Caretta Island

Bardzo udane wakacje! Pokoje były czyste, przestronne i regularnie sprzątane. Największym atutem jest strefa basenowa, na której nigdy nie brakowało leżaków. Obsługa na barze i w restauracji niezwykle miła i pomocna, a animatorzy robili świetną robotę. Bardzo blisko do piaszczystej plaży, gdzie można spotkać żółwie. Jedzenie smaczne, każdy znalazł coś dla siebie. Zdecydowanie polecam to miejsce!”

Bardzo dobrze można wypocząć spokojnie nie jest tłoczno i są atrakcje dla dzieci

Czysto i przyjemnie. Miejsca na basenie zawsze dostępne . Obsługa hotelowa jak i barmani super życzliwi i uprzejmi.

Pokoj że wspoldzielonym basenem super. Nie słuchać co chwilę, kiedy pójdziemy na basen 🙂 teren hotelu fajnie zorganizowany. Można znaleźć dla siebie cichy zakątek. Jedzenie: szału nie ma, ale jadąc tu zdawaliśmy sobie sprawę, że to nie standard Turcji lub Egiptu. Głodni nie chodziliśmy, każdy znalazł coś dla siebie.

Hotel uważam za bardzo dobry. Pokoje w bloku E ( ze wspólnym basenem zajefajne. Bezpośrednio z tarasu wchodzi się do basenu. Każdy taras ma swoją drabinkę.) Położenie też bardzo dobre, blisko plaży, jednocześnie dość blisko centrum. Jedzenie bardzo dobre, nie wiem skąd negatywne opinie. Naprawdę Każdy znajdzie coś dla siebie. Jednego dnia był nawet pieczony prosiaczek PALCE LIZAĆ. Nasz pokój był sprzątany codziennie, ręczniki także były wymieniane codziennie. Wszyscy byliśmy zadowoleni. Do plaży 3 min. Animacje w języku polskim, zawsze wolne leżaki przy basenach, chociaż my większość czasu spędzaliśmy w swoim. Generalnie z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel. Ja na pewno tu wrócę.

od2 560 zł za osobę

Nazwa  Caretta Island
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Kalamaki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, parking

Piaszczysta plaża oddalona od hotelu ok. 100 m.

Mnóstwo rozrywki zarówo dla dzieci, jak i dorosłych zapewni aqupark w sąsiednim hotelu Caretta Beach.

Udogodnienia dla najmłodszych: basen dla dzieci, 2 minizjeżdżalnie, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (na życzenie).

Atrakcyjne położenie: ok. 600 m do centrum Kalamaki, ok. 4 km do miasta Zakynthos, ok. 5 km do Laganas.

6.1

Wyświetlono 409 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Tuptusie

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Jedzenie, czystość, spokój, widoki nadmorskie

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Super baseny dla każde coś się znajdzie od brodzików po głębszy basen. Leżaków sporo nie było walki o miejsce. Codziennie animacje dla dzieci jak i dorosłych. Animatorzy super zaangażowani. Bardzo pozytywni młodzi ludzie z pasją. Plaża bardzo ładna blisko hotelu.

Wady

Monotonne jedzenie

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Kameralny. Blisko do plaży, lotniska, miasteczka.

Wady

Chyba nie ma nic co mogłabym ocenić zdecydowanie na minus.

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2026

Zalety

Własny kawałek basenu. Ogólnie cała infrastruktura jest ok.

Wady

Za krótki pobyt.

5.7
Patryk

Pobyt - Sierpień 2026

Witam, piszę ta opinie ponieważ to jest bezczelność i chce ostrzec innych . Przyjechałem o godzinie 6.00 do hotelu po nieprzespanej całej nocy podróżą a w hotelu pokój dali dopiero o godzinie 15 to jest 9 godzin bez pokoju, kazali siedzieć albo na basenie albo na stołówce i to nie tylko my a cały autokar który jechał do tego.hotelu . Dlatego nie przyjeżdżajcie tutaj na wczesna godzinę bo będzie męczarnia.

Zalety

Jeszcze nie wiem bo czekam.na pokój 9 godzin

Wady

Szkoda gadać

Beata

Pobyt - Lipiec 2026

Hotel położony w pięknym urokliwym miejscu, blisko plaży (część plaży odgrodzona ze wzgledu na gniazda żółwi). Na terenie hotelu baseny W pokojach klimatyzacja, sejf I czajnik. W bliskiej odległości sklepy, tawerny.

Zalety

Hotel położony blisko plaży, otoczony palmami I drzewkami oliwnymi. Na terenie hotelu baseny dla dzieci i dorosłych, czynne w godzinach 9-19. Codziennie (za wyjątkiem czwartków) świetne animacje i zajęcia prowadzone przez polskich animatorów ( rzutki, taniec, siatkówka w wodzie) - ogromny plus hotelu 😀 Mila obsługa w barach w restauracji I na recepcji. Perfekcyjny transfer z/na lotnisku ( na lotnisku polski rezydent)

Wady

Słabym punktem jest jedzenie- monotonne I słabej jakości (surowe jajka, stare pieczywo). W pokojach brak ręczników basenowych i szklanek. Sprzątanie w pokojach i wymiana ręczników ( co 2 dni) to również obszar do doskonalenia 🙂

MARIOLA

Pobyt - Lipiec 2026

Pobyt w hotelu Caretta Island oceniam bardzo pozytywnie. Hotel położony jest na dużym, zadbanym i pełnym zieleni terenie, w spokojnej okolicy, z dogodnym dostępem do dwóch piaszczystych plaż. Do dyspozycji gości są trzy baseny – dwa płytkie (ok. 40 cm), idealne dla najmłodszych, oraz jeden większy dla dorosłych. Pokoje są bardzo czyste, codziennie sprzątane, a klimatyzacja działa bez zarzutu, co zapewnia komfort nawet podczas największych upałów. Hotel oferuje smaczne i świeże posiłki. Wprawdzie wybór sałatek nie jest duży, jednak dania mięsne są różnorodne, bardzo dobrej jakości i każdego dnia można znaleźć coś smacznego. Obiekt jest wyraźnie nastawiony na rodziny z dziećmi – od rana do wieczora odbywają się animacje dla dzieci i dorosłych, dzięki czemu nikt nie ma czasu na nudę. To świetne miejsce na rodzinne wakacje, szczególnie dla osób podróżujących z dziećmi.

Zalety

Położenie • Duży, zielony i zadbany teren. • Blisko dwóch plaż, do których można dojść spacerem. • Spokojna okolica, idealna na rodzinny wypoczynek. Baseny • Trzy baseny, w tym dwa płytkie (ok. 40 cm) dla małych dzieci. • Basen dla dorosłych. Pokoje • Bardzo czyste i codziennie sprzątane. • Sprawnie działająca klimatyzacja. Wyżywienie • Smaczne, świeże posiłki. • Dania mięsne dobrej jakości.

Wady

Niewielki wybór sałatek i surówek – osoby preferujące lekką kuchnię mogą odczuwać niedosyt. Brak ręczników basenowych. Hotel nastawiony głównie na rodziny z dziećmi – w sezonie osoby szukające ciszy i romantycznego wypoczynku mogą nie być w pełni zadowolone.

Pobyt - Czerwiec 2026

Pokoje odnowione, czyste, sprzątane codziennie. Super animatorzy i barmani.Fajne wieczorki dla dzieci i dorosłych. Super baseny.Hotel spokojny. Plaża taka sobie, dużo wodorostów,ciemny piasek. Jedzenie dużo gorsze niż w tamtym roku, rozgotowane, rozmamłane, dziwne kawałki mięsa,mało wszystkiego, bardzo kiepsko. W snack barze też niedobre, jedynie może gyros i sałatka grecka ok.Ale Panie jakieś zmęczone, wywracały oczami jak miały za dużo zamówień..Hotel ogólnie fajny ale z jedzeniem powinni coś zrobić.

Zalety

Czysto Fajne baseny Super animatorzy i barmani

Wady

Faktycznie niedobre jedzenie i malutki wybór W tamtym roku było coś wybrać ale w tym już bardzo kiepsko!

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel bardzo ładny, dużo palm, piękny widok na góry z tarasu restauracji. Jedzenie pyszne i spory wybór dań. Jak na 4 gwiazdki to standard jest OK. Obsługa miła, pracowita i zawsze pomocna dla gości obiektu. Pokoje czyste i schludne, łazienka przestronna, obsługa dba o porządek. Drinki, piwko, snacki, kanapki do oporu. Pozdrawiamy przemiłego barmana z Albanii: Pan (...), jego poztywne nastawienie do życia i pracy udzielało się nam cały czas. Animatorzy(...) uprzyjemniali czas zarówno dzieciom jak i dorosłym. Mogę polecić ten hotel innym oraz na pewno wrócimy z rodzinką do Carreta Island ponownie.

Zalety

Bliskość do lotniska oraz plaży. Dobre jedzenie i ogólnie jednym słowem super. Darmowe busy co godzina między trzema hotelami z tej samej sieci Carreta.

Wady

Brak zjeżdżalni na miejscu dla dorosłych, ale korzystaliśmy z takich atrakcji w położonym niedaleko Carreta Beach. Także w ogólnym rozrachunku Oki 🙂

3.7
Julia

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel sam w sobie nie jest zły, czystość pozostawia dużo do życzenia. Brak zamków w drzwiach toalet , brak ręczników plażowych, brak wody butelkowanej, brak słomek do drinków nie mówiąc już o cytrynie czy limonce. Standard bardzo niski. Brudne podłogi, robaki w pościeli i jedzenie które jest masakryczne. Okazuje się że nawet frytki można popsuć. Jadąc tam trzeba się nastawić na jedzenie w restauracji albo na spaghetti przez cały tydzien. Jedyny pozytyw tej wycieczki to baseny.

Zalety

Basen Barmani i obsługa

Wady

-brak wody butelkowanej, brak ręczników plażowych, brak podstawowych standardów czystości, okropna kawa w ekspresie, musieliśmy zmienić pokój ze względu na pluskwy,

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2026

Generalnie nasz pobyt w hotelu Caretta na Zakynthos oceniamy bardzo dobrze! To rewelacyjne miejsce, które doskonale sprawdza się na spokojny wypoczynek. Hotel jest zdominowany przez rodziny z dziećmi, a całe otoczenie jest bardzo zielone i sprzyja relaksowi. Prawdziwym kluczem do udanych wakacji w tym miejscu jest woda i ruch – obiekt oferuje świetną infrastrukturę basenową, a bliskość morza z piaszczystą plażą to ogromny atut. Dodatkową super atrakcją jest bus, który regularnie kursuje do drugiego hotelu z aquaparkiem. Na osobne wyróżnienie zasługują fantastyczne animatorki, które robią świetną robotę i dbają o uśmiechy gości. Jedynym zarzutem z naszej strony jest trochę słabe jedzenie, ale poza tym drobnym mankamentem, cała reszta była po prostu super! Zdecydowanie polecamy.

Zalety

​Infrastruktura: Świetne baseny na miejscu oraz wygodny dojazd busem do aquaparku w sąsiednim hotelu. ​Lokalizacja: Bardzo blisko morza z piaszczystą plażą. ​Klimat: Zielono, spokojnie i bardzo rodzinnie. ​Rozrywka: Super animatorki z ogromnym zaangażowaniem.

Wady

Gastronomia: Jedzenie było trochę słabe i nieco odstawało poziomem od świetnej reszty udogodnień.

3.7
Gabriela

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel nie jest wart takich pieniędzy ile kosztują wycieczki. Max za 4 osoby można zapłacić 10tys za takie warunki. Jedzenie katastrofa ciągle to samo jak zostaje z kolacji np szybka to na następną posiłek wymieszana jest z makaronem i majonezem ze niby kolejne danie. Katastrofa ludzie byli bardzo zawiedzeni. Tak samo z noclegami taktycznie jest wymeldowanie o 11 godzinie jak Lot jest np kolejnego dnia o 5 rano i każą dokupić na miejscu pokój za 90 euro. Katastrofa naciągają jak się da tak samo z zameldowaniem do pokoju. Przylecieliśmy o 6:30 i kazali nam czekać do 15tej chyba że dopłacimy 50 euro to dostaniemy pokój o 10tej. Na siłę wyciągają kasę od rodzin z dziećmi bo wiadomo że każda matka chce dla dziecka dobrze i zapłaci A pokój niż siedzieć w upale z maluchem. Odleowdaja że tak jest na umowie i tyle mają gdzieś gości. Nie polecamy tego hotelu jedzenie katastrofa!!!!!

Jolanta

Pobyt - Czerwiec 2026

Byliśmy w Caretta Island 2 tygodnie, 4 osoby dorosłe. Budynki hotelowe i teren wokół nich zadbany, pokoje czyste, codziennie sprzątane. W pokoju telewizor (1 polski program informacyjny), suszarka do włosów, klimatyzacja, czajnik elektryczny i płatny sejf (15 ¢/tydz., 25 ¢/2 tyg.). Bardzo wygodne łóżka :) Jedzenie średnie, ale wybór bardzo duży, więc chociaż należę do tych wybrednych, to zawsze znalazłam coś dla siebie. Duży wybór owoców. Oprócz codziennych arbuzów, pomarańczy i bananów, także jabłka, gruszki, nektarynki, kiwi i czereśnie. Zachwyciły mnie różnorodne desery, które są podawane przez obsługę, więc nikt w nich nie babrze. Polecam fenomenalne, intensywnie owocowe w smaku makaroniki :) 99% obłożenia hotelu to Polacy. Cała obsługa hotelu przesympatyczna i pomocna. Awaria sejfu naprawiona natychmiast :) Hotel przeznaczony głównie dla rodzin z dziećmi. Mini aquapark, ogromny brodzik, klub Delfinki i animacje dla dzieci od rana do wieczora. Dla dorosłych już słabsze, ale też coś się znajdzie. Mnie zszokował ten ogromny, świecący pustkami brodzik! Wszystkie dzieciaki bawiły się w mini aquaparku ze sporym brodzikiem. Basen dla dorosłych zatłoczony, popływać nie można, bo strach, że ktoś ci skoczy na głowę i połamie kręgosłup. A oni wybudowali drugi ogromny brodzik o głębokości 40 cm! Po prostu nie jestem w stanie pojąć czym się kierował ten geniusz, który to wymyślił... Na szczęście niedaleko jest Caretta Sea View – hotel tylko dla dorosłych, z którego infrastruktury można korzystać, więc często tam zaglądaliśmy :) Co godzinę kursuje bezpłatny bus hotelowy pomiędzy Caretta Island, Caretta Beach i Caretta Sea View. W Beach byliśmy tylko raz, bo nie spodobał nam się wszechobecny chaos, tłok, wrzawa i kolejki do wszystkiego, ale dzieciaki na pewno będą zachwycone ;) Plaża parę kroków od hotelu, wąska, ale bardzo długa i piaszczysta o łagodnym zejściu do wody (bardzo długa płycizna, bezpieczna dla dzieci). Miejscami wyrzucone na brzeg wodorosty i pełno kul Neptuna. Po zachodzie słońca zakaz wchodzenia na plażę, ze względu na okres lęgowy żółwi. Codziennie rano wolontariusze stawiają drewniane stelaże w miejscach złożenia jaj i ogradzają je taśmą. Radzę przestrzegać, bo ponoć można zarobić mandat 1000 euro ;) Ogólnie pobyt uważam za udany i polecam rodzinom z dziećmi.

Zalety

Miła obsługa, czystość, desery, możliwość korzystania z infrastruktury pozostałych hoteli sieci Caretta.

Wady

Ogromny, pusty brodzik zamiast drugiego basenu dla dorosłych.

Bartek

Pobyt - Czerwiec 2026

Ogólny pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze. Głównymi plusami byli animatorzy prowadzący różne zajęcia i aktywności w ciągu dnia i nie pozwalali się nudzić 😁 Kolejnym plusem były drink bary i panowie którzy sporządzali dla gości hotelu drinki oraz inne napoje 😉 Jedyny minus to wifi które nie sięgało w pokoju.

Zalety

Bliskość morza Bardzo dobra obsługa barów Dużo zajęć rekreacyjnych w ciągu dnia

Wady

Brak wifi w niektórych częściach hotelu Dość duża ilość dzieci

Urszula

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel jest dość mały i kameralny, co tworzy bardzo przyjemną, spokojną atmosferę. Na duży plus zasługuje zadbany ogród oraz pokoje i łazienki – wszystko było utrzymane w dobrym stanie, a przez cały pobyt nie wystąpiły żadne problemy z kanalizacją. Bardzo miło wspominamy również barmanów, którzy zawsze byli uśmiechnięci, serdeczni i chętnie serwowali zarówno wodę, jak i koktajle. Dodatkowym atutem były animacje dla dzieci i dorosłych. Klub OPA oraz klub Delfinki (...) jak zwykle nie zawiodły i zapewniły świetną rozrywkę. Niestety, obsługa recepcji pozostawiła sporo do życzenia. Pracownicy często nie odpowiadali nawet na zwykłe „dzień dobry”, zarówno w języku angielskim, jak i greckim, co sprawiało wrażenie braku zainteresowania gośćmi. Dużym rozczarowaniem było również jedzenie, które nie spełniło naszych oczekiwań. Zastrzeżenia mamy także do sprzątania pokoi – zdarzyło się dwukrotnie, że nasz pokój został pominięty. Na minus oceniamy również plażę przy hotelu. Nie była ona zbyt czysta – można było znaleźć niedopałki papierosów, a niestety już podczas pierwszej wizyty nasza córka rozcięła stopę o pozostawione szkło. To sytuacja, która nie powinna mieć miejsca, szczególnie w miejscu przeznaczonym dla rodzin z dziećmi. Podsumowując, hotel ma wiele mocnych stron, szczególnie jeśli chodzi o kameralny charakter obiektu, infrastrukturę, pracę barmanów oraz animacje. Jednak jakość obsługi recepcji, wyżywienie, organizacja sprzątania i czystość plaży wymagają zdecydowanej poprawy.

Zalety

Kameralny, mały hotel, ogród, infrastruktura pokoi, barmani, animacje(...)

Wady

Jedzenie, plaża przy hotelu, obsługa recepcji, sprzątanie pokoi,

Edyta

Pobyt - Czerwiec 2026

Mielibyśmy naprawdę bardzo dobre wspomnienia z wakacji w tym hotelu, gdyby nie jedzenie. Czytając opinie przed wylotem myślałam, że pewnie nie będzie tak źle.. Ale niestety to się potwierdziło. Jedzenie monotonne, nieświeże, odgrzewane frytki. Pod koniec pobytu już wiedzielismy co w którym pojemniku będzie nałożone. Na obiad to samo co na kolację. Dobrej wędliny nie było. Na wakacjach byliśmy z małymi dziećmi. Niestety ciężko było wybrać dla nich coś świeżego, zdrowego do jedzenia. No bo ile można jeść frytki... w dodatku odgrzewane w snack barze... Obsługa przemiła, goście hotelowi to 90% Polacy. Animacje (...) wspaniałe. Córka zachwycona MiniDisco wieczorami. Przylecieliśmy wczesnym rankiem. Za dopłatą 40e możliwość wcześniejszego zakwaterowania (około g. 11.00 udało się dostać pokój). Baseny akurat dla małych dzieci. Dla nas odpowiednie. Plaża blisko ale niestety brudna, pełno wodorostów, śmieci.. Podobno nie czyszczona ze względu na okres składania jaj żółwi. Plaża na lewo, w stronę gór lepsza. Jednak dłuższy kawałek trzeba podejść. W okolicy hotelu dobrze zaopatrzony Minimarket. Pokoje czyste, sprzątane prawie codziennie. Ręczniki wymieniane codziennie. Brak ręczników plażowych.

Zalety

czystość, miła obsługa, baseny dla małych dzieci, zjeżdżalnie, pozytywne nastawienie do rodzin z małymi dziećmi

Wady

posiłki monotonne, nieświeże, wszystko przyprawione jedną przyprawą typu gyros

Łukasz

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel poprawny pod względem czystości pokoi oraz terenów wokół hotelu, obsługa miła i pomocna szczególnie pracownicy baru oraz animatorzy dla dzieci którzy zasługują na szczególną pochwalę.

Zalety

Dużo zieleni wokół, baseny dla dzieci, czystość, animacje dla dzieci na wysokim poziomie ( animatorzy zaangażowani w swoją pracę) Bliskie zejście do piaszczysta plaży.

Wady

Mały wybór lokalnych specjały na stołowce( mały wybór serwow, oliwek, oliwy z oliwek itp)

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel rewelacja, spokojny,rodzinny,pokój czysty, przemiła obsługa, jedzenie dobre, plaża blisko. Najważniejsze dla mnie były animacje, klubik 🐬 boski, animatorzy na najwyższym poziomie, przez cały pobyt nie usłyszałam od 7 letniej córki,że się nudzi, żebym dała jej telefon - to chyba doskonała rekomendacja. Na pewno wrócimy.

Zalety

Animacje

Wady

Wszystko było ok

Pobyt - Czerwiec 2026

Hotel ogólnie ok, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki i pościel wymieniana. Basen dla najmłodszych super - dziecko zadowolone,a to najważniejsze. Obsługa miła i pomocna.

Zalety

Wygodne łóżka :)

Wady

Jedzenie fatalne. Często brak miejsc w restauracji.

Caretta Island