Kameralne plaże ukryte w malowniczych zatokach
Słynny Grand Bazaar z tysiącami sklepów
Jeden z największych aquaparków w okolicy
Dolina rzeki Alara i widok na średniowieczny zamek
Byłem w tym hotelu 5 raz. Trzymają poziom. Jestem zadowolony. Nie mam zadtrzeżeń.
Kompatybilność wszystkich składowych pobytu. Nic nie odbiegało od oferowanego standardu.
Nie mam powodu aby stwierdzić że coś mi się nie podobało w hotelu.
Hotel ma przepiękną rośliność i różnorodność gatunków. Polecam dokupić sobie pokój w hotelu Botanik Platinum ma unowocześnione pokoje niż w samym Botanik. Jedzeni dobre i bardzo duża ilość. Czystość hotelu, pokoju i obiektu poza nią jest bez zarzutów. Jest to nasz kolejny pobyt w sieci hotel Delphin i naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić bo mają wysokie standardy niż inne hotele.
Rewelacyjny pobyt, świetna obsługa i czystość! Spędziliśmy w tym hotelu wspaniały urlop z mężem i wracamy bardzo wypoczęci. Z czystym sumieniem możemy polecić to miejsce, głównie ze względu na te ogromne plusy: Jeśli ktoś jedzie z dziećmi to wyjazd marzenie! Wesołe miasteczko,animacje,zabawy i zaangażowanie animatorów oceniam wysoko 5/5.Rodzice mogą spokojnie odpocząć:) Otoczenie hotelu otacza pięknie zadbany teren zielony. 5 a może więcej basenów połączonych z punktem gastro. Darmowe baldachimy z łóżkami na plaży. Wiele leżaków z zastrzeżeniem braku rezerwacji! Pięknie oświetlony wieczorami pomost z punktem gastronomii i możliwością opalania (parasole i leżaki) a także stolikami i fotelami. Przesympatyczna obsługa – wszyscy pracownicy, od recepcji po barmanów, są niezwykle pomocni, uśmiechnięci i dbają o to, aby goście czuli się zaopiekowani. Hotelowe sklepiki z kulturową obsługą bez nachalnego nagabywania. Nienaganna czystość – pokoje oraz przestrzenie wspólne były sprzątane codziennie i bardzo dokładnie. Świetne rozrywki – zespół animatorów robił genialną robotę! Atrakcje były ciekawe, nienachalne i nie pozwalały na nudę zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorami i to codziennie! Było Show a potem muzyka na żywo przy której kto chciał to się bawił. Jedyny mały minusik to kwestia gastronomii. Jedzenie było smaczne ,wykonywane na miejscu! włącznie wg. informacji z własną rzeźnią 🫣i wybór dań podczas pojedynczego posiłku był naprawdę duży (każdy znajdzie coś dla siebie), jednak menu powtarzało się codziennie. Przy dłuższym pobycie brakowało nam trochę większej zmienności dań w kolejne dni. Mimo tego drobnego szczegółu, cały pobyt oceniamy bardzo wysoko i chętnie wrócilibyśmy tu ponownie! Pokoje usytuowane są na stronę morza lub na ulicę. Jeśli komuś przeszkadza szum uliczny to proszę brać na morze. Nasza ocena: 4.5/5 ⭐
Obsługa,gastronomia wykonywana własnoręcznie wg.zdrowo,zieleń,czystość.Atrakcje dla dzieci i dorosłych. Wiele basenów,punktów gastronomicznych z możliwością korzystania przez całą dobę
Powtarzalność posiłków
Świetna obsługa, bardzo dobre jedzenie. Spory wybór animacji, bardzo zaangażowany personel w Kids Club. Duże, czyste strefy rekreacji. Naprawdę fajna strefa Aquapark (2 części). Dowóz napojów przez kelnerów oszczędza Wasz czas, świetna sprawa. Dzieci i dorośli bardzo zadowoleni z czasu spędzonego w hotelu.
Wybitny poziom obsługi. Bardzo dobre jedzenie w restauracjach al’a carte. Imprezy tematyczne takie jak Red Party, Gala Night na naprawdę wysokim poziomie. Świetny animator (...)- chłopak mocno zaangażowany, kontaktowy, powinien dostać jakąś premię za swoją pracę.
Infrastruktura nie jest już najnowsza. Drinki oparte o lokalne alkohole
Hotel na wysokim poziomie, wszystko dopracowane w każdym szczególe
Przestrzeń, oznaczenia informacyjne, bardzo miła obsługa i atmosfera
Jeden malutki szczegół, informacje w windzie, bez okularów ciężko odczytać co znajduje się na jakim piętrze. Po dwóch dniach robi się to automatycznie.
Hotel marzenie zarówno pokoje części wspólne jak i całe otoczenie rekreacyjne (nasenny ogrodu i plaża wraz z pomostem). Pokoje komfortowe czyste i wyposażone we wszelkie dogodności. Korytarze windy, lobby czyste zadbane bez zastrzeżeń. Restauracje i bary na najwyższym poziomie obsługa zawsze pomocna zainteresowana wypoczywającymi. Potrafili sami z siebie pytać i proponować rożne udogodnienia człowiek czuł się na prawdę zaopiekowany. Jedzenie i napoje naprawdę super obsługa w trakcie posiłków perfekcyjna.
Hotel pomimo swojej wielkości dawał odpocząć nie odczuwało się ilości osób dzięki duże ilości basenów dużego ogrodu ilości barów z przekąskami i napojami. Wszędzie czysto i przyjemnie
Nie ma wad
Pokój od strony lądu: + przestronny + czyściutki + wygodne łóżko - slabo wygłuszone okna, bardzo słychać hałas z zewnątrz Obsługa w hotelu bardzo pomocna, obiekt bardzo zadbany, nie ma problemu z miejscami na plaży, pomoście oraz przy basenie. WiFi dziala bardzo dobrze na terenie całego obiektu.
Hotel zlokalizowany blisko 2 godziny od Lotniska co uznaję niestety za minus zwłaszcza kiedy jest nocny transfer ale jak już człowiek dojedzie to wygląda bajecznie i jest bardzo dobrze zorganizowany!
Piękne i nowoczesne wnętrza. Doskonała infrastruktura samego hotelu wraz z zapleczem basenowym
Daleko od lotniska, wolno działające windy. Potrzeba chwili żeby się w nim odnaleźć
Hotel oceniam jako wspaniały, spełniający wszelkie oczekiwania i absolutnie bez wad. Zacznę od jedzenia, które moim zdanie jest urozmaicone i każdy znajdzie cos dla siebie. Wieczory tematyczne, np wieczór rybny, gala night przeszły moje oczekiwania. Wszystko estetycznie podane, bez kolejek do stolików, smaczne i świeże. Może mięsa trochę przesuszone, ale można było znaleźć inne ciekawe pozycje. Mnóstwo owoców, lodów, naleśniki, gofry, sushi...ciężko wymienić co jest serwowane, bo jest tak dużo pozycji. Baseny - czyste, duże, z cudowną obsługą. Ekipa kelnerów i kelnerek na rolkach dba o Twój komfort i dowozi napoje, nie pozwalają się zmęczyć - Ty masz leżeć i odpoczywać ;-) Absolutnie wspaniali! Pokoje duże, łóżka wygodne, codziennie zmieniana pościel i ręczniki. Animacje - najlepsze. Dawno tak dobrze nie odpoczęłam jak w Delphin Botanik Platinum. Dziękuję
Obsługa hotelowa - wspaniała. Animacje - rewelacja. Jedzenie - pyszne. Teren zewnętrzny - relaksujący.
(...)
Super hotel.Polecam każdemu. Wszystko na najwyższym poziomie, obsługa, jedzenie, czystość w całym hotelu i pięknie zagospodarowany teren.Napewno kiedyś wrócę do tego hotelu. W czasie pobytu spotkałam ludzi którzy byli w nim kilka razy i bardzo chętnie wracają i to jest chyba najlepsza ocena usług świadczonych w tym hotelu. Jeżeli ktoś się zastanawia czy wybrać ten hotel to polecam.
Same zalety
Super hotel zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dorosłych. Byliśmy na przełomie sierpnia/września. Obsługa na najwyższym poziomie - byliśmy bardzo mile zaskoczeni. Za dnia rożne atrakcje np 2x dziennie aqua aerobik, zumba, kort tenisowy, siłownia, kryty basen. Prywatna plaża z leżakami, beach bar. Wieczory z muzyka na żywo. Na terenie obiektu dla najmłodszych są baseny ze ślizgawkami, place zabaw, jest kilka atrakcji z wesołego miasteczka, mini klub, wieczorem kino pod chmurka (nie było nic po polsku ale dziecku nie przeszkadzało :)) Jedzenie bardzo dobre, każdy będzie w stanie coś sobie wybrać. W pobliżu bazar dla tych którzy lubią zakupy, docelowo w piątki po przeciwnej stronie ul rozkłada się bazar przyjezdny. Pokoje czyste , codziennie sprzątanie, wymienianie ręczników oraz pościeli. Ogólnie wypoczynek i miejsce oceniamy za bardzo dobre - myślimy nad powrotem w przyszłości :)
- obsługa na wysokim poziomie - czystość - urozmaicone posiłki - blisko do bazaru jeśli ktoś chce zrobić zakupy
- my ich nie zauważyliśmy , rozważamy nawet powrót w przyszłości ;)
Hotel: to europejskie solidne 3 gwiazdki. Pokoje wielkościowo wystarczające dla 4 osób (2 dorosłych i 2 dzieci). Łazienka wymagałaby drobnego odświeżenia. Obsługa bardzo dobra, angielski na poziomie podstawowym. Jedzenie: Smaczne, każdy może znaleźć coś dla siebie. Rano świeżo wyciskane skoki z pomarańczy, w godzinach popołudniowych już zwykle soki. Napoje dostępne w licznych barach. Plaża: kamienista, dobrze zagospodarowana jeżeli chodzi o ścieżki, leżaki itp. Baseny: duża liczba, jest także basen dla osób ceniących spokój, z dala od zjeżdżalni itp. Same zjeżdżalnie są czynne od 9 do 12 i później od 14 do 17. Nie ma problemu z leżakami - jest system kart, ktr wymienia się na basenowe ręczniki. Dużo zieleni, drzew - bardzo fajny pomysł. Otoczenie: głównie inne hotele. Można się przejść do miejsca, w którym jest ładny widok na plażę lub do pobliskiego miasta (nic specjalnego). Kilka marketów w pobliżu i słynna Lidlo- Biedronka 😉
Przestronne pokoje, dobre jedzenie, liczba basenów, obsluga, zagospodarowanie terenu, sporo atrakcji dla dzieci
Łazienki wymagałyby już delikatnego odświeżenia,
Pobyt bardzo udany. Hotel na najwyższym poziomie. Super dla rodzin z dziećmi.
Bardzo czysto, dobre jedzenie, znakomite animacje i występy wieczorne, obsługa bardzo dba o gości.
Plaża kamienisto-żwirkowa, szybko robi się głęboko.
Właśnie wróciliśmy z wakacji w tym hotelu. Ogólnie rewelacja w każdym aspekcie. Bylismy z synkiem nie całe dwa lata i zdecydowanie jeśli chodzi o atrakcje, to hotel dla dzieci od 5 lat, gdyż, młodsze dzieci z większości zjeżdżalni, strefy animatorów i zabaw nie skorzystają. Pozostaja brodziki które ogólnie są super, pod ciągłym okiem rodzica. Obsługa top. Jedzenie ogrom i każdy znajdzie coś dla siebie. Roślinność i przestrzeń rewelacja. Alkohole regionalne, ale drinki smaczne i niczego nie brakuje, wódka, whisky, daje rade😅Opisywać można by długo. Jedynym takim minusikiem jest to, że spora część personelu, słabo rozumie podstawowe zwroty po angielsku, ale to nie problem. Bardzo Polecamy hotel jest na wysokim poziomie. 👌
Szybka obsługa, piękny teren, pyszne jedzonko.
Hotel bardzo dobry pod każdym względem. Przepyszne i różnorodne jedzenie, hotel położony na dużym obszarze stąd dużo basenów umiejscowionych wśród przepięknego ogrodu. Sporo leżaków stąd można znaleźć miejsce w późnieszych godzinach. Plaża szeroka kamienista, potrzebne buty do pływania. Dla miłośników zakupów: co piątek na przeciwko hotelu rozstawia się rynek, około 1 km jest duży bazar Alara Bazar 670 sklepów dojazd autobusem free firmowym bazaru lub pieszo 10 minut. Tu jest fajny złotnik ALD. Dodatkowo bliżej jest centrum Soho bazar też z wieloma sklepami. W tym hotelu byłem drugi raz i zapewnie jeszcze tam pojadę. Co do nacji przebywających: najwięcej Niemców, Turków , Rumunów, dużo mniej Polaków i Rosjan. Dla tych co nie znają języka angielskiego jest pocieszenie bo spora grupa obsługi rozumie po Polsku i mówi słabo po Polsku.
Jedzenie , ogród, czystość w całym hotelu, obsługa
Nie znalazłem
Hotel godny polecenia. Pokoje, jedzenie, obługa, masaże - 5 gwiazdek.
Piękny, czysty, wśród mnóstwa zieleni.
Pokoje od ulicy z 8 pasami ruchu - za głośno nawet w nocy. Na szczęscie można było zamienić na pokój od strony morza.
Po zeszłorocznym pobycie w Delphin delux padło na sąsiedni platinum. Z wizyty jesteśmy bardzo zadowoleni. Hotel zdecydowanie nowszy niz delux. Pokoje większe i w lepszym standardzie niż delux. Nie polecam pokoju od strony ulicy bo jest bardzo głośno, zdecydowanie lepiej dopłacić za widok na morze. Obsługa tak jak w delux na najwyższym poziomie, są osoby które próbują zaczepić po polsku co jest miłe. Na terenie hotelu jest również kilka komunikatów w języku polskim choć ich jakoś tłumaczenia pozostawia wiele do życzenia. Jedzenie, napoje bardzo dobre, nie ma również obaw przed wodą z kranu (można spokojnie myć zęby ;)). Warto zaznaczyć że hotel jest bezpieczny a obsługa bardzo pomocna i zwracająca uwagę na dzieciaki. Przy każdym barze, w łazienkach są schodki dla dzieciaków. W restauracji dla dzieci bufet oraz lodówka z serkami, mlekami, słoiczkami. Teren hotelu jest duży z pięknym ogrodem. Pomimo dużego obłożenia nie czujesz tłumu. Fajny aquapark dla trochę starszych. Jedna zjeżdżalnia dla maluchów(w tej kwestii wygrywał delux z nowym mini aquaparkiem). Atrakcji jest co niemiara, wieczorem świetne występy, w ciągu dnia animacje. Siec hoteli Delphin organizuje codziennie busa do side lub antaly. Przywożą na miejsce i macie tam określony czas. Bus jest bezpłatny więc można wybrać się na fajną wycieczkę. W odległości od 400m jest bazar oraz co piątek lokalny bazar po drugiej stronie ulicy. Ratowinicy bardzo czujni zarówno na basenie, przy brodziku jak i na zjeżdżalniach. W hotelu jest uprawiana rezerwacja leżaków, choć między 8-8:30 są zbierane ręczniki. Nie ma problemu ze znalezieniem leżaka po południu. W hotelu jest bardzo dużo Polaków (druga siła w hotelu) co słychać na każdym kroku. Plaża jest niestety kamienista a zejście na nią jest po stromych schodach. W delux muzyka dudniła cały dzień, spokój był tylko na plaży. W platinum ,,głośny basen” jest najbliżej plaży więc baseny przy samym hotelu są w miarę ciche i spokojne. Tak jak w deluxie dostępny jest od 19:30-21 luna park (przy lunaparku dla rodziców jest tylko kilka ławeczek nie tak jak w delux cały bar w którym można usiąść i czekać na pociechę), pracownicy dbają o bezpieczeństwo, pomagają w siadaniu/wyciadaniu z atrakcji. W hotelu jest dostępna waga dla bagaży oraz kompresor do pompowania dmuchancow(przy wydawaniu ręczników). Jeżeli chcesz skorzystać z restauracji a la Carte musisz zarezerwować dzień wcześniej w automacie (polecam być wcześniej bo bloczki szybko się rozchodzą). Hotel jest fajnie skomunikowany, nie ma problemu z długim oczekiwaniem na windy jak to było w delux. Hotel posiada fajną siłownię, basen wewnętrzny (z toaletą i prysznicem(z ciepła i zimna woda (warto wiedzieć jeśli będziesz mieć wylot tak jak my o 23 a chcesz do końca korzystać z atrakcji). W hotelu byliśmy rano (chek in od 14) ale mogliśmy odrazu korzystać z atrakcji, tak samo przy wymeldowaniu (chek out 12) korzystaliśmy z basenów/barów do samego końca. Hotel jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Zdecydowanie jest to hotel w którym odpocznie każdy! Para, rodzina, osoba pełnosprawna i niepełnosprawna. Jeszcze dwa słowa o biurze podróży z którym byliśmy. Anex chyba przejął Turcję bo wszędzie ich pełno 😅 pierwszy raz z nimi byliśmy i nie mamy żadnych zastrzeżeń ani do organizacji ani do rezydenta. Bardzo podobała mi się organizacja transferu z i na lotnisko. Zebrali 3/4 hotele które były w niedalekiej odległości przez co transfer nie trwał wieki jak w poprzednich latach.
Przyjazny i bezpieczny dla dzieci Dużo atrakcji dla dzieci, dorosłych i nastolatków Pyszne jedzenie i napoje Cała obsługa hotelu Darmowy bus hotelowy na wycieczki Bliskość bazaru Rozkład hotelu
Kamienista plaża i strome zejście
Hotel naprawdę dobry jedzenie dobre obsługa naprawdę bardzo dobra na 6. By był idealny brakuje alkoholi importowanych.
drinki standardowe w Turcji nic lepszego
Hotel spełnił wszytskie nasze oczekiwania, obsługa na najwyższym poziomie, mnóstwo atrakcji dla dzieci
Bardzo czysto zarówno w pokoju, restauracji, przy basenach, w toaletach. Duży wybór jedzenia i napojów Miła i bardzo pomocna obsługa
Bardzo fajny duży kompleks. Każdy znajdzie coś dla siebie. Bardzo czysto.