Wakacje 2 w 1 - wypoczywasz w Turcji i zwiedzasz Grecję (np. Kos lub Samos).
Bardziej kameralne hotele niż na rozrywkowej i obleganej przez turystów Riwierze Tureckiej.
Błękitna Laguna w Oludeniz - zdobyła Turystycznego Oskara 2011 dla najpiękniejszej plaży, w ramach World Travel Awards Europe.
Kompleks hotelowy K. Blue Dreams to zbudowany z fantazją i rozmachem obiekt , położony na zboczu góry opadającej wprost do morza egejskiego . To sprawia ,ze widoki są bajeczne i wszystko wygląda jak widokówka . Sam hotel to ośrodek wybudowany wiele lat temu , i mimo renowacji i rozbudowie nie koniecznie musi dorównywać nowoczesnością czy jakością najlepszym obiektom w tym kraju i nie musi , bo płacąc zaledwie połowe ceny tego co u tych najlepszych nie spodziewasz się tego samego najwyższego standardu. Podchodząc w ten obiektywny sposób docenisz wszystkie walory, ktore oferuje Ci ten ośrodek nie zwracając uwagi na ewentualne niedociągnięcia jak niedoczyszczona kabina prysznicowa , czy niejednakowy widok z pokojów - taka specyfika architektury tego obiektu . Duże pokoje i niezmącony niczym widok na basen i morze z duzego balkonu dostępne jest tylko w DeLux za dopłatą 150 Euro. A jeśli mówimy tu o basenie , to jest się czym nacieszyć , bo nazwa ''infinity'' pokrywa się całkowicie z jego wielkością i jakością . To w nim spedzaliśmy najwięcej czasu , popijając dobrodziejstwa serwowane bez ograniczeń w przybasenowym barze. Poza tym , na gastronomię ogólnie trudno tu powiedzieć złe słowo - jest dużo , kolorowo , i bez wątpienia smacznie , a ewentualne covidowe ograniczenia sprawiają iż rodacy nie grzebią w półmiskach jak emeryci na warzywniaku w Biedronce ,tylko dostają bez ograniczeń każdą ze wskazanych potraw w sposób estetyczny nie marnując przy tym jedzenia. Wyczekiwanie trwa kilka chwil i akurat tyle byś mógł popatrzeć i pomyśleć na co masz właśnie ochotę . A jest w czym wybierac , tu jednak czasem trzeba wykazać się choć odrobiną znajomości angielskiego , by zapytać co to za potrawa . I dobrze , uczmy się języków , choć zwyczajne pokazywanie palcem też spokojnie wystarcza. Kelnerzy natomiast , skoro żyją głównie z napiwków , więc nie dziw się, że Ciebie obsłużą z mniejszym zaangażowaniem niż innych gości skoro skąpisz drobnym gestem , ale tez nie martw się , Ciebie też obsłużą , i jeszcze przywitają i pozdrowią serdecznie w Twoim języku Podsumowując całość , jeśli nie jesteś sułtanem tureckim , ani szejkiem arabskim , a zapłaciłeś ile zapłaciłeś , to napewno spedzisz, jak My , wspaniały urlop w przepięknym miejscu i hotelu , najedzony i opity ''po kokardę'' i w cenie . A na kaca i kłopoty żołądkowe zawsze i na każdym poziomie obiektu uzdrowisz się rewelacyjnym Ayranem lub Yeni Raki , i to bez ograniczeń ! ; ) ( opinia z pobytu w 19-26 września 2021 gdy na obiekcie ne było już dzieci , a pogoda jeszcze pozwalała na skorzystanie ze wszystkich atrakcji obiektu )
położenie , charakter i wszechstronność obiektu , piękny basen glowny
obiektywnie brak wad
Przeważający goście tureccy, wszędzie pełne popielnice, palą nawet w restauracji, ogólnie brudno. Ci goście są faworyzowani, obslugiwani poza kolejnością. Personel stara się bardzo, jest mily, ale to nie zaciera złego wrażenia. Zdjęcia ukazują restaurację hotelu 5 gwiazdkowego, ale to fikcja. Nie ma obrusów na stołach, niejednokrotnie brakuje serwetek, stoliki żyją własnym życiem, pojemniki z płynem do dezynfekcji bywają po prostu puste. Jedzenie bardzo przeciętne, ale głównym się nie wychodzi. Pokoje to porażka! Brud, grzyb pod prysznicem, brak sprzątania, bieganie za papierem toaletowym lub świeżymi recznikami. Nie polecam tym, którzy liczą na hotel 5 gwiazdkowy.
Niewątpliwie zaletą jest jego położenie i piękne widoki
Przede wszystkim nieuczciwe są zdjęcia ukazujące hotel. Strona powinna zostać zauktualizowana. Pokoje, restauracje nie wyglądają tak w rzeczywistości, jedyne 3 gwiazdki i tyle to warte.
Jeden z moich faworytów w Bodrum. Hotel wygląda dużo lepiej na żywo niż na zdjęciach, przepiękne lazurowe morze przy brzegu, miła obsługa. Absolutnie do polecenia. Cena nieadekwatna do jakości :) Powinien być droższy!
- plus za klimatyczny ogródek do relaksu położony w cieniu i przy barze :) - większość pokoi ( oprocz ekonomicznych) z widokiem na morze - bardzo duży basen a nawet dwa - animacje - basen \\\"infinity\\\" fajny do zdjęć
-kaskadowo ułożone pokoje poza budynkiem głównym, nie dla osób niepełnosprawnych czy rodzin z wózkami
Hotel godny polecenia,zawsze można się czegoś czepić ja jestem ogólnie bardzo zadowolona
Oryginalny w kamieniu budowany,pokoje czyste,codziennie sprzatane, bardzo fajne baseny,dobre jedzenie ,codzienne zajęcia dla dzieci,piękne widoki
Dość duża liczba schodów,są windy ale swoje trzeba przejść pod górę ,bardzo mała plaza,śniadania monotonne
Jestem bardzo zadowolona,bardzo polecam ten hotel jest cudownie położony,czułam się jak w raju.dużo schodów ale są windy i nie ma problemu.
Cudowny,pięknie położony,jedzenie super rozrywki super drinki super jeżeli ktoś nie chce drinka bieże czysty alkohol
Sprzątanie w pokojach beznadziejne,nie ma wywieszek, że nie można wchodzić, sprzątaczki waliły do drzwi z samego rana.Ale ja przebywam w pokoju bardzo mało dlatego dla mnie to nie problem.
wszystko jak najbardziej na plus a jeśli ktoś pisze, że śniadania monotonne bo jest do wyboru z 12 dań ciepłych + pełno pieczywa również na ciepło + pełno warzyw, owoców, ciast, wędlin, serów... to ja tego nie rozumiem i nawet nie chce rozumieć :)
bardzo dobre wyżywienie, piękne widoki, fajna obsługa, czystość, klimacik.
w sumie brak (można się czepiać, że 7km od centrum bla bla ale to nie na minus dla hotelu)
Pobyt na początku czerwca 2016. Pokój w starej części hotelu w bungalowach. Piękne widoki z niestety malutkiego balkonu. Jeden z najlepszych hoteli w jakich byliśmy, a od lat odwiedzamy kraje arabskie. Obsługa bardzo miła, rezydenci pomocni. Wypoczywać można przy basenach, na plaży i na pomostach. Zawsze wolne leżaki. Polecam spa! Super masażystka Hediye! Chętnie tam wrócimy!
Hotel duży, ale wszędzie blisko: na basen, na plażę, do restauracji. Na terenie hotelu dużo wind więc nie trzeba chodzić po schodach. Cicho, spokojnie, mało Rosjan i dzieci. Mimo wielu turystów nie dało się odczuć tłoku.
Jedyna wada hotelu to częsty brak ciepłej wody, co było uciążliwe gdy trzeba było zmyć olejki po masażu. Ostrzegam przed fotografami hotelowymi. Dopiero po sesji zdjęciowej podano nam ceny zdjęć: 6 euro za sztukę!!! W ofercie pakiety zdjęć od 175 euro do prawie 400 euro.
Obsługa świetna ! Personel super uprzejmy, uśmiechnięty i zawsze gotowy do pomocy Duży hotel. Stan hotelu jest w porządku, pokoje czyste i spore. Bardzo dobra oferta all inclusive. Baseny czyste. Polecam ten hotel. Na pewno jeszcze tam wrócę.
Hotel fantastycznie położony. Posiłki urozmaicone. Obsługa hotelu super.
Super hotel , polecam wszystkim , w pełni zasługuje na swoje 5 *. Obsługa hotelowa wbrew czytanym opiniom robi wszystko aby każdy czuł się dobrze. Kelnerzy zgadują co aktualnie ci podać i mimo samoobsługi obowiązującej w restauracji starają się przynosić do stolika (chodzi głównie o napoje) to o co poprosisz. Jedzenie przepyszne , wybór bardzo duży i urozmaicony nie rozumiem ludzi , którzy potrafią jeszcze narzekać . Pogoda w maju w sam raz na wypoczynek temp. sięgają 30 stopniom, brak walki o leżaki nie trzeba ich rezerwować, o każdej porze znajdzie się miejsce do leżakowania. Super herbaciarnia usytuowana w miejscu zacienionym wśród drzew i roślin gdzie można odpocząc od upału. Spora ilość barów gdzie można napić się piwa czy drinka, nie ma potrzeby latać po całej okolicy aby leżąc na leżaku zaspokoić pragnienie. Kelnerzy cały czas w pogotowiu zbierają puste naczynia i donoszą to o co poprosisz. Jedyny negatyw to nieaktualna oferta biura zamieszczona na stronie a mianowicie brak tenisa stołowego i mini golfa
bliska odległość od lotniska , animacje , obsługa, pyszne jedzenie
odległość od centrum Bodrum
Polecam z pełną odpowiedzialnością. Obiekt ma same plusy. Byłem z Wezyrem. Polecam także. Plusy to: lokalizacja, położenie, widoki, ogród, jedzenie, obsługa (REWELACYJNA!!!!) zarówno hotelowa jak i restauracji .. trudno się do czegokolwiek przyczepić.... Animacje - pierwsza klasa!!! (i poranne i wieczorne - jszcze lepsze!!!) Największy mankament to "dla dzieci" - niestety oprócz rozklekotanego placyku czy nie działającego aqua ... nie ma tam nic. Jeśli jedziesz z dzieckiem - zastanów się dobrze lub poczekaj aż to się polepszy. Oprócz basenu (dla dorosłych czy na plaży w żwirku) nie było nic ciekawego niestety dla dzieci. Mini Club działał, ale malowanie na kartkach itp.. to każdy ma w domu.
Wróciliśmy z hotelu 23 czerwca b.r.jesteśmy zachwyceni. Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Bez żadnych dodatkowych pieniędzy dostaliśmy pokój z niesamowitym widokiem na morze i okolice.Pokoje codziennie sprzątane, chyba że ktoś sobie nie życzy. Posiłki przepyszne i w ilościach ogromnych. Bezpłatna opieka medyczna dla Polaków. Super animatorzy szczególnie Karolina która zajmowała się m.in. naszym synem.Serdecznie ją pozdrawiamy oraz jej narzeczonego Dante. Być możne kiedyś powtórzymy te wakacje.Jeżeli ktoś się zastanawia jest w błędzie. Hotel w 100 procentach godny polecenia.
Hotel wspaniale połozony. Pokój za 50 euro bakszyszu rewelacyjny nr 234 (widok na morze i dwa balkony, codziennie sprzątany - wada trochę pleśni w łazience). Jedzenie rewelacyjne, muzyka do posiłku. Obsługa na najwyższym poziomie. Zjazd na plażę windą. Plaża piaszczysta i kamienista, woda kryształ, leżaki i materace bez problemów. Do Bodrum 10 km. Z hotelu jeżdżą Dolomusze za 2,5 lira (1,5 euro) do Bodrum. W Bodrum polecam zamek św. Piotra z XV wieku, port i stare miasto (bazar). Centrum handlowe "OAZIS" to porażka - same zachodnie marki i drogo!Nie polecam restauracji ala carte - w wydaniu tureckim niewypał, lepsza gówna restauracja. HOTEL BARDZO POLECAM ludziom ceniącym spokój, luksus i wspaniałe widoki.
Hotel bardzo ładnie położony. Dużo zieleni,wszystko utrzymane jest w jak najlepszym porządku. Oferta jest dostępna tylko w All inclusive więc wszystko na terenie hotelu jest w cenie. Jedzenie wyśmienite, obsługa w lokalach gastronomicznych b.uprzejma i sympatyczna czego nie można powiedzieć o recepcji!! Pokój mieliśmy w jednym z najwyżej położonych domków bungalow ale warto było się wspinać (jest b.dużo schodów).Plaża niewielka ale ilość leżaków na pomostach wystarczająca.Pobyt bardzo nam się podobał tylko niestety zakończył się kradzieżą pieniędzy z pokoju więc b.uważajcie na to co zostawiacie w pokoju. Warto zainwestować w sejf. Polecam biuro podr.Wezyr!
Hotel bardzo ładnie położony. Oferta jest dostępna tylko w All inclusive więc wszystko na terenie hotelu jest w cenie. Jedzenie wyśmienite, obsługa w lokalach gastronomicznych b.uprzejma i sympatyczna czego nie można powiedzieć o recepcji!! Pokój mieliśmy w jednym z najwyżej położonych domków bungalow ale warto było się wspinać. Plaża niewielka ale ilość leżaków na pomostach wystarczająca. Pobyt bardzo nam się podobał tylko niestety zakończył się kradzieżą pieniędzy z pokoju więc b.uważajcie na to co zostawiacie w pokoju. Warto zainwestować w sejf. Polecam biuro podr.Wezyr!
Hotel do remontu!, dziurawe podłogi, szpary przez które pcha się robactwo do pokoju. Klimatyzacja dorabiana ledwo dyszy Obsługa ospa lyh Turków nie zachwyca Chyba że ktoś korzysta pierwszy raz z tego typu usług i uważa że tak ma byc! Lepiej wybrać się do cywilizowanej części świata! Szczególnie polecan suchy prowiant na wycieczkę ( śniadanie, obiad w pełnej opcji wyżywienia - nadgnity pomidor, twarde jabłko i sucha bułka) Patrz zdjęciue Ogólnie nie polecam, drogo!, za te pieniądze można znależć coś ciekawego. Wiele uwag mam do biura podróży TUI Polska - uważajcie na to biuro lepiej je oijać szerokim łukiem.
Duże odległości między pokojami, a morzem. Mieszkaliśmy z pięknym widokiem na może ale było to na samej górze i do plaży szliśmy ok. 8 minut.
Hotel piękny. Widoki, widoki i jeszcze raz piękne widoki. Cały kompleks bardzo zadbany. Dużo zieleni. Położenie tarasowe potęguje super wrażenia. Liczne bary (na każdym kroku), restauracje, ciastkarnia, klimatyczny tea garden, baseny bez tłoku. 2 zjeżdżalnie (nie widziałam ani razu czynnych). Nawet w recepcji malowniczy taras z roślinnością i widokiem na morze. Hotel ma wiele pieknych cichych zakątków, gdzie można zapomnieć, że w pobliżu są inni ludzie. Jedynie pokoje średnie. Klimatyzacja indywidualna, ale dość głośna i niezbyt nowe meble. Ale nie po to się jedzie, żeby siedziec w pokoju. Jedzenie jak na te rejony bardzo smaczne i duży wybór. Bodrum bliziutko dolmuszem! To był bardzo udany wyjazd:)
Hotel duży, przstronny, na wzgórzu wiec liczne schody (widniało w ofercie), za to widoki przepiękne. Zachwycały przez cały pobyt. Pokoje to jedyny minus, raczej standard 3,5*, odnowione, ale meble te same. Łazienka czysta i ładna. Baseny spore i niezatłoczone, 2 zjeżdżalnie. Plaża kamienista, do tego długie pomosty, nie było problemów ze znalezieniem wolnego miejsca. Kajaki w cenie. Jedzenie - dla każdego coś miłego, bo hotel ma 5 restauracji w opcji AI. Kilka barów z mocnymi drinkami. Animacje średnie, rozrywki nocne raczej wyłącznie w Bodrum - to 7minut dolmuszem. Baardzo urokliwy, duży, ale kameralny w odczuciach hotel, w którym można odpocząć i nacieszyć nie tylko oczy.
wakacje wykupiłem w Triadzie ,która oczywiście przemilczała uciążliwe schody ,które trzeba było pokonać ,by dostać sie do pokoju. Mieszkaliśmy w pokoju ponad 600 .Pokoje w mojej ocenie na 3 ,klima b.glośna,lodówka kiepsko chłodziła .Nie polecam .Za tą cenę można naprawdę znależć hotel o prawdziwych 5 gwiazdkach.Polecam Itakę .
Autor nie dodał opinii tekstowej.