Caretta Beach (Kalamaki)

Myślę że jak na 4 ichniejsze gwiazdki jest ok. Jedzenie dobre aczkolwiek pod koniec już człowiek tęsknił za swoim domowym. Baseny ok, do plaży ( beznadziejnej) jest daleko jednak jest bus. Trochę nadgorliwy ochroniarz tam pracuje:) Pokoje codziennie sprzątane. Okropne piwo, drinki na podobnym poziomie jak w innych hotelach czyli średnie.

Z całego serca polecam ten hotel dla rodzin z dziećmi.Duzo atrakcji,dzieci się nie nudzą.Animatorzy bardzo przyjaźni,pomocni i ciągle uśmiechnięci.Jedzenie bardzo dobre oraz duży wybór,każdy znajdzie coś dla siebi.Obsluga całego obiektu robi wszystko abyśmy byli zadowoleni,to się czuje. Jeszcze raz bardzo polecam

Byłem w Caretta Beach w Kalamaki i ogólnie jestem zadowolony z pobytu. Najbardziej podobały mi się baseny, aquapark i atrakcje dla dzieci, a obsługa była bardzo miła i pomocna. Pokoje były czyste i regularnie sprzątane, a dużym plusem była też lokalizacja blisko centrum. Jedzenie momentami mogłoby być bardziej urozmaicone, ale ogólnie nie było źle. Moim zdaniem to fajny hotel przede wszystkim dla rodzin z dziećmi i osób, które lubią aktywnie spędzać czas. Jeżeli już szukać minusów to na pewno monotonne jedzenie oraz ograniczony czas działania zjeżdżalni.

Krótka Świetny hotel! Przestronne, czyste pokoje z dwiema oddzielnymi sypialniami, bardzo dobre jedzenie i świetna obsługa. Szczególne pochwały dla personelu restauracji za sprawny i profesjonalny serwis. Dzieci świetnie się bawiły w hotelowym aquaparku. Zdecydowanie polecamy!

Hotel spory. Mam wrażenie, że infrastruktura jak na nowych osiedlach w dużych miastach. Nowe budynki powstają, ale nic poza tym. W konsekwencji brakuje leżaków, ale także miejsca na nowe. W restauracji kolejki, bo nie ma miejsc. Obsługa super, wszyscy przemili. Hotel lata świetności ma za sobą, ale jest naprawdę w porządku.

od2 559 zł za osobę

Nazwa  Caretta Beach (Kalamaki)
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Kalamaki
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, bez paszportu

Hotel położony w otoczeniu Parku Narodowego z siedliskiem żółwi Caretta Caretta.

Doskonała lokalizacja: 100 m do centrum Kalamaki, ok. 2 km do Laganas, ok. 4 km do Zakynthos.

Atrakcje dla dzieci: park wodny ze zjeżdżalniami, sztuczną falą i leniwą rzeką.

Tylko ok. 800 m do piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy kursuje na plażę 6 dni w tygodniu).

Wyświetlono 516 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Baseny, jedzenie, łazienka.

Wady

Daleko do słabej plaży (jest busik) Długi czas na zameldowanie w pokoju

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Dużo atrakcji,czysto

Kamil

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Aquapart i bliskosc centrum miasta

Wady

Przy hotelu dodatkowo platne atrakcje dla Dzieci (dmuchance itp). Przy dosc sporym koszcie all inclusive slabe zwlaszcza jesli patrzymy z perspektywy osob z malymi Dziecmi...

Magdalena

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Widać zainteresowanie obsługi. Super baseny, ale nigdzie nie ma ratownika. Dla nas to nie problem, bo nie spuszczamy dzieci z oczy niezależnie od obecności ratownika na basenach, ale nigdzie wcześniej się z tym nie spotkaliśmy. Blisko do "centrum" kalmaki. Obsługa mówi po angielsku. Wszędzie są opisy po grecku, angielsku i polsku. Może to być duże ułatwienie dla osób nieanglojęzycznych. Jedzenie świeże, faktycznie 7 dni z rzędu to samo ale smaczne i każdy coś dla siebie znajdzie.

Wady

Brak zamków w toaletach wspólnych. Brak ręczników papierowych do wytarcia rąk w toaletach. Nam trafił się pokój z mega brudna i śmierdząca klimatyzacją. Meble mocno zużyte l, ale widzieliśmy w nowych budynkach, że są nowe 😉

AGNIESZKA

Pobyt - Sierpień 2026

Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi. To jest dosłownie raj dla dzieci, duży aquapark, klub delfinki gdzie dzieci mają różne zajecia również naukę pływania. Animatorzy najlepsi, ciągle uśmiechnięci, służący zawsze pomocą. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. W pokojach czyściutko, codziennie sprzątane. Z całego serca polecam

Zalety

Duzy aquapark, zajecia z animatorami, przepyszne jedzenie

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel przyjemny dla rodzin z dziećmi dużo atrakcji i animacji dla dzieci aquapark jest dużym plusem hotelu mnóstwo miejsca dla gości pokoje sprzątane codziennie hotel w pięknej okolicy blisko do sklepów i restauracji plaża oddalona około 15 min pieszo z hotelu dowozi busik na terenie hotelu czysto obsługa miła i pomocna

Zalety

Aquapark jest największą zaletą tego hotelu fajnie spędzony czas

Wady

Pokoje są mało przytulne

Pobyt - Lipiec 2026

Cudowne miejsce dla rodzin z dziećmi. Bardzo dobra organizacja. Pokoje sprzątane codziennie, personel miły i pomocny. Mimo środka sezonu z łatwością można znaleźć leżaki przy basenach.(...) i co ważne stały kontakt. Dodatkowym atutem jest możliwość korzystania w pozostałych hoteli Caretta znajdujących się na wyspie. Co godzina spod hotelu jeździł bus na plażę.

Zalety

Różnorodność atrakcji zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Położenie hotelu - blisko do restauracji, pubów, straganów z pamiątkami i wypożyczalni samochodów i quadów.

Wady

Brak urozmaicania posiłków.

Krystian

Pobyt - Lipiec 2026

Duży obiekt wymagający modernizacji. Dostaliśmy pokoje w piwnicy, poziom do pasa poniżej poziomu gruntu. Atrakcje pokazane na folderze reklamowym niestety dodatkowo płatne (dmuchańce, trampoliny itp.). Jedynie wstęp na zjeżdżalnie wodne był darmowy. Hotel położony daleko od plaży, ale za to blisko od lotniska (jeśli komuś nie przeszkadzają startujące samoloty). Jednak najsłabszym elementem jest jedzenie, które jest monotonne i ewidentnie słabej jakości. Codziennie na każdy posiłek jest to samo!. Chcąc poznać lokalną kuchnię, niestety trzeba wybrać się do restauracji. Materace w pokojach są zużyte i czuć każdą sprężynę. Sejf w pokoju dodatkowo płatny 15 euro, dodatkowo przy wymianie ręczników basenowych poza zwrotna kaucją, oplata 2 euro od sztuki za ich wymianę (opłata za pranie). Jeśli chodzi o czystość, to leżaki i stoliki strasznie brudne, nikt tego nie czyści. O godzinie 23:00 wszystko zamknięte i cisza nocna. Chodzi ochrona i usuwa z leżaków ludzi.

Zalety

Nie udało mi się znaleźć.

Wady

Opisane wszystko powyżej.

Tomasz

Pobyt - Lipiec 2026

Bez zarzutów, dlatego byliśmy po raz drugi, super

Zalety

Wygodny, czysty, piękny, blisko lotniska, dobre jedzenie, miła obsługa

Natalia

Pobyt - Lipiec 2026

Bardzo ładny hotel, zadbany, czyste pokoje, działająca klimatyzacja. Obsługa sympatyczna. W hotelu dużo Polaków co powoduje dobre samopoczucie. Bliskość lotniska a tym samym krótki transfer jak najbardziej na plus. Dźwięk startujących i lądujących samolotów nam nie przeszkadzał, niecodzienny ich widok zapewniał dodatkową atrakcję. Wieczorem polskie animacje dla dzieci i dorosłych. Jedzenia nie brakowało, do spróbowania m.in. sushi, pieczeń wieprzowa, zupy, sałatki. Zjeżdżalnie dostępne w ograniczonych godzinach jednak szybko się przyzwyczailiśmy. Hotel blisko miasta, w każdej chwili można wyjść do sklepu, wypożyczalni pojazdów czy restauracji. Nie było konieczności wstawać o świcie bo o każdej porze można było znaleźć wolny leżak.

Zalety

Bliskość lotniska i miasta, czystość, dbałość o porządek, alkohole, wolne leżaki, baseny, miła obsługa, często umiejąca kilka słów po polsku, animacje.

Wady

Dużo chloru w basenie, poza tym nie widzę wad.

Pobyt - Lipiec 2026

Ogólnie ok. Super animacje dla dzieci i dorosłych, czystość ok, aquapark też fajny. Jedyny minus to jedzenie-w skali do 6 daję 3. Jest dużo jedzenia, jednak słaba jakość.

Zalety

Aquapark, animacje, baseny

Wady

Jedzenie i brak zmienianych codziennie ręczników.

Pobyt - Lipiec 2026

Tak pokój otoczenie super wszędzie blisko wszystko działało sprawnie

Zalety

Mieliśmy ładny widok na baseny

Wady

Nie było płynu do kąpieli i zdążyło się że tylko 2 ręczniki były kąpielowe i nie byl myty kibelek

Paulina

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel czysty, codziennie sprzątane pokoje, super obsługa oraz animatorzy. Animacje w języku polskim oraz angielskim. Aqua park otwarty od 10.30 do 17.00. Pomimo ludzi rezerwujących leżaki od wczesnych godzin porannych to zawsze znalazło się jakieś wolne leżaki. Ręczniki plażowe można wypożyczyć za 10 euro kaucji, polecam zabrać ze sobą własne ręczniki. Brak wody butelkowanej w pokojach ale można zabrać ze sobą własne bidony lub kubki termiczne, można napełnić w barach i restauracji dowolnym napojem.

Zalety

Czystość, obsługa oraz animatorzy.

Wady

Brak zakazu palenia papierosów na terenie Aqua parku oraz w miejscach dla dzieci.

Emil

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel czysty, zadbany. Pokoje sprzątane codziennie. Duża ilość basenów jednak woda z dużą ilością chemi. Obsługa na miejscu, brak zastrzeżeń.

Zalety

Aquapark pod ręką. Dobre jedzenie.

Wady

Oddalony od plaży o jakieś 20 minut pieszo.

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze począwszy od odebrania nas z lotniska przez polską rezydentka później w hotelu 7 polskich animatorów którzy codziennie z uśmiechem i radością umilali nam czas , i barmani oraz cała obsługa super polecam z całego serca ❤️❤️❤️

Zalety

Super aquapark i parę basenów

Wady

Trochę jedzenie monotonne zabrakło mi tematycznej kuchni np dzień z włoska kuchnia lub z kuchnią śródziemnomorska

Ewelina

Pobyt - Lipiec 2026

Bardzo fajny hotel. Wiem że ma dużo złych opinii, czego szczerze mówiąc nie rozumiem.

Zalety

Ładny duży teren hotelu, bardzo fajny aquapark, kilka basenów, nie ma szaleństwa z zajmowaniem leżaków wcześnie rano. Bardzo fajni animatorzy (...), bardzo pomocni dla klientów z Polski. Kolejny plus hotel bardzo blisko lotniska czyli krótki transfer.

Wady

Największą wadą hotelu jest brak plaży. Co do jedzenia nam najbardziej brakowało pieczywa. Praktycznie go nie było. Tylko chleb tostowy i jeden rodzaj bułeczek. Poza tym jedzenie bardzo smaczne.

Pobyt - Lipiec 2026

Piękny hotel. Pokój jednocześnie z widokiem na góry i na morze. Dodatkowa atrakcja to widoczny z pokroju pas startowy. Lepiej nie mogliśmy trafić.

Zalety

Przesympatyczna obsługa, barmani, sprzątaczki, kelnerzy. Polscy animatorzy, również bardzo pomocni. Cały aquapark to duża atrakcja. Leżaków pod dostatkiem. Dla nas jedzenia było ok. Do plaży szliśmy na piechotę 15-20 minut i to była jedyna forma ruchu.

Wady

No może jedynie to, że doba hotelowa zaczynała się od 15-ej, a my byliśmy po nocnym locie na godzinę 6 -ta na miejscu. Co prawda mogliśmy, po założeniu opasek korzystać z całej infrastruktury hotelu i oferty all inclusive, ale byliśmy tak zmęczeni, że potrzebowaliśmy snu. Koczowaliśmy na leżakach.

Pobyt - Czerwiec 2026

Całkiem fajny hotel, czysto dobra obsługa. Fajne animacje dla dzieci i dorosłych. (...)(...)

Tomasz

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel w porządku, lokalizacja w centrum miejscowości. Na plażę 15 minut spacerkiem

Zalety

Ładna lokalizacja, dużo atrakcji dla dzieci, dużo basenów, dobre jedzenie

Wady

Słaba klimatyzacja w pokoju

Caretta Beach (Kalamaki)