Esperia

Wszystko zgodne było z opisem zawartym w ofercie. Nie rozumiem ludzi, którzy wybierają ten hotel i narzekają na hałas (zdarzyła sie taka Pani podczas mojego pobytu) - LUDZIE, czytajcie! A tak to piękna wyspa - polecam wynajem skuterów (max. 20 euro/doba, aby samemu zwiedzić wyspę.

Bardzo udany urlop na super wyspie. Plaża może nie za szeroka, za to dużo ludzi szczególnie na samym początku plaży. Leżak przy leżaku, ale wystarczy pójść 200-300 metrów dalej i jest już znośnie. Morze ciepłe, dno piaszczyste i baaaardzo łagodne zejście do wody. Podczas tygodniowego pobytu nie korzystaliśmy z basenu, bo woda w morzu była cudowna, fale małe lub ich prawie nie było. Atrakcją wyspy są żółwie karetta osiągające ok. 1 metra. Każda wycieczka morska reklamuje się tym, że w przypadku gdy nie zobaczycie żółwia, to zwracają kasę. Podczas mojego pobytu, to raz żółw przypłynął do samego brzegu! Śniadania kontynentalne, może i monotonne, ale zawsze to można sobie dziennie coś zmienić i tydzień przeleci. Za to obiadokolacje w przyległej do hotelu tawernie, to jest to co w Grecji jest najlepsze - smaczne i świeże. Są przygotowywane na bieżąco i trzeba odczekać ok. 20-30 minut. Do wyboru z menu jest 13 przystawek i 13 dań głównych, są to w większości dania typowo greckie, ale jest też kurczak, dwa rodzaje ryb i pizza (ale w Grecji jeść kurczaka lub pizzę, to chyba nie jest to). Napoje dodatkowo płatne, polecam wino domowe podane w karafce. Osoby lubiące rozrywkowy tryb życia znajdą w Laganas na pewno coś dla siebie. My nie odczuwaliśmy hałasu z ulicy, bo mieliśmy okna na stronę basenu. Polecam wycieczki morskie np. na Wyspę Żółwia i prywatne zwiedzanie wyspy. Z pobytu jestem zadowolony.

Hotel w części rozrywkowej miasta.Plaża bardzo wąska i nieciekawa, wyżywienie tragiczne tak w hotelu śniadania jak w tawernie MR Dallas obiadokolacje.Najlepsza opcja to pobyt bez wyżywienia

Hotel położony blisko plaży,ładny ,czysty widać,że niedawno odnowiony. Nieco głośny ze względu na powracających z klubów kientów/ młodzież/ , która nie liczy się z tym,że jest cisza nocna . Jedzenie - obiadokolacje w Tawernie obok hotelu. To prawda,żę jedna z najlepszych w Leganas ,Jedzenie smaczne i dla gości hotelowych osobne manu/ ograniczone/, ale naprawdę można się najeść do syta :) . Sniadania serowane w hotelu . Nieco monotonne ser,szynka,platki ,jajko na twardo, parówki no i oczywiście smaczna kawa ,czekolada z ekspresu. Plaża fajna ,za leżaki nie placisz pod warunkiem zakupienia czegos do picia lub jedzenia. Morze boskie:) naprawdę warto ,A wyspa cudowna

Pokój zdecydowanie powyżej oczekiwań -piękny, duży, elegancki! Niestety Panie sprzątaczki średnio przykładały się do pracy, a ręczniki zmieniono nam dopiero po 4 dniach kiedy interweniowaliśmy. W recepcji są średnio chętni żeby pomóc, raczej odnosi się wrażenie, że robią łaskę. Przy basenie świetna muzyka i przemiły barman , który robi boskie drinki! Śniadania ujdą -ja jadłam cały czas jogurt z miodem. Co do kolacji nie mogę się nadzwiwić, że w opiniach chwali się je...Za żadne skarby nie jedzcie makaronów (tragedia!!!), pizza smakuje lepiej z zamrażarki, kalmary mogą być, moussaka OK, ale nie doprawiona. Dla wielbicieli cukini polecam przystawkę kolokato..coś tam-pycha! Laganas tylko dla wytrzymałych. Drugi raz wybrałabym Tsilivi.

Nazwa  Esperia
Miejsce  Grecja / Zakynthos
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Słynna plaża Navagio z wrakiem statku otoczona klifami

Błękitne groty z krystalicznie czystą wodą do nurkowania

Lokalne tawerny z wyśmienitą grecką kuchnią

Obserwacja żółwi Caretta Caretta na plażach Laganas

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Imprezowicz

Pobyt - Sierpień 2014

Zalety

Bliskość plaży, wystarczająca liczba leżaków przy basenie, dobra muzyka w godzinach otwarcia basenu

Wady

Ceny w barze nieróżniące się od tych z \"lepszych\" lokali. Śniadania - mocno monotonne

KrzysieK

Pobyt - Lipiec 2014

Zalety

Blisko plaży, miła obsługa mówiąca po angielsku, bezpłatna klimatyzacja, winda, basen z barkiem i zawsze wolnymi leżakami.

Wady

Przy głównej ulicy Laganas, stąd w pokojach wychodzących na ulicę może być głośno. Płatna lodówka. Malutki telewizor, mało programów.

5.2
Maciej

Pobyt - Październik 2012

Pobyt - Lipiec 2012

lfjd

Pobyt - Czerwiec 2011

Aśka

Pobyt - Czerwiec 2011

Hotel kameralny, położony w samym centrum rozrywkowej miejscowości, do plaży rzut beretem, obsługa serdeczna, pokoje czyste i nowoczesnie urządzone. Wakacje tam spędzone na długo zapisują się w pamieci, gorąco polecam

Aga

Pobyt - Lipiec 2010

Hotel naprawdę ok. te zdjęcia to chyba trochę przestarzałe. Hotel jest odnowiony i to widać. Pokoje czyste.Nowe wyposażenie. Basen niewielki ale spokojnie i nie tłoczno (chociaż dostępny dla wszystkich nie tylko gości). Plaża okropna, a przynajmniej ta blisko hotelu, aby poleżeć w ciszy i czystości przede wszystkich trzeba przejść ok 2 km. na lewo. Pozatym cudowna wyspa polecam. Jedyny olbrzymi minus to Angole. Stanowczo za dużo ich tam.

Klaudia

Pobyt - Lipiec 2010

Przede wszystkim zdjęcia są stare- hotel po remoncie wygląda o wiele lepiej. Niestety bliskość klubów, dyskotek i umieszczenie na głównym deptaku nie sprzyja cichemu wypoczynkowi. Również fakt, że do hotelu przyjeżdżają studenci ze Słowenii i Brytyjczycy, ich wieczne imprezy i bardzo głośne zachowanie nie są atutem, jak również bardzo cienkie ściany miedzy pokojami, przez co wszystko słychać. Obsługa bardzo dobra. Hotel czysty i usytuowany blisko plaży. Jedzenie w pobliskim Mr. Dallas FENOMENALNE- polecam!!! :) Śniadania w hotelu monotonne, ale już taki urok śniadań kontynentalnych :) W razie pytań, proszę pisać na maila.

hefcio

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel w dobrym położeniu dla imprezowiczów,na pewno nie dla rodzin z dziećmi. Hotel czysty,dobrze wyposażony.Posiłki fatalne - dzień w dzień to samo,ten sam rodzaj szynki,żółtego sera,jajko na twardo i w zasadzie nic więcej.Polecam dla nie wymagających,raczej młodych i nastawionych na imprezowanie ludzi.

pagrey

Pobyt - Maj 2010

Hotel położony w centrum przy głównej ulicy co wiąże się z hałasem. Oprócz małego basenu nic w nim nie ma. Jeżeli ma się pokój od ulicy należy nastawić się na hałas z dyskotek, jeżdżące quady i pjaną młodzież do 4 nad ranem. W hotelu jest podobnie (hałasy pijanych imprezowiczów) a obsługa nie reaguje. Nam udało się od razu zmienić pokój na położony od strony wewnętrznej i było lepiej. Na śniadania codziennie to samo (żółty ser, dżem, jeden rodaj mortadeli, jajko na twardo i pieczywo może ktoś tak lubi :). Obiadokolacje w resteuracji obok OK. (sporo potraw kuchni greckiej, napoje płatne). Plaża blisko ale zatłoczona i zaśmiecona, leżaki płatne 8 e. Wyspa fantastyczna (polecam plażę w Gerakas i objazd samochodem), natomiast nie ten hotel.

anett

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel dość \"podstawowy\" ale da sie go polubić:-)ALE UWAGA POŁOŻONY PRZY NAJBARDZIEJ HAŁAŚLIWEJ, GŁÓWNEJ ULICY i do 5 rano ma sie wrażenie, że śpi się w dyskotece;)wiec jak komus to przeszkadza to niech sie zastanowi 2 razy!Do plazy 50 m/Śniadania ubogie ALE KOCHANI TO SĄ ŚNIADANIA KONTYNENTALNE o czym czasem w biurze zapominają powiedziec a tak własnie one wygladają!Ale da sie przezyc;)kolacje pyszne w supergościnnej restauracji Dallas obok hoteluWyspa śliczna polecam plażę Gerakas cuuudna i niezaludniona koniecznie jedźcie tam!Nie polecam za to wyprawy wielkim statkiem dookoła wyspy,za długo i za nudno!Zdecydowanie lepiej wyruszyc do Zatoki Wraku i Błekitnich Jaskiń małym stateczkiem albo łódkami. Generalnie nie ma co marudzić!

tono

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel położony przy ruchliwej ulicy Laganas. Wyśmienite obiadokolacje w tawernie Dallas - ich greckie kulinarne popisy, śniadania skromne i monotonne. Do plaży 50 metrów.

sara

Pobyt - Kwiecień 2010

Hotel idealny dla mnie ponieważ jestem osobą młodą spragnioną rozrywki, położony w centrum rozrywkowej miejscowości, zdjęcia umieszczone tutaj są przestarzałe hotel jest ładnie odnowiony, obsługa miła, dziwi mnie tak kiepska ocena, śniadania monotonne ale za to obiadokolacje rewelacyjne, wyspa cudowna polecam wypożyczyć samochód i objechać dookoła najbardziej godna obejrzenia jest zapierająca dech w piersiach zatoka wraku.

Esperia