Akropol i Partenon z widokiem na całą stolicę
Spacer po Place i Monastiraki pełnej życia
Narodowe Muzeum Archeologiczne z rzadkimi eksponatami
Wzgórze Likavitos z panoramą Aten
Hotel około 30 min spacerem od Akropolu oraz pozostałych głównych atrakcji Aten, metrem około 15 minut. Blisko sklepy, restauracje, czy punkty gastronomiczne np. Tasty Corner, Pizza Napoletana. Pokój mieliśmy odnowiony, śniadania smaczne, różnorodne. Na dachu bar, basen - wszystko z widokiem na Akropol. Trochę gryzie się kategoria hotelu - 4 gwiazdki, porównując ten do innych hoteli, w których bywaliśmy, dałbym mu 3 gwiazdki. Pan na recepcji - imienia nie pamiętam - mistrz. Wszystko objaśnił, niemal zaplanował nam pobyt, wskazał też miejsca na mapie Aten, których warto unikać. Polecam ten hotel, miło spędziliśmy tam czas.
Bliskość centrum,
Spałem w tym hotelu trzy razy i zawsze było ok. Fakt, faktem że jest to nisko budżetowy hotel, ale... Wszystko zawsze działało. Pokoje małe i co z tego. Były czyste a niektóre z nich mają nawet widok na Akropol. Śniadania były różne pod względem tego co było w bufecie. Obsługa na poziomie. Potrafiła też pośmiać się z gościem i pogadać. Hotel posiada też bliskie położenie do stacji Larissa, idealnie do każdej z waszej podróży.
Nie jedźcie tam -.-