Akcje i udogodnienia dla najmłodszych: mini klub (4-12 lat od lipca do sierpnia), brodzik, plac zabaw.
Bogata oferta rozrywkowa: wieczorne animacje dla dorosłych, dyskoteka, amfiteatr, możliwość przejażdżki na wielbłądach.
Przy hotelu piaszczysto-żwirkowa plaża z łagodnym zejściem do morza i rafą koralową.
Hotel i pokoje ok, super na spokojny wypoczynek, piękna rafa.
Hotel bardzo dobry standard typowo Egipski, pokój czysty zadbany obszerny z tarasem. Jedzenie bardzo dobre. Polecam
Na miejscu szkoła nurkowania polecam serdecznie instruktor naprawdę godny polecenia.
Hotel ogólnie dobry ale... Jeżeli ktoś nastawi się na kąpiele w morzu - nic z tego! Przy plaży wody do pół uda w trakcie przypływu, potem około 400 metrów rafy i morze z wiecznym zakazem kąpieli z pomostu. Na szczęście jest basen, całkiem dobry. Hotel ma własny czas tj. + 1 godzina! Wszystko jest o godzinę wcześniej! W pokojach brak zestawu do parzenia kawy/herbaty mimo, że jest w ofercie! Zaskakujące jest to, że nie dają butelkowanej wody, można sobie nalać z dystrybutora. Hotel opanowany przez Włochów i Czechów. Całkowity brak gości zza wschodniej granicy. Świetne wyżywienie.
Czyste i przestronne pokoje, świetne wyżywienie, mila nie nachalna obsługa.
Brak wody butelkowanej w pokojach i zestawu do parzenia kawy/herbaty, dziwaczny czas hotelowy, brak możliwości kąpieli w morzu.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
hotel przestronny, prawie każdy pokój z widokiem na morze, cicho, dobrze działająca klimatyzacja.
W zasadzie bez wad. Wymagający przeczepić się mogą do delikatnie wysłużonych pokojów. W moim wokół wanny odpadała fuga.
Cześć, hotel spokojny, raczej dla rodzin lub odpoczynku na leżaku. Wszystko poprawne jak smaczne jedzenie , miła obsługa:) Laguna bardzo fajna i ciepła, rafa dobra, ale widziałem ładniejsze choć pamiętajmy że to przy hotelu. Animacje skromne choć ciekawe:) Hotel czysty zadbany:) Co ważne bardzo fajni goście z Włoch, Czech i Polski. Dałbym 7-7,5 za całość:)
Obsługa, jedzenie, położenie, rafa, laguna
Gorąco polecam dla rodzin z dziećmi.Hotel super,jedzenie przepyszne,wszędzie blisko.Na plaży piasek,pomost z rafa koralowa
Gorąco polecam hotel na 5+
Hotel spokojny i czysty. Miła obsługa, dobre jedzenie.
Spokój, miła atmosfera
Hotel nienajnowszy ale czysty. Jedzenie dobre. Animacje tylko po włosku. Nie polecam spa hotelowego brudno, o sterylizacji nie słyszeli.
Piękna rafa na końcu pomostu, dobre jedzenie.
Zniszczone pokoje, często brak cieplej wody pod prysznicem.
Po wejściu do pokoju od razu poprosiłem o posprzątanie pokoju
Plaza
Czas włoski i wszystko tylko pod Włochów,animacje itp.obsługa zna tylko wloski
super ! pobyt udany ,pogoda super.... jedzenie bez uwag
Hotel dla ludzi szukających spokoju i relaksu w otoczeniu kolorowej roślinności. Pokoje czyste, codziennie sprzątane i za drobny bakszysz zawsze czekała bardzo miła niespodzianka z ręczników i kwiatów, również Walentynkowa. Na plaży aerobic z serdecznymi Włoszkami, piłka siatkowa i gra w boule, bar z drinkami, darmowe leżaki, parasole i parawany. Ręczniki plażowe były codziennie wymieniane. Korzystaliśmy z pomostu hotelowego o pow. 400 m długości, aby posnoorkować przy cudnych rafach koralowych głębokich na kilka metrów. W lutym trafiło nam się kilka bezwietrznych dni, w które najlepiej i najwygodniej podziwiać można bogate życie podwodne. Mieliśmy swoje maski do snoorkowania, ale hotel pożycza bezpłatnie płetwy, maski i kapoki. Jednego dnia zaobserwowaliśmy 4 delfiny przepływające na horyzoncie. Spacer plażą w lewą stronę doprowadzi do sporej bazy nurkowej, a w prawą – do pięknej zatoki. Naprzeciwko hotelu u miejscowych można kupić wycieczkę na quadach po pustyni na oglądanie zachodu słońca. Posiłki były bardzo urozmaicone i naprawdę trudno było sobie odmówić tych pyszności. Obsługa hotelowa była sympatyczna, pomocna i uśmiechnięta, zwłaszcza „Rambo” . Gorąco pozdrawiamy wszystkich kucharzy, a przede wszystkim Matteo i szefa wszystkich szefów – Sheriff Ali. Był to nasz kolejny pobyt w Egipcie i w tym hotelu byliśmy traktowani bardzo przyjaźnie. Wśród wypoczywających byli bardzo weseli Włosi, Czesi i Niemcy. Dwutygodniowy wypoczynek uważamy za bardzo udany i warty pozazdroszczenia!!!
Piękna rafa i długi pomost
Miło do ostatniego dnia gdy kazano nam zapłacić za suszarkę 350LE której nie zepsuliśmy.Nie chodzi o cenę ale zwykłą uczciwość.Zgłosiliśmy rezydentce o problemie na pierwszym spotkaniu i mimo że połowa gości to słyszała nie poinformowała co zrobić a zajęła się wciskaniem turystom wycieczek.Po wykwaterowaniu trzymała stronę hotelu twierdząc że nic nie wiedziała a po za tym nie jest naszą nianią,strasząc nas policją musieliśmy uregulować należność.Dopisywanie do rachunków to norma ale nie tylko Polacy mają z tym problem.Hotel na totalnym pustkowiu za to dużo zieleni,basen i plaża czysta.Silny wiatr,więc nie zawsze można wyjść na rafę.Pokoje schludne,klima choć w łazience nieprzyjemny zapach.Kuchnia włoska i jeśli ktoś lubi nie zawiedzie się,dodatkowo ciasto i owoce.Czasem przypalone lub niedopieczone.Animacje po włosku ale to nie problem gdyż jeśli się chce można w nich uczestniczyć.
Hotel dla ludzi potrzebujących odpoczynku i spokoju,ale nasi rodacy skutecznie to uniemożliwiają.Jak się bawią to na całego,wrzaski,zachowanie w restauracji poniżej krytyki,uczenie miejscowych niecenzuralnych słów,dramat,więcej kultury drodzy państwo,wystawiacie świadectwo następnym którzy tam przyjadą.Rozumiem że każdy jedzie,odpocząć,zabawić się i wrócić w świetnym nastroju ale co niektórzy nasi rodacy zachowują się jak u siebie na działce i to schowanej w głębokim lesie.Mnie do rachunku nikt nic nie dopisał...
Kameralny,niewielki,jak na warunki egipskie hotel.Byliśmy na początku lutego-było prawie pusto-przez co bardzo przyjemnie-żadnych krzyczących dzieci i Rosjan.Najfajniejsze pokoje z tarasami wychodzącymi na podgrzewany basen i prawie plażę to od 1102 do 1109-w drugim budynku też miło-piękny ogród,plaża mała-ale,jak nie ma dużo ludzi-to żaden problem.Konieczne obuwie ochronne na nogi-bo do rafy daleka droga(ok.200 m)przez piaszczysto-kamienisto-muszelkowy brzeg.Ale naprawdę warto-piękna rafa,dużo rybek-są też delfiny-znajomi widzieli-udokumentowali:) Jedyny duży minus hotelu to jedzenie-a w zasadzie jego brak lub reglamentacja(w przypadku grilla)Obsługa miła-parę Funtów lub $ czynią cuda;)Byliśmy z biurem Alfa Star-polecam.
Doskonały hotel - powyżej oczekiwań! Kameralny z dyskretną i miłą obsługą. \\Internet jest bezpłatny , dostępny w recepcji przy jednym komputerze , ograniczenie czasowe 20 minut jeśli ktoś czeka. Jedzenie wyśmienite, bardzo dobre wino i białe i czerwone. Bardzo dobra muzyka, doskonale dobrana do pory dnia i okoliczności. Szczególnie polecam tym, którzy chcą odpocząć w spokojnych warunkach , bez tłoku i hałasu.
Byliśmy na koniec czerwca.Super wakacje.Świetna plaża,jeszcze lepsza rafa koralowa,super nurkowanie.Uważam,że jedzenie było b.dobre.Każdy mógł wybrać coś dla siebie.Wieczorem animacje wprawdzie po włosku ale organizawali fajne dyskoteki.Świetane miejsce na leniuchowanie. Mam nadzieję,że jeszce kiedyś tam wrócimy
Wróciłem z Blue Reef bardzo rozczarowany. Brak pomostu skutecznie uniemożliwia podziwianie rafy. Jedzenie b. słabe-bez smaku, monotonne, dużo osób miało zatrucia pokarmowe.W okolicy brak jakichkolwiek rozrywek. Sympatyczne animatorki. Czysto w pokojach. Mimo to nie polecam tego hotelu. Zasługuje na góra 2 gwiazdki(egipskie).
Nie polecam
Z hotelu blue reff resort wróciłam 17 grudnia.Ogolne wrazenie oki.Jedzonko bardzo smaczne,urozmaicone,każdy znajdzie coś dla Siebie,zupki przepyszne.Pokoje duże,codziennie sprzątane.Wokół hotelu bajkowo.Bo za hotelem tak jak pisze w ofercie nic nie ma.Pogoda oki,alkohol nie rozrabiany,da sie pić.Super chłopak w barze przy basenie Kimo.Fajne wieczorne animacje...można sie pośmiać.Wypoczynek zaliczam do udanych.Ubawiłam się ze smiechu.Trafiłam na zaczepistą,roześmianą,towarzyską Polską ekipę.Pozdrawiam Panią Michaline i jej męża.Osoby mające po 86 lat,ale czują sie na 20.szacuneczek...Ania i Paweł.
jeżeli ktoś wybiera się do tego hotelu polecam fajkę wodną u Hassanka :) Hassanek mówi po polsku i jest bardzo sympatyczny dla Polaków!
wszystko jest OK
brak wi-fi w lobby w dniu 15,12,2019r. od godz. 8,00 do godz. 8,25