Anastasia Beach (Protaras)

3.7

1910 opinii

Pokoj czysty , z nowymi, bialymi meblami, lazienka rowniez OK, codzienne sprzatanie i czyste reczniki, bardzo mila i usmiechnieta obsluga , zadnych klimatycznych oplat, do dyspozycji baseny na zewnatrz z duza iloscia parasoli i lezakow , reczniki plazowe codziennie czyste do wymiany przy basenie (nie trzeba przywozic swoich !!), w hotelu silownia , basen stoly do gry w bilarda ,ladny i bardzo zielony od zywych kwiatow hol . Obok hotelu water park i frajda dla dzieci . Plaza morska przez ulice.

Ogólnie nie jest to hotel zasługujący na 4 gwiazdki, pierwsze wrażenie straszne, korytarze z brudnymi wykładzinami, gniazdka nie działają, klamki odpadają

Niestety muszę dużą część negatywnych opinii potwierdzić. Hotel mimo dobrej infrastruktury i dobrego położenia jest bardzo zaniedbany. Trzeba uważać żeby się do czegoś nie "przykleić". Mimo bardzo ładnego lobby im dalej od niego tym gorzej. Już w windzie brud rzuca się w oczy. Pokoje ładne ale niezbyt czyste do tego nie są sprzątane przez obsługę wg standardu przyjętego w hotelach tego typu (4*). Praktycznie tylko opróżnienie kosza wymiana ręcznika i to wszystko. Posadzka przy basenie głównym i wokół nie myta chyba od miesięcy. Stoliki przy barze przy basenie klejące nie sprzątane przez obsługę. krzesła nadłamane ( pod jednym z gości rozpadło się w drzazgi. I nikt nie zweryfikował jakości pozostałych krzeseł. Jedzenie w miarę dobre ale bez szału. Animacje to jakaś fikcja, nie witali się z gośćmi nic nie proponowali, ograniczała się w dzień do puszczenia muzyki i gwizdania w meczu piłki wodnej. Wieczorami występy miernej jakości bez zapowiedzi zachęty w godzinach nie zgodnych z informacjami na tablicy. Ogólnie hotel ma infrastrukturę i warunki do 4* ale zaangażownie kierownictwa i pracowników powoduje, że nie zasługuje nawet na 3. Nie piszę więcej bo nie chcę już pogrążać tego hotelu.

Mimo ogromu negatywnych opinii o hotelu postanowiłam zaryzykować i z całą pewnością mogę stwierdzić, że były to jedne z lepszych wakacji. Cena była bardzo atrakcyjna jak na wakacje na Cyprze dla rodziny 2+2 i adekwatna do warunków. Sam hotel nie jest najpiękniejszy, pokoje są już mocno podniszczone, ale bliskość plaży, miasta i aquapark sprawiły, że nie spędzaliśmy tam zbyt dużo czasu. Łóżko było wygodne, klimatyzacja działała więcej nam nie było trzeba. Na duży plus wyżywienie, jedzenie bardzo smaczne. Śniadania monotonne, ale dało się skomponować coś na słodko lub słono. Mogliśmy korzystać również z atrakcji i baru hotelu obok (ta sama grupa). Animacji w dzień nie było wcale lub odbywały się właśnie w hotelach obok, wieczorne całkiem ok.

Hotel bardzo kiepski. Jedzenie niesmaczne. Brud. Pokoje przyznawane nie te co mają być. Zamiast pokoju rodzinnego dostaliśmy standardowy. Po 3 interwencjach w końcu zmienia nam pokój na prawidłowy po 3 dniach. Piątek, sobota , niedziela przez te 3 dni nie idzie spać bo za oknem jest wielka dyskoteka. Ściany drżą od głośnej muzyki. Zalecam stopery do uszu. Do aquaparku trzeba chodzić okrężną drogą bo wszystkie bramki są pozamykane. W aquaparku ciężko z leżakami bo jest dostępny za opłatą również dla innych gości.

Nazwa  Anastasia Beach (Protaras)
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Protaras
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, parking

Plaża Fig Tree Bay z turkusową wodą i palmami

Szlaki spacerowe wzdłuż wybrzeża z punktami widokowymi

Możliwość snorkelingu i rejsów katamaranem

Bliskość Paralimni z tradycyjną kuchnią cypryjską

3.7

Wyświetlono 73 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Malgosia

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Duzo basenow, reczniki basenowe ,water park przy hotelu , plaza 40 m , przy promenadzie, 2 lezaki + parasol oplata 7.5 euro (2.5 euro kazdy) dziennie , prasowalnia w holu,

2.0

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Blisko morze

Wady

Brudno Kontakty nie działają, klamka odpadła po drugim zamknięciu W lodówce nieprzyjemny zapach

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Lobby, położenie

Wady

Opisane wyżej w opinii.

Elżbieta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

- Bardzo dobre jedzenie, kolacje tematyczne - Aquapark dla dużych i małych - woda w basenach ciepła - Świetna lokalizacja, długa promenada wzdłuż wybrzeża ciągnąca się przez kilka km. - Bliskość przystanku autobusowego (linia 102 zabiera do najpiękniejszych miejsc na mapie takich jak Cape Greco, morskie jaskinie, most miłości, nissi beach itp) bilet jednorazowy 2€, całodniowy 6€. - Dobre drinki i lane piwko

Wady

- czystość na niskim poziomie - obsługa mogłaby być zdecydowanie milsza

1.4

Zalety

Wady

Jedzenie Pokoje Aquapark Czystosc

Rodzina 2+2

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel znajduję się w miasteczku Protaras. Obiekt po remoncie, ale kilka lat do tyłu. Jedzenie bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Śniadania 7.00 – 10.00 zaskoczeniem było brak świeżego pieczywa tylko same tosty, ale brak ten rekompensowały przepyszne omlety smażone na świeżo przez przesympatycznego Pana na tarasie restauracji. Obiady 12.30 – 14.30 dania europejskie oraz wegetariańskie. Kolacja 18.30 – 21.30 co wieczór kolacja tematyczna: włoska, azjatycka, meksykańska….. Do obiadu i kolacji napoje podaje kelner, po lewej stronie od wejścia obsługuję przemiły starszy Pan z uśmiechem na twarzy i dobrym słowem, a od wejścia po prawej Pani, która omija stoliki, wiecznie niezadowolona i z pretensjami….. Obsługa w restauracji bardzo mila, chętna do pomocy, uśmiechnięta… W godzinach szczytu zdarzyło się czekać 3-5 minut na stolik nim posprzątają. W przerwach posiłków przy lobby bar działa restauracja, w której w godzinach 10.30 – 12.00 oraz 15.00 – 17.00 wydawane są przekąski : nugettsy, frytki, nugettsy rybne itd… można się naprawdę najeść. Fajnym pomysłem są lody na patyku, które dostępne są w restauracji podczas posiłków oraz w Pool Bar. Napoje dostępne są w Pool Bar 10.15 – 18.00 oraz Lobby Bar 15.00 – 0.00. Obok Pool Bar jest również Pan, który w godzinach 10.00 – 1800 wydaje ręczniki. Hotel należy do sieci Tsokkos więc mogliśmy korzystać z infrastruktury sąsiedniego Hotelu Marlita. Marlita posiada większy basen, przy którym prowadzone są animacje w ciągu dnia. Baseny z różnymi głębokościami dla mniejszych i większych oraz brodziki dla najmłodszych. Tuż za Marlita znajduję się plaża z płatnymi leżakami, natomiast leżaki hotelowe od plaży dzieli promenada, także można być na terenie hotelu i jednocześnie korzystać z plaży. Hotel posiada dostęp do Aquaparku od tego roku dostępny tylko dla gości Tsokkos Hotels. Niestety nie ma bezpośredniego przejścia z hotelu, albo wychodzimy w lewo przy Recepcji chodnikiem przez ogród, albo trzeba przejść przez taras Restauracji. Zjeżdżalnie fajne dla dorosłych i dzieci od 120 cm, są również dostępne zjeżdżalnie dla mniejszych pociech. Duże zjeżdżalnie otoczone są leniwą rzeką. Byliśmy zakwaterowani na 4 piętrze z widokiem na Aquapark. Ogólnie wrażenie bardzo dobre, obiekt czysty, posiada 2 windy, po wjechaniu na piętro byliśmy przerażeni "czystością" wykładziny, rozumiem, że to nie jest dom, ale można raz na jakiś czas posprzątać. Na szczęście pokój czysty, wyremontowany, codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Miasteczko Protaras bardzo dobrze jest skomunikowane z całą Wyspą. Bilety komunikacji miejskiej można nabyć u kierowcy w cenie 6 euro dorosły i 3 euro dziecko – są to bilety całodniowe można wsiadać i wysiadać w różnych miejscach, autobusy klimatyzowane odjeżdżają co 15 minut. Od hotelu trzeba udać się do ronda i wsiąść w autobus linii 102, który jedzie w stronę Ayja Napa, a powrót autobusem linii 101 w kierunku Paralimni.(...) Cypr jest przepiękny na pewno tam wrócimy…..

Zalety

Bezpośrednio przy plaży, Aquapark, świetne miejsce wypadowe w inne regiony Wyspy

Wady

Brak animacji wieczornych, stare i brudne wykładziny na holu.

4.7
Michał

Pobyt - Sierpień 2025

Generalnie wszędzie wszechobecny brud i syf, przykro o tym pisać ale tak jest , jedzenie jest w miarę ok ale bardzo monotonne.Niestety obsługa na stołówce bardzo niemiła, dodatkowo bezsensowna zasada zamawiania picia i przynoszenia go przez obsługę,kiedy pytaliśmy o picie i prosiliśmy czy możemy pobrać sami obsługa z niewiadomych przyczyn obrażała sie i po złości nie przynosiła picia, mega dziwne zachowanie spotkałem sie z nim pierwszy raz.Brak animacji wieczornych, odbywały sie jakieś w hotelu obok na które podobno moża było chodzić natomiast obsługa baru już odmawiała tam obsługi gosci z Anastasii.

Zalety

Jeśli chodzi o położenie to na plus, blisko plaży i niedaleko przystanku autobusowego.

Wady

Wszechobecny brud i bardzo niemiła obsługa, budynek przestarzały i wymagający remontu

Mariola

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel w pelni spełnił moje oczekiwania. Pokój mieliśmy na parterze z małym tarasikiem od strony ulicy. Spokojnie i przyjemnie. Jedzenie świetne, aż za duży wybór, codziennie na kolację inna kuchnia. Obsluga mila i sympatyczna. Pokoje sprzątane codziennie, moze nie super dokladnie, ale kto siedzi w pokoju ... Reczniki byly wymieniane regularnie. Zawsze też można było poprosić o dodatkowy recznik na recepcji. Aquapark z 5 roznymi zjeżdżalniami, szkoda ze czynny tylko do 17:30, ale można było skorzystać z basenu do godz 19. Reczniki basenowe dostępne. Hotel położony we wspaniałej lokalizacji, obok małej piaszczystej zatoczki, pośrodku promenady wiodącej w jedną stronę do urokliwego kościółka, a w drugą do centrum miasteczka i dalej do zatoczki z zolwiami. W okolicy wiele różnych plaż do wyboru, także kamienistych gdzie można było łowić rybki i kraby. W okolicy miasteczka długa piaszczysta plaża.

Zalety

Świetne położenie. Aquapark. Mila i pomocna obsluga.

Wady

Łazienki wymagają lekkiego odświeżenia. Mogłoby być trochę więcej leżaków w aquaparku.

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel jesli chodzi o czystość napewno nie zasługuje na 4 gwiazdki. Syf, brud to malo powiedziane. Pokoje sprzątane codziennie, ale z grubsza. Reczniki zmieniane codziennie. W pokoju mrówki, w łazience grzyb. Trzecie łóżko dostawione do pokoju to jakaś kpina. To prycza na ktorej nie da sie spać. Śniadania dobre ale monotonne, reszta ok. Alkohole również dobre. Zjeżdżalnie super, jak i okolica. Brak opłaty turystycznej na plus, a za sejf placi sie 10 euro (kwota ta jest zwracana po oddaniu sejfu). Jeśli chodzi o pobliską dyskotekę to odbywa się w sobotę i niedzielę. Promenada ciągnie się wzdłuż morza, w lewą stronę prowadzi do kościółka, natomiast w prawą do miasteczka.

Zalety

Zjeżdżalnie

Wady

Napisałam wyżej

Pobyt - Lipiec 2025

Fajny, dobrze położomny hotel. Przestronny pokój z dużym tarasem, trochę do remontu ale ogólnie bardzo dobry. Bardzo smaczne jedzenie i dobre drinki. Świetne położenie.

Zalety

Dobre położenie Świetne jedzenie Duży wybór drinków Aquapark

Wady

Nieco podniszczony

Marlena

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel oceniam pozytywnie. W hotelu dwie windy, pokój jak pokój, ale co dzień sprzątany tylko Pani zdążyło się zapomnieć zostawić czyste ręczniki 🙃 widok na aquapark. Jedzenie dobre, obsługi w restauracji dużo, szybko ogarniali sprzątanie stolików, napoje do posiłków( lunch i kolacja)zamawialiśmy u kelnerów. Aquapark super, tylko szybko zamykany o 17:30.

Zalety

Aquapark posiada fajne zjeżdżalnie,wszystkie działają. Uważam, że w pełnym sezonie powinien być dłużej otwarty niż do 17:30. Lokalizacja hotelu świetna, dobra baza wypadowa.

Wady

Zbyt wolno jeżdżące windy.

Sonia

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu był udany,pokój mieliśmy na 2 piętrze z widokiem na aquapark. W hotelu dwie małe ale działające windy. Jedzenie dobre, różnorodne,bez problemu szło coś zawsze wybrać. Obsługi w restauracji dużo,szybko ogarniali wolny stolik,za każdym razem był sprzątany przed kolejnymi gośćmi.Sztućce i serwetki przygotowane -nie trzeba szukać;). Zamówienia podczas obiadu i kolacji składane są u kelnera. Aquapark -dzieci bardzo zadowolone,tylko mógł być dłużej otwarty-zamykany był 17:30 ale zawsze można przejść na drugi basen.

Zalety

Aquapark Blisko morza Okolica spokojna Deptak przy hotelu prowadzący do centrum Protaras wzdłuż morza Lody na patyku fajnie że małe jeśli chodzi o dzieci

Wady

Brak jakichkolwiek wieczornych animacji.

Jarek

Pobyt - Lipiec 2025

hotel nie pierwszej młodości i mocno zmęczony. Pokoje jak powstały kilkadziesiąt lat temu tak są... ze starym, zniszczonym wyposażeniem, z ścianami wołającymi o pomalowanie i drobiazgami proszącymi się o naprawę. Wybraliśmy pokój rodzinny, żeby było trochę wygodniej, przestronniej. Niestety mimo to pokój mały, a trzecie łóżko to dostawka (łóżko polowe). Do tego trzeba dodać, że pozostałość po koloni brytyjskiej widoczna od razu po wejściu - wszystkie gniazdka brytyjskie. Nie jest to problem, w każdym sklepie przejściówka. Z zalet należy powiedzieć, że pokój codziennie sprzątany, ręczniki wymieniane, z kranu leci gorąca woda. W pokoju lodówka, niestety napoje tylko w opcji all inclusive +, a to już trochę nie warto, przy fakcie, że bar czynny do 23.00. Napoje w jednorazowych kubkach plastikowych na pewno są estetyczne i higieniczne ale tony plastikowego odpadu w Uni Europejskiej są zatrważające. Animacji brak, zarówno dla dzieci jak i wieczornych (mimo, że w ofercie występują)

Zalety

Zaletą na pewno są zjeżdżalnie. Międzyhotelowy park wodny spełni oczekiwania wszystkich dzieciaków. Dość duża ilość leżaków powoduje, że bez problemu znajdziemy miejsce by poleżeć, nawet w szczycie sezonu. Drinki dobre, jedzonko bardzo smaczne i urozmaicone. Hotel bardzo blisko plaży i deptaku.

Wady

troszkę tego jest: pokoje wymagają odświeżenia, odmalowania, wymiany popsutych mebli. dostawka dla 3 osoby w pokoju rodzinnym. park wodny ma chyba z 5 bramek (z każdego hotelu jest wejście) ale ino główna brama otwarta, więc trzeba się nachodzić. Napoje do posiłków to mały absurd. Starszy Pan kelner chodzi, po stolikach, zbiera zamówienia, zapisuje na kartce, kartkę dostarcza do baru i kelnerzy roznoszą... no PRL. Siłownia czynna od 10.00 do 18.00 (dla mnie wada).

Pobyt - Lipiec 2025

Dużą zaletą hotelu jest położenie bo nie znajduje się w imprezowym epicentrum a jednocześnie nie jest to ubocze i wszędzie jest blisko spacerem. Całkiem spory aquapark to duża atrakcja dla dzieciaków i młodzieży. Obiekt ma swoje lata ale widać, że jest sukcesywnie odnawiany i starają się o niego dbać. Na posiłkach bywa tłoczno w "godzinach szczytu" ale nie trzeba czekać na stolik. W okolicy sporo sklepów, barów itd. a do centrum Protaras jest ok. 20 minut spacerem po promenadzie nad morzem.

Zalety

Lokalizacja na uboczu Protaras ale wszystko dostępne spacerem. W promieniu kilkuset metrów są zarówno sklepy spożywcze, z pamiątkami, bary itd. Do najbliższej plaży dosłownie kilka kroków a jak ktoś woli wypoczynek przy hotelu to są dwie strefy (aquapark i basen klasyczny) które są wyposażone w darmowe leżaki i mają swoje bary. Jedzenie i ogólnie gastronomia na odpowiednim poziomie jak na 4*, każdy znajdzie coś dla siebie. Klima w pokojach działa sprawnie i daje radę.

Wady

W weekendy jest w okolicy głośna impreza (Nava Seaside) co może być kłopotem dla mniejszych dzieci (hałas). Room service jednego dnia lepszy a innego gorszy. W barach przy basenie nie ma darmowych lodów (płatne 3,50 eur). Podczas naszego pobytu przez większość czasu jedna z dwóch wind była popsuta a obie mają swoje lata i jeżdżą wolno więc chodziliśmy na 2 piętro schodami ale dla osób z 4 piętra to na pewno kłopot.

Mpw

Pobyt - Czerwiec 2025

Wiec tak polecieliśmy końcówka maja początek czerwca last minute i tylko z tego powodu nie narzekalismy bo zapłaciliśmy małe pieniądze.Juz szczegółowo opisuje zacznę od negatywów : Hotel wymaga remontu,na tarasach basenach brudne płytki śmieci wokół nie sprzątane.Szyby od tarasu szklane ale juz przez nie nic nie widać okna i drzwi nie szczelne wszystko słychać z zewnątrz.Brak atrakcji takich jak występy,pokazy disco dla dorosłych nawet głupiego fitnessu w basenie brak.W każdym obok hotelu coś sie działo u nas nic.W łazience na dole śmierdzi sikami aż odrzuca,ręcznik dostaliśmy z dziurą ;) Dywan na korytarzu chyba nigdy nie odkurzany.Sprzatkanie pań wygląda na złożeniu pościeli i umyciu podłogi i wyrzuceniu śmieci z koszs o reszcie zapomnieli.Zeby dojść z aquaparku do restauracji trzeba chodzić na około bo bramki pozamykane.W snack barze przekąski na wydział i codziennie kanapki pomidor ogórek bułki cebula frytki i albo szynka z serem w panierce lub jakieś nagetsy by sie wstydzili.Wyjezdzalismy o 2 rano i zero suchego prowiantu bo nie zlosilisny dobre nie ?Plaża kamienista i z ostrymi skalami bez butow nie radzę wchodzic.Ok przejdę do zalet Fajny aquapark i baseny dla małych i większych dzieci ,hotel blisko morza,naprawdę dobre jedzenie nie ważne,że codziennie to samo.Dobre drinki i spory wybór.Kelnerzy w restauracji uprzejmi chodzili i donosili napoje.Na hotelu Marlita z którego mogliśmy korzystać cisza bez gwaru dzieci,dużo leżaków nie trzeba było zajmować wcześniej.Czy bym wrocila ? Raczej nie

Zalety

Blisko morza ,aquapark dobre jedzenie

Wady

Więcej niż zalet opisałam w ogólnym opisie

Sabina

Pobyt - Czerwiec 2025

Generalnie wrażenie pozytywne. Ogólnie dbają o czystość. Jedzenie dobre.

Zalety

Blisko do plaży, ładna okolica, różnorodne smaczne jedzenie, obsługa w większości uprzejma

Wady

Nie ma animacji - są dwie Ukrainki, które snują się po hotelu z telefonami i próbują robić mini disco. Kids clubu nie ma. Tennis zamknięty. Poza aquaparkiem brak atrakcji hotelowych. Na recepcji zbywają pytania.

Pobyt - Maj 2025

Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył. Jest czysto, pokoje codziennie sprzątane, jedzenie bardzo dobre (maly wybór w porównaniu do innych miejsc, ale jest z czego wybierac), drinki też bardzo dobre. Super aquapark, dużo palm na terenie hotelu, animacje dla dzieci i doroslych, obsługa bardzo miła, mówiąca po polsku. Okolica bardzo ładna, piękna promenada, plaża przy gorelu bez szału, ale w centrum Protaras plaże przepiekne

Zalety

Okolica, aquapark

Wady

Naprzeciwko jest dyskoteka na wolnym powietrzu, więc w sezonie musi być strasznie głośno w nocy

Nusia

Hotel ma bardzo dobrą lokalizację, ogólnie było ok

Zalety

Lokalizacja, dobre kolacje tematyczne i alkohole dobrej jakości

Wady

Sprzątanie , a bardziej jego brak, przez cały tydzień nikt w pokoju nie przetarł podłogi nie odkurzył, nie ścielą łóżek , cała obsługa hotelu pracuje jakby za karę , zero uśmiechu i dobrego słowa, pan od ręczników przy basenie notorycznie nieobecny z miną zabójcy jak już był , ale wtedy mówił , że nie ma ręczników i będą za 15-20 minut słabe....obiady masakra wszystko zimne łącznie z frytkami, przekąski to reszta z tych zimnych obiadów

Łukasz

Polecam hotel z czystym sumieniem. Mieliśmy pokój standardowy z widokiem na aquapark. Zdjęcia z oferty pokrywają się z rzeczywistością. Śniadania po angielsku codziennie to samo, obiady różnorodne, kolacje tematyczne włoskie, meksykańskie itd. każdego wieczoru inna. Jedzenie bardzo nam smakowało. Zjeżdżalnie działają od 10 do 18. Bardzo bliska plaży. Promenada wzdłuż wybrzeża. Polecam.

Asia

Pokoje skromne, minimalistyczne, słabo sprzątane. Można je porównać do słabego sanatorium.

Zalety

Piękny recepcja, dużo zieleni, teren przy basenach śliczny, naturalna trawa i dużo palm. Widok na morze. Po drugiej stronie ulicy bardzo dobrze wyposażone sklepy, ceny bardzo normalne. Obsługa na recepcji mega. Polka, p. Agnieszka super babka szybko wszystko ogarnia. Bardzo dobre alkohole.

Wady

Mało zadbane pokoje, nie sprzątane, ledwo wymieniane ręczniki, jedzenie bardzo monotonne, śniadania najgorsze- codziennie dokładnie to samo, nie smaczne. Brak ratowników, obsługa zmęczona życiem.

Anastasia Beach (Protaras)