Ruiny teatru rzymskiego i świątyni Apolla nad morzem
Stare Miasto z bazarami i brukowanymi uliczkami
Plaże z łagodnym zejściem i licznymi leżakami
Muzeum w dawnych łaźniach z antycznymi eksponatami
Tak jak pisałam, sam pobyt był ok. Niestety ostatniego dnia w dzień wylotu, bardzo się rozczarowaliśmy. Wylot mieliśmy o godz. 11 z lotniska z Antalya. Sam fakt, że zbiórka była o 5:45 (oczywiście w tym, żadnego problemu nie było dla nas, jednak dużo było hoteli po drodze do zahaczenia z biura podróży). Tłumacząc sprawę, śniadanie zaczynało się od godziny 7:00. Dzień wcześniej byliśmy spytać się w recepcji o możliwy posiłek na podróż (często hotele dają śniadanie na wynos - ponieważ normalnie za to zapłaciliśmy), niestety hotel nie oferuje takiej możliwości co szczerze zdziwiło nas. Jako alternatywę obiekt ma możliwość late snacków do godziny 6 rano. Gdy w dniu dzisiejszym poszliśmy zjeść coś z rana, naszym oczom ukazało się mięso z wczorajszej kolacji w bemarze, co gorsze czerstwe bułki i ogryzki z chleba. Na zmianie był jeden kucharz, który smażył i przygotowywał jedzenie już na śniadanie (podkreślę jeszcze raz, zapłaciliśmy za nie). Po zapytaniu się czy możemy zabrać ze sobą dwa pancake i dwa tosty francuskie - kucharz wyrwał tacę z jedzeniem, ponieważ nie mogliśmy tego zjeść ,,bo to jest na śniadanie”. Po wyjaśnieniu sytuacji, że zapłaciliśmy za nie i jedyne co nas zmusza to wczesny transport na lotnisko, kucharz nagle przestał rozumieć po angielsku i schował jedzenie bliżej siebie. Co gorsza, że oprócz mięsa na hamburgera i bułek, nic innego tam nie było! Po nieudanej próbie udaliśmy się do recepcji, za pierwszym razem recepcjonista stwierdził, że nic z tym nie zrobi. Zrobiliśmy drugie podejście aby poprosić o cokolwiek innego do jedzenia (nawet nie to co kucharz przygotowywał na śniadanie, dosłownie cokolwiek). Bez skutku rozmowa. Co gorsza nie trzeba znać tureckiego, żeby odczuć wyzwiska w naszą stronę do reszty personelu. Po drugim razie gdy poszliśmy do recepcji, nareszcie recepcjonista zszedł z nami do kuchni, sam stwierdził, że nawet on sam by nie zjadł tego co było tam. (Niestety nie każdy o 5 rano ma ochotę jeść, mięso w sosie bądź napuchniętego kotleta do hamburgera - w dodatku bez bułki bo się kruszyła). Nikt nie chciał udzielić informacji gdzie jest szef kuchni, stąd oddelegowali nas do Pana, który zajmuje się czystością. Nawet nie wiem jak to skomentować. Ponieważ czas nam leciał do transferu, a recepcjonista sam ledwie co wskutek na dole. Sprawa zakończyła się tak, że kucharz rzucił blachą z jedzeniemu w mojego chłopaka, po tym jak recepcjonista rozkazał mu po rozmowie (zgaduje, że z szefem kuchni) dać nam jedzenie, PONIEWAŻ ZA NIE ZAPŁACILIŚMY!
Czystość. Sam w sobie hotel ładny, zadbany, obsługa w zależności z jakiej strefy i z jaką odpowiedzialnością tak można ocenić niestety.
Obsługa restauracji. Brak przypilnowania basenu 16+, niestety wchodziły dzieci, a obsługa hotelu nie potrafiła tego przypilnować po wcześniejszym ciągłym zwracaniu uwagi.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Hotel był czysty, komfortowy a obsługa bardzo miła i pomocna. Panująca atmosfera sprawiła, że czuliśmy się naprawdę dobrze. Polecam ten hotel !
Czystość, bardzo miła obsługa, pyszne jedzenie, super baseny oraz wieczorne animacje dla dzieci oraz pokazy taneczne
Hotel spoko, jedzenie dobre, ale monotonne, obsluga dobra. Troche za malo atrakcji dla dzieci. Aquapark skladajacy sie z 5 zjezdzalni ktore byly juz mocno wysluzone (polaczenia elementow zjezdzalni wypelnione sylikonem ktory odstawal i mozna bylo rozciac palec). Generalnie hotel do polecenia, ale jak ktos lubi korzystac aktywnie z czasu w hotelu to nie bedzie zadowolony.
Hotel czysty, to podstawa.
Kiepski aquapark.
ARNOR DELUXE HOTEL & SPA Nie polecamy hotelu , na pewno nie ma pięć gwiazdek obsługa jest tam za karę i jeśli znajdzie chwilę w przerwie na telefon to będzie super , za te pieniądze można znaleźć fajne wakacje a nie się denerwować , oczywiście są osoby którym może to pasować . Jedzenie na niskim poziomie , sprzątanie jedzenia które leży na podłodze gdzie chodzą dzieci nikt nie rusza bo po co ? Drinki słabej jakości , nie jest to ultra all o północy na tarasie ludzie siedzą a obsługa wyłącza światło to chyba jakieś żarty bo zamykają bar więc wszyscy mają sobie już iść 😅 , show time codziennie to samo , jak miał być ostatni dzień pokaz akrobatyki to godzinę przed odwołany , na basenie muzyka puszczona i zostawiona sama sobie , lody przez godzinę w ciągu dnia to też wielka kpina dla dzieci , hotel nie jest warty takiej ceny przed kolacją rozdawanie drinków itp jeśli zdążysz przed otwarciem to dostaniesz jak nie to trudno nie wiem kto kupuje im oceny , Pani manager nagrywa piękne filmiki i robi zdjęcia i wrzuca na grupy ale rzeczywiście wszystko wygląda troszkę inaczej i wszystkie jakieś fajne rzeczy dodatkowo płatne
Tylko ładne pokoje i dobrze sprzątane
Wypisane wyżej
Pobyt w hotelu był rewelacyjny, wszystko na wysokim poziomie, obsługa przemiła
Jedzenie czystość
Woda raz ciepła raz zimna
⭐⭐⭐⭐⭐ Niezapomniane wakacje w Arnor De Luxe Hotel & Spa! Spędziliśmy w tym hotelu rodzinne wakacje i jesteśmy zachwyceni. Wszystko było na najwyższym poziomie. Hotel bardzo czysty i zadbany, pokoje komfortowe, a obsługa niezwykle uprzejma i pomocna. Jedzenie było dobre, bardzo różnorodne i każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Baseny, plaża oraz atrakcje dla dzieci i dorosłych były fajnie zorganizowane. Cały pobyt przebiegł w fantastycznej atmosferze. Czuliśmy się naprawdę wyjątkowo i z pewnością wrócimy tu ponownie. Z całego serca polecam ten hotel każdemu, kto szuka komfortowego wypoczynku na najwyższym poziomie! 🌴☀️🏖️
Czystość, komfort, piękna zadbana zieleń na terenie hotelu.
plastikowe szklanki
Hotel na najwyższym poziomie, przemiła obsługa, pyszne jedzenie.
Czystość, bar uzupełniany codziennie,bardzo miła pomocna obsługa. Dobra lokalizacja, blisko do plaży i centrum Side.
Cienkie ściany
Hotel bardzo ładny, czysty i zadbany. Codziennie były sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki. Panie sprzątające miłe.
Lokalizacja hotelu jest super!
Niestety obsługa nie reaguje na skargi, że jest za głośno pod oknami pokoi. Nie wszyscy przyjechali na balowanie do rana. Zgłaszałam o zmianę pokoju, bo nie śpimy kilka nocy. Do 2 lub 3 w nocy siedzą ludzie na dolnym tarasie, a rano od 5 obsługa zaczyna ustawiać ciężkie, metalowe krzesła. N Obsługa w recepcji poinformowała, że menager tej nocy poprosi gości, zeby weszli do środka. Ale tak się nie stało. Kolejna noc nie przespana. Nie polecam tego hotelu. Nie panują nad spokojem w godzonach nocnych. A są ty również malutkie dzieci. Omijajcie ten hotel
Hotel przestronny i nowoczesny. Miła obsługa. Bardzo czysto.
Czysty i zadbany. Bardzo dobre i różnorodne jedzenie. Obsługa na najwyższym poziomie.
Brak podgrzewanej wody w basenie po sezonie letnim.
Hotel dla osób którym nie przeszkadza nocny hałas z baru i nocnych spotkań, ponieważ ściany są tak cienkie, że słychać chrapanie z pokoju obok, a co dopiero głośną muzykę lub rozmowy. Natomiast jedzenie i obsługa kelnerska były w porządku. Był duży wybór potraw i zawsze można było znaleźć coś dla siebie. Były różne rodzaje mięs i ryb , a jednego dnia owoce morza. Ponadto słodycze i owoce. Pokój był wystarczająco przestronny, z balkonem. Jedynie trochę dziwne jest usytuowanie umywalki, poza łazienką . Mini barek był uzupełniany za darmo. Pokój sprzątany codziennie.
Jeśli chodzi o mnie, to zaletą była lokalizacja, dość bliska starego miasta oraz busiki hotelowe, kursujące wahadłowo na plażę.
Jednak dużą wadą tego hotelu jest brak jakiegokolwiek wyciszenia i docierający hałas zarówno znad basenu jak i z baru nocnego.
Duży hotel. Widać że starają się aby goście byli zadowoleni. Jednak wiadomo że wszystkich nie da się zadowolić. Większość gości stanowili Rosjanie. W hotelu było czysto, duża stołówka gdzie jej atutem były stoliki na zewnątrz w pięknym ogrodzie. Tłumy ludzi jednak powodowały że trzeba było strategicznie podejść do planowania pory posiłku aby uniknąć wielkich kolejek i polowania na stoliki. Jedzenie bardzo smaczne nie można się przyczepić każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Plaża z dojazdem busikiem nie stanowiło to żadnego problemu. Wypoczynek w listopadzie był generalnie trafiony.
Duże spa sauna łaźnia turecka, deszczownica, kilka basenów w tym jeden dla dorosłych dla dzieci zjeżdżalnie. Blisko do centrum ok 30 min spacerem. Ładny ogród. Ładne toalety w strefie ogólnej. Zaleta to też możliwość korzystania z jedzenia np po przylocie ale jeszcze przed zakwaterowaniem. Tak samo po wymeldowaniu.
Imprezy przy basenie w południe z bardzo głośną muzyką ale to można obejść po prostu udać się na plażę. Dla mnie najgorsze były imprezy wieczorne od 21.30 na zewnątrz. Mając pokój wychodzący na basen niestety nie dało się odpocząć. Polecam zatyczki do uszu.
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Hotel w nowoczesnej aranżacji, nie tak duży, jak wskazują na to zdjęcia szerokokątne. Pokój od strony basenu z ładnym widokiem. Kilka miejsc serwowania posiłków w róznych porach dniach. Kuchnia bardzo dobra, szeroki wybór dań, przekąsek. Codziennie na kolację dania tematyczne - kolacja z owocami morza, rybami, kolacja azjatycka, meksykańska, dania uliczne (hamburgery, pity), sushi ect. Ale równolegle codziennie standardowe dania mięsne, ryba, pizza, makarony, marokańskie. Dzieła sztuki cukierniczej, słodkie cudeńka codziennie. Dobre drinki w barach. Dużo miejsc wewnątrz hotelu do posiedzenia wieczorem oraz taras-bar zewnętrzny. Codzienne lody. Nawet w listopadzie codzienne animacje dla dzieci i dorosłych. Bogata strefa SPA (świetna łaźnia turecka i masaże - wykonują Panie z Balii.) Busik dowozi na i z plaży co kilka minut, w listopadzie była piękna pogoda, temp.odczuwalna 26, 27 st. Bliziutko (skrótem na przeciwko hotelu) do starożytnego SIDE. Przecudne miejsce, ruiny, marina, uliczki z butikami, kawiarenki z widokami. Polecam zobaczyć też wieczorem przy oświetleniu ruin oraz przy zachodzie słońca. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Bliskośc starożytnej części SIDE (dojście na piechotę). Bardzo różnorodna i dobra kuchnia. Ładny pokój. Wiele miejsc wypoczynku na terenie hotelu.
W pokojach od strony basenu, usytuowanych nad barem było bardzo głośno do późnych godzin nocnych. 75% gości to młodzi Rosjanie, są głośni i dominujący.
Wspaniały hotel, blisko centrum i kolejki do starego miasta.
Jedzenie. Drinki. Obsługa.
Mój pobyt w hotelu Arnor The Lux & Spa w Side oceniam niezwykle wysoko. Obiekt prezentuje bardzo wysoki standard, a cała infrastruktura jest utrzymana w doskonałym stanie. Hotel wyróżnia się eleganckim wystrojem, czystością oraz profesjonalną organizacją. Pokoje są przestronne, nowoczesne i starannie sprzątane, co zapewnia pełen komfort wypoczynku. Obsługa hotelowa cechuje się wysoką kulturą osobistą, życzliwością oraz gotowością do pomocy na każdym etapie pobytu. Wyżywienie stoi na bardzo dobrym poziomie – oferta jest urozmaicona, świeża i bogata, co pozwala dopasować posiłki do różnych gustów. Na uwagę zasługuje także strefa Spa, która zapewnia idealne warunki do relaksu i regeneracji. Hotel oferuje liczne udogodnienia zarówno dla dorosłych, jak i rodzin z dziećmi, w tym baseny, animacje oraz atrakcyjne zaplecze rekreacyjne. Lokalizacja obiektu umożliwia łatwy dostęp do uroków Side, w tym plaży i atrakcji turystycznych. Arnor The Lux & Spa to obiekt, który w pełni zasługuje na rekomendację. Pobyt w hotelu był w pełni satysfakcjonujący i spełnił wszystkie oczekiwania pod względem jakości oraz komfortu.
Pokój ładny, otoczenie super,obsługa przyjazna, bardzo fajny bar z kanapami w środku
Basen
Mało wieczornych rozrywek
Hotel Arnor De Luxe & Spa to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić podczas pobytu w Side. Położony jest w spokojnej okolicy, zaledwie około 15–20 minut spacerem od starego miasta i lokalnych bazarków. To idealna lokalizacja, by połączyć relaks w hotelu z możliwością wieczornych spacerów i zwiedzania. Wnętrza hotelu są eleganckie, zadbane i utrzymane w wysokim standardzie. Całość robi bardzo dobre wrażenie — widać dbałość o szczegóły i czystość w każdym miejscu. Obsługa na najwyższym poziomie: zawsze pomocna, uśmiechnięta i nienachalna, dzięki czemu pobyt przebiegał w bardzo przyjemnej atmosferze.
Jedzenie to zdecydowanie mocna strona hotelu. Śniadania raczej klasyczne i powtarzalne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Za to obiady i kolacje zachwycały różnorodnością — codziennie inna kuchnia świata: turecka, azjatycka, meksykańska, tajska, owoce morza. Wszystko smaczne, świeże i estetycznie podane. Wieczorami hotel oferuje animacje dla dzieci i dorosłych, a co drugi dzień w dolnej części budynku odbywa się dyskoteka — na plus to, że w pokojach nie słychać hałasu.
Jedynym minusem w październiku był brak podgrzewanego basenu – w tym okresie woda bywa już chłodna. Plaża znajduje się ok. 3 km od hotelu, ale codziennie kursuje bezpłatny bus, więc dojazd nie stanowi problemu.
Hotel w porządku, jeden największy minus to brak opisu potraw w języku polskim, gdzie w innych hotelach już ta opcja jest.
Hotel petarda z super obsługa i przepysznym jedzeniem. Położony w sercu Side fajnie skomunikowany. Wszystkie restauracje zasługują na uznanie przepyszne różnorodne jedzenie, alkoholu nie żałują. Drinki robione z dużą starannością sa bardzo dobre. Woda w butelkach i ajran ogólnodostępne w lodówkach jak i na barze. Bus na plażę kursuje bardzo często nie ma problemu by sie tam dostać. Na plaży zawsze dostępne wolne leżaki, popołudniami troszkę ciężej zlapac leżak przy basenie jednak nie jest to niemożliwe. Czystość w hotelu na wysokim poziomie, klima w pokoju dziala bez zarzutu. Gorzej ze w miejscach wspólnych przez większość czasu jest wyłączona jednak ile czlowoek przebywa na korytarzu czy w lobby.
Położenie w centrum Side jak I przepyszne jedzenie i super obsługa.
Malo miejsc w ogrodzie do siedzenia. Nie jest to duża wada jednak tego mi brakowało wieczorami.
Hotel ładny, zadbany, czyty. Pokoje przestronne. Trochę nietypowo umieszczona umywalka, bo znajduje sie w pokoju ale nam w niczym to nie przeszkadzało. Polecam zakup pokoju z widokiem na basen. Świetny widok. Przemiła obsługa. Dobre i urozmaicone jedzenie. Barek w pokoju uzupełniany codziennie, oprócz wody byla mirnda i pepsi. Fajny basen z przyjemnie ciepłą wodą, zjeżdżalnie dla dzieci. Codziennie atrakcje w hotelu, wieczorem pokazy, animacje dla dzieci. Animatorzy fajni i widać że lubia swoją prace. Morze oddalone około 1 kilometr, ale czesto jezdza busy. Generalnie bardzo duzo plusów, jednak są dwa spore minusy które sprawiły że mimo iż wyjazd był udany i bardzo nam sie podobało to następnym razem wybierzemy inny hotel. Pierwszym minusem jest strasznie długi transfer z lotniska. Niby od lotniska nie jest tak daleko, ale po drodze zabiera tyłu ludzi z różnych hotelow, oprócz tego jest 15 minutowy przystanek na zakup pamiątek, ze nasz transfer trwał 2 godziny i 50 minut. Myslalam ze będzie to góra 1,5 godziny. Zbyt dlugo jak na taką odległość. Jeżeli ktoś jedzie z dziecmi to radzę się zastanowić bo jednak jest to męczące dla maluchów. Drugi minus, który nam sie bardzo nie podobał to brak klimatyzacji na korytarzach. Mieliśmy pokój na 6 piętrze i tam było najcieplej. Czekanie na windy było katorgą. Wszyscy na to narzekali. W pokojach klima działa super, ale na korytarzach byla sauna. Zdziwiłam sie że o to nie zadbali ponieważ hotel ma dopiero 5 lat. Wiec podsumowując Hotel fajny, nowy z miła obsługą, jednak strasznie długi transfer z lotniska i brak klimatyzacji na korytarzach.
Ładny, zadbany, miła obsluga
Długi transfer z lotniska, brak klimatyzacji na korytarzach