Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Tuż przy hotelu publiczna, piaszczysta plaża wyróżniona Błękitną Flagą z łagodnym zejście do morza.
Udogodnienia dla dzieci: basen ze słodką wodą minizjeżdżalniami i plac zabaw
Atrakcyjne położenie: ok. 500 m od centrum Laganas popularnej miejscowości z nocnym życiem, sklepami i pubami.
Główny bar w ogrodzie na dachu z widokiem na Zatokę Laganas.
Witam, wlasnie wrocilismy z hotelu Best Western Galaxy z laganas.Co do hotelu to Itaka zawyzyla gwiazdki 5* a w rzeczywistosci to 3* Zaraz uzasadnie 1- pokoj maly ciasny 2-wyzywienie bardzo skąpe ,bardziej przypominalo stołówke niz 5 * restauracje !! kelner naklada wszystko na 1 talerz czyli mamy jajka sadzone i na to najtansze wedliny, sery i reszte co wybiera sie to na ten talerz ładuje maslo i chleb rowniez!!! 3-All ograniczony , 4- kawa platna w barze! 5-i co rownie wazne! lezaki na plazy hotelowej PLATNE!! i to ma byc hotel 5*???? Za cene 7500 zl na 2 osoby to jestesmy bardzo zawiedzeni
przy plazy blisko centrum laganas
jedzenie tragiczne, male pokoje brak animacji Hotel max 3*
Ż czystym sumieniem można polecić ten hotel oraz położenie i atrakcje wyspy Zakynthos. Poleeeecam.
Czerwiec 2019, piękna pogoda, piękny hotel, piękna wyspa. Polecam każdemu! Jest western Galaxy jest na prawdę The best. Położenie: + blisko z lotniska, + blisko do centrum. Można samemu zwiedzić miasto. Miasto bardzo imprezowe, długa ulica na której są sklepy z pamiątkami, imprezownie, kluby, restauracje. Można na nogach przejść np. do cameo Island. + hotel jest ustytułowany w bezpiecznej i miłej okolicy, która obiega od centrum. Dzieli ją jedna ulica. + plaża piaszczysta, woda ciepła, czysta- wręcz kryształowa. Piękne malutkie muszelki przy brzegu:-) + wychodząc z hotelu na plażę i kierując się w lewą stronę- spacerkiem przechodzimy do części rezerwatu żółwi. Mamy domki lęgowe A wieczorem widać jak żółwie doplywają do brzegu:-) niesamowite. Cudowne zachody słońca z widokiem na wyspę żółwia. + ogólnie można spacerować po plaży nawet wieczorem. Hotel: + czysto, pokoje sprzątane codziennie. + mieliśmy codziennie wymieniane ręczniki, było ich aż tyle, że nie zdążyliśmy wszystkich użyć w ciągu dnia. + w pokoju duży telewizor, klimatyzacja, wanna+ prysznic, balkon, suszarka, suszarka do włosów, dwie umywalki. Lodówka. Duże lustra. Fajnie, nowocześnie. + winda w hotelu + duża recepcja, na korytarzu wystawa malarska, design zarąbisty. Czysto! + stołówka z widokiem na morze. + bar na dachu hotelu. Jedzenie: Urozmaicone- mega smaczne, doprawione. 1. Śniadania- omlety, jajka smażone, jajka gotowane, tosty francuskie, jajecznica, szynki, sery, jogurty, sałaty, wszystkie rodzaje mleka, płatki, dżemy, tortownica, kiełbaski, parówki. 2. Lunch - mnóstwo potraw regionalnych, zawsze dwie zupy, sałatki, ryby, mięsa, pizza, kucharz robi przed nami makarony, do wyboru różne sosy, owoce morza, super desery, babeczki, lody- na serio- wybór mega 3. Obiadokolacją- również mięsa, ryby, zupy, desery.. powiem tak, nie do przejedzenia. - oczywiście zdarza się opinie, że monotonne- Ale to już normalka jeśli chodzi o Polaków na all inclusive ????. BAR NA DACHU: DLA mnie ogromny hit- panorama na morze, wyspę cameo, wyspę żółwia i cudowny, zadbany ogród hotelowy. Drinki- nalewane w wysokie szkło. Kolorowe. Polecam blue Zante. Dobry alkohol. Dobre piwo i wino. Dostępne przez cały czas przy basenie. Mamy tam również przez cały dzień kanapki, lody, ciastka, ciasto, frytki, takie małe zapiekane ciastka ze szpinakiem, ketchup, sosy do lodów. Ekspres do kawy, goraca czekolada. I t p. Basen? Leżaki są bezpłatne, mała walka o nie do południa, ale mozna ogarnąć. - płatne na plaży / chyba 6euro za komplet na dzień. Atrakcje: Koniecznie wycieczka z Itaki do zatoki wraku - to trzeba zobaczyć będąc na Zakynthos. Biuro fajnie to zorganizowało, jest to wycieczka całodobowa z przewodnikiem. Widzieliśmy delfiny, Kefalonie no i wrak. Wplywalismy do blekitnych grot. Drugą wycieczkę kupiliśmy na plaży od Greka, który mówił złamaną polszczyzną. Wycieczka na 10 osób z łodzią ze szklanym dnem. Żółwie widzieliśmy już ok. 100 m od brzegu, podplywalismy do nich. Obwiozl nas na wyspę zołwia- Maratonisi. Pokazał nam również groty, cameo Island od drugiej strony. Cena wycieczki dla dwóch osób- kosztowała jak w biurze dla jednej. Tak więc warto :-) Minusy: - doba hotelowa od 13/ czekaliśmy od 7 rano, dali nam jedzonko, mogliśmy jednak ze wszystkiego korzystać. Więc, czy to minus- oceńcie sami. - przydałoby się trochę więcej leżaków przy basenie ale to szczegół. - płatne leżaki na plaży Hotel, Jedzenie, położenie, atrakcje na prawdę zasługują na ogromny plus. Codziennie wieczorem greckie wieczory, pokazy. Hotel pieknie oświetlony, zadbany, czysty. Na prawdę godny polecenia i może ktoś pomyśli, że chciało mi się to pisać- jednak gdy sama wybieram wakacje to lubię czytać właśnie takie opinie- wszystko jasne :-) .
Pojechaliśmy na wakacje z 10 miesieczna córka. Hotel oferował udogodnienia, Pani w biurze chwalił, cena nie mała, zdjęcia super. Na żywo jednak złapali nas rozczarowanie. Przede wszystkim pokoje. Małe i dziwne. Przedzielone tylko drzwiami przez krew wszystko było słychać co dzieje się obok. Akutay byliśmy na wakcjach z siostrą, która równiez ma małe dziecko i dzieki Bogu miała ona pokój obok. Każdy płacz, jekniecie, kichnięcie słychać jakbu ktoś był w pokoju obok. Do tego bardzo małe pomieszczenie - ledwo się zamieściliśmy we trójkę.. Pokoje ciemne, słabo oświetlone. Ogólnie jak za takie pieniądze to słaba jakoś pokoi. Mimo to było czysto, panie pięknie sprzatly codziennie nie można narzekać pod tym względem. Posiłki różniez słabe. Często wieczorem byku frytki z rana ogrzewane, widać bo byku nie pierwszej jakości albo parówki mieliśmy wrażenie przerobione na coś innego. Mały wybór. Chyba najmniejszy jako mialam na wycieczkę all inclusive. Okolica hotelu taka sobie. Fajnie bo boisko morza. Często siedzieliśmy tam z dzicmi na trawce z ładnym widokiem. Teren hotelu ok, dużo zieleni, bardzo ładne. Ogilnie mam mieszane uczucia jeśli chodzi o hotel uważam jednak, że troszkę zwany przeplacili bo spodziewaliśmy się czegoś innego "lepszego"
Położenie blisko morza Sporo zieleni i trawy Mila obsługa Plac zabaw dla dzieci
Pokoje! Posilki
Jestem pełen podziwu dla profesjonalizmu biura turystycznego Nowa Itaka ,sprzedaje z pełną premedytacją pokoje 12 m2 jako pokoje 20 metrowe.(W kwestii wyjaśnienia wielkość pokoju liczy się suma metrów pokoju,łazienki oraz przedpokoju.)Pokój z najlepszej oferty biura Nowa Itaka pięciogwiazdkowy Best Western Galaxy ma w sumie 16m2.(Pokój 12m+łazienka 2m i przedpokój 2m). Drodzy przyszli klienci Nowej Itaki nie dajcie się oszukiwać.W kwestii formalnej biuro nie uznaje żadnych reklamacji.
Bliskość plaży i sama plaża jest jedyną zaletą tego hotelu.
Największa wadą tego hotelu są pokoje oraz wyżywienie i obsługa pracująca w całym hotelu.
Hotel Best Western Galaxy ***** Witam. Kolejna totalna porażka ze strony ITAKI. Sama nazwa w ofercie biura nie odpowiada faktycznej ? Hotel GALAXY. W pierwszej chwili myślałem, że to nie ten hotel, lecz po krótkim rekonesansie orzekłem, że tylko nazwa jest inna niż w ofercie biura, co moim zdanie jest niedopuszczalne. Przejdźmy teraz do innych kwestii. W dniu zakwaterowania pobrano od nas 50 euro kaucji ? nikt nie wyjaśniał w jakim celu i po co. Całkowity brak animacji dla dzieci, co do dorosłych to jedynie śpiewająca solistka przy akompaniamencie keyborda. Całkowity brak polskiej muzyki w obiekcie. Na nasze prośby odpowiadano, że mają program hotelowy, a w nim brak polskiej muzyki ? ot i podejście do prośby w 5* hotelu. Telewizja satelitarna była ale bez polskiego programu. Dopiero po naszych interwencjach uruchomiono ?POLONIĘ?. Cały obiekt pozbawiony jest zegarów ? po prostu ich nie uświadczysz nigdzie w całym obiekcie hotelowym. Po raz pierwszy spotkałem się z czymś takim. Zajęcia sportowe ograniczały się jedynie do yogi i aerobiku wodnego, w którym w porywach uczestniczyły 4 osoby. Dużym minusem jest brak ratownika na basenie (głębokość 2,85m) ? niedopuszczalne. Gra w siatkówkę odpadała, gdyż boisko nie nadawało się do użytku ? kamienie, kępy trawy, brak oznaczenia gabarytów pola gry. Odpadała również gra w tenisa stołowego, gdyż siatka zamontowana na stole przypominała raczej ser szwajcarski, a samo jej zamocowanie odbiega od jakichkolwiek standardów. Rakietki do gry z okładzinami poobrywanymi i odklejone w znacznym stopniu. Uważam, że hotel 5* powinien jednak zadbać o takie sprawy, które widnieją w jego ofercie wczasowej, a z których faktycznie nie można korzystać - skandal. Pokój jak na standard 5* - bardzo mały. Łazienka o wymiarach 1,5m x 1,6m. Kabina prysznicowa 65 cm x 65cm. Chcąc umyć stopy trzeba nie lada się nagimnastykować, będąc oczywiście sprawnym fizycznie. Muszę również wspomnieć o braku napięcia w gniazdku łazienkowym, co uniemożliwiało mi poranne golenie. Sprawę tą zgłaszałem trzykrotnie w recepcji i oczywiście zapewniano mnie, że jutro będzie ?OK? . Do dnia wyjazdu, nikt tego nie naprawił. Jest to niedopuszczalne w hotelu 5*. Co do obsługi hotelu nie mam zastrzeżeń - miła, sprzątanie pokoi na dużym poziomie, w hotelu czysto. Jedzenie w miarę dobre, każdy może coś wybrać dla siebie. Mały wybór owoców morza. To w tym hotelu można zaliczyć na 4*. W moim odczuciu hotel te swoje 5* otrzymał jedynie z racji bliskości położenia od morza i piaszczystej plaży. Hotel ten porównując ze standardami innych, w których przebywałem zasługuje na naciągane i to mocno 3,5*. Gdybym chciał wybrać hotel z 3,5*, to wykupiłbym taką ofertę za dużo mniejsze pieniądze. Natomiast tu zapłaciłem za standard 5*(kabina prysznicowa 65cm x 65cm)a miałem ledwo, ledwo 3,5*. Wiele by pisać o niedociągnięciach w tym 5*obiekcie, czuję się zawiedziony, rozczarowany i poirytowany tak spędzonym urlopem. ITAKA powinna się WSTYDZIĆ, że ma taki obiekt w ofercie 5*. Naciągają ludzi swymi folderami i opisami do wykupu tej oferty, nabijając tym samym wczasowiczów w przysłowiową butelkę!!!! Nie, nie i jeszcze raz NIE polecam tego hotelu.
Bliskość piaszczystej plaży i łagodne zejście do morza.
Wszystkie w opisie szczegółowym.
Cudowny hotel, piekny, czysty, zadbany. Obsluga bardzo mila, pokoje codziennie sprzatane, wymiana recznikow, all na na najwyzszym poziomie, jedzenie wysmienite, kazdy znalazl cos dla siebie, do tego urocze polozenie, cudowne widoki i najlepsza okolica, blisko centrum, sklepy, bary, miejsce idealne !!
Nie wiadomo, od czego zaczac.. pokoje, polozenie, obsługa, widoki... kazdy kto odwiedzi to miejsce bedzie zachwycony, gwarantuje!
Slona woda, ale da sie przezyc :)
Obsługa recepcji to tragedia!!!! O godz 20 do śpiącego dziecka do pokoju weszła sprzątaczka zapaliła światło i zostawiła ręczniki , na elektronicznej niani słyszałam głos obcej baby biegiem przybiegam do pokoju a kobieta z recepcji ze dziecko płacze i żeby nie zostawiać bez opieki! Mówię ze się puka a nie ładuje do pokoju, jak nikt nie odpowiada i budzi mi dzieciaka i zdziwiona ze o 20 roczne dziecko może mieć ochotę pospać . Dodatkowo zafundowali nam lokalne wesele do rana w hotelu świetny odpoczynek słuchać pijanych i słaniających się na nogach gości. Animacji brak zupełny nie było nic kompletnie tylko smętna muzyka która było słychać tylko na jednym końcu basenu. Nie polecam
Ciężko powiedzieć
*Kobiety pracujące na recepcji, *rozesmiane i plotkujące pokojowi od 6 rano *najmniejszy brak animacji *panie na placu zabaw "opiekunki" siedzą I patrzą w niebo *o poziomie all inclusiwe lepiej w ogóle nie wspominać *Z kranu leci słona śmierdzące woda i maja jakieś problemy z temperatura wody bo raz leci wrzątek a raz lodowata woda bez ostrzeżenia
Położenie średnie, głosno, przeludnione, miejsce charakteryzujace się glosnymi imprezami, typowe dla miłosnikow relaksu imprezowego, kaucja to jakis zart hotelowy? Pierwszy raz sie z tym spotkalismy, nigdy wiecej.
ogrod
Kaucja, hałas
Miła obsługa. Często posiłki przedłużały się nam poza wyznaczone godziny, a kelnerzy zawsze grzecznie pytali czy chcemy jeszcze coś zjeść zanim zaczną sprzątać. Wymiana ręczników 2-3 razy dziennie. Dwa stoły bilardowe, ping-pong. Darmowe drinki do 23-eciej. Płytkie morze. Dużo więcej urokliwych miejsc do zobaczenia na wyspie niż tylko sztandarowa Zatoka Wraku. 25 minut autobusem do stolicy wyspy kosztuje 1,80 ?. Z lotniska do hotelu ok. 15 minut. Ponad 20 klubów rozrywkowych wzdłuż głównej ulicy w Laganos. Urozmaicone posiłki pozwalały zawsze skomponować przynajmniej 2-3 dania. Ogólnie pozytywne zaskoczenie wyspą i hotelem.
świetna obsługa
internet często nie docierał do pokoju
Pobyt na Zakynthos uważam za bardzo udany. Hotel jest bardzo zadbany, czysty, ogród przepiękny, można spędzić miło wieczory w barku na dachu. Hotel jest świetnie położony, blisko centrum szalonego miasta Laganas. Miła obsługa, pokoje dwa razy dziennie sprzątane. Pogoda, początkiem października była całkiem przyjemna ok. 27-28 st. C, wieczory trochę chłodniejsze, trzeba było założyć długi rękaw. Polecam wszystkim, przede wszystkim rodzinom z dziećmi, ponieważ w hotelu jest ciekawy plac zabaw oraz bardzo łagodne zejście do morza.
odległość od plaży, piękny ogród w hotelu, świetna lokalizacja dla młodych osób, ponieważ hotel znajduje się imprezowej miejscowości,
monotonne posiłki, często się powtarzają, niezbyt urozmaicone owoce , w snack barze nie ma w ogóle owoców, płatne leżaki przy plaży
Ogólnie ok, ale wg mojego odczucia raczej max4*. W wakacje sporo gości, ale w czasie obiadu obsługa dawała radę. Sprzątanie codziennie.
jedzenie, obsługa
płatna klima
Wczoraj wróciłem. Pomimo All Inclusive wołali zapłaty za klime 10Euro za noc,biorą za coś 50euro kaucji.Kabina prysznicowa bardzo mała,aby sie namydlic musiałem z niej wychodzić.Lodówka w pokoju chodziła tylko kiedy była zapłacona klima.Posiłki słabe,mały wybór,mało owoców,dania czesto sie powtarzały.Wino nalewali z kartonu przykrytego obrusem,czerwone było na tyle ciepłe ze aż niesmaczne.Parasole na basenie stare,podarte,mocowania skorodowane na tyle ze były niestabilne podczas nawet małego wiatru. cleaning servis słaby;tylko szybka zmiana ręczników i prześcieradeł.Stoły ustawione ciasno,ciezko przejśc z posiłkiem.Duzo młodych brytyjek,piją i hałasują.Za bar same wchodzą nalewając sobie;potem tanczą na barze. Chłopaki za barem raczej ok,choć potrafią gdy zamawiasz się obrucic by pogadać z kolegą-kompletnie cie ignorując. Animacja nie istnieje.Jeden chłopak za to odpowiedzialny do wieczora siedzi tu i tam podrywając dziewczyny,a wieczorem jego aktywność polega na puszczaniu mp3 tym własnie niewiastom z GB.Nie widziałem by robił cos innego.Snack bar-to dopiero żart jakiś.Ciastka i cos co przypomina suchary;w lodówce kanapki zawiniete w folię które wygladają tak banalnie(i są)ze smak odchodzi po pierwszym kęsie.Internet-tez wielka niewiadoma;w kącie stoi stary komputer(szkoda ze nie przykryty kocem)-kupujesz kod dostępu(0,5h-2euro)ale nie mozna sie zalogowac-próbowałem dwa kolejne kredyty i dajej to samo.PAni z recepcji uruchomiła go swoim kodem i moim kredytem. Po 5min pracy(sprawdz. poczty)nie można sie wylogowac. Gdziekolwiek nie popatrzysz widac jakies niedoróbki,niedociągniecia, ułomność.To spostrzezenia nie tylko moje,inni goscie to potwierdzali. Hotel ma 4 gwiazdki;rok temu byłem na ibizie(3gwiazdki); nawet nie chce porównywac!Wycieczki po wyspie pól ceny tańsze za rogiem niż w hotelu!Ogólnie nie polecam!
Hotel bardzo fajny. Położenie fantastyczne przy plaży. Polecamy!! Niedaleko od hotelu teren gdzie składają jaja żółwie careta-careta (po zmierzchu ta część jest zamykana).
Wakacje w hotelu Galaxy Beach bardzo udane. Hotel o wysokim standardzie, wyremontowany, pokoje piękne i nowoczesne, ale trochę ciasne. Słabo wyciszone, słychać sąsiadów. Płatny internet. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Miła obsługa. Basen nie za duży, ale w zupełności wystarczający, rozrywki dla dzieci. Dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy i nie tylko. Blisko centrum Laganas, w którym można skorzystać z wielu rozrywek. Plaża wąska, ale woda płytka, ciepła i bajecznie kryształowa. Polecam spacery brzegiem plaży do centrum Laganas. Rezydentka z Rainbow Tours - Marysia otoczyła nas wspaniałą opieką, a dzięki jej zaangażowaniu wyjazd był urozmaicony i zwiedziliśmy piękna wyspę.
Miły hotel, który po remoncie w zeszłym roku posiada standard ****. Przemiła obsługa, dużo dobrego jedzenia, którego nigdy nie brakowało. Pokój mieliśmy ciasny, ale nam to zupełnie nie przeszkadzało. Morze piękne, ale niestety plaża brudna.Jako miłośniczka plaż egipskich tu mi po prostu coś przeszkadzało ;)
Witam Wszystkich! Z całą odpowiedzialnością polecam hotel Galaxy. Jedzenie przepyszne, pokoje małe, ale sprzątane codziennie, obsługa bardzo miła. Zastanawiam się dlaczego hotel ma tylko 3 gwiazdki, zasługuje na wiele więcej!hotel ma 3 bary:przy restauracji, przy basenie i na dachu skąd rozpościera się przepiękny widok na okolicę. Wielkim plusem hotelu jest to,że jest on położony na uboczu, z dala od zgiełku głównej ulicy w Laganas do, której jest 5 min drogi. Zdjęcia hotelu na polskich stronach są stare, nowe można odnaleźć na greckiej stronie http://www.zanteparkhotels.travel/galaxy/indexgr.html
Hotel ma 4*. Nie wiem czemu jest to jeszcze niezaktualizowane. Dogodne położenie hotelu - przy plaży, blisko centrum. Wszędzie można dojść piechotą. Pokoje różnej wielkości. Nam trafił się ciasny, ale za to doskonale urządzony.Jedzenia dużo, nigdy niczego nie3 brakowało. Basen ok. Jak na taki mały hotel w zupełności wystarczał. Leżaki na plaży płatne 8 euro za komplet - dla mnie to jest nieporozumienie. Przy basenie bezpłatne, ale o 7 trzeba było wstawać, żeby sobie je zarezerwować :] Rezydentka b.p. Rainbow Tours - p. Kasia -> pierwsza klasa. Brawo za zorganizowanie, życzliwość.P. Kasia jest tam dla ludzi, nie dla siebie. Z całego serca mogę polecić ten hotel.
hotel zdecydowanie przewyższył nasze oczekiwania - wszystko na najwyższym poziomie! Sama wyspa przepiękna, widoki niezapomniane, a samo Laganas to piękne miasteczko, chociaż dla niektórych może zbyt głośne. My osobiście chętnie tam jeszcze wrócimy.
Witam. Z całą odpowiedzialnością mogę polecić hotel Galaxy Beach :) Rewelacyjna obsługa, miła, pomocna. Posiłki bardzo dobre. Pokoje bardzo ładne, sprzątane codziennie. Hotel położony w spokojnej okolicy, do plaży pół minuty :)Po prostu rewelacja :)