Nas ulokowano ww budynku oddalonym od recepcji i restauracji. Budynek, w którym byliśmy jest dobrze położony. Znajduje się w nim basen zewnętrzny i bar gdzie serwowane są napoje (do godz. 17). Budynek jest w zaciszu, chronił nas przed wiatrem, który był mocny i powodował chłód, mimo słonecznych i ciepłych dni. Pokój duży, przestronny z łazienką i balkonem. Łazienka to najsłabszy punkt w pokoju. Wymaga odświeżenia, odmalowania, wymiany armatury na nową, ale nie ma tragedii. My mieliśmy pokój na II piętrze, z którego widać było morze. Chodziliśmy głodni. Jest to chyba też winą kucharzy, bo potrawy są niesmaczne, źle doprawione, rozgotowane paćki ryżowe, twarde mięso. Nie było surówek, pokrojone osobno surowe marchewki, pomidory, ogórki, sałata, chyba aby robić wrażenie zapełnienia lady, z których samemu należało komponować posiłek. Jedzenie nawet wyglądem nie zachęca. Totalne kulinarne rozczarowanie. Jedliśmy codziennie to samo, kurczak i frytki.

Zalety

Blisko lotniska, blisko wybór sklepów z różnym asortymentem. Bardzo miła obsługa hotelowa, kelnerzy, sprzątający. Hotel położony przy pięknej rafie koralowej.

Wady

Hotel wygląda dość smutno, brakuje nawiązań do kultury egipskiej, nie ma oświetlenia palm wieczorem, rzeźb, czy ozdób, które znacząco wpływają na estetykę. Blisko do sklepów, gdzie można bez nagabywania zrobić zakupy. Jedzenie fatalne. Nigdy nie byłam w hotelu z tak skromnym wyżywieniem. Brak urozmaicenia, ciągle te same owoce (jabłka, melony, czasem daktyle, raz truskawki), ciasta niejadalne, odmrażane, nie było żadnego smacznego ciasta. Nieurozmaicone potrawy, frytki, ziemniaki pieczone, ryż

Tom

Pobyt - Luty 2025

Pokój do remontu drzwi wejściowe katastrofa brud wszędzie na budynku.

Wady

Wszystko

Lidia

Pobyt - Luty 2025

Pokój w głównym budynku przestronny, już z łóżka widok na palmy o morze. Duże przeszklone drzwi balkonowe z wyjściem na taras. Z tarasu widok na ogród i baseny, kilka kroków do baru. Hotel nie jest nowy, co widać po meblach i ścianach, ale obsługa gości i wszystko inne bez zarzutu. Obsługa pomocna, wszystkie prośby załatwiają od ręki.

Zalety

Atrakcyjne ceny, duża plaża, piękny czysty zadbany ogród. Wyjście wprost na ulicę ze sklepami. Duży wybór taksówek, dobry zasięg hotelowego Internetu w pokojach i lobby, czasem nawet na plaży.

Wady

Jeśli ktoś ma bzika na punkcie czystości, może być niezadowolony, bo na pewno stare fugi w łazienkach trudno wyszorować na błysk. Za to w częściach wspólnych sprzątane na bieżąco. Winko tylko do obiadów i kolacji, napoje podawane w plastikach. Mają bardzo długi pomost , ale płycizna jest bardzo duża a przy odplywie nie ma gdzie się kąpać, ale to już nie wina hotelu.

Pobyt - Luty 2025

Zakwaterowanie: Standard Room Double Room - pokoje wymagają remontu i to dużego, no chyba że ktoś lubi poobdzierane meble, plamy na ścianach, rdze i grzyba w łazience. Hotel słabo sprzątany i zadbany, my mieliśmy wrażenie, że czego nie dotknęliśmy było brudne, poza łazienkami przy basenach, tam o dziwo był trzymany porządek. W basenach woda lodowata, jeden basen podgrzewany, ale słabo. Jedzenie generalnie monotonne bez szału ale można się najeść ryżem, kurczakiem, rybą, jajkami i warzywami - reszta jak dla mnie niejadalna, plus chemiczne ciasta, codziennie te same. Generalnie na kolację jemy to co było na obiad i tak przez cały pobyt. Pominięty jest istotny fakt: pomimo tego, że hotel znajduje się tylko 9km od lotniska, podróż do niego z firmą Join UP trwała prawie godzinę. Nie lepiej jest z powrotem, dlatego my zamiast wstawać o 3 rano (wylot o 7) i tłuc się znów godzinę autobusem zamówiliśmy taksówkę, którą dojechaliśmy na lotnisko w 10 min :) Byliśmy zobaczyliśmy i na pewno nie wrócimy. Spore rozczarowanie.

Zalety

Personel hotelu miły i pomocny. Czyste toalety przy basenach. Miła obsługa.

Wady

Wysłużone pokoje, wymagają generalnego remontu. Lodowata woda w basenach. Jedzenie monotonne ze słabej jakości składników. Maksymalnie 3 gwiazdki.

4.1
Tomasz

Pobyt - Luty 2025

Unikajcie pokoi od 1000 do 1999. Ciągły remont pokoi pył i hałas od samego rana. Zacinające się karty magnetyczne do drzwi i stare i brudne pokoje. Lepiej brać pokoje powyżej 2000. Opryskliwa obsługa recepcji i beznadziejne drinki przy basenie.

Zalety

Super zespół animatorów.

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo dobry. Jedzenie pyszne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Animacje każdego dnia. Wieczory umilały pokazy. Barmani, obsługa recepcji ogromny plus. Na minus jedynie brak posiłku w dniu przylotu. Byliśmy w hotelu 5 minut po zakończeniu kolacji i nie było możliwości otrzymania posiłku. Pokoje wymagaja odświeżenia,ale tak naprawdę pogoda była piękna, więc do pokoju szliśmy tylko na sen.

Zalety

Jedzenie,plaża,basen z podgrzewaną wodą,obsługa,animacje.

Wady

Nie mam zastrzeżeń

Sylwia

Pobyt - Luty 2025

Hotel bardzo ładny z cudownym ogrodem i plażą. Jedzenie dobre , każdy znajdzie coś dla siebie. Mila obsługa. Budynek główny hotelu super, jedyny minus to cześć hotele w której nas zakwaterowano oddalona 500 m od głównego budynku, niestety pokoje zaniedbane, stare i połowa rzeczy nie działającą w pokojach.

Zalety

Duży piekny ogród. Mila obsługa, smaczne jedzenie

Wady

Pokoje w części odsalonej 500 m od głównego hotelu pozostawiają wiele do życzenia.

robert

Pobyt - Luty 2025

hotel w remoncie hałas stare umeblowanie początkowe zameldowanie czterech osób w pokoju 3 osobowym dopiero po łapówce 60$ na drugi dzień zmiana zakwaterowania ogólne nastawienie na dojenie klienta nigdy nie polecę tego hotelu

Zalety

Wady

wiele

3.1
Paulina

Pobyt - Luty 2025

Kilkanaście lat temu, podczas pierwszego pobytu w tym miejscu, hotel miał 5*. Obecnie ma słabe 4* i to pod warunkiem, że pokój się ma w budynku głównym. Oprócz tego jest jeszcze budynek o dużo niższym standardzie, umiejscowiony z dala od morza i od ogrodu. Cała infrastruktura wokół hotelu zostawia sporo do życzenia. Powyrywane płyty chodnikowe, śmieci, brud. Sam ogród piękny, lokalizacja hotelu jest świetna, plaża szeroka, piaszczysta i czysta, zejście do morza łagodne, więc wystarczyłoby się trochę postarać, zainwestować w remonty i odświeżenie pokoi, które w większości są stare, z zużytym wyposażeniem i wystrojem. Łazienki mocno dojechane, powyrywane uchwyty itp. W restauracji posiłki naprawdę jakościowo słabe. To nie był nasz pierwszy pobyt w egipskim hotelu. Zawsze wybieraliśmy hotele 5*. Do tego pojechaliśmy z sentymentu i byliśmy mocno rozczarowani. Odradzam wyjazd z dziećmi. Hotel nie oferuje nic dla dzieci. Wieczorne animacje (tzw. show time) są nieporozumieniem, Kids Club to 4 ściany pokryte dachem, na plaży, gdzie dwie rosyjskojęzyczne panienki są sfoszone, że muszą dla dziecka poświęcić kilka chwil. Moje dziecko było jedyne (5 lat), nie miały zatem wiele do roboty. Być może jezyk, w którym mówiliśmy im nie odpowiadał. Trudno powiedzieć. BRAK PODGRZEWANEJ WODY w BASENIE!!!! Jest to w ogóle nieporozumienie, bo polski organizator, jakkolwiek by się nie nazywał, zapewnia, że jeden z basenów w okresie zimowym ma podgrzewaną wodę, co jest absolutnie informacją nieprawdziwą. Dodam, iż rezydent podczas pierwszego spotkania zapytał turystów zdziwionych temperaturą wody w basie, skąd mają informację o podgrzewanej wodzie, bo takowej w basenach w tym hotelu nie ma!!!! Ludzie byli z dziećmi, więc rozczarowanie sięgnęło zenitu. Dodatkowo płatne piwo podczas wieczornych animacji na plaży, dodatkowo płatne na terenie hotelu naleśniki, desery, gofry. Również jak ktoś lubi wino, to musiał za butelkę zapłacić 10 lub 15 dolarów, ponieważ w barach nie było wina. Na plaży w barze brak przekąsek w ciągu dnia, bo wystawionych kilka słodkich bułek, nie należy okreslać mianem lunchu. W barze przy basenie w pierwszym dniu frytki w porze lunchu przez godzinę czasu, co wywołało spore zamieszanie i kolejkę po tackę frytek. Pokój nie był sprzątany codziennie. Brak wody butelkowanej na terenie hotelu. Mała butelka wody pozostawiana w pokoju na osobę podczas sprzątania.

Zalety

Piękny ogród, piękna szeroka plaża, lokalizacja hotelu, blisko od lotniska, blisko sklepy z pamiątkami

Wady

Słabe 4*

Pobyt - Luty 2025

hotel dla mało wymagających, pokoje typu standard daleko od basenów, restauracji i głównego budynku, z malutkim basenem, zmiana pokoju 10usd za dobę, my od razu zmieniliśmy pokój, w pokojach brudno, łazienka syf, posiłki wydzielane przez obsluge, duży wybór wszystkiego, na minus napoje do obiadu w plastikowych kubkach, plaża piękna, blisko, w okolicy dużo sklepów, i bardzo fajny market z cenami, czynnikami cen, bardzo tani.

Zalety

plaża

Wady

brud i syf,dopłata do wszystkiego. przyjechalismy z samego rana, nie. dostaliśmy opasek, nie mogliśmy skorzystać z obiadu, w dniu wylotu pokój do 12tej, można przedluzyc pokoj ale ceny to jakaś porażka, na 3 osoby, wydłużenie pokoju o 3h z dostępem do posiłkow 75usd!

Aneta

Pobyt - Luty 2025

Oceniam hotel naprawde dobrze,bez zarzutu. Posilki puntkualnie rozpoczete,smacznie

Zalety

Pomoc w trybie natychmiastowym. Hotel przy samej plazy,piekny teren.

Wady

Remont akurat trwał

3.4
Daniel Zuza Antek

Pobyt - Luty 2025

Obsługa barmani oraz Animatorzy na wysokim poziomie .Pokoje szczególnie łazienka do remontu. W czasie naszego pobytu baseny zimne .Alkohole dobre barmani nie żałowali Bar 24 H.Animacje Fajne .Jedzenie tragedii nie było dobra carbonara .Hotel dla osób nie wymagających.Cena czyni cuda.

Zalety

Ładny trawnik

Wady

Pokoje do remontu

Justyna

Pobyt - Luty 2025

Jestem zadowolona z pobytu. Piękny ogród. Zadbane baseny. Plaża, obok dostępny pomost. Dobre jedzenie. Hotel czysty.

Zalety

Piękny ogród i ładne baseny. Plaża i morze przy hotelu.

Wady

Nie skupiałam się na wadach.

Amwaj Oyoun Resort & Casino (ex AA Amwaj Resort)