Tuż przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z pomostem.
Udogodnienia dla dzieci: animacje i zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.
Dla aktywnych: siłownia, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, rzutki, szachy, animacje, kort tenisowy.
Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Hotel ogólnie duży, bezpośredni dostęp do morza plaża żwirowo kamienista dwa baseny. Zawsze o każdej porze jakiś wolny leżak czy to na basenie czy na plaży się znajdzie. Leżaki przy plaży już nadgryzione zębem czasu brak stolików przy parasolach na plaży. Pokoje spore zaplecze sanitarne ok hoc już wymagają ręki konserwatora. Klima dawała radę. Mini bar płatny sejf za darmo.
Blisko lotniska, blisko morza, można porozumieć się w języku polskim zadbana zieleń
Słabe jedzenie monotonne ciągle to samo brak jakiś kolacji tematycznych czy regionalnych, powoli ząb czasu odciska piętno na budynkach i pokojach.
Super obsługa wysoki poziom pokoje czyste dobre jedzenie
Wielkość hotelu
Wszystko
Bardzo dobre wrażenie polecam, czysto, piękne widoki
Rafa koralowa, basen, wygląd ogólny
Po przyjeździe w godzinach rannych trzeba czekać do godziny 10ej na opaski all inclusive
Hotel wśród zieleni, zadbany, czysty. Komfortowe pokoje, klimatyzacja. Przemiła i pomocna obsługa. Bardzo duży wybór potraw. Kilka basenów-każdy znajdzie coś dla siebie. Przy hotelu molo, rafy. Przepiękne miejsce.
Blisko lotniska, świetna infrastruktura, obsługa, komfortowe pokoje, różnorodne posiłki.
Nie jest to wina hotelu tylko gości-szaleństwo „rezerwowania”ręcznikami leżaków przy basenie przed szóstą rano.
Pobyt w hotelu JAZ Grand Marsa był fantastycznym doświadczeniem. Hotel jest bardzo zadbany, czysty i położony w pięknej okolicy z dostępem do morza oraz raf koralowych. Pokoje są przestronne, komfortowe i codziennie starannie sprzątane.
Czysto blisko lotniska miła obsluga
Nie ma żadnych wad
Jaz Grand Marsa to oaza spokoju i luksusu, w sercu Egiptu, gdzie nie brak uroku. Nad brzegiem Morza Czerwonego położony, widokami zachwyca, każdy dzień wymarzony. Dla miłośników nurkowania i snorkelingu, czyste wody pełne raf, to raj bez wątpienia. Goście witani z uśmiechem i profesjonalizmem, obsługa szybka, dyskretna – prawdziwy optymizm. Udogodnienia na najwyższym poziomie, pokoje eleganckie, nowoczesne w tonie. Luksusowe baseny, spa pełne relaksu, a w restauracjach dania z każdego zakątka globu. Jaz Grand Marsa to miejsce pełne przygód, gdzie każdy dzień przynosi nowych cudów. Idealny wybór dla szukających egzotyki, to prawdziwy raj, pełen magii i harmonii estetyki.
Jaz Grand Marsa oferuje luksusowe zakwaterowanie nad Morzem Czerwonym, idealne dla miłośników nurkowania i snorkelingu. Obsługa jest profesjonalna i przyjazna, zapewniając komfortowy pobyt. Eleganckie pokoje z nowoczesnym wyposażeniem gwarantują relaks, a na terenie hotelu znajdują się baseny i spa. Restauracje serwują dania z całego świata, oferując kulinarne doznania. To idealne miejsce na połączenie przygody i relaksu w pięknym otoczeniu Egiptu.
Hotel bardzo przyjemny czysty sniadanie roznorodne obsluga ok a naj lepsza jak gdzies w poblizu jest menager ale i nawet jak niema to tez sie staraja czysto animacje super i dla dzieci i dla doroslych w hotelu z 70% to polacy napisy obiadach po polsku obsluga sie mowiaca czasem po polsku bardzo polecam hotel
Brak wszystko na plus
Pobyt oceniam przeciętnie. Największym plusem była bardzo miła i pomocna obsługa – personel był uprzejmy i zawsze starał się pomóc. Niestety jedzenie było monotonne i mało urozmaicone, co przy dłuższym pobycie było odczuwalne. Rozczarował mnie również fakt, że minibar w pokoju był dodatkowo płatny, co przy hotelu reklamowanym jako 5-gwiazdkowy nie spełniło moich oczekiwań. Kolejnym minusem były baseny czynne tylko do godziny 18:00, a napoje przy basenie podawano w plastikowych kubkach, co również obniżało odczucie standardu. Moim zdaniem obiekt nie zasługuje na 5 gwiazdek. Dodatkowo nie jest to typowy hotel – zakwaterowanie odbywa się w domkach, o czym warto wiedzieć przed rezerwacją. Ogólnie pobyt był poprawny, jednak za cenę i deklarowany standard oczekiwałam znacznie wyższej jakości usług i większej dbałości o szczegóły.
Bardzo rozczarowana jestem pobytem w tym hotelu , zastanawiam się skąd te dobre opinie ? Zdecydowanie Nie spełnia standardów sieci Jaz !!! Brak wody butelkowej w restauracji i na terenie hotelu , bardzo słaba jakość napoi , drinków …. Czystość kubków w barze przy basenie i ogólna czystość tragiczna !!!! Kubki zbierane od gości , płukane w bieżącej wodzie , bez gąbkom, płynu i podawane kolejnym gościom …. Niedopuszczalne jak dla mnie , brak napoi przy basenie …. Na stołówce brak sztuccy , samemu trzeba było szukać, serwetek również, kelner przyniósł nam wodę ze stolika obok po innych gościach - tragedia!!!za mało obsługi na stołówce , wieczne długie kolejki za jedzeniem . Po zaledwie 3 dniach zachorowaliśmy, z powodu braku przestrzegania higieny. Inni goście też chorowali było to normą , w głównym lobby barze hotelowym problem aby napić się czegoś normalnego , bez dolara nie było szans pomimo że było to w ofercie all inclusive . Obsluga często zdarzała się nieprzyjemna , ignorująca zamówienia.
Blisko do zatoki coraya i fajna plaża.
Brak wody butelkowej na terenie hotelu , brak przestrzegania czystości i higieny , duża ilość gości chorowała wszyscy musieliśmy korzystać z apteki - antinal i inne ichniejsze leki , zdecydowanie nie polecam tego hotelu i koe wrócę do niego . Był to mój 6 pobyt w Egipcie i ten hotel bardzo mnie rozczarował .
Fantastyczny hotel , piękna zieleń dookoła , pokoje czyściutkie codziennie dokładnie sprzątane . Baseny rewelacja, przy danej pięknej plaży z rafą kolanową . Obsługa fantastyczna, wszyscy grzeczni pomocni uśmiechnięci . Jedzenie urozmaicone , każdy znajdzie coś dla siebie . Często świeżo przygotowywane .
Bliskość plaży , animacje , piękny zielony teren .
Hotel z pięknie utzymaną zielenią, przestrzenny, położony na dość dużym terenie w porównaniu z sąsiednimi Jazami. Hotele tej grupy polożone są obok siebie i łączy je promenada biegnąca przy morzu. Jednak przed Grandem promenada się kończy i generalnie można odnieść wrażenie, że niby Jaz, ale jakby niepełnowartościowy. Jedynie goście z Grandu nie mogą korzystać z aquaparu, z którego bezpłatnie mogą korzystać goście z pozostałych Jazów. Wejście do morza niedostępne dla mołych dzieci, wchodzi się po śliskiej obumarłej rafie, ale dzięki temu można snurkować z brzegu( jest sporo rybek). Na pomoście bardzo często czerwona flaga, ale można korzystaćz pomostu innych Jazów w zatoce więc woda spokojna i prawie zawsze można snurkować. Największy minus to jedzenie, którego było bardzo dużo, ale było niesmaczne wołowina zazwyczaj twarda, najlepsze były śniadania. Powinni postawić na jakość, a nie ilość. Zgodzę się z wcześniejszumi opiniami, że do barów i na stołówce są wieczne kolejki, niby obstługi dużo, ale panował wieczny chaos, brak sztućców, serwetek. Kubki ma basenach faktycznie tylko płukane pod bieżącą wodą i dawane ponownie w obieg. Duże baseny to mocny punkt hotelu, dosyć dużo leżaków.
Basen
Jedzenie
Hotel teren ok ale jedzenie,obsługa drinki i plaża tragedia. W hotelu na każdym kroku oszczędności kosztem klijenta, w lobby wyłączona klimatyzacja, ludzie tam czekają godzinami na pokój lub transfer na lotnisko w upale.
Teren
Obsługa, jedzenie,drinki,napoje, plaża i na każdym kroku oszczędzanie na wszystkim czym tylko można
Hotel nie powala na kolana – oceniłbym go na 5/10. Pokoje są czyste, schludne i sprzątane codziennie. Teren wokół basenów również jest czysty, zadbany i regularnie utrzymywany. Ogólnie hotel jest w porządku, ale nie zrobił na mnie większego wrażenia.
Jeśli chodzi o zalety, to największą była piękna pogoda. Przez cały pobyt było słonecznie i bardzo ciepło. Na plus zasługuje również miła i uprzejma obsługa, która była pomocna i życzliwa.
Niestety, hotel ma też sporo wad. W ofercie nie było jasno wspomniane o wielu dodatkowo płatnych usługach. Minibar w pokoju jest płatny, podobnie jak niektóre napoje podczas śniadania, obiadu i kolacji. Dużym rozczarowaniem był również aquapark, z którego można korzystać tylko za dodatkową opłatą. W ciągu dnia organizowano bardzo mało atrakcji dla gości, a po wieczornej kolacji praktycznie nic się nie działo, więc wieczory były dość nudne.
Byliśmy w tym hotelu 3. raz. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Naszym zdaniem największą zaletą hotelu są pokoje, tj. ich wielkość, wyposażenie oraz czystość. Także położenie hotelu (blisko lotniska). Na wyróżnienie zasługują również animatorzy. Przede wszystkim chcemy serdecznie pozdrowić przesympatycznego (...), który starał się zgłębić tajniki języka polskiego. (...) Także pozdrowienia dla zawsze uśmiechniętej i pomocnej Pani z recepcji (niestety nie znamy imienia). Dużo ciepłych słów także dla zespołu kucharzy, którzy starali się jak mogli aby zaspokoić różnorakie gusta gości. Jan i Jola (...).
Położenie, wielkość, czystość i wyposażenie pokoi. Obsługa, jedzenie.
Za drobne wady można uznać: brak nieograniczonego dostępu do wody butelkowanej, "samoskladające" się leżaki na plaży, ciągle psujący się dostęp lub w ogóle jego brak do polskich programów telewizyjnych.
Bardzo długo czekaliśmy na opaski od 7.15 do 10.15. i jeszcze dłużej na pokój od 7.15 do 14.00 Wino czerwone nie do wypicia a białe ledo co . W barze nad morzem nie dostaniesz lodu do napoju tylko w lobby oraz na basenie. Obsługa spoko , jedzenie jako tako . Jedyna rzecz bardzo dobra to pogoda
Pokoje ok tylko żeby być razem z przyjaciółmi koło siebie dopłacić musieliśmy 140 dolarów
Pokoje zadbane czyste...otoczenie w koło hotelu piękne....czysto.... Pan sprzątający bardzo miły. Blisko plaża... Jedzenie takie sobie Najlepsza obsługa na stołówce....na szóstkę... Panowie przemili...zawsze chętnie do pomocy.. Na basenie czysto ...
Najbardziej podobało mi się to , że naprawdę jest czysto w koło....czy na basenie czy w pokojach...czy w koło hotelu Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak miłą obsługą w jadalni jak tam...
Animatorzy....nie wszyscy, ale co niektórzy to masakra...
Świetne miejsce na odpoczynek w pięknej scenerii. Jedzenie wyśmienite. Obsługa dbała o to by niczego nam nie brakowało.
Ogromna przestrzeń
Słaby dostęp do wody butelkowanej.
Fajny hotel, rozległy teren, piękny ogród, trochę chaos na stołówce-brak sztućców
dobry stosunek jakości do ceny, polecamy jako opcja budżetowa, bardzo fajny basen główny
chaos na stołówce, często czerwona flaga na pomoście :/
Hotel przereklamowany. Jedzenie bardzo średnie smakuje jak w szpitalu. obsługa daje dużo do życzenia. Nawet za dolary olewają. Przy basenach wieczny brak alkoholu i nawet nie są wszystkie bary otwarte. Jedyny plus to czystość w pokoju. Zejście z wozkiem bardzo ciężkie jeśli chodzi o plaże. Brak jakiej kolwiek dodatkowej atrakcji w ciągu dnia. Ogółem nie polecam tego hotelu,przereklamowany i są dużo lepsze hotele w Egipcie nawet 4* od tego.
Moja opinia nie będzie taka jaka by chcieli usłyszeć, pokoje ogólnie ok, jedzenie tragedia, bardzo duże kolejki wszędzie, jeśli chodzi o dzieci totalna tragedia z jedzeniem i zabawami, opinie negatywne są usuwane więc pewnie i tak zostanie usunieta. Animacje tragedia, plusem jest basen, aquaparku brak, wejścia do morza brak, można korzystać z aquaparku 2 hotele dalej za 60$ od osoby. Kolejna tragedia. Na moim pobycie stała się tragedia, zaginął pan. Poszukiwan zero do momentu wyjazdu jest dbanie o renomę hotelu a nie o czyjes życie ! A i najważniejszy aspekt tubylcy są obsługiwani w 1 kolejności(korzystają ze wszystkiego) np. stoisz 30min po pizzę przed tobą wchodzą tamtejsi i cały czas czekasz... Wata cukrowa atrakcją dla dzieci, kolejka z 100 dzieci... W pierwszej kolejności wchodzi pan wypoczywający z całą brygada 30osob i bierze każda watę... A dzieci dalej stoją .. dyskryminacja ! Totalne dno ! Obsługa super, chłopaki którzy dają z siebie wszystko żeby było super !