Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Zachwycających rozmiarów aquapark z kilkudziesięcioma zjeżdżalniami.
Hotel położony na klifie, 800 m od prywatnej plaży z rafą koralową.
Bogata oferta sportowa: tenis, siatkówka, minigolf, wielkie ogrodowe szachy, aerobik boccia, centrum sportów wodnych.
Kanały weneckie, po których można pływać gondolą.
Pogoda odpowiednia dla osob które chcą zwiedzać,w dzień 27stopni,w nocy 20 stopni,obiekt bardzo duzy,obsługa bardzo miła i tyle by było z plusów.minusy,pełno komarów,jedzenie monotonne w skali do 10 oceniam na 3pkt,animacje codziennie te same,pełno Rosjan około 90%reszta to inne nacje Polacy,Anglicy.wszystko szykowane pod Rosjan,animacje imprezy,w tym miejscu człowiek czuje się jakby był dyskryminowany,rosjanie bardzo problemowi,alkohol tylko do 24.00 bo…jak powiedziała obsługa przez Rosjan którzy się upijają i awanturują,przykre ze mamy xxl wiek a czuć dyskryminacje.powiem szczerze nie wrócę odradzam.
Obsługa mila
Dużo by pisac opisałam wyzej
Super hotel. Naprawdę nie można się tutaj nudzić.
Jedzenie., czystość, komfort pokoi .
Brak.
Hotel przestronny, zadbany z dużą ilością zieleni, prezentuje się okazale. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Pokoje czyste i duże. Jedzenie jak na egipskie warunki nie najgorsze. Wszędzie blisko, do miasta można iść pieszo, około 20 minut spacerkiem lub można wsiąść w busa, który jeździ praktycznie na okrągło I zatrzymuje się przed hotelem.
Baseny, super rozrywka zwłaszcza dla dzieciaków .
Brak plaży, ale jadąc do aqua parku każdy o tym wie. Natomiast jeśli ktoś chce wybrać się na plaże to polecamy z rodzina plaze Andzela, wyjsc z hotelu I przejsc przez ulice I isc w strone prywatnych domow I tam pytac, lub przejsc przez hotel Albatros beach do konca.. Na tej plazy pracuje przesympatyczny egipcjanin o tym imieniu. Bylismy wiele razy w Egipcie, ale nigdy nie poznalismy takiego pasjonata rafy jak ten czlowiek. Na tej rafie plywa wszystko. Polecamy .
Nie poleciłbym hotelu, drogi raz też bym się do niego nie wybrał.
Obiekt ładny i duży, mnóstwo zjeżdżalni i basenów.
- Jedzenie niedobre i monotonne, z całej 9 osobowej grupy nie było ani jednej osoby która nie miałaby problemów żołądkowych (na szczęście delikatne). - Pokoje przeciętne, na początku dostaliśmy coś co wyglądało jak graciarnia zniszczonych mebli - zdaniem pracownika to jest lepszy standard niż zapłaciliśmy. Poprosiliśmy w takim razie o pokoju w "gorszym" standardzie, za ten lepszy podziękowaliśmy. Widzieliśmy jak wyglądają pokoje ponieważ byliśmy duża grupą. - Animacje bardzo ubogie .
Świetne miejsce na rodzinny wypoczynek, dużo zieleni, dużo basenów i zjeżdżalni. Możliwość korzystania z basenów i zjeżdżalni położonego obok ośrodka Albatros Aqua Park. Pokoje bardzo czyste, sprzątane codziennie. Obsługa bardzo miła. Jedzenie urozmaicone i można wybrać z 4 restauracji. Na plażę bus odjeżdża co pół godziny przejazd zajmuje kilka minut.
Duża ilość zjeżdżalni i basenów dla dzieci w każdym wieku.
Plaża niedaleko portu szału nie ma, wąska i raczej zaniedbana.
Świetny hotel . Personel dbał o wszystko. Bardzo czysto.
ogromna infrastruktura rozrywkowo - basenowa
wszystko mi się podobao
Hotel piękny, ale ci Rosjanie wszedzie pchają przepychają ,okropieństwo Nie polecam i sama też tam nie wrócę.
Piękny duży hotel ,mnóstwo zieleni ,dużo basenów zjeżdżalni normalnie raj .Obsługa b mila
Rosjanie pełno jak wioska rosyjska .Słabe b.slabe posiłki codziennie to samo jedno danie może się zmienia.Malo pieczywa twarde jakieś suche .Ogólnie maly wybór jedzenia..Animacje po Rosyjsku ,disco po rosyjsku ,bajki .....ruskie
super zjeżdżalnie, animacje prowadzone przy basenie z dużym zaangażowaniem na pochwałę zasługuje Kayo. Pokoje duże,ładnie urządzone hotel zasługuje na 4 gwiazdki jedzenie jak w Egipcie bez rewelacji.obsługa w restauracji bardzo słaba ,Znalezienie czystego i przygotowanego stolika było problemem.może wiązało się to z tym że hotel był mocno obłożony. Hotel typowo dla rodzin z dziećmi był z nami 10 latek .Menu raczej pod egipskie dzieci
wspaniałe zjeżdżalnie dużo restauracji tematycznych duża ilość basenów
Mała wąska plaża,zniszczone leżaki,zniszczona rafa
Wczoraj wróciłam i bym do końca nie powiedziała, że hotel najlepszy w Sharm (może dla kogoś, kto nigdy nie był w Egipcie to jest:), ale dużo mu jeszcze brakuje do tych z wyższej półki... Zjezdżalnie są faktycznie super, ale uwaga, aby się nie połamać i nie obić sobie tyłka:)Poza tym pokoje kiepskiej jakości i dla Polaków w części Albatros nad knajpami, przy ulicy albo w budynku
głównym na parterze(nawet kasa $ tu nie działa). Posiłki: mały wybór i w kółko to samo, ciasta beznadzieja, owoce mały wybór i na rozchwyt. Barów dużo i nalewają bez problemu chociaż drinki kolorowe są za bakszysz:). Animacji praktycznie nie ma, jedynie dla dzieci oraz dwa razy w tyg, jak są chętni kolacja na wyspie z tańcem brzucha w cenie 15$. Plaża też nieciekawa, bez rafy, w hotelu Albatros Beach(zjazd przeszkloną windą z wyśokosci 8 pietra), pieszo 10 min drogi bądź hotelowy bus co pół godz. Uwaga ręczniki należy pobrać już na terenie hotelu. Hotel posiada punkt wymiany $ na funty czynny dwa razy w ciągu dnia. Obsługa miła i nienachalna. Na terenie obiektu
bardzo dbają o czystosć, ale w łazience przy pokoju jakieś małe stwory wieczorem chodziły:) Łazienka mała z prysznicem, gdzie woda leje się na posadzkę! Na oknach brudne firany oraz poplamione koce i skrzypiące łózka akurat nam sie przytrafiły. Dwa polskie kanały w TV:Polsat2 i polska Viva. Najwiekszą atrakcją tego hotelu jest Aqua Park, gdzie leci od 10-18.30 głośna muzyka, także nie polecam tego hotelu ludziom starszym, szukających ciszy oraz spokoju. Poza tym hotel godny polecenia, nie ma problemów z wolnymi leżakami, blisko sklepy, knajpy, apteka najtańsza na stacji CPN, a przed stacją tani market czynny 24/7. Do Naama bay bus cena 2 funty od osoby(należy się ostro targować), a Taxi 15-20 funtów-uwaga nie wydają reszty :)Miłego wypoczynku życzę!
Generalnie opinia podobna do \"Turysty 10\", ale dodam jeszcze kilka szczegółów: leżaków coraz mniej, bo są wstawiane do pokoi jako dostawki. Aby mieć na czym leżeć, trzeba je rezerwować ok. godz. 8-9 rano. Codziennie coraz wcześniej, bo każdy wpada na ten pomysł. Facet pilnujący basenów faktycznie dziwny, jednego dnia goni dzieci w koszulkach, innego nie, za to zawsze wpuszcza Egipcjanki w swoich chałatach. Baseny są super, ale zaczynają już niszczeć, a nikt ich na bieżąco nie naprawia - oderwana folia, obluzowane elementy. Sery i wędliny są już krojone,chociaż wędlinami trudno to nazwać. Dużo jedzenia miejscowego, ale zawsze są: pizza, omlety, naleśniki, kurczaki, pomidory, sporo ciast. Najsłabsze rzeczywiście śniadania,ale nie było to zbyt uciążliwe, bo przy tych temperaturach je się zdecydowanie mniej niż w domu. My byliśmy tydzień, więc dało się wytrzymać. Myślę, że większy problem jest przy dwutygodniowym pobycie. Codzienne sprzątanie pokoi bez zastrzeżeń, w pokojach sejf do samodzielnego zaprogramowania, codziennie uzupełniana w lodówce woda mineralna. Plaża beznadziejna. Raczej brudna, mało miejsca, ale raz można pójść i tę rafę zobaczyć. Uwaga na stopy. Buty do wody konieczne, a i to nie gwarantuje bezpieczeństwa. Zanim się dojdzie do tej rafki, można się nieźle pokaleczyć.
jedzenie monotonne
Super hotel! Trudno o lepszy, super obsługa. Hotel jak z baśni 1001 nocy. Takie wrażenia człowiek ma kiedy wraca z kolacji i wszystko jest cudownie oświetlone. Położenie pokoi jak kto lubi, albo w centrum parku (wszędzie blisko, ale głośno), albo na zacisznym uboczu (co nie znaczy, że daleko). Wszystko co dotyczy hotelu i jego pracowników to rewelacja, ale biura Kopernik nie mogę polecić. Właściwie to nie powinno mnie tam nawet być, bo poleciałam bez biletów, nie wiedząc czy ktoś na mnie będzie czekał i jak wrócę do domu. Na lotnisku w Gdańsku nie było przedstawiciela biura. Na szczęście przedstawiciel Alfa Star nie zostawił nas samych i załatwił nam, że możemy wsiąść do samolotu. Na lotnisku w Sharm czekał przedstawiciel biura, bardzo sympatyczny i pomocny, ale nie mówił po polsku. Od kiedy wylądowaliśmy było już OK. Przemiły lekarz, jeśli tam będziecie, nie zwlekajcie, bo warto poznać takich ludzi jak Mohamed.
Mam ogromny żal do biura, że naraziło nas na taki stres, bo prawie 5 godzin leciałam nie wiedząc, czy będę miała się gdzie zatrzymać. A muszę dodać, że leciałam z 3 małych dzieci (1 rok, 7 i 10 lat).
Obsługa hotelowa beznadziejna, all inclusive tylko z nazwy jak nie dasz dolara w łape robia ze wszystkiego taką łaske że lepiej do marketu, wiecznie brkuje napoi psują się maszyny lub brak barmana ;) sprzątanie i woda w pokojach też tylko po zostawieniu napiwku sprzątaczom. Jednym słowem żenada choc hotel ładny. Pokoje tylko 2 osobowe bo dostawki owszem są z leżaków basenowych a więcej niż jedna to ciasno w pokoju. Ogólnie dla nie wymagających nastawionych na aqua park.
Posiłki rzeczywiście monotonne i bardzo przewidywalne. Nie spotkałam kolacji tematycznych przez 2 tyg. Po kilku dniach zrezygnowałam nawet z obiadów. Na samą myśl o braku wyboru i tym samym jedzeniu co dnia poprzedniego odchodził mi głód. Baseny dla dzieci super, bardzo fajnie, że są maty i pontony, wygoda i nie niszczymy stroi. Przy każdym basenie ratownik. Baseny czynne od 8 tylko do 22, a zjeżdżalnie od 10 do 19. W barach chętniej obsługują swoich niż turystów, bardzo często udają, że nie widzą kolejki. W pokojach w miarę czysto, ręczniki codziennie nowe. W łazience jest suszarka, a w szafie sejf.
po przybyciu na miejsce było spore zamieszanie w recepcji, długo czekaliśmy na pokoje, recepcjoniści nie byli zbyt mili.Poza tym klucze często się rozmagnesowywały.Poza tym hotel rewelacyjny, obsługa bardzo miła, jedzenie pyszne... POLECAM, nie można się tam nudzić :)
JesT To NAJLEPSZY hotel!!!!!
Hotel piękny i na tym koniec.Posiłki koszmar(byłam 11 raz w Egipcie wiec wiem co pisze).dieta oczyszczajaca(dosłownie) murowana nawet antinal nie pomógł ,obrusy poplamione obracane po kilka razy ,reczniki kompielowe -lepiej miec swoje.przy bungalowach budowa od 6 rano betoniarki koparki itp.w nocy prace remontowe na dachu.Drugiej nocy nie wytrzymałam zaczełam interweniowac od 23-ej(4 razy na recepcji) i o 02-ej wreszcie cisza.ALFA STAR_PORAŻKA w trakcie pobytu zmienija wyloty kradna po kilka godzin dokładają miedzylądowanie i dużo innych rzeczy.NIGDY WIECEJ Z ALFA STAR
Hotel nowy ale pokoje to dno! Hucząca klimatyzacja niedaleko jest meczet to o 5 rano możecie spodziewać się pobudki (pieśni przez megafon) tragiczna to jet dopiero obsługa (która zresztą kradnie gdyż zostaliśmy okradzeni) i zachowują się jak gdyby Ci łaskę robili włacznie z minami niezadowolenia. no i syf w restauracjach po trzecim dniu zaczeliśmy jeść na mieście zaraz przy wyjściu z hotelu jest fajna restauracyjka (polecam) jedynie aqua park, ślizgawki i baseny są ok Proponuję wybrać inny hotel a do tego tylko przychodzić na aqua park wstęp za opłatą. Dlatego jak jesteś w tym hotelu to macie masę ludzi z zewnątrz którzy przychodzą na ślizgawki z czym to się wiąże chyba już nie muszę tłumaczyć
Hotel jest OK, na duzym pięknie utzrymanym terenie, w ciągu dnia wiele rozrywek, wieczorem przyjemnie pospacerowac po terenie. Wyżywienie AI jest ok. UWAGA, formalnie aqua park (poza częścią dla małych dzieci) jest od 10 lat i dzieci młodsze lub mniejsze moga mieć kłopoty z dostępem do większych zjeżdżalni nawet z rodzicami. Ja z 5 letnim synem miałem problemy, raz nam pozwolili pozjeżdzać raz nie. Generalnie polecam hotel, choc do plazy spory kawałek. Rana na plaz przeciętna, ale coś widac. Nie polecam centrum nurkowo snurkowego rezydujacego w hotelu, usługa na bardzo niskim poziomie. Wypytajcie dokładnie o trase rejsu i miejsca nurkowań, bo możecie popłynać tylko 1 km od portu i na plaze swojego hotelu za 40 USD ;-(
Hotel marzenie zresztą jak cały kompleks-serio nie ma potrzeby wychodzić z terenu hotelu chyba że na plażę ponurkować. Obsługa świetna każdy robi co do niego należy uśmiechnięci i pracowici menadżerowanie cały dzień sprawdzają poczynania załogi i oceniają ich np jak na kraj arabski to wysoki standart obsługi i czystości. Pokój zależy jaki dostaniesz mi trafil sie przepiękny ale wiem że nie zawsze jest tak kolorowo zależy jak się postarasz.Wakacje udane w 100% i szczerze polecam ten hotel nie wiem czy istnieje lepszy w tym rejonie.