Caretta Beach (Kalamaki)

3.9

Spoko ale bez szału. Atrakce wieczorne, różne pokoje niestety niektóre w podpiwniczeniu z balkonem na poziomie basenu co sprawia słabe wrażenie.

Hotel ma już swoje lata, ale bardzo czysty, pokoje wystarczająco duże codziennie sprzątane ręczniki wymieniane i pościel ,jedno łużko podwójne i dwa pojedyńcze za przesuwanymi drzwiami ( tak wygląda standardowy pokój). Hotel typowo rodzinny z aquaparkiem . Do plaży ok.15 min spacerkiem lub busik darmowy co godzinę od 11 do 18. Posiłki dobrej jakości, polecam jagnięcine i sery feta . Bary z przekąskami i lodami ok. Brakowało mi owoców . Kuchnia ok. Jak na zbiorowe żywienie. A w pokoju jest czajnik fikiżanki i lodówka , więc można w miasteczku kupic sobie to czego brakuje w restauracjach .

Hotel fajny bardzo przyjazny ludzie bardzo miło dużo animacji cała obsługa bardzo pomocna Byliśmy z rodziną 2+2 polecamy

Ogólnie hotel bardzo fajny .duży,przestronny ,super aquapark,idealny dla rodzin z dziećmi .Jedzonko smaczne,choć trochę monotonne . Polskie animacje na duży plus 😉obsługa bardzo miła .5 min od lotniska .Do morza 10 min spacerkiem .Fajnie ,że można korzystać z wszystkich hoteli caretta 😉

Ogólne wrażenie hotelu oceniam pozytywnie. Hotel położony na rozległym terenie w miasteczku z pięknym widokiem na góry. Apartamenty ładne, czyste, łazienki też, wygodne materace. Dla 2 osób drugiego dnia zabrali pościel z 3 łóżka. Przez ściany słychać sąsiadów i animacje wieczorem. Check in tylko przez aplikację. Jedzenie bardzo dobre, ale brakuje niektórych produktów. Pyszne ciasta, mięsa, ryby, sery, obwarzanki. Mały wybór owoców. Brak arbuzów, bananów, winogron, orzechów, pasztetów, serów białych, są feta, różnych rodzajów sałat i oliwek, buraków, ogórków konserwowych, owoców morza, bardzo niedobra jajecznica i naleśniki amerykańskie, warzywa na grillu spalone. Kolejek na stołówce nie było. Bus na plażę odjeżdża za szybko lub się spóźnia, w niedzielę nie kursuje. Szybkim krokiem 15 min od hotelu. Plaża piękna szeroka, piaszczysta, woda czyściutka płytka, kawałek od plaży ładne skałki, rezerwat żółwii. Możliwość korzystania z infrastruktury 2 hoteli Caretta przy plaży. Dużo basenów do wyboru i aquapark, ale najgłębszy basen tylko 90 cm, woda czysta, zimniejsza niż w morzu, Dużo atrakcji dla dzieci typu dmuchańce itd.

Nazwa  Caretta Beach (Kalamaki)
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Kalamaki
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, bez paszportu

Hotel położony w otoczeniu Parku Narodowego z siedliskiem żółwi Caretta Caretta.

Doskonała lokalizacja: 100 m do centrum Kalamaki, ok. 2 km do Laganas, ok. 4 km do Zakynthos.

Atrakcje dla dzieci: park wodny ze zjeżdżalniami, sztuczną falą i leniwą rzeką.

Tylko ok. 800 m do piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy kursuje na plażę 6 dni w tygodniu).

3.9

Wyświetlono 480 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ludmiła

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Atrakcje dla dzieci ,baseny, dobre wifi.

Wady

Odpływ w łaziennce, z którego śmierdziało kanalizacją, monotonne jedzenie, słabe drinki jak wszędzie na all inclusive. Hotel niczym pozytywnym Nas nie zaskoczył, plaża przeciętna, okolica turytyczna, od razu wyczuwa się nastawienie na zarobek turystyczny. Raczej tam nie wrócę.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Atrakcje dla dzieci, czystość , położenie . Można kożystać z infrastruktury hoteli tej samej sieci położonych przy samej plaży tj caretta island i sea viev, więc na obiad czy przekąski nie ma potrzeby wracać

Wady

Mogło by być bliżej do plaży

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Blisko lotniska Smaczne jedzenie Czystość

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Aquapark ,miła obsługa

Wady

Doba hotelowa od 15 .Gdy przylecieliśmy o 5 rano do 15 czekaliśmy na leżakach przy basenie

Kamila

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Położenie, bliskość lotniska, atrakcje dla dzieci, zadbane apartamenty.

Wady

Posadzki rano wszędzie mokre.TV płatne.

Irena

Pobyt - Październik 2025

Hotel fajny, przyjazny dla rodzin z dziećmi. Wspaniali barmani i animatorki.

Zalety

Fajnie prowadzone animacje dla dzieci i dorosłych. Pokoje dość przestronne.

Wady

Ochrona (...) robi złą robotę. Jest arogancji, bezczelny. Po 23 wygania ludzi do pokoi. Facet gestapo. Daleko do plaży. Atrakcje dla dzieci dodatkowo płatne.

Pobyt - Październik 2025

Apartament dwupokojowy, dość przestronny, sprzątany codziennie, ręczników pod dostatkiem, bardzo duży balkon. Hotel bliziutko lotniska. Niedaleko są restauracje, wypożyczalnie samochodów i sklepiki. W samym hotelu nie ma się do czego przyczepić. 2 restauracje all inclusive + ala carte. Kilka barów. O tej porze nie było tłumów ani kolejek. Duży aquapark. Fajne animacje.

Zalety

Blisko lotniska, blisko sklepików, aquapark

Wady

Jedzenie w większości pod Anglików

Rodzinka

Pobyt - Październik 2025

Hotel oceniam na 4+,jedzenie bardzo dobre , pokój dostaliśmy w ostatnim bloku i mieliśmy ciszę i spokój, w pokoju wszystko było ok. Obsługa hotelu na bardzo wysokim poziomie ,byliśmy rodziną 2+2 i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

Dobre jedzenie, aquapark, blisko lotnisko to dodatkowa atrakcja

Wady

Troszkę za daleko od plaży

Pobyt - Październik 2025

Podobał mi się pobyt w hotelu. Dobre wyżywienie, urozmaicone. Bardzo dobra i sprawna obsługa na stołówce , czysto. Barmani nie oszczędzają na drinkach. Dobre położenie hotelu. Wygodny pokój (miałam studio). Zadbany teren. Bardzo dobry hotel dla rodzin z dziećmi i workiem pieniędzy :). Dużo możliwości zabawy dla dzieci. Każdy bujaczek, samochodzik, strzelanka itp koszt 1 euro (to co zauważyłam) większe atrakcje pewnie droższe.

Zalety

Wyżywienie, położenie, animacje.

Wady

Lekki smrodek w toalecie. Nie utrzymywał się co prawda przez 24 godziny non stop. ale czasami buchnął taki swąd.

Patalasik

Pobyt - Październik 2025

Fajny duży kompleks, blisko głównej ulicy w Kalamaki. Jedzenie b.dobre, duży wybór, chociaż mało urozmaicane i ciagle praktycznie to samo. Jest park rozrywki dla dzieciaków i kilka basenów. Pokoje standardowe, jak w większości hoteli, czyste, z balkonem. Dobry hotel na rodzinne wakacje.

Zalety

Duża restauracja, animacje. (...), z jednej strony duży kompleks z drugiej tak porozmieszczane budynki ze nie przytłacza i jest komfortowo bez masy ludzi.

Wady

23:00 i do spania. Wychodzi ochroniarz i goni wszystkich którzy chcieli by dłużej posiedzieć co bywało irytujące. Baseny, zjeżdżalnie, troche maja już najlepsze czasy za sobą.

Cezary

Pobyt - Wrzesień 2025

Fajny hotel z sympatyczną obsługą i wieloma atrakcjami. Animacje w języku polskim, smaczne jedzenie i bardzo dużo atrakcji dla dzieci

Zalety

Bardzo sympatyczna obsługa hotelowa

Wady

Zdecydowanie brak

Sylwia

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokój w hotelu był dość przestronny, jednakże jego czystość była na baaardzo niskim poziomie. Meble należałoby już wymienić, a chociażby zadbać o ich regularne czyszczenie. Wszystkie były oblepione z zaciekami. Otoczenie hotelu przyjemne, blisko do głównej ulicy w Kalamaki i do plaży.

Zalety

Bardzo miła obsługa w restauracjach na terenie hotelu.

Wady

Brak dbałości o czystość, stare meble

Mirosława

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokoje przestronne, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane .Obsługa miła, pomocna w każdej sytuacji. Baseny i komfort wypoczynku na najwyższym poziomie. Byliśmy w końcu września, woda w basenach trochę chłodna.

Zalety

Opieka personelu nad wypoczywającymi. Zawsze mili, uśmiechnięci.

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Dużym atutem dobre jedzenie. Godziny otwarcia restauracji rozłożone tak aby od 07.30-22.00 zawsze był dostęp do posiłku. Bardzo dobre animacje w języku polskim. Liczne baseny. Przyjazny personel.(...) Pomimo sporej odległości od plaży w bezpośrednio przy niej drugi hotel tej samej sieci gdzie można z wcześniejszym poinformowaniem recepcji spożyć posiłek oraz bez ograniczeń korzystać z baru. Pokoje czyste sprzątane codziennie. Telewizor w pokoju z kanałami greckimi, ale bez trudności można korzystać z własnej aplikacji Netflix. Ogólnie pobyt bardzo udany.

Zalety

Liczne baseny, dobre posiłki, czystość, liczne atrakcje dla dzieci i dorosłych, otwarta siłownia.

Wady

Większych wad nie widzę chyba że późny dostęp do pokoi dla osób przylatujących nad ranem. Oraz niemiły Pan prowadzący do pokoju, który nachalnie domagał się opłaty za wniesienie bagażu

Pobyt - Wrzesień 2025

Polecam hotel. Przed podróżą zawsze czytam opinie, tutaj w większości była informacja ze monotonne jedzenie. Posiłkow było mega duzy po mieso, ryby, makarony, sushi itp w barze kebab, frytki, pizza, owoce itp Naprawdę codziennie można smakować czegoś innego. Wszytko na miejscu. Polscy animatorzy, rezydent codziennie organizowali atrakcje po polsku... Poza hotelem blisko sklepy, stragany, restauracje, przystanek autobusowy, plaża. Osobiście polecam wypożyczyć samochód -rezydent Grecos - otrzymaliśmy mapkę i zaznaczone najpiękniejsze miejsca. Wyjazd bardzo udany

Zalety

Czysty apartament Wolne leżaki

Przemysław

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel bardzo dobry, jedzenie , obsługa atrakcje oceniam pozytywnie

Zalety

Aquapark, hotel ogólnie bardzo dobry

Paulina

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel czyściutki, okolica wspaniała, personel super jedynie barmanka moim zdaniem do wymiany 😉 Pozostały personel spełniał się w 100% Jedzonko smaczne i świeże prócz bułek! Samoloty które latały nad hotelem dla nas to była dodatkowa atrakcja 😉 Myślę że jeszcze odwiedzimy Kalamaki i Carette!

Zalety

Okolica, baseny, przyjazna atmosfera i kotki które były kochane !

Wady

Nieświeże bułki, kilka osób z personelu

Gonia

Pobyt - Wrzesień 2025

Ogólnie ocena hotelu na 4, zacznę od pokoi: niby wymiana pościeli i ręczników codziennie, ale odkurzanie czy przetarcie szafek ubrudzonych jedzeniem czy piciem cały tydzień nie było wykonane. Nie wiem czy to kwestia napiwku czy Pani sprzątaczki. Mimo zostawienia napiwku Pani nie wzięła a pokój był sprzątnięty "z grubsza". Restauracja: jedzenie smaczne, każdy coś dla siebie znajdzie. Codziennie prawie to samo, z 2/3 dania się tylko różniły, ale myśle że nikt głodny nie wyszedł. Aquapark otwarty od 10;30 do 17 - zjeżdżalnie otwarte "na raty" nie wszystkie naraz, czysto i zadbanie, ratownicy w pełni dbali o porządek. Jedyny minus to zajmowane wcześnie leżaki które pół dnia były "zarezerwowane" ręcznikiem a koniec końców nikt nie przychodził. Animacje: wieczorem jakieś mini disco fajnie ale w ciągu dnia mało. Była np siatkówka, ping pong czy dart ale to dla dzieci 3letnich słabo. Było widać że polowa września to już jest prawie po sezonie. JEDEYNY duzy minust to to, że hotel mieści się ok 900m od morza, ale co godzine jeździł niby bus (na którego nigdy się nie załapaliśmy) i chodziliśmy pieszo. Dużo polaków i anglików. Wielki plus to wieczorne dmuchańce dla dzieci, gry (niestety wszystko za dodatkową opłatą), (...) ale tak ogólnie polecam ;)

Zalety

aquapark dla dzieci, dmuchańce i rozrywka dla dzieci, baseny blisko do lotniska

Wady

ok 1km od morza, sprzątanie pokoi

Pobyt - Wrzesień 2025

Wszystko super, nie ma do czego się przyczepić. Dzieciaki zadowolone, super pogoda, w centrum Kalamaki z mnóstwem tawern restauracji i straganów.

Zalety

Aquapark, bliskość lotniska, pokoje, dobre jedzenie . Możliwość korzystania z innych hoteli caretta w tym przy plaży caretta island, przy drugim zejściu na plażę hotel caretta siviu.

Grażyna

Pobyt - Wrzesień 2025

Cudowne 7 dni. Można nie wychodzić z kompleksu hotelowego i mieć atrakcje w zasięgu ręki. No ale przecież czeka Zatoka Wraku, Wyspa Żółwi i inne wycieczki. Dla mnie najpiękniejszy był widok z balkonu, 3 baseny otoczone palmami - raj😊 Polecam.

Zalety

Widok z balkonu, kompleks basenowy, animacje, czystość, bardzo miła atmosfera, no i jedzenie ok .

Wady

Baseny mogłyby być czynne troszkę dłużej, ale za to bardzo dbano o czystość.

Caretta Beach (Kalamaki)