Plaże z widokiem na góry Taurus i czyste morze
Rejsy łodzią do zatok i wodospadu w Phaselis
Tętniące życie nocne i bazary z pamiątkami
Park księżycowy z lunaparkiem i plażą
Moje ogólne wrażenia są beznadziejne, nie polecam tego hotelu,szczególnie dla rodzin z dziećmi , hotel jest beznadziejny pod względem "ala" restauracji,brud, niemiła obsługa, która preferuje rosjan a polaków nie zauważa. Uwierzcie mi, na prawde jeżeli ktoś bywał w hotelach tego typu to będzie miał bardzo niemiłe rozczarowanie. Nie polecam na prawdę nikomu, totalna porażka!!!!! Szkoda nerwów i kasy!!!
Ogólnie odradzam wszystkim ten hotel, nawet za najbardziej atrakcyjną cenę. Jest niespełniającym pod żadnym względem oczekiwań polskiego turysty w kwestii wyżywienia, kultury obsługi, hogieny personelu i czystości podawanych posiłków oraz napoii, w tym temacie generalnie "masakra". Warto dopłacić parę złotych i nie tracić nerwów w innym hotelu niż Deria Deniz, bo miasto i jego atmosfera (poza koniecznością tolerowania nacji rosyjsko- języcznych, wzbudzających zdecydowanie nadmierny poziom adrenaliny) jest bardzo fajna i godna polecenia tzn. szczególnie restauracja HANOWER przy "ala głównych krupówkach Kemer" Jako facet, odradzam samotne wyjścia w miasto polskim kobietom bez męskiego wsparcia. Mam odnośnie porównawczą ponieważ przed pobytem w tym "pseudo hotelu" wypoczywałem za te same pieniądze w innym miejscu w Turcji bez żadnych stresów i problemów będąc na każdym kroku mile zaskoczonym jakością, poziomem i kulturą obsługi. Nadmieniam, że nigdy w żadnym hotelu poza Deria Deniz nie maiłem problemu z ciepłą wodą do kąpieli o każdej poże dnia i nocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę to też wźiąść pod rozwagę przy ewentualnym wyborze tego hotelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niestety brudne ręczniki, ale po zostawieniu 1 usd zmieniane nawet codziennie
Poleciłabym ceniącym ciszę i spokój. Do sklepów z hotelu jest daleko. Hotel leży w tropikalnym ogrodzie. W ogóle zieleń na Kubie jest powalająca. Plaża zaraz przy hotelu. Obiekt sprawiał wrażenie zadbanego i czystego. Pokoje jasne, my mieliśmy widok na ogród ( pokoje z widokiem na wodę za dopłatą). Tutejsze trunki, przekąski podawane przez całą dobę. Z oferty spędzania czasu nas najbardziej przekonała szkoła nurkowania. Pogoda dopisywała. Trzeba pamiętać - w szczególności kiedy jedzie w pełni sezonu - o zabezpieczeniu przed słońcem.
Znakomity do tego żeby się wyluzować i odprężyć. Katamaran należy sobie odpuścić. Strasznie upychają ludzi. Chyba że wybieracie się po za sezonem kiedy jest mniej osób. Polecę lekcje żeglarstwa. Na Karaibach, żeglować Bomba! Jedzenie ok, urozmaicone, przekąski całą dobę. Podczas kolacji panowie muszą nakładać długie spodnie. Możliwość skorzystania z restauracji a al carte raz na tydzień za wcześniejszą rezerwacją. Pokój był przyjemny, łazienka ok, toaleta ciasna jak w samolocie ;-).
Hawana, Trinidad, Vinales to obowiązkowe pkt do zobaczenia. Na plaży warto pilnować swoich rzeczy ( ubrań, ręczników i plecaków ) dla Kubańczyków, szczególnie te markowe rzeczy są niemal nie dostępne a przez to bardzo atrakcyjne. W Hawanie warto przejechać się taksówką. Old scholwoe auta robią swoje. Plaża przy hotelu taka sobie, w samym Varadero jest ich od groma więc znalezienie innej to nie problem. Jesteśmy pod wrażeniem gastronomi hotelowej. Nie była to typowa hiszpańska kuchnia. podstawa to ryż, sosy. Bufety były ciekawie przystrojone, wszystko wyglądało apetycznie i dobrze smakowało.
Kuba to biedny kraj. Warto zwiedzić parę miejsc żeby przekonać się jak to wszystko wygląda od innej strony. Zarobki nie często przekraczają 100zł... Jak zostawiłem 10$ napiwku ( nie wiedząc o ich zarobkach) to kelner niemal nosił mnie na rękach a po pracy sam postanowił oprowadzić nas po ciekawszych miejscach. Bliższe okolicy hotelu to sama przyroda. Hotel jest przestronny, czysty. Dobrze dostosowany do potrzeb gości. Jedzenie dobre. Baseny płytkie z ciepłą wodą. Jeśli chcemy pływać to należy udać się na plażę.
Lokalizacja hotelu dosc atrakcyjna w pobli zu deptaku, do plaży ok 200 m, czyli nie tak jak jest to opisane w większości folderów.Pokoje dość czyste, reczniki zmieniane niemal codziennie.Nie zawsze wszytsko w pokojach działa wiec warto przy zakwaterowaniu sprawdzić wszytsko.Ciepła woda tylko w ciągu dnia, wieczorem cieplejsza jest chyba tylko w morzu.... Jedzienie -hm, nie najlepsze, jednego dnia jajka, nastepnego te same jajka z sałatą, trzeciego dorzucaja pomidory, czwartego ogórka no potem gdzies to znika, posiłki w koło takie same, mały wybór , brak normalnych wędlin, jedynie sery bardzo dobre.Brak deserów( poza budyniem) a jedynym owocem jest arbuz. Alkohole lokalne-jak wszedzie na all inclusive rozcieńczone:) Obsługa fatalna- brak własciwego ubioru utrudnia odróznienie kto jest gosciem a kto obsluguje, nikt poza osoba na recepcji nie mowi po angielsku, obsługo nie jest za miła, przy zamawianiu drinka nie uslyszysz slowa prosze tylko "CO?" . Hotel kameralny sprzyja udanej integracji ale to jest zależne od tego kogo akurat gości.My mimo początkowo złego wrażenia ostatecznie dzięki wspaniałej grupie ktorą stworzyliśmy z innymi gośćmi przeżyliśmy wspaniały , pełen zabawy i radości tydzień. Jest to jednak miejsce dla mało wymagających.
Daleko od jakiegokolwiek centrum handlowego. Jedzenie takie sobie. Ale ogolnie b mi sie podobalo.
Hotel jest naprawdę super. Jest blisko centrum a jednocześnie blisko plaży. Hotel nie jest zbyt wielki dzięki czemu nie ma tu atmosfery fabryki turystycznej a kameralnego obiektu. Obsługa dba o gości i dzięki temu można bardzo fajnie spędzić urlop. Polecam od serca
Spędziliśmy w tym hotelu 2 tygodnie i były to bardzo udane 2 tygodnie. Pokoje bardzo przyjemne i czyste, umeblowane funkcjonalnie, sporo miejsca na rzeczy, w łazience suszarka i normalna kabina prysznicowa. Miłym zaskoczeniem dla nas było, że ręczniki zmieniano nam codziennie, w ofercie hotelu była informacja, że będą wymieniane tylko 2 razy w tygodniu. Obsługa super, nawet po całym dniu pracy, wieczorami, barmani zawsze byli uśmiechnięci i robili super drinki. Pani w recepcji przemiła, kilka razy podpowiedziała nam na którą wycieczkę warto pojechać, a którą można sobie podarować. Z hotelu jest dosyć blisko na plażę, droga zajmowała nam jakieś10 minut. Plaża czysta sporo miejsca na leżaki i parasole, idąc się wykąpać nie potykalismy się o innych ludzi. Woda super, też bardzo czysta i przyjemna, dosyć ciepła, chyba nawet cieplejsza niż w basenie:) W centrum czekało na nas też dużo atrakcji, poczynając od sklepów, na restauracjach kończąc. Był to bardzo udany urlop i hotel też nam się spodobał:)))))
Dziś wróciliśmy z hotelu Derya Deniz, nie wysłalibyśmy tam nawet najgorszego wroga, nie polecam nikomu! Posiłki ochydne, syf, brud, i nic wartego zapamiętania, kucharz i szef to szajka tyranów znęcajacych się nad obsługą. Lepiej już nigdzie nie jechać, niż wybrać owy hotel.
Pierwsze wrażenie było raczej średnie, ale po 2-3 dniach wszystko zaczęło sie stabilizować. Na początku pokój nam się za bardzo nie spodobał, było w nim raczej średnio czysto, ale jak zostawiliśmy napiwek następnego dnia, to po powrocie wieczorem zastaliśmy ładny, pachnący i czysty pokój, nawet na łóżku były płatki kwiatów:) Łazienka również została porządnie wyczyszczona. Obsługa hotelu według mnie bardzo miła i cierpliwa, nie raz widziałem jakieś osoby "naskakujące" na kelnera np. za to że widok z okna im sie nie podoba, chłopak zawsze reagował spokojnie i starał się pomóc, a przecież nie on był od tego kto jaki pokój dostaje. Jedzenie nam odpowiadało, może nie było wyszukane, ale było smaczne i świeże. Posiłki jadło się na wolnym powietrzu co nam się bardzo podobało:)Uważam, że hotel jest przytulny i warty odwiedzenia.
Jeśli ktoś szuka dysotek to znajdzie na mieście. To jest atutem tego miejsca, że właściwie cały czas jest coś do roboty. Sam hotel super.
Hotel przyjaźnie nastawiony do gości, widać było iż obsługa interesuje się gośćmi, a przy tym zawsze uśmiechnięta miła i kulturalna.Pokój był niewielki, ale przyjemnie urządzony, wyłożony terakotą z klimatyzacją, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, dodatkowo w pokoju był sejf. Jedzenie raczej monotonne, ale było dobre, nie prowadziło do rewolucji żołądkowych i generalnie smakowało nam, napoje z rodziny coli oraz lokalne alkohole, wino raczej średnie, za to dobre piwo:) Z hotelu blisko jest do centrum, uważam, że to duże udogodnienie, dodatkowo dolmuszami można pojechać do innych miejscowości. Ogólne moje wrażenie jest bardzo dobre, aczkolwiek hotel jest bardziej chyba nastawiony na turystę mało wymagającego szukającego spokoju.
Jestem zachwycony. Wróciłem niedawno i nadal chciałbym tam być. Polecam Kamil
Hotel znajduje się w super mieście, gdzie panuje rewelacyjna atmosfera:)Klimat bardzo wakacyjny. Jest tam sporo restauracji i barów, gdzie każdy ma swój klimat i praktycznie w każdej jest bardzo snaczne jedzenie i sympatyczna obsługa. Hotelik jest dosyć mały, łatwo i szybko wszędzie można dojść. Pokoje raczej standardowe, dosyć słoneczne, my akurat mieliśmy widok na basen więc całkiem fajnie:) Jedzienie w ofercie all dobre i jest go wystarczająco, do tego owoce:) Hotelowy basen mały, ale na ta ilość gości w zupełności wystarczał, oprócz tego można było iść na pobliską plażę. Super się pływało, tylko z wchodzeniem i wychodzeniem były małe problemy, ponieważ dno jest kamieniste. Obsługa hotelu miła, bardzo fajni kelnerzy, zawsze sie do nas uśmiechali:). Hotel jest dla ludzi, którzy nie mają wygórowanych wymagań i potrafiących się bawić:)
Hotel jest dosyć mały i spokojny, już po tygodniu praktycznie znaliśmy wszystkich gości z widzenia:) Pokoje małe, ale przyjemne, na szczęście klimatyzowane, w czasie naszego pobytu było bardzo ciepło i powrót wieczorem do chłodnego pokoju był cudowny:) Jedzenie dobre, tylko mało urozmaicone, ale udało nam sie spróbować kilka tureckich potraw, niktóre nawet przypadły nam do gustu:) Jedynym minusem hotelu jest brak czystości, pokoje sprzatane kilka razy w tygodniu, przez 2 tygodnie urlopu do przeżycia, ale na dłuższą metę byłoby to męczące . Lokalizacja super, wszędzie bardzo blisko, niedaleko hotelu sklepy, gdzie można było robić drobne zakupy. Byliśmy też bardzo zadowoleni z wykupionych w pobliskim biurze turystycznym wycieczek fakultatywnych:)Wybierając ten hotel trzeba pamiętać, że ma 3*:)
Super tania okazja a na miejscu super atrakcje. Ekstra miejsce na wakacje ze skromnym budżetem. Polecam na wakacje
Hotel jest raczej dla mało wymagających gości, jego największym plusem jest położenie, blisko do centrum i na plażę. Najbardziej przeszkadzał nam brud i brak higieny w hotelu. Pierwszy raz byłam w hotelu, gdzie było by tak nieprzyjemnie. Posiłki nie należały do najprzyjemniejszych punktów dnia, jedzenie mało urozmaicone, często te same potrawy, my się ratowaliśmy jedzeniem w restauracjach w centrum, tam było dużo przyjemniej. Oprócz tego były ciągłe braki we wszystkim. Natomiast miejscowość bardzo fajna, nastawiona na turystów, sklepy i restauracje otwarte do późnych godzin nocnych, można było sobie kupić bardzo fajne pamiątki. Plaża dosyć ładna i czysta, trzeba tylko uważaqć na kamienie i żwir, bez obuwia się nie obejdzie. Hotel nie przypadł nam do gustu, raczej więcej do niego nie pojedziemy.