Jaz Elite Amara

Jeśli jesteś osobą lubiącą wysokie standardy obslugi nie będziesz zadowolony. Gdyby nie to że pogoda dopisała i skorzystaliśmy z kąpieli w morzu wakacje uznałabym za totalnie nieudane. Rano do śniadania nie można było doczekać się aż ktoś podejdzie żeby zamówić wodę i kawę, trwało kilka razy po 20 min aż kilkukrotnie się upomnieliśmy, za kazdym razem krzyczeli żeby usiąść i czekać aż podejdą , po czym nie podchodzili, tylko zagadywali w tym czasie innych gości, nie szczędząc sobie w tym czasie tanich żartów. Widok na ogród okazał się widokiem na budowę z odgłosami wiercenia od 7:00 rano. Jeśli zwróci się uwagę obsłudze że za długo się czeka, albo że coś jest nie tak, to przyjmują postawę atakującą i agresywną( lepiej wtedy nie wchodzić w dyskusje). Jedzenie monotonne. Oczywiście antybiotyk na infekcje pokarmowa był niezbędny.

To jeden z tych hotelu z których nie chce się wyjeżdżać, a już planuje się wrócić! Najlepsza kawa w barze na plaży! Drinki w lobby - te bezalkoholowe PRZEPYSZNE! Polecamy pinacolade virgin! Jeżeli coś się dzieje klinika jest na miejscu z bardzo pomocnym panem doktorem. Hotel ma swoją oczyszczalnie i odsala wodę z morza :) jeżeli chcesz znaleźć żółwia morskiego to od budki ratownika na plaży kieruj się po skosie na lewo, jak zacznie się trawa na pewno znajdziesz żółwie :)

Super rafa obok hotelu, żółwie, krowy morskie. Czysto, miło obsługa, jedzeni ok - bez klątwy faraona :) pogoda 29C, bezchmurnie

Od 10 lat latam do Egiptu. Były to też wyjazdy na własną rękę. Tym razem wybrałam hotel Amara. Hotel położony w ładnej piaszczystej zatoce.Plaza żwirowo-piaszczysta z przewagą piasku,łagodne wejście do morza. Ciężko trafić na krowę morska(jest tylko 1).W zatoce mało ryb i pojedyncza rafa miejscami. Ale coś za coś jak jest super rafa to hotel słaby i odwrotnie. Hotel nowy,zadbany,przestronny,duża ilość basenów co jest na mega plus. Ścisku nie ma. Zawsze miałam leżak i nie musiałam go rezerwować o 6 rano jak patologia to robi… Nawet poprosiłam ratownika że chce tu i tu leżeć i miałam zorganizowany leżak czy parasol. Obsługa 100/10,chłopaki ogarniają się bardzo szybko w całym hotelu. Bardzo miły personel . Hotel spokojny bardziej na odpoczynek niż imprezownia chodź czasem mi brakowało chodźmy potupania nóżką wieczorem ;) Ksuazke spokojnie można poczytać i nawet zrobić drzemkę na plaży przy szumiących falach. Restauracje czyste,mega wybór jedzenia oraz napoi,soków. Czy wrócę i będę polecać hotel? Zdecydowanie Tak.

Hotel godny polecenia! Będąc tam, podkreślaliśmy niejednokrotnie, że nie widzimy żadnych minusów. Wszystko na plus- czystość wszędzie, pyszne jedzenie, przemiła obsługa. Polecamy i 7 dni to było dla nas za mało :) cudowne miejsce na odpoczynek.

Nazwa  Jaz Elite Amara
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Luksusowa marina z restauracjami i sklepami

Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu

Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem

Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.9

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Położenie.

Wady

Obsługa, nieprzyjemna opryskliwa agresywna wobec kobiet(zwłaszcza tych które nie mają ochoty flirtować z nimi). Niekompetentność ( brakowało nam pościeli poduszki), trzeba było upominać się o mydło. Podczas obiadu/lunchu/sniadania nie uzupełniano napoi, sztućców- wręcz ostentacyjnie krzyczeli „finish?”!!! żeby zwolnić stolik. Długie oczekiwanie na przyjęcie zamównienia(napoi do śniadania i a la carte). Widok z pokoju na budowę i hałas od 7:00 rano wybudzający ze snu.

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Pyszne jedzenie i mega dobra kawa! Możliwość korzystania z wszystkich restauracji a’la carte nawet z pobliskich hoteli. Pomost i rafa na wyciągnięcie ręki z krowami morskimi i żółwiami! Wspaniali pomocni ludzie. Duże przestronne pokoje. (...)

Wady

Jedyny mały minus, że dopiero po zwróceniu uwagi zaczęli podgrzewać baseny i jacuzzi, ale jeżeli o coś poprosisz, zwrócisz uwagę od razu biorą się za to więc to taki plus z minusem :)

Paweł

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

bezpośrednia bliskość rafy koralowej, czystość

Anna Ł.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Czysta piaszczysta plaża Duża ilość leżaków i parasoli Przestronne pokoje Najlepszy wybór jedzenia jaki widziałam do tej pory w Egipcie Drinki extra wybór i nie ma co narzekać bo każdy dla siebie cos znajdzie :) Blisko do miasta Możliwość zjedzenia obiadu w 3 miejscach -główna restauracja,plaża oraz basen Owoce morza były dostępne do każdego posiłku

Wady

Słabe animacje wieczorne. Muzyka była wyłączana 22:30 około a czasem człowiek by potańczył do północy. Żadnego beach party itp.

Klaudia

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Pyszne jedzenie Cudowna miła obsługa Czystość

Wady

Żadnych

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Petarda...Hotel cudowny, obsługa rewelacja, kuchnia świetna...polecam z całego serca 😘

Zalety

Wszystko na najwyższym poziomie

Maciej

Pobyt - Sierpień 2025

10/10 wszystko było idealne,najlepszy hotel , w którym byliśmy / a to nasz 15 pobyt w Egipcie więc mamy porównanie/.Hotel nowoczesny,czysty,fajna architektura,wszędzie blisko,baseny duże,fajna głębokość 120cm,bary gdzie kelnerzy przynoszą do leżaka zamówienie,nie trzeba zajmować wcześniej miejsc,leżaki są zawsze dostępne. Pracownicy kulturalni, nienachalni,zawsze uśmiechnięci.Animatorzy śwetni ,wieczorne imprezy ciekawe i o fajnej ,wczesnej porze ,jedzenie nie do mprzejedzenia.Fajne molo, plaża,zatoczka.Polecamy zabrać długie spodnie na wieczor dla panów , bo bez nie wejdą do restauracji.Napewno tu wrócimy

Zalety

-nowoczesność - mily , nienachaly personel -duzo basenów -fajna plaża i molo -pyszne jedzenie , drinki,soki

Wady

nic- może cena m- ale za taką jakośc trzeba zapłacic

Anna Stepnowska

Pobyt - Lipiec 2025

Spędziliśmy w hotelu 9 dni, oceniamy na celujący :) Wszędzie czyściutko, pachnąco. Różnorodność świeżego jedzenia. Na basenach były zawsze wolne leżaki, obsługa zapraszała i pomagała rozłożyć ręczniki, kelnerzy podchodzą pytają co do picia przynieść. Było miło, sympatycznie, cicho. Bardzo polecamy :)

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w Jaz Amara był absolutnie wyjątkowy i spełnił wszystkie nasze oczekiwania! Hotel jest nowoczesny, bardzo zadbany i położony w przepięknym miejscu – tuż przy plaży z dostępem do rafy koralowej, gdzie można codziennie spotkać żółwie i krowy morskie. Pokoje przestronne, czyste i codziennie perfekcyjnie sprzątane. Obsługa przemiła, zawsze uśmiechnięta i pomocna – każdy detal dopięty na ostatni guzik. Szczególne podziękowania dla animatorów, którzy tworzą świetną atmosferę bez bycia nachalnymi. Jedzenie to absolutny hit – różnorodne, świeże, dopracowane. Śniadania z opcją jajek benedyktyńskich i francuskich naleśników, a kolacje w restauracjach a la carte to prawdziwa uczta! Baseny czyste i podgrzewane, zawsze dostępne leżaki. Dla osób szukających spokoju i relaksu – idealne miejsce. Wieczorne animacje nienachalne, ale klimatyczne. To był jeden z najlepszych hoteli, w jakim byliśmy w Egipcie – z pewnością wrócimy! Gorąco polecam każdemu, kto szuka wysokiego standardu, pięknego otoczenia i błogiego wypoczynku

Bożena

Pobyt bardzo udany, jeden z najlepszych. Pełen komfort. Polecam wszystkim

Zalety

Hotel luksusowy. Pięknie położony, blisko plaży, dużo basenów. Znakomita obsługa. Bardzo dobre jedzenie, bardzo czysto. Najlepszy hotel w jakim dotychczas byłam

Wady

Nie znaleźliśmy nic co by się nam nie podobało

Przemysław

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel mogę w 100% polecić każdemu. Dość często podróżuję po całym świecie i mam skalę porównawczą. Można go spokojnie porównywać z dobrymi hotelami europejskimi zarówno pod względem architektonicznym, jak i gastronomicznym. Świetna kuchnia z daniami z całego świata. ( poprosiłem na śniadanie jajka po benedyktyńsku i bez problemu kucharz mi je przyrządził, co w wielu hotelach jest niemożliwe). Kelnerzy i barmani zasługują na pochwałę. Drinki na dobrym poziomie ( nie typowo egipskie). wystarczająca liczba basenów i leżaków. Plaża bardzo zadbana i wysprzątana. świetny pomost z zejściami do snurkowania. Rewelacyjna rafa przy samym pomoście. Wieczorne animacje na wysokim poziomie. (zatrudniają zawodowe grupy taneczne, a nie animatorów). Na szczególną uwagę zasługuje menager hotelu i szef kuchni ( którzy codziennie pytają czy wszystko jest w porządku) oraz Pani Ola (polska szefowa animatorów) i DJ puszczający świetną muzykę zarówno przy basenach, jak i wieczorami. Z czystym sumieniem polecam ten hotel jako jeden z lepszych w Egipcie (a byłem tutaj ponad 25 razy i mam skalę porównawczą) spokojnie może konkurować poziomem z Rixosem, Blue Tui, Le Baron itp. Z pewnością tu wrócę, bo można się zrelaksować na naprawdę dobrym poziomie i w świetnych warunkach.

Zalety

Architektura, jedzenie, personel, drinki, plaża, rafa, bardzo dobre wi-fi na terenie całego hotelu, obsługa, czystość itd...

Danuta

Pobyt - Maj 2025

Pierwszy hotel do którego chciałabym jeszcze raz wrócić.Miła i pomocna ale nie nachalna obsługa ,super kuchnia (jak nie w Egipcie).Bardzo czysto zarówno na terenie hotelu jak i na plaży.Plaża z wystarczającą ilością leżaków ,żadnego zajmowania wczesniej.Przy basenach też były wolne miejsca.Wszysrkie napoje w barach podawane w szkle a nie w plastiku.Tak samo woda w pokoju w butelkach szklanych.Piwo,wino i drinki smakowały tak jak powinny.Ogólnie bardzo polecam .

Zalety

Wi fi na terenie całego hotelu ,również na plaży.Codziennie wieczorem muzyka na żywo.Bardzo smaczna kuchnia,brak problemów ze znalezieniem wolnego stolika do posiłku.

Wady

Budowa za płotem ,hałas już od 6 tej rano nawet w niedzielę.Myslę że to sprawa przejściowa.

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel przepiękny ! Blisko lotniska . Kompaktowy z cudowną plażą

Zalety

Czysto, piękny wystrój, profesjonalna obsluga hotelowa, przepiękna plaża. Hotel nie za duży w porównaniu do innych egipskich resortów ale z dużą przestrzenią i miejscem do wieczornego odpoczynku .

Pobyt - Marzec 2025

Hotel nowy, piękny wystrój, czysto, hotel idealny na pełen odpoczynek, duży wybor restauracj al carte, duzym plusem blisko lotniska

Zalety

Piękny nowoczesny wystrój, duzy wybór jedzenia, nie ma walki o lezaki :)

Beata

Pobyt - Marzec 2025

Hotel nowy, bardzo elegancki. Świetnie zaaranżowane części wspólne. Dużo drewnianych elementów, bardzo dużo roślin. Położony kaskadowo. Kilka basenów, wszystkie podgrzewane, jeden basen z jakuzzi - tylko dla dorosłych. Jeden basen Infiniti. W jednym z basenów bar z siedzeniami w wodzie. Jednak tych miejsc niewiele. Podejrzewam również, że w sezonie może być problem z leżakami pod daszkami. (w hotelu nie ma parasoli przy basenach) A może przed sezonem pojawi się ich więcej. W marcu zawsze znaleźliśmy wolny leżak przy basenie. Nawet koło godziny 9ej. Pokoje przestronne, bardzo gustownie urządzone. Codziennie sprzątane, zwierzaki z ręczników, wymiana ręczników i pościeli. Wszystko beż zastrzeżeń. Codziennie jest uzupełniana woda w dużych, szklanych butelkach. Jeśli jest jej za mało zgłaszamy w recepcji i otrzymujemy zwiększoną ilość. W hotelu nie ma wody w mniejszych butelkach. Warto zabrać bidon. Byłam zaskoczona brakiem plastikowych butelek i biodegradowalnymi słomkami do napojów. Duże brawa dla hotelu! Jedyny minus dotyczący pokoju to płatny minibar. Plaża niewielka, z barem i restauracją w jednym. Niestety nigdy przez tydzień nie trafiliśmy na wolne miejsca pod dachem. To co na hotelowych filmach wydaje się bardzo przestronne w rzeczywistości jest dość ciasne. Leżaki na plaży blisko siebie, wiele pozajmowanych bardzo wcześnie. Nie zachęciło nas to do wypoczynku, po spacerze i kąpieli wracaliśmy do strefy basenowej. Plaża z pomostem z którego można snurkować. Zalecane buty do wody, jednak po przejściu niewielkiej odległości w kierunku pozostałych hoteli jest miejsce gdzie śmiało można korzystać bez butów. Rafa średnia, podobno nadrabia to krowa morska i żółwie. Piszę podobno ponieważ nie snurkowałam. Kilka barów, główny w lobby z dużym tarasem na którym odbywają się wieczorne animacje. Bar przy basenie ze snack barem (tu zawsze były wolne miejsca), bar na plaży i bar w wodzie. Przy basenach napoje podawane w plastikowych szklankach. Do leżaków podchodzą kelnerzy i przynoszą zamówione napoje. Restauracja główna, dwa snack bary, 2 restauracje ala carte. Można korzystać również z 4 innych w sąsiednich hotelach. Niestety nie udało mi się ani razu zarezerwować przez stronę. Ale przyznaję, że nie czatowałam na miejsca tylko co dwa dni sprawdzałam dostępność. Jedzenie wyśmienite i to nie tylko jak na Egipt. Na śniadanie duży wybór, były nawet jajka po benedyktyńsku i francuskie naleśniki. Wędzone ryby (w tym łosoś), poza typowymi dla Egiptu wędlinami również wędzony kurczak czy pierś z kaczki. Ser w plastrach, duży wybór. Po raz pierwszy w Egipcie jedzenie tak pozytywnie mnie zaskoczyło. Alkohole lokalne ale koktajle smaczne. Na minus, wszystko podawane w szklankach, brak odpowiednich kieliszków np. do margarity czy cosmopolitan. Animacje w ciągu dnia i wieczorami (muzyka na żywo, występy). Zaraz obok budowa kolejnego hotelu. Nie jest w żaden sposób uciążliwa. Jedyna niedogodność to kurz widoczny zwłaszcza przy basenach po wyjściu z wody i zmoczeniu kafli, jednak obsługa bardzo często myje te miejsca. Mielimy pokój swim up, który bardzo polecam. Basen współdzielony na 4 pokoje, podgrzewany. Można popływać nawet w nicy. Obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Ogromnie polecam hotel, jest naprawdę w europejskim stylu i gwarantuje wypoczynek na wysokim poziomie.

Pobyt - Marzec 2025

Zdecydowanie polecam pobyt w hotel Jaz Amara. Wszystko było wręcz idealne. Chętnie tam wrócę :)

Zalety

- Service w hotelu jest dużym plusem, - położenie 10 minut od lotniska, - hotel znajduje się nad zatoka z piękną rafą koralową i w pobliżu pól trawy morskiej gdzie stołują się żółwie i dugongi, - nienachalni animatorzy, - każdy znajdzie miejsce dla siebie bo obiekt jest duży, - nowoczesna siłownia, - deptak nad morzem łączący pobliskie hotele nad zataja idealny na spacer, - pyszne jedzenie, - 7 restauracji ala carte do wyboru,

Wady

Gdybym miała się do czegoś doczepić to jedyne co mnie denerwowało to położenie podjazdu dla wózków (byliśmy z niemowlakiem) przy scenie z night show. Powrót z wieczornej kolacji wiązał się z ryzykiem obudzenia Malucha

Marzena

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel piękny ,pokoje duże bardzo czyste,materace bardzo wygodne

Zalety

Wszystko w tym hotelu było na najwyższym poziomie ,przemiła obsługa ,pyszne jedzenie bardzo dobre jakościowo ,wspaniałe drinki,pyszne lody i kawa ,kolacja tao tao i wieczorna na plaży przerosła nasze oczekiwania .Piękne baseny.Piękna plaża w zatoce Marsa Mubarak gdzie zamieszkują żółwie ,które można spotkać snurkując Hotel luksusowy pod każdym względem.Serdecznie polecam.

Wady

Wad brak

Jan

Pobyt - Listopad 2024

Hotel zasluguje na pięć gwiazdek Jedzenie wyjątkowo dobre i smaczne a w restauracji al’a carte przy plaży niesamowite Ukłony w stronę kucharza

Zalety

Ogród, lobby,baseny cała infrastruktura, Zatoka przy plaży z żółwiami ,plaza czysciutka Codziennie sztruks na piasku,obsługa profesjonalna bez nachalności

Wady

Technika pracy przy wykonaniu płytek w całym hotelu chodzi o fugi !katastrofa)ale tak jest w całym Egipcie

Wiktoria

Zweryfikowana opinia pracownika

Niesamowity hotel z przepięknymi wnętrzami. W hotelu dominują drewniane dodatki, co tworzy atmosferę naturalności. Hotel bardzo nowoczesny i luksusowy.

Nowy hotel we wspaniałym miejscu. Obsługa jest bardzo dobra. Czysto, smacznie, z uśmiechem. W zatoce zaczyna się robić tłoczno w wodzie. Budowa nowych hoteli „ za płotem „ nie jest uciążliwa.

Zalety

Zatoka Mubaraka to gwarantowane spokojne wejście do wody, niezależnie od wiatru. Zawsze obserwować można żółwie pasące się na trawiastym dnie. Czasami przypłynie Dugong, ale gwarancji tego ostatniego nie ma. Dobre restauracje, te dodatkowe. Jedzenie w głównej restauracji dobrej jakości i nie znudziło nam się przez tydzień.

Wady

Mimo tego że wszystkie obiekty w tym miejscu należą do jednej grupy to na następny wyjazd do Marsa wybierzemy starszy obiekt, ten oryginalny, Costa Mares. Czemu? Pewnie drobiazgi: tam nie brakuje miejsc na plaży, leżaki mają materace, nie pachnie z rur, muzyka nie hałasuje pod oknem gdy człowiek chce spać, minibar jest w całości darmowy. Itd itp

Jaz Elite Amara