Hotel położony w pięknym ogrodzie bezpośrednio przy plaży
Dobre możliwości komunikacyjne, ok. 8 km od centrum Sousse i ok. 1,5 km od portu jachtowego El Kantaoui
2 baseny odkryte oraz basen kryty z jacuzzi (podgrzewany w okresie zimowym)
Dużo udogodnień dla dzieci: dwa brodziki, plac zabaw oraz mini klub (5-12 lat) i mini disco
Ostrzegam stanowczo tych, dla których czystość i wygląd są ważne. Dla nieprzygotowanych podróżników to nawet może szokować. Wszystko jest bardzo stare i w fatalnym stanie. Wszędzie jest brud, od pościeli po ręczniki. Wszędzie jest nieprzyjemny zapach. Dziękujemy JoinUp za znalezienie innego hotelu do przesiedlenia.
Personel jest bardzo miły. Dobra plaża.
Cały hotel.
Po pierwsze hotel nie zasługuje na miano 4 gwiazdek. Jak widać po zdjęciach standard pokoju pozostawia wiele do życzenia. Mrówki na scianach, pozalewana wykładzina, zardzewiały odpływ, kable swobodnie wystające w szafce, ogólny nie porządek. Basen również czyszczony rzadko ponieważ piana brudu pływająca w rogu skutecznie zniechęca do korzystania z niego. Zdjęcia poglądowe a to co zastaje się na miejscu znacząco różni się od siebie. W dobie internetu to jest podstawa by był w każdym pokoju tu jest tylko w lobby i w dodatku słaba jakość połączenia. Nie mam pojęcia z czego wynikają wysokie oceny tego hotelu, sądząc po negatywnych komentarzach i ocenach wszyscy nie zadowoleni byli zakwaterowani w tym samym pokoju. Na pochwałę zasługuje czysta plaża wraz z barmanami pracującymi tam w barze. Również lokalizacja jest dobra do wypadów w miasto. Ogólnie nie polecam tego hotelu osobą które są stałymi bywalcami opcji all inclusive w krajach Afrykańskich, lepiej dopłacić kilka stówek za wyższy standard i mieć spokojną głowę.
Czysta piaszczysta plaża Pozytywna i pomocna obsługa hotelowa Dobra lokalizacja
Ogólny nieporządek w pokoju Mrówki na ścianach Zardzewiały odpływ w wannie Brak suszarki Obskurne szafki z których wystają swobodnie kable Brak WiFi w pokoju i słaba jakość w lobby Duże kolejki na stołówce Nieporządek na stołówce
Pobyt sredni pokoie okropne brud brud obiekt ladny
Piekna zielen plaza czysta lezaki materace obsługa super
Brud brud pokoie obskurne brudne podlogi okropne prane wykladziny moze 20 lat tenu
HOTEL DLA NIEWYMAGAJĄCYCH. NIE REMONTOWANY OD LAT. W pokojach (łazienkach) brak suszarek (musieliśmy za kaucją wypożyczyć w kantorze wymiany walut oraz bateria nad wanną zacinająca się). Plaża bardzo ładna. Jedzenie dobre. Obsługa bardzo dobra. Animacje nie wiem gdyż nie korzystaliśmy (4-ty raz w Tunezji) znam już wszystko. Pokoje sprzątane co dziennie ręczniki również. Taksówkarze różni jeden bierze 15 dinarów do Souusy a z powrotem z Mediny 30. Na targu w Medinie nie ma co kupować (oszuści) jest sklep niedaleko hotelu do drogi głównej i na prawo bardzo przystępne ceny. Pogoda marzenie, morze również ale są rybki które gryzą w łydki (mnie 4 razy) jak również małe meduzy które parzą (może akurat trafiliśmy na ich sezon).
Piękna plaża.
Brak suszarek, bateria przy wannie częściowo niesprawna. Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki.
Hotel położony blisko morza, otoczony zielenią, mieliśmy pokój z widokiem na morze w bocznym skrzydle więc spokój, cisza, no i piękne wschody słońca. Pokój sprzątany codziennie i codziennie czyste ręczniki a po drobnych napiwkach nawet świeże kwiatki w pokoju :). Dla hotelu już dawno minęły lata świetności, mimo że codziennie jest sprzątany tak zniszczonych wykładzin w pokoju i na holach nie da się sprzątnąć wymagają wymiany. Stołówka - my nie jesteśmy wymagający, dla nas wszystko to co jemy było: jajeczka, omlety, dżemy, warzywa, spaghetti, croissanty no i warzywa (m.in. pycha grillowane pomidorki :) mało owoców najczęściej były jabłka. Jedzenie może monotonne, codziennie ten sam zestaw, ale najadaliśmy się tyle ile nam było potrzeba. Mi najbardziej przeszkadzały te dziurawe i brudne obrusy.
- blisko morza - ładna, szeroka i piaszczysta plaża, - łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, - bezpłatne leżaki, parasole i materace, - bar przy plaży z piwem, a w porze lunchu w formie bufetu ciepłe posiłki i owoce, - ogród palmowy, - ok. 10 km do centrum Sousse
- zapuszczone przez lata wykładziny, - brudne obrusy na stołówce, - śmierdząca łazienka przy stołówce, - niemiła obsługa w barze w lobby (chyba że daje się duże napiwki ale jest się z Niemiec), - w barze przy basenie plastikowe, białe stoliki i krzesła , - na balkonach/tarasach także plastikowy stolik i krzesełka i rozwalająca się suszarka
Nigdy więcej tego typu pseudo hoteli! Oprócz pogody (która nie zależy de facto od tego obiektu) wszystko było niezgodne z opisem na stronie organizatora. Cztery gwiazdki??? Nigdy w życiu! Stara, śmierdząca i powypalana wykładzina. Płytki w łazience pozbijane i posklejane byle jak. Meble zniszczone, odpadająca sklejka i drzwi od szafek. A telewizorów to w Polsce już chyba nikt tego typu nie posiada. W hotelu brud, w okolicy jeszcze większy syf. Taksówkarze to naciągacze, na targowiskach jedno wielkie oszustwo. Zaopatrzenie w barze kiepskie, a jego obsługa zachowuje się tak, jakby łaskę Tobie robiła. No chyba, że wciśniesz im w kieszeń kilka euro. Wi fi?! Zapomnij w pokojach! Tylko w wybranych miejscach, no i jeszcze się "tnie". Jedzenie monotonne, ale to chyba jedyna rzecz do przyjęcia. NIE POLECAM!!!
Brak jakichkolwiek zalet.
Hotel powinien zostać zamknięty do czasu kompletnego remontu.
Tragedia. Zostaliśmy oszukani, oferta sprzedana niezgodna z stanem faktycznym. Na zdjęciu piękny nowoczesny pokój w rzeczywistości stary PRL. Na każdej płaszczyźnie strasznie, jakby tego było mało firma Coral po złożeniu reklamacji i informacji, że nie oni się z tym nie zgadzają i przestali odpisywać na wiadomości.
Wszystko, kompletnie wszystko. Brudno, obrusy nieprane tylko przekręcane na druga stronę przed nami. Brudne szklanki. Kelner nawet poproszony o widelec, wziął brudny z innego stolika i wytarł w fartuch. Po czym podał „do jedzenia”. Brzmi jak komedia, ale niestety to dramat.
Hotel był na średnim poziomie generalnie było brudno. Nie jestem wymagająca dlatego czas spędzony wspominam bardzo dobrze. Pozdrawiam panów z obsługi nad morzem szczególnie Mario którzy bardzo dobrze wykonywali powierzone obowiązki.
Pierwsze wrażenie kiepskie, widać że lata świetności hotel ma już za sobą i dawni nie był odrestaurowywany, ale da się przywyknąć. Sprzątane jest na bieżąco, duży wybór jedzenia (chociaż typowo pod "Francuza"), codziennie są animacje - nic specjalnego. Na duży plus bezpośredni dostęp do morza, plaża czysta i zadbana. W barze podają lokalne alkohole, piwo na plus, reszta taka sobie. Poza tym samo Sousse - bardzo urokliwe i godne zwiedzania, to może zająć nawet 2/3 dni (Medina - stare miasto).
Bezpośredni dostęp do morza.
Hotel dawno nie był odnawiany. Stare pokoje. Jedzenie ukierunkowane na francuskich turystów. Widoczne uprzywilejowanie francuskojezycznych turystów.
Ogólne wrażenie niezłe. Miła pomocna obsługa, piękny teren hotelu, palmy, śródziemnomorska roślinność, ale jeżeli chodzi o szczegóły to jest już trochę, a czasami znacznie gorzej. Hotel starszawy i widać mały problem ze sprzątaniem. W holu głównym przy recepcji pozalewane stoliki, poprzewracane kubki, powylewane napoje, resztki jedzenia na stolikach. I tak np. rano po nocy schodzi się na śniadanie i zastaje się taki widok. Stołówka ciemna w sporej części bez okien, niska- problem z przewietrzeniem np dymu z przypalonych potraw. Poplamione obrusy, które nie są wymieniane. Aczkolwiek jedzenie niezłe i różnorodne. Jest w czym wybrać i każdy znajdzie coś dla siebie. A jak kelnerowi dasz drobny bakszysz, to masz czysty obrusik i stolik zarezerwowany tylko dla Ciebie i nawet kwiaty w wazonie i świeczkę, a drugiego dnia jak już was pozna to nawet wie, co pijacie do posiłków i bez proszenia, zanim weźmiesz jedzenie to przynosi do stolika twoje wybrane picie. Bardzo dużo arabskich dzieci, które biegają po hotelu, grają w piłkę i nikt nad tym nie panuje. :Pokoje cóż. Dobrze, że tam się przychodzi tylko na kilka godzin przespać. Wykładziny dywanowe poplamione, stare, zniszczone. Klima stara, ale działa. Łazienka do remontu. Plaża duża, dużo leżaków- nie brakowało mimo sezonu.
Ładne otoczenie, dobre jedzenie.
Brud, hałas, hotel puszczony trochę samopas, na żywioł
Hotel położony w pięknej spokojnej okolicy. Super plaża. Za mało leżaków na plaży i przy basenie. Chodziliśmy o 6 rano rezerwować. Materace na plaży i przy basenie płatne. Ciekawe atrakcje na plaży (skutery, banany, materace, narty wodne itp.). Dosyć ciekawa 2-dniowa wycieczka na Saharę, ale bardzo męczaca, a biorąc pod uwagę jej koszt - około 500 zl/1 osoba odradzam. Nie polecam również wyjazdów z Orbisem, jedyne co pozostalo z tej firmy, to tylko najwyższe ceny. Przyjrzeliśmy się obsłudze i dbałości o klientów przez inne polskie firmy turystyczne i niestety, ale Orbis wyglądał przy tym bardzo, bardzo marnie.
Gorąco polecam hotel naprawde powyżej oczekiwań. Jadąc do tunezji miałam wiele obwa po opisie kraju i problemów żołądkowych a tam nic wszystko robione na wodzie mineralnej, smaczne, świeże, pięknie przystrojone można jedydnie mieć problemy z żoładkiem przez przejedzenie. Obsługa bardzo dobra codziennie sprzątanie, w restauracji kelnerzy fajni dobrze dać 1 dinarka to bankowo bedzie przystrojony stolik żywymi kwiatami naprawde pięknie. W restaruracji asfar zaje fajne drinki nawet 3 kolorowe polecam "tubarine" pyszna. Naprawde polecam gorąco ten hotel, a marudni nich jada nad polskie morze i tam niech kręci nosem.
nie zgadzam sie z opiniami ze sa złe warunki ,jesli ktos porównuje 4 **** w londynie czy paryżu a 4 **** w tunezji to pewnie że jest różnica ale w tym hotelu bardzo mi sie podobało a widziałem już sporo ,jesli czytam że jest mało leżaków to śmiać mi sie chce,przecież plaz nie jest z gumy,za to jedzenie urozmaicone ,duzo owoców ,surówek ,duży wybór mięs ogólnie bardzo dobre wrażenie
hotel dla ludzi którzy nie chcą sie o nic martwić,jedzenie rewelacja,bary ,rozrywki dla dzieci i dorosłych na wysokim poziomie jedyny minus jak dla mnie to dużo rosjan o zerowej kulturze
hotel godny polecenia, zwlaszcza biorąc pod uwage fakt, iż hotele w tunezji ciesza sie zla slawa. w okolicy nie znajdzie sie lepszych procz tego oraz innych hoteli el mouradi znajdujacych sie w sasiedztwie. hotel jest bezposrednio przy plazy w pieknym ogrodzie, duzy powierzchniowo - 5 kortow tenisowych, pole golfowe, duze restauracje i bary, dwa wystarczajacej wielkosci baseny i basen kryty,water polo, gimnastyka,pilka nozna,silownia (platna 7DT), place zabaw dla dzieci, ciekawe animacje duzo natryskow, przebieralni, toalet, bar przy plazy, bogata oferta sportow wodnych. plaza czysta, swietny piasek. dojazd fenomenalny taxi do port el kantaoui max 5 min (2DT) do sousse max 12 min (5DT). niedaleko znajduje sie duze centrum handlowe.
Hotel naprawdę świetny,na wysokim poziomie,z kulturą.Przede wszystkim bardzo czysty.Jedzenie także bez zarzutów-dla każdego coś dobrego:) Wybór alkoholi także dobry:)Obsługa się spisuje bardzo dobrze nawet bez napiwków ale osobiście uważam że się im należą napiwki bo prace wykonują bez zarzutów! Z hotelu niedaleko jest do Portu i do Souse. POLECAM Z CZYSTYM SUMIENIEM:0) W razie jakiś pytań służę pomocą,proszę pisac:)
Byliśmy w tym hotelu w 2006 i bylo tak jak opisywanow w wakacjach, stara i nowa część hotelowa.Pierwotnie przydzielono nam pokój w starej częśći .Warunki nie do przyjęcia brud,stęchlizna,okropny widok,koszmarna łazienka(niektórym to nie przeszkadzało ,byli zadowoleni).Później przeniesio nas do nowej części do malutkiego ale chociaż czystego i nie śmierdzącego pokoju.Nie wiedzieliśmy że trzeba dać łapówke przy zakwaterowaniu.Zamiana pokoju odbyła się bez pieniędzy ale kosztowała nas sporo nerwów.Osoby ze słabą znajomością języków obcych są praktyczne bez szans.Opieka rezydenti Sun
Naprawdę godny polecenia pod każym względem.
brak zapewnienia zakwaterowania w hotelu ,zg. z zawartą umową, pierwotnie w pomieszczeniach typu garażowego dla pracownokó wypożyczających sprzęt sportowy, pokój bez okna ,niski ok 2m wysokości żle wyposażony, brudny odpow. standart.2-ch gwiazdek. Zmieniony następnego dnia po południu po ostrej interwencji.Naraziło to na stres i utrate dnia wypoczynku. Ponadto wyrażnie widoczne nieprzyjaznetraktowanie nas przez obsługę hotelu a szczególnie kelnerównp. przeganianie od stolików ,pomijanie w obsłudze przy kolacji. Mocno zauważalny brak organizacji w restauracji- ciągle czegoś brakowało, naczyń, napojów, jedzenia, sztućców itd. Koszty pobytu niewspółmierne do ceny
Fatalnie ludzi traktuja, 2 lata temu bylem w Tunezji w hotelu 3 gwiazdkowym i bylo o niebo lepiej niz w tym niby 4ro gwiazdkowym. Na pokoje 4 godziny czekalismy po przyjezdzie. Pierwszy pokoj z widokiem na sciane.... poniej "lepszy" pokoj z widokiem na budynki socjalne i klimatyzatory. Jedzenie monotonne, caly czas to samo na sniadanie , obiad i kolacje. Dobrzez e na plazy w porcie sa knajpki i mozna kupic jedzenie. Malo lezakow... po sniadaniu wszystkie zajete i do stan techniczny ich pozostawia wiele do zyczenia. NIE POLECAM!