Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)

Hotel Blue Princess Beach w miejscowości Liapades jest skandalicznie zapuszczony, nie remontowany od wielu lat. W pokojach typu standard strasznie śmierdzi grzybem, zardzewiałe uchwyty od kinkietów na ścianie, zardzewiała armatura w łazience, popękana deska klozetowa, burchle na ścianach, odpadający tynk na tarasie, stare i dziurawe fotele na tarasie. Wystrzegajcie się tego hotelu !. (...) Bungalowy położone na zboczu góry. My 3-4 razy dziennie musieliśmy pokonać wysokość ok. 20 pięter aby dostać się z plaży czy stołówki do pokoju. W temperaturze 32 stopni jest to mało przyjemne. Ogólnie - szczerze odradzam pobyt w tym hotelu.

Miła obsługa .. pierwszy raz sama z synem byłam na wakacjach .. ale polecam można wypocząć.. cena adekwatna do standardów ..

Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w hotelu Blue Princess. Niewątpliwą zaletą hotelu są przepiękne widoki dostępne z każdego zakątka obiektu - gdzie się nie obejrzeć widać przepiękną zatokę przy Liapades, a im wyżej, tym oczywiście widoki piękniejsze :) Mieliśmy okazję przekonać się o tym na własnej skórze, ponieważ otrzymaliśmy pokój prawie na samej górze. Nie ukrywam, że droga do naszego domku (ponieważ hotel składa się z pokoi w formie domków rozmieszczonych na wzgórzu) była dość mocno pod górę, więc każde wyjście musiało być zaplanowane tak, by nie musieć wspinać się pod prawie pionową w pewnym momencie górę po coś do pokoju. Było to czasami uciążliwe, zwłaszcza podczas wysokiej temperatury, jednak dało się przyzwyczaić. Dla osób starszych lub dzieci wchodzenie pod górę ok. 2-3x dziennie mogłoby stanowić wyzwanie. Plusem jest basen znajdujący się przy wyżej położonych domkach - z pięknym widokiem i barem all w godzinach 10-18. Hotel posiada też dwa inne baseny - jeden przy plaży, a drugi, również dostępny dla gości Blue Princess, położony przy obiekcie obok, Blue Water, znowu pod pionową górę, z najpiękniejszym widokiem. Pokoje sprzątane były codziennie, ręczniki wymieniane co 3 dni, lub częściej z napiwkiem dla Pań sprzątających :) Poziom czystości ogólnie dobry, typowo grecki ;) Plus za wspaniale działającą klimatyzację! Standard pokoju w porządku, widać, że odnowiony. Jedzenie w hotelu oceniam na bardzo dobre i w miarę różnorodne - śniadania raczej powtarzalne, jednak na lunch i kolację zawsze zdarzało się coś nowego. Nie brakowało też greckich pyszności - były souvlaki, musaka, przepyszna feta i inne. Obsługa wspaniała i zawsze dbająca o czystość, proponująca miejsca przy stolikach, serdeczna. Drinki z obfitą ilością alkoholu, o co dbali panowie za barem ;) Jako że jest to raczej kameralny obiekt, nigdy nie brakowało miejsc podczas posiłków lub w strefie chillout na kanapach. Obiekt znajduje się przy lokalnej, kamienistej plaży dostępnej dla każdego. Leżaki są więc płatne, dla gości hotelowych 15 euro, normalnie chyba 20. Dostępne są też ręczniki z depozytem, choć my nie korzystaliśmy. Obok leżaków jest też część plaży, na której można rozłożyć sobie własne ręczniki :) Polecamy zabrać buty do wody, komfort korzystania z plaży jest wtedy bardzo wysoki. Woda przepiękna, przejrzysta. Można obserwować rybki podczas snurkowania, dopłynąć do małej jaskini przy barze Acapulco po sąsiedzku lub korzystać z wypożyczalni kajaków i motorówek i odkrywać okolice od strony wody - BARDZO TO POLECAMY, widoki nieziemskie, cudowne doświadczenie. Panowie przy wypożyczalni rozdają mapki okolicznych plaż i zatoczek, robią szybkie szkolenie z prowadzenia motorówki i są pod telefonem w razie problemów. W okolicy znajduje się m.in. Przepiękna plaża Rovinia, na którą można się też przejść, ok. 15-20min marszu - zjawiskowe miejsce. Przy plaży znajduje się też bar z pysznymi drinkami i przekąskami z 20% rabatem dla gości hotelowych, oraz restauracja, również z rabatem. Przy barze odbywały się też atrakcje, 4x w tygodniu. Był m.in. wspaniały koncert muzyki na żywo oraz grecki, taneczny wieczór :) Podsumowując, jeśli komuś nie przeszkadzają dość spore przewyższenia to hotel spełnia swoją rolę, nadrabia przepięknymi widokami, serdeczną obsługą i pysznym jedzeniem. Stanowi też wspaniałą bazę wypadowa do zwiedzania wyspy. Polecamy! :)

Hotel położony jest w przepięknej zatoce Liapades, do której każdego dnia zjeżdżają tłumy turystów. To zdecydowanie największy atut tego miejsca - możliwość jedzenia śniadania, obiadu i kolacji z takim widokiem to coś, co zostaje w pamięci na długo. Jeśli chodzi o zakwaterowanie, wygląda na to, że klienci(...) najczęściej otrzymują domki położone na wzgórzu, często w formie bungalowów. Dla niektórych może to oznaczać trochę więcej chodzenia, jednak ma to swoje zalety - pokoje są bardzo przestronne, odnowione i komfortowe, więc dla nas był to zdecydowany plus. Hotel dysponuje trzema basenami. Dwa z nich znajdują się na wzgórzu, skąd można podziwiać piękną panoramę zatoki. Przy każdym basenie działa bar czynny w godzinach 10:00-18:00, natomiast główny bar jest otwarty aż do 23:00. W ofercie all inclusive dostępne były cztery kolorowe drinki (m.in. Sex on the Beach, Cuba Libre i Tequila Sunrise), przygotowywane z lokalnych alkoholi. Dodatkowo do dyspozycji gości były dystrybutory z napojami, sokami i wodą. Śniadania były dość standardowe - jajecznica, jajka, fasolka, parówki, frytki, płatki, pieczywo i dodatki. Nie było nic wyjątkowego, ale każdy bez problemu mógł znaleźć coś dla siebie. Podczas naszego 12-dniowego pobytu obiady i kolacje były dość powtarzalne. Codziennie dostępnych było kilka rodzajów makaronów, różne mięsa, dużo sałatek i dodatków oraz lody. Minusem była niewielka ilość ryb i praktycznie brak owoców morza. Mimo to każdego dnia można było zjeść smaczny i sycący posiłek. Na szczególne wyróżnienie zasługuje barman z głównego baru, niezwykle miły, uśmiechnięty i zawsze pozytywnie nastawiony. Codziennie około godziny 9:00 z hotelu odjeżdża bus, który dowozi gości na przystanek autobusowy. Stamtąd można bez problemu dojechać m.in. do miasta Korfu. Na terenie hotelu można również wynająć samochód, quada, skuter, wykupić wycieczki fakultatywne, a także wypożyczyć łódki, kajaki czy rowerki wodne. Animacje odbywały się około cztery razy w tygodniu w restauracji przy plaży. Jeśli ktoś miał ochotę posłuchać muzyki wieczorem, również na terenie hotelu coś się działo. Warto jednak zaznaczyć, że nie było animacji dla dzieci. Przy restauracji na plaży można było kupić bardzo dobrego gyrosa, piwo i napój za około 4,5 euro. Oczywiście hotel nie jest pozbawiony wad. Przy basenach brakowało toalet, więc za każdym razem trzeba było wracać do restauracji głównej lub do pokoju. Osoby mające problemy z poruszaniem się powinny koniecznie zwrócić uwagę na lokalizację zakwaterowania jeszcze przed zakupem wycieczki, ponieważ niektóre domki są położone dość daleko i na stromym wzgórzu. W naszym pokoju zabrakło zasłony prysznicowej, mieliśmy awarie klamek balkonowych oraz bardzo słabe ciśnienie zimnej wody. Usterki zostały zgłoszone, jednak podczas naszego pobytu nie zostały usunięte. Mimo tych kilku niedociągnięć pobyt wspominamy bardzo dobrze. Niesamowite widoki, wyjątkowe położenie hotelu i atmosfera sprawiają, że jest to miejsce, do którego naprawdę chciałoby się wrócić. Mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś uda nam się tam ponownie przyjechać.

Pięknie położony hotel, z atrakcyjnymi widokami, piękna zatoczka.

od2 283 zł za osobę

Nazwa  Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)
Miejsce  Grecja / Korfu / Liapades
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, bez paszportu

Zatoczki z krystaliczną wodą idealne do snorkelingu

Tradycyjna wioska z autentyczną grecką atmosferą

Szlaki piesze do ukrytych plaż i punktów widokowych

Spokojne tawerny serwujące lokalne specjały

4.3
6.1

Wyświetlono 195 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.6
Marzena

Pobyt - Lipiec 2026

Wady

Brud i smród pleśni, stare sprzęty, nie romontowany od lat.

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Czysto .. dobre jedzonko ☺️

Mikołaj

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Przepiękne widoki, pyszne jedzenie, czystość, wspaniała obsługa, niepowtarzalny, drobnomiasteczkowy, grecki klimat.

Wady

Bardzo wysoko położone niektóre pokoje, dość strome, czasami wyślizgane podejście, plastikowe, jednorazowe kubeczki.

Aleksandra

Pobyt - Lipiec 2026

Zalety

Przepiękne położenie w zatoce Liapades i spektakularne widoki podczas każdego posiłku. Przestronne, odnowione domki/bungalowy. Trzy baseny, w tym dwa z panoramicznym widokiem na zatokę. Bary przy basenach oraz główny bar czynny do 23:00. Kolorowe drinki i szeroki wybór napojów w formule all inclusive. Duży wybór dań na obiad i kolację - każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo miły i profesjonalny barman w głównym barze. Codzienny bus do przystanku autobusowego z połączeniami m.in. do miasta Korfu.

Wady

Domki na wzgórzu mogą być problemem dla osób z ograniczoną sprawnością ruchową. Brak toalet przy basenach. Brak animacji dla dzieci. Powtarzalne obiady i kolacje. Bardzo mało ryb i owoców morza.

Magdalena

Pobyt - Czerwiec 2026

Pięknie położony hotel, z atrakcyjnymi widokami, piękna zatoczka.

Zalety

Lokalizacja, mimo oddalenia od wiejszych miejscowości.,ciekawa.

Wady

Przydałoby się więcej atrakcji typu animacje wieczorem. Mile byłoby większe urozmaicenie potraw- co nie znaczy , że jedzenie było źle!!bylo dobre.

Anka

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel składa się z wielu pięknych domków rozrzuconych na wniesieni, basenow.

Zalety

Przepiękny widok na zatokę.

Wady

Nasz pokój nie był posprzątany przed przyjazdem. Łazienka.

Tomasz

Pobyt - Czerwiec 2026

Miło spędzony czas, miła obsługa , jesteśmy bardzo zadowoleni.

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2026

Widoki przepiękne pokój ok obsługa bardzo miła jedynie czego brakowało to muzyka przy basenie w bloku A i w jadalni zero nic nie grało pierwszy raz się z tym spotykam nie oczekiwałam żeby była głośna ale delikatnie żeby coś gralo

Zalety

Widok z oka w pokoju prosto na morze przecudowny zakochałam sie

Wady

Brak muzyki i wieczorkow

PAULINA

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel a, raczej bungalowy położone w cudowny miejscu. Widoki zapierają dech.Jedzenie pyszne,ale zwracam uwagę ,po pierwsze na standard pokoi,są czyste ,ale łazienki wymagają przede wszystkim kabin prysznicowych ,których nie ma. Jest wyznaczone miejsce jako brodzik,były tez problemy delkatne z ciśnieniem wody.Najważniejsze jednak jest to ,ze bungalowy są położone na wysokim wzniesieniu,więc jeśli ktoś ma problemy zdrowotne ,może mieć problem z wejściem.Dodatem też ,że opisuje tutaj mój pobyt. Wiem ,że stanasard bungalowów się różni od siebie,więc warto na to zwrócić uwagę.

Zalety

Widoki i jedzenie.

Wady

Wysoko położone bungalowy i niski standard pokoi.

3.7
Martyna

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel ratują widoki, reszta średnia. Barman przy basenie( okolice domków 200..) był tam bo „musiał”(lód tylko chwilę po 10,brak muzyki, przekąsek, cytryn, inny pan sprzątał żeby jakoś to wyglądało) ostatniego dnia pobytu zmieniła się Pani i okazało się że może to wyglądać całkowicie inaczej - bardzo na plus. Na szczęście samochód zawiózł nas do pokoju z bagażami bo byłoby ciężko. Obok łóżka w pokoju chodziły mrówki po ścianie, po zgłoszeniu na recepcji trochę ustąpiły Pan z baru głównego z rozpiętą koszulą z której wychodziły włosy na klatce piersiowej trochę odrzucał ogólnie miły Jedzenie poprawne, najadaliśmy się jednak mało urozmaicone Generalnie gdyby nie widoki to bardzo słabo wypada na tle innych hoteli Nie zdecydowałabym się kolejny raz.

Zalety

Widok! Praktycznie z każdego miejsca rozciągał się piękny widok. Cudowna Pani barmanka (...)!

Wady

Położenie domków… Nasz bungalow 224 położony około 5 minut ciągłego wchodzenia pod dość ostrą górę od restauracji i recepcji. Pokoje ubogo wyposażone. Nie sprzątane codziennie, co utrudniało funkcjonowanie szczególnie w łazience, ponieważ prysznic nie posiadł kotary czy szyby i łazienka po każdej kąpieli była zalana i woda stała. Dość mocno wyczuwalna kanaliza. Bar przy basenie czynny do 18, przy basenie brak toalet co utrudniało korzystanie w pełni z basenu.

Roksana

Pobyt - Maj 2026

Super trochę ciężko wchodzić pod górkę ale oprócz tego wszystko jak najbardziej w porządku. Pokoje czyściutkie jedzenie dobre i super lokalizacja

Zalety

Widoki są piękne.

Wady

Wchodzenie pod górkę jeśli pokoje sa położone na górze

Jolanta

Pobyt - Maj 2026

Pobyt uważam za jak najbardziej udany. Pogoda piękna, zero deszczu. Co do hotelu to rozmieszczenie pokoi jest rozległe. Mieliśmy pokój na samej górze, strome podejście zrekompensowane jednak drugim spokojniejszym basenem z barem. Drugi basen jest mniej więcej na wysokości restauracji. Odnośnie jedzenia nie ma co narzekać, każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa w restauracji super. Miejscowość ogólnie jest górzysta więc trzeba się liczyć że będą nogi trochę boleć. Warto to rozważyć. Plaża kamienista, szybko robi się głęboko. Jednak woda cudownie czysta. Polecam.

Zalety

Kameralny bez tłumów, spokojne miejsce. Hotel przy samej plaży. Przepiękne widoki.

Wady

Strome podejście. Pokoje na wzgórzu.

Norbert

Pobyt - Kwiecień 2026

Przepięknie położony w malowniczej zatoczce - można super odpocząć. Hotel w miarę kameralny co jest dla mnie plusem. Czytając wcześniej opinie trochę obawiałem się tego hotelu - i uważam, że hotel ten zasługuje na lepsze opinie.......jedynie jedna negatywna opinia się potwierdziła - kawa w hotelu jest okropna....ale całe szczęście jest duży wybór różnych herbat :-). Jeśli ponownie odwiedzę Korfu to wybiorę ten sam hotel

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja do zwiedzania wyspy. Pokoje czyste i zadbane. Piękny widok na zatoczkę. Obsługa w hotelu i restauracji na najwyższym poziomie. Jedzenie smaczne. Dostępny bezpłatny parking

Wady

Jeśli miałbym wypisać wady to w ładnym miejscu podawanie drinków w plastikowych kubkach mi nie pasuje. Okropna kawa - nie dało się pić tego czegoś........

Pobyt - Październik 2025

Kompleks hotelowy nieźle położony, jednak dojechać z niego do innych miejsc na wyspie bardzo ciężko. Domki w bardzo słabym standardzie: wilgoć i zimno. Poza tym chodzenie pod górę wymaga niezłej kondycji. Jedzenie też przeciętne. Brak jakichkolwiek atrakcji w okolicy. Nie polecam.

Robert

Pobyt - Wrzesień 2025

Pięknie położony w zatoce na zoboczu., 3 baseny, plaża żwirowa/publiczna kpl. leżaków i parasol 15 euro, na miejscu wypożyczalnia motorówek. Wyżywienie OK, nie jestem wybredny i codziennie mogłem sobie skomponować coś smacznego. Malkontenci zawsze i wszędzie będą narzekać. Hotel położony na zboczu więc trzeba się nawspinać mając bungalow położony wyżej od recepcji i restauracji lub do dwóch wyżej położonych basenów z których jest rewelacyjny widok. Hotel leży w miniaturowej miejscowości, więc na shopping nie ma co liczyć. Są trzy malutkie sklepiki.

Zalety

Położenie, widoki.

Wady

Część pokoi i/lub łazienek wymaga natychmiastowego remontu.

1.7
Jolanta

Pobyt - Wrzesień 2025

Najgorzej do pokoju trzy razy dziennie 2km pod górę.

Zalety

Nie ma żadnych wszędzie daleko i dodatkowo pod górę sklepy do autobusu i naddatek brak internetu w pokoju jak chciałam korzystać to tylko na restauracja.

Wady

Kupki do picia plastikowe do kawy czy do chrbaty ogólnie do wszystkiego plastikowe.

6.1
Alicja

Pobyt - Wrzesień 2025

Tak jak w poprzednich opiniach jedzenie bardzo średnie ale głodnym się nie jest .Alkohole wyjątkowo słabe podawane w najcieńszych plastikowych kubeczkach, w związku z tym tony plastiku każdego dnia. Można je zastąpić grubym plastikiem wielokrotnego użytku. Pokoje sprzątane bardzo pobieżnie. Ponieważ czytałam podobne opinie , nie było zaskoczenia. My mieliśmy bardzo dobry pokój. Pierwszy raz spotkałam Greków w których nie było ich charakterystycznej greckiej radości. Miejsce szczególne, dla widoków, dla lubiących chodzić, wiele ścieżek spacerowych (polecam dobre buty). Chętnie ponownie pojadę do tego hotelu pomimo niedociągnięć ponieważ hotel jest posadowiony pomiędzy skałami, klifami z możliwością obserwowania życia podwodnego. Polecam zobaczyć ląd od strony wody, niesamowite widoki i plaże. Łódz można wypożyczyć na plaży ze sternikiem lub bez. Bungalowy są na różnych wysokościach i może to być utrudnieniem dlatego polecam dopłacić do pokoju superior blisko restauracji i plaży-warto.

Zalety

Krajobraz

Wady

Brak uśmiechu

Dariusz

Pobyt - Wrzesień 2025

Spędziliśmy z rodziną siedem wspaniałych dni w hotelu Blue Princess Beach na Korfu. To były naprawdę udane, spokojne i piękne wakacje. Obsługa hotelu przemiła, wszyscy Grecy bardzo serdeczni i pomocni, szczególnie jeden młody kelner – (...), którego zapamiętaliśmy wyjątkowo dobrze. W hotelowej restauracji jedzenie było smaczne, zawsze świeże i różnorodne. Codziennie można było spróbować czegoś typowo greckiego, jak souvlaki, a nam szczególnie zasmakowała feta, którą wybieraliśmy do każdego posiłku. Nie brakowało też owoców i greckich słodkości. Stołówka była zawsze czysta i dobrze zorganizowana, a obsługa dbała o każdy szczegół. Pokój był zadbany, codziennie sprzątany, a ręczniki wymieniane na świeże. Cały kompleks jest rozległy i położony na wzgórzu – dzięki temu widoki zapierają dech w piersiach. W hotelu są trzy baseny, w tym dwa w górnej części, więc każdy znajdzie dla siebie spokojne miejsce do kąpieli i relaksu. Okolica jest bardzo urokliwa i cicha – idealna do wypoczynku. Nasz sześcioletni synek nauczył się tam pływać w płetwach i był zachwycony, stwierdził nawet, że mógłby już z Grecji nie wracać! Dla miłośników spacerów w pobliżu są ciekawe ścieżki wśród zieleni, prowadzące do mniej uczęszczanych plaż i grot, które można oglądać zarówno z lądu, jak i z wody. Warto też zajrzeć do zatoczek z dużymi głazami i poobserwować ptaki czy małe rybki podczas snurkowania. Atmosfera w hotelu była bardzo dobra – przeważali Polacy, Niemcy, Anglicy i Czesi, nie spotkaliśmy natomiast turystów z Rosji. To miejsce raczej spokojne, bez głośnych imprez i dyskotek. Idealne dla rodzin z dziećmi, osób w średnim wieku oraz par szukających romantycznego wypoczynku. Dla osób starszych lub mających problemy z chodzeniem trzeba pamiętać, że teren jest górzysty. W porównaniu z bardziej “wystawnymi” hotelami np. w Turcji, tutaj All Inclusive jest prostsze – wybór alkoholi mniejszy, ale wszystko w porządku i wystarczająco. Za to klimat grecki, przyjazna obsługa i piękne widoki nadrabiają wszystko z nawiązką. Podsumowując , Blue Princess Beach to wspaniałe miejsce dla ludzi, którzy chcą odpocząć w pięknym otoczeniu, w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku i hałasu. My wróciliśmy bardzo zadowoleni, wypoczęci i z cudownymi wspomnieniami. Na pewno chętnie tam jeszcze kiedyś wrócimy.

Zalety

Super miejsce na rodzinny wyjazd lub romantyczny wypoczynek – fajna, przyjazna obsługa, smaczne jedzenie, czyste pokoje i piękne widoki z okolicy oraz plaży.

Wady

Hotel położony na wzgórzu – trzeba czasem chodzić w górę i w dół, co może być męczące dla osób starszych lub z problemami z poruszaniem się. Wybór alkoholi i drinków w All Inclusive jest dość skromny w porównaniu z większymi hotelami np. w Turcji. Dla osób szukających imprez, hałasu i dyskotek – to miejsce jest raczej spokojne, więc nie spełni ich oczekiwań.

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2025

Lokalizacja hotelu przepiękna, obsługa barów i restauracji bardzo miła. Bungalowy położone na górce więc trzeba trochę się namęczyć żeby wrócić do pokoju, ale myślę że dla widoku to nie problem. Największy minus tego hotelu to pokoje, od początku poprosiłem o zmiane bo z klimatyzacji się lało tak że szafa pod nią była mokra i nie dało się do niej ubrań włożyć. W drugim pokoju znowu był problem z kanalizacja, niestety z kratki na podłodze wylewało sie szambo. Awaria nastąpiła w nocy przy kąpieli sąsiadów, i niestety nikt nie był wstanie pomóc, ani dać inny pokój. Dopiero rano przyszedł elektryk, tak elektryk..., który pomógł. Jedyna osoba która pomogła to elektryk "(...)". Generalnie gdyby nie ten przykry incydent pobyt byłby bardzo miły. Fajne szlaki "Corfu Trail" z przepięknym widokami i dojściem do fajnych plaż, gdzie łódeczka "canteen boat" dojeżdża żeby sprzedać kawę lub przekąski. Dość blisko, ale pod górkę, przystanek autobusowy "green bus" który zabierze nas np. do centrum Corfu. Można wypożyczyć motorówkę i przepłynąć pobliskie plaże.

2.4
Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel to kompleks małych budynków i bungalowów na dużym, górzystym terenie z trzema basenami. Okolice piękna, ale nie dla wszystkich. Położenie to jego i wada i zaleta jednocześnie. Zależy czego oczekujesz. Jeśli jestem klientem biura Grecos, zostanie Ci przydzielony pokój w najdalszej części kompleksu, z ostrymi podejściami pod górę, miejscami strasznie śmierdzi. To będzie taka polsko- słowacka-czesko enklawa z basenem na uboczu i barem czynnym w godz. 10-18. Nie będziesz miał tam Wifi, bo to dostępne jest tylko na dole w restauracji lub recepcji. Nie będziesz mieć w większości czasu zasięgu, więc ze swojego internetu też nie skorzystasz. Został mi przydzielony pokój z numerem 233 i taki oceniam. Wystające kontakty, brudne, pordzewiałe lampki. Łazienka brudna, niedomyta. Brak zasłony pod prysznicem, więc myjąc się zalejesz pół łazienki, na szczęcie pół bo na ścianie na przeciw prysznica jest suszarka z wystającym kablem ze ściany. Proszę spojrzeć na zdjęcia toalety. To nie jest pokój i łazienka na poziomie 4*, nawet 3*. Ja rozumiem, że to Grecja, ale są pewne granice. (...) Plaża hotelowa ładna, ale mała. Leżaki płatne, bar na plaży płatny. Jedzenie naprawdę mocno średnie, w większości niepodpisane, więc w sumie nawet nie wiesz co jesz. Kawa okropna, woda z dystrybutorów słonawa, soki to po prostu słodkie napoje. Dwa baseny czynne jedynie do 18, z pięcioma drinkami do wyboru, zjesz arbuza, ciasto i kanapeczki z chleba tostowego z jakąś wędliną i żółtym serem. Tyle. Autobus jeździ do stolicy kilka razy dziennie z wioski nieopodal hotelu. Jednak to cała wyprawa się tam dostać, bo jest ostro pod górę, a tylko raz dziennie na przystanek podwozi z hotelu bus. Niedaleko piękne dzikie plaże, m.in Rovinia (jest fajny skrót z części hotelu położonego po drugiej stronie drogi. Za basenem trzeba szukać drewnianej małej bramy i tam jest fajna ścieżka na plażę, dużo krótsza i łatwiejsza niż pokaże Ci to Gogole Maps) Dałam niestety namówić się na ten hotel Panu z biura wakacje.pl i żałuję. (...)

Zalety

- bliskość dzikich plaż -położenie w pięknej zatoce

Wady

- kiepskie jedzenie - brudna łazienka - położenie z ostrymi podejściami pod górę - wifi tylko w recepecji i restauracji - problemy z zasięgiem w części hotelu

Blue Princess Beach (ex. Elly Beach)