W pobliżu liczne atrakcje takie jak: stanowisko archeologiczne w Butrint, miasto Saranda czy wyspa Korfu.
Bisko hotelu piękna zatoka urozmaicona czterema niewielkimi wysepkami.
Tylko 350 m do piaszczystej plaży (możliwość korzystania z szerokiej gamy sportów wodnych).
Atrakcyjne położenie: w centrum miasteczka Ksamil, w pobliżu również wiele restauracji, pubów i sklepów.
Sam hotel bardzo czysty i zadbany, kameralny, dzięki czemu łatwo uniknąć tłumów. Pokoje wyremontowane, strefa ogólnodostępna już mogłaby być odnowiona, choć to tylko kwestia estetyczna, bo praktycznie nic jej nie brakowało. Właściciele i obsługa uśmiechnięci i uprzejmi, reagowali szybko na wszystkie prośby. Śniadania codziennie takie same, ale bardzo smaczne, można zjeść lokalne produkty i potrawy. Klimatyzacja działa ekspresowo i cicho. Jedyny minus jaki zauważyliśmy to problem z internetem w pokoju. Często się rozłączał, a po 21:00 już trudno było utrzymać stabilne łącze.
Spokój, cisza, rodzinna atmosfera, dbałość o czystość.
Problem z internetem w pokoju.
Gospodarze mili, brak suszarki w pokoju, brak gniazdka w łazience widok na dach na przeciwko miał być inny pokój. Pralka w obiekcie fajnie ale cały tydzień polowałem na pusta pralkę wstając przez to o 6 rano udało się 2 razy.
Brak gniazdek w łazience Brak suszarki ( miala być) Wysokość gdzie był umiejscowiony hotel ( ...)
Hotel ładny , nowoczesny , czysty . Nie ma żadnych środków czystości . Spanie i tylko to . Czytając opinie o właścicielach nie mogłam sobie wyobrazić jak to jest faktycznie . A prawda jest taka że właściciel śledzi co sobie nałożyłeś na talerz , czy wszystko zjadłeś . Może takie zboczenie ale krępujące . Śniadania są porażką . Nie jestem wymagająca ale jeżeli przez tydzień widzę to samo to za przeproszeniem jest mi niedobrze . Nie polecam Ksamilu na wakacje . Jest faktycznie pięknie ale moim zdaniem albańczyńcy dorwali się jak świnia do koryta i ciągną z turystów ile dusza zapragnie . Za dwa leżaki i parasol na plaży Bora Bora - 42 euro . Może poza sezonem inne ceny .
Położenie , czystość , nowoczesność
Śniadania i obserwowanie gości przez właścicieli .
Hotel godny polecenia, czystość na najwyższym poziomie, jedzenie dobre, obsługa bardzo uprzejma, słabo mówiąca po angielsku, ale z właścicielem można się dogadać bez problemu. Sprzątanie codziennie, wymiana ręczników 2 razy na tygodniowy pobyt oraz w razie potrzeby. Hotel umiejscowiony w centrum Ksamilu, który jest miasteczkiem imprezowym co mnie bardzo zaskoczyło i jest głośno do 24:00, ale gdy się zamknie okno, a włączy klimatyzację, to można spać spokojnie. Do wyboru kilka sklepów bardzo niedaleko hotelu, zaraz obok kantor i apteka. Do plaży w zależności od tego, którą się wybierze jest kilka dróg, ale ta najbliższa plaża od hotelu blisko, kilka przecznic. W pokojach nie ma czajnika, ani sztućców, jest tylko lodówka i trzy szklanki; hotel zastrzega sobie, aby nie spożywać posiłków w pokojach szczególnie plamiących owoców typu arbuzy, melony. Wieczorem można wracać o której się chce, nie ma ograniczeń i zamykania hotelu. Ogólnie bardzo fajny pobyt.
Hotel bardzo zadbany, czysty.
Brakowało mi czajnika w pokoju, żeby zrobić kawę, albo herbatę.
Super opcja za tą cenę dla pary Czysto , pościel wymieniana codziennie. Śniadania może monotonne ale każdy coś dla siebie wybierze ( w końcu nie jemy pół świniaka na śniadanie 😂😂😂)
Płożenie czystość winda
Jeśli miałbym wrócić do Ksamilu to wolałbym nie wracać do tego hotelu . Poczucie , że jest się obserwowanym . Monotonia śniadań , część posiłków smakowała jak z dnia poprzedniego . Minus za łazienkę , nie zrozumiała forma prysznica .
Lokalizacja względem gastronomii i sklepów ,
Moim zdaniem na minus : - monotonia śniadań ( codziennie to samo ) - łazienka ( mały prysznic , brak zasłony prysznicowej ) - brak czajnika - poczucie , że właściciele hotelu ciągle obserwują każdy Twój Ruch .
Przyjemny hotel z dobrymi śniadaniami, bardzo dobrze usytuowany. Pokoje są sprzątane codziennie. Do minusow należą bardzo małe pokoiki.
Usytuowanie, codzienne sprzątanie i wymiana ręczników; dobre sniadania
Bardzo małe pokoje
Właściciele mało komunikatywni, traktowali gości dość chłodno
Hotel po remoncie, w miarę czysto, w centrum Ksamilu
Brak klimatyzacji w restauracji, brak szafy w pokoju, lunch box to była tylko pokrojona pomarańcza - raczej nędza jeżeli zapowiada się długa podróż
Hotel położony w samym centrum, blisko restauracji, do plaży jakieś 10 min drogi. Hotel czysty, pokoje przyjemne , łazienki już trochę w gorszym stanie ale bez brzydkich zapachów i czyste co dla nas było najważniejsze. Ogólnie dobre wrażenie.
Blisko centrum
Hotel w centrum miasteczka. Wokół pełno sklepów, piekarni i restauracji. Około 2 minut do przystanku busu do Butrintu( archeologiczna perełka balkanow, bylismy i polecamy na wycieczke z rana, bus 1e za osobe, wejscie 10 euro za osobe, w szczegolnosci warto wejsc na Palac wenecki. My np: zakupilismy piekny album o tym miejscu i magnez z skorupek jaj), lub do Sarandy( stad mozna sie udac np: do Blue eye na wlasna reke, bus okolo 15 e za osobe, rowniez polecamy na miejscu wynajac sobie elektryczny rower lub pojsc do pieknej resteuracji nad brzegiem strumienia). Od hotelu 5 min piechotą do najbliższej plazy ( chociaż my chodziliśmy w okolice "The last bay" calkiem na wschod, [20 min] gdzie jest spokojnie i malutko ludzi, a woda przepiękna. Dla tych z maskami... ehhh setki wielokolorowych rybek, krabów, samo ukrztrzaltowanie podłoża morskiego zapiera dech). W pokoju na maxa działa klima, lodówka wręcz mrozi( co się przydaje na wypady, by zmrozić sobie wode: jesli ktoś lubi gazowana to w Albani nazywa się Glina). Łóżko wygodne( jest samo prześcieradło do przykrycia, więc można sobie wziac kocyk). Zawsze gorąca woda w prysznicu, WiFi w pokojojach i duże balkony. Na śniadanie polecamy "polecajke" Pana Makłowicza czyli ichniejsze racuszki z białym serem i drzemem figowym lub grilowane papryki z sosem tatarskim...mniamiii. Są też pyszne arbuzy, pomarancze. Ci, którzy lubią klasyczne śniadania, też znajdą coś dla siebie( kiełbaski, jajka, sery, szynki, warzywa, płatki, dużo sosów, różne racuszki, chlebki, ciasta, itp)
Duży balkon, dbałość gospodarza o komfort gości, blisko wszedzie( restauracje, plaża bus do innych miejscowosci), WiFi, klima, lodowka
Kawa z termosu :( , choć widziałam, że innym gościom była serwowana np: espresso lub latte.
Byliśmy w hotelu Drilon. Pokoje bardzo ładne, sprzątane codziennie, co drugi dzień wymiana ręcznikow. Wykupioną mieliśmy opcję śniadań. Śniadania były dobre ale monotonne oraz mały wybór. Hotel położony blisko plaży i blisko „centrum” Ksamilu. Ogólnie polecam.
Czyste i ładne pokoje. Klimatyzacja. Sprzątanie. Obsługa.
Śniadania, monotonne i mały wybór ale smaczne. Kawa nie dobra.
Bardzo przyjazny hotel, cichy. Piękna okolica na spacery bogata w zieleń. Blisko plaży leżaki płatne na każdej, napotkanej plaży widoki z plaży na góry. Dla nas pozytywny wyjazd :)
Hotel czysty duży plus.2xręczniki mały,2xręczniki duży, papier toaletowy płyn do rąk i szampon wszystko wypełnione ciepła woda o każdej godzinie. Sprzątanie i wymiana pościeli ręczników co 2 dzień.
Nie polecam że względu na właścicieli malo empatycznych, kiepskie i nieświeże śniadania, za wyłączany nocą prąd, wifi I brak ciepłej rano wody.
Hotel w centrum, wszedzie blisko, do morza 5 minut, sklepy, puby, restauracje hotele za rogiem. Czystość Hotelu na 5, stan mebli i wyposażenia pokoju ok, lodowka, tv , klimatyzacja sprawna- jak jest prąd.
Mało empatyczni właściciele!!Podczas 7 dni pobytu,był wyłączany nocą prąd i wifi, z rana nie było ciepłej wody.Sytuacje miały miejsce w srodkowej czesc pobytu. Przy wymeldowaniu sprawdzono pokoj czy nie ma w nim uszkodzeń i zabrudzeń niezgodnych z regulaminem(w regulaminie bylo napisane, że nie można jeść i pić w pokoju, tylko na balkonie).Śniadania nie były apetyczne,jajka gotowane na twardo-na zielono!,chleb i ciasto do kawy kilkudniowe. Lunchboxu nie polecam! Hotelu Driloni nie polecam!
Kameralny, czysty i dobrze zlokalizowany. Gospodarze wszechobecni ale nienachalni
Mały, kameralny hotel. Idealny dla osób, które chcą zwiedzić Albanię i zakosztować pięknem plaż w mieście Ksamil. Znajduje się blisko plaży Bora Bora, która zachwyca swoim urokiem i kolorem wody. Ksamil słynie z pięknych plaż nazywanych Albańskimi Karaibami, oczywiście nie bez przyczyny - plaże są zjawiskowe Polecam również zasmakować kuchni Albańskiej w jednej z restauracji, np. "Korali", gdzie jedzenie jest wyśmienite, również dla wegetarian.
suszarka do włosów, bezpłatna klimatyzacja, więc można się ochłodzić po gorącym dniu na plaży, wifi w obiekcie, pokoje sprzątane codziennie, co daje nam komfort po powrocie do hotelu
płatny serwis plażowy
Ładny hotel, w super lokalizacji, godny polecenia dla osób które chcą zwiedzić ksamil
Pokoje, jedzenie
Hotel czysty , pokoje przestronne . Codziennie sprzątane pokoje i wymieniane ręczniki . Gospodarze obiektu mili i pomocni .
Blisko do morza i restauracji .
Super ! Polecam ! Miła obsługa, który bardzo dba o porządek , ładne pokoje z klimatyzacją !
Czysto , schludnie, miło
Hotel uroczy w idealnym miejscu, blisko plaży, blisko przystanki autobusowe ,sklepy. Bardzo czysto, jest winda.
Monotonne śniadanie...
Hotel ok, śniadania jak na trzygwiazdkowy hotel, najtańsze produkty ,ale zjadliwe, działająca klima, niezbędna latem tam, niezły wi fi, fajne balkony, czysto
Polozenie, blisko plaży, knajp, przystanku z ktorego co około godziny odjeżdża autobus do sarandy albo butrim