Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.
Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.
Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Pokój i otoczenie hotelu na plus, jest wszystko co potrzeba, jedynie czystość do poprawy bo ze standardem europejskim to trochę się rozmija;)
Duża ilość basenów, basen główny ogromny i drugi z boku nieco spokojniejszy i dla nas był idealny.
Tak jak wspomniałam, czystość głównie w łazience, osad na wannie i grzyb wokół umywalki….
Hotel ogólnie duży, bezpośredni dostęp do morza plaża żwirowo kamienista dwa baseny. Zawsze o każdej porze jakiś wolny leżak czy to na basenie czy na plaży się znajdzie. Leżaki przy plaży już nadgryzione zębem czasu brak stolików przy parasolach na plaży. Pokoje spore zaplecze sanitarne ok hoc już wymagają ręki konserwatora. Klima dawała radę. Mini bar płatny sejf za darmo.
Blisko lotniska, blisko morza, można porozumieć się w języku polskim zadbana zieleń
Słabe jedzenie monotonne ciągle to samo brak jakiś kolacji tematycznych czy regionalnych, powoli ząb czasu odciska piętno na budynkach i pokojach.
Hotel ogólnie fajny gdyby nie restauracja i nie chodzi o jedzenie tylko o organizację jedna restauracja na tyle ludzi to naprawdę za mało po wszystko trzeba stać w kolejce a miejscowi sobie bez kolejki wchodzą przy wydawaniu napoi 1 kelner naprawdę nie wyrabia .no ale co wyprawiali kelnerzy po kolacji to już masakra przy barze mówią idź do stolika kelner przyjdzie no jak masz farta przyjdzie w miarę szybko ale potem realizacja zamówienia my osobiście 50 minut i nic jak podszedłem do kelnera to mi powiedział że on tylko po arabsku rozumie i się obrócił i zaczął się śmiać do drugiego kelnera .Na plaży czy przy basenie było ok
Pokoje czyste sprzątane woda dostarczana regularnie basen to duży plus plaża z pomostem też może być na plus Jedzenie dobre
Brak lodówek z wodą ogólnodostępnych Woda tylko w 1,5l butelkach Za dużo ludzi na 1 restauracje Kelnerzy dostawali tipy ale to nic nie pomagało czas oczekiwania na drinki masakra Brak serwetek jednorazowych
Świetna obsługa, hotel zadbany, jest gdzie spacerować.
Obsługa, ilość rybek pływających przy pomoście. Świetne jedzenie, świeże i różnorodne. Naprawdę nie ma opcji żeby ktoś czegoś dla siebie nie znalazł.
Osobiście nie znalazłam
Niestety, ogromne rozczarowanie – zdecydowanie nie polecam Nasz pobyt w tym hotelu niestety nie spełnił naszych oczekiwań. Szczególnie jeśli ktoś wybiera się na wakacje z dziećmi, zdecydowanie odradzam ten obiekt. Hotel praktycznie nie oferuje żadnych atrakcji dla dzieci, nie ma również animacji. Wieczory są bardzo nudne i poza hotelem właściwie nie ma co robić. Co więcej, za dostęp do aquaparku znajdującego się w hotelu obok trzeba zapłacić dodatkowo 20 dolarów od osoby za dzień. Dużym minusem jest również wyżywienie. Wybór potraw jest bardzo mały, a obiady i kolacje są praktycznie takie same. Do tego dochodzą ogromne kolejki, przez które posiłki stają się mało przyjemne. Niestety również stan infrastruktury pozostawia wiele do życzenia. Mieliśmy problemy z klimatyzacją w pokoju. Baseny są w kiepskim stanie – odpadają fugi między płytkami. Stare mostki nad basenami również wymagają pilnego remontu. W niektórych miejscach wystawały z nich niebezpieczne zszywki pozostałe po materiale, co przy dzieciach jest szczególnie niepokojące. Na minus także drinki – bardzo słabe i po prostu niesmaczne. Podsumowując, pobyt był dla nas dużym rozczarowaniem. Stosunek jakości do ceny zdecydowanie nie jest satysfakcjonujący. Ogólnie nie polecam tego hotelu i na pewno nie zdecyduję się na powrót.
Pokój dla 3 osób wystarczający, klimatyzacja działała bez problemu, łazienka z wanną
Hotel z przepiękną plażą i rafą koralową, dużo zieleni
Byłem 8 raz w Egipcie i ... Obsługa to najsłabszy element tego hotelu. Do tego coś jest nie tak z czystością ...ale na 7 osób aż 5 dostało zemsty faraona - mimo mycia zębów wodą mineralną i zachowywaniu higieny. Także jak ktoś lubi biegunkę to polecam, a jak nie to ... nie. A i skład antinalu jest taki sam jak nifuroxazydu 200mg z Polski czy diaxa (sprzedawany w hotelu po 20 dolców)
Basen
Czystość i obsługa
Hotel oceniam jako najsłabszy z serii Jazz, niestety wakacje były jednym wielkim rozczarowaniem. Po kolei: restauracja główna: kelnerzy ewidentnie nie nadążają z obsługą bieżącą ponieważ stoliki zawsze były brudne, bez sztućcy, kolejki po jedzenie i picie, jedzenie monotonne. W całym hotelu czasami śmierdzi kanalizacją, również w pokojach. Bar na basenie śmierdzący że aż nawet nie chce się tam pić… W barze przy głównym lobby non stop kolejki na kilkanaście osób. Ewidentnie w hotelu jest za mało załogi na taką ilość gości jaka jest w sezonie. Nie do takich standardów przyzwyczaił mnie Egipt a dodam że to był nasz 6 raz w Egipcie. Ponadto za spa zadają sobie płatności w euro a nie w euro lub dolarach tak jak w innych hotelach. Jeśli chodzi jeszcze o obsługę to czasami obok nas potrafiło przejść kilku kelnerów i nie zapytać się o coś do picia. Pierwszy raz wróciłam z połową budżetu na napiwki jaki zawsze mam przeznaczony.
Jedyną zaletą jest restauracja Zen która jest restauracją Ala carte. Tam jedzenie smaczne
- wszędzie kolejki po jedzenie/ napoje - obsługa nie wyrabia na taką ilość gości - w restauracji głównej stoliki brudne , bez uzupełnionych sztuccy - bywają dni kiedy czuć kanalizacją - za spa płatność tylko w euro - wyjazd busem hotelowym do portu niby od 20 do 22 a bus tak na prawdę przyjeżdża o 20.20 i 21.50 wyjazd już z portu ( tu lepiej wziąć sobie taxi indywidualną)
Mam mieszane uczucia. Super baseny zrekompensowały beznadzieją plażę, na której albo siedzisz w kałużach po kolana tuż przy plaży (o ile woda nie nagrzeje się do tego stopnia, że parzy) i oglądasz rybki albo wskakujesz z pomostu od razu na bardzo głęboką wodę w stada ryb (często czerwona flaga uniemożliwia i to). Dojście z plaży do głębszej wody jest niemożliwe, ratownik od razu gwiżdże i nakazuje zejść do brzegu (rafa). Rezydent na spotkaniu stanowczo podkreślił, że kąpiel w zatoce Coraya nie jest dostępna dla naszego hotelu więc z morza nie korzystaliśmy :(. Śniadania super, obiady monotonne (po paru dniach już się na nic nie ma ochoty), kolacje różnie (co wieczór jest jakaś jedna inna rzecz- indyk, kaczka, sushi, kurczak z rożna, gofry....) Jedna kolacja a'la carte. Poszliśmy do Plateau przy plaży. Do wyboru tylko kilka dań (większość dostępna za opłatą, których kolacja z pakietu nie obejmuje), zamówiłam spaghetti z owocami morza. Dostałam zwykłe spaghetti dostępne w porze obiadowej + 3 mini krewetki i 2 kawalątka ryby. Wino masakra - smakuje jak woda, którą ktoś wypłukał butelkę po winie i wlał do kieliszka. Pokoje piękne, duże ale brudne (osad na wannie, poplamione i pozrywane miejscami firanki, brudne szyby), Bardzo miła uśmiechnięta i pomocna obsługa starająca się mówić w polskim języku. Duże kolejki w jadalni, ale sprawnie szło. Bar przy dużym basenie tragedia- jeden wielki chaos i nieogar. Brakuje kubków, kelnerzy opłukują pod bieżącą wodą tylko środek i podają kolejnemu gościowi. Oboje z partnerem zachorowaliśmy na klątwę mimo brania Enterolu przed wyjazdem i na miejscu ( leki polecone w aptece hotelowej 15 $). Poza hotelem pustynia. Wieczorem nudy. Czy warto? Za te pieniądze nie jest najgorzej, odpoczęliśmy. Czy wrócimy? Nie.
Piękny zadbany ogród, sympatyczna, bardzo zaangażowana i pomocna obsługa, rewelacyjne baseny, duże przestronne pokoje i łazienki, dobrze działająca klimatyzacja i wi-fi, mała odległość od lotniska, piękna rafa ( szczególnie ta widoczna z pomostu przy zatoce Coraya)
Brak swobodnego dostępu do morza, brudne pokoje (firanki nie prane chyba od nowości, osad na wannie podejrzewam też ma kilka sezonów), duże kolejki w jadalni, skandaliczny brak higieny przy dużym basenie ( sposób mycia kubków, a raczej szybkiego opłukania środka), monotonne jedzenie. Obiady takie same każdego dnia, a na kolacji wszystko tylko na ciepło ( i w większości to samo co na obiedzie). Nie ma możliwości zrobienia zwykłej kanapki - brak serów, dżemów, wędlin. Ratowaliśmy się pizzą
Pobyt bardzo udany . Hotel zadbany,pokoje czyste. Bardzo miła obsługa, znają nawet język polski 😃 Ale to jest hotel tylko na leżing i smażing. Baseny ok , plaża niedaleko ale nam się nie podobało na plaży. Oczywiście są organizowane jakieś wycieczki Wieczorem też było co robić 🍷🥃💃
Dużo zieleni, baseny czyste, Ogólnie zadbany hotel 💪
Jak dla mnie mało urozmaicone posiłki, obsługa nie nadążała z nakrywaniem stolików w restauracji na śniadaniach, obiadach i kolacji. I to chyba jedyny minus 🤷♀️
Super obsługa wysoki poziom pokoje czyste dobre jedzenie
Wielkość hotelu
Wszystko
Bardzo dobre wrażenie polecam, czysto, piękne widoki
Rafa koralowa, basen, wygląd ogólny
Po przyjeździe w godzinach rannych trzeba czekać do godziny 10ej na opaski all inclusive
Hotel wśród zieleni, zadbany, czysty. Komfortowe pokoje, klimatyzacja. Przemiła i pomocna obsługa. Bardzo duży wybór potraw. Kilka basenów-każdy znajdzie coś dla siebie. Przy hotelu molo, rafy. Przepiękne miejsce.
Blisko lotniska, świetna infrastruktura, obsługa, komfortowe pokoje, różnorodne posiłki.
Nie jest to wina hotelu tylko gości-szaleństwo „rezerwowania”ręcznikami leżaków przy basenie przed szóstą rano.
Pobyt w hotelu JAZ Grand Marsa był fantastycznym doświadczeniem. Hotel jest bardzo zadbany, czysty i położony w pięknej okolicy z dostępem do morza oraz raf koralowych. Pokoje są przestronne, komfortowe i codziennie starannie sprzątane.
Czysto blisko lotniska miła obsluga
Nie ma żadnych wad
Jaz Grand Marsa to oaza spokoju i luksusu, w sercu Egiptu, gdzie nie brak uroku. Nad brzegiem Morza Czerwonego położony, widokami zachwyca, każdy dzień wymarzony. Dla miłośników nurkowania i snorkelingu, czyste wody pełne raf, to raj bez wątpienia. Goście witani z uśmiechem i profesjonalizmem, obsługa szybka, dyskretna – prawdziwy optymizm. Udogodnienia na najwyższym poziomie, pokoje eleganckie, nowoczesne w tonie. Luksusowe baseny, spa pełne relaksu, a w restauracjach dania z każdego zakątka globu. Jaz Grand Marsa to miejsce pełne przygód, gdzie każdy dzień przynosi nowych cudów. Idealny wybór dla szukających egzotyki, to prawdziwy raj, pełen magii i harmonii estetyki.
Jaz Grand Marsa oferuje luksusowe zakwaterowanie nad Morzem Czerwonym, idealne dla miłośników nurkowania i snorkelingu. Obsługa jest profesjonalna i przyjazna, zapewniając komfortowy pobyt. Eleganckie pokoje z nowoczesnym wyposażeniem gwarantują relaks, a na terenie hotelu znajdują się baseny i spa. Restauracje serwują dania z całego świata, oferując kulinarne doznania. To idealne miejsce na połączenie przygody i relaksu w pięknym otoczeniu Egiptu.
Hotel bardzo przyjemny czysty sniadanie roznorodne obsluga ok a naj lepsza jak gdzies w poblizu jest menager ale i nawet jak niema to tez sie staraja czysto animacje super i dla dzieci i dla doroslych w hotelu z 70% to polacy napisy obiadach po polsku obsluga sie mowiaca czasem po polsku bardzo polecam hotel
Brak wszystko na plus
Pobyt oceniam przeciętnie. Największym plusem była bardzo miła i pomocna obsługa – personel był uprzejmy i zawsze starał się pomóc. Niestety jedzenie było monotonne i mało urozmaicone, co przy dłuższym pobycie było odczuwalne. Rozczarował mnie również fakt, że minibar w pokoju był dodatkowo płatny, co przy hotelu reklamowanym jako 5-gwiazdkowy nie spełniło moich oczekiwań. Kolejnym minusem były baseny czynne tylko do godziny 18:00, a napoje przy basenie podawano w plastikowych kubkach, co również obniżało odczucie standardu. Moim zdaniem obiekt nie zasługuje na 5 gwiazdek. Dodatkowo nie jest to typowy hotel – zakwaterowanie odbywa się w domkach, o czym warto wiedzieć przed rezerwacją. Ogólnie pobyt był poprawny, jednak za cenę i deklarowany standard oczekiwałam znacznie wyższej jakości usług i większej dbałości o szczegóły.
Bardzo rozczarowana jestem pobytem w tym hotelu , zastanawiam się skąd te dobre opinie ? Zdecydowanie Nie spełnia standardów sieci Jaz !!! Brak wody butelkowej w restauracji i na terenie hotelu , bardzo słaba jakość napoi , drinków …. Czystość kubków w barze przy basenie i ogólna czystość tragiczna !!!! Kubki zbierane od gości , płukane w bieżącej wodzie , bez gąbkom, płynu i podawane kolejnym gościom …. Niedopuszczalne jak dla mnie , brak napoi przy basenie …. Na stołówce brak sztuccy , samemu trzeba było szukać, serwetek również, kelner przyniósł nam wodę ze stolika obok po innych gościach - tragedia!!!za mało obsługi na stołówce , wieczne długie kolejki za jedzeniem . Po zaledwie 3 dniach zachorowaliśmy, z powodu braku przestrzegania higieny. Inni goście też chorowali było to normą , w głównym lobby barze hotelowym problem aby napić się czegoś normalnego , bez dolara nie było szans pomimo że było to w ofercie all inclusive . Obsluga często zdarzała się nieprzyjemna , ignorująca zamówienia.
Blisko do zatoki coraya i fajna plaża.
Brak wody butelkowej na terenie hotelu , brak przestrzegania czystości i higieny , duża ilość gości chorowała wszyscy musieliśmy korzystać z apteki - antinal i inne ichniejsze leki , zdecydowanie nie polecam tego hotelu i koe wrócę do niego . Był to mój 6 pobyt w Egipcie i ten hotel bardzo mnie rozczarował .
Fantastyczny hotel , piękna zieleń dookoła , pokoje czyściutkie codziennie dokładnie sprzątane . Baseny rewelacja, przy danej pięknej plaży z rafą kolanową . Obsługa fantastyczna, wszyscy grzeczni pomocni uśmiechnięci . Jedzenie urozmaicone , każdy znajdzie coś dla siebie . Często świeżo przygotowywane .
Bliskość plaży , animacje , piękny zielony teren .
Hotel z pięknie utzymaną zielenią, przestrzenny, położony na dość dużym terenie w porównaniu z sąsiednimi Jazami. Hotele tej grupy polożone są obok siebie i łączy je promenada biegnąca przy morzu. Jednak przed Grandem promenada się kończy i generalnie można odnieść wrażenie, że niby Jaz, ale jakby niepełnowartościowy. Jedynie goście z Grandu nie mogą korzystać z aquaparu, z którego bezpłatnie mogą korzystać goście z pozostałych Jazów. Wejście do morza niedostępne dla mołych dzieci, wchodzi się po śliskiej obumarłej rafie, ale dzięki temu można snurkować z brzegu( jest sporo rybek). Na pomoście bardzo często czerwona flaga, ale można korzystaćz pomostu innych Jazów w zatoce więc woda spokojna i prawie zawsze można snurkować. Największy minus to jedzenie, którego było bardzo dużo, ale było niesmaczne wołowina zazwyczaj twarda, najlepsze były śniadania. Powinni postawić na jakość, a nie ilość. Zgodzę się z wcześniejszumi opiniami, że do barów i na stołówce są wieczne kolejki, niby obstługi dużo, ale panował wieczny chaos, brak sztućców, serwetek. Kubki ma basenach faktycznie tylko płukane pod bieżącą wodą i dawane ponownie w obieg. Duże baseny to mocny punkt hotelu, dosyć dużo leżaków.
Basen
Jedzenie