2 baseny odkryte i 5 zjeżdżalni wodnych.
Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: 3 brodziki, 2 place zabaw, animacje i zajęcia w miniklubie, menu i krzesełka w restauracji.
Tylko 350 m do prywatnej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.
Bogata oferta rekreacyjna: kort tenisowy, siłownia, sauna, łaźnia turecka, szachy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa.
Słabo słabo słabo jak za takie małe pieniądze nie wart a gwiazdki to chyba z nieba spadły.
Zimne dania czy to śniadanie czy obiad a tym bardziej kolacja. Śniadanie od godziny 7:00 a kucharz który smaży jajka na bieżąco przychodził koło 8 a nawet po. Obiad od 12:30 udaliśmy się koło 13 i wszystko zimne więc drugiego dnia na otwarcie stołówki i jakie rozczarowanie wszystko chłodne. Pokoje to odkurzacza nie widziały nawet przed naszym zameldowaniem. O Kawce z rana na balkonie można zapomnieć chyba że przywieziecie ze sobą czajnik bo w pokojach go nie uraczycie.
Niestety hotel oceniam na 3* .dostaliśmy pokój na 4 piętrze z pęknięciami na ścianach ,łazienka nieciekawa .wieczorami hałas hotelowych atrakcji a 4-5 rano modlitwy z meczetu. Bałagan na poboczach hotelu.Jedynie jedzenie bardzo dobre różnorodne w snack barach i restauracji i obsługa w porządku.
Byliśmy pierwszy raz więc ciężko porównać .
Żeby coś więcej zobaczyć trzeba użyć krzesła jak widać na zdjęciach z balkonu
Pokój czysty, łazienki z prysznicami wiec na plus, jedzenie urozmaicone, restauracja na plaży gdzie mozna było zjeść obiad. Plaża piaszczysta- sporawa, wiec leżaki wolne . Plaża 5 minutek na piechotę , więc z przyjemnością można się przespacerować. Bus wożący na plażę jeżdzi non stop do 17.00. Dwa baseny i nie było bitwy o lezaki:)
Bardzo dobra cena jak za taki standard. Strefa spa na plus-masaże nie drogie.
Hotel w miarę czysty, nie wielki ale na pewno to nie jest 5 gwiazdek. Jedzenie niezbyt smaczne i stale to samo( mam porównanie z innym hotelem w którym byłem w styczniu). Obsługa średnia, nie ważne czy dałeś napiwek czy nie, ile dałeś, uśmiechu nie ujrzałeś, rzadko pije alkohol ale nawet nie było szans na mohito w barze, nie mówiąc o jakiś bardziej wyszukanych drinkach. Ogólnie , jako bazą wypadową do wycieczek może być ale drugi raz bym tego hotelu nie wybrał.
Czysto, codziennie był arbuz
Mało smaczne i jednolite jedzenie. Słaba obsługa, przy basenie zjeżdżalnie prawie cały czas zamknięte. Daleko do plaży.
Hotel 5 gwiazdkowy, ale lata świetności ma już za sobą. Określiłabym go jako wystarczający na wakacje all inclusive. Pokoje niewielkie, nienajnowsze, ale czyste i codziennie sprzątane oraz uzupełniana woda w lodówce. 2 baseny, jeden z zimniejszą, drugi z cieplejszą wodą, jeden z muzyką, drugi cichy - oba mają zjeżdżalnie czynne w wyznaczonych godzinach. Chociaż ludzie zajmowali ręcznikami leżaki, to jakoś nigdy nie było problemu, żeby się położyć. Na plażę 5 minut spacerkiem, ale do 17.00 kursuje też busik, więc super. Nad plażą beach bar z super widokiem, napoje, w wybranych godzinach jedzonko, więc to bardzo wygodne, a na dole na piasku przy leżakach lodówka z wodą, dystrybutor zimnych napojów i ekspres, więc wszystko pod ręką. Leżaków dużo, zawsze były wolne, zejście do morza super, piaszczyste i czyste. Animacji mało, ale codziennie na coś się można było załapać. Wieczorem imprezy tematyczne, więc trochę ciężko zasypiać, bo faktycznie słychać. Jedzenie w porządku, każdy znajdzie coś dla siebie i tak naprawdę prawie cały czas jest coś gdzieś do zjedzenia, albo picia, więc ok. Szału nie ma, ale jest ok. Bary też działają bardzo sprawnie, ale bez szału. Z napojów bezalkoholowych tylko fanta, cola i sprite. Brakowało mi mrożonej kawy i bezalkoholowych drinków. Obsługa stara się jak może, cały czas ktoś sprząta, zbiera naczynia ze stolików, bardzo mili są, choć po angielsku raczej ciężko się dogadać, nawet z barmanami. Hotel nastawiony na Polaków, Ukraińców, Rosjan i byli też jacyś Niemcy oraz ludzie z krajów muzułmańskich. Ogólnie wakacje bardzo udane. Jest co pić, co jeść i gdzie spędzać czas. jak ktoś nie ma dużych wymagań, to będzie zadowolony. Nam zależało na tym, żeby było boisko do kosza, żeby chłopcy mogli porzucać, żeby były baseny ze zjeżdżalniami, żeby było blisko do plaży i żeby nie było problemów z jedzeniem czy piciem.
- Obsługa stara się bardzo, jeśli gdzieś jest brudno, to przez samych turystów - Fajnie dużo zieleni - Kilka barów, do których jest cały czas dostęp - Wolne leżaki przy basenach i przy plaży - Sklepy w budynkach hotelowych
- Głośne wieczory, jak ktoś chodzi wcześnie spać, to będzie mu muzyka przeszkadzała - Hotel nie należy do najnowszych, widać upływający czas i potrzebę remontu - Brak drinków bezalkoholowych, brak mrożonej kawy,
Wszystko super. Hotel czysty, zadbany. Miła obsługa hotelowa. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Fajne to, że często dowożą na plażę i przywożą do hotelu , nie trzeba chodzić z rzeczami na pieszo. Dwa baseny i dużo leżaków, nie trzeba było szybko wstawać i iść zajmować leżaków, bo było na tyle, że były dostępne. Gorąco polecam 🤗.
pobyt uważam za bardzo udany ,mieszkałyśmy z koleżanką w pokoju 5011 niestety obie do dzisiaj mamy na płucach bakterie z powodu zafajdanej klimatyzacji
obsługa zwłaszcza w lobby najmilsze barmanki położenie hotelu super jedzenie ok
przez 12 dni pobytu pani sprzątająca 1 raz posprzątała mój pokój
Hotel był czysty, zadbany, klimatyzacja w pokojach działała bez zarzutu
Wydajne klimatyzatory, przestronny i czysty pokój rodzinny
Hotel na pewno nie na 5*, a raczej maksymalnie na 3*. W hotelu brudno, meble w pokojach zniszczone, w godzinach popołudniowych brak cieplej wody. Wi-Fi bezpłatne jednak z tak małą prędkością, że strona otwiera się po 5 minutach albo wogóle. Do odkręcenie wody w kranie należy użyć dwóch rąk bo inaczej zostaniesz zalany ( ciężko chodzi uchwyt, skokowo). W łazienkach zamontowane najczęściej deszczownice na wysokości 180 cm, jak ktoś wyższy to musi się kąpać na kolanach. Na około wanny tyle silikonu nawalone, że można by uszczelnić cały basen. Rezerwowalismy pobyt dla dwóch osób dorosłych i dwójki dzieci w wieku 14 i 10 lat, a otrzymalimy pokój z jedny łóżkiem podwójnym i jednym pojedynczym. W pokoju był również fotel ( chyba rozkładany ) ale strach było się na nim położyć. Pościel była tylko dla trzech osób. Na balkonie mieliśmy jaszczurkę, a po korytarzu chodził karaluch. Jedzenie monotonne jak w większości hoteli, raczej każdy coś sobie wybierze. Do plaży jeździ bezplatny bus co 15 minut. Na terenie hotelu są dwa baseny zewnętrzne z małymi zjezdzalniami. Przy jednym z basenów prowadzony jest aerobik i gra w piłkę, przy drugim basenie nie ma żadnych zajęć. Ratownik pojawia się tylko w momencie uruchomienia zjeżdżalni. W środku budynku jest basenik (bez wody), ale uruchamiany tylko w okresie poza sezonem. Jeśli ktoś nie ma wielkich wymagań i trafi się atrakcyjna cena to może próbować. Szału nie ma.
Hotel na pierwszy rzut oka nie zachwyca. Pokoje w opłakanym stanie. Przypominają czasy może PRL-u. Materace na łóżkach twarde jak podłoga ( dobrze wyklepane). Dziury w łazience zaklejone silikonem i przeciągnięte na dwa palce zero estetyki a przecież to hotel miał być 5*? Jedzenie bardzo nie dobre gdyby nie nuggetsy na drugim basenie pewnie byli byśmy głodni. Jeżeli ktoś liczy na atrakcje w tym hotelu to może zapomnieć jeżeli są to prowadzone w języku rosyjskim. Obsługa nie chce rozmawiać w języku angielskim tylko próbują ze wszystkim rozmawiać w języku rosyjskim. Po prostu jest to rosyjski hotel. W pewnym momencie bycia tam miałem wrażenie że nie trafiłem na wakacje do Turcji tylko do rosji. Hotel miał w opisie 5* a wydaje mi się że nie zasługuje nawet na 3*. Portale sprzedające wakacje powinny w jakiś sposób weryfikować to gdzie wysyłają ludzi, aby nie wyrzucali pieniędzy w błoto jak My i wielu innych z którymi miałem okazję porozmawiać. Nikt nie był zadowolony.Uważam że szkoda pieniędzy wydawać na ten hotel. My jesteśmy bardzo rozczarowani. NIE POLECEM TEGO HOTELU. Proszę o zmianę ilości gwiazdek tego hotelu
Basen Blisko do morza
Komunikacja z ludźmi Wygląd pokoi Wygląd łazienek oraz ich czystość Jedzenie Brak atrakcji dla dzieci Wszystko prowadzone w języku rosyjskim Brak urozmaicenie jedzenia
Pobyt w hotelu oceniam całkiem dobrze,pokój był duzy i przestronny...obsługa miła i pomocna
Hotel bardzo przyjemny, jedzonko dobre, obsługa pomocna i sympatyczna, busy non stop na plażę i z powrotem, na plaży można też zjeść obiadek , do dyspozycji bar , leżaczki, plaża sprzątana, bardzo przyjemny hotel , polecam
Obsługa,
Przerwa jedzeniowa od 17 do 19 , nie wiem czy to wada przy takiej ilości jedzenia ale dobrze wiedzieć żeby ktoś nie był zaskoczony
Hotel OK, choć na 5* nie zasługuje :) Głównie przez pleśń w łazience (przy pleksi zamontowanej do ściany przy wannie). Z całej reszty jesteśmy bardzo zadowoleni :) Mieliśmy pokój standardowy (2+2), z jednym dużym podwójnym łóżkiem, jednym pojedynczym łóżkiem i jednym rozkładanym fotelem (który nie był sprawny i bez problemu został wymieniony na drugie pojedyncze łóżko), z klimatyzacją i wyjściem na nieduży balkon od strony basenów na tyłach hotelu. Sprzątany codziennie, ze świeżą pościelą i wymianą ręczników. Klimatyzacja działała bez zarzutu.. i chodziła na okrągło, bo o tej porze roku jest tam naprawdę gorąco (co ciężko się znosi przez bardzo dużą wilgotność). Baseny przy hotelu czyste, przy tym od strony restauracji zazwyczaj brak wolnych leżaków, ale przy tych za hotelem zawsze można było coś znaleźć. Miła i uśmiechnięta obsługa, niemal każdy prezentował znajomość podstawowych zwrotów w języku polskim, zresztą nie tylko w hotelu :) Ręczniki na basen można było wymieniać codziennie na świeże, co też nie zawsze jest standardem w innych hotelach. W pobliżu dużo sklepów ("królestwo podróbek"), są bary i restauracje, apteki i punkty oferujące wycieczki :) Odległość od plaży, ok. 500 m. W tym gorącu ciężko iść, ale kursuje bus co 15 min i do godz. 17.00. Na plaży darmowe leżaki i beach bar z dobrym jedzeniem. Minusem jest to, że jest bardzo zatłoczona. Jedzenie - ogólnie bardzo dobre i różnorodne. Właściwie można było jeść cały dzień, bo oprócz standardowych posiłków (śniadanie, obiady i kolacje), cały czas były dostępne jakieś przekąski (w barze przy basenach, w beach barze), a ostatnim posiłkiem była zupa, serwowana o północy :) Dla tych co lubią, codziennie wieczorem organizowane są różne pokazy (przedstawienia, konkursy, akrobatyka, piana party, itp.) i animacje dla dzieci. To nie nasza bajka, ale pokazy gromadziły tłumy ludzi.
Pokoje sprzątane codziennie, a pościel i ręczniki wymieniane co 1-2 dni na czyste i pachnące. Ręczniki na basen można było wymieniać codziennie na świeże, Bardzo dobre, zróżnicowane jedzenie. Dostępnych kilka barów z napojami, dwa do północy. A woda przez cały czas, w lodówkach w hallu i przy basenie. Miła obsługa.
Pleśń w łazience. Bardzo zatłoczona plaża.
Bez rewelacji. recepcja lobby bez klimatyzacji ciemno ponuro,pokoje brudne
2 baseny
Brudno ,kuchnia tragedia,brak organizacji przy wydawaniu posiłków,przy tak dużym obłożenie live kok powinno być bardziej zorganizowane
Hotel bardzo przyjazny dla Polaków. Ku zaskoczeniu obsługa doskonale rozumie język Polski 🙂 Czysto , obsługa na wysokim poziomie. Do dyspozycji dwa małe baseny , ale rekompensuje to piękna ,piaszczysta plaża z czystą wodą. Polecam.
Czysto oraz obsługa
Trochę głośno ,jeśli chodzi o innych wczasowiczów
Hotel na pewno nie zasługuje na 5* Swoje lata świetności ma za sobą, a niewiele wystarczy , żeby wizualnie robił lepsze wrażenie.
Miła obsługa
Zbyt mała ilość osób do obsługi, by utrzymać czystość w restauracjach i basenach.
HOTEL powinien co najwyżej mieć 3 gwiazdki . Cena za pobyt nie była adekwatna do jakości usług samego hotelu jak również transferu samolotu z Bydgoszczy ( pobyt od soboty późnego popołudnia do piątku nocy ) . Będąc szósty raz w Turcji w hotelach gdzie miały po 4 gwiazdki była duża lepsza jakość niż w tym hotelu . Np : śniadania - codziennie to samo , brak np. dla dzieci ciepłego mleka do płatków ...ale były pankejki z czekoladą czy frytki z ketchupem ..masakra , owoce co najwyżej arbuz jabłko grejpfrut i pomarańczo i to tyle ... kolacja - codziennie kurczak na grillu lub jeden dzień też był kebap ... także z kurczaka ..przypalony .. ogólnie jedzenie ty były tylko dobre sałatki z warzyw jesli samemu sobie je skomponowałeś , bufet miedzy obiadem a kolacją nawet spoko codziennie pączki i sałatki oraz pizza .. Baseny fajne lecz jedna zjeżdżalnia nadaje się do remontu... córka i ja mamy poranione plecy . Drinki ... uwaga .... lepiej zabrać ze sobą swój alkohol ... totalna porażka ... Whisky ,wódka , Gin , piwo oraz fanta cola sprite i woda . Inne drinki to co najwyżej w innym hotelu . Pokoje do remontu . Myślę że w tej cenie na pewno idzie coś zarezerwować z dużo lepszym standartem .
Duże fajne baseny i blisko do plaży gdzie bus dowozi . dużo atrakcji sportowych w basenie dla dzieci i starszych .
brak urozmaicenia posiłków - monotonia oraz typowa masówka ... porażka brak drinków bezalkoholowych oraz sków naturalnych dla dzieci . zjeżdżalnie przy głównym basenie do remontu mało parasoli przy basenie okrojona wersja drinków dla dorosłych .
Pobyt w hotelu Club Side Coast uważam za wyjątkowo udany. Obiekt w pełni spełnił nasze oczekiwania i zapewnił nam mnóstwo wspaniałych wspomnień. Spędziliśmy tu tydzień pełen relaksu, dobrej zabawy i pysznego jedzenia.
Hotel 5 gwiazdkowy - osobiście dałabym max 3 *. Przylecieliśmy w nocy większą grupą, część dostała pokoje na jedną noc a rano mieli się stawić na zmianę pokoju na docelowy. Znajomi się stawili, dostali nowy pokój a on był nie posprzątany. Po powrocie do starego pokoju karta była zablokowana. My z małym dzieckiem nie otrzymaliśmy dostawki, powiedziano że dopiero rano. Ogólnie pokój czysty, były mankamenty jak nierówne płytki, mała pleśń w rogu prysznica itd. Rano śniadanie - do 10:30. O 9:50 jak weszliśmy już nie było większości dań, puste bemary i nie dokładali. sery itd nieopisane. Przekąski wg karty od recepcji od 10:00 do 17:00 - w rzeczywistości były dopiero od 11:30/12:00 do ok 15/16 (frytki, burgery, ziemniaki, nuggetsy, sałatki, arbuzy) Ogólnie na wszystkich posiłkach z owoców tylko arbuz, jabłko i pomarańcz. Przekąski na plaży tylko 12-14:00, lody 12:00-12:30(ale byliśmy tylko dwa razy). Cały pobyt głownie te same dania czy obiad czy kolacja, zupy się zmieniały co dwa trzy dni. Czy wróciłabym tam ponownie? Nigdy więcej. Było tanio, i nic poza tym. Sądzę, że są w Side lepsze 3 gwiazdkowe hotele w podobnej cenie. (...) Inny wczasowicz się upił, wdał w bójkę z obsługą po czym po niego przyszli w trzech i zawlekli do pokoju kopiąc całą drogę. Nikt się nie przejmował że dzieci patrzą, że słychać. Rozumiem ich wzburzenie, ale inaczej powinno się takie sytuacje wyjaśniać.
Woda w basenach czysta, leżaki w ciągu dnia się zwalniały więc nie było problemu. Na bieżąco sprzątano przy basenach. Po wyjściu z hotelu blisko market. Ceny w sklepikach na terenie hotelu jak na lokalizacje niskie. Animacje ciekawe.
Ratownik na basenach tylko gdy były otwarte zjeżdżalnie, i to przeważnie pod daszkiem na zjeżdżalniach u góry a basen dla dzieci zupełnie z drugiej strony. Nie mam pojęcia jakby dobiegł czy w ogóle zobaczył jakby coś się działo. Jedzenia mało jak na ilość osób, mała restauracja, często brakowało miejsca i trzeba było stać i czekać aż ktoś skończy. Sztućce samemu przynosiliśmy bo tylko sprzątano brudne naczynia. Mały amfiteatr, po minidisco nie było już gdzie usiąść na animacje dla dorosłych.
Pobyt minął super. Obsługa hotelu, wyżywienie i atrakcje dla dzieci wspaniałe. Jedynie co nas zawiodło to stan pokoi. Nie przywiązują uwagi do czystości. Pokoje nadają się już do remontu.
Basen, atrakcje dla dzieci, darmowe przejazdy z hotelu na plażę
Stan pokoi - wymagają już remontu