Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
Hotel położony przy prywatnej 400-metrowej piaszczystej plaży.
Blisko od lotniska (ok. 7 km)
Ras Mohammed zachwyca rafami koralowymi i nurkowaniem
Super wszystko w porządku . Hotel ok budżetowy nie posiada złotych klamek,jedynie co basen podgrzewany mógłby być cieplejszy...
Ładna plaża,dużo zieleni
Zimny basen
HOTEL JAK ZA CENĘ OK . ŁAZIENKA MOCNO DO REMONTU WODA PRAKTYCZNIE SIĘ NIE LEJE . POKÓJ DUŻY , ŁÓŻKO PORZĄDNE . JEDZENIE MONOTONNE ALE W EGIPCIE TAK JEST , MOŻNA COŚ WYBRAĆ . BASENY OK PLAŻA OK. RAFA BARDZO DALEKO . CO WAŻNE MUZYKA NA PLAŻY PRZYJEMNA I NIE GŁOŚNA TO SUPER . NAPOJE OCZYWIŚCIE BIMBER, PIWO EGIPSKIE MOŻNA WYPIĆ . OBSŁUGA JAK I KELNERZY RÓŻNA OGÓLNIE 6/10
MUZYKA NA PLAŻY PRZYJEMNA I NIE GŁOŚNA , BARDZO DUŻA ZALETA
ŁAZIENKA DO GRUBEGO RENONTU. KARTY DO DRZWI TRAGEDIA , WSZYSTKO Z KORYTARZA SŁYCHAĆ
Pobyt ogólnie był do przeżycia, ale kilka rzeczy w tym hotelu to jest po prostu jakiś absurd. Jedzenie monotonne, choć każdy coś dla siebie znajdzie. Pokoje stare, zużyte i sprzątane bardzo powierzchownie. Przez cały pobyt ani razu nie wymieniono nam ręczników, kilka razy nie uzupełniono wody w pokoju, a w łazience był grzyb. Alkohole smakują jakby były rozcieńczane wodą, a część z nich podawana jest z plastikowych butelek. To jednak są rzeczy, które da się jeszcze jakoś przeboleć. Prawdziwy hit zaczyna się przy organizacji pobytu. Przylecieliśmy wcześnie rano i teoretycznie mieliśmy cały dzień w hotelu. W teorii, bo w praktyce hotel nie chciał dać opasek all inclusive wcześniej, więc żeby zjeść śniadanie po całonocnej podróży trzeba było dopłacić 10 dolarów od osoby. Rozumiem, że pokoje są od 15:00, ale żeby nawet nie pozwolić ludziom zjeść śniadania po nocy w samolocie to już jest zwykłe skąpstwo i brak szacunku do gości. Dotyczyło to też osób starszych i rodzin z dziećmi. Jeszcze większy absurd jest przy wyjeździe. O godzinie 12:00 dosłownie obcinają opaski i od tej chwili jesteś dla hotelu nikim. Nie masz prawa do jedzenia ani picia, mimo że wylot masz dopiero wieczorem. W naszym przypadku był to około 23:30, więc cały dzień trzeba siedzieć w hotelu jak intruz i patrzeć jak inni jedzą, bo twoją opaskę już zdążyli odciąć. Oczywiście wszystko da się „załatwić”, jeśli zapłacisz dodatkowe pieniądze. Do tego dochodzi jeszcze różnica w traktowaniu gości. Odnieśliśmy bardzo wyraźne wrażenie, że niektóre narodowości, szczególnie Włosi, są traktowane dużo lepiej niż pozostali. Podsumowując: pobyt da się przeżyć, ale podejście hotelu do gości, szczególnie w kwestii opasek i podstawowych usług, jest po prostu żenujące.
Na plus można zaliczyć położenie hotelu oraz dostęp do Morza Czerwonego i rafy koralowej. Sam teren hotelu jest dość duży, z ładnymi widokami i kilkoma basenami. Personel w części gastronomicznej był raczej uprzejmy. Jeśli ktoś nastawia się głównie na nurkowanie lub wycieczki poza hotel, lokalizacja może być w porządku.
Pokoje są bardzo stare i wymagają remontu. Sprzątanie było bardzo powierzchowne, ręczniki przez cały pobyt nie zostały ani razu wymienione, a w łazience pojawił się grzyb. Woda w pokoju nie była regularnie uzupełniana. Jedzenie dość monotonne. Alkohole w plastikowych butelkach, sprawiają wrażenie mocno rozcieńczonych. Najbardziej irytująca była sytuacja przy wyjeździe, gdy personel obcina bransoletki przed czasem i utrudnia normalne korzystanie z hotelu.
Nie polecam tego hotelu. W hotelu powszechne są kradzieże. Z naszego pokoju ukradziono kartę-klucz, gdy spaliśmy, a potem oskarżono nas, że to my ją zgubiliśmy. Wymagano od nas zapłaty za kartę. Nie chcieli sprawdzić nagrań z kamer ani wyjaśnić sytuacji. Jednej kobiecie skradziono z pokoju ręcznik i również oskarżano ją, że sama go zgubiła. Administracja hotelu absolutnie nie chce pomagać gościom. Przez pozostałe trzy dni naszego pobytu nie czuliśmy się bezpiecznie, ponieważ wiedzieliśmy, że w każdej chwili ktoś może wejść do naszego pokoju i zabrać to, co mu się spodoba. Wszystkie dobre wrażenia z wakacji zostały zepsute. Nigdy więcej nie wrócę do tego hotelu i nikomu go nie polecam.
Animatorzy są bardzo mili i pomocni. Zawsze podpowiedzą i pomogą. Świetni ludzie! Jeśli chodzi o jedzenie, też nie mogę powiedzieć nic złego. Zawsze był wybór i nikt nie chodził głodny.
Stare pokoje, kradzieże, w oknach są szczeliny, przez które bardzo głośno i mocno wieje wiatr.
Hotel nisko budżetowy ja bynajmniej nie oczekuje złotych klamek.
Rafa fajna z pomostu, zadbana roślinność choć nie jest jej za dużo, restauracjie alakarte trzy wloska bardzo dobra jak i również rybna a barbecue którą nie za bardzo polecam.
Bardzo dużo (...) którzy bardzo głośno się zachowują dwie różne opaski pomarańczowe i czerwone w hotelu jest podział gości z pomarańczowymi opaskami można korzystać z dwóch restauracji na codzień a z czerwoną tylko jedna górna restauracja ale każdy znajdzie coś dla siebie do jedzenia.
Chciałabym podzielić się opinią na temat wyjazdu zakupionego za pośrednictwem wakacje.pl, (...), do hotelu Amwaj Oyoun Resort & Casino w Egipcie. Niestety nasze doświadczenia z tym wyjazdem były bardzo rozczarowujące. (...) Po dotarciu do hotelu otrzymałyśmy pokój, który był niezgodny z ofertą. Wykupiłyśmy pokój z widokiem na ogród, natomiast w rzeczywistości miałyśmy widok na kominy oraz stołówkę pracowniczą, z których wydobywał się bardzo nieprzyjemny zapach. Sam pokój był w bardzo złym stanie. Na ścianach były dziury, w łazience znajdowała się pleśń i zagrzybiony prysznic, a całość sprawiała wrażenie bardzo zaniedbanej i brudnej. Drzwi balkonowe nie domykały się, przez co do pokoju cały czas wpadał wiatr, a okno balkonowe trzaskało. Klimatyzacja również nie działała prawidłowo. Dużym problemem była także obsługa hotelu. Pokój praktycznie nie był sprzątany. Nikt z personelu nie przychodził regularnie, aby go posprzątać lub uzupełnić podstawowe rzeczy. O wszystko trzeba było się dopominać – o papier toaletowy, ręczniki, wodę czy jakiekolwiek sprzątanie. Nawet najprostsze rzeczy wymagały ciągłego proszenia się. Dodatkowo jakość wyżywienia była bardzo niska i zdecydowanie nie odpowiadała standardowi, którego można oczekiwać po tego typu obiekcie. Kolejnym problemem były karty do pokoju, które bardzo często przestawały działać. Zdarzało się, że kilka razy dziennie musiałyśmy wracać do recepcji, aby je ponownie aktywować lub wymienić. Nasz pokój znajdował się bardzo daleko od recepcji, co dodatkowo utrudniało sytuację. W jednej z takich sytuacji poprosiłam pracownika hotelu o pomoc. Obiecał, że ktoś przyjdzie i pomoże nam otworzyć pokój. Czekałyśmy jednak około godziny pod drzwiami i nikt się nie pojawił. Ostatecznie musiałam prosić osobę z obsługi sprzątającej pokoje, aby chociaż na chwilę otworzyła nam drzwi, żebyśmy mogły wejść do środka i się przygotować, zanim ponownie poszłyśmy do recepcji wymieniać karty. Problemy organizacyjne pojawiły się również pod koniec pobytu. Nie otrzymałyśmy żadnej informacji dotyczącej transferu powrotnego na lotnisko. (...)W rezultacie przed wylotem przez długi czas próbowałyśmy uzyskać na recepcji jakiekolwiek informacje dotyczące transportu na lotnisko, aby móc wrócić do Polski. Cały pobyt był ogromnym rozczarowaniem i znacząco odbiegał od tego, co było prezentowane w ofercie. Szczerze mówiąc, były to najgorzej wydane pieniądze w moim życiu. Po raz pierwszy zdarzyło mi się również, że będąc na wakacjach zamiast odpoczywać, odliczałyśmy dni do powrotu do Polski.
W.w
My nie możemy narzekać bez dopłaty dostaliśmy super pokój jedzenie jak kto lubi każdy znajdzie coś dla siebie my byliśmy dobrze traktowani Zalecamy jednak dopłatę do oferty za pokój bo standard jest daleko od wszystkiego i warunki podobno są nieciekawe Hotel nie za miliony więc nie ma co oczekiwać złotych klamek
Blisko lotniska fajną atmosfera polskie animatorki które bardzo były uczynne
Morze a raczej jego brak ok 300 m po kostki (...) Polecamy kupować wycieczki na hotelu (...) Polskie biuro nie oferuje opcji ultra allinclusive a na hotelu jest taka opcja
Super miejsce i lokalizacja,czysty ,zielony zadbany teren ,prywatna plaża z rafą i pomostem ,codziennie można pływać i oglądać rybki ,
Duży zielony teren ,plaża i rafa
Pokoje trochę słabsze
Jedzenie smaczne, choć wybór nie byl duży. Obsługa bardzo miła, pokoje czyste- sprzątane każdego dnia. Teren hotelu zadbany, czysty, spokojny. Duża plaża, pomost posiada łagodne zejście do morza.
Zieleń, kwiaty, spokój. Jeśli chodzi o opis i wygląd oferta w 100% pokrywa sie z opisem.
Dla 4 osobowej rodziny w wykupionym pokoju De luxe mieliśmy tylko 3 łóżka. 2 pojedyncze i jedno podwójne- podwójne bylo o szerokości max 160cm. Zbyt wąskie dla 2 szczupłych osób.
Otoczenie hotelu piękne, dużo zieleni. Panowie codziennie dbali o rośliny i ogród. Duża ilość leżaków na basenie, niestety tylko jeden basen podgrzewany ale wiedzieliśmy o tym decydując się na jego wybór. Dwie restauracje główne, jedna na górze dostępna w formule all inclusive (czerwona bransoletka), druga na dole w formule hard all inclusive (pomarańczowa bransoletka). My wykupiliśmy hard, zapłaciliśmy 180 dolarów za 2 osoby dorosłe i 2 dzieci za 9 nocy. Jedzenie na dole smaczne, z górnej restauracji nie korzystaliśmy. Monotonne ale smaczne. Na obiady i kolacje świeżo wypiekana pizza z wybranymi dodatkami. Plaża piękna, dużo leżaków. Pokój mieliśmy o numerze 1239 - piękny widok na morze, pokój w budynku po prawej stronie basenów od strony plaży. Wszędzie blisko. Przydałby się remont pokoju, niemniej jednak jakieś niedociągnięcia nie wpłynęły negatywnie na nasz pobyt. Łazienka była najsłabszym ogniwem pokoju. Z tego co wiem, część pokoi jest po remoncie a część w dużo gorszym stanie niż nasz, więc to taka trochę lotria.
Przepiękny ogród, ładna plaża, smaczne jedzenie.
W pokoju przydałby się remont. Napoje podawane w jednorazowych plastikowych kubkach.
To był nasz 3 pobyt w Egipcie i polecamy ten hotel. Na plus że nie dostaliśmy zemsty faraona.
-duży obszar-ładne ogrody -1 podgrzewany basen -miła obsługa -ładny pokój -wystarczająca liczba leżaków,nie brakowało -duża plaża ( wody do końca pomostu do kolan-na końcu pomostu głębina i można swobodnie pływać i snurkować)
-zimna woda w aquaparku i w brodziku ( chociaż dla dzieci na brodziku powinna być podgrzewana) -mało urozmaicone jedzenie
Pobyt wspominamy bardzo pozytywnie. Hotel jest duży i przestronny, z pięknymi basenami oraz zadbaną plażą. Cały teren obiektu jest pełen zieleni, co tworzy wyjątkowo przyjemną atmosferę sprzyjającą wypoczynkowi. Jedzenie było smaczne i różnorodne — każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie. Obsługa zasługuje na szczególne wyróżnienie: uprzejma, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Wszystkie pokoje są codziennie sprzątane i utrzymywane w czystości, natomiast te po remoncie są naprawdę piękne i nowoczesne. Mimo że hotel przechodzi częściowy remont, w żaden sposób nie wpływa to na komfort wypoczynku. Dużym atutem są również dwie polskie animatorki, co znacznie ułatwia komunikację. Zdecydowanie polecamy ten hotel — wrócimy tu ponownie w kolejne ferie.
Duży i przestronny hotel, piękne baseny i zadbana plaża, teren pełen zieleni, smaczne i różnorodne jedzenie, uprzejma i pomocna obsługa, codziennie sprzątane pokoje, nowoczesne pokoje po remoncie, częściowy remont nie przeszkadza w wypoczynku, polskie animatorki, bardzo pozytywne wrażenia
Dla nas wady praktycznie nie występowały, ale osoby bardzo, bardzo wymagające mogą być niezadowolone
Pokój niekoniecznie, pierwszy super bo na parterze z balkonem widok ogród i basen ale malutki na 4 osoby 1 łóżko plus dostawka 10 letnie dziecko z nami miało spać to trochę nie fajnie. zamiana na duży pokój z 4 łóżkami ok.bez balkonu bez widoku.
Piękne otoczenie blisko sklepy.
hymm brudne zasłony i okna.
Niestety wydarzenia które wystąpiły podczas mojego pobytu powodują że moja ocena musi być negatywna . Przedostatniego dnia pobytu z mojego sejfu zniknęły wszystkie pieniądze jakie posiadałem a nie było ich mało .Tego dnia miałem zaplanowaną ostatnią wycieczkę na zakupy i zostałem z 1 dolarem . Mój pokój został dwukrotnie przeszukany przez ochronę pierwszy raz w południe podczas zgłoszenia drugi raz wieczorem gdzie moja determinacja spowodowała że zaczęli ze mną współpracować i podczas drugiej kontroli pieniądze nagle się znalazły, leżały na półce obok sejfu ! - jak to możliwe ? To chyba zrozumiałe po prostu nie chciałem im odpuścić i podłożyli mi je .Na innych forach doczytałem że takie przypadki w ostatni dzień zdarzają się dość często , tym samym ostrzegam wszystkich przed : - chowaniem gotówki w sejfach , dawanie napiwków obsłudze , obserwują turystów i pewnie mój przypadek to tego efekt , niestety ja tych dolarów dość dużo rozdałem .Myślałem że kradzież będzie najgorsza (...)
ładny zadbany ogród , blisko plaży , dobra pizza oraz kuchnia włoska - ogólnie mało zalet
Obsługa w szczególności w barach nastawiona na napiwki . Dodatkowo ciągły problem z szklankami . Wiekszość napoi otrzymywałem w takich małych jednoraz. kubkach do espresso lub plastikowych Problemem było tez wejście do morza , ze względu na duża rafę która była około 200 m od brzegu , woda była po kolana więc nie można było się normalnie wykapać .Dodatkowo ze względu na mały ruch wody piasek w morzu był tak zbity że nie dało rady wejść bez specjalnych butów do wody. Brak w menu owoców morza
Hotel sam w sobie średni. Trochę niedociągnięć w pokojach o których obsługa raczej zapomniała. Jedzenie dobre, różnorodne, smaczne. Otoczenie hotelu bardzo czyste i zadbane. Mam wrażenie że bardziej zadbane niż sam hotel. Obsługa miła i pomocna co jest dużym plusem. Łóżka wygodne i duże. Wyposażenie średnie ale nie ma się co czepiać bo większość czasu spędzaliśmy poza pokojem.
Bliskość do plaży to jedna z zalet hotelu. Bardzo przyjemna obsługa w restauracjach i barach.
Nie domykające się okna balkonowe, duże przeciągi powodujące hałas trzepoczących okien.
dobry hotel jeśli ktoś nie ma dużych wymagań - nie przeszkadzają pęknięte płytki, braki fug, czy silikonu. Generalnie hotel czysty, miła i uczynna obsługa, duży wybór jedzenia i napojów. Na plus na pewno dodatkowe kolacje na rezerwację - możliwość wybory kuchni włoskiej, egipskiej i owoców morza.
kolacje a la carte rozmaite dania na kolację miła, uczynna obsługa codziennie atrakcje wieczorem animacje polskie animatorki blisko sklepy poza hotelem
płytkie morze, daleko trzeba przejść do rafy lub z prywatnego pomostu należącego do hotelu, w lutym nawet podgrzewany basen był chłodny - żona już się nie kąpała.
W lutym 2026 spędziliśmy urlop w hotelu Amwaj Oyoun Resort & Casino w Sharm el Sheikh i ogólnie wyjazd zaliczamy do udanych, choć nie obyło się bez kilku minusów. Największym rozczarowaniem było jedzenie – dość słabe i bardzo monotonne. Wybór niewielki, a dania często się powtarzały. Na plus natomiast przekąski dostępne przy barze przy głównym basenie – idealne między posiłkami. Animacje były naprawdę świetne – zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Animatorzy bardzo się starali, organizowali różnorodne zabawy, gry i wieczorne występy, dzięki czemu nie było czasu na nudę. Hotel ma kilka basenów, ale w lutym tylko jeden był podgrzewany i niestety woda i tak była raczej chłodna. Plaża bardzo ładna, zadbana, z wygodnym pomostem. Na końcu pomostu znajduje się piękna rafa koralowa – świetne miejsce do snorkelingu, zdecydowanie jeden z największych atutów tego hotelu. Obsługa zasługuje na duże brawa – wszyscy byli mili, pomocni i uśmiechnięci. W trakcie naszego pobytu trwał częściowy remont, co momentami było odczuwalne, ale nie zakłóciło znacząco wypoczynku. Warto rozważyć wybór pokoi lepszych niż standardowe – są wyraźnie w lepszym stanie i oferują wyższy komfort. Podsumowując: hotel ma swoje minusy (głównie jedzenie i słabo podgrzewany basen), ale nadrabia animacjami, piękną rafą, plażą i świetną obsługą.
• Świetne animacje dla dorosłych i dla dzieci – duże zaangażowanie animatorów, ciekawe atrakcje w ciągu dnia i wieczorami. • Bardzo miła, pomocna i uśmiechnięta obsługa. • Ładna, zadbana plaża z pomostem. • Piękna rafa koralowa na końcu pomostu – idealne miejsce do snorkelingu. • Przekąski dostępne przy barze przy głównym basenie. • Lepsze pokoje (wyższy standard niż podstawowe) oferują wyraźnie większy komfort.
• Jedzenie słabe i monotonne – mało urozmaicone, często powtarzające się dania. • Tylko jeden basen podgrzewany w lutym i to w niewystarczającym stopniu (woda chłodna). • W trakcie pobytu trwał remont, co momentami było odczuwalne. • Standardowe pokoje w gorszym stanie – niższy komfort.
Hotel na pierwszy rzut oka piękny. Imponujący lobby i jeszcze piękniejszy widok na baseny i palmy. W hotelu jest kilka basenów i barów co w sezonie na pewno jest przydatne.
Bardzo zadbane baseny, leżaki i trawniki. Przepiękna zielona otoczka gdzie miło sie odpoczywa. Animatorzy bardzo mili.
Stare zaniedbane, bardzo dawno nie odnawiane łazienki. Dla rodziny 4 osobowej (16 i 12 lat) były przygotowane tylko dwa łóżka . Trzeba było prosić się o dodatkowe łóżko. A i tak jedno z nas musiało spać z synem. Jedzenie monotonne, bardzo mały wybór, dla dzieci podczas obiadu ciężko było coś znaleźć do jedzenia. Brak chociażby pizzy i frytek. Daleko mu do hotelu z 4*.
To byl nasz 4 pobyt w Egipcie i ten hotel był najgorszym do tej pory (wszystkie były 4-gwiazdkowe). Hotel niestety brudny, z odpadajacymi płytkami przy schodach, ubytkami w podłodze restauracyjnej. Sprzątanie pokoi polega na wymianie ręczników, choć ostatniego dnia dostaliśmy wilgotny ręcznik śmierdzący papierosami. Panowie sprzątający pochłonięci telefonami komórkowym, chowając się za wózkami do sporzątania. W restauracji jedzenie mało urozmaicone, z dużym opóźnieniem były sprzatane stoły przez obsługę, przez to brakowało np sztućców. Kubki do herbaty/kawy- kto pierwszy, ten lepszy. Póki starczyło można było ratować się papierowymi. Szklaneczki do soków często brudne. Automaty do soków nie wiadomo kiedy były kiedykolwiek myte. Obsługa też pozostawia wiele do życzenia. Na obiekcie tylko jeden mały basen z ciepłą wodą. Do aquaparku nie ma co iść zimą. Duży plus to ogromna, przepiękna rafa z różnorodnymi rybami. (...)
Rafa
Brud Obsługa (...) Jedzenie
Hotel ma potencjału. Niestety nie grzeczni i nie pomocni pracownicy. Pokój niezgodny z ofertą zakupilismy dla 3 osób dostalismy tylko 2 łóżka i informacje,ze takie standardy hotelu po mozolnych awanturach dostalismy jakąs brudną dostawke od firmy sprzatajaca , a stan pokoju i łazienki pozostawiał wiele do życzenia. Zgłoszenia problemów na recepcji były ignorowane, obsługa unikała kontaktu i nie wykazała chęci pomocy. Brak profesjonalizmu i zaangażowania. Nie polecam.
zielone otoczenie .
Pokoje Obsługa