Wybierz, kiedy chcesz jechać na wakacje i przejdź do szczegółowej oferty.
4 baseny i minizjeżdżalnie.
Rozległy kompleks hotelowy z bogatą ofertą sportowo-rekreacyjną.
Ok. 500 m od hotelu, piaszczysto-żwirowa plaża (bezpłatny transfer hotelowym busem co ok. 30 min.).
Dla dzieci: bogaty program animacji, plac zabaw, miniklub.
Trafiliśmy do hotelu w lutym 2020, kiedy nie było pełnego obłożenia. W związku z tym pobyt był komfortowy, nie było problemów z leżakami czy miejscami w barach czy restauracji. Pokoje może nie najnowsze, ale czyste, część pokoi była w remoncie, także pracują nad podwyższeniem standardu. Bardzo życzliwa obsługa, zero patrzenia na napiwek, po prostu pracują abyś był zadowolony. Szczególnie Polka pracująca w hotelu była bardzo pomocna, na przykład w doborze pokoju. W lutym było dosyć chłodno, ale był podgrzewany basen ze sztuczna falą. Drink bar OK, oczywiście lokalne alkohole, ale panowie robili tez drinki, margarita, itp. Jedzenie jest zawsze kwestią indywidualnych gustów. Moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie, duży wybór dań, świeżych i gotowanych warzyw. Także dania z grilla i spory wybór słodyczy. Zawsze jestem ciekaw, co ludzie którzy narzekają na jedzenie, jadają w domu. Pewnie bliny z kawiorem i ośmiorniczki popijają francuskim szampanem ???? Jest dostęp do plaży, spacerkiem przez sąsiedni hotel. Niestety, wrażenia z pobytu popsuła współpraca w biurem Exim Tours. Lokalny rezydent, pan Ahmed, był tylko zainteresowany tym, ile wycieczek sprzeda na pierwszym spotkaniu. Poza tym problemy turystów niewiele go interesowały, tak samo zresztą jak samo biuro podróży. Także jeżeli macie wybór, wybierzcie inne biuro.
Zacznę od zakupu wizy ! uważajcie - mężczyzna podaje sie z pracownika TUI i prowadzi do kolejki gdzie kasują 28 usd na wizę zamiast 25 usd. Daja tam kartki do wypełnienia które de facto powinniśmy dostać od pracownika lotniska. wkleja wizy i po wypełnieniu kartki poszlismy do okienka z prawnikiem lotniska który wstawiał pieczątki. Kupujcie wizy w tzw Banku na hali przylotów - tam mają za 25 USD - taka jest cena wizy i tyle powinniście zapłacić - nie mnie i nie więcej. Od samego początku bądźcie czujni bo to niestety kraj w którym wszytsko zaogrąlają do góry jeśli nawet chodzi o wydawanie na lotnisku, o napiwkach nawet nie wspominając - dosławnie za wszytsko - ale nie dajcie się poddać temu terrorowi, dawajcie tylko wtedy jeśli uważacie to za suszne. Jeśli chodzi o jedzenie - nie będę pisać że każdy znajdzie coś dla siebie bo wegetarianin to by się tam rozpłakał. Bardzo mało świeżych warzyw, gotowanych zresztą też - była kapusta pekińska, sałąta lodowa i czasem karbowana, pieczone bakłażany i cukienie. Także niewiele.. owoce - jabłka, granat, guava - polecam chyba najlepsze ze wszytskich dostępnych, czasem melon, nawet banany były rzadko. Jedna główna restauracja i dwie połączone z nią - sushi i makaron sojowy lub zwykły w restauracji orientalnej generalnie ok, druga restauracja to włoska - polecam pizze - uratowała nas jeśli chodzi o obiady i kolacje. Sniadania - główny składnik na śniadanie to omlet - polecam, czasem mają wypiekane świeżo chlebek arabski ale tylko czasem. a tak to jajka na twardo, pieczywo raczej jasne, czasem grahamki ale szybko się kończyły. Pomidory nie smaczne, coś zielonego - ale bez wyboru raczej, parówek nie polecam. obiad/kolacja - często rybka - dosyc ok, kurczak/wieprzowina - zwykle też ok, do tego jakieś warzywa na ciepło - raczej jeden rodzaj, te na zimno nie zachwycały. no i tak jak pisałam to pizza - polecam bo gorąca ze składnikami jakie chcemy - papryka, pomidory, kukurydza, cebula, ser, szynka też ale jej nie polecam. na kolacje sushi i polecam. Lody z autmatu ale bardzo słodkie i średniej jakości. Alkohole ogólnie ok, opórcz baru na plaży - tam białe wino straszne.. w ogóle plaża raczej tam nie jest atrakcją, jest takie jakby molo, lażaki bez zejscia do wody, obok piaszczysta plaża ale nie zadbana. UWAGA - BARK RAFŁY. Serio jeśli ktoś chce snurkować to ponoć lepiej jechać do Marsa Alam, tam ponoć jest jeszcze piękna rafa. Ja z koleżanką byłyśmy na wyspie Mahmaya - wyspa piękna i plaża spoko, woda ciepła i czysta ale rafa w większości martwa i tylko fragmenty są kolorowe, trzochę ryb jeszcze można zobaczyć ale na efekt wow nie liczcie. Wycieczka na wyspę taniej można kupić w centrum nurkowym przy plaży, taniej niż u organizatora wycieczki. Za barem w lobby fajne drinki robi tylko Ahmed, reszta tak średnio a bez napiwku potrafią nawet nie wlać alkoholu, były też skargi za natarczywe wyłudzanie napiwków i wtedy manager wchodził do akcji. Sam hotel - infrastruktura, baseny, aquapark i czystość - pozytywnie, natomast jedzenie nie szczególnie. Bardzo polecamy hammam - w cenie 125 zł.ale poza hotelem - kupno za pośrdenictwem organizatora TUI. była sauna sucha, parowa, pelling calego ciała podczas hammamu, jacuzzi i masaż całego ciała 45 minut z olejkiem kokosowym - bardzo polecam warto za tą cenę. Spa na terenie albatrosa - drogie. Bardzo dużo naganiaczy wycieczkowych i spa - na dłuższą metę było to bardzo męczące, nie maj oni wstępu tylko a obszar przy ciepłym basenie przy animacjach - na reszcie terenu basenowego mogą zaczepiać do woli. Aquapark bardzo fajny, polecam - godziny ograniczone więc lepiej to zaplanujcie :) kubeczki papierowe na strefie basenowej - faktycznie za napiwki daja szkło. Obsługa generalnie bardzo nachalna jeśli chodzi o kobiety - niestety. Wycieczka do hurgady przez tui była dawana w gratisie do mahmaya - cena nominalna 17 usd. wycieczka dosyć fajna, odwiedziliśmy meczet, kościół koptystów - przewodnik sam był koptem, zobaczyliśmy targ owocowo-warzywno-mięsny, byliśmy też w fabryce perfum - duży wybór ale mało czasu - ja z koleżanką aurat kupiłyśmy, jakoś potwierdzamy - lotos, papirus, light blue - ładne i długo się trzymają, podjechaliśmy też pod jeden sklep z dużym asortymentem gdzie nie można się targować - ceny przeciętne lub wysokie, szału nie było, ale zawsze to jakieś odniesienie jeśli przy hotelu chcecie coś kupić i nie wiecie do jakiej ceny przynajmniej się targować. Uwaga - melassę do shishy, alkohol lub papierosy - kupujcie tylko w bezcłowym na lotnisku ! melassa do shishy 250 gram w tamtym sklepie 12 usd a 1000 gram ! na lotnisku 19 usd - więc ja doznałam dużego szoku. Podsumowując, byłam pierwszy raz w Egipcie, hotel, baseny, aquapark, czystość - duży plus, jedzenie w tym hotelu średnie, obsługa nachalna i żadająca napiwków - ale tak jest chyba wszędzie, rafy brak, dobry hammam mozna dostać za 125 PLN na mytui, jeśli nie jeździecie z tui i targujcie się albo szuka
Do morza należy przejść ok. 750 m, spacerkiem max 10 min. Wyjazd bardzo udany, polecamy :)
Czysto, bardzo dużo atrakcji dla dzieci oraz wieczornych eventow dla wszystkich. Dużo basenów. Obsługa super, wszyscy życzliwi, uprzejmi. Byliśmy w październiku i cały czas coś się działo i za dnia i wieczorami.
Super hotel polecam to miejsce .Wszystko nowe czysto i zadbane . Super animacje . Można tam odpocząć zrelaksować się A także zabawić wieczorem . Dla każdego coś się znajdzie. Jedzenie i obsługa super . Bardzo mi się podobało i wruciłbym ponownie bo warto . POLECAM
Czysto, hotel pokoje zadbane obsługa bardzo miła dobre jedzenie . Super animacje
Do morza jest troszkę dalej nie sprawia to problemu mały spacerek choć sama plaża mi się nie spodobała.
Duży kompleks stworzony przez kilka hoteli, aby dostać się na plażę trzeba przejść przez ulicę. Siłownia bliżej plaży. Plusem jest tu na pewno jedzenie i animatorzy. My byliśmy na sylwestra- kolacja sylwestrowa bardzo wsytawna w hotelu, pokaz fajerwerków i przejazd autobusem do ogromnego, pięknie przystrojonego namiotu w niedalekim hotelu ( w naszym przypadku w tematyce Alladyna- jedzenie przepyszne i pięknie udekorowane , o północy kolejne fajerwerki)
-darmowe wifi -jedzenie baardzo urozmaicone ( oprócz restauracji głównej dwie restauracje- włoska i chińska w porze kolacji bez konieczności zapisywania się), świeżo robiona pyszna pizza -miniaquapark - duży kompleks stworzony przez kilka hoteli -snaki I darmowe leżaki na plazy -animatorzy
-pokoje do remontu -małe plastykowe kubki -natarczywi tubylcy namawiający na wycieczki/spa podchodzacy nawet do lezakow
Super położenie, atrakcje aqua park dla dzieci i dorosłych. Niczego nam nie brakowało.
Nie można się nudzić.
Nie zauważyłam
Tygodniowy pobyt Sea World w Grudniu 2018 uważam za bardzo udany. Byłam w Egipcie wielokrotnie i wracam zawsze zadowolona bo skupiam się na zaletach miejsca. Zewnętrzna infrastruktura 3 hoteli Pickalbatros ( położone są w drugiej linii brzegowej) z , których można korzystać bez ograniczeń sprawia, że ogólnie komfort pobytu wzrasta tzn. (wspaniałe baseny przy trzech hotelach , ich bary, dodatkowo 2 restauracje w Albatros Aqua Park , z których goście Sea World mogli korzystać wieczorem ). Wszędziejest bardzo czysto (wyjątkowo jak na Egipt). Wszędzie odbywa się nieustające od rana do wieczora sprzatanie, zamiatanie, mycie. Teren zielony jest ładny i wypielęgnowany. Pokoje w Sea World czyściutkie z niezbędnym wyposażeniem, sprawiają przeciętne wrażenie ale obecnie są sukcesywnie remontowane (trochę było to nieprzyjemne pierwsze wrażenie) . Z moich obserwacji wynika, że z tych 3 hoteli Aqua Vista jest na najwyższym poziomie , bo jest po gruntownym remoncie. Aqua Vista ma wspaniałe baseny min. dwa ogromne z strefami jacuzzi (jeden podgrzewany). Jeden z basenów Aqua Vista znajduje się na dachu ale tylko dla własnych gości z pozostałych korzystaliśmy bez przeszkód. Inny ogromny basen w AV z torami do pływania (PŁATNY). Aqua Park to hotel z licznymi basenami i atrakcjami wodnymi dla dzieci i dorosłych (mnóstwo zjeżdżalni). Sea World to hotel też z kilkoma basenami w tym basen z sztuczną falą. Baseny w większości w zimie są podgrzewane w całych kompleksie. Baseny są naprawdę atrakcyjne z muzyką, animacjami i rekompensują całkowity BRAK RAFY przy hotelowej plaży znajdującej się przy Beach Albatros . Przez ulicę do plaży przeprowadza turystów przemiły pracownik zatrzymując ruch samochodów ale też można tam dojeżdżać busem, który bardzo często kursuje. W Beach Albatros gdzie jest plaża (w tym specjalnie wyznaczone miejsce dla Gości naszych hoteli) można korzystać z baru i przekąsek w czasie obiadu ale z basenów i innych atrakcji już nie. Restauracja w Sea World i 2 , z których można było korzystać w Aqua Park serwują urozmaicone i dobrej jakości jedzenie. Wszędzie jest czyściutko i miło. Animacji nie umiem ocenić bo osobiście nie przepadam ale zawsze coś się dzieje każdym z hoteli i wieczorem widać mnóstwo ludzi pijących drinki w holach 3 recepcji czasem z muzyką na żywo oraz innych barach otwartych wieczorami do późnej nocy. Oczywiście w hotelach jest strefa spa i inne liczne udogodnienia min. super wyposażona siłownia, sala fitnes i inne , o których czytamy w ofercie przed podróżą. Kompleks hoteli położony jest 13 km od Hurghady. Przy hotelach znajdują się sklepiki.
Rozległy kompleks 4 hoteli. Możliwość korzystania z wszystkich basenów i ich atrakcji i barów zewnętrznych w Sea World, Aqua Vista, Aqua Park oraz snack bar i plaży w Albatros Beach. Liczne baseny podgrzewane w okresie zimowym. Urozmaicone i dobre wyżywienie. Wyjątkowa i wszechobecna czystość. Zadbany teren zielony. Bardzo różne, ciekawe baseny z bogatą infrastrukturą dla dzieci i młodzieży. Woda butelkowana bez ograniczeń dostępna w każdym barze.
Plaża przy Beach Albatros z przejściem przez ruchliwą ulicę. Kompletny brak rafy przy hotelowej plaży dla hoteli Pickalbatros.
wszystko perfekt oczywiście jak ktoś lubi siedzieć tylko i wyłącznie w hotelu, był to mój któryś pobyt w Egipcie i najlepszy. sam hotel olbrzymi choć to w sumie nie hotel tylko super domki z w większości z widokiem na morze, jedzenie znakomite oczywiście jak na ten kraj bo niektórzy będą wybrzydzać że schabowego nie ma, minus to alkohol bo lokalny i ma specyficzny smak ale kto lata tam często to wie że taki albo gorszy jest w hotelach ale za to co mało spotykane piwo butelkowe a nie lane, obsługa miła i pomocna a za dobrego tipa na początku pobytu są na każde zawołanie , jestem bardzo zadowolony z rodziną a do tego dochodzi cena za którą byłem tydzień przed świętami to już bomba, last minute 1679 zł a słyszałem że inni płacili nawet 2600 pozdrawiam
bardzo udany pobyt, miła obsługa , dobre drinki i jedzenie, dobra lokalizacja, na plus możliwość korzystania z infrastruktury sąsiednich hoteli,
dobra lokalizacja, połączenie z sąsiednimi hotelami, blisko do plaży, miła obsługa, lekarz na miejscu
duży kompleks, aqua park ze zjeżdżalniami dla dorosłych jak i małych dzieci, plac zabaw, animacje, kilka basenów i dużo leżaków nie ma problemu z miejscami, 3 restauracje a w nich duży wybór dań - kuchnia azjatycka, włoska i lokalna
Rozległy kompleks hotelowy z bogatą ofertą sportowo-rekreacyjną.
Byliśmy w tym hotelu w pierwszej połowie września 2018 roku. Cena za osobę to 1760 zł za tydzień. Za tą cenę, moim zdaniem, jest wart uwagi.
Przyzwoite jedzenie, dość miła obsługa
Dojście od plaży przez ulicę, część plaży wydzielona dla tego hotelu to cypel gdzie dość mocno wieje
jestem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu, jedyną moją uwagą był stan techniczny pokoi i łazienek. Czysto, ale ich stan techniczny pozostawia wiele do życzenia. Pozostała infrastruktura, obsługa, jedzenie na bardzo wysokim poziomie. Osobiście polecam ten hotel rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo dużo wodnych atrakcji oraz różnorodność jedzenia
- dobre jedzenie - świetna infrastruktura - miła obsługa - wiele atrakcji wodnych dla dzieci
- bardzo obskurne pokoje - potrzeba remontu
Ogólnie ok szału nie ma ale nie ma co nazekac jak na polskie warunki za pokój słabe 3 gwiazdki
Blisko lotniska ,aquapark dla dzieci super,jedzenie wyśmienite,obsługa miła uczynna
Pokoje czyste ale przydałby się remont,
Hotel jest nastawiony głównie na rodziny z małymi dziećmi. Dorośli i młodzież po kilku dniach się mogą nudzić.
-obsługa pokoi hotelowych -baseny -transport busem na plaże -różnorodne jedzenie
-wyposażenie pokoju standardowego jest już mocno wyeksploatowane
powyżej oczekiwań do ceny, Hotel godny polecenia , może kiedyś wrócimy chociaż nie lubię 2x tych samych miejsc.
Świetne zjeżdżalnie. Polecam też plażę hotelową , która została usypana z dowiezionego piasku, więc jest duża i piaszczysta mimo kamienistej okolicy. Miejsce do pływania w sztucznej zatoczce między falochronami, dzięki czemu woda jest spokojna i bardzo ciepła.
Zjeżdżalnie, plaża
słabiutkie animacje, jak na tak duży hotel, to wręcz fatalne
Wszystko co chciałem napisać w pigułce napisałem wyżej. Oczywiście można się do czegoś przyczepić jak ten "Janusz" co to czepiał się NAS, że kelnerzy nosili nam alkohol w szklankach a on biedny musiał sam chodzić 20 m. do baru i pić z plastiku, no ale właśnie tacy są Polacy za granicą. Trzeba jechać kilka razy za granicę to będziesz wiedział co zrobić - chyba, że obecna władza nakaże w ramach patriotyzmu narodowego jeżdzić nad Bałtyk..... wtedy wyemigruję na serioooo . Teraz trochę sobie poużywam na biuro z którego polecieliśmy to jest TUI - słabiutkooooo. O rezydentach nie piszę - Kasię widziałem tylko na spotkaniu bo potem poszła na urlop - w sumie ich nie szukałem ale więcej ich już nie widziałem. Nie wspomnę, że TUI nie zabrało gości z naszego hotelu z wcześniejszego lotu - wina po stronie gości też jest na pewno ale.....pierwszy raz słyszałem o takiej sytuacji. A kiedy wysłałem sms na infolinię TUI- odpowiedź po godzinie z odesłaniem do ubezpieczyciela - zlewka. No i właśnie dlatego wolę kupić wycieczkę od Egipcjan a nie z biura bo to oni mi pomogli w potrzebie, oczywiście trzeba uważać i się pilnować ale też nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Jesteśmy tam jak dojne krowy - to trzeba mieć z tyłu głowy ale jednocześnie my im dajemy utrzymanie. Bez turystów Hurghady nie ma. Zemsty nie mieliśmy pomimo jedzenia wszystkiego i picia drinków z lodem - może ze względu na probiotyki nasze albo wódeczki z Polski. Pozdrowionka POLISH MAFIA dla Darka, Małgosi, Andrzeja, Mirki, Marka, Reni, Leszka, Eweliny, Ani , Michała i wszystkich dzieciaków Krzysiek i Sylwia. Czekam na zdjęcia.Mam nadzieję, że będzie tam nadal spokojnie i co ... wracamy tam.
chyba bezpiecznie, żadnych incydentów, dużo zjeżdżalni, jedzenia, picia, atrakcji, duża powierzchnia, pokój nasz czysty, sprzątany, bajery z ręczników, papier toaletowy na miejscu i dużo, klima działa i nie śmierdzi, pokój oki z balkonem, miejsca na stołówce bez problemu i czysto, wybór jedzenia - oczywiście wszystko to uwzględniam do ceny i standardów Egipskich (3 x w Egipcie, 2 x w Tunezji i 1x w Turcji, 1 x Bułgaria) bo jak można inaczej
Jak pisałem wyżej jeśli ktoś marudzi na ten Hotel to niech nie szuka oferty poniżej 2 500 - proste.
Jak najbardziel polecamy ten hotel dla rodzin z dziećmi.Nie trzeba się martwić czy niejadki coś zjedzą czy będą chodzić głodne ponieważ jedzenie jest różnorodne i dużo, przy każdym basenie bar z dostępem do "wodopoju".
Dużo różnych basenów, świetne zjeżdżalnie dla dzieci i dorosłych, obsługa znakomita
Niedziałająca klimatyzacja w pokoju, niedomykające się drzwi balkonowe
Hotel godny polecenia, bardzo dobre jedzenie, miła obsługa.
Wszystko wygląda super na zewnątrz , rewelacyjne zjeżdżalnie I baseny. Duży wybór jedzenia, restauracje tematyczne naprawdę jak na Egipt super.Animacje średnie ale jest co robić .Niestety pokoje okrutnie wręcz brudne ,sprzątane dosłownie wiadrem pomyj bez jakichkolwiek detergentów .Trzeba było wietrzyć po wyjściu sprzątacza bo tak cuchnącej wody używał.Na schodach przed wejściem do pokoju leżały brudne I chyba zapomniane prześcieradła .Bardzo dużo osób chorowało na biegunki I wymioty ,my także.
Świetny kompleks hotelowy
Brudno