Belconti Resort

Nasze pierwsze wakacje all inclusive, więc nie mamy porównania. Dla nas waakcje były udane. Hotel duży, ale nie czuć tego w ogóle. Wszędzie blisko. Nasze pokoje, duże, czyste. Byliśmy najpierw w Family Room, bo nie mielj dla nas pokoju, ktory rezerwowaliśmy. Myślę że jest to pokój dla rodziny 2+2, ale z nastolatkami. Następnie trafiliśmy do pokoju, za który płaciliśmy, Standard Room. Uważam, że jest on wystarczający dla rodziny 2+2 (Nasze dzieci 3 i 7 lat). Czas głównie spędzaliśmy na plaży. Plaża piaszczysta, trochę kamieni przy wejściu do morza. Leżaków dużo, nie mieliśmy w zwyczaju porannej rezerwacji, a zawsze mieliśmy gdzie się rozłożyć jak przychodziliśmy na plażę. Na plaży fajna gra grupowa, BOCCIA. Animator Delta super facet, nasz syn się z nim zaprzyjaźnił. Z basenów mało korzystaliśmy, ale wydawały się ok. Mini klub dla dzieci do 6 lat, fajny, ale przydałby się go trochę odświeżyć. Jedzenia było tak dużo, że każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Bar przy plaży ok, przy basenie ok. Mąż mówił, że drinki słabe, ale to chyba standard na takich wakacjach:). Poza alkoholem bardzo dużo różności, przekąski, napoje, kawa z ekspresu, turecka herbata, pieczone ziemniaki, lody, kuleczki na słodko, gofry. Przez 8 dni nie da sie tego przejeść. Woda dostepna w różnych miejscach, w 200ml opakowaniach. Obsługa miła, kulturalna. Mój angielski jest słaby, ale z każdym się dogadałam. Wieczorami codziennie były jakieś przedstawienia. O 20.30 mini disco dla dzieci. Centrum Belek 15 minut spacerem. Bardzo dużo sklepów. W soboty bazar. Polecamy hotel niezdecydowanym.

To był nasz czwarty, rodzinny pobyt w Turcji. Poprzednio byliśmy w dużo bardziej luksusowych hotelach, których cena w tym sezonie jest wyższa niż pobyt w Belconti Resort o około 150%. Wypoczynek w Belcont Resort uważamy, za bardzo udany! Obiekt ma swoje lata ale został solidnie wyremontowany. Hotel otoczony jest wspaniałym ogrodem, z bujną roślinnością ( granaty, pomarańcze, cytryny, oliwki ), w którym , bez problemu można spotkać żyjące na wolności żółwie, poleżeć w hamaku i zjeść posiłek w cieniu drzew . Jestem wdzięczna doradcy z wakacje.pl. Dzięki zmianie biura podróży zyskaliśmy jeden dzień pobytu :)

Pięknie położony hotel. Animacje na wysokim poziomie. Świetne jedzenie

Pokoje ładne w clubie nie wiem jak inne.Klimatyzacja ok bez zarzutów,codziennie sprzątanie i wymiana ręczników.Otoczenie ładne i duże ale mogli by popracować nad trawnikami bo to by dodało uroku temu miejcu (porównanie z innych hoteli w turcji gdzie trawa była jak na boisku).Plac zabaw dla dzieci powinien przejsc gruntowny remont.Leżaki na basenem ok natomiast leżaki nad morzem powinny być bardziej doprowadzane do porządku.

Zarówno ma plusy jak i minusy. Jest to duży obiekt ma baseny 3 ( 1 duży basen ze zjeżdżalniami, których jest 4) 2 duży basen oraz mini basenik dla maluszków (0.3m oraz 0.15m) w którym mieści się mini klubik dla dzieci z palcem zabaw, są też króliki i gąski niestety woda jest tam za zimna dla dzieci. Dzieci mają tam zjeżdżanie, fontannę grzybka oraz psikawka delfin) otoczenie wspaniałe piękne drzewa owocowe granaty cytryny limonki czy grejpfruty, oraz inne kwiatowe dają dużo cienia. Duża atrakcją to żółwie które swobodnie chodzą w ogrodzie. Przy plaży są punkty z kumpirem, tureckimi naleśnikami, paczusiami, goframi, fast foodem w którym można zrobić hamburgera, hot dogi czy zjeść frytki z nuggetsami, obok jest punkt z lodami i owocami. Na samej plaży beach bar. Dużo rozmieszczonych punktow z wodą, sokami, lemoniadami itd. przy basenie jest drugi beach bar oraz miejsce z kawą i zimna i turecką. Jest również snack bar (super zaopatrzony) Samo wyżywienie jest smaczne ale monotonne. Śniadania są co dzień te same. Ale obfite (naleśniki, pancakes, jajka, jajka sadzone, jajecznica, omlety, owsianka, ciepłe pieczywo i bułeczki wytrawne i słodkie, pyszne owoce, ciasta i ciastka oraz zimna płyta z serami wędlinami warzywami sałatkami. Spokojnie każdy coś wybierze. Na obiad i wieczorna kolację zawsze jest grill na zewnątrz oraz w środku coś ekstra. Zawsze są dwie zupy. Jednak te dania są monotonne bazują głównie na grillu gulaszch warzywnych, kaszach. Zawsze jest pizza lub coś podobnego. Jedzenie mimo że jest monotonne i bardzo do siebie podobne jest bardzo smaczne. Ilość warzyw i surowekmogromna, zawsze są makaroy przygotowane w różny sposób i są pyszne Każdego dnia oprócz tureckiego jedzenia jest inna kuchnia świata np włoska, meksykańska. Picia pod dostatkiem dzieci mają wyznaczony jeśli chcą z niego korzystać restauracje z mini bufetem który jest okropnie monotonny (frytki, kasza, ryż, makaron, nugettsy, sos pomidorowy, kurczak gotowany co dzień do samo moje dzieci niestety nie pojadly ale widziałam że wszystkie głównie jadły makaron ryż i nugettsy z frytkami ewentualnie zupę) obiekt ma lobby bar czynny całą dobę. Jak ktoś bardzo wcześnie wyjeżdża lub przyjeżdża w nocy jest tam pokój gdzie jest zimna płyta można zjeść kanapkę z wędlina serem czy warzywami. Pokoje - są odnowione ale po hotelu czuć te 27 lat. Nam pokój odpowiadał choć po pierwszej nocy zmieniliśmy go na inny i nie było z tym problemu. Leżaków jest pod dostatkiem. Nie trzeba wstawać o 6 🤣 chyba że ktoś chce konkretne miejsce i koniec. Na plaży to samo. Plaża średnio ładna. Woda ciepła, wejście kamieniste ale nie ma tragedi (jakieś 1 m trzeba przejsc przez kamienie) plaża piaszczysto zwirkowa my nie potrzebowaliśmy butow i nasze dzieci też mało kto je miał. Na plaży można kupić przejazd paralotnia, łódka itd czy przejażdżkę wielbłądem. Nocą na placu mimo otwartego baru ciemnica. Animacje w ciągu dnia... Porażka za to wieczorem mini disco super prowadzone i piękne na prawdę piękne występy. Pokoje sprzątane co dziennie, ręczniki wymieniane codziennie, jest czysto i miło, lodówka uzupełniana napojami na bieżąco. Transfer do godziny. Zależy ile osób po drodze ma rozwieść. Ręczniki plażowe są na miejscu. Ogólnie super wakacje ale 5 gwiazdkowy hotel to nie jest. Ma swoje plusy i minusy

Nazwa  Belconti Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Belek
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis, rozrywka i życie nocne

Luksusowe kurorty z polem golfowym i spa

Plaże z miękkim piaskiem i łagodnym zejściem

Parki wodne idealne dla rodzin z dziećmi

Ruiny miasta Perge w pobliżu do zwiedzania

Wyświetlono 76 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Jak wyżej.

Wady

Jak wyżej.

Emilia

Zalety

Świetnie zarządzany hotel, przy tak dużej ilości gości, nigdy niczego nie brakowało. Takiej ilości pracowników, nie widziałam w poprzednich hotelach. Wszyscy dbali o komfort wypoczywających, od kelnerów, kucharzy, osób sprzątających, po wspaniałych animatorów. Piękna plaża, z łagodnym zejściem do morza. Olbrzymia ilość leżaków na plaży. Fajne baseny. Duży, codziennie sprzątany pokój. Pyszne jedzenie ( najlepsza kawa - bar przy basenach ). Najlepszy hotel w Turcji , za tę cenę!

Pięknie położony hotel. Animacje na wysokim poziomie. Świetne jedzenie

Zalety

Piaszczysta plaża, w hotelu wszystko jest blisko.

Wady

Pokoje wymagają remontu, ale czysto, schludnie.

Bartek

Zalety

Dużo różnego jedzenie każdy coś wybierze ok. Blisko morza Cała reszta jak wszędzie w Turcji

Wady

Plaża ok Przy wodzie kamienie i kawałek w morzu Szkoda że w pełni nie piaszczysta

Zalety

Dużo basenów, punkty z jedzeniem przy plaży, pyszne owoce, animacje wieczorne, żółwie, piękne otoczenie krzewy i drzewa

Wady

Zimna woda w basenie dla dzieciaczków, słabe animacje w ciągu dnia szczególnie dla dzieci, trochę zbyt monotonne jedzenie, słabe jedzenie dla dzieci

Paw

Jakość do ceny 9/10. Jesteśmy zadowoleni , obsługa super, sprzątane codziennie. Hotel zdecydowanie pod dzieciaki 4,6 lat.

Zalety

Jedzenie( szczególnie miesne) dla osób vege bardzo monotonne. Baseny, Zjezdzalnie, otoczenie( drzewa, zieleń), lokalizacja ( blisko Belek), morze -minuta spacerkiem.

Wady

Starszy hotel wołający o remont szczególnie pokoje standard 30 m2 z widokiem na ogród, ,mrówki w pokoju, malutkie balkony.

Konrad

Bardzo fajny hotel, dla rodzin z dziecmi 10/10 - polecam

Zalety

urozmaicone jedzenie, szereg atrakcji, ilosc basenow, warunki

Wady

mini wada, ukierunkowanie personelu na gosci z niemiec i rosji

Elżbieta

Duży hotel, wiele atrakcji dla dzieci w różnym wieku. Pokoje wyposażone we wszystko co potrzeba. Codziennie uzupełniany minibar. Różnorodne jedzenie, dużo barów. Fajne profesjonalne animacje. Przy plaży . Polecam dla rodzin z dziećmi

Zalety

Pokoje, wyżywienie, animacje, obsługa na każdym kroku.

Adam

Hotel czysty , wszechstronny bardzo duży obiekt z mnóstwem miejsc na zjedzenie posiłku , super baseny i zjeżdżalnie dla dzieci , blisko do morza , byliśmy z dwójką dzieci 3 i 7 bardzo zadowolone z wakacji ,

Zalety

Jedzenie ( różne kuchnie ) Szybki dostęp do basenu , Pokoje czyste codziennie śmieci wyrzucane ( co 2 dni pościel zmieniana ) .

Wady

Animacje - Na terenie jest co prawda teenager club ale obsługa w środku nastawiona na turystów z Niemiec i Rosji . W języku angielskim czasami ciężko się tam było dogadać , i uwaga oprócz disco wieczór dla dzieci który były super ( tańce na scenie ok 30 minut). To np w teenager club dzieci mogły malować koszulki farbami bądź torebki itp i uwaga za 15 € sztuka. ( Pani poinformowała dopiero po fakcie ).

Alicja

Hotel zadbany, mnóstwo atrakcji dla dzieci w ciągu całego dnia, codziennie świeże i pyszne jedzenie. Wszystko na TAK.

Zalety

Ilość atrakcji i animacji

Wady

"Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach." Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Już samo wejście do hotelu robi wrażenie a otoczenie zapiera dech w piersiach. Byliśmy z 3 dzieci, mieliśmy pokój (a raczej dwa pokoje z łazienką) w głównym budynku na 6 piętrze, z widokiem na morze baseny i ogród. Pokoje codziennie sprzątane, lodówka z napojami codziennie uzupełniana. Posiłki różne - każdy znajdzie coś dla siebie. Z wolnymi leżakami na plaży czy też basenie nie było problemów. Ręczniki bezpłatne, w każdej chwili można było wymienić na suchy. Wieczorami codziennie były jakieś atrakcje. Drinki również serwowane były dla dzieci - oczywiście bezalkoholowe ;) Na zakupy do Belek można wybrać się spacerkiem, jednak że względu na dzieci i wysokie temperatury my pojechaliśmy taksówką - 7 euro.

Zalety

Dużo ekspresów do kawy, dużo punktów z napojami, budka z lodami, goframi, owocami.

Wady

Bez wad

Przemysław

Pobyt w tym hotelu zaliczamy do wybitnie udanych. Wszystko w tym hotelu jest na plus: - otoczenie piękne, zadbane, dużo zieleni, wszędzie czysto, -obsługa pomocna, uśmiechnięta, na nic nie trzeba czekać i o nic nie trzeba prosić, -jedzenie ogromny wybór, bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, -atrakcje dla dzieci i dorosłych, -piękna plaża z ciepłym morzem, -świetne baseny. Polecamy na pobyt z dziećmi.

Wady

Stare krzesełka dla dzieci.

Ewelina

Hotel blisko lotniska, dużo zieleni, fajne baseny i zjeżdżalnie, blisko plaży. Rano leżaki o 8 już są zajęte ale są obok dodatkowe do rozłożenia. Także zawsze da się gdzieś ulokować. Pyszne jedzenie, pączki. Wodę, wino podczas posiłków należy zamawiać u kelnera. Kawa najlepsza w lobby, cukierni i pool barze-w restauracji obrzydliwa. Lody, hamburgery i paczki obok plaży. Na terenie hotelu lodówki z wodą. Animacje dla dużych i małych. Wieczorem ciekawe występy ale dla mnie za głośne. Później występ na żywo w barze na plaży. A jeszcze później dyskoteka. Są tez króliczki i gęsi w klatkach. Ratownicy na basenie i plaży. Hotel wyposażony w drewniane meble i kamień. Wszędzie blisko. Do Belek można zamówić w recepcji taxi za 7euro-polecam gdy gorąco. W hotelu kilka sklepików. Jest tez hamam.

Zalety

Dobre jedzenie, fajne baseny, zieleń, blisko lotniska.

Wady

Za głośne wieczorne przedstawienia, brak dostępu do wody i dobrej kawy podczas posiłków. Plaża miała być piaszczysta ale była piaszczysto-kamienista. Gdy była fala moje dzieci się czasami przewracały i raniły się o kamyczki. Dlatego raczej siedzieliśmy na basenie. I na koniec napisze ze mieliśmy tragiczny pokój a raczej suterenę w bloku D na parterze. Śmierdziało mokrą szmatą do podłogi i widok na scianę. Klima działała. W łazience brudne drzwi do prysznica. Brak komunikacji ang ze sprzątaczkami

Konrad

Wspaniały hotel. Mnóstwo przestrzeni i zieleni. Ogrom atrakcji dla dzieci. Urozmaicone jedzenie , każdy codziennie znajdzie coś dla siebie. Wielość barów sprawia że posilki można przy plaży, przy hotelu lub po prostu w restauracji. Bardzo pomocni kelnerzy. Duża plaża zapewniająca miejsce i leżaki dla każdego i przestrzeń między sobą mimo że gości dużo a byliśmy w lipcu. Świetne baseny i bardzo rozbudowane animacje wieczorne. Hotel godny polecenia i powrotu tam jeszcze raz. Atrakcje hotelu są chodzące żółwie.

Zalety

Plaża, ogromna ilość zieleni i drzew, baseny, urozmaicone jedzenie.

Wady

Hotel bardzo zadbany, wszystko na bardzo wysokim poziomie. Pokój z dwoma dostawkami idealny, klimatyzacja działa bez zarzutów, lodówka w pokoju codziennie uzupełniana bezpłatnie. Jedzenie bardzo dobre.

Zalety

Jedzenie, bliskość do morza. Wieczorne animacje i pokazy dla dzieci i dorosłych przerosły nasze najwyższe oczekiwania (po prostu kosmos) 10/10 Zjeżdżalnie i baseny dla dzieci do 9 lat wystarczające.

Tomasz

Hotel bardzo fajny. Jedne z najlepszych wakacji. Wszystko na wysokim poziomie. Codziennie inne atrakcje dla dzieci. Wieczory mega. POLECAM :)

Zalety

Prywatna plaża, codziennie inne atrakcje.

Wady

Czasami brudne szklanki...

Magdalena

Serdecznie polecam. Hotel przyjazny dzieciom. Czysto, różnorodne jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa miła, pomocna. Baseny czyste, woda ciepła, zjeżdżalnie.

Zalety

Bliską odległość od lotniska, ok 40 min jazdy autobusem. Położony przy morzu. Czysty, zadbany. Miło było spędzać w nim wakacje.

Krystyna

Hotel Belconti Resort to idealne miejsce na spędzenie rodzinnych wakacji (rodzina 2 dorosłych + 3 dzieci w wieku 4-8 lat). Na miejscu jest wszystko co potrzebne i przez cały pobyt nie trzeba nic więcej. Duży atut za część ze zjeżdżalniami (oprócz samych basenów przy hotelu) oraz prywatną plażę. Nie mieliśmy żadnego problemu ze znalezieniem wolnych leżaków (lub miejscem na rozłożenie nowych) zarówno na plaży jak i przy basenach, a z pokoju wychodziliśmy dopiero około 11:00. Tak samo, znalezienie wolnego stolika na posiłek nie stanowiło żadnego problemu. Jedzenie bardzo urozmaicone i pyszne. Obsługa bez zarzutu. Pokoje sprzątane codziennie (wraz ze zmianą pościeli i ręczników). Polecam!

Zalety

Aquapark Prywatna plaża Mnogość punktów gastronomicznych Brak dodatkowych, ukrytych opłat Ręczniki, parasole, leżaki dostępne od ręki Wieczorne występy

Aga

Piękny, zadbany teren pełen zieleni (mnóstwo roślin, żółwie), świetny basen i zjeżdżalnie. Na drugim basenie dość głośno, ale to właśnie tam odbywają się animacje w ciągu dnia. Jedzenie doskonałe, ogromny wybór. Jedzenie w snach barze też super. Do tego budka z lodami, owocami, są świeżo wyciskane soki, gofry. Blisko plaży jest stanowisko z tureckimi naleśnikami. Nie da się być glodnym, tym bardziej że w głównej restauracji jest też nocny posiłek. Wieczorem przy animacjach, które są na wysokim poziomie, można coś wypić i przekąsić orzeszki. W hotelu jest co robić przez cały dzień - i dla dorosłych, i dla dzieci. Blisko jest też do miasteczka Belek. Można przejść się spacerkiem. Co ważne, osoby które przyjeżdżają/wyjeżdżają poza standardowymi godzinami meldunku mogą korzystać z atrakcji ośrodka, mają też zapewniony posiłek/napój nawet gdy nie działają restauracje.

Zalety

Roślinność, bliskość morza, fajna plaża, dużo leżakow, świetne jedzenie, żółwie w ogrodzie, duży ośrodek, fajne pokoje-mieszkania rodzinne

Wady

Pokoje nie są idealne, widać, że mają swoje lata, ale nie są też złe - czyste, z codziennie uzupelnianym barkiem. My na 4 osoby dorosłe i 2 dzieci dostaliśmy mieszkanie z 2 sypialniami, 2 łazienkami, kuchnią i salonem, więc było naprawdę przestronnie. Tak naprawdę jedyne co burzył harmonię wyjazdu był fakt, że obsługa wszystkich uznaje za Rosjan (tych faktycznie jest najwięcej) i czasem trudno jest porozumieć się po angielsku. Podczas animacji też najpierw słychać j.rosyjski.

Renata

Super hotel, bardzo blisko morza z zadbaną plażą i łagodnym zejściem. Pod koniec maja i na początku czerwca woda była już ciepła. Tak samo w basenach. Okolica hotelu jest piękna, pełno drzew, roślin, ptaków, są też żółwie. Na terenie ośrodka jest kilka barów z bardzo smacznym jedzeniem, są też lody, gofry. W restauracji zawsze dość tłoczno, ale dało się znaleźć stolik. Ogromny wybór dań, niektóre kucharze robili przy gościach. Animacje wieczorne to głównie występy taneczne i akrobatyczne, dopracowane i naprawdę dobre, jednak aby mieć dobry widok na scenę, warto przyjść wcześniej i poczekac na show przy napoju i orzeszkach. Miło spędza się też czas w kąciku z kawą i herbatą po turecku.

Zalety

Doskonałe jedzenie, duży wybór dań, świetne animacje, miła obsługa, duży teren, jest więc gdzie zrobić nieco kroków.

Wady

Obsługa nie zawsze mówi po ang. Są nastawieni głównie na Rosjan, których w hotelu jest najwięcej.

Belconti Resort