El Mouradi Club Kantaoui

3.5

Tragedia to mało powiedziane... 1. Obsługa a raczej jej brak - nie można było załatwić nic. Jedyne co umieją powiedzieć osoby na recepcji to "its ok its ok" totalna walka z wiatrakami. Oni na wszystko mają czas a dobro gości jest na ostatnim miejscu. 2. Standard pomieszczeń - hotel w 2005 dostał 4 gwiazdki i od tego czasu nie było żadnego remontu. W bungalow wszystko stare rozpadające się, z sufitu odpadał tynk, wszędzie pleśń na ścianach w łazience ... 3. Sprzątanie- praktycznie nie istnieje. Jedyne co robił serwis to ścielił łóżka. Wieczny problem z ręcznikami bo użyte zabierali a nowych nie dostarczali. O papier toaletowy też trzeba było się upominać. Po zostawieniu tipu dalej nie posprzątali ale za to popryskali jakimiś perfumami. 4. Jedzenie niejadalne. Codziennie ten sam set na każdy posiłek. Na śniadanie dało się zjeść tylko jajka. Przez tydzień może 2 dania były zjadliwe. 5. Wszystko podawane w plastiku albo w tekturze. Zero drinków, zero przekąsek. Można było kupić popcorn za 3 dinary albo gałkę lodów za 2. Do wszystkiego kolejki kilometrowe. 6. Wifi tylko przy ladzie recepcji 7. Płatne materace- zmiana oferty podczas pobytu Szkoda tracić nawet te 2k

Piękna plaża i animacje hotel bardzo słaby pierwszraz musiałam zmieniać pokój bungalow okno malutkie stęchlizną łazienka masakra wszystko jakby miało się rozpaść w drugim już lepiej łazienka wyremontowana ale niestety woda stała cały czas po każdym użyciu prysznica nie schodziła do spływu tylko w stronę pokoju przez to wilgoć naprawdę nie jestem wymagająca ale to był najgorsze pokoje jakie widziałam plaża to jedyne pocieszenie i fajni animatorzy za materace na lezaki trzeba płacić za wodę płacić

Jesteśmy zadowoleni z pobytu lecz to hotel dla mało wymagających. Obsługa bardzo miła, jedzenie smaczne, pokoje czyste lecz radzę jednak nie sugerować się zdjęciami z oferty, bo pokoje są różne w zależności od tego w jaką strefę nas zakwaterują. Planujemy wrócić tam za rok

Szkoda że nie można dać mniejszej oceny niż 1 gwiazdka. Hotel tragedia, najgorsze wakacje jakie można wykupić. Zacznijmy od minusów: -jedzenie, niedoprawione, brak sztućców, brak napoi, obsługa nic nie robi. 4 stoiska z bemarami, z czego jeden jest z pseudo warzywami i drugi z deserami (codziennie te same ciasta) brak jakichkolwiek urozmaiceń. Zostają 2 stoiska po 5 bemarów z „daniami” Dzień w dzień to samo, zero smaku i zero przyjemności z jedzenia. Po 2 dniach już mieliśmy dość. -faworyzacja nie Europejczyków, czyli głównie algierczyków. Na stołówce mają więcej potraw, więcej miejsca. Idąc tam, zostaliśmy wyproszeni i kazano nam pójść do strefy europejskiej… -pokoje, od przyjazdu, po kilku skargach nie dostaliśmy przez cały tydzień ręczników, musieliśmy używać basenowych. Pokoje niesprzątane, brakuje nawet takich podstawowych rzeczy jak papier toaletowy i rozpiska w jakich godzinach co jest. Pokoje stare, niezadbane. U nas klimatyzacja działała, za to u znajomych już nie, i można było się ugotować w pokoju. Byłoby to do przeżycia jeśli tylko byłyby czyste, no ale nie są. Brak nawet butelki wody w pokoju, którą trzeba KUPIĆ na barze nawet mają opcję all inclusive. -bary, brak szklanek, napoje i koktajle wydawane do małych plastikowych kubeczków. A jeśli już dostaniesz szklankę to módl się żeby była czysta, bo wyparzone ani myte to one nie są, tylko opłukane pod bierzacą wodą. Wybór alkoholi kończył się ok 22/23 i trzeba było pić co było. -animacje wieczorne, skierowane oczywiście tylko pod algierczyków, muzyka praktycznie tylko ich, ciężko usłyszeć wieczorem coś normalnego. Teraz te mniejsze rzeczy które mniej „umilały” wakacje: -Internet tylko w lobby, lecz gdy jest więcej ludzi to już nie działa. -ręczniki basenowe, stare, trafiają się potargane, kaucja za ręcznik to 10 dinarow. -płatne materace na plaży. 2 dinary za materac za dzień. - nie sprzątana plaża, tu już po części wina ludzi, głównie tej nacji którą tu już wymieniałem, bo skubanie słonecznika i wyrzucanie łupinek w piach jest na porządku dziennym, tak jak i papierosów i kubeczków plastikowych. Teraz plusy: -morze, w ostatni dzień pobytu pojawiły się meduzy i troszkę nas poparzyły, ale no to już nie mamy wpływu. Czysta woda, przyjemna temperatura jak na wrzesień. - bezpieczna okolica, wychodziliśmy wieczorem i do portu (20min spacerkiem) i boltem do miasta Susse i nie czuliśmy się zagrożeni. Jeśli planujesz wakacje w Tunezji OMIJAJ całą sieć El Mouradi!! Nawet rezydent nam powiedział, że po spotkaniu z tą siecią już nie wrócimy do Tunezji (i ma rację). Mówił też że nie ważne czy w El Mouradi jest 2 czy 5 gwiazdek, wszystko to jedna tragedia nastawiona na Algierczyków.

Hotel dla mało wymagającego turysty.dla mnie osobiście bardzo dobry

Nazwa  El Mouradi Club Kantaoui
Miejsce  Tunezja / Sousse / Port el Kantaoui
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu, parking

6.5

3.5

Wyświetlono 158 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.6
Dominika

Zalety

Plaża- jedyny plus

Wady

Wszystko ... szkoda tracić czas i pieniądze na ten obleśny hotel

4.3
Malgorzat

Zalety

Duża plaża mili animatorzy

Wady

Wszystko

Karolina

Zalety

Animacje dla dużych i małych Bardzo miła i przyjazna obsługa Lokalizacja

Wady

Płatna woda butelkowana

1.6
Michał

Zalety

Plaża

Wady

Pokoje, jedzenie, animacje, brak szklanek, brud

Hotel dla mało wymagającego turysty.dla mnie osobiście bardzo dobry

Zalety

Plaża. jedzenie.animacje.personel

Wady

Stare pokoje wymaga remontu.

Julia

Pokoje w budynku hotelowym o wiele lepsze i przede wszystkim czystsze od bungalowów. Można się przenieść do pokoju hotelowego za 10€ dziennie, nam na szczęście się udało za darmo, bo zalało nam cały bungalow przez ulewę pierwszego dnia (ciekło nawet przez sufit). W bungalowie grzyb, brud, za oknami tylko beton, wszystko przestarzałe. W pokoju trochę lepiej, codziennie sprzątane, klimatyzacja nie działała i tu i tam, z lodówki ciekło, ale przynajmniej nie brzydziłam się wejść do łazienki. Balkon ładny, z pięknym widokiem na ogród i boisko. Jedzenie mocno średnie, niewielki wybór, dość monotonnie, zazwyczaj słabo przyprawione, ale dało się jeść. Na stołówce często brakowało miejsc, i były spore kolejki, kelnerzy nie nadążali, nic dziwnego. W barach raczej wiele do wyboru nie było, drinki bardzo proste, ale alkoholu nie żałowali. Całokształt terenu hotelu- przestarzały, ewidentnie potrzebne jest odświeżenie, mimo starań pracowników dość brudno, hotel we wrześniu trochę przepełniony. Plaża ładna, sprzątana codziennie, leżaków wystarczająco, woda czysta. Jednego dnia był wielki przypływ meduz (wyglądające jak małe brązowe glony, łatwo je pomylić widząc je po raz pierwszy), ciężko było znaleść niepoparzoną osobę, ale poparzenia były bardzo delikatnie, hotel podobno oferował maść za darmo, nie skorzystałam bo spotkanie z meduzą było prawie jak ugryzienie komara, następnego dnia już nie było ich wcale. Obsługa miła, ale młodym dziewczynom nie dają spokoju (z resztą nie tylko obsługa), na każdym kroku ktoś zagaduje, pyta o kontakt, jak odmówisz to nagle jakość obsługi spada ;). Jest okej do czasu. Atrakcje całkiem ciekawe, różnorodne, widać, że animatorzy się starają. Z recepcją nie ma problemów, idzie się ze wszystkim dogadać. Hotel na pewno nie zasługuje na 4 gwiazdki, ale to jak większość hoteli w tym kraju. Da się spędzić miło czas, w okolicy sporo sklepów, port, restauracje, hard rock cafe-na terenie hotelu z pysznym jedzeniem i świetną obsługą. Warto wybrać się na jakąś wycieczkę np. na Saharę, bo zdecydowanie w hotelu zabraknie atrakcji na 7 dni. Podsumowując, jeżeli nie zamierzacie siedzieć w hotelu cały tydzień to będzie dobrze, nie są to luksusowe wakacje, ale za taką cenę nie jest źle, nie bójcie się prosić o zmianę pokoju, lub o cokolwiek innego, bo wszystko da się ogarnąć w recepcji. ps. dla kociarzy nie zabraknie atrakcji w całym kraju, w hotelu także :)).

Pobyt udany. Bardzo polecamy wycieczkę “2 dni na Saharze”.

Zalety

Miła obsługa. Jedzenie ok. Lokalizacja przy plaży niedaleko do miasta.

Wady

Pokoje (domki) - brak ręczników, rzadko sprzątane, brak zasłonki przy prysznicu, brud w łazience

2.9
Łukasz

Hotel to jedna wielka pomyłka. 4 gwiazdki ? Kpina- 1 gwiazdka to za dużo. Walka o jedzenia w restauracji, najlepiej jakby każdy miał swoje sztućce i szklanki bo dostać w hotelu te rzeczy graniczy z cudem. Pokoje poniżej standardu- mimo ,że w ofercie jest opis wyposażenia w pokoju to sa braki i wmawianie przez rezydenta,że to nam się nie należy. Smród i brud. Wifi nawet lepsze byłoby na pustyni. Za wszystko trzeba płacić np.materace na plaży. Klimatyzacja w restauracji czy lobby ograniczona do minimum. Pokoje były urządzane w latach 80. Mrówki w pokojach. All in cluziv ogranicza się do piwa i wody i dwóch rozrzedzonych soków na wydział.

Zalety

Animatorzy i widok morza

Wady

Wszystko poza animatorami. Walka o jedzenie , sztućce,szklanki w restauracji. 4 gwiazdki to pomyłka. Smród i brud. All in cluziv to jakaś pomyłka

Ewelina

Bardzo miły personel, blisko morze,oraz duże baseny z czysta wodą. Sporo animacji dla dzieci i dorosłych

Zalety

Blisko morza Duże baseny Dużo leżaków Miły personsl

Wady

Dużo Arabow którzy robią bałagan i stoją w kolejkach do restauracji. Pokoje do odnowienia

Był początkowo problem z pokojem i pościelą oraz zepsutym prysznicem, ale wszystko udało się naprawić i załatwić. Jedzenie smaczne i urozmaicone, alkohole też , 4 baseny, morze za progiem, pogoda super, teren piękny - jestem zadowolona i mogę polecić innym. Naprawdę warto! Dziękuję za miły czas i pozdrawiam 👍🙂

Zalety

Piękny teren, 4 baseny i morze za drzwiami.

Wady

Pokój nie był przygotowany, ale poza tym - ok.

5.7
Mariola

Odpowiednia jakość do ceny, ale drugi raz tego hotelu nie wybiorę

Zalety

Piękna piaszczysta plaża, łagodne zejście do morza.

Wady

Brak ręczników i nie mówię o wymianie na czyste lecz na trzy osoby jeden ręcznik po dwóch dniach zostały przyniesione po kilkukrotnej prośbie w recepcji. Brak wody butelkowanej w pokoju (trzeba kupić bo nie obejmuje all inclusive) i walka o papier toaletowy resztę przemilczę.

6.1

Nie mam porównania z innymi hotelami w Tunezji, ale na pewno pokój nie wyglądał, jak to przedstawione było w ofercie. Owszem, robaków w pokoju nie było, ale to zapewne dzięki codziennemu przecieraniu przez panią sprzątającą podłogi dziwnym (śmierdzącym) specyfikiem. Po każdym sprzątaniu konieczne było porządne wietrzenie pomieszczenia. Klimatyzacja działała, jednak strach pomyśleć co było w jej filtrze, skoro w okolicach kratki widniały dziwne ciemne przebarwienia. Obsługa w barach, na plaży oraz pani sprzątająca przemiła, grzeczna i bardzo otwarta, jednak w recepcji - niektórzy panowie chyba byli tam za karę :/ Szczególnie noc meldunku i pierwsza doba po przyjeździe - albo niemoc albo totalna ignorancja mimo prośby o dostarczenie do pokoju ręczników. To był dosłownie szok - po 12 h podróży nie móc się spokojnie wykąpać. Animatorzy - wspaniali młodzi ludzie. Brawa dla nich za łagodzenie niezadowolenia gości. Ogólnie uważam, że hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Dodam, że bardzo będę się zastanawiała czy w ogóle powrócić (dając drugą szansę Tunezji) na te cudowne plaże.

Zalety

Miła obsługa Urozmaicone jedzenie, chociaż mało doprawione, (co podobno tylko na korzyść dla naszych jelit i żołądka ;)) Cudowna plaża! Obsługa w barach, restauracji i na plaży :) Pościel i ręczniki zmieniane codziennie - poza pierwszą dobą (pewnie nie wróciły z pralni) Kantor przy recepcji

Wady

Wieloletnie zaniedbania, których nie da się pozbyć przetarciem podłogi, brak możliwości zamknięcia drzwi do łazienki, mało pomocna obsługa na recepcji

4.9

Hotel, a przynajmniej pokoje w bungalowach tragiczne. Brudne, stare i do remontu. Porządne sprzątnie na pewno mogło by poprawić trochę sytuację, ale na to nie było co liczyć, bo sprzątam była tylko pogłoska i czasem umywalka. Panie zapominały o papierze i czystych ręcznikach. Tipy zdecydowanie poprawiły sytuację i nagle pojawiły się dodatkowe ręczniki, dywanik czy woda. Jedzenie powtarzalne i często o smaku styropianu. Do popołudniowych przekąsek kolejka na 20/30 minut. W barach malutki wybór a bezalkoholowi dramat. Obsługa słabo mówiąca po anielsku, niezorganizowana i mająca gości w nosie. Na plus dwa duże baseny, duża plaża z wystarczającą ilością leżaków (materace wbrew informacji w ofercie płatne) i fajne animacje z zaangażowanymi animatorami. Karaluchy wliczone w cenę.

Zalety

Duża plaża. Fajne animacje.

Wady

Stare, brudne pokoje. Niezaangażowana obsługa. Niesmaczne jedzenie. Kolejki do przekąsek. Karaluchy w pokojach. Wifi, które nie działało. Dwa złączone łóżka z wielką szparą na środku.

2.6
Rafał

Pierwsze trzy dni w bungalowie to życie jak getcie. System skoszarowany, a hałasujący prawie do rana młodzi algierczycy, to zmora całego hotelu. Niewielki tarasik przed wejściem oddzielający resztę obiektu wysokim murem powodował uczucie pobytu w więzieniu. Codzienne wycieczki na recepcję z prośbą o zmianę pokoju lub (i) dostarczenie brakujących ręczników ( nie było ich w ogóle, wycieralismy się prześcieradłami) spelzaly na niczym. Codziennie proponowano nam, by przyjść jutro. W końcu nie ustąpiliśmy i znalazł się pokój w hotelu. Tutaj warunki o niebo lepsze za niewielką dopłatą. Nigdy więcej nie dam się namówić na bungalow, w którym miało być kameralnie i spokojnie. W całym obiekcie niby wszystko działało, ale miało się wrażenie, że personel nie panuje nad ilością gości.

Zalety

Blisko do morza, piaszczysta plaża, dużo jedzenia, ale bardzo monotonne. Animacje dla dzieci i dorosłych.

Wady

Obrusy na stołówce wiecznie brudne. Mały wybór jedzenia i wieczne jego braki. Trzeba czekać, aż doniosą. Bungalowy sprzątane prawie w ogóle. Warunki w nich katastrofa, a wybredny nie jestem.

Barbara

Pobyt można uznać za udany, czytając wcześniejsze opinie nie spodziewaliśmy się luksusów, ale jest czysto, dbają o to zarówno w pokojach jak i w przestrzeni wspólnej, fajne animacje, jedzenie smaczne jedynie do małej ilości wyboru można się przyczepić

Zalety

Stosunek jakości do ceny

Wady

Mały wybór jedzenia

Jarek

Wyjazd ze znajomymi, więc mieliśmy okazję porównać pokoje. Bungalowy mają słaby standard, w głównym budynku znacznie lepsze warunki. Nie było ręczników, dopiero po 3 interwencji je dostaliśmy. Pokoje posprzątane "z grubsza". Dużo turystów z Algieri i Tunezji. Animacje z rodzaju słabych, ale lokalsi się dobrze bawili :) Ogólna ocena 3/5

Zalety

Pokoje z dobrze działającą klimą. Hotel przy plaży z białym piaskiem. Bez problemu można znaleźć sobie coś do jedzienia. Króluje kurczak i ryż, dobra pizza.

Wady

Niski standard, czystość w pokojach, zużyte sprzęty jak krzesła, czy leżaki.

5.3
Marcin

Hotel nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki. Ogólny syf, grzyb na ścianach, brudne pokoje, toaleta brudna, meble gnijące ale za 10$ zmienią wam pokój na lepszy. Jedzenie dobre i każdy znajdzie coś dla siebie, tylko uwaga mogą zdarzyć się brudne talerze i sztućce. Po prostu nie domyte, chyba mają słabe zmywarki. Kelnerzy super, mimo małego asortymentu potrafią zrobić cuda i wieczór jest bajeczny. Ja pojechałem za psie pieniądze 1750 all inclusiv to nie mam na co narzekać, całe dnie na plaży , a w pokoju w nocy zgon nawet nie wiem czy spałem u siebie.... Ja piszę do innych z przestrogą ktorzy chcą jechać z dziećmi. Małe pieniądze tzn. małe wymagania.

Zalety

piaszczysta plaża

Wady

Okropny brud ale jak się dogadasz z pokojówką wtedy jest ok.

2.4
SLawek

Pojechaliśmy na dwa tygodnie do tego hotelu i jesteśmy bardzo zawiedzeni , ponieważ pokoje brudne nadające się do remontu, o ręczniki, papier toaletowy i wodę trzeba się cały czas prosić , a zgłaszanie na recepcji nic nie daje. Na stołówce jest walka o jedzenie którego brakuje, owoców jak na lekarstwo. Lobby hotelowe -brudne fotele, toalety brudne i mimo zakazu palenia nie ma reakcji ze strony obsługi, pełno algierczyków i tubylców, którzy wszczynają bójki i pobili ratowników, gdzie przyjechała policja. Dzień przed wyjazdem sprzątaczka mi ukradła perfumy, które po czasie znalazła ochrona przepraszając. Hotel oceniam na 2 gwiazdki

Zalety

ładna plaża i morze, fajne animacje

Wady

Wszystko mi się nie podoba

4.7
Wojtek

Para 60 plus.Byliśmy na wakacjach w krajach arabskich ok 25 razy /w Tunezji 5 raz/.(...) Bardzo słaby hotel pełne obłożenie.Przez tydzień zero sprzątania,bez wymiany ręczników .W hotelu przy tej ilości gości za mało personelu.Pokoje obskurne,łazienka tragiczna ,wszechobecny brud.Jedyny plus w tym hotelu ładna duża plaża

Zalety

ładna plaża

Wady

Hotel stary ,wymaga remontu.Brak sprzątania,wymiany ręczników.Tragiczna łazienka.Brudne toalety w całym obiekcie.

Beata

Nasz pobyt w hotelu oceniam jako bardzo dobry. Razem z mężem jesteśmy zadowoleni z naszych wakacji. Przyznaję jednak że był to wyjazd ograniczony budżetowo więc nie spodziewaliśmy się ekskluzywnych fajerwerków. I tak, zapowiadało się nieciekawie ponieważ w dniu przyjazdu było mnóstwo innych turystów i cała organizacja zakwaterowania nie była najlepsza czekaliśmy prawie 2 godziny na to by otrzymać klucze do pokoju. Po tym falstarcie było już ok. Pokoje całkiem przyzwoite, czyste i codziennie sprzątane. Czysto i schludnie jednak jeśli ktoś liczy na pokój na miarę Hiltona to może się rozczarować. Stołówka w porządku nigdy nie zdążyło się by nie było miejsca. Jedzenie bardzo smaczne choć monotonne zazwyczaj te same dania każdego dnia, zdarzało się że jeden czy dwa podgrzewacze różniły się serwowanymi potrawami. Kawa do śniadania jedynie z automatów ale nie mogę się do niej przyczepić bo piłam nie raz gorszą w renomowanych restauracjach. Polecam jednak by nie chodzić na stołówkę w godzinach otwarcia bo można zostać staranowanym... Ludzie dosłownie biegną do wysp z jedzeniem jakby nie jedli co najmniej od miesiąca. To do czego się przyczepie, to już nie wina obsługi hotelu, ale ludzie dosłownie nie znają umiaru, w życiu nie widziałam, by nakładać takie wielkie porcje na talerze, które zastawiały cały stół, przy którym siedziały raptem 3 osoby które nie zjadały nawet 1/3 z tego co stało na stole. Jedzenie lądowało w koszu a inni goście musieli czekać by doniesiono nowe patery z jedzeniem. Jeśli chodzi o drinki to chcąc dostać jakiś kolorowy trunek trzeba nastawić się na napiwek dla barmana, bez tego można dostać jedynie alkohol z jakimś słodkim napojem cola, fanta itp. Osobiście ze słodkich napojów preferuję colę zero i tu też muszę przyznać że owszem była dostępna ale w ograniczonej ilości. Wieczorem do drinków zazwyczaj już jej nie było. Plaża w miarę czysta co kawałek stoi gliniany kosz na śmieci. Bardzo sympatyczni barmani z wyjątkiem dwóch panów którzy miałam wrażenie że stoją za barem za karę. Na duży plus oceniam animacje ponieważ animatorzy pracowali niemalże nonstop. Jak nie aqua aerobik to gry zarówno na plaży jak i przy basenie. Wieczorem codziennie zabawy dla dzieci a potem różne pokazy. Jeśli ktoś nie ma wymagań by spędzić wakacje w ekskluzywnym hotelu i jeść wykwintne dania tylko wypocząć to polecam to miejsce. Naprawdę wakacje adekwatne do swojej ceny.

Zalety

Bardzo blisko do plaży Codzienne animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych Smaczne jedzenie

Wady

Pokoje mogłyby zostać już odmalowane Czasami naczynia były niedomyte Za mała ilość obsługi jak na tak duży obiekt

El Mouradi Club Kantaoui