Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)

Ładny, zadbany i dość kameralny jak na Egipt hotel. Pokoje są duże, sprzątane codziennie, choć niestety niezbyt dokładnie. Obsługa hotelowa składa się wyłącznie z mężczyzn łącznie ze sprzątaczami. Części wspólne natomiast utrzymywane są w bardzo dobrym stanie – czysto i schludnie. Personel jest niezwykle miły i pomocny, wielu pracowników mówi trochę po polsku. Na szczególne wyróżnienie zasługuje (...) z baru lobby, (...) z restauracji głównej i (...) z baru w basenie. Około 3/4 gości stanowią Polacy. Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone, dobrze doprawione – nie ma typowego, „bezsmakowego” menu, jakie często spotyka się w innych hotelach. Podczas naszego pobytu występował w dzień odpływ, przez co dostęp do morza z plaży był utrudniony (nie wiem, czy tak jest zawsze). Wejście z pomostu jest możliwe, ale bywa tam tłoczno. Przy basenie znajduje się dużo wygodnych leżaków, więc nie ma potrzeby rezerwowania – zawsze można znaleźć wolne miejsce. Działa obsługa kelnerska oraz bar w wodzie. Jedynym minusem pobytu przy basenie była zbyt głośna muzyka (w kółko ta sama piosenka) podczas animacji oraz krzyki i gwizdanie animatorów, co psuło relaksujący klimat kilka razy dziennie.

Super wypoczęliśmy, niczego nie brakowało, 5* pomost przy hotelu, ogromny obiekt z możliwością spaceru wybrzeżem wygodnym chodnikiem przez tereny kilku hoteli wokół zatoki Coraya

Hotel jest bardzo duży i piękny, zadbany, dużo zieleni, jest bardzo piękne otoczenie, kwitnące krzewy, palny, trawniczki, wszędzie bardzo czysto, super duży basen z animacjami w centrum obiektu oraz drugi, mniejszy, spokojniejszy. Jedzenie pyszne; duże, przestronne pokoje z tarasami. Obsługa zawsze miła i pomocna. Niestety ten hotel ma także sporo minusów, swoją dobrą opinię opiera na dawnej sławie i chwale, które już minęła, pokojom przydało by się odświeżenie, łóżko syna u nas trzeszczało i skrzypiało niemiłosiernie przy każdym poruszeniu, w prysznicy brak ruchomej słuchawki, ręczniki plażowe poszarpane i poniszczone tak, że wstyd nam było je wyciągać podczas rejsu... W trakcie naszego pobytu było 1000 osób (pytałam w recepcji ).Najgorsze jest to, że tylko 1 główna restauracja, ogromna i piękna ale przy takim obłożeniu 3 razy dziennie traciliśmy cenny czas w strasznych kolejkach, pracownicy, choć starali się jak mogli, to się nie wyrabiali i codziennie brakowało kubków i łyżeczek przy ekspresach do kawy/herbaty. Ogrom ludzi powodował bardzo uciążliwy hałas, do tego często głośna muzyka...szkoda, bo jedzenie pyszne ale całą atmosfera kiepska. Jest tylko 1 molo, ludzie się przepychają, popychają, wciąż dostaje się płetwami po głowie podczas nurkowania. Wieczorne animacje są zbyt późno, w innych, sąsiadujących hotelach odbywają sie w godzinach 20.00-21.00 a tutaj zaczynają się o 21.30 lub 21.45, to stanowczo zbyt późno. Dużo ludzi narzekało, że są już pomęczeni o tej porze. Poza tym CODZIENNIE po wieczornych animacjach odbywa się dyskoteka w centralnej części hotelu, do późnych godzin jest BARDZO GŁOŚNO, nie da sie odpocząć ani spać. Byliśmy w ten sposób zmuszeni wychodzić z pokoju w nocy, ani razu się nie wyspaliśmy. A chcieliśmy odpocząć przed nocnym wyjazdem do Luksoru o 2.30 lub po jego powrocie, nie dało się, byliśmy tym bardzo sfrustrowani. Przydałaby się jakaś osobna sala dla dyskotek, chętni mogliby szaleć do rana a pozostali mogliby wypoczywać. Ogólna dezinformacja, np. pytałam o zumbę," jest raz w tygodniu ale nie wiadomo kiedy"...Na tablicy informacyjnej jest kartka, że codziennie o 16.00 są zajęcia taneczne, "ale dzisiaj nie ma i jutro też nie". Fajnie, że można alejką spacerować i odwiedzać sąsiadujące hotele.

Hotel położony zaledwie 10min od lotniska , codziennie sprzątane , leżaków bardzo dużo zarówno na basenie jak i na plaży o każdej porze dnia

Hotel bardzo ładny z pięknym lobby obsługa super uprzejma i pomocna ,super bungalowy . Dużo pysznego jedzenia . Hotel ma tylko jedną dużą restaurację główną i 3 tematyczne można skorzystać z jednej raz na pobyt. Ogólnie pobyt bardzo udany szczególnie jak się jest z super towarzystwem.

Nazwa  Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Madinat Coraya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi

Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.

Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.

Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Wyświetlono 714 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

• Ładny, zadbany i kameralny jak na Egipt hotel • Duże, przestronne pokoje • Części wspólne bardzo czyste i dobrze utrzymane • Miła, przyjazna i pomocna obsługa • Wielu pracowników mówi po polsku • Smaczne, dobrze doprawione i urozmaicone jedzenie • Duża liczba wygodnych leżaków przy basenie – brak potrzeby rezerwowania • Obsługa kelnerska przy basenie i bar w wodzie

Wady

• Bardzo głośna muzyka i krzyki animatorów podczas animacji przy basenie – utrudniają odpoczynek

Tomasz

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Bezpiecznie, czysto, obsługa super uprzejma i pomocna, jedzenie mega wybór- każdy sobie coś wybierze, ładna rafa, transfer z lotniska około 15 minut

Wady

Brak WiFi na dolnym poziomie plaży- ale czy to wada czy zaleta na urlopie - każdy niech sobie odpowie…

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Przepiękny teren, zadbane ogrody, czysto, blisko plaża ale bez piaszczystego wejścia, bardzo duży pokój, mili pracownicy, zawsze uśmiechnięci, duży basen i mniejszy gdzie jest ciszej, spa na terenie obiektu, nieuciążliwi sprzedawcy usług na basenie

Wady

1 restauracja- wciąż tłok, kolejki, hałas Głośne i długie wieczorne/nocne imprezy 1 molo - tłok, często czerwona flaga nawet podczas słabego wiatru Możliwość odwiedzenia innych hoteli obok

Sławomir

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Bardzo dobre jedzenie duży wybór tak że każdy znajdzie coś dla siebie Dużo miejsca i leżaków Personel bardzo miły i uprzejmy

Magdalena

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Fajne bungalowy, baseny , obsługa.

Wady

Zejście na plażę i na pomost.

Jolanta

Pobyt - Październik 2025

Hotel bardzo ładny, pokoje czyste i przyjemne,zieleń dookoła zadbana, dużo przestrzeni

Zalety

Przejrzyście i czysto, bardzo blisko do morz

Wady

Za mało animacji i pokazów

Pobyt - Październik 2025

Pobyt w hotelu Jaz Grand Marsa był dla mnie naprawdę wyjątkowy i w pełni udany. Hotel jest przepiękny – czysty, zadbany i bardzo komfortowy. Obsługa zawsze uśmiechnięta, uprzejma i gotowa do pomocy. Jedzenie pyszne, różnorodne, a teren hotelu zachwyca – piękna plaża, baseny i cudowna atmosfera sprzyjająca wypoczynkowi. Chciałabym szczególnie wyróżnić animatorkę (...) , która okazała ogromne serce, troskę i profesjonalizm. Podczas mojego pobytu zasłabłam – (...) natychmiast zareagowała, udzieliła mi pomocy i wezwała wsparcie medyczne. Dzięki jej szybkiej reakcji wszystko skończyło się dobrze. Jestem jej ogromnie wdzięczna za opiekę, spokój i empatię, jakie okazała w tej trudnej chwili. Poza tym cały pobyt był wspaniały – cudowne animacje, relaksująca atmosfera i mnóstwo pozytywnej energii. Jedynym drobnym minusem była słaba dostępność wody pitnej (warto byłoby ustawić dystrybutory z wodą) oraz tylko dwie toalety przy basenie, co momentami było niewygodne. Mimo to, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Jaz Grand Marsa to hotel, do którego z przyjemnością wrócę. To miejsce tworzą ludzie z pasją, tacy jak (...)– dzięki nim te wakacje były naprawdę niezapomniane! ❤️🌴☀️

Zalety

Piękny ogród, czystość,uprzejma obsługa

Wady

Brak dystrybutorów z wodą pitną, tylko dwie toalety na terenie basenu.

Mateusz

Pobyt - Październik 2025

Pobyt w Jaz Grand Marsa Alam był dla mnie absolutnie wyjątkowy. Hotel położony jest tuż przy pięknej plaży z dostępem do zachwycającej rafy koralowej, więc codziennie mogłem podziwiać kolorowe ryby i krystalicznie czystą wodę. Teren obiektu jest zadbany i pełen zieleni, a pokoje przestronne, czyste i bardzo komfortowe. Jedzenie okazało się pyszne i urozmaicone – każdego dnia coś nowego, świeżego i dobrze przyprawionego. Największe wrażenie zrobiła na mnie obsługa – zawsze uśmiechnięta, pomocna i autentycznie zaangażowana, dzięki czemu atmosfera była niezwykle przyjazna. Wieczory spędzałem przy basenie lub na spacerach po oświetlonym ogrodzie, ciesząc się spokojem i klimatem miejsca. To hotel, do którego z przyjemnością wrócę, bo naprawdę trudno znaleźć lepsze połączenie relaksu, komfortu i egipskiego uroku.

Zalety

1. Położenie przy plaży z dostępem do rafy koralowej 2. Smaczne i różnorodne jedzenie 3. Profesjonalna, serdeczna obsługa 4. Zadbany, zielony teren 5. Przestronne i ciche pokoje 6. Spokojna, romantyczna atmosfera idealna dla par 7. Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.

Wady

1. Oddalone położenie od miasta. 2. Słabszy zasięg Wi-Fi poza lobby 3. Wietrzna pogoda w niektórych miesiącach

Szczepan

Pobyt - Październik 2025

Okres jego klasy przemija .Wiadomo że to nie jest nowy obiekt .Jest dużo przestrzeni jest gdzie pospacerować siłownia jednoosobowa.Jedzenie różnorodne ,85 procent to goście z Polski.Animacje w październiku słabe ale slyszalem ze w okresie polskich wakacji dużo się dzieje. Dobra 4

Zalety

Przestrzeń

Wady

W październiku słaby serwis w restauracji. Wszyscy zmęczeni i było ich za mało.Jak nie w Egipcie zero uśmiechu na twarzy. Czekałem 45 min na kawę bo kierownictwo było obsługiwane😞

Gracja

Pobyt - Październik 2025

Hotel nie jest nowy ,ale czysty zadbany .Wszyscy dbają o odpoczywających. Pokoje przestronne z tarasami. Dwa duże baseny kompleksowe. Na ilość barów nikt nie może narzekać. Są wszędzie. Nawet w basenie, na plaży. Kuchnia zwłaszcza azjatycka i włoska palce lizać. Restauracje na plaży i przy basenie Pizza z tuńczykiem - mistrzostwo świata. Hotel z ładną rafą i bajecznymi rybkami . Polecam snurkowanie !!! i wyprawy na pustynię. Atmosfera jest rodzinna.

Zalety

Ładny taras z widokiem na baseny. Bliskość lotniska. Fauna morska wyjątkowa i kolorowa. Miła obsługa. Dora kuchnia.

Wady

Animacje mogłyby być bardziej interesujące.

Mirek

Pokój super ,zadbane tereny zielone miła obsługa ,

Zalety

Miła obsługa i czystość

Wady

Moim zdaniem nie ma

Pobyt - Październik 2025

Wszystko super, spokój, cisza. Super obsługa hotelowa. Czystość w pokojach, codziennie sprzątane. Polecam w 100 procentach.

Zalety

Bliskość morza, usytuowanie pokoi, basenów. Pełna obsługa, super.

Teresa

Pobyt - Październik 2025

Hotel na prawdę godny polecenia. Pobyt swój oceniam na bardzo dobry. Relax, spokój, ciekawe animacje i wspaniała atmosfera. Personel dbający o turystów.

Zalety

Przestronność pokoju i czystość. Codzienna wymiana ręczników. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne. Niewielkie kolejki na posiłkach. Restauracje tematyczne bardzo fajne a jedzenie pyszne.

Roksana

Pobyt - Październik 2025

Hotel świetny, duża przestrzeń, od razu przy morzu. Basenów pełno, jedzenia pełno, animacje super.

Zalety

Ogromny, wszyscy pracownicy zawsze uśmiechnięci i gotowi do pomocy

Wady

Baseny delikatnie chłodne

Pobyt - Październik 2025

Hotel oceniam bardzo dobrze, pokoje czyste i codziennie sprzątane. Jedzenie full wypas, polecamy restaurację sakura. W standardzie jest 1 kolacja na wyjazd, ale jak się dobrze gada z kelnerami to zaczną zapraszać na wieczór za darmo, my biliśmy aż 4 razy ;) Drinki jak to w Egipcie słabej mocy, ale myślę, że widoki rafy koralowej rekompensują wszystko :) Polecam iść plaża w lewą stronę nad zatokę Coraya piękne widoki pod wodą, można snoorkowac gdy przy naszej plaży jest czerwona flaga.

Zalety

Blisko plaży, jedzenie

Pobyt - Październik 2025

Pokój ładny, duży, czysty..........................

Zalety

Duży teren, bardzo zadbany.

Wady

Nieuczciwie policzono mi, pomimo długich wyjaśnień, korzystanie z mini barku food w pokoju. Hotel przyjął tylko swoją wersję i pomimo niewielkiej kwoty różnicy nie przyjął mojej uczciwej wersji. Słabo. Czuję się oszukany.

Pobyt - Wrzesień 2025

Piękny obiekt, bardzo zadbany i czysty. Obsługa na najwyższym poziomie,pyszne jedzenie. Jestem pod wrażeniem 💚

Zalety

Ma dostęp do pomostu do nurkowania z piękną rafą koralową

Pobyt - Wrzesień 2025

Super pokój. Obsługa również kompetentna. Baseny zawsze czyste. Posiłki z ogromnym urozmaiceniem.

Zalety

Czystość.

Wady

Wad brak.

Pobyt - Wrzesień 2025

Domki na terenie bardzo spoko. Codziennie sprzątane na własne życzenie.

Zalety

Teren bardzo zadbany, czysty

Wady

Chyba nie ma żadnych

Vasylyna

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel jest spoko nie jest bardzo nowiutki, Jedzenie super, Obsługa super wszyscy mile. Animacja wieczorem jednak jest słaba i zapozno że w tej godzinie chce 😴 Terytoria są duża choć i dużo ludzi jest ale ich tak nie Widzisz

Jaz Grand Marsa (ex Resta Grand Resort)