Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.
Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.
Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Bardzo fajny hotel Mila obsługa Dobre różnorodne jedzenie Piękna rafa
Bardzo dobre i różnorodne jedzenie
Ładny, zadbany i dość kameralny jak na Egipt hotel. Pokoje są duże, sprzątane codziennie, choć niestety niezbyt dokładnie. Obsługa hotelowa składa się wyłącznie z mężczyzn łącznie ze sprzątaczami. Części wspólne natomiast utrzymywane są w bardzo dobrym stanie – czysto i schludnie. Personel jest niezwykle miły i pomocny, wielu pracowników mówi trochę po polsku. Na szczególne wyróżnienie zasługuje (...) z baru lobby, (...) z restauracji głównej i (...) z baru w basenie. Około 3/4 gości stanowią Polacy. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, dobrze doprawione – nie ma typowego, „bezsmakowego” menu, jakie często spotyka się w innych hotelach. Podczas naszego pobytu występował w dzień odpływ, przez co dostęp do morza z plaży był utrudniony (nie wiem, czy tak jest zawsze). Wejście z pomostu jest możliwe, ale bywa tam tłoczno. Przy basenie znajduje się dużo wygodnych leżaków, więc nie ma potrzeby rezerwowania – zawsze można znaleźć wolne miejsce. Działa obsługa kelnerska oraz bar w wodzie. Jedynym minusem pobytu przy basenie była zbyt głośna muzyka (w kółko ta sama piosenka) podczas animacji oraz krzyki i gwizdanie animatorów, co psuło relaksujący klimat kilka razy dziennie.
• Ładny, zadbany i kameralny jak na Egipt hotel • Duże, przestronne pokoje • Części wspólne bardzo czyste i dobrze utrzymane • Miła, przyjazna i pomocna obsługa • Wielu pracowników mówi po polsku • Smaczne, dobrze doprawione i urozmaicone jedzenie • Duża liczba wygodnych leżaków przy basenie – brak potrzeby rezerwowania • Obsługa kelnerska przy basenie i bar w wodzie
• Bardzo głośna muzyka i krzyki animatorów podczas animacji przy basenie – utrudniają odpoczynek
Super wypoczęliśmy, niczego nie brakowało, 5* pomost przy hotelu, ogromny obiekt z możliwością spaceru wybrzeżem wygodnym chodnikiem przez tereny kilku hoteli wokół zatoki Coraya
Bezpiecznie, czysto, obsługa super uprzejma i pomocna, jedzenie mega wybór- każdy sobie coś wybierze, ładna rafa, transfer z lotniska około 15 minut
Brak WiFi na dolnym poziomie plaży- ale czy to wada czy zaleta na urlopie - każdy niech sobie odpowie…
Hotel serdecznie polecam . Obsługa na najwyższym poziomie . Bardzo czysto ,spokojnie. Wszyscy pomocni.
Duży i spokojny hotel na odpoczynek
Słabe alkohole. :)
Hotel jest bardzo duży i piękny, zadbany, dużo zieleni, jest bardzo piękne otoczenie, kwitnące krzewy, palny, trawniczki, wszędzie bardzo czysto, super duży basen z animacjami w centrum obiektu oraz drugi, mniejszy, spokojniejszy. Jedzenie pyszne; duże, przestronne pokoje z tarasami. Obsługa zawsze miła i pomocna. Niestety ten hotel ma także sporo minusów, swoją dobrą opinię opiera na dawnej sławie i chwale, które już minęła, pokojom przydało by się odświeżenie, łóżko syna u nas trzeszczało i skrzypiało niemiłosiernie przy każdym poruszeniu, w prysznicy brak ruchomej słuchawki, ręczniki plażowe poszarpane i poniszczone tak, że wstyd nam było je wyciągać podczas rejsu... W trakcie naszego pobytu było 1000 osób (pytałam w recepcji ).Najgorsze jest to, że tylko 1 główna restauracja, ogromna i piękna ale przy takim obłożeniu 3 razy dziennie traciliśmy cenny czas w strasznych kolejkach, pracownicy, choć starali się jak mogli, to się nie wyrabiali i codziennie brakowało kubków i łyżeczek przy ekspresach do kawy/herbaty. Ogrom ludzi powodował bardzo uciążliwy hałas, do tego często głośna muzyka...szkoda, bo jedzenie pyszne ale całą atmosfera kiepska. Jest tylko 1 molo, ludzie się przepychają, popychają, wciąż dostaje się płetwami po głowie podczas nurkowania. Wieczorne animacje są zbyt późno, w innych, sąsiadujących hotelach odbywają sie w godzinach 20.00-21.00 a tutaj zaczynają się o 21.30 lub 21.45, to stanowczo zbyt późno. Dużo ludzi narzekało, że są już pomęczeni o tej porze. Poza tym CODZIENNIE po wieczornych animacjach odbywa się dyskoteka w centralnej części hotelu, do późnych godzin jest BARDZO GŁOŚNO, nie da sie odpocząć ani spać. Byliśmy w ten sposób zmuszeni wychodzić z pokoju w nocy, ani razu się nie wyspaliśmy. A chcieliśmy odpocząć przed nocnym wyjazdem do Luksoru o 2.30 lub po jego powrocie, nie dało się, byliśmy tym bardzo sfrustrowani. Przydałaby się jakaś osobna sala dla dyskotek, chętni mogliby szaleć do rana a pozostali mogliby wypoczywać. Ogólna dezinformacja, np. pytałam o zumbę," jest raz w tygodniu ale nie wiadomo kiedy"...Na tablicy informacyjnej jest kartka, że codziennie o 16.00 są zajęcia taneczne, "ale dzisiaj nie ma i jutro też nie". Fajnie, że można alejką spacerować i odwiedzać sąsiadujące hotele.
Przepiękny teren, zadbane ogrody, czysto, blisko plaża ale bez piaszczystego wejścia, bardzo duży pokój, mili pracownicy, zawsze uśmiechnięci, duży basen i mniejszy gdzie jest ciszej, spa na terenie obiektu, nieuciążliwi sprzedawcy usług na basenie
1 restauracja- wciąż tłok, kolejki, hałas Głośne i długie wieczorne/nocne imprezy 1 molo - tłok, często czerwona flaga nawet podczas słabego wiatru Możliwość odwiedzenia innych hoteli obok
Drugi pobyt w tym hotelu. Wszystko spełniło nasze oczekiwania- począwszy pokoju, czystości, jakości obsługi i jedzenia. Jedyna uwaga to dyskoteki od 22 które dla osób nie zainteresowanych nie pozwalały odpoczywać.
Przestronność dla osób lubiących chodzić, urokliwa plaza
Brak miejsca na imprezy wieczorne , które odbywają się przy głównym basenie i trwają do 24
To już mój drugi pobyt w tym hotelu, który wg. mnie jest fajnym miejscem wypoczynku dla pary. W hotelu jest bardzo dużo Polaków i Niemców i brak Rosjan czy Anglików. Mega Beach bar oraz plaża (rafa również bardzo ładna). Pokoje są sprzątane codziennie, lecz wymagają już remontu (zwłaszcza łazienki). Odległość od lotniska to jakieś 8 minut jazdy autobusem. Ogólnie rzecz biorąc jest to super hotel i nie wykluczam wizyty tam w przyszłości.
Piękna zieleń, położenie, ładne lobby, fajny Beach bar, miła obsługa.
Pokoje są czyste, ale wymagają już remontu - szczególnie łazienki.
Hotel położony zaledwie 10min od lotniska , codziennie sprzątane , leżaków bardzo dużo zarówno na basenie jak i na plaży o każdej porze dnia
Bardzo dobre jedzenie duży wybór tak że każdy znajdzie coś dla siebie Dużo miejsca i leżaków Personel bardzo miły i uprzejmy
Hotel bardzo ładny z pięknym lobby obsługa super uprzejma i pomocna ,super bungalowy . Dużo pysznego jedzenia . Hotel ma tylko jedną dużą restaurację główną i 3 tematyczne można skorzystać z jednej raz na pobyt. Ogólnie pobyt bardzo udany szczególnie jak się jest z super towarzystwem.
Fajne bungalowy, baseny , obsługa.
Zejście na plażę i na pomost.
Hotel bardzo ładny, pokoje czyste i przyjemne,zieleń dookoła zadbana, dużo przestrzeni
Przejrzyście i czysto, bardzo blisko do morz
Za mało animacji i pokazów
Pobyt w hotelu Jaz Grand Marsa był dla mnie naprawdę wyjątkowy i w pełni udany. Hotel jest przepiękny – czysty, zadbany i bardzo komfortowy. Obsługa zawsze uśmiechnięta, uprzejma i gotowa do pomocy. Jedzenie pyszne, różnorodne, a teren hotelu zachwyca – piękna plaża, baseny i cudowna atmosfera sprzyjająca wypoczynkowi. Chciałabym szczególnie wyróżnić animatorkę (...) , która okazała ogromne serce, troskę i profesjonalizm. Podczas mojego pobytu zasłabłam – (...) natychmiast zareagowała, udzieliła mi pomocy i wezwała wsparcie medyczne. Dzięki jej szybkiej reakcji wszystko skończyło się dobrze. Jestem jej ogromnie wdzięczna za opiekę, spokój i empatię, jakie okazała w tej trudnej chwili. Poza tym cały pobyt był wspaniały – cudowne animacje, relaksująca atmosfera i mnóstwo pozytywnej energii. Jedynym drobnym minusem była słaba dostępność wody pitnej (warto byłoby ustawić dystrybutory z wodą) oraz tylko dwie toalety przy basenie, co momentami było niewygodne. Mimo to, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Jaz Grand Marsa to hotel, do którego z przyjemnością wrócę. To miejsce tworzą ludzie z pasją, tacy jak (...)– dzięki nim te wakacje były naprawdę niezapomniane! ❤️🌴☀️
Piękny ogród, czystość,uprzejma obsługa
Brak dystrybutorów z wodą pitną, tylko dwie toalety na terenie basenu.
Pobyt w Jaz Grand Marsa Alam był dla mnie absolutnie wyjątkowy. Hotel położony jest tuż przy pięknej plaży z dostępem do zachwycającej rafy koralowej, więc codziennie mogłem podziwiać kolorowe ryby i krystalicznie czystą wodę. Teren obiektu jest zadbany i pełen zieleni, a pokoje przestronne, czyste i bardzo komfortowe. Jedzenie okazało się pyszne i urozmaicone – każdego dnia coś nowego, świeżego i dobrze przyprawionego. Największe wrażenie zrobiła na mnie obsługa – zawsze uśmiechnięta, pomocna i autentycznie zaangażowana, dzięki czemu atmosfera była niezwykle przyjazna. Wieczory spędzałem przy basenie lub na spacerach po oświetlonym ogrodzie, ciesząc się spokojem i klimatem miejsca. To hotel, do którego z przyjemnością wrócę, bo naprawdę trudno znaleźć lepsze połączenie relaksu, komfortu i egipskiego uroku.
1. Położenie przy plaży z dostępem do rafy koralowej 2. Smaczne i różnorodne jedzenie 3. Profesjonalna, serdeczna obsługa 4. Zadbany, zielony teren 5. Przestronne i ciche pokoje 6. Spokojna, romantyczna atmosfera idealna dla par 7. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
1. Oddalone położenie od miasta. 2. Słabszy zasięg Wi-Fi poza lobby 3. Wietrzna pogoda w niektórych miesiącach
Okres jego klasy przemija .Wiadomo że to nie jest nowy obiekt .Jest dużo przestrzeni jest gdzie pospacerować siłownia jednoosobowa.Jedzenie różnorodne ,85 procent to goście z Polski.Animacje w październiku słabe ale slyszalem ze w okresie polskich wakacji dużo się dzieje. Dobra 4
Przestrzeń
W październiku słaby serwis w restauracji. Wszyscy zmęczeni i było ich za mało.Jak nie w Egipcie zero uśmiechu na twarzy. Czekałem 45 min na kawę bo kierownictwo było obsługiwane😞
Hotel nie jest nowy ,ale czysty zadbany .Wszyscy dbają o odpoczywających. Pokoje przestronne z tarasami. Dwa duże baseny kompleksowe. Na ilość barów nikt nie może narzekać. Są wszędzie. Nawet w basenie, na plaży. Kuchnia zwłaszcza azjatycka i włoska palce lizać. Restauracje na plaży i przy basenie Pizza z tuńczykiem - mistrzostwo świata. Hotel z ładną rafą i bajecznymi rybkami . Polecam snurkowanie !!! i wyprawy na pustynię. Atmosfera jest rodzinna.
Ładny taras z widokiem na baseny. Bliskość lotniska. Fauna morska wyjątkowa i kolorowa. Miła obsługa. Dora kuchnia.
Animacje mogłyby być bardziej interesujące.
Pokój super ,zadbane tereny zielone miła obsługa ,
Miła obsługa i czystość
Moim zdaniem nie ma
Wszystko super, spokój, cisza. Super obsługa hotelowa. Czystość w pokojach, codziennie sprzątane. Polecam w 100 procentach.
Bliskość morza, usytuowanie pokoi, basenów. Pełna obsługa, super.
Hotel na prawdę godny polecenia. Pobyt swój oceniam na bardzo dobry. Relax, spokój, ciekawe animacje i wspaniała atmosfera. Personel dbający o turystów.
Przestronność pokoju i czystość. Codzienna wymiana ręczników. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Niewielkie kolejki na posiłkach. Restauracje tematyczne bardzo fajne a jedzenie pyszne.
Pod koniec października byliśmy z moją partnerką w hotelu Jaz Grand Marsa w Marsa Alam w Egipcie. I choć od tamtego momentu minął już miesiąc, ja dalej żyję egipskim słońcem i przepięknymi wspomnieniami z tamtych wakacji. Hotel Jaz Grand Marsa jest jednym z najlepszych hoteli w okolicy. Położony nad zatoką Coraya Bay, 15 minut autokarem od lotniska. Obiekt znajduje się w pierwszej linii brzegowej i ma dostęp do rafy koralowej! Jeżeli ktoś z Was, tak jak ja, nie widział wcześniej tego wspaniałego cudu natury, to jest to zdecydowanie MUST SEE :) Hotel jest bardzo zadbany, ze świetną obsługą i czystymi, codziennie sprzątanymi pokojami. Dodam tutaj, że pomimo wykupienia opcji garden view, dostaliśmy pokój z widokiem na Morze Czerwone. Resort posiada również prywatną plażę z leżakami i parasolami. W zależności od tego, w którym z domków macie pokój, trzeba liczyć się z tym, że może być dalej lub bliżej na plażę. My mieliśmy do plaży jakieś 100 m, za to do głównego budynku, w którym serwowane są posiłki w formie szwedzkiego bufetu, mieliśmy troszkę dalej (ok. 350–400 m), co nam zupełnie nie przeszkadzało. Trochę spalonych kalorii po powrocie ^^. Jedzenie – wakacje w formie all inclusive w tym hotelu to 3 główne posiłki dziennie, przekąski między posiłkami, kolorowe i zwykłe drinki w cenie, lody, ciasta itd. Jedzenia jest tyle, że ciężko skosztować wszystkiego. Codziennie serwowane są też inne rzeczy, np. różne mięsa, dania główne, sałatki. Oprócz tego panowie z obsługi niektóre potrawy przygotowują na naszych oczach. W ten sposób można skosztować pyszny omlet z warzywami, jagnięcinę czy dania z grilla. Poza restauracją główną dostępne są też trzy restauracje tematyczne: z owocami morza, azjatycka i włoska. Dania w tych restauracjach są płatne, jednak raz na wyjazd można skorzystać z wybranej restauracji za darmo i np. zabrać drugą połówkę na kolację przy świecach nad brzegiem morza. Wieczorami w hotelu codziennie odbywają się różnego rodzaju animacje. Często nawiązują one do kultury egipskiej, co jest bardzo ciekawym aspektem i wraz z graną muzyką pozwala wczuć się w egipski klimat. Ci sami animatorzy za dnia prowadzą również wodny aerobik, a także widziałem osoby uprawiające jogę czy grające w boule oraz polo. Oboje z moją partnerką preferujemy raczej aktywne wakacje. Tym razem postanowiliśmy jednak pojechać na all inclusive. Pomimo średniego nastawienia jesteśmy ogromnie zadowoleni. Myśleliśmy, że będąc tydzień w hotelu z jedną wycieczką fakultatywną do wioski Beduinów, będziemy się nudzić. Nic bardziej mylnego. Hotel przewyższył nasze najśmielsze oczekiwania, a rafa koralowa, miła obsługa, pyszne jedzenie i 32 stopnie w październiku sprawiają, że na pewno jeszcze tam wrócimy.
Czystość, miła obsługa, pyszne rozmaite jedzenie, pierwsza linia brzegowa, prywatna plaża z leżakami i parasolami, RAFA KORALOWA!
Hotel świetny, duża przestrzeń, od razu przy morzu. Basenów pełno, jedzenia pełno, animacje super.
Ogromny, wszyscy pracownicy zawsze uśmiechnięci i gotowi do pomocy
Baseny delikatnie chłodne
Hotel oceniam bardzo dobrze, pokoje czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie full wypas, polecamy restaurację sakura. W standardzie jest 1 kolacja na wyjazd, ale jak się dobrze gada z kelnerami to zaczną zapraszać na wieczór za darmo, my biliśmy aż 4 razy ;) Drinki jak to w Egipcie słabej mocy, ale myślę, że widoki rafy koralowej rekompensują wszystko :) Polecam iść plaża w lewą stronę nad zatokę Coraya piękne widoki pod wodą, można snoorkowac gdy przy naszej plaży jest czerwona flaga.
Blisko plaży, jedzenie