Hotel położony przy jednej z najpiękniejszych plaż zatoki El Nabaa - piaszczystej z łagodnym zejściem do morza z rafą koralową.
Bogata oferta rekreacyjna: 4 duże i zadbane baseny ze słodką wodą, specjalnie wydzielony basen dla dzieci, aqua areobic.
Liczne atrakcje sportowe: siatkówka, boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, łucznictwo, boccia, piłka wodna, fitness, siłownia.
Super udane wakacje,cudowna atmosfera w przyszłym roku już wiem gdzie pojadę.
Same zalety a szczególnie atmosfera
Pobyt udany mimo, ze ostatniego dnia klątwa Mnie dopadła. Radzę nie jeść owoców i warzyw. I brać probiotyk przed wyjazdem i w trakcie. Wziąć ze sobą sprzęt do snurkowania najlepiej cała maskę. I buty ochronę do wody.
Obsługa miła. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie dobre. Plaża blisko z mostem gdzie mozna nurkować. Jeśli ktoś się wybiera na hamate wziąć mozna dla dzieciaczków coś jedzenie picie okulary przeciwsłoneczne cokolwiek. Animacje fajne, wyjazdy do miasteczka do clubu są tez jak ktoś chce. Ale ogólnie fajnie kameralny hotel mozna odpocząć
Wifi tylko w lobby i chodzi bardzo słabo trzeba kupić na miejscu kartę vodafon i wtedy działa normalnie
Hotel w porządku, na plus dostępne darmowe WiFi w recepcji. Fajne długie molo, niestety często czerwona flaga. Od schodków z mola można odpływać max 15m w jedną i drugą stronę. Jedzenie różnorodne i każdy znajdzie coś dla siebie. Nie ma ciśnienia na napiwki od kelnerów, nie stoją i nie czekają jak to bywało w innych hotelach w Egipcie. Niestety serwis sprzątający bardzo namolny i średnio higieniczny. W dzień przylotu zapukał do nas sprzątacz, nie mówił po angielsku, minął mnie w drzwiach, które zastawiałem i poszedł nam związać łóżko szmatą. Szmata jakaś brudna ze smarów, roztargał ją i zrobił dwa pasy do wiązania łóżka, a resztę na czas wiązania rzucił na czystą pościel... oczywiście dolarek musiał wpaść.. nie przejmował się, że jesteśmy półnadzy.. no a kwestia, że mieliśmy dwa pojedyncze łóżka to już do pomijam.
Lokalizacja, ilość basenów, darmowe leżaki, nie ma namolnych naganiaczy, prywatne molo, centrum nurkowe na miejscu
Serwis sprzątający - mimo wywieszonej zawieszki, żeby nie przeszkadzać, pan sprzątacz puka do drzwi i sobie otwiera gdy byłem pod prysznicem, wychodzę do niego i mowie, że może przyjść po dwunastej, to zaczyna mnie zagadywać, czy nie mam rozmienić mu pieniędzy z pojedynczych dolarów na grubsze.. słyszałem że to jakiś szwindel. Do tego bardzo natarczywy. Ale wodę codziennie zostawiał i nic nie zniknęło. Dodatkowe wady, lodówka niesprawna i cała brudna i brak zimnej wody.
Hotel położony bezpośrednio przy rozległej bardzo ładnej plaży. Piękna rafa koralowa na końcu pomostu. Bardzo miła obsługa, super jedzenie. W hotelu serwowane są przekąski na plaży. Dobre alkohole, napoje z automatu oraz piwo Stella z butelek. Taxi na miejscu zawiezie turystę np do portu Ghalib czy na plażę Abu Dabbab - cud natury. O leżaki na basenie czy plaży nie trzeba walczyć 😊 2 restauracje burger oraz orientalna - w cenie wycieczki - wymagane zapisy przed dzień wizyty.
Położenie, plaża, jedzenie, obsługa.
Brak filtrów w głównym basenie.
Byłem z żoną w tym hotelu już drugi raz i na pewno jeszcze tam wrócimy. Przemiła obsługa, plaża blisko, rafa koralowa super, baseny na terenie ośrodka, jedzenie bardzo dobre i nie sposób wszystkiego spróbować, tak duży jest wybór. Pokoje sprzątane codziennie, wymiana ręczników w łazience praktycznie przy każdym sprzątaniu, woda w butelce dostarczana codziennie do pokoju, w pokoju lodówka, więc nie ma się nawet czego czepiać 😉....i jak czytam opinie co niektórych, to zastanawiam się, czy piszą o tym hotelu ... Polecam 👌👍
Blisko plaża, rafa koralowa blisko, jedzenie dobra, obsługa przemiła, baseny
Dla mnie wad brak
hotel mały i kameralny, miła obsługa, smaczne jedzenie, zastrzeżenie ewentualnie do śniadań, ale jeśli ktoś lubi słodkie, na pewno sobie coś znajdzie. Lunch i obiad bez zastrzeżeń, a do tego pięknie podane. Codziennie duża butelka wody na osobę, to niewątpliwie plusy. Do minusów to przekąski przy plaży pomiędzy posiłkami słabe- tłuste frytki i średnio smaczna pizza, codziennie takie menu. Bardzo długi pomost, wg mojej oceny ponad 300 metrów w morze, ale rafa rekompensuje długą drogę. Przypływy oraz odpływy oraz stromizna rafy powoduje, że należy uważnie schodzić i wchodzić po schodach "na rafę". Fajna spora plaża, duże parasole otoczone "parawanami" dają każdemu poczucie intymności. W hotelu jest apteka i lekarz 24h/dobę/7 dni, to plus, bo hotel jest po środku pustyni i na wycieczki poza teren nie ma co liczyć, chyba, że ktoś lubi spacerować po pustyni. Życzę miłego pobytu.
Pokoje na 3+ , farba sypie się z sufitu , stare skrzypiące drewniane łóżka (Blend Elphistone Resort
tylko tyle , że blisko do morza, sam ośrodek na zewnątrz dość czysty i schludny. .... nie kupujcie wiz od tzw. naganiaczy, kierują do butki gdzie biorą 3 (tj. 28 USD) dolary więcej od głowy to już a 10 metrów dalej 25 USD. Tymi naganiaczami są osoby; w moim przypadku pod szyldem biura z którego jechałam (...)
Magia dolara działa pełną parą , jak nie dasz dolara to dostaniesz drinka lub piwo w plastikowym kubku a kawę z torebki, za dolara to samo w grubszym plastiku a za 2 dolary w szkle a kawę z ekspresu
Już nie najświeższy ale czysty i zadbany hotel, rekomenduje i dla rodzin i dla par.
Rozległy teren, spora ilość miejsc do wypoczynku przy basenie i przy plaży, piękna rafa, dobre i urozmaicone posiłki, pomocny i uprzejmy personel.
Animacje mogły by być nieco lepszej jakości
Pobyt rodzinny 11-dniowy bardzo udany. Proponuję wybierać pokoje DELUXE, bo pozostałe są już mocno "zmęczone". Generalnie czysto, jak na 4* w Egipcie. Jedzenie smaczne, bary i bufety w porządku. Alkohol bez zastrzeżeń. Plaża duża, nie ma problemów z leżakami. Na basenach leżaków mniej. Hotel daleko od innych obiektów tego typu. Ma to swoje plusy, ale do miasteczka trzeba jechać taxi. Można kupić wycieczki na plaży, taniej niż z biura turystycznego.
Cisza i spokój na plaży. Duży teren i małe zagęszczenie ludzi. Fajne sklepiki na terenie hotelu. Jedzenie w porządku. Bary OK. Super plaża, molo i rafy koralowe. Wspaniali animatorzy i obsługa hotelu. Zawsze uśmiechnięci i pomocni.
Leżaki przy basenie rezerwowane ręcznikami na cały dzień. Nikt tego nie kontroluje :-(. Arbuz, nie wiadomo czemu, podawany był raz na kilka dni... ???!!! Ceny w hotelowej aptece 10x wyższe niż normalnie!!!!
Pokój sprzątany codziennie czysto miło tylko klimatyzacja bardzo głośno chodzi do spania to raczej trzeba wyłączać i gniazdek elektrycznych mogło być więcej żeby podładować tel i itp
Ładny taras na pietrze z widokiem na morze lub bssen
Wady to takie że wyposażenie wymaga wymiany na nowsze bo już napewno swoje lata ma
Bardzo smaczne i zróżnicowane jedzenie, miła i pomocna obsługa, czysto! Przy hotelu cudowna rafa, robi wrażenie. Jedyny minus to pokój, mieliśmy w wersji standard i następnym razem wykupie wyższą opcje :)
Rafa przy hotelu, nienachalne animacje,
dostaliśmy pokój z popsutym łóżkiem , ale szybko zostało naprawione
Hotel zadbany. Dużo zieleni. Jak na Egipt 5 w skali 1-6. Posiłki 5. Napoje wszędzie dostępne w dystrybutorach. Alkohol lokalny czyli ekonomiczny. Piwo z butelek. Rafał często niedostepna z powodu wiatru i pływów. Długi pomost do rafy to pewne utrudnienie. Jeśli chcesz snurkowac to wybierz inne miejsce. Płytka woda przy plaży idealna dla dzieci.
Czysto. Ładne otoczenie.
Mrowki w pokojach na parterze.
Dzień dobry. Hotel stary (pokoje, korytarze itp - starają się utrzymywać czystość ale infrastruktura i zwłaszcza meble w pokoju to dramat, rozlatują się w rękach; byliśmy w skrzydle przy budynku głównym, przy samej restauracji). Do wanny aż strach było wejść - takiej łazienki nie widziałem nigdzie w Egipcie. Animacje jak wszędzie w Egipcie z tym, że tu trochę bardziej żenujące, trochę za dużo nabijania się z gości, - prowadzą to Włosi (taki podejrzany typ z kitką - oni czują się świetnie na hotelu, goście trochę gorzej...). Bardzo głośna dyskoteka do północy w samym centrum hotelu przy basenie to też chyba przesada bo przecież jak widziałem dużo gości było jednak z małymi dziećmi oraz byli też starsi goście - nie dało się zasnąć przy tym techno ale Włosi bawili się świetnie... Na 6 osób klątwa faraona dopadła 5 w różnym natężeniu - od lekkich objawów do leżenia i zwijania się z bólu brzucha na łóżku. Ewidentnie jest tu jakiś problem ponieważ się pilnowaliśmy, myliśmy zęby przegotowaną wodą, drinki bez lodu itd. (to nasz chyba 9 pobyt w Egipcie, tu było najgorzej pod tym kątem). Przemili i pomocni panowie sprzątający, ręcznikowi, kucharz na plaży rewelacja. Dużo gorzej w barach i recepcji, przyjeżdża rodzina z czwórką dzieci a oni wprost zaproponowali że chcą kaskę pod stołem za to żeby dwa pokoje były obok siebie. Podczas wszystkich pobytów zawsze były obok siebie, to raczej oczywiste. Kaman! Zaproponowali też że pokój będzie wtedy też "sea view"... chociaż wszystkie są na hotelu :) Rozumiecie to podejście? Po prostu jajca są robione z gości w mniejszym lub większym stopniu i śmiechy między sobą po arabsku podczas rozmowy z nami. Słabe to trochę i nie wszyscy goście się z tym czują dobrze (podkreślam GOŚCIE bo nie kupujemy bransoletki w sklepie tylko pobyt w fajnym hotelu w którym chcemy się po prostu czuc dobrze zamiast być wyśmiani na scenie podczas animacji). Przyjechaliśmy po godz 22 i na kolację dostaliśmy suche bułki i suchy ser. Prowiantu na drogę powrotną nie otrzymaliśmy. Także ogólne odczucie trochę słabe.
Bardzo smaczne posiłki, grill, makarony, ryby. Wybór nie kolosalny ale raczej standardowy. Dobre piwo lane z butelek. Zaletą jest bardzo fajny "cichy basen" bez muzyki na uboczu blisko plaży po prawej stronie i blisko pomostu. Ładna rafa choć "ratownik" bardzo pilnuje i gwiżdże jak tylko oddalicie się dalej niż 20-30 metrów od pomostu; nie każdy lubi podziwiać rafę w tłoku... Generalnie robi dobrą robotę bo ludzie włażą nogami (!) na korale, szarpią łapami itd i on tego też pilnuje.
Pokój straszny, meble rozlatujące się, kapiąca na głowę klimatyzacja którą naprawili w przeddzień naszego wyjazdu, popękane szyby na suficie - taka drewniana kratownica z szybami - choć zgłoszone to nic nie zostało zrobione. Apteka większość czasu nie czynna; po zwróceniu uwagi na recepcji otrzymaliśmy info, że Pan chyba śpi i nie bardzo mogą coś zrobić bo on otwiera kiedy chce. Zawsze byłem sceptyczny wobec takich opinii ale tu jednak musiałem coś napisać bo nie chodzi o "krzywą fugę".
Hotel w porządku, klima działa jak należy. Pokoje czyste i sprzątają codziennie. Jesteśmy zadowoleni z całokształtu. Najbardziej i najmilej zapamiętam dr Albana z baru przy plaży 😜 bardzo miły i wesoły człowiek a drinki serwuje najlepsze w całym obiekcie 👌 a specjał szacher macher wymiata 😋jedyne zastrzeżenie mamy dla kucharza przy plaży... Typowy dupek, dla kobiet ma chamskie teksty bo nie da frytek bo są za grube lub będą grube... Nie otwierał baru na czas i zamyka przed czasem, ciągle mówi że nie ma jedzenia i trzeba czekać... Jednego dnia był jego zmiennik i cały czas była świeża pizza i super frytki 👌 ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu 👊
Pobyt w hotelu oceniam na dobry.Piękne morze i rafa koralowa.W miarę dobre jedzenie tylko bardzo mały wybór.Snack bar niby jest ale wygląda to tak że czeka bardzo dużo osób a kucharz nigdzie się nie spieszy,robi jedna pizze zamiast zrobic więcej i po kolei piec.Nigdy w zyciu nie spotkałam sie z czymś takim żeby to ktoś wybierał mi ile mam zjeść.Ogólnie alkohole smakują benzyną jedynie piwo jakoś się przełknie.Animacje to jakiś zart.Nic się nie dzieje w dzien może tylko jakieś rozciąganie rano. Wieczorem potańczą i to tyle.Animacje w innych hotelach były super ciagle się coś działo jakieś aquagym,waterpolo,yoga,rozciąganie itp.Zmienialismy pokój 2razy bo klimatyzacja działała bardzo głośnio a w pokoju było tak gorąco jak na dworzu po prostu wytzymac się nie dało.Jeśli chcecie żeby wam cos naprawili i mowia że będą za 10min to lepiej idźcie sobie już na baaen czy plaze bo dla nich 10min to godzina.
W miarę dobre jedzenie,miła obsługa,piękna plaża i widoki,rafa koralowa,
Mały wybór jedzenia,kolejki,mało leżaków przy basenie,animacje,klimatyzacja,alkohole
Jestem obecnie w Elphistone Resort.Jest to mój 5 wyjazd fo Egiptu i tym razem chciałam zobaczyć jak to jest w hotelu 4* Ogólnie może nie jest najgorzej, ale jest to duża przepaść od hoteli 5*.Jakie pieniadze taki hotel...Jest to hotel niskobudżetowy.Maly wybór jedzenia,mała różnorodność. Zawsze ktoś coś dla siebie znajdzie,ale nie powala na kolana.
Duża zaletą hotelu jest plaża z łagodnym zejściem do morza. Długi pomost ,z którego można snurkować,ładna rafa.Czyste pokoje,sprzątane codziennie.Ja mieszkam w budynku I.Podobno najlepsze pokoje są w budynku nad recepcją oraz budynek B.Mila obsluga,nie natarczywa.
Bardzo słabe animacje.Jesli juz sa to ma niskim poziomie. Jesli wybierasz się tu z dzieckiem to gwarantuje,że się może zanudzić. Brak jakiejkolwiek zjeżdżalni,oraz atrakcji.Snack bar to tylko nazwa, przekąski które powinny być tu dostępne non stop jest ich ciagly brak.Jest bar w którym kucharz w tępię żółwia robi mała pizze i frytki,a tłum ludzi czeka.Mikt nie moze sobie sam nalozyc tyle ile chce.Alkohole okropne,śmierdzą benzyna,jedynie piwo jest ok.
Super plaża, pokoje czyste może nie najnowsze ale ok. No i chyba to wszystko. Teraz to co słabe; Alkohol śmierdzi benzyną,masakra tylko piwo jest ok. Animacje bardzo słabe. Jedzenie jest średnie,bardzo mały wybór, chociaż każdy napewno znajdzie coś dla siebie. Baseny trochę małe jak dla mnie.
Super plaża
Alkohol
Ładny widok z balkonu Hotel jest idealny dla rodzin z dziećmi
Miła obsługa i pomocna, Duży wybór smacznego jedzenia oraz piękna rafa
Brak czajnika, Animacje mogły być lepsze dla dzieci i dorosłych, pokoje mogły być lepsze
Hotel bardzo nas zaskoczył, bardzo mocne 4 gwiazdki, a niektóre elementy przebijają nawet hotele pięciogwiazdkowe, w których byliśmy w Egipcie.
Różnorodne jedzenie, "nieoszukane" drinki, czystość, przyjazna, pomocna obsługa
Plac zabaw dla dzieci usytuowany bardzo źle osłonięty dookoła, brak przewiewu, tworzy się pod zadaszeniem sauna w której ciężko oddychać
To jest drugi hotel w Egipcie, w którym powtórzyłabym pobyt na następne wakacje. Położony na bardzo rozległym terenie, przy samej plaży. Plaża czysta, leżaków dużo. Piękna rafa kolorowa do której trzeba iść dość długo pomostem. Kilka basenów, z tym jeden tylko dla dorosłych. Pokój czysty, dość duży z balkonem. Teren wokół budynków zadbany, choć mało zielony. Obsługa w barach miła i uśmiechnięta. W stołówce czysto i smacznie. Jedzenie - dla każdego coś dobrego. Duży wybór.