Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą
Casa blue luxory resort Hotel znajduje się 20 minut od lotniska i około 15 minut od portu ghalib. Zakwaterowanie : Dostałyśmy pokój na parterze z widokiem na ogród .Blisko do restauracji głównej . Pokój urządzony nowocześnie , sprzątany codziennie. Znajdowały się tam ręczniki , szlafroki oraz potrzebne gadżety typu kapcie , żel do mycia czy szczoteczka. Minibarek z wodą oraz napojami typu cola/Fanta uzupełniane raz na pobyt . Pokój sprzątany codziennie bardzo dokładnie a przy zostawieniu napiwku można było się spodziewać cudów z ręczników . Plaża i baseny: Odległość do plaży bliska. Plaża piaszczysta z łagodnym zejściem do wody. Nad morzem znajduje się 600 metrowe mola gdzie można snurkowac i podziwiać rafę. Leżaki na plaży dostępne codziennie , bez tłoku i ścisku. Również ręczniki plażowe były obok wejścia . Przy plaży znajdował się bar z napojami oraz restauracja z jedzeniem. Baseny dwa mniejsze i jeden z barem głęboki. Leżaki przy basenach bardzo często wolne więc nie było bitwy. Bary przy basenie również w bliskiej odległości. Zarówno przy basenie jak i morzu ratownik rozdawał zimne ręczniki oraz czyścił okulary. Jedzenie: Jedzenie bardzo smaczne,każdy znalazł coś dla siebie. Kolację w różnym stylu. Śniadania dość klasyczne . Obsługa: Bardzo miła obsługa, uśmiechnięta i zawsze bardzo pomocna. Hotel zasługuje na duży plus że względu na wiek +12. Oraz urozmaicone animację Ogólnie hotel bardzo przyjemny, trochę bardziej kameralny. Urozmaicenia i inne na duży plus.
Bardzo miła obsługa Dobre jedzenia Dużo wolnych miejsc
Brak ;)
Sam hotel jest utrzymywany w czystości i posiada dobrą ofertę rekreacyjno - rozrywkową.
Miła, uśmiechnięta obsługa, duży wybór potraw. Niezatłoczonoe baseny(3), bary allinclusive blisko basenów i na plaży.
1. Zdecydowanie odradzam wybór pokojów typu romantic! Ciągły hałas dochodzący z agregatów prądotwórczych czy instalacji wentylacyjnej nad kuchnią(zlokalizowaną obok budynku z tego rodzaju pokojami). Dodatkowo pomiędzy budynkiem a basenem znajduje się główny ciąg komunikacyjny. Zero spokoju i romantyzmu. 2. Położenie hotelu
Najlepszy pod słońcem! Z pewnością tu wrócę! Piękny, czysty a ludzie w nim pracujący po prostu anioły!
Czystość, obsługa gości na najwyższym poziomie, widoki na morski lazur, bezawaryjny i bezpłatny szybki internet, pyszne jedzenie, nie oszukane drinki, apartamenty bez awarii, i wszystko po prostu NAJ, NAJ, NAJ...
Bez wad.
Wszystko nam się podobało:holel super lokalizacja extra,obsługa rewelacja ,kucharze i kelnerzy na 6+,morze i baseny super
Pięknie usytuowany.Przestronne pokoje z tarasami.
WSZYSTKO NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE. WSPANIAŁA OBSŁUGA
CZYSTOŚĆ, JEDZENIE , OBSŁUGA WSZYSTKO NA 6
BRAK
Kameralny i bardzo czysty hotel. Miła i pomocna obsługa. Bardzo polecam.
Hotel, pokój, obsługa = SUPER. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Piękna, szeroka plaża.
Blisko plaży, 3 baseny z podgrzewaną wodą, kilka barów przy basenach i plaży.
Brak jakichkolwiek zauważalnych wad. Nie ma się do czego przyczepić.
Fantastyczny pobyt, można odpocząć w komfortowych warunkach
Wspaniale zorganizowana, dynamiczna, uśmiechnięta , uprzejma, na wysokim poziomie obsługa hotelu, bardzo dobre jedzenie, cudowne wieczorne programy animacyjne, pyszne, świeże jedzenie, troska o gości, bardzo czysto, zadbane baseny. Znakomicie spędzony czas!!!!!!
Nie ma wad
Hotel pod każdym względem godny polecenia. Obsługa na najwyższym poziomie. Opiekun naszego pokoju - Ramadan - robił więcej niż miał w obowiązkach. W problemach zdrowotnych mojej mamy opiekował się nią jak własną mamą. Dziewczyny z recepcji również bardzo zaangażowane w spełnianie naszych życzeń. Czysciutko, jedzenie bardzo dobre, woda w basenach cieplutka. Polecam z całego serca.
Obsługa, czystość, jedzenie, badeny
Hotel piękny polecam warunki super polecam animacje bo to hotel pełen rozrywek dla doroslych
Kultura personel na wysokim poziomie uśmiech i sympatią ws ystkich od Pana ogrodnika po cały personel
Hotel bez wad jak na 50+
Bardzo czysto, dobre jedzenie, mila obsluga, fajna rafa, nie ma tloku
maly, czysty
zadne
Czysty , wdosnusly hotel z niepowtarzalną atmosferą, którą tworzą ludzie tam pracujący . Wszystko na wysokim poziomie , czystość , jedzenie , obsługa . Polecam z całego serca ♥️
Czystość. I obsługa
CZYSTOSC HOTELU oceniam na 5 oprócz utrzymywanie higieny w barach ,a mianowicie wszystkie kubki z których się pije napoje są tylko płukane pod kranem bez użycia jakikolwiek płynów do naczyń tylko woda bez mycia ,zmywarek nie uświadczy i to jest na 1:( ,Pokoje sprzątane codziennie ale tez nie uzupełniali nam np. Szamponu bo po wcześniejszych gościach nie był uzupełniony ,musieliśmy się upomnieć, obsługa miła ,jedzenie na 5 . Jak dla mnie hotel który przyjmuje gości 12+ liczyłam ze będą na dużo wyższym poziomie animacje wieczorami ,tutaj kompletnie jest to zaniedbane ,takie pójcie na łatwiznę .Najgorszy hotel jeśli chodzi o ANIMACJE wieczorami nuda..... Bardzo mało zieleni na hotelu taka surowizna ja tak nie lubię .
blisko lotniska + rafa
za mało zieleni ,brak utrzymania czystości w barach chodzi o mycie użytych kubków po napojach itp... bo nie można nazwać tego myciem tylko płukanie pod woda po użyciu .
Wspaniale. Pobyt był na najwyższym poziomie. Bardzo miła obsługa i atmosfera, jedzenie urozmaicone każdy się znajdzie coś dobrego dla siebie, nikt głodny nie był. Mnóstwo mięsa na relaks przy basenie oraz na plaży, wszędzie czyściutko pachnące. Najważniejsze że było spokojnie i cicho. Od całego serca polecam ten hotel 🏨
Bez małych dzieci
Żadnych wad
Kolejny raz w Egipcie. Opinia na podstawie kilkunastu hoteli w tym kraju. Jak na Egipt to hotel w ścisłej czołówce :) Blisko lotniska, czysto, bardzo dobry hotel na spokojny wypoczynek.
Bardzo czysto, smaczne jedzenie , bardzo przyjemna i fachowa obsługa i największa z zalet to plaża i rafa. Codziennie grabiony piasek, dużo koszy na śmieci to olbrzymi plus. Nigdy nie brakuje leżaków czy przy basenach czy morzu. Kelnerzy, kucharze-nadzór szefa kuchni i szefa sali na bardzo wysokim poziomie.
Niestety animacje można by trochę poprawić bo są za krótkie i nieco niedopracowane. Osobiście przeszkadzał mi brak papierowych chusteczek przy stołach jak i dystrybutorów z sokami. Wszystko muszą dostarczać kelnerzy co czasem oznacza odrobinę czekania. Wolał bym odjąć im pracy i dolewać sobie samodzielnie :)
SERIO PRZECZYTAJCIĘ TĄ OPINIE <3 FULL LEGIT <3 Razem z rodziną zwiedziliśmy już wiele hoteli, a w Egipcie to był nasz 3 raz, i niestety rzadko kiedy wystawiamy opinię... ale takich luksusów jak tutaj to jeszcze nigdy nie spotkaliśmy. To jak obsługa jest dla Ciebie życzliwa i pomocna nie mieści się w głowie. W dodatku nie szerzą oni fałszywego uśmiechu (a przynajmniej tak się wydawało). Każdy kelner jest na zawołanie palcem, a gdy ktoś z rodziny był chory i chcieliśmy tylko poprosić o sztućce do pokoju, zabrali nam wszystkie talerze z jedzeniem, przykryli folią i sami zanieśli do budynku tuż obok restauracji. Ratownicy chodzą wokół basenu i czyszczą okulary przeciwsłoneczne. Sprzątacz pokoju codziennie pyta o to co najbardziej trzeba wymienić/posprzątać i czy wszystko w porządku. Pracownicy SPA robią darmowe maseczki z ogórków. Kucharze chodzą i rozdają przekąski. Po prostu SZOK. Hotel jest naprawdę niesamowity, może i mały ale przestrzenny, zadbany i zielony! (a na tym nam zależało). Plaża jak na malediwach... ten turkus - CUDO! Co jeszcze warto nadmienić - prawie codziennie widzieliśmy Panią która sprawdzała na stołówce parametry jedzenia (chyba temperaturę, skład, czystość i inne podobne), a na basenie co wieczór Panowie sprawdzają skład wody i adekwatnie do tego dodają więcej lub mniej chloru. A i ważna sprawa - piana party nie odbywa się w tym hotelu, a w hotelu obok niestety (casa mare), także niestety nie mogliśmy się tam bawić bo całą strefę zajęły dzieci i zwyczajnie głupio było tam stać bo by nas jeszcze za pedofili wzięli.. Też na pochwałę zasługują ochroniarze wokół hotelu, bo jak wiadomo jest to hotel 12+ i dzieci z hotelu obok nie mogły wchodzić nawet na plaże i strefę morza Casa Blue, ale nawet dorośli z Casa Mare nie mogli, była to totalnie prywatna strefa co jak najbardziej na plus :) (Casa Blue zaś mogli korzystać ze wszystkiego z Casa Mare) I ja wiem że znajdą się osoby, które będą chodzić i marudzić "łe tu nie ma co zjeść", bo byłam tego świadkiem stojąc obok z pełnym talerzem, a po tygodniu byłam chora od przejedzenia. Także wiadomo, że jeśli ktoś chce się doczepić i zwrócić na siebie uwagę bo wymaga indywidualnego kucharza i indywidualnego lokaja, to i tak to zrobi, a szkoda bo hotel nie zasługuje na ŻADNEGO negatywa. Aczkolwiek jest jedna wada.. będzie nieco dziwaczna i nie ze strony hotelu, ale najważniejszą wadą wydają się być.. Polscy goście. Byliśmy tam 2 tygodnie i hotel nas zauroczył, ale pewnego dnia pewien Pan z blond żoną i brunet córką zaczęli zaglądać nam pod ręczniki na leżakach, gdzie były nasze telefony, książki i inne rzeczy. I nawet jak zobaczyli że są tam NASZE rzeczy to usiedli na nich i zaczęli się rozkładać - po zwróceniu uwagi po angielsku (bo nie znaliśmy jeszcze ich narodowości) że są one zajęte, odpowiedzieli nam po polsku "ale tu przecież nikt nie siedzi, a my tylko na chwilę" (to też dobre - uwielbiam jak polacy nie znają innego języka i próbują do zagranicznych gadać po polsku - żenada). Mimo tego i tak ich córka usiadła na naszym ręczniku i położyli swoje rzeczy 10 cm obok naszych leżaków (serio wokół basenu było tyle miejsca a oni musieli akurat przy nas), później weszli do basenu i pływali tam z płetwami i maskami (gdy widoczny był tego zakaz) - co śmieszne, najwyraźniej oni też tam nie chcieli siedzieć, ale buty rzucili nam na nasze rzeczy (?!) Nie wiemy czy chcieli coś ukraść, ale uwierzcie mi - tak zaglądali pod te ręczniki jakby mieli się pod nie schować, w dodatku nie chcieli odejść i ciągle kręcili się przy naszych rzeczach.. Na szczęście po zgłoszeniu tej sytuacji recepcji (która bardzo przepraszała - choć to przecież nie ich wina), ochrona OD RAZU przejrzała kamery i zaczęła ich obserwować i mam nadzieję że już nikt nie będzie się musiał obawiać o swoje rzeczy tak jak my - i podkreślę ! - hotel zareagował wzorowo i wiadomo, że nie mogą nic poradzić na to kto przyjeżdża. W dodatku powiedziano nam że są kamery i gdyby coś się wydarzyło to od razu będą reagować. Ponadto znajomi również narzekali na sprzeczki o leżaki z POLAKAMI - także niestety, niektórzy nie potrafią wyjść ze swojej mentalnej gburowatości, jeszcze brakowało tylko żeby ktoś parawany stawiał.. serio wstyd po prostu, a później się dziwić że za granicą tak się z naszej narodowości śmieją..
- obsługa (bardzo pomocni) - czystość (czyszczą nawet fugi w basenie gdy w ciągu dnia się zabrudzą od filtrów przeciwsłonecznych od gości) - jedzenie (codziennie przez 7 dni inna tematyka - ale zawsze są też uniwersalne potrawy) - baseny (duże, głębokie, z leżakami, z barem, z rowerkami pod wodą, bez dzieci) - spokój - elastyczność (animacja zapewnia atrakcje, ale jeśli nikt się na coś nie zgłosi to od razu wymyślają coś innego) - dużo barów - wszędzie blisko - CUDOWNE WIDOKI (hotel, rafa)
- polscy goście... - czasami wieczorne show było opóźnione lub w ogóle się nie odbyło... + hotel jak na takie wysokie standardy jakie reprezentuje powinien wynajmować ZDECYDOWANIE bardziej profesjonalnych tancerzy do tego (to serio było słabe) - piana party przejęte przez dzieci - słabe dyskoteki ale chyba też przez gości którzy po prostu wolą wieczorny odpoczynek a nie szaleństwo :)
Hotel rewelacyjny , cudowny , obsługa przemiła, jedzonko wspaniałe, baseny ogromne, cisza, spokój, hotel czyściutki pachnący, polecam z czystym sercem wrócę napewno do tego hotelu
Jedzenie, czystość, obsługa, duże baseny
Animacje
Ocena hotelu 💥💥💥💥💥+ Wszędzie niezwykle czysto. Przemiła, uczynna i uśmie chnięta obsługa. Pokoje wygodne. Niedaleko przepiękna rafa. Baseny czyste. Brak problemów z ręcznikami. Wspaniałe i urozmaicone posiłki w tym dla dietetyków, wegan itp. Polecam
Kultura obsługi, wszędobylski uśmiech, fakt, że jest dla 12 +, zainteresowanie klientem, czystość, świetne jedzenie, brak problemów z ręcznikami, położenie blisko ślicznej rafy.
Wszystko było ok.
Wszystko jest ok ,bardzo dbają o komfort Klienta, czysto ,jedzenie bardzo dobre każdy cos znajdzie,jak dla mnie za mało możliwości do snurkowania
Czystość, obsługa morze na terenie hotelu,piękne baseny
W sumie żadne, nowy hotel
Pobyt był naprawdę bardzo udany. Hotel bardzo ładny, czysty. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór, świeże owoce i soki. Obsługa bardzo miła i pomocna dbająca o udany wypoczynek. Hotel godny polecenia.
Hotel godny polecenia spełnia wszystkie oczekiwania. Pełen komfort. Plaża i rafa przy hotelu super, czystości, obsługa mega pomocna i miła. Bardzo dużo różnorodnego jedzenia, owoce, soki, ciasta.
Naprawdę nie da się przyczepić do niczego.