Anitas Beach

(...) Bardzo podobał mi się pobyt w tym hotelu. Wszystko jest rozmieszczone intuicyjnie i wygodnie, a wszystkie najważniejsze miejsca znajdują się w zasięgu spaceru. W hotelu, który ma sześć pięter, działają dwie windy, więc nie ma problemu z przemieszczaniem się. Kuchnia jest smaczna i różnorodna – zawsze dostępne są mięsa, warzywa, owoce, świeże sałatki, zupy, napoje, herbata, kawa oraz alkohol. Minusem jest plaża z kamiennych płyt. Jest co prawda pomost umożliwiający wejście do wody, ale po lewej stronie hotelu znajduje się piaszczysta plaża hotelu Dizalya, gdzie można spokojnie się kąpać, nie zajmując ich leżaków. Oprócz śniadania, obiadu i kolacji hotel oferuje również lody w godzinach 17:00–18:00. Dodatkowo od 23:00 do 00:00 w barze przekąskowym na świeżym powietrzu można zjeść zupę, frytki lub hamburgera. Wieczorami organizowane są krótkie programy rozrywkowe. Na szczególne wyróżnienie zasługują pokoje z pięknym widokiem na morze. Ogólnie pobyt oceniam bardzo pozytywnie i mogę polecić ten hotel osobom szukającym dobrego wypoczynku w rozsądnej cenie.

Hotel nie duży , czysty 2 windy, idealnie położony bo właściwie na plaży , pokoje sprzątane codziennie , dekoracje na łóżku były przemiłą niespodzianką każdego dnia ,, cudowna obsługa , pan z recepcji mówił po polsku co ułatwiało komunikację , każdego dnia były animacje , pilates , gimnastyka w basenie ,gra w lotki i piłkę . Jedzenie pyszne każdy znajdzie coś dla siebie , nawet o 23:00 można było zjeść ciepła zupę , pyszne drinki . Byłam sama , ale było tam również wielu solo więc bardzo łatwo można było znaleźć z kimś towarzystwo . Polecam hotel w 100% jestem mega zadowolona z pobytu ♥️

Hotel bardzo urokliwy, klimatyczny… Obsługa bardzo miła i pomocna… Hotel raczej dla osób ceniących sobie spokój i ciszę… Czysto i schludnie. Jedzenie dobre dość duży wybór… Jedyne co na minus to plaża przy hotelu ale można przejść kawałek dalej i juz jest ok…

Obsuga, kucharze, recepcja, barmani i barmanka wszyscy bardzo życzliwi i sympatyczni. Bardzo miło wspominam (...)😊z restauracji zawsze serdeczną i uśmiechniętą pochodzącą z Kirgizji. Polecam również salon masażu w hotelu zarządzany przez przesympatyczną (...) 😊 oraz fizjoterapełtę i masażystę (...). Super atmosfera, która udziela się wszystkim wypoczywającym jest zasługą fantastycznych animatorów:(...)🙂. Dużo atrakcji proponowanych typu: pilates, dart, aqa aerobik, boccia, piłka wodna, siatkówka plażowa nie pozwoliło się nudzić i miało mnóstwo uczestników

Osobiście hotel mi odpowiadał, w jedzeniu może nie ma strasznie wielkiego wyboru ale przy tygodniowym pobycie spokojnie codziennie coś innego można zjeść. Pokój nie za duży ale czysty ze świetnym widokiem. Plaża zaraz przy hotelu jedyny minus w niej że raczej nie ma miejsca na leżenie na piasku, jest kamienista ale za to są leżaki.

Nazwa  Anitas Beach
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Konakli
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, bez paszportu, parking

Długa plaża z widokiem na Góry Taurus i leżakami

Bazar z odzieżą, przyprawami i lokalnym rękodziełem

Spokojne kurorty idealne dla rodzin i par

Sąsiedztwo Alanyi z zamkiem i jaskinią Damlataş

Wyświetlono 235 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Serhii

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

Pokoje z widokiem na morze.

Wady

Platny Wi-Fi, brak normalnego plaży.

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

Animacje , pilates , gimnastyka w wodzie , dobra organizacja , przemila obsługa , dobre jedzenie przez cały dzień , nie było nudno.

Wady

Nie znalazłam

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

Cisza i piękne widoki

Wady

Brzydka plaża…

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

Lokalizacja, czystość, pyszne i świeże jedzenie, brak zjeżdżalni, super atmosfera, życzliwość, serdeczność i uśmiech🙂. Wszystko co napisałem powyżej.

Wady

Za dużo Rosjan.

Rychu

Pobyt - Czerwiec 2026

Zalety

Widok z balkonu 🤩

Wady

Nie tyle co nie podobało ale małym minusem kamienista plaża.

Serhii

Pobyt - Czerwiec 2026

Super , dziękuję my bardzo za wypoczynek. Sprzątanie pokoju było codziennie, jedzenie różne i dużo. Bardzo miły personal i animatorzy.

Grażyna

Pobyt - Maj 2026

Hotel kameralny dla osób, które nie lubią tłoku i dużych hoteli. Położenie fantastyczne i bardzo miła obsługa. Jedzenie bardzo smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko Alany 12 km. Bus jeżdżą z drogi głównej co parę minut.

Zalety

Położenie super, jedzenie bardzo smaczne. Obsługa bardzo miła.

Renata

Pobyt - Maj 2026

Hotel skromny , mały , czysty , zadbany , same plusy , mało ludzi , spokj i cisza , swietne animacje

Zalety

Polozony przy samym morzu , mały , spokojny

Grzegorz

Pobyt - Maj 2026

Wspaniała obsługa, przyjaźni ludzie i atmosfera, dobre jedzenie, piękne widoki z pokoju, molo przy hotelu, czyste i codziennie sprzątane pokoje

Zalety

Obsługa i ludzie odpowiedzialni za gry i zabawy w hotelu, jedzenie (duży wybór przy kolacjach, przekąski do północy), szeroki wybór alkoholi, położenie przy samej plaży, sauna, blisko (pieszo 15minut) wzgórze z pięknymi widokami na morze i miasto

Wady

Daleko od lotniska, samo miasto niezbyt ciekawe, mały wybór przy śniadaniach, mało owoców, mogło by być trochę więcej animacji

Wiktor

Pobyt - Maj 2026

Pokój z balkonem i widokiem na morze, czysty w stylu PRL

Zalety

Bardzo dobre jedzenie i duży wybór

Wady

PRL

Pobyt - Maj 2026

Obsługa na najwyższym poziomie (przesymatyczny Pan w recepcji mówi troche po polsku, kelnerzy/kelnerki/barmani bardzo życzliwi i uśmiechnięci, rewelacyjni animatorzy, którzy w nienachalny sposób zapraszali do zabawy). Każdy dostał od hotelu 10min voucher do wykorzystania w spa co nas mile zaskoczyło. Jedzenia smaczne i świeże. Nikt nie chodził głodny. Drinki "robione od serca". Pokoje czyste i przestronne z pięknym widokiem na morze. Nie są może jak w 5 gwiazdkowym hotelu i widać małe mankamenty, ale w niczym to nam nie przeszkadzało. Sejf niestety płatny i wifi w pokoju tez za dodatkową opłatą. Blisko hotelu znajdują się bazary. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Anitas Beach i na pewno kiedyś wrócimy.

Sylwia

Pobyt - Maj 2026

Bardzo polecam. Wróciliśmy z mężem po tygodniowym pobycie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel czysty i zadbany. Pokoje sprzątane codziennie. Miła obsługa. Jedzenie pyszne i różnorodne, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. SPA w hotelu też na wysokim poziomie.

Zalety

- Nad samym morzem, zejście do morza z molo, ale buty do pływania obowiązkowe - Codzienne atrakcje w hotelu, np. dart, gimnastyka w basenie czy siatkówka - Pyszne i różnorodne jedzenie, duży wybór ciast a w międzyczasie przekąski - Miła obsługa, ale warto dać napiwek - Duży wybór w barze i wszystko do oporu - Piękne zachody słońca - Wieczorem różne imprezy - Basen w hotelu wystaczający

Wady

Bez zastrzeżeń.

Józef

Pobyt - Maj 2026

W tym hotelu byłem z żoną drugi raz. Hotel jak na 3* spełnia moje oczekiwania, pokój czysty, sprzatany, posiłki bez ograniczeń, jest wybór, obsługa uprzejma. Polecam!

Zalety

Podoba mi sie lokalizacja, nieco na uboczu, bez hałasu i zgiełku miasta. Nad samym morzem, spod hotelu odjeżdża busik do centrum Konakli i Alanii. Przy samym morzu.

Wady

Nie chcielismy pokoju z widokiem na morze, przeszkadza szum morza-serio. Dla mnie to nie problem ale zona poprzednim razem narzekała i o dziwo podczas ostatniego pobytu tam inni też nzrzekali. Wzielismy pokój teraz od lądu, niby lepiej ale 2*dziennie- rano i wieczorem hałas od pracujących smieciarek -zabierających i mielacych smieci.

Pobyt - Październik 2025

Pokój czysty sprząteny codziennie . Wyjątkowo przemiły i pomocny personel. Jedzenie wspaniałe i różnorodne napewno każdy mógl wybrać cos dla siebie. Stołówka czysta zadbana.

Zalety

Personel. Jedzenie.

Pobyt - Październik 2025

Hotel w nocy od strony ulicy wydaje się jakby opuszczony, niemniej jednak życie w nim zaczyna się po zameldowaniu i przejściu na drugą jego stronę od strony morza. Spędziliśmy w nim tydzień czasu, wyjechaliśmy 3 dni przed zamknięciem z powodu zakończenia sezonu. Obsluga bardzo miła, dba o gości, zabawia (gry: rzutki, kule, piłka wodna, fitness, joga, watergym, wieczorne animacje, karaoke, przedstawienia, można też potańczyć). Animator (...) zawsze wesoły, zachęca do integracji i zabawy. Pokoje czyste, sprzątane na bieżąco, obsługa na bieżąco reaguje na uwagi (np. brak ręcznika kąpielowego). Wyżywienie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, pomiędzy posiłkami można też korzystać ze Snack baru (frytki, pizza, lody, ciastka, itp.). W październiku nie było problemu z miejscami na leżakach (można było odpoczywać na molo, plaży i przy basenie), obłozenie to jakieś max. 40%, hotel dysponuje chyba 300 miejscami, a leżaków będzie wg mnie ok. 200. Widok z pokoju na morze super od wschodu do samego zachodu słońca. Nie polecam pokojów z drugiesj strony, widok raczej "słaby". Blisko różne sklepiki z tureckimi towarami. Dla chętnych od godz. 10:00 do 24:00 możliwość zamawiania napojów alko i niealkoholowych. Woda w październiku w morzu była cieplejsza niż w basenie. Na plaży prysznic, z molo można po drabince zejść do morza i popływać (piękna sprawa), gdyż plaży i łagodnego wejścia do wody brak (chyba że w hotelu obok). Z hotelu są 3 kursy autobusem (szczegóły godzin odjazdów na zdjęciu) do Alani oraz z Alani powrót pod hotel (cena ok. 1,5 Euro za osobę w jedną stronę). Dolmus zawiezie nas w miejsce, skąd blisko do portu i na wzgórze zamkowe, czas przejazdu do 30 min. Na miejscu można dodatkowo skorzystać z zabiegów SPA.

Zalety

Relatywnie mały i kameralny Bardzo blisko do morza Całodobowe wyżywienie Piękny widok na morze i wewnętrzną część hotelu

Wady

Brak piaszczystej plaży Dość mała kabina prysznicowa Dość duża odległośc od lotniska

Bozena

Pobyt - Październik 2025

Mieliśmy wykupiony pokuj nie wiadomo na którą stronę Chcieliśmy z widokiem na morze.pan w recepcji nam zaproponował że takie sa..zapłaciliśmy 35 euro za 7dni.zwarto było.

Zalety

Zalety tego hotelu to wszystko ystko blisko.bar.plaza .dobre jedzenie. drinki.

Wady

Może wada jest ze to raczej hotel nie dla dzieci

Pobyt - Październik 2025

Pobyt 22-29.10 końcówka sezonu. Zgodnie z opisem hotel nad samym morzem. Pokoje nieduże ale wygodne. Obsługa bardzo życzliwa, komunikatywna, widać i czuć troskę o klienta. Jedzenie smaczne i urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Wino całkiem fajne i co ważne z butelek a nie z kartonu. Dostęp do taniej komunikacji busikami świetny

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja, 50m od morza. Wejście do wody z pomostu lub z plaży. Dla wymagających tuż obok wejście do wody po piaszczystej plaży. Podobnie jak centrum sportów wodnych z nurkowaniem, i innymi atrakcjami to raptem 100m plażą. Jako zaletę traktujemy to że bazarkowe atrakcje oddalone są o 200-300m

Wady

Drobne uwagi do łazienki - złuszczona farba na dzwiach pewnie poprawią przed nowym sezonem. Poza tym wszystko działa. Przy otwartych drzwiach balkonowych wieczorem nie sposób uniknąć udziału w głośnych animacjach trwających do 23'ciej.

Pobyt - Październik 2025

Hotel już trochę wyeksploatowany ale czysty. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie różnorodne i smaczne. Hotel raczej dla dorosłych z powodu znikomej infrastruktury dla dzieci.

Zalety

Smaczne jedzenie

Wady

Brak łagodnego wejścia do morza (ale to raczej bolączka wszystkich hoteli tam usytuowanych)

Pobyt - Październik 2025

Bardzo fajny, kameralny hotel. Sympatyczny, uśmiechnięty i pomocny personel. Przytulny pokój z bocznym widokiem na morze, w pokoju TV, klimatyzacja, suszarka do włosów. Hotel z własną plażą, leżakami i tarasem nad morzem.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie, ręczniki plażowe dla wczasowiczów.

Wady

Ciasne windy.

Pobyt - Październik 2025

Hotel kameralny , obsługa bardzo miła . Jedzenie urozmaicone .

Zalety

Szum morza

Anitas Beach