Bardzo dobry chotel świeżo wyremontowany z dużą piaszczystą plażą przy ładnej rafie ale 800 m od brzegu. Najdłuższy pomost jaki widziałem.
Wszystko pachnie świeżością, czysto i na przyzwoitym poziomie. Duży spokój i starająca się obsługą. (Nie zawsze im wychodzi). Wszystkie napoje w tym piwa z puszki, markowe. Dobre alko hole i uczciwe drinki. Polecam zwłaszcza dla par lubiących spokój.
Brak automatów kawowych w restauracji powoduje długie oczekiwanie na kawę i napoje przy posilkach często na koniec posiłku lub nawet raz o nas zapomniano. Słabe animacje a zwlaszcza DJ który co dziennie puszczał jakieś techno przy którym prawie nikt się nie bawił. Zdarzało się że puszczał polską muzykę i wowczas wszyscy tańczyli bo 80 procent to byli Polacy. Nie dawało mu to do myślenia bo uparcie dalej puszczał swoją dziwną muzykę.
Hotel przeszedł gruntowny remont. Jest on całkowicie odnowiony, nadal tworzy się amfiteatr i kończą się prace wykończeniowe przy paru pokojach jednak w żaden sposób to nie wpływa na jakość pobytu, wręcz są one niezauważalne. Wystrój hotelu z elementami bobo, dużo bieli i niebieskich delikatnych odcieni. Bardzo gustownie urządzone pokoje, restauracje, lobby cały teren. Ma się rzeczywiste poczucie, że jest się w bardzo ekskluzywnym, luksusowym miejscu. Na terenie 5 basenów, 4 bary (plus jeden w środku przy recepcji). Fajne są ich lokalizacje szczególnie tego na wodzie i przy plaży. Obsługa bardzo pomocna, stara się jest na najwyższym poziomie. Wszyscy uśmiechnięci bardzo uprzejmi, próbują wtrącać polskie słówka w krótkiej rozmowie przy zamówieniu drinka,. Zaznaczam, że warto przygotować się na dawanie napiwków oraz targowania się przy zakupach pamiątek (ale to raczej na wycieczkach) oraz w sklepikach przy hotelu. Serwis sprzątający - u nas w pokoju był codziennie, byliśmy z niego bardzo zadowoleni (normalny pokój superiror). Codziennie uzupełniany mini bar w wodę butelkowaną, napoje puszkowane typu cola, fanta sprite. Wszystkiemu dogląda się właściciel hotelu, który bacznie obserwuje, rozmawia z klientami, stara się aby dopieścić każdy szczegół, poprawiać niedociągnięcia. Jedzenie przepyszne ! Warto skorzystać z dodatkowych trzech restauracji a'la carte orientalna, owoce morza i japońska - na pobyt przypada w każdej z nich po jednej wizycie w cenie all. Doznania smakowe i wizualne nie do opisania !, przede wszystkim w restauracji japońskiej. Przy głównej restauracji jest miejsce do zapisania się na taką wyjątkową kolacje, trzeba pytać personel, a na pewno zarezerwują miejsca jednak warto pamiętać aby rezerwować je z wyprzedzeniem (na japońską się czeka 2-4 dni, na dwie pozostałe 1-2 dni). Poza główną restauracją i trzema dodatkowymi, jest jeszcze snack bar, gdzie można zjeść dania fast food (gorące kanapki, hamburgery, pizza, frytki - jak z maca ; ), sałatki ) - duża różnorodność, jedzenie bardzo dobre, dopieszczone, bardzo pozytywne zaskoczenie ! Nie są to zwykłe przekąski, a naprawdę pełnoprawne, bardzo smaczne posiłki. Rafa Koralowa dobre zachowana, mnóstwo kolorowych rybek, lazurowa woda, bardzo ciepła - jak na morze czerwone przystało. Rzeczywiście molo jest długie ale my osobiście uznajemy go za atut, jest dużo ławeczek, huśtawek wodnych, hamak oraz drabinek, można wybrać więc dzięki temu drogę przez płyciznę i iść wzdłuż mola aby dojść prawie do samego zejścia do rafy. W hotelu nie można się nudzić, dodatkowo jeśli wykupi się wycieczki fakultatywne. My z mężem byliśmy na trzech i mega polecamy jako fajne urozmaicenie pobytu. Animatorzy bardzo mili, nienachalni. Organizują zabawy w ciągu dnia (siatka, aerobik, joga, rzutki) i te wieczorne. Animacje trzymają bardzo wysoki poziom, są one przeznaczone rzeczywiście dla starszego grona odbiorców, dzieci mogłyby się nudzić. Dużo pokazów tańca, śpiewu, show z ogniem w roli głównej na plaży, niesamowite przeżycie. Są dyskoteki tzw. beach party ale są one do 12 w nocy. Nam to z mężem w cale nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie w sam raz, nie było przesytu. Hotel jest bardziej nastawiony na wypoczynek w dość wysokim standardzie, z elementami dobrej wakacyjnej muzyki i dobrymi animacjami. Jednak jeśli chce się wybrać hotel ze względu na 'imprezownie' i mnóstwem atrakcji wodnych typu Aquapark itp, to warto wybrać inny kierunek np region Hurgady, lub duży resort, ewentualnie hotel obok - Casa Mare - z dziećmi. My z hotelu Casa Blue, mogliśmy wejść na ten teren korzystać z atrakcji wodnych, czy barów, lub zobaczyć ich animacje. Jednak osobiście nie czuliśmy potrzeby tam przebywać, nasz hotel zdecydowanie zaspokoił nasze wymagania.
Kameralność i intymność, cisza spokój (200 pokoi), hotel dla dorosłych - brak dzieci, gustownie urządzone wnętrza, luksus, ekskluzywność - całkowicie odnowiony, wyremontowany hotel, piękna rafa koralowa, lazurowa woda (choć są odpływy),wspaniałe jedzenie, różnorodność restauracji, basenów, obsługa, stonowane nieprzesadzone animacje.
Choć obsługa bardzo się starała, to jednak czasem dało się odczuć problem w komunikacji ze względu na barierę językową, słabość znajomości angielskiego, niezależnie czy to na recepcji czy w rozmowie z personelem lub kelnerami. Duży był też problem z organizacją - taką ogólną i czasem koniecznością czekania na wszystko (np. przy rezerwacji restauracji a'la carte, przy zameldowaniu, wymeldowaniu). Dałoby się wiele rzeczy zrobić szybciej i sprawniej. Warto szykować się na dawanie napiwków.
Wypoczynek super. Jedzenie dobre, pokoje fajne, baseny fajne, piwo i napoje z puszek.Nie chce mi się pisać, powiem tylko POLECAM a jestem wybredny.
Spokój ,brak dzieci i Rosjan.
Morze daleko bo przeważnie jest odpływ.
Super hotel byłem już piec razy w Egipcie Marsa E Alam ale to najlepszy hotel, wyżywienie super urozmaicone wszystko smaczne napoje super wszystko butelkowane , obsługa miła i bardzo pomocna , animatorzy i animacje ekstra dużo zabawy dla każdego coś się znajdzie napewno kiedyś tam wrócę
Obsługa , porządek, animacje , 24 al ,bardzo mi odpowiadało ze hotel przyjmuje osoby od 12 roku życia 👍🏻 polecam 🤘😍
Jedyne to ze molo do rafy daleko ale to szczegóły 😁😍
Polecam hotel, jeden z lepszych hoteli, czysto, dużo atrakcji i ładna sceneria polecam 👍jedzenie bardzo dobre i dużo owoców morza, sushi master robi pyszne jedzonko 👍polecam bardzo
Brak tłumów ludzi Różne atrakcje Bardzo dobre jedzenie