Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub.
Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża.
Dla amatorów aktywnego wypoczynku: siłownia, siatkówka plażowa, aerobik, animacje, kort tenisowy.
byliśmy na swięta te co są grudniu ;) hotel przyzwoity ale ocena jest zawyżona .plusy- internet za free co na pustyni jest ważne, 1 basen podgrzewany . minusy -biorac cokolwiek w barze, stołowce -napoje/drinki musisz sie podpisac ,brak wody mineralnej w pokoju ,nie pozwalaja lac do butelki z dystrybutora ,mozna kupic 3 euro za 1.5l ,co dzien czerwona flaga bo wieje bardzo ,musisz sie podpisac zeby wejsc do wody ,robale w panierowanym kalafiorze obrzydzily mi ten całkiem niezły hotel...
c.d temperatura po 20 grudnia ,woda około 24 stopnie powietrze podobnie ,niestety wiatr mocno obniżał odczuwalną temperaturę .rafa ładna niezniszczona ,rekinów nie bylo, raz był delfin . poprawilem ocene bo poprzednie 3.3 to zdecydowanie za mało .animacji brak ,jest dyskoteka ,ale jakos nie przyciagala tłumów ok 3 osoby i 5 obsługi ;) w grudniu raczej dziadki i babcie rządzą
Marsa alam jest na prawde pieknym, spokojnym miejscem - tu mozna sie zrelaksowac w 100%, nie ma trabienia taksowek, naganiaczy.. po prostu swiety spokoj. nawet animacje sa takie raczej spokojne. dobry standard i serwis, dobre jedzenie, ladna plaza. polecam.
Byliśmy całą rodziną w połowie stycznia.Co do Hotelu opinie typu 5.0 sa grubo przesadzone.Największa zaletą jest Świety spokój i gościnna obsługa bez nachalności.Jedzenie jak na Egipt jadalne,baseny malutkie,plaza duża i czysta,rafa super ale w styczniu dużo wieje.Brak wody w pokojach!,wybór napoi marniutki,rozrywka na poziomie -1,lobby bar mikro,wszystkie bary bez lampki wina w opcji all lub 15euro za but.Na koniec jak ktos lubi tylko super spokoj polecam.
swietny hotel, nie tylko na wyjazd integracyjny z pracy, ale i na najzwyklejszy urlop. co prawda dookola wielkie NIC, ale hotel ma sporo do zaoferowania ( co prawda animacje moglyby byc zywsze..) najwazniejsze, ze all, baseny, plaza jest super oraz czysto wszedzie! luksor w zimie wyglada niesamowicie - choc balwany z piasku nie wychodza. polecam
kameralny hotel przy pieknej plazy. pokoje swietnie urzadzone w 2 pietrowych willach, czysciutkie, z wymieniana posciela i recznikami. bardzo dobrz serwis, moze i mozna ponazekac na malo urozmaicone jedzonko, ale za to jest swieze i smaczne. w styczniu temperatura powietrza byla identyczna co wodz..he he. przyjemne wrazenia i hotel polecam.
Hotel jak na 4* raczej skromny, nie ma tu rewii swiatel i efektownego zagospodarowania terenu, jak czesto zdarza sie w Egipcie. ma jednak sporo zalet, by tylko wymienic: piekna, szeroka plaze, pomost prowadzacy wprost do ladnej rafy, male oblozenie a wiec cisza i spokoj (to pewnie moze sie zmieniac) i polozenie na odludziu co gwarantuje samotne spacery i jest dla mnie bezcenne. Dodatkowy plus to brak nachalnych sprzedawcow, ktorzy moga irytowac po 150 mowieniu \"nie, dziekuje\". Polecam osobom szukajacym ciszy, spokoju i przyjaznej atmosfery, ale bez specjalnych luksusow.
To straszne Robert co napisałeś, to my byliśmy tymi, którzy dbali o tego pieska. Barbarzyńcy i mordercy tego biednego, nikomu z turystów nie przeszkadzającego zwierzęcia zostaną przeze mnie opisani w internecie w każdym możliwym miejscu. Sieć Best Western powinna się wstydzić tego miejsca, firmując je swoją marką. Najgorsze miejsce w Egipcie w jakim byłam a zapewniam, że byłam wiele razy. Nie polecam absolutnie nikomu. Unikajcie tego miejsca jeśli jest w Was odrobina człowieczeństwa. Nawet gdyby nie doszło do opisanej sytuacji i tak moje zdanie o tym hotelu pozostałoby takie samo.
byłam tam na przełomie październik/listopad 2012. Pierwsze wrażenie nienajlepsze, jedzenie takie sobie. Po dwóch daniach znaczna poprawa. Pokoje standard Egipski jeśli nie za miliony, Obsługa superrr, nigdy nie mogłam złego słowa powiedzieć na nich, Mili i nie zniszczeni turystami ludzie, uśmiechnięci i pomocni, Rafa koralowa przy hotelu piękna, widziałam też ładniejsze ale przy hotelu taka rafa to rzadkość, problemem są wiatry i mocne prądy i niestety czasem nie da się wejść i popływać ... Jak dla mnie super wakacje. Do Egiptu lecę by pływać w Morzy Czerwonym i cieszyć się bogactwem tego morza a nie by siedzieć w pokoju lub jeść i pić, i narzekać. Chętnie tam wrócę
położenie i miła obsługa
...
Nie polecam nikomu zwłaszcza w tzw martwych sezonach , byłem tam tydzień przed Bożym Narodzeniem były 3 osoby , jedzenie bez wyboru trzeba było jeść co dali , upominać się np. o masło , żadnych napoi w dystrybutorach , przygotowywał je barman na zyczenie z koncentratu z proszku , w wersji allinclusiv tylko 3 posiłki a w ofercie jeszcze powinno być więcej , z owoców - 1 pomarańcza pokrojona w plasterki ,wejście do morza tylko z pomostu na głęboką wodę . Najgorszy mój wyjazd zagraniczny no i W Egipcie , a byłem tam czwarty raz , dodatkowo rezydent ( Wezyr) wyjątkowo nieupszejmy i wręcz chamski potrafił powiedzieć " co ja chciałem za te pieniądze które zapłaciłem "Po 2 dniach przeniosłem się do hotelu obok ( za dopłatą ) Elphistone - polecam
Przy plazy
dość wiekowy , sypiący się sufit w łazience , jaszczurki i mrówki w pokojach
Dobry średniak. hotel na zewnątrz nie imponuje elegancją i wyglądem, wygląda na dość zużyty. Pokoje czyste zadbane, aczkolwiek pościel w co niektórych pokojach wygląda jak z poprzedniej epoki w Polsce ludowej.. Dużo atrakcji na aktywny wypoczynek - nurkowanie, tenis, tenis stołowy, bilard, siatkówka, siłownia i wiele innych atrakcyjnych form aktywnego wypoczynku. Nie polecam singlom, którzy szukają rozrywki, bo w hotelu bynajmniej w połowie grudnia nie było zbyt wielu klientów, więc jak ktoś byłby sam, to mógłby byc rozczarowany. Za to jak najbardziej polecam parom, rodzinom z dziećmi i grupom przyjaciół, ponieważ jest tu wiele atrakcji i rozrywki, tylko trzeba mieć z kim z nich korzystać ;)
piękna plaża, kameralne położenie
sprawia wrażenie dość wiekowego hotelu
Bardzo dobry hotel, cisza ,spokój , czysto,jedzenie urozmaicone i bardzo dobre , plaża duża, rafa koralowa super,
położenie,dobre jedzenie ,ładna okolica, czyste,duże baseny.
Rzeczywiście hotel nie jest nowy i nie należy do luksusowych. Jest to hotel dla amatorów snurkowania, ponieważ warunki do tego są wspaniałe. Przy hotelu jest daleki pomost i po wejściu do morza kładziemy się na wodzie i od pierwszego metra jesteśmy w akwarium. Niestety jeśli ktoś się boi i potrzebuje większej stabilizacji niż zasolona woda, która sama nas unosi nie jest to dobre miejsce bo trafiamy na głębię. Plaża jest surowa, naturalna dla mnie piękna. Pokoje jak w każdym hotelu są różne, dostaliśmy byle jaki więc przenosiliśmy się po gratyfikacji 20 dolarów do innego, który nas zadowolił. Miał wielki taras i bliski widok na morze. Byłam z ukochanym mężem ( od 25 lat tym samym), poznaliśmy fajnych ludzi z Polski, z którymi spędziliśmy fantastyczne 2 tygodnie. Myślę, że to nie hotele zapewniają nam wypoczynek a nasze nastawienie, radość z urlopu i obcowania z przecudowną przyrodą. tylko od nas zależy jak spędzimy wakacje, przestańmy stresować się pierdołami i cieszmy się z życia i wspaniałych chwil!!!!
Hotel bezpośrednio przy plaży, mało turystów, duże pokoje z tarasami.
Hotel ma wiele lat ale dzięki temu zdążyły się rozrosnąć wspaniałe ogrody.
Brud, wszystko stare i poniszczone, jedzenie zimne i niedobre.To mój trzeci pobyt w Egipcie i takiego syfu nigdzie nie widziałam. Manager hotelu robił w recepcji codziennie awantury pracownikom i to wszystko przy gościach.Brak dystrybutorów z wodą, brak kubków w barze, napoje ciągle ciepłe, wszystkiego brakowało i ten syf..Jedynym plusem jest brak tłumów w hotelu i kilka osób z obsługi bardzo miła.
Jedyna zaleta to hotel przy plaży.
Brud, wszystko stare i poniszczone, jedzenie zimne i niedobre.To mój trzeci pobyt w Egipcie i takiego syfu nigdzie nie widziałam. Manager hotelu robił w recepcji codziennie awantury pracownikom i to wszystko przy gościach.Brak dystrybutorów z wodą, brak kubków w barze, napoje ciągle ciepłe.
Nie polecam nikomu tego hotelu nawet najmniej wymagającym turystom.
Niezliczone
Nigdy więcej do tego hotelu nie pojadę. Szkoda czasu i pieniędzy.
Blisko plaży.
Brudne:baseny. obrusy w restauracji,szklanki.Monotonne jedzenie.Bezczelna i arogancka obsługa - barman Adam rzucał w turystów butelkami po piwie.Nie nadające się do użytku materace na plaży i przy basenie.Bary bez obsługi w ciągu dnia.kelnerzy brudni spoceni z dziurami w koszulach.Nie włączana klimatyzacja w restauracji i lobby w ciągu dnia. Plac zabaw dla dzieci zagrażał ich życiu
Rafa koralowa piękna w tym regionie ale pobyt nie w tym hotelu.
Jeżeli ktoś tak lubi to cicha i spokojna okolica jest. W dosłownym tego znaczeniu tylko hotel i w około pustynia. Rafa koralowa bardzo blisko plaży ale dostępna tylko z pomostu. Największa zaleta hotelu to bardzo dobra obsługa centrum nurkowego.
Z uwagi na rafę zakaz wchodzenia do wody z plaży. Często całkowity zakaz wstępu do morza z uwagi na wiatry. Leżaki i materace na plaży to kompletna ruina. Brak urozmaicenia posiłków na stołówce. Nawet na śniadanie to samo co na kolację np. ziemniaki. Brak alkoholu w drinkach oraz brak szklanek. Napoje podawane w kubeczkach plastikowych 0,1, często ciepłe i rozgazowane. Klimatyzatory w pokojach popsute. Większość barów na ternie hotelu nie działała. Brak fajnych sklepów z pamiątkami. Mieliśmy ciągłe konflikty z obsługą. Brak konkurencji organizujących wycieczki dlatego ceny ich są dwa razy wyższe niż w Hurgadzie.
Ogólne wrażenia bardzo dobre hotel czysty sprzątany codziennie obsługa na stołówce bardzo miła posiłki różne i do syta , pokoje nieponiszczone ,piękna czysta piaszczysta plaża z jednej strony a z drugiej kamienista bardzo długa około 1 km .Długie molo gdzie można na końcu poskakać do wody albo ponurkować gdy nie wieje można zobaczyć żółwie albo delfiny Dużo wycieczek fakultatywnych ,brak naciągaczy Nie było robali ani komarów mimo że mieszkaliśmy w domkach .Hotel jak na warunki egipskie warty polecenia, odpocząłem byliśmy zadowoleni araby się spisały nie było z nimi żadnych problemów ,bardzo dużo zieleni .bardzo polecam
cisza spokój piękna okolica rafa koralowa czysta plaża i wokół pustynia na zewnątrz szisza bar posiłki ok animacje super miła obsługa dostęp do wody pitnej i napojów bez ograniczeń rewelacyjna baza sportowa dużo zieleni czysto pokoje z sejfami
białe wino o smaku denaturatu bądz benzyny , trzeba było gadać z managerem miły siwy Arab załatwił potem czerwone .Z piwem też były problemy ciepłe .. i takie inne .Wino tylko do obiadu i kolacji ...
Wybierajac ten hotel liczylismy na rodzinny wypoczynek w spokojnym, malowniczym miejscu. Juz na poczatku w oczy rzuca sie wszedobylski brud i starosc. Lezaki na plazy i basenach ROZPADAJA SIE. W restauracji wszystko lepi sie od brudu (plus obrusy wygladaja jak wyjete z gardla - nie wiem, czy widzialy kiedykolwiek zelazko!!!). Marny wybor jedzenia, wieczny brak alkoholu i napojow w barach. Kiedy doprosilismy sie wreszcie o wino, okazalo sie ze jest to barwiony na bialo lub czerwono rozwodniony spirytus!!! Kelner w barze na plazy prosil, zeby zatrzymac dla plastikowy kubeczek i przyjsc z nim po dolewke, bo brakowalo mu szklanek. W ciagu tygodniowego pobytu zmienialismy pokoj 2 razy (!!!) , bo wysiadala klimatyzacja. Basen wiecznie brudny i ze zniszczonymi kafelkami. Kapalismy sie w drugim basenie, ale tam znowu nie bylo czynnego baru. Zniszczone schody przy pomoscie utrudnialy kapiel w morzu. Jedyne pozytywne aspekty hotelu to mozliwosc uczestnictwa w fajnych wycieczkach, piekna rafa i animacje. Animatorzy Alek, Monti, Marco i polka Iza starali sie urozmaicic nam czas, zabawic rozmowa i zorganizowac wieczorem na prawde fajne show. Hotel ma potencjal, szkoda ze jest cholernie zaniedbany i nie ma sie kto nim zajac. My na pewno tam nie wrocimy.
spokojna okolica, piekna rafa, swietne animacje
brud, smrod i ubostwo, brak jedzenia, brak komunikacji, brudny basen, brak dostepu do wody pitnej, wiecznie niedzialajaca klimatyzacja
wybraliśmy się do tego hotelu z mężem i dziećmi, na jedzenie już nie chcemy patrzeć, bo było go bardzo dużo, wycieczki były ciekawe, dodatkowo płatne u rezydenta, animacje były bardzo fajne i bardzo miła obsługa dookoła hotelu bardzo cicho i spokojnie. POLECAM !!!
blisko plaży, przepiękna rafa
serwetki w restauracji przewracane na drugą stronę